cum sa castigi un salariu traducator

Cât câștigă un traducător și cum faci bani din traduceri

5/5 - (2 votes)
Mirela - februarie 9, 2022

Ești în căutarea unui nou venit și dispui de cunoștințe lingvistice vaste? Atunci job-ul de freelancer traduceri ar putea fi perfect pentru tine. Toată activitatea ta se poate desfășura într-un mediu comod fiind unul din joburile de traduceri de acasă, sau practic de oriunde dorești să lucrezi.

Dacă ești interest în a afla mai multe informații legat de cum poți deveni chiar tu un freelancer traduceri, atunci te sfătuiesc să continui să citești acest articol care cuprinde toate informațiile de care ai nevoie: de la salariu traducător și condiții necesare în a deveni un traducător autorizat până la firme și site-uri de angajări traduceri acasă.

De ce ai nevoie ca să fii freelancer traduceri?

cât câștigă un traducător autorizatcât câștigă un traducător autorizat și unul începător
De Reținut!
Primul criteriu care te va ajuta în a găsi jobul potrivit din sumedenia de joburi de traducere de acasă este cunoașterea unei limbi străine. Este adevărat ca te poți ajuta și de limba maternă, însă câștigurile unui freelancer traduceri sunt pe măsură atunci cand ne referim la limbi de circulație internațională precum engleza, franceza sau germana.

De asemenea, fiind unul dintre joburile traducere de acasă, va trebui să te obișnuiești cu mediul comod în care te afli și să-ți păstrezi spiritul de muncă. Locul tău de relaxare – acasă, va deveni și locul tău de muncă, iar tu vei fi cel care îți vei împărți timpul în funcție de ce câștiguri dorești să ai. Acesta este avantajul cel mai mare cand vine vorba de joburi traducere de acasă, în special pentru tineri, care pot oscila ușor între viața personală și cea profesională, dispunând de un program flexibil raportat la cerințele fiecăruia.

Află mai multe despre cum să devii freelancer!

Cum gasesti joburi traduceri de acasă?

Fie ca începi din recomandări, fie că alegi să te înscrii pe unul din sutele de site-uri de joburi traducător de acasă, ești cu un pas înainte spre independență financiară la care visezi. De asemenea poți depune CV-ul pe diferite platforme de angajări traduceri de acasă, unde poți colabora chiar cu firme de traducere.

Dacă alegi să folosești metoda de înscriere pe site-uri destinate unui freelancer traduceri atunci trebuie să știi ca o bună parte din aceste platforme necesită crearea unui cont de utilizator unde poți încărca datele personale și competențele lingvistice pe care le deți, toate aceste lucruri în mod gratuit.

Apoi poți începe să muncești în câteva minute, în cazul în care sunt oferte disponibile de la angajatori. Poți găsi o gamă largă de joburi traduceri de acasă, de la câteva colaborări mici până la proiecte sezoniere cu diferiți clienți sau companii.

Vezi mai multe idei de făcut bani acasă!

Cât câștigă un traducător?

Un freelancer traducător în general poate avea un salariu variat. În meseria de traducător salariul poate oscila de la cațiva dolari per fișier tradus și poate ajunge pană la cateva mii de dolari pe luna pentru un job full-time de traducător. În cazul în care te decizi sa lucrezi la o firmă de traduceri, salariul tău va fi fix pe lună indiferent de numărul de traduceri, lucru care îți oferă siguranța de care ai nevoie.

Pe de alta parte un freelancer traducator își poate modifica venitul în funcție de necesitățile sale și de timpul de care dispune. Astfel că această meserie de traducător are un salariu traducător oscilant în funcție de cat de dedicat ești și cât timp ești dispus să sacrifici în vederea câștigurilor tale. De asemenea, unul din avantajele pentru joburi traducere de acasa constă în fapul că profitul tău lunar este aproape cat venitul total, taxele fiind mult mai mici raportate la volumul de muncă.

Deci tot câștigul depinde de tine. Dacă ești în căutarea de firme de angajari traduceri acasă sau dacă vrei sa devii un freelancer traducator, nu trebuie sa îți limitezi așteptările salariale.
Totodată, câștigurile unui traducător se diferențiază de la individ la individ deoarece acest lucru depinde și de limba străină pe care o cunoaște fiecare.

De Reținut!
Limbile străine rare precum daneza, chineza, japoneza, rusa s.a. sunt mult mai bine plătite decât limbile de circulație internațională, ca de exemplu engleza sau franceza.

Deci, fie că lucrezi într-un birou de traduceri, fie că ai ales din joburi de acasă traduceri, tarifele per pagini traduse se modifică în funcție de limba cerută și de nivelul tău de cunoștințe. De altfel, și nivelul tău de dedicare își poate pune amprenta.

În cazul în care te-ai decis în a activa pe acest domeniu, este necesar să știi că un traducator autorizat câștigă mult mai bine decat unul neautorizat și de asemenea poate aplica în diferite locuri de muncă precum, cabinet de avocatură, notariate, birouri de traduceri etc.

Dacă te întrebi cât câștigă un traducator, trebuie să știi că la meseria de traducător salariul variază în funcție de dificultatea textului tradus. În general, pe un simplu text tradus poate câștiga între 10-15 RON per pagină. Iar la texte stiințifice prețul este între 30-50 RON per pagină.

Același lucru se aplică și în cazul în care te întrebi cât câștigă un traducător de engleză. Cu toate acestea, plata pentru traduceri în alte limbi este mai mare.

Cum devin traducător autorizat? este una dintre cele mai comune întrebări adresate de cei care urmează să activeze în domeniul limbilor străine. Pentru a deveni traducator autorizat poți absolvi Facultatea de Limbi Străine sau dacă deții un certificat acreditat de cunoaștere a unei limbi străine, nivelul minim admis fiind C1, deci aproape nativ poți aplica în a da diferite examene de acreditare pentru traducatori.

