ce face și cât câștigă un tehnoredactor

Ce face un tehnoredactor și cât se câștigă din tehnoredactare

5/5 - (1 vote)
Mirela - februarie 9, 2022

Dacă ești în căutarea unei noi surse de venit și ești o persoană creativă, un job de acasă tehnoredactare ar putea fi perfect pentru tine. Îți poți desfășura activitatea de muncă la domiciliu, tehnoredactare nu înseamnă neaparat să lucrezi dintr-un birou. Dacă ți-am captat atenția și ești interesat în a afla mai multe detalii legate de ce înseamnă tehnoredactare, ce face un tehnoredactor, unde găsești locuri de muncă ca tehnoredactor și multe alte informații utile.

Aceste locuri de muncă devin tot mai căutate datorită faptului că informarea dintr-un ziar nu mai prezintă interes, articolele redactate și postate pe internet fiind una din principalele surse de informare.

Ce înseamnă tehnoredactare și ce face un tehnoredactor

ce înseamnă tehnoredactare și Ce face un tehnoredactor în românia

În primul rand dacă ești în căutarea unui job de acasă în tehnoredactare trebuie să înțelegi scopul procedurii în sine și anume, faptul că orice căutare pe internet din orice domeniu, de la modă, medicină, sport și până la review-uri de produse sau rețete te va duce la anumite pagini web care conțin articole redactate de oameni cu un job tehnoredactare de acasă.

De Reținut!
Deci, ca tehnoredactor trebuie sa fii foarte bine informat pe domeniile pe care urmează să activezi ca scriitor deoarece o informație eronată poate duce la dezinformare în masă, mai ales dacă articolele tale vor fi publicate pe site-uri foarte des accesate.

Pe de altă parte, există o gamă largă de joburi tehnoredactare, unul dintre ele fiind job de transcriere cărți. Dacă te întrebi ce face un tehnoredactor care are un astfel de job, acesta are sarcina de a transcrie efectiv cărțile fizice în fișiere pentru a putea deveni cărți în format digital. Desigur, există și acțiunea inversă a transcrierii cărților în format digital, dar acest lucru este mai greu de realizat la domiciliu, necesitând mai multe materiale care de obicei se găsesc în tipografii și edituri.

Dar transcrierea cărților nu este singurul job pe care îl poate face un tehnoredactor. Se caută tehnoredactori în diverse domenii, în special în domeniul juridic pentru birourile notariale.

Așadar, un job de acasă tehnoredactare presupune să ai următoarele calități:

 • Timp liber – asta în cazul în care ești dispus să te angajezi în munca la domiciliu tehnoredactare pentru un venit suplimentar;
 • Creativitate;
 • Punctualitate – este necesar să respecți deadline-urile date pentru realizarea articolelor;
 • Să ai acces la un PC/telefon/tabletă și să fii conectat la internet;
 • Să fii informat ca să poți informa mai departe – această acțiune este una în lanț, articolul depinde foarte mult de gândirea și cantitatea de informație pe care o deține persoana care înglobează informația în articol.
 • Viteză de tastare – este posibil să primești un test de typing înainte de angajare pentru a vedea cât de repede poți tasta și scrie corect în același timp
 • Atenție la detalii și greșeli gramaticale sau ortografice – cunoștințele de gramatică, ortografie și lingvistică sunt imperative atunci când vrei să fii tehnoredactor pentru că în fișa postului cu ce face un tehnoredactor se află în primul rând corectarea greșelilor de acest tip.

Care este diferența dintre redactare și tehnoredactare

Multe persoane confund acești doi termeni, așa că îți voi explica diferența dintre redactare și tehnoredactare.

Redactarea se referă la acțiunea de a scrie, formula, compune un anumit text în vederea tipăririi sau publicării acestuia, în timp ce tehnoredactarea se referă la pregătirea tehnică a unui text din orice domeniu înainate ca acesta să fie tipărit sau publicat. Pregătirea tehnică are în vedere atât corectarea eventualelor greșeli gramaticale sau ortografice, cât și revizuirea grafică a materialului pentru a fi tipărit / publicat într-o formă corespunzătoare.

Dacă redactarea înseamnă doar scriere, tehnoredactarea implică scrierea prin intermediul tehnologiei, mai exact redactarea cu ajutorul unui calculator, laptop sau tabletă.

De Reținut!
Acum câțiva ani tehnoredactarea avea ca scop final doar tipărirea, dar având în vedere contextul media actual, se poate vorbi și de o tehnoredactare în vederea publicării unui conținut în mediul online, deschizându-se astfel noi oportunități de job atât de acasă, cât și de la birou.

Exemple de domenii populare pentru tehnoredactori

În continuare îți voi prezenta cateva domenii de activare pentru joburi de acasă tehnoredactare, astfel încât să poți găsi un loc de muncă care se poate asemăna cu domeniul tău de studiu sau job-ul actual. Acest lucru are ca avantaj faptul că există posibilitatea să fii mult mai informat pe domeniul pe care l-ai studiat sau ai lucrat. Ca de exemplu, medicina si articolele medicale. Este mult mai ușor de scris și poți fi mult mai creativ dacă scrii despre ceva care te preocupă.

După cum am spus și mai sus, există multe locuri de muncă ca tehnoredactor în diferite domenii și anume:

 • Literatură;
 • Modă;
 • Reclame ale unor produse;
 • Medicină;
 • Știință;
 • Domeniul tehnic;
 • Domeniul juridic (în special, cel notarial)
 • Diverse servicii

În funcție de domeniul tău de interes, poți opta pentru lucru de acasă tehnoredactare în așa fel încât munca poate deveni un mod de a te relaxa – scriind despre ceea ce îți place.

