job Facebook de acasă

Cum faci bani pe Facebook și idei de job Facebook

5/5 - (3 votes)
FBmirelaF - septembrie 21, 2021

Facebook este una dintre cele mai populare rețele sociale din prezent și cu siguranță îți petreci zilnic câteva ore vizualizând conținut sau chiar creând conținut pentru contul de Facebook. Dar te-ai gândit că poți face bani din Facebook chiar de acasă? Ți-am pregătit în continuare un ghid util despre cum poți câștiga bani cu Facebook pentru un venit în plus sau poate chiar un venit stabil, dacă te gândești să obții un job Facebook pe termen lung. Află de la FaciBaniOnline.ro cum faci bani pe Facebook, câte opțiuni există la capitolul joburi Facebook și începe să folosești într-un mod mai util timpul petrecut pe social media pentru a face bani din digital marketing în 2021!

Cine poate face bani din Facebook

Oricine. O pagină Facebook este poate cea mai simplă metodă prin care oricine poate să câștige bani în plus pentru că ai nevoie doar de o comunitate care să te urmărească și să-ți aprecieze și să interacționeze cu conținutul tău, existând metode de a câștiga bani cu Facebook potrivite pentru orice vârstă. Poți alege chiar să faci promovare pe Facebook pentru anumite produse sau servicii relaționate cu interesele tale, astfel încât să câștigi bani făcând ceva plăcut pentru tine. Important este să poți transmite credibilitate urmăritorilor tăi și să creezi un engagement facebook constant cu aceștia, adică să-i menții activi și interesați de conținutul tău. Credibilitatea o poți transmite prin poza ta de profil sau dacă promovezi sau deții o afacere prin logo-ul acesteia, informațiile de contact, adresa, informațiile din secțiunea Despre și chiar un link către website-ul afacerii pe care o promovezi (dacă este cazul). Toate aceste detalii vor face ca pagina ta să fie reală, iar locația te va ajuta să atragi persoane din apropierea ta, acest lucru fiind important mai ales atunci când promovezi o afacere locală.

Modul în care îți creezi pagina de Facebook depinde foarte mult de modalitatea de a castiga bani cu Facebook. Poți să te limitezi la propriul profil sau poți face și o pagină specială de promovare Facebook pentru a delimita astfel partea profesională de cea personală. Și bineînțeles, îți poți promova noua pagină de afaceri prin intermediul contului deja existent de Facebook unde cel mai probabil deja ai numeroși prieteni și cunoștințe care te vor susține.

Cum faci bani pe Facebook

În funcție de modalitatea prin care vrei să faci bani din Facebook, vei apela la pagini sau grupuri de Facebook, respectiv la Facebook Ads pentru a câștiga bani din reclame pe Facebook. Acestea sunt principalele 3 instrumente care te vor ajuta să faci bani din promovare pe Facebook și trebuie să știi ce instrument să alegi în funcție de modalitatea prin care te gândești să faci bani pe Facebook.

Pagini de Facebook

Dacă te gândești să vinzi sau să faci promovare Facebook pentru produse și servicii, să-ți faci o pagină de Facebook este cea mai bună idee. Postând regulat conținut de calitate, interesant și util pentru audiența ta, îți vei construi o comunitate care să-ți aprecieze conținutul și să aibă încredere în recomandările tale, așa că vei putea să faci promovare pe Facebook, având șanse reale ca produsele și serviciile promovate să fie achiziționate.

Grupuri de Facebook

Grupurile de Facebook se formează în jurul unui subiect de interes și tind să devină foarte numeroase, deci potențialul acestui tip de promovare Facebook este mai mare. Deși conținutul dintr-un grup este generat de toți utilizatorii admiși în grup, este nevoie de un administrator/ admin al grupului care să permită accesul în grup, să modereze comentariile și conținutul (dacă este cazul), să seteze un set de reguli general valabile pentru toți cei din grup, deci care să dețină controlul. Fiind într-un astfel de grup, vei putea înțelege nevoile și așteptările comunității cu privire la subiectul în jurul căruia s-a format grupul, iar apoi poți posta în grup conținutul dorit. Și din moment ce tu ești administratorul grupului, nu va trebui să aștepți pentru aprobarea conținutului tău, așa cum se întâmplă de obicei atunci când vrei să faci o promovare Facebook într-un grup în care ești doar membru.