De asemenea, la întrebarea Cum devin traducător autorizat?, trebuie să menționăm că pentru a activa în domeniul juridic trebuie să susții un examen la Ministerul Culturii unde este necesar sa iei minim nota 7 pentru a primi autorizația de traducător. Un mare avantaj care te poate ajuta în a obține autorizația dorită este dacă te încadrezi în a fi nativ într-o limba străină. Aici totul depinde de cât de determinat ești în a ocupa un post în domeniul traducerilor sau în a deveni independent financiar lucrând de acasă în același domeniu.

Bonus Fără Depunere

44 Rotiri Gratuite Fără Depunere

Cod Bonus: 44ROTIRI
Joacă fără riscuri cu 44 Rotiri Gratuite la înregistrare!
Joaca Acum

Cât câștigă un traducator autorizat?

În funcție de limba străină cunoscută și nivelul de cunoștințe lingvistice, dar și de competentele externe de care dispui, câștigurile pot fluctua. Astfel că, dacă ai cunoștințe digitale în Microsoft Office, lucrezi în cercetare și ești o persoană autodidactă, dispusă să își îmbunătățească serviciile în mod constant, vei obține un salariu traducător considerabil de consistent.

Numărul de pagini traduse pe zi reprezintă un factor decisiv reflectat în câștigurile lunare. La întrebarea cât câștigă un traducator începător, putem spune că aproximativ 1$-5$ pe pagină, însă la întrebarea cât câștigă un traducător autorizat, putem spune că un traducator avansat poate percepe o taxă cuprinsă între 10$-20$ pe pagină tradusă, în funcție de dificultatea și importanța documentului. Datorită calităților fiecărui freelancer traducător, ulterior își poate forma un portofoliu de clienți vast din recomandări, vizând nu doar nevoia clientului, ci și cea a traducătorului.

De Reținut!
Există și situații în care oamenii aleg sa fie angajați într-o companie de traduceri și de asemenea, să fie freelanceri pe același domeniu alegând să își ocupe din timpul liber în a munci pentru un surplus lunar de bani. Deci poți lua în considerare și această variantă dacă deja ești freelancer traducere sau ești angajat.

Te-ar putea interesa și următoarele articole:

Avantajele de a fi traducător de acasă

În continuare îți voi prezenta principalele avantaje pentru care poți alege din paleta de joburi traducere de acasă, poziția potrivită pentru tine.

  • În ultimii ani, majoritatea tinerilor absolvenți ai Facultății de Limbi Străine aleg să activeze independent în loc de a opta să se angajeze într-o firma din domeniu. Acest lucru se datorează faptului că își doresc libertate crescută, fiind mult mai ușor sa jongleze cu programul în funcție de necesitățile lor.
  • De asemenea, venitul este raportat la așteptările salariale ale fiecăruia, în funcție de capacitatea de muncă își pot regla veniturile lunare. Pe lângă proiecte ale clienților individuali, un freelancer traducator poate opta să aplice pentru participarea în cadrul anumitor companii la proiecte sezoniere fără a fi angajat acolo, venitul sau constând într-un anumit comision prestabilit. Acest lucru îți poate aduce un plus în castiguri, dar și noi experiențe de adăugat în CV-ul tău, experiențe care te vor ajuta în acumularea altor proiecte sau clienți.
  • Un alt motiv pentru care traducatorii aleg un job remote constă în locul de desfășurare al procesului de lucru. În cazul unui loc de munca de acest tip, te poți adapta ușor la a lucra în diferite spații, fie ca ești acasă, la cafenea, sau chiar în vacanță.
  • Majoritatea femeilor aleg acest tip de job deoarece se pot împărți între loc de muncă și familie foarte ușor, limitandu-se programul de lucru în funcție de programul individual. Deci nimeni nu te va deranja dacă vei lucra 2 ore sau 8 ore, totul depinzand de tine și de timpul tău.

Concluzii

Așadar, acum ca ai ajuns să cunoști majoritatea aspectelor necesare înrolării în domeniul de freelancer traducator, tot ce rămâne de făcut este să te decizi dacă alegi sa pornești în propriul drum spre independența financiară visată, începând de la a activa ca traducător independent sau în cadrul unei firme; te poți bucura de diferite beneficii în ambele cazuri.

Fie că visezi să lucrezi într-un birou de avocatură sau îți dorești sa lucrezi de oriunde fiind propriul tău șef, trebuie sa ții minte că aceste lucruri le poți face devenind traducător autorizat mai ales dacă te recomanzi ca fiind o persoană creativă, perseverentă, perspicace și punctuală.

Cu atat mai mult, această meserie te va ajuta să te dezvolți într-un mod constant, depinde de tine dacă alegi să înveți noi limbi străine și să îți mărești veniturile printr-un salariu traducător șau/și cunoștințele. Nu mai sta pe ganduri și alege să pornești pe drumul tău într-o carieră de succes!

elite slots live

Elite Slots Live: Mese cu dealeri reali și surprize live

La cazinoul Elite Slots poți juca live alături de alți jucători. Toate…
Tudor Valentin - februarie 3, 2023
retragere Elite Slots

Ghid de modalități pentru depunere și retragere Elite Slots

La Elite Slots poți juca în voie și îți poți retrage banii…
Tudor Valentin - februarie 3, 2023
cerințe de rulaj elite slots

Cerințe de rulaj Elite Slots pentru 2.800 RON + 720 Free Spins

Bonusurile de bun venit sunt un motiv de bucurie pentru jucători, însă…
Mirela - februarie 2, 2023