cum faci bani din blog în 2022

Cum să devii blogger și cum faci bani din blog

5/5 - (3 votes)
Mirela - ianuarie 28, 2022

Bloggingul a devenit din ce în ce mai popular, datorită libertății de exprimare și a oportunității de a ajunge cu informația la un public vast. În afară de aceste două aspecte, deținerea unui blog personal îți poate aduce câștiguri considerabile dacă știi cum să îl promovezi și cum să ajungi la inima audienței. Îți voi explica în continuare cum să devii blogger și cum faci bani din blog.

Ce este un blogger?

ce este un blogger și cum să devii blogger
De Reținut!
Așa cum este evident din denumire, ce este un blogger și ce anume face acesta se învârte în jurul unui blog. Așadar, un blogger este o persoană care a creat un blog și postează conținut pe acesta în mod regulat. Conținutul poate fi de orice natură și poate aborda subiecte diferite. Ce înseamnă blogger și ce anume presupune să te ocupi de un blog? Presupune timp și creativitate. Însă, cine poate deveni blogger? Poate oricine, dar atât timp cât posedă anumite calități.

O primă calitate pentru a conduce un blog personal constă în talentul tău. Este necesar să deții un anumit talent literar, pe care din păcate, nu toată lumea îl deține. Coerența în propoziții, fluiditatea informațiilor și corectitudinea textului din punct de vedere gramatical sunt aspecte pe care cititorii pun preț.

E necesar să deții și un anumit „bagaj” de cultură generală. Deși poate părea absurd, toate noțiunile plictisitoare învățate în timpul școlii și toate informațiile pe care le asimilezi citind diverse cărți sau resurse, te vor ajuta în elaborarea conținutului blogului tău.

Umorul și bunul simț sunt două calități pe care e indicat să le ai dacă ai de gând să deții un blog personal de succes. Textele promovate trebuie să genereze o stare de bine printre cititori, dar totul trebuie să păstreze o limită a bunului simț.

Spiritul de observație este o calitate indispensabilă a unui creator de conținut, deoarece observarea micilor detalii sau a aspectelor mult prea evidente uneori îți poate da idei utile în elaborarea conținutului.

Empatia și pasiunea nu ar trebui să îți lipsească. Abilitatea de a empatiza cu oamenii te poate apropia de publicul tău. În afară de acest lucru, empatia te ajută să vezi lucrurile dintr-o altă perspectivă. Pe de altă parte, vei fi dispus/ă mai mult să ajuți persoanele care au nevoie de acest lucru.

Perseverența și ambiția sunt trăsături de caracter indispensabile pentru un blogger. Pentru a ieși în evidență trebuie să te dedici acelui blog personal și să postezi conținut cu regularitate. În continuare, să vedem de unde trebuie să începi și cum să devii blogger.

Dacă deții toate aceste calități, poți deveni chiar influencer în nișa ta, câștigând astfel chiar mai mult. Vezi cât câștigă un influencer!

Cum faci bani din blog: Top 5 platforme de blogging

cum faci bani din blog

După ce afli ce înseamnă blogger și înainte de o creare blog, este indicat să cunoști care sunt cele mai cunoscute și mai indicate 5 platforme de blogging.

#1: WordPress

WordPress este platforma numărul unu preferată de bloggeri români. Poți crea un blog WordPress cu încredere. Aproximativ 40% din site-urile existente sunt create pe această platformă, oferind și posibilitatea de a fi blogger gratis. Poți utiliza unul dintre șabloanele gratuite puse la dispoziție pentru a crea un blog WordPress. Este ușor de folosit și poate fi personalizat în multe moduri.

#2: Wix

Wix este cea de-a doua platformă aflată în lista preferințelor celor care vor să fie blogger gratis. Platforma are aproximativ 200 de milioane de utilizatori, deci se merită să creezi măcar un blog gratuit. Poți alege una dintre multiplele teme gratuite pentru a face o creare blog. În plus, ai la dispoziție o serie de instrumente de analiză și de SEO digital marketing.

