cum faci bani din instagram

Cum faci bani din Instagram

5/5 - (4 votes)
FBmirelaF - noiembrie 8, 2021

Instagram este una dintre diversele oportunități de a face bani pe internet. Cu o medie de aproximativ 300 de milioane de utilizatori zilnic, rețeaua de socializare Instagram îți oferă multiple metode de a face bani. Așadar, după ce creezi un Instagram profil, poți acumula câștiguri promovând produse, făcând postări sponsorizate, vânzând fotografii unice sau creând diverse produse fizice sau digitale. Învață din articolul de azi cum faci bani din Instagram!

Cum faci bani pe Instagram – de unde începi

Cum fac bani pe Instagram? E o întrebare al cărei răspuns este căutat din ce în ce mai mult. Deși poate părea ușor uneori sau greu alteori, poți acumula câștiguri tentante din activitatea ta pe rețea. Dar haide să vedem cum faci bani pe Instagram. În primul rând, ai nevoie de un cont de utilizator. Poți face acest lucru de pe calculator sau laptop sau din aplicația instalată pe dispozitivul mobil. Pentru crearea contului poți folosi adresa de job Facebook (accesezi butonul de Sign-in) sau adresa de email.

În cazul în care utilizezi adresa de email, după introducerea datelor necesare creării contului, trebuie să apeși butonul de Sign-up. Va fi necesar să creezi un nume de utilizator și o parolă. Poți trece ulterior de la contul personal la unul de tip business, prin accesarea opțiunii Switch to Business Profile. Pe scurt, ai nevoie de un dispozitiv de pe care să poți accesa aplicația și o serie de caracteristici extrem de importante în proces: inspirație, originalitate și calitate în conținutul oferit pe pagina ta.

Din momentul în care ai înțeles esența postărilor și ai creat un flux cursiv, deja trebuie să realizezi că începi să înregistrezi profit. Ține cont de faptul că persoanele care te urmăresc nu trebuie să rămână pasivi, ci să interacționeze cu acel story Instagram pe care îl postezi periodic. Determină-ți urmăritorii să comenteze postările, să aprecieze conținutul și să îl partajeze pe paginile lor. Înainte de a crea conținut este indicat să te hotărăști asupra unui domeniu. Conținutul haotic nu generează profit și nici nu atrage mulți urmăritori. De exemplu, dacă ești pasionat de modă, te poți axa pe sectorul de Beauty & Fashion, iar dacă ești o persoană dinamică și amuzantă, poți alege domeniul Entertainment. Indiferent de domeniul ales, există o regulă importantă de care este indicat să ții cont: generează doar Instagram content original. Te poți inspira din diverse surse, dar similaritatea postărilor mai multor influenceri duce la pierderea de urmăritori.

În momentul în care ai atins numărul minim de următori necesar pentru a te afirma ca Instagram influencer, următorul pas constă în identificarea de sponsori. Poți crea un email pe care să îl trimiți companiilor cu care ai vrea să colaborezi sau să te înscrii pe forumuri sau marketplace-uri ale influencerilor. Pentru a-ți crea un obiectiv de monetizare, ține cont la câți următori faci bani pe Instagram (acesta va fi punctul de plecare în procesul de monetizare) și ulterior de pragurile dorite de urmăritori sau de faimă.

Cum faci bani din Instagram în 2021

Probabil că te întrebi cum fac bani din Instagram alți influenceri. Dacă vei studia piața, vei constata că există nu una au două metode care îți arată cum să faci bani din Instagram, ci mai multe metode. Cele mai relevante și mai populare metode utilizate pentru a genera profit pe Instagram sunt marketingul afiliat, postările sponsorizate, vânzarea de produse și servicii proprii și vânzarea de fotografii. Află mai multe detalii despre cum faci bani din Instagram în 2021!

Câștigă bani pe Instagram din marketing afiliat

Marketingul afiliat este o metodă ușoară de câștig pe Instagram. Deși sună complicat, nu este deloc așa, pentru că de fapt marketingul afiliat se referă la promovarea anumitor produse și încasarea unui comision din vânzarea lor. Comisionul este primit în urma cumpărării produsului de către un client, prin accesarea unui link promovat de către tine. Dacă te întrebi cum să faci bani pe Instagram din marketing afiliat, află că poți face acest lucru promovând produse prin intermediul recenziilor, descrierii pe scurt a produselor printr-o postare sau prezentarea produsului prin intermediul unui clip video. Poți redirecționa urmăritorii către site-ul propriu, dacă acolo ai o descriere mai detaliată.

