cum să faci bani din blog în 2022

9 Metode de cum faci bani din blog și câți bani se câștigă din blog

5/5 - (3 votes)
Mirela - ianuarie 28, 2022

Ți-ai spus vreodată vreau să-mi fac un blog gratuit? Acum este momentul să afli totul despre creare blog gratuit, dar și cum obții câștiguri considerabile dacă știi cum să îl promovezi și ce metode de făcut bani online să folosești. Descoperă cum faci bani din blog și câți bani se câștigă din blog în 2024! ✔️

Descoperă în articol:

Ce este un blogger?

De Reținut!
Așa cum este evident din denumire, ce este un blogger și ce anume face acesta se învârte în jurul unui blog. Așadar, un blogger este o persoană care a creat un blog și postează conținut pe acesta în mod regulat. Conținutul poate fi de orice natură și poate aborda subiecte diferite. Ce înseamnă blogger și ce anume presupune să te ocupi de un blog? Presupune timp și creativitate. Însă, cine poate deveni blogger? Poate oricine, dar atât timp cât posedă anumite calități.

Dacă vrei să știi cum faci bani din blog, află că trebuie să deții o serie de calități.

  • O primă calitate pentru a conduce un blog personal constă în talentul tău. Este necesar să deții un anumit talent literar, pe care din păcate, nu toată lumea îl deține. Coerența în propoziții, fluiditatea informațiilor și corectitudinea textului din punct de vedere gramatical sunt aspecte pe care cititorii pun preț. Dacă ai aceste atuuri, poți apela și la diverse site-uri care te plătesc să scrii în română pentru a obține mai multe câștiguri.
  • E necesar să deții și un anumit „bagaj” de cultură generală. Deși poate părea absurd, toate noțiunile plictisitoare învățate în timpul școlii și toate informațiile pe care le asimilezi citind diverse cărți sau resurse, te vor ajuta în elaborarea conținutului blogului tău.
  • Umorul și bunul simț sunt două calități pe care e indicat să le ai dacă ai de gând să deții un blog personal de succes. Textele promovate trebuie să genereze o stare de bine printre cititori, dar totul trebuie să păstreze o limită a bunului simț.
  • Spiritul de observație este o calitate indispensabilă a unui creator de conținut, deoarece observarea micilor detalii sau a aspectelor mult prea evidente uneori îți poate da idei utile în elaborarea conținutului.
  • Empatia și pasiunea nu ar trebui să îți lipsească. Abilitatea de a empatiza cu oamenii te poate apropia de publicul tău. În afară de acest lucru, empatia te ajută să vezi lucrurile dintr-o altă perspectivă. Pe de altă parte, vei fi dispus/ă mai mult să ajuți persoanele care au nevoie de acest lucru.
  • Perseverența și ambiția sunt trăsături de caracter indispensabile pentru un blogger și trăsăturile care vor determina câți bani câștigi din blog. Pentru a ieși în evidență trebuie să te dedici acelui blog personal și să postezi conținut cu regularitate. În continuare, să vedem de unde trebuie să începi și cum să devii blogger.

Dacă deții toate aceste calități, creează un blog și poți deveni chiar influencer în nișa ta, câștigând astfel chiar mai mult. Vezi cât câștigă un influencer!

Ofertă Fără Depunere

150 Rotiri Gratuite Fără Depunere

Joacă Shining Crown gratis cu 150 Rotiri Gratuite!
Joaca Acum

Cum să îți faci un blog în 2024

Așa cum se întâmplă în cazul oricărui proiect, cel mai greu este să începi să lucrezi la respectivul proiect pentru că mulți nu știu de unde sau cu ce ar trebui să înceapă. De aceea, înainte de a vedea câți bani se câștigă din blog ți-am pregătit câțiva pași pentru a învăța cum să îți faci un blog în 2024, dacă nu ai deja unul. Dacă deja ai un blog, poți merge direct la cele 9 metode de cum faci bani din blog.

1. Alege tipul de blog

Dacă nu ai un blog personal, dar vrei să știi cum faci bani din blog, primul lucru la care ar trebui să te gândești este tipul de blog pe care vrei să îl lansezi și nișa în care ai vrea să se îndrepte blogul tău.

Există mai multe tipuri de blog în funcție de specificul său, cele mai populare și simple de administrat fiind blogurile personale în care poți prezenta experiențele tale zilnice, evenimentele din viața publică pe care le poți supune unei analize critice sau interviuri cu persoane relevante tematicii blogului tău.

De asemenea, poți să-ți construiești un blog în jurul pasiunii tale, publicând în acest caz articole despre muzică, dans, sport, gastronomie, călătorii sau oricare ar fi pasiunea ta. Spre exemplu, dacă obișnuiești să călătorești mult, poți împărtăși cu ceilalți pasiunea ta prin intermediul unui blog și câștigi bani din blog în timp ce călătorești. Există mai multe joburi care îți permit să călătorești, iar blogging-ul poate fi considerat un astfel de job.

Atunci când îți alegi tipul de blog, ia în considerare că va trebui să creezi conținut și să postezi destul de des, așa că alege un tip de blog pentru care ai putea să scrii despre subiecte familiare ție.

De Reținut!
Vei putea avea succes cu un blog doar dacă acesta transmite informații utile cititorilor, iar dacă nu ești familiarizat cu un subiect, mai devreme sau mai târziu, publicul va observa acest lucru.

