bani din scris

Cum faci bani din scris chiar la tine acasă

Rate this post
cristinaR - septembrie 3, 2019

Îți place să scrii și te-ai gândit uneori la cum ar fi să faci o carieră din asta? Datorită dezvoltării tehnologiei, tot mai multe persoane reușesc să își sporească veniturile sau chiar să obțină un salariu lunar câștigând bani din scris. Nu este nevoie să ai talentul lui Sadoveanu și nici să fii maestru în toate în stilurile literare, ci doar să știi cum să potrivești cuvintele, în funcție de context. În plus, poți lucra comod chiar și de acasă, din fața propriului calculator. Iată care sunt cele mai populare metode prin care poți face bani scriind.

1. Jurnalismul online – renunță la munca de birou și fă-ți auzită vocea

Chiar dacă odinioară jurnaliștii puteau lucra doar la sediul ziarului cu care aveau contract, în ziua de astăzi accentul este pus pe mobilitate, așa că poți să scrii articole fără a fi nevoie să te deplasezi la un birou pentru asta. Trimite un CV către revistele și ziarele cu care ți-ar plăcea să colaborezi, atașând și câteva articole de probă sau povestindu-le despre ceea ce te pasionează și ce subiecte ai putea aborda. Urmărește paginile de social media dedicate jurnalismului și vei găsi cu siguranță propuneri de la ziare și agenții de presă care își caută colaboratori online. Lucrând ca jurnalist, vei putea să îți expui punctul de vedere în legătură cu un număr variat de subiecte și, în același timp, vei reuși să faci bani din scris într-un mod plăcut. În plus, numele tău va apărea în publicații citite de toată țara.

2. Bloggingul – creează-ți un spațiu doar al tău și o bază de fani devotați

Un blog propriu îți permite să fii oricât de creativ dorești și să abordezi orice gen de subiecte te interesează: artă, politică, economie, frumusețe, sfaturi culinare și câte și mai câte. Pentru a avea un site sau un blog cât mai vizitat, va trebui să postezi conținut în mod regulat – bloggerii care câștigă bani din scris au grijă să nu își dezamăgească fanii, aceștia așteptând constant să le citească postările. Alege-ți un domeniu la care să te pricepi și care să te pasioneze, pentru că atunci când scrii din plăcere obții cele mai bune rezultate. De asemenea, ar trebui ca zona abordată să fie una de interes, astfel încât să ai cât mai mulți vizitatori. Ține minte că bloggingul este profitabil atunci când ai un număr crescut de cititori, vizualizările aducându-ți în timp contracte de publicitate bine plătite.

3. Freelancingul – faci bani din scris colaborând pe diverse proiecte

Dacă vrei să te ocupi de conținut variat și să nu te limitezi la un anumit tip de materiale, caută pe internet site-uri dedicate profesioniștilor care lucrează în sistem freelancing. Pe aceste site-uri poți face bani din scris foarte ușor, alegându-ți persoanele cu care vrei să colaborezi și tipul de proiecte care te interesează: poți fi plătit să realizezi conținut pentru diferite site-uri, să scrii articole, ghiduri, să traduci prospecte sau să compui anunțuri și reclame. În general, site-urile bazate pe proiecte colaborează cu profesioniști din toată lumea, așa că de multe ori poate fi necesar să cunoști și limba engleză la un nivel destul de avansat.

Publicatul unei cărți pe Amazon – îți scoți pe piață propriile volume, fără să faci vreo investiție

Platforma internațională de vânzări este un loc în care găsești aproape orice cauți: produse alimentare, vestimentație, mobilă, cosmetice, accesorii, electrocasnice și multe altele. Prin urmare, nu este de mirare că și scriitorii își pot vinde lucrările, atâta timp cât acestea trezesc interesul publicului. Dacă ai o carte deja gata sau vrei să te apuci de scris, ia în calcul și varianta de a ți-o publica singur pe internet. Cu puțin noroc, oamenii vor fi interesați de opera ta și o vor achiziționa. Unii dintre cei mai cunoscuți autori contemporani au preferat această metodă de a se lansa, pentru că nu au avut nevoie de investiții inițiale, au putut ajunge la un public foarte numeros și nu au mai depins de părerea vreunei edituri.

4. Administrarea unor pagini de social media – folosești principalele rețele de socializare și faci bani din asta

Există foarte multe companii sau persoane publice care au nevoie de cineva care să se ocupe de conturile lor de social media. Din lipsă de timp sau de talent, acestea nu au posibilitatea de a posta pe cât de des și-ar dori conținut de calitate, iar aici poți interveni tu. Practic, vei alcătui postări și le vei publica, iar de obicei tot în slujba ta vor fi și răspunsurile date celor care comentează la postări. Dacă ai imaginație, te pricepi la cuvinte și înțelegi cât de importantă este reputația online, fie că e vorba de o persoană publică sau de o instituție, te vei descurca de minune ca specialist de social media freelancer. Poți începe cu o bază mică de clienți și cu tarife minime, însă odată ce îți vei face experiență vei avea șansa să lucrezi pentru nume tot mai importante și să câștigi sume din ce în ce mai mari.

Înainte de a începe să câștigi bani din scris pe internet, trebuie să te asiguri că îndeplinești câteva cerințe simple, care te vor face să obții rapid rezultate:

  • Să ai acces la un calculator sau un laptop, pe care să poți redacta textele de care este nevoie
  • Să cunoști bine limba și gramatica limbii române, astfel încât să nu faci greșeli grave de exprimare în scris. Același lucru este valabil și pentru alte limbi, în funcție de ce proiecte vrei să abordezi
  • Să fii dispus să aloci zilnic sau săptămânal timp scrisului – ca orice activitate din care vrei să faci bani, scrisul profesionist necesită seriozitate. Un scriitor sau jurnalist trebuie să se poată organiza și să își trateze munca de fiecare dată cu atenție
  • Să îți placă să scrii. Totul pornește de fapt de la acest detaliu, pentru că pasiunea pentru scris este cea care te va ajuta să obții texte de calitate

Dacă simți că poți bifa aspectele de mai sus, cu siguranță ai toate șansele ca în cel mai scurt timp să începi să câștigi bani din scris și să transformi această activitate într-o meserie pe termen lung.

Citește și articolele despre:

blank

Vlad Cazino bonus de bun venit: 1.500 RON + 200 Free Spins

Vlad Cazino bonusuri îți oferă 100% până la 1500 RON și 200…
FBmirelaF - ianuarie 20, 2022
blank

Bonus de bun venit Fortuna: 2000 RON + 100 Free Spins

Odată ce ți-ai creat un cont de jucător Fortuna, recompensele pe care…
FBmirelaF - ianuarie 20, 2022
blank

Cum faci o depunere sau o retragere Casa Pariurilor

Casa Pariurilor îți pune la dispoziție o gamă variată de metode de…
FBmirelaF - ianuarie 20, 2022