Facebook Ads

Dacă vrei să faci bani din reclame pe Facebook administrând o pagină sau având chiar un job Facebook, va trebui să știi cum funcționează acest instrument. Poți utiliza Facebook Ads pentru a-ți crește numărul de urmăritori, pentru a mări rata de engagement Facebook sau rata de reach Facebook, dar și pentru a pentru a vinde un produs/ serviciu. Facebook Ads îți permite să promovezi o afacere în rândul unui public clar definit, după criterii precum vârstă, sex, locație sau interese și comportament sau să-ți creezi liste cu utilizatori interesați de afacerea ta pentru a le folosi pentru promovări ulterioare. Facebook ads este folosit cel mai des atunci când ai un job Facebook, dar poate fi folosit și dacă vrei să-ți promovezi propria afacere, să-ți promovezi pagina de Facebook sau dacă lucrezi ca freelancer și administrezi o pagină de Facebook.

Modalități de a câștiga bani cu Facebook

Vinde lucruri în Facebook Marketplace sau în grupuri de vânzări

Atunci când te gândești cum să faci bani din Facebook, probabil primul lucru care îți vine în minte este să vinzi lucruri pe această platformă. Într-adevăr, este cel mai simplu mod și poți posta lucrurile pe care vrei să le vinzi chiar pe propriul cont de Facebook, dar pentru o eficiență mai mare a postărilor tale îți recomandăm Marketplace Facebook și grupurile de vânzare-cumpărare în care te poți înscrie gratuit.

Marketplace Facebook este acel loc cu anunțuri de vânzări din apropierea ta, unde poți filtra anunțurile în funcție de distanță sau preț și unde vei găsi diverse categorii pentru a căuta lucrul de care ești interesat. De asemenea, acesta este locul unde poți publica un anunț gratuit cu ceea ce vrei să vinzi. Apasă butonul Vinde, alege tipul de anunț pe care vrei să-l faci (Articole/ Vehicule/ Locuințe de vânzare sau de închiriat/ Joburi), iar apoi completează o serie de informații precum: titlu, preț, categorie, starea produsului și o descriere a produsului promovat. De asemenea, poți adăuga fotografii ale produsului din mai multe unghiuri pentru a oferi utilizatorilor cât mai multe detalii despre produs și a-i face să te contacteze. În final, poți selecta anumite opțiuni pentru listare, cum ar fi să nu afișezi anunțul pentru prieteni, să listezi în mai multe locuri sau să lași comentariile active. În doar câteva minute anunțul tău poate fi publicat.

Grupurile de vânzări sunt de asemenea o opțiune bună dacă vrei să știi cum să faci bani din Facebook pentru că plasezi un produs exact într-un loc unde persoanele pot căuta respectivul produs. Postarea produsului respectiv pe pagina mea de Facebook nu cred că m-ar ajuta foarte mult, dar cu siguranță publicarea unui anunț într-un grup, mai ales unul local, m-ar ajuta să fac bani pe Facebook.

Dacă te interesează cum să faci bani din Facebook în acest mod, iată lucrurile pe care nu le poți vinde pe Facebook:

  • Alcool
  • Tutun
  • Droguri ilegale
  • Arme de foc
  • Animale
  • Produse de jocuri de noroc cu bani reali
  • Anumite produse medicale

Administrează o pagină de Facebook

Dacă vrei să faci bani din reclame pe Facebook, trebuie să știi că ai două opțiuni: fie faci reclame pentru propria afacere, deci pentru propria pagină, fie pentru pagina de Facebook a altei afaceri, la care vei primi rol de administrator pentru a avea acces la Facebook Ads. Din Facebook Ads poți crea reclame care să atragă mai mulți utilizatori pe pagina ta de Facebook (recomandat dacă vrei să-ți mărești comunitatea de pe Facebook pentru a face alt tip de promovare pe Facebook) sau poți crea reclame pentru pagina altei afaceri, fiind practic plătit pentru a administra pagina respectivă. Printre obiectivele tale se vor număra generarea unui engagement Facebook constant pe pagină și a unui reach Facebook ridicat. Engagement Facebook se referă la fiecare acțiune pe care utilizatorii o fac pe o pagină de Facebook și interacțiunea cu postările de pe pagina respectivă, iar Reach Facebook se referă la numărul de utilizatori Facebook care au intrat în contact cu pagina pe care vrei să o promovezi.