Un alt tip de blog destul de popular este cel profesional în care prezinți sfaturi și ghiduri din domeniul profesional în care lucrezi, împărtășind cu ceilalți experiența ta cu scopul de a informa și educa publicul.

2. Alege nișa blogului tău

Odată cu tipul de blog vei alege și nișa spre care să te îndrepți. Pentru a avea succes în a face bani din blog, trebuie să alegi o nișă în care ai o anumită pregătire, o expertiză prin care să-ți câștigi încrederea cititorilor în mediul online. Nișa se referă la un segment concret de public care are anumite nevoi și caracteristici comune.

Poți aborda o nișă deja existentă, ceea ce înseamnă că vei avea competitori, sau poți aborda o nișă cu totul nouă, dacă găsești o nevoie a unui segment de public, care nu a fost îndeplinită până acum de niciun alt blog.

Nișa poate fi una mai generală sau una foarte specifică care limitează bineînțeles numărul audienței, însă vine cu avantajul ca audiența respectivă să interacționeze mai mult cu blogul tău și să fie mai fidelă pentru că răspunzi unor nevoi clare ale sale. Câți bani se câștigă din blog depinde și de nișa în care activezi, pentru unele nișe fiind mult mai simplu să găsești colaborări pentru a face bani.

De Reținut!
Pentru a înțelege mai bine, îți oferim un exemplu concret. Dacă alegi un tip de blog personal, poți alege ca nisă generală călătoriile, deci vei vrea un blog de călătorii, sau o nișă mai specifică, călătorii cu buget limitat, deci vei crea un blog în care înveți audiența cum să călătorească cu bani puțini.

3. Alege un nume relevant blogului tău și domeniul

După ce te-ai decis ce tip de blog vrei să ai și către ce nișă să te îndrepți, va trebui să alegi un nume care să se potrivească tematicii blogului tău, acesta fiind un pas foarte important pentru că îți vei crea identitatea online în jurul acestui nume și ideal ar fi să nu îl schimbi niciodată pentru că publicul va începe să te cunoască după numele blogului tău.

Pentru alegerea numelui ai la dispoziție două variante:

  • poți alege un nume în funcție de cuvintele cheie pentru care vrei să rankezi cu blogul tău (în acest caz ai avantajul de a ranka mai ușor cu acele cuvinte cheie sau variații de cuvinte cheie în Google, dar nu poți ignora dezavantajul că, dacă la un moment dat vrei să-ți schimbi nișa afacerii tale sau să te extinzi la nivel național sau global, site-ul tău nu va ma fi relevant)
  • poți alege un nume unic care să caracterizeze foarte bine brandul online pe care vrei să-l creezi cu ajutorul blogului, dar trebuie să fii creativ pentru ca publicului să-i placă numele blogului tău (această variantă vine cu avantajul de a crea orice afacere sub numele brandului și de a schimba nișa și produsele tale oricând, dar cu dezavantajul de a investi mai mult timp și resurse pentru a deveni cunoscut)

După ce te-ai hotârât cum va suna numele site-ului tău, vei alege și domeniul site-ului, iar pentru acest lucru ai la fel două variante din care poți alege:

  • poți cumpăra un domeniu: vei verifica dacă numele site-ului tău este disponibil (sunt site-uri special create pentru a verifica disponibilitatea domeniilor) și vei alege varianta site-ului dorită (ideal ar fi să alegi varianta .ro, dar dacă nu este disponibilă poți alege și varianta cu .com sau .net, și acestea fiind populare).
  • poți crea un site pe o platformă gratis de creare blog gratuit: sunt foarte multe platforme care te învață cum să îți faci un blog gratuit și pentru care nu vei plăti nimic, dar trebuie să ai în vedere că în acest caz, poți avea opțiuni limitate, cu privire la spațiu spre exemplu, și că numele site-ului tău va conține și numele platformei respective. Spre exemplu, dacă numele site-ului tău este blog.calatorii.com și îți faci un cont gratuit prin wordpress, site-ul tău va fi astfel: blog.calatorii.wordpress.com.
De Reținut!
Foarte important este să alegi un nume care să fie longeviv, adică să rămână la fel de relevant și valabil și peste 5, 10 sau mai mulți ani. Gândește-te unde vrei să ajungă blogul tău în viitor și asigură-te că numele va fi relevant și când blogul tău va evolua! Spre exemplu, dacă în prezent ai un blog cu rețete de prăjituri și alegi un nume care limitează la această nișă, iar pe viitor vei dori să adaugi și alte tipuri de rețete, numele inițial al blogului tău nu va mai fi relevant și vei pierde încrederea cititorilor tăi.

4. Creare blog gratuit pe o platformă de site-uri gratis

Dacă ai ales varianta de a creare blog gratuit pe o platformă gratis, așa cum aleg mulți bloggeri la început de drum, acum urmează să-ți creezi blog-ul propriu-zis cu ajutorul unei platforme online.

Dacă ai ales varianta de a-ți cumpăra un domeniu, trebuie doar să verifici dacă domeniul este disponibil, să îl cumperi, iar apoi poți trece la pasul 5.

Adevărul este că există multe platforme de creare blog gratuit la care poți apela și de aceea, crearea unui blog gratuit este foarte simplă. Chiar dacă am vorbit despre creare site gratuit într-un articol distinct, îți prezentăm în continuare câteva platforme de blogging unde poți să-ți creezi site-ul.