Pentru a înțelege mai bine cum să faci bani pe Instagram utilizând această metodă, procesează informațiile noi pas cu pas. Etapele pe care le vei parcurge constau în: afilierea la un brand, promovarea serviciilor sau produselor companiei respective, promovarea link-ului primit și încasarea comisioanelor.

Cum faci bani din Instagram cu postările sponsorizate

Postările sponsorizate sunt o altă metodă de câștig. După ce ai ajuns să ai un Instagram profil consolidat și cu mulți urmăritori, brand-urile cunoscute te vor contacta în vederea promovării produselor și serviciilor lor. Având câștigată încrederea următorilor, îi vei putea determina să aibă încredere și în brandurile promovate.

Este important să promovezi produse și/sau servicii pe care le-ai testat. În schimbul promovării vei fi răsplătit de către branduri cu produse gratuite, un cadou sau poți fi plătit. Este foarte important să promovezi produse care să se potrivească publicului tău și să răspundă la nevoile urmăritorilor. Aproximativ 70% din hashtag-urile de pe Instagram sunt utilizate pentru promovarea brandurilor. Cum faci bani din Instagram cu ajutorul postărilor sponsorizate? Urmând trei pași simpli: crește-ți numărul de următori, promovează și încasează.

Promovarea produselor și serviciilor proprii

Dar cum să faci bani pe Instagram promovând propriile produse sau servicii? Promovându-le pe pagina ta de Instagram, prin prezentarea lor și prin poze clare și de calitate (dacă promovezi produse fizice). Pentru a crește vânzările, poți face oferte speciale pentru urmăritorii tăi. Însă postările de promovare a produselor sau serviciilor proprii trebuie să fie moderate, astfel încât să nu sufoci audiența – este recomandat ca una din cinci postări să aibă caracter promoțional. Pentru a păstra publicul interesat, promovează în mod creativ și original. Poți direcționa urmăritorii către magazinul tău online prin utilizarea funcției „Cumpărați acum”. Poți promova produse fizice (produse personalizate, print on demand), digitale (e-book, ilustrații, jocuri, aplicații) sau servicii.

Câștigă bani pe Instagram din vânzarea fotografiilor

Vânzarea fotografiilor pe Instagram poate genera câștiguri consistente, dacă sunt creative și originale. Pentru a face impresie, trebuie să fie diferite față de ce se găsește de obicei pe internet. Postează cele mai bune fotografii și promovează-ți portofoliul prin distribuirea unui link potențialilor clienți. Dacă ai o pagină de business, publicarea datelor de contact va facilita comunicarea între tine și clienții interesați. Instagram Shops este funcția care te ajută să creezi un magazin propriu și să vinzi direct clienților produsele și serviciile tale.

Cum să faci bani din Instagram utilizând IGTV

Ce este IGTV? IGTV este de fapt versiunea TV a Instagramului. Această opțiune a fost creată a urmare a dinamismului pieței de online marketing de pe rețelele sociale. Prin intermediul său, un Instagram influencer poate ajunge ușor la urmăritorii săi.

GTV este o platformă video prin intermediul căreia este promovat Instagram content lung (long form), în special clipuri video în format vertical. Având în vedere faptul că numărul persoanelor care preferă mediul online în locul clasicului televizor este într-o continuă creștere, platforma este din ce în ce mai populară pe zi ce trece, iar utilizatorii care postează IG story sunt numeroși.

Poți viziona un IG story prin intermediul aplicației IGTV sau din butonul afișat în partea dreaptă sus a aplicației Instagram. De fiecare dată când un IG story va fi publicat de către o persoană pe care o urmărești, vei primi o notificare în profilul tău. Orice persoană care are un Instagram profil poate utiliza această platformă și va putea crea un story Instagram TV.

Pentru a face prima postare pe platforma video, apasă pe butonul din partea dreaptă de sus a paginii. După selectarea categoriei de interes, nu-ți rămâne decât să încarci clipul video. Creatorii de conținut care utilizează IGTV sunt plătiți direct de către Instagram pentru clipurile încărcate aici. Pentru a avea pe IGTV Instagram content monetizat, trebuie să respecți anumite reguli, precum faptul că nu ai voie să folosești un limbaj licențios și videoclipurile trebuie să fie filmate vertical.