Poți căuta un administrator pagina facebook job pe grupuri de Facebook sau diverse platforme de căutare job, iar veniturile tale depind de numărul de ore lucrate, dar și de experiența pe care o ai în domeniu. Există numeroase joburi Facebook, iar administrator pagina Facebook job este poate cel mai simplu dintre toate. Apoi, pe măsură ce câștigi experiență și înveți cum să faci bani pe Facebook, poți aplica pentru alte joburi pe Facebook, după cum vei observa în cele ce urmează.

Administrează un grup pe Facebook sau alătură-te unuia

Chiar dacă veniturile din administrarea unui grup pe Facebook nu vor fi foarte mari, cel puțin nu la început, poți să iei în calcul această posibilitate. Dacă ai o pasiune, un subiect sau domeniu de interes îți poți crea grupul în jurul acelei idei și odată formată o comunitate, vei avea o audiență căreia să îi transmiți reclame sub formă de soluții la problemele lor. Reclamele pentru servicii și produse într-un grup vor avea succes doar dacă răspund nevoilor acestora și sunt în strânsă legătură cu tematica grupului.

Dacă nu vrei să fii responsabil pentru administrarea unui grup, poți doar să fii membru într-un grup deja existent, ținând cont și în acest caz că poți face reclame doar dacă sunt de interes pentru audiența respectivă. De fapt, doar așa vor fi aprobate de administratorul paginii și vei putea câștiga bani din reclame pe Facebook.

Devino influencer Facebook

O altă metodă prin care poți să faci bani din reclame pe Facebook este să promovezi conținut sponsorizat, iar pentru ca o afacere să-ți sponsorizeze conținutul va trebui să devii influencer Facebook. Dacă pagina mea de Facebook are un număr semnificativ de urmăritori, deci o audiență mare, iar conținutul pe care îl postez regulat pe pagină poate fi asociat cu un brand, o afacere, pot stabili un parteneriat plătit pentru a deveni influencer Facebook pentru respectivul brand sau respectiva afacere. Bineînțeles, nu este ușor să semnezi un astfel de parteneriat, mai ales cu branduri cunoscute, dar poți începe cu afaceri locale, afaceri mici, iar apoi, având în portofoliu câteva proiecte, poți câștiga o sponsorizare și de la un brand mai cunoscut, iar câștigurile vor fi pe măsură.

Devino afiliat pentru companii

Dacă vrei să știi cum faci bani din Facebook, afilierea este cu siguranță o idee bună ce merită să fie luată în calcul. Există multe programe de afiliere în care te poți înscrie gratuit și nu există o limită de companii cu care te poți afilia, deci îți poți crea mai multe pagini în care să promovezi anunțuri relevante pentru audiența fiecărei pagini și vei primi un comision de fiecare dată când compania la care te-ai afiliat face o vânzare în urma anunțului făcut de tine. Deci, ideea afilierii este că tu vei fi plătit cu un anumit comision de fiecare dată când o persoană achiziționează un produs/serviciu al unui partener la care te-ai afiliat. Pentru ca anunțurile tale să fie eficiente, trebuie să ai o audiență destul de numeroasă pe pagina pe care faci promovarea și să postezi constant și alte informații utile pentru a câștiga încrederea urmăritorilor tăi. Pe același principiu se merge și dacă vrei să știi cum faci bani din Instagram sau din alte platforme de social media.

Adaugă pauze publicitare în conținutul tău video

Dacă vrei să afli cum să faci bani pe Facebook, îți place să faci conținut video și ai o pagină de Facebook unde publici conținut video de cel puțin 3 minute, poți opta pentru pauzele publicitare (ad breaks) în conținutul tău, primind astfel bani pentru reclamele pe care permiți să fie rulate în conținutul tău propriu. Condițiile pe care trebuie să le îndeplinești pentru a face acest tip de reclame sunt: să deții o pagină de Facebook (pagină, nu profil) cu cel puțin 10.000 urmăritori și în care să ai 30.000 vizualizări într-un minut. În comparație, alte platforme de conținut video nu au aceste cerințe minime, deci dacă vrei să câștigi bani din Tik Tok, de exemplu, este ceva mai simplu.

Vinde-ți pagina

Chiar dacă vânzarea unei pagini de Facebook este împotriva termenilor și condițiilor utilizării platformei Facebook, această practică este destul de cunoscută. Construirea unei audiențe numeroase pentru o pagină de Facebook nu este o sarcină ușoară, implică mult efort, timp și resurse financiare, motiv pentru care, dacă aș decide să-mi deschid o altă afacere, iar pagina mea de Facebook nu mi-ar mai fi utilă, aș dori să obțin un profit prin vânzarea paginii respective, în loc să renunț la ea. Vânzarea unei pagini implică anumite riscuri, inclusiv închiderea paginii, dar există o serie de sfaturi pe care le poți găsi online pentru a limita riscurile atunci când vrei să-ți vinzi o pagină.