#1: WordPress

WordPress este platforma numărul unu preferată de bloggeri români, cum să îți faci un blog pe WordPress fiind foarte simplu. Poți crea un blog WordPress cu încredere. Aproximativ 40% din site-urile existente sunt create pe această platformă, oferind și posibilitatea de a fi blogger gratis.

Poți utiliza unul dintre șabloanele gratuite puse la dispoziție pentru a creare blog gratuit WordPress. Este ușor de folosit și poate fi personalizat în multe moduri, deci creează un blog pe WordPress și nu vei regreta!

#2: Wix

Wix este cea de-a doua platformă aflată în lista preferințelor celor care vor să știe cum să faci un blog. Platforma are aproximativ 200 de milioane de utilizatori, deci se merită să creezi măcar un blog gratuit.

Poți alege una dintre multiplele teme gratuite pentru a face o creare blog gratuit. În plus, ai la dispoziție o serie de instrumente de analiză și de SEO digital marketing. Creează blog gratuit pe Wix și descoperă toate temele disponibile și instrumentele de marketing care îți garantează succesul!

#3: Blogger

Blogger.com este cea de-a treia cea mai utilizată platformă pentru creare blog personal gratuit. Așa că, nu ezita și creează un blog pe platformă. Editarea se face cu ușurință și este dedicată exclusiv blogurilor. Dacă optezi pentru o creare blog pe această platformă, află că te vei putea folosi de Google AdSense.

Deci, creează un blog gratuit pe platforma Blogger și vezi câți bani câștigi din blog folosind Google AdSense!

#4: Ghost

Ghost este o altă platformă pentru creare blog gratuit iubită de utilizatori, care până acum a înregistrat peste 2.500.000 de instalări. Platforma se plătește, însă poți fi blogger gratis pentru 14 zile.

Crearea unui blog gratuit pe această platformă este un proces intuitiv și aici te poți folosi de instrumente SEO și de instrumente de analiză, deci cum să îți faci un blog pe această platformă este destul de simplu, iar apoi poți ține cont de analiza oferită pentru a vedea performanța.

Creează blog gratuit pe Ghost și bucură-te de toate avantajele!

#5: Facebook

Poți face blogging și pe Facebook. Poți fi blogger Facebook, aceasta fiind una dintre funcționalitățile surprinzătoare ale platformei. Pentru a putea face asta și pentru a putea fi blogger Facebook, este de ajuns să creezi o pagină nouă de Facebook, să o cataloghezi ca fiind blog, să o personalizezi și apoi să îl împărtășești cu prietenii tăi, pentru a ști că este un blog.

Pentru crearea unui blog gratuit, fie că este un blog WordPress, fie că vrei să fii doar un blogger Facebook, există mereu o alternativă gratuită pe platforma pe care o alegi. Îl poți face pe oricare din platformele mai sus menționate, fiind suficient să alegi varianta gratis la crearea contului.

Pentru că vei crea un blog personal gratuit, adresa blogului va conține în mod obligatoriu o extensie a platformei. Chiar dacă optezi pentru varianta gratis, vei putea personaliza blogul și vei avea la dispoziție mai multe șabloane. Dacă ai nevoie de inspirație, alege un exemplu de blog care îți place și adaptează-l la stilul tău.

5. Alege o găzduire web pentru site-ul tău

Site-ul tău are nevoie și de o găzduire web pentru a funcționa perfect și pentru a rezolva rapid eventuale erori, atunci când va fi cazul. Poți alege o găzduire web cu un cost minim, bucurându-te de mai multe avantaje, cum ar fi un spațiu extra de stocare, sau poți alege găzduirea gratuită oferită de WordPress spre exemplu, dacă alegi să faci bani din blog WordPress.

De Reținut!
Costul pentru găzduirea web poate fi în jur de 150 RON/ an pentru pachetul basic la unele servicii de găzduire web sau mai mare.

Alege cel mai mic pachet de găzduire web pentru început și ulterior, poți trece la unul mai mare sau chiar poți trece la un alt serviciu de găzduire web pentru că da, acesta poate fi schimbat.

6. Alege un design pentru site și fă-l să arate cât mai bine

Indiferent de ce platformă pentru creare blog gratuit ai ales, vei avea la dispoziție diverse template-uri prin care să-ți personalizezi blogul. Alege un design corespunzător tematicii blogului tău și gândește-te la publicul tău principal și ce ar face ca respectivul public să petreacă cât mai mult timp pe site și să nu iasă de la prima vizită.

Scopul design-ului este să oferi publicului tău o experiență cât mai bună pe site și să navigheze ușor de la un conținut la altul, deci prin design, ar trebui să simplifici modul în care cititorul descoperă conținutul tău de pe site, punând în prim plan conținutul cel mai important, iar apoi conținutul care vine ca suport al conținutului principal.

Dacă ești pasionat de design-ul graphic, sunt foarte multe oportunități și pentru acest job pe care îl poți face chiar de acasă. Vezi cât are un design graphic salariu!

7. Optimizează-ți blogul din punct de vedere SEO și poți câștiga bani din blog

Poți câștiga bani din blog, dacă articolele tale ajung să fie citite, iar pentru acest lucru, articolele tale trebuie să fie optimizate după regulile SEO. Dacă nu ești familiarizat cu termenul de SEO, odată ce ai învățat cum să îți faci un blog, ar trebui să înveți câteva noțiuni de bază despre SEO, adică despre cum să îți optimizezi paginile și articolele de blog pentru a fi cât mai vizibile în motoarele de căutare.