Cum faci bani din Instagram story

Pentru a prinde la public și a atrage noi urmăritori, un story Instagram trebuie să respecte o serie de factori cheie. Distribuirea poveștilor live în momentele cruciale ale zilei este un prim factor. Transmisiunile live din spatele afacerilor sau din atelierele de lucru au priză la public și generează o creștere a vânzărilor. Alte elemente precum relatarea istoricului afacerii, părerile clienților, evidențierea produselor în povești, tutorialele de utilizare, sunt elemente strategice în creșterea vânzărilor.

Abordează un stil interactiv în poveștile tale și intră live cât de des poți face acest lucru.
Utilizarea stickerelor cu numărătoare inversă pot spori interactivitatea postării; astfel, urmăritorii tăi vor sta în suspans până la momentul surpriză al poveștii. Și utilizarea stickerelor cu întrebări sau cu sondaj sunt metode utile pentru a păstra activ publicul – utilizează aceste stickere și oferă răspunsurile sau rezultatele în viitoarele povești. Încurajarea publicului să ofere feedback este o metodă care dă mereu rezultate – nu ezita să o folosești.

Cât poți câștiga din Instagram

După ce ai aflat cum faci bani pe Instagram, a venit momentul să afli și cât poți câștiga. Pentru a deveni un Instagram influencer, trebuie mai întâi să știi de la câți urmăritori faci bani pe Instagram. Răspunsul este 1.000 de urmăritori. Dacă ești la începutul ascensiunii și nu ai foarte multă influență, câștigurile tale vor fi în medie de 800 – 1.200 ron pe postare (medie realizată în urma unui studiu la nivel global).

Câștigurile realizate pe Instagram depind de timpul alocat promovărilor și postărilor, numărul de story Instagram, numărul de metode utilizate în vederea monetizării și de dimensiunea comunității de urmăritori. Însă, iată câteva câștiguri medii în funcție de numărul de urmăritori:

  • între 1.000 și 9.999 de urmăritori, poți fi plătit cu sume cuprinse între 25 și 100 $ pe postare;
  • între 10.000 și 30.000 de urmăritori, poți fi plătit cu sume cuprinse între 100 și 200 $ pe postare (în cazul în care ai aproximativ 1000-3000 de like-uri pe postare; cu cât ai mai multe, cu atât mai mult crește prețul);
  • între 30.000 și 100.000 de de urmăritori, media de plată variază între 100 și 400 $;
  • între 300.000 și 400.000 de de urmăritori, media de plată depinde de frecvența postărilor – pentru o singură postare pe lună poți primi chiar și 400 – 500 $ și pentru 2 sau 3 postări pe lună poți primi între 200 și 300 $;
  • între 400.000 și 1 milion de urmăritori, primești aproximativ 500 – 600 $ pe postare, dar prețurile cresc în raport cu popularitatea.
    Așadar, combină metodele de monetizare, cercetează piața și vezi cum fac bani din Instagram alți influencerii și crește-ți comunitatea.

De la câți urmăritori faci bani pe Instagram

Deși nu este neapărat relevant la câți urmăritori faci bani pe Instagram, deoarece este indicat să adopți un comportament benefic și adaptat câștigului încă de la început, totuși un număr minim ar fi de 1.000 de urmăritori, și ideal ar fi de 5.000 – 10.000 de urmăritori (dacă vrei să devii faimos).

Având în vedere faptul că noțiunea de bani are valori diferite la nivelul fiecărui individ în parte, aspectul care face referire la câți urmăritori faci bani pe Instagram este perceput diferit și poate influența implicarea ta în strategiile despre cum să faci bani pe Instagram. De exemplu, dacă monetizarea minimă îți aduce satisfacție, atunci te vei mulțumi cu un număr mic de urmăritori, mai ales dacă nu vrei să devii un Instagram influencer cu normă întreagă.
Începi să monetizezi de la 1.000 de urmăritori, însă depinde doar de tine unde vei ajunge.

Cum să îți crești numărul de urmăritori

Pentru a avea succes pe Instagram trebuie să gândești în perspectivă încă de la început. De aceea, este crucial să ai în vedere creșterea numărului de urmăritori. Punctul de start spre succes trebuie privit ca fiind punctul de la câți urmăritori faci bani pe Instagram. Așadar, atingerea pragului de 1.000 de urmăritorii ar trebui să fie considerat un fel de antrenament și o ocazie de a te perfecționa.