Participă la concursuri

Facebook oferă nu doar multiple posibilități de joburi Facebook, dar și diverse oportunități de a câștiga vouchere, intrări gratis la concerte sau la alte evenimente și multe alte premii participând la concursurile pe care companiile le desfășoară periodic. Participarea la astfel de concursuri este gratuită și trebuie doar să îndeplinești anumite cerințe simple, precum aprecierea paginii sau distribuirea postării pe profilul tău public. Există chiar grupuri de Facebook în care sunt postate doar concursuri pentru a putea participa la cât mai multe. Deci, pot nu doar să fac bani pe Facebook, dar și să câștig diverse premii.

Facebook moderator job

Dacă ești în căutarea unui job Facebook foarte simplu, poți lua în considerare Facebook moderator job. Tot ce va trebui să faci este să moderezi comentariile primite pe o pagină de Facebook pe care vei primi înainte rol de editor sau administrator. Moderarea comentariilor se referă la monitorizarea comentariilor de pe pagină și blocarea sau limitarea accesului pe pagină celor care folosesc un limbaj nepotrivit. De asemenea, înseamnă ascunderea și ștergerea unor comentarii inadecvate. Prin limbaj nepotrivit sau inadecvat nu ne referim la comentarii negative asupra organizației, ci la cuvinte obscene sau alt conținut asemănător. Facebook moderator job este un bun început dacă vrei să înveți cum să faci bani pe Facebook.

Social Media Manager/ Expert

Există numeroase joburi pe Facebook pe care le poți face de acasă, ca freelancer, iar cel mai bine plătit este cel de Social Media Manager/ Expert, job care presupune deținerea unui set de abilități despre mecanismul acestei platforme. Social Media Manager sau Expert este persoana care gândește strategia unei pagini, face planuri editoriale, setează și analizează constant campaniile, dar și interpretează datele obținute din campanii pentru a atrage cât mai multe rezultate pozitive paginii. În funcție de abilitățile pe care le deții, îți poți găsi un job Facebook ca entry level sau ca expert sau poți căuta oportunități pe platforme de freelancing pentru a lucra de acasă.

Concluzii

Platforma Facebook, tot mai utilizată în ultimul timp, a deschis numeroase oportunități de joburi part-time sau full-time, de la birou sau de acasă. Majoritatea petrecem cel puțin două ore zilnic pe această rețea socială și dacă te regăsești și tu, ar trebui să iei în calcul posibilitatea de a câștiga bani cu Facebook făcând reclame, promovând anunțuri, administrând o pagină sau un grup de Facebook, devenind afiliat pentru o companie sau mai multe și chiar influencer Facebook pentru branduri cunoscute sau mai puțin cunoscute. Indiferent de modalitatea pe care o alegi pentru a face bani din Facebook, indiferent de tipul de job Facebook pe care îl alegi, trebuie să fii conștient că primul și cel mai important pas este crearea unei audiențe numeroase și fidele care să-ți aprecieze conținutul și către care poți direcționa anunțuri și reclame care să se transforme în reale conversii. Cu cât audiența ta este mai mare și creează mai mult engagement Facebook, cu atât șansele ca reclamele tale să fie eficiente și să-ți aducă venituri sunt mai mari.

Alege orice job Facebook din cele prezentate mai sus și învață cum să faci bani pe Facebook! Iar dacă vrei să-ți extinzi orizonturile către alte platforme, descoperă cum faci bani din Youtube!

blank

Vlad Cazino bonus de bun venit: 1.500 RON + 200 Free Spins

Vlad Cazino bonusuri îți oferă 100% până la 1500 RON și 200…
FBmirelaF - ianuarie 20, 2022
blank

Bonus de bun venit Fortuna: 2000 RON + 100 Free Spins

Odată ce ți-ai creat un cont de jucător Fortuna, recompensele pe care…
FBmirelaF - ianuarie 20, 2022
blank

Cum faci o depunere sau o retragere Casa Pariurilor

Casa Pariurilor îți pune la dispoziție o gamă variată de metode de…
FBmirelaF - ianuarie 20, 2022