Vei putea apela la metode de cum să faci bani din blog doar atunci când site-ul tău va fi optimizat pentru motoarele de căutare.

Cu siguranță nici tu nu ajungi pe a doua pagină a rezultatelor de la Google atunci când cauți informații despre un anumit subiect și poți fi sigur că nici cei interesați de subiectele pe care le vei aborda pe blogul tău nu vor ajunge pe a doua pagină din Google în căutarea informațiilor. De aceea, trebuie să te asiguri că fiecare articol postat pe blog este optimizat pentru a ajunge pe prima pagina a rezultatelor de la Google.

Iată câteva sfaturi despre cum poți să optimizezi conținutul blogului tău pentru a atrage cititori:

  • Scrie articole plecând de la cuvinte cheie căutate de utilizatori
  • Potrivește conținutul tău cu intenția utilizatorilor, ghidându-te după cuvintele cheie
  • Creează conținut de calitate și adu un plus de valoare în articolul tău prin care să te diferențiezi de celelalte articole pe același subiect
  • Optimizează titlul și descrierea meta care apar în rezultatele de la Google, în funcție de cuvintele cheie folosite în articol
  • Folosește subtitluri în care să menționezi și cuvintele cheie
  • Denumește imaginile din articol în funcție de cuvintele cheie
  • Adaugă în fiecare articol postat cel puțin 2 link-uri către alte articole relevante de pe blog

Acestea sunt doar câteva sfaturi de bază de care ar trebui să ții cont, însă pentru a obține trafic organic pe blogul tău trebuie să te informezi mai mult și să înțelegi mai bine cum funcționează SEO. Câți bani se câștigă din blog depinde de cât de bine știi să-ți optimizezi articolul pentru a aduce trafic pe site.

8. Promovează-ți blogul pe social media și câștigi bani din blog

După ce îți vei crea și optimiza blogul, va fi timpul să te gândești și la promovare. Ca să poți face bani din blog, e necesar să atragi cât mai mulți urmăritori. Cum faci bani din blog?

Mai întâi, creează un blog pe care să îl împărtășești cu toți prietenii din lista de Facebook. Pentru că este cea mai populară rețea de socializare și pentru că are un număr mare de utilizator, vei avea șanse mari să câștigi mai mulți urmăritori. Postează pe pagina ta, dar și pe grupurile pe care prietenii tăi sunt înscriși.

Postează conținut care să încurajeze activitățile DIY. Aceste postări au câștigat multă simpatie în rândul utilizatorilor, indiferent de subiectul în sine abordat. Astfel, ai șanse ca postările tale să fie redistribuite și să câștigi mai mulți fani.

De Reținut!
Utilizează la maxim hashtag-urile populare utilizate de publicul la care vrei să ajungi. Hashtag-urile vor spori șansele tale de a face bani din blog. Un aspect cheie al succesului unui blog personal este optimizarea SEO. Optimizarea permite ca acesta să fie indexat și accesat mai ușor.

Bineînțeles, social media sunt un instrument puternic atunci când vrei să te promovezi, iar blogul tău ar trebui susținut de paginile de social media. Dacă vrei să integrezi social media în strategia ta de promovare, citește și următoarele articole:

Câți bani se câștigă din blog?

Acum că ai aflat cum să îți faci un blog, a venit timpul să afli câți bani se câștigă din blog pentru că suntem siguri că aceasta este întrebarea la care îți dorești un răspuns cât mai rapid.

Deși bloggingul nu aduce aceleași venituri ca în alte țări, la noi, se câștigă bani din blog și în România. Dacă vom compara câți bani se câștigă din blog în SUA de exemplu cu blogurile de la noi, vom rămâne dezamăgiți.

Cum faci bani din blog? Banii vin în principiu din reclame și marketing afiliat, iar răspunsul la întrebarea câți bani se câștigă din blog este că depinde de calitatea conținutului și de promovare.

Poți face bani din blog de la 50 de euro pe lună la 500 de euro sau chiar mai mult. Un exemplu de blog care a făcut peste 15.000 euro este CăruțaCuBani.

Un alt exemplu de blog care poate monetiza considerabil poate fi în zona de beauty, poate chiar fashion blogger. De asemenea, îți poți deschide un blog de călătorii, un astfel de blog având potențial destul de mare pentru a atrage publicul, dar și colaborări din diverse domenii: poți obține o colaborare de la o companie aeriană sau de la cele mai populare restaurante și locuri de vizitat într-o locație turistică.

De Reținut!
Cu cât e mai populară tema, cu atât mai mult va avea succes, iar câți bani câștigi din blog lunar te va mulțumi cu siguranță.

După cum am menționat deja, sunt mai mulți factori care pot determina câți bani se câștigă din blog, printre care cei mai importanți:

  • traficul lunar al site-ului tău
  • timpul mediu petrecut pe site de urmăritori
  • nișa blogului (unele nișe te ajută să câștigi bani din blog mai bine datorită dificultății de a crea conținut)
  • modalitatea de monetizare și eficiența lor
  • numărul de colaborări lunare (poți face bani din blog având mai multe colaborări în același timp și le poți îmbina cu alte metode de făcut bani online)

Câți bani se câștigă din blog depinde în mare măsură de modalitatea pe care o alegi pentru a monetiza blogul, așa că hai să vedem în continuare cum faci bani din blog în 9 metode!