Top platforme unde poti gasi joburi pe tehnoredactare

Dacă ai ajuns până în punctul acesta al articolului înseamnă că ești o persoană foarte determinată în a căuta joburi de tehnoredactare, iar pentru a te ajuta îți voi expune câteva platforme unde poți găsi poziții sau locuri de muncă tehnoredactor.

În principal, majoritatea persoanelor în căutare de job-uri găsesc opțiuni cu doar cateva clickuri pe Google, principalele platforme de găsire a unor locuri de muncă sunt eJobs, Bestjobs și Hippo. Însă pentru un tehnoredactor în devenire, cea mai ușoară metodă de a găsi un loc de muncă în domeniu este de a accesa platforme în care poate posta propriul anunț, platforme precum exact.ro, fiverr sau jooble.

Dintre cele menționate, Fiverr România este o platformă recomandată pentru a face freelancing și unde poți găsi numeroase oportunități ca tehnoredactor.

Aceste tipuri de platforme, cât și cele standard bazate pe introducerea unui CV care te ajută să te încadrezi în nevoile unor angajatori, sunt foarte ușor de folosit, tot ce trebuie să faci este să ai access la internet și să îți creezi un cont bazat pe adresa de mail și o parolă la alegere. Dacă ajungi până în acest punct, rămâne doar să îți creezi un CV sau un anunț, amândouă situațiile presupunând introducerea abilităților tale profesionale. Cu toate aceste lucruri efectuate, te vei situa mai aproape de a găsi un job de acasă tehnoredactare.

Dacă vrei să lucrezi de acasă, află mai multe despre cum poți deveni freelancer!

Cât câștigă un corector/ tehnoredactor?

Majoritatea candidaților pentru un job tehnoredactare de acasă sunt foarte interesați de tehnoredactare și preț. Câștigurile tale depind foarte mult de fluxul de articole pe care le vei redacta și timpul pe care ești dispus să îl aloci. Un tehnoredactor pe un job full-time va câstiga mai mult decât unul cu un job part-time chiar dacă numărul de articole este apropiat, acest lucru depinde de la angajator la angajator.

De Reținut!
În general, angajatorii plătesc serviciul de tehnoredactare per numărul de cuvinte dintr-un articol, însă se poate efectua plata și pentru numărul de articole redactate sau pentru numărul de ore petrecute în redactarea articolului. Astfel că îți poți suplimenta destul de ușor veniturile lunare optând pentru un job de acasă tehnoredactare.

La întrebarea cât câștigă un corector sau tehnoredactor, un câștig estimativ ar fi între 20€ și 200€ ca freelancer începător și între 500€ și 800€, dacă decizi să faci din această ocupație un loc de muncă full – time și dacă ai și experiență de cel puțin 1 an în domeniu. În ambele cazuri, câștigul depinde de ce face un tehnoredactor (câte pagini corectează și în ce domeniu) și câte face (dacă are un singur job sau lucrează pe mai multe proiecte).

Vezi și cât câștigă un traducător!

Avantajele de a fi tehnoredactor de acasă

Avantajele în a avea un job tehnoredactare de acasă reprezintă principalul motiv pentru care mulți tineri aleg munca la domiciliu tehnoredactare. În ultimii ani, datorită evoluției internetului, ziarele și revistele au fost întrecute de articolele online care propun informarea populației pe o cale gratuită și mult mai accesibilă – la câteva click-uri distanță. Acest lucru a dus la creșterea locurilor de muncă în domeniul tehnoredactării, fenomen care a împins mulți oameni să opteze pentru locuri de muncă tehnoredactare.

Pe lângă motivul global, se enumera și următoarele avantaje:

 • Locul de desfășurare al activității tale profesionale va fi ales de tine, fie că e vorba de locuința ta sau orice alt loc, ca de exemplu poți fi la cafenea sau în vacanță și tot poți lucra.
 • Timpul de lucru poate fi împărțit individual, astfel că te poți împărți mai ușor între viața profesională și cea socială;
 • Dacă optezi pentru un job de acasă tehnoredactare part time atunci acest lucru îți va aduce un plus de profit în veniturile tale lunare;
 • Dezvoltare personală și profesională prin faptul că acumulezi noi cunoștiințe cu fiecare articol.

Vrei să cunoști și alte metode despre cum faci bani stând acasă? Pe FaciBaniOnline vei găsi numeroase idei atât pentru cei cu experiență într-un anumit domeniu, cât și pentru începători, așa că nu ezita să arunci o privire în articolul din link!

Concluzii

Așadar, acum că ai aflat ce face un tehnoredactor, te sfătuiesc să alegi unul dintre multitudinea de joburi tehnoredactare, temele fiind variate iar programul de lucru se poate mula după nevoile tale individuale.

Cu atât mai mult, această meserie te poate ajuta să te dezvolți pe plan personal, dar și pe plan profesional, poți acumula noi cunoștințe odată cu efectuarea fiecărui articol realizat. Așa că nu mai sta pe ganduri și începe căutarea unor locuri de muncă tehnoredactor!

blank

Gets Bet App: joacă oricând pe Android și iOS

Recent, a fost lansată Gets Bet app care oferă jucătorilor posibilitatea de…
Mirela - mai 18, 2022
blank

Ruletă și blackjack la Gets Bet Live, alături de dealeri reali

Să te joci live nu a fost niciodată mai ușor și distractiv!…
Mirela - mai 17, 2022
blank

Metode de plată pentru depunere și retragere Getsbet

Getsbet pune la dispoziția jucătorilor săi o gamă largă de metode de…
Mirela - mai 17, 2022