În vederea creșterii numărului de utilizatori, poți adopta o serie de măsuri prin care să atingi pragul țintit. Crearea unei biografii solide care să cuprindă un „call to action”, care la rândul său să trimită audiența către diverse oferte. Utilizarea emoji-urilor sporește atenția urmăritorilor și poate genera și vânzări sau click-uri pe site-ul tău, de aceea este bine să îi utilizezi în sintagma de „call to action”.

Hashtag-urile sunt un element care vin în sprijinul catalogării conținutului furnizat și evidențierea sa în căutările utilizatorilor. Un număr excesiv de hashtag-uri poate duce la excluderea postării tale. Numărul ideal de hashtag-uri recomandat să fie utilizat într-o postare este de minim 5 și maxim 20. Utilizează în postările tale hashtag-uri populare. Trebuie să fii atent/ă și la lungimea postărilor – numărul ideal de caractere care ar trebui folosit este de 125.

Calitatea pozelor distribuite pe pagină trebuie să fie extrem de bună. Pentru a respecta acest criteriu, asigură-te că sunt clare și utilizează filtre pentru ele. Cele mai populare filtre utilizate în procesarea fotografiilor sunt Clarendon, Juno și Gingham (furnizate de Canva). Așa vei primi mai multe like-uri, și implicit va crește și numărul de urmăritori. În postarea pozelor pe pagină, concentrează-te pe calitate, nu pe cantitate.

Discuțiile purtate cu audiența ta trebuie să fie deschise și diversificate. În acest sens, organizează sesiuni de întrebări și răspunsuri, cere feedback și utilizează sondaje. Axează-te pe nevoile urmăritorilor tăi și apreciază feedback-ul primit. Postările trebuie realizate și urcate pe pagină periodic și în momentele potrivite ale zilei – conform studiilor de piață, este indicat să postezi o dată sau de două ori pe zi, cel mai bine între orele 17 și 2.

Un alt sfat este să eviți să cumperi urmăritori – deși este o practică des întâlnită, îți scade credibilitatea. Oamenii apreciază succesul real, nu aparențele. Fii tu însuți / însăți, creează-ți un profil complet și axat pe singură nișă și vei întâlni cu siguranță succesul.

Concluzii

Instagram este o metodă de monetizare aleasă din ce în ce mai mult de utilizatorii internetului, în special de generațiile tinere. Fiind la bază o platformă de socializare, Instagram s-a dezvoltat în timp și a devenit un instrument eficient în promovarea afacerilor de tip ecommerce și în generarea unei noi meserii, cea de Instagram influencer. Bazată pe comunicare, transmisiuni live, elemente de vizual și promovare, platforma poate genera câștiguri destul de mari, în funcție de dedicarea și pasiunea fiecăruia.

Există mulți influenceri care acumulează câștiguri colosale și au contracte încheiate cu branduri de succes din lumea afacerilor. Însă, poți face bani pe Instagram dacă nu ai un număr mare de urmăritori, la fel cum ai face bani din Tik Tok? Răspunsul este da. În cazul în care nu vrei să faci carieră pe această platformă, poți fi un influencer mai mic, adică un micro – influencer. Cu o audiență de 1.000 – 1.500 de urmăritori, poți genera profituri cuprinse între 25 și 50 $ pe postare, însă câștigurile variază în funcție de interacțiunea cu publicul (dacă postările tale captivează audiența și dacă sunt generate vânzări). Ideal ar fi să îți crești numărul de urmăritori treptat, prin furnizarea postărilor calitative. Tot ce ai nevoie constă în curaj, originalitate și inițiativă.

Instagram este în prezent una dintre cele mai populare metode de generare a câștigurilor. Dacă ești o persoană creativă, deschisă și sigură pe sine, nu ezita și fă bani din pasiunea ta. Creează-ți propriul cont pe Instagram și începe să construiești o audiență inspirată de către tine!

blank

Vlad Cazino bonus de bun venit: 1.500 RON + 200 Free Spins

Vlad Cazino bonusuri îți oferă 100% până la 1500 RON și 200…
FBmirelaF - ianuarie 20, 2022
blank

Bonus de bun venit Fortuna: 2000 RON + 100 Free Spins

Odată ce ți-ai creat un cont de jucător Fortuna, recompensele pe care…
FBmirelaF - ianuarie 20, 2022
blank

Cum faci o depunere sau o retragere Casa Pariurilor

Casa Pariurilor îți pune la dispoziție o gamă variată de metode de…
FBmirelaF - ianuarie 20, 2022