Te-ar putea interesa și următoarele articole:

Cum faci bani din blog: 9 metode prin care poți câștiga bani din blog

Acum că ai aflat de unde să începi pentru a face bani din blog, vei afla cele mai eficiente metode despre cum faci bani din blog. Printre toate aceste metode vei găsi cu siguranță cel puțin o metodă care să ți se potrivească, dar cel mai bine este să apelezi la mai multe metode pentru a câștiga mai mult.

Iată care sunt cele 6 metode eficiente de cum faci bani din blog în 2024:

#1. Câștigă bani din blog prin bannere sau reclame pe blog

Una dintre cele mai simple și eficiente metode de cum să faci bani din blog este să inserezi pe blog bannere publicitare, adică reclame pentru diverse branduri. Un banner este o imagine care prezintă un anumit produs sau serviciu ce se dorește a fi promovat, iar pe respectiva imagine este inserat un link către site-ul de unde cititorii pot achiziționa produsul sau serviciul respectiv.

Bannerele publicitare pot fi inserate pe homepage sau pe oricare altă pagină din blog, inclusiv în articole, și se câștigă bani din blog în acest mod destul de bine pentru că brandurile sunt dispuse să plătească generos pentru a-și afișa afacerea în fața unei audiențe interesate de respectiva afacere.

Pentru ca un astfel de banner să aibă succes, acesta trebuie să se integreze în tematica blogului tău și ca să poți câștiga bani din blog folosind bannere într-un articol, subiectul articolului trebuie să fie strâns legat de bannerul pe care îl integrezi.

Spre exemplu, dacă ai un blog de călătorii și scrii despre destinații de văzut în vacanța de vară, poți integra cu siguranță un banner cu ofertele de zboruri de la o companie aeriană.

De Reținut!
Pentru a obține bannere pe site-ul tău, poți fie să inițiezi tu propunerea, fie să primești propuneri de la brandurile interesate, în ambele cazuri fiind absolut necesar ca blogul tău să aibă trafic, astfel putând asigura o promovare eficientă brandurilor respective.

În ceea ce privește câți bani se câștigă din blog prin inserarea de bannere, costul diferă foarte mult de potențialul site-ului tău (traficul site-ului arată posibila audiență) și de timpul în care va fi afișat bannerul pe site. Costul poate fi stabilit în funcție de timpul în care va fi afișat sau de numărul de vizualizări.

#2. Reclame din Google Adsense

Dacă ești interesat de cum faci bani din blog prin reclame, dar într-un mod mult mai simplu, Google Adsense este soluția. Poți câștiga bani din blog foarte ușor cu Google AdSense, înscriindu-te gratuit pe platformă. Vei completa o serie de informații și vei primi un cod prin care poți insera bannere pe blogul tău. Aceste bannere sunt dinamice, ceea ce înseamnă că vor apărea aleatoriu în funcție de interesele cititorului.

Te întrebi câți bani se câștigă din blog cu Adsense? Vei primi un comision de fiecare dată când cineva va da click pe bannerul promovat, iar comisionul variază de la 0,10 cenți la 1 euro/ click, în funcție de fiecare anunț, deci vei reuși să câștigi o sumă destul de bună din astfel de reclame.

#3. Câștigă bani din blog prin marketing afiliat

La fel de simplu să faci bani din blog este și prin marketing afiliat care presupune pentru început să te înscrii gratuit pe o platformă de afiliere, iar apoi să promovezi anumite produse și servicii prin link-uri de afiliere pe blogul tău. De fiecare dată când link-ul respectiv va duce la achiziționarea produsului sau serviciului promovat, vei primi un comision.

Cu alte cuvinte, tu ești un intermediar între consumatori și produsele / serviciile promovate și vei câștiga cu atât mai mult cu cât atragi mai mulți cititori și îi convingi să achiziționeze ceea ce promovezi tu.

Dar cum anume inserezi link-urile de afiliere pe site-ul tău? În funcție de platforma de afiliere la care te înscrii, ai la dispoziție diverse metode, astfel încât poți câștiga bani din blog prin inserarea unui link într-un articol, pe o poză sau pe un banner. Și în acest caz, trebuie să alegi promovarea acelor produse și servicii care corespund nevoilor cititorilor tăi și care se înscriu și topicul principal al blogului.

Mai multe despre aceată modalitate de a câștiga bani din blog găsești în articolul nostru despre cum faci bani din marketing afiliat.

4. Articole plătite sau guest posts

Atunci când site-ul devine autoritar, iar traficul atinge un număr impresionant, poți face bani din blog din postări de tip guest posts care înseamnă că vei fi plătit pentru ca altcineva, poate chiar un alt blogger, să afișeze propriul articol pe site-ul tău.

Astfel, asiguri vizibilitate și poți trimite trafic de pe site-ul tău pe site-ul altcuiva, ajutând la promovarea acestuia.

De Reținut!
Costul pentru un articol de tip guest post diferă în funcție de numărul de cuvinte, numărul link-urilor integrate în articol, autoritatea blogului tău și nișa în care activezi, unele fiind mai bine plătite decât altele.

Descoperă mai multe metode prin care poți face bani din scriere articole plătite!

#5. Parteneriate plătite cu branduri din nișa pe care o promovezi

Dacă blogul tău e cunoscut, poți să câștigi bani din blog prin intermediul parteneriatelor plătite. Vei fi contactat direct de branduri pentru diverse colaborări care pot consta în scrierea unor articole de tip recenzie pentru anumite produse, publicarea unui articol sau a unui comunicat de presă pe blog, inserarea unui banner și alte metode.

În cazul în care blogul tău nu este încă atât de cunoscut, dar vorbind în cifre, blogul tău merge foarte bine, poți iniția tu propuneri de colaborări în care să evidențiezi potențialul blogului (vizualizări, trafic lunar, etc) și să menționezi ce poți oferi în termeni de promovare online. Poți crea chiar pachete de promovare cu reduceri pentru un număr mai mare de materiale promoționale.

#6. Newsletter

O altă metodă de cum faci bani din blog care încă se folosește este newsletter-ul și ai două posibilități: fie îți promovezi singur articolele pentru a câștiga mai mult trafic pe site, lucru ce se va reflecta ulterior în câți bani se câștigă din blog, fie promovezi articolele anumitor branduri atunci când faci parteneriate plătite cu aceștia.

De Reținut!
Se fac bani din bloguri și prin această sursă de venit indirectă, dar care te va ajuta cu siguranță, atât timp cât nu exagerezi cu mailurile către cititorii tăi care s-ar putea dezabona din cauza spamului.

Pentru a obține o listă de mail-uri pe care să le folosești în trimiterea de newslettere cel mai simplu este să ceri adresa de mail a cititorilor în schimbul unui lucru pe care îl oferi. Poți oferi la schimb înscrierea într-un concurs, un material util pe care îl pot folosi sau o reducere la anumite produse (dacă stabilești un parteneriat pentru acest lucru).

#7. Vinde propriile produse

Știai că se fac bani din bloguri prin promovarea propriilor produse? Așa cum promovezi afacerea altora, poți să-ți promovezi propria afacere prezentând produsele tale, beneficiile acestora și caracteristicile lor pentru a face vânzări online.

Ai libertatea de a alege modul prin care să-ți promovezi produsele – poate fi un articol, un clip video sau o combinație între acestea, iar lista nu se oprește aici.

Dacă afacerea ta se învârte în jurul lucrurilor handmade, iată două articole utile pentru tine:

#8. Servicii și consultanță într-un anumit domeniu

O ultimă metodă referitoare la cum să faci bani din blog în mod indirect este promovarea serviciilor pe care le oferi tu într-un anumit domeniu și experizei tale. Să presupunem că ești specialist într-un anumit domeniu, finanțe, investiții sau chiar marketing. Ai putea să-ți promovezi prin intermediul articolelor cunoștințele tale, obținând astfel colaborări și ulterior, câștiguri.

Făcându-ți cunoscută expertiza într-un anumit domeniu, poți începe chiar să faci freelancing și prin intermediul blogului să obții mai multe colaborări. Află cât câștigă un freelancer! Iar dacă experiza ta îți permite chiar să faci un ebook sau cursuri din care primești bani 2023, îl poți vinde prin intermediul blogului.

Sunt foarte multe platforme de freelancing unde îți poți găsi colaborări pentru blogul tău, un exemplu foarte bun fiind Fiverr România.

#9. Vânzarea blogului

Ce se întâmplă atunci când îți creezi un blog care ajunge să atragă mulți vizitatori, dar dintr-un motiv sau altul nu te mai poți ocupa de administrarea blogului sau acesta nu mai este valabil pentru conținutul tău (lucru ce se poate întâmpla dacă nu alegi un nume corespunzător, așa cum am vorbit mai sus)? Poți în continuare să faci bani din blog vânzându-l și trebuie să știi că mereu vor fi persoane interesate să cumpere site-uri din orice domeniu.

Prețul unui blog va fi stabilit în funcție de mai mulți factori, precum traficul lunar, rating-ul domeniului, anii de activitate și nișa din care face parte. Poți vinde un blog cu mii de euro dacă ai un număr foarte mare de urmăritori, motiv pentru care este atât de important să te focusezi mereu pe atragerea de noi cititori către site-ul tău, precum și pe reținerea celor fideli.

De Reținut!
Nu uita ca înainte să stabilești prețul pentru blogul tău să verifici prețurile pentru blogurile similare pentru a putea pune un preț corect și pentru a vinde rapid blogul!

Sfaturi utile despre cum se fac bani din bloguri

Pentru a începe să faci bani din blog, acesta trebuie să fie unul calitativ, capabil să atragă cât mai mulți cititori. Doar în acest fel, reclamele tale vor avea succes, iar brandurile vor începe să te contacteze pentru diverse colaborări.

Iată câteva sfaturi utile despre cum se fac bani din bloguri, crescându-ți blogul și obținând mai multă autoritate în domeniu:

1

Scrie articole calitative și publică regulat 

Pentru a menține blogul activ, trebuie să postezi regulat, cel puțin o dată pe săptămână, dar noi îți recomandăm să postezi de 2-3 ori pe săptămână pentru a atrage mai mult trafic. Poate ți se pare că vei epuiza rapid subiectele dacă postezi atât de des, dar te înșeli. Sunt sute de subiecte pe care le poți aborda și dacă arunci o privire la ceea ce fac competitorii tăi vei găsi multe subiecte despre care să scrii și tu. Un lucru e sigur – câți bani câștigi din blog depinde foarte mult de calitatea blogului tău.

2

Învață regulile de bază SEO și optimizează fiecare articol postat pentru motoarele de căutare

Pentru ca persoanele să ajungă pe site-ul tău, articolele publicate trebuie să ajungă pe prima pagină din rezultatele de la Google, cât mai sus bineînțeles. Vei face acest lucru posibil doar dacă scrii articole optimizate pentru motoarele de căutare, așa cum menționam și mai sus.

Folosește cuvinte cheie, introdu link-uri utile în articol pentru ca cititorii să exploreze mai mult conținut de pe site și gândește-te mereu la nevoile publicului tău, răspunzând la acestea prin intermediul articolelor bine optimizate! Dacă respecți principiile de bază SEO, vei vedea că se fac bani din bloguri chiar simplu.

3

Verifică periodic competitorii tăi și inspiră-te pentru nou content 

Indiferent de domeniul sau nișa din care face parte blogul tău, vei avea competitori și trebuie să vezi partea bună a acestui lucru. Dacă aceștia sunt mai sus decât tine în rezultatele de la Google înseamnă că aceștia fac ceva corect și ce poți aplica și tu pentru a avea un conținut la fel sau poate chiar mai calitativ decât al acestora.

Analizează cel puțin o dată la 2 – 3 luni site-urile competitorilor tăi și vezi ce poți implementa și tu în strategia ta de conținut! Iată la ce ar trebui să fii atent când analizezi competiția:

  • ce cuvinte cheie folosesc și la ce nevoi ale publicului răspund, la care tu nu ai răspuns încă
  • ce tip de imagini folosesc, câte și cum le denumesc
  • ce subiecte abordează și perspectiva din care sunt abordate
  • data publicării articolelor (poate scrii un articol cu informații actualizate)
  • cum folosesc link-urile interne și dacă folosesc și link-uri externe (strategie bună pentru ca blogul tău să câștige încredere)
4

Scrie articole care să persiste în timp și actualizează articolele vechi pentru a le aduce în prezent

De fiecare dată când scrii un articol, gândește-te că acesta trebuie să fie valabil și peste câțiva ani pentru că scopul tău este să creezi conținut util pe termen lung, nu doar pentru o zi.

Chiar dacă unele subiecte pot fi sezoniere, gândește-te că acestea pot fi articole care să aducă valoare blogului nu doar în momentul publicării, dar și în anii următori. Spre exemplu, dacă ai un articol despre piese vestimentare în trend în toamna anului 2024, acesta s-ar putea dovedi la fel de util și peste 5 ani sau mai mult.

Trebuie doar să actualizezi articolul, astfel încât să-l faci relevant pentru prezent. Astfel, îți recomandăm să eviți să adaugi în URL-ul articolului data sau anul publicării.

 

5

Fii mereu la curent cu noutățile din nișa în care activezi și găsește cât mai multe momente în care să fii primul care abordează un subiect 

Să fii bine informat și să ai timpul necesar pentru a publica un articol în timp util sunt aspecte foarte importante pentru succesul blogului tău. Urmărește subiectele de interes din domeniul în care activezi și oferă primul informații atunci când publicul are nevoie de ele!

Câți bani câștigi din blog depinde foarte mult și de abilitatea ta de a crea conținut relevant despre noutățile din domeniul în care activezi, mai ales atunci când ești printre primii care abordează un subiect.

Top 5 bloggeri români

Indiferent că admirăm un fashion blogger sau unul axat pe un domeniu tehnic cum este industria IT, mereu va exista un top al celor mai buni din fiecare ramură. Așadar, pentru a-ți face o idee mai clară de cum faci bani din blog, iată cum arată la început de an 2024, top 5 cei mai de succes bloggeri români:

  • Vali Petcu

Deține zoso.ro, care este un blog personal lansat în anul 2005. Are 42 de ani și este pasionat de IT, drept urmare, subiectele abordate fac parte din această industrie, despre gadgeturi și evenimente. Domeniul auto este un alt subiect abordat de către Vali, distingându-se nume de marcă precum Renault, Subaru și Toyota.

  • Jitaru Ionel

Este posesor al unui blog personal cu adresa profesorjitaruionel.wordpress.com/, prin intermediul căruia vine în sprijinul elevilor cu probleme și metode de rezolvare utilizate în matematică. Din dorința de a ajuta, a devenit faimos și apreciat de-a lungul timpului. Blogul este adresat elevilor din gimnaziu și liceu.

  • Cetin Arhi Ametcea

Deține arhiblog.ro, în care abordează diferite subiecte de actualitate. Acestea variază și pot fi despre amenajarea interioară, evenimente de actualitate, politică, noutăți din IT.

  • Mihai Vasilescu

Deține blogul mihaivasilescublog.ro în care abordează în mare parte subiecte din viața de zi cu zi, dar și dezbate teme diverse și emisiuni TV. Combinația între critică, umor și ironie e ceea ce i-a sporit masiv popularitatea.

  • Ioana Chicet-Macoveiciuc

Cunoscută ca și „prințesa urbană”, deține blogul printesaurbana.ro, pe care abordează subiecte despre parenting, viața sănătoasă și dă sfaturi mămicilor. Blogul a fost lansat în 2007 și a devenit un mare succes.

Concluzii

Deținerea unui blog aduce multe avantaje și vei înțelege că acestea derivă și din cum să faci bani din blog. Fie că vei alege să fii un fashion blogger, fie că vei aborda alt domeniu, vei avea libertate de exprimare și o modalitate de a face asta cu pasiune. În plus, poți câștiga bani din blog prin diverse modalități, iar dacă le combini, vei vedea că se fac bani din bloguri destul de mult.

Printr-un blog poți crea o comunitate pasionată de același subiect și unită, cu care să socializezi cu plăcere. Te poți cunoaște mai bine pe tine și ai ocazia să te exprimi liber într-un mod mai „stilat”. În plus, se câștigă bani din blog prin diverse metode, unele chiar foarte simple.

Odată ce ți-ai făcut o idee despre câți bani se câștigă din blog, cu siguranță vei vrea să încerci. Creează un blog personal și promovează-te cu încredere!

FAQ

Cum pot să cresc un blog în timp scurt?

Pentru că blogul este despre conținut, cea mai simplă metodă prin care poți să crești un blog rapid este să postezi cât mai multe articole relevante pentru blogul tău și publicul care te urmărește. Bineînțeles, nu trebuie să te lași ghidat doar după principiul cantitate, ci trebuie să creezi articole calitative care să se poziționeze cât mai sus în Google și care să rețină cât mai mult timp cititorii pe site.

Cum faci bani din blog?

Există multe metode de cum faci bani din blog, fiecare având avantaje și dezavantaje. Important este să alegi metoda potrivită ție și blogului tău. Poți face bani din reclame AdSense, colaborări cu branduri, marketing afiliat, vânzarea produselor proprii sau oferirea de consultanță într-un anumit domeniu. Vezi mai sus cele 9 metode prin care faci bani din blog!

Câți bani faci din blog?

Câți bani faci din blog depinde foarte mult de strategia ta de conținut, timpul dedicat blogului și modalitatea de monetizare la care apelezi. Astfel, poți câștiga de la 200 euro la 2.500 euro lunar din blog, iar în timp să ajungi chiar la sume care depășesc lunar 4.000 euro, folosind mai multe metode de monetizare și obținând cât mai multe colaborări.

Câți bani câștigi din blog cu Google AdSense pentru 1000 de vizualizări?

Dacă folosești Google Adsense, vei câștiga între 1- 5 euro la 1000 afișări pe pagină. Poți câștiga și mai mult, până la 30 euro la 1000 vizualizări, dacă blogul tău face parte dintr-o nișă foarte competitivă.

Poți face bani din blog în primul an de activitate?

Da, poți face bani din blog încă din primul an. Pentru a câștiga bani din blog, trebuie să-ți formezi o comunitate interesată de blogul tău, deci să ai un trafic constant și să fii cunoscut în domeniul pe care îl reprezinți pentru a avea autoritate. Este nevoie de cel puțin 1 an pentru a atrage trafic considerabil pe blog și pentru a deveni autoritar în industrie, deci tot 1 an pentru a începe să monetizezi blogul.

Câte articole trebuie să postezi pe săptămână ca să poți face bani din blog?

Ar trebui să postezi 2 – 3 articole pe săptămână pentru ca blogul tău să atragă trafic, să devină cunoscut și să fie monetizat. Poți posta chiar mai multe articole atunci când lansezi blogul pentru a avea conținut suficient pe site, iar apoi va fi suficient să postezi de 2 – 3 ori pe săptămână pentru a-l menține activ.

Se câștigă bani din blog încât să merite să-mi deschid unul?

Atât timp cât scrii din pasiune și îți deschizi blogul din pasiunea pentru un anumit subiect, merită să-ți deschizi un blog. Dacă singurul motiv pentru care vrei să-ți deschizi blogul este partea financiară, cel mai probabil nu vei avea suficientă răbdare până când blogul va fi pregătit să genereze și venituri. Îți recomandăm să îmbini utilul cu plăcutul și să-ți deschizi un blog pe o nișă despre care nu te-ai plictisi să scrii și o să vezi că se câștigă bani din blog mai mult decât ai fi crezut.

Este greu să faci un blog?

Să înveți cum să îți faci un blog nu este greu, mai ales dacă iei în considerare numeroasele platforme de creare blog gratuit pe care le ai la dispoziție. Provocarea vine atunci când vorbim de menținerea blogului activ și creșterea acestuia, misiune ce nu este nici grea, nici imposibilă, dar pentru care va trebui să investești suficient timp. Dacă crezi că reușești să îți dedici câteva ore săptămânal pentru a scrie și publica noi articole, dar și pentru a revizui articolele vechi pentru a actualiza informațiile, atunci cu siguranță crearea unui blog nu va fi o problemă pentru tine.

netbet bonus fără depunere cu rotiri gratuite

Netbet bonus fără depunere: 3 Bonusuri cu 100 Rotiri (Rulaj 1x)

Poți revendica la Netbet bonus fără depunere dacă te înregistrezi pe site-ul…
Mirela - martie 28, 2024
cum câștigi un Winner bonus fără depunere

Winner bonus fără depunere: rotiri gratuite la 3 sloturi diferite

Poți alege la Winner bonus fără depunere exclusiv de 200 sau 150…
Mirela - martie 27, 2024

Salariu minim pe economie în Danemarca: condiții de trai și job

Țările scandinave au ajuns în centrul atenției atunci când vine vorba despre…
Monica - martie 25, 2024