#3: Blogger.com

Blogger.com este cea de-a treia cea mai utilizată platformă pentru blog personal. Așa că, nu ezita și creează un blog pe platformă. Editarea se face cu ușurință și este dedicată exclusiv blogurilor. Dacă optezi pentru o creare blog pe această platformă, află că te vei putea folosi de Google AdSense.

#4: Ghost

Ghost este o altă platformă iubită de utilizatori, care până acum a înregistrat peste 2.500.000 de instalări. Platforma se plătește, însă poți fi blogger gratis pentru 14 zile. Și aici te poți folosi de instrumente SEO și de instrumente de analiză.

#5: Facebook

Poți face blogging și pe Facebook. Poți fi blogger Facebook, aceasta fiind una dintre funcționalitățile surprinzătoare ale platformei. Pentru a putea face asta și pentru a putea fi blogger Facebook, este de ajuns să creezi o pagină nouă de Facebook, să o cataloghezi ca fiind blog, să o personalizezi și apoi să îl împărtășești cu prietenii tăi, pentru a ști că este un blog.

Pentru a-ți crea un blog gratuit, fie că este un blog WordPress, fie că vrei să fii doar un blogger Facebook, există mereu o alternativă gratuită pe platforma pe care o alegi. Îl poți face pe oricare din platformele mai sus menționate, fiind suficient să alegi varianta gratis la crearea contului.

Pentru că vei crea un blog personal gratuit, adresa blogului va conține în mod obligatoriu o extensie a platformei. Chiar dacă optezi pentru varianta gratis, vei putea personaliza blogul și vei avea la dispoziție mai multe șabloane. Dacă ai nevoie de inspirație, alege un exemplu de blog care îți place și adaptează-l la stilul tău.

Cum faci bani din blog: promovează-ți blogul constant

După ce îți vei crea blogul și vei afla pe îndelete ce este un blogger și ce anume ai de făcut, va fi timpul să te gândești și la promovare. Pentru a avea succes și pentru a face bani din blog, e necesar să atragi cât mai mulți urmăritori. Cum faci bani din blog?

Mai întâi, creează un blog pe care să îl împărtășești cu toți prietenii din lista de Facebook. Pentru că este cea mai populară rețea de socializare și pentru că are un număr mare de utilizator, vei avea șanse mari să câștigi mai mulți urmăritori. Postează pe pagina ta, dar și pe grupurile pe care prietenii tăi sunt înscriși.

Postează conținut care să încurajeze activitățile DIY. Aceste postări au câștigat multă simpatie în rândul utilizatorilor, indiferent de subiectul în sine abordat. Astfel, ai șanse ca postările tale să fie redistribuite și să câștigi mai mulți fani.

De Reținut!
Utilizează la maxim hashtag-urile populare utilizate de publicul la care vrei să ajungi. Hashtag-urile vor spori șansele tale de a face bani din blog. Un aspect cheie al succesului unui blog personal este optimizarea SEO. Optimizarea permite ca acesta să fie indexat și accesat mai ușor.

Bineînțeles, social media sunt un instrument puternic atunci când vrei să te promovezi, iar blogul tău ar trebui susținut de paginile de social media. Dacă vrei să integrezi social media în strategia ta de promovare, citește și următoarele articole:

Câți bani se câștigă din blog?

Acum că ai aflat cum să devii blogger, a venit timpul să afli cât câștigă un blogger. Deși bloggingul nu aduce aceleași venituri ca în alte țări, la noi, se pot câștiga bani din blogging. Dacă vom compara câți bani se câștigă din blog în SUA de exemplu cu blogurile de la noi, vom rămâne dezamăgiți.

Cum faci bani din blog? Banii vin în principiu din reclame și marketing afiliat, iar răspunsul la întrebarea câți bani se câștigă din blog este că depinde de calitatea conținutului și de promovare. Poți face 50 de euro pe lună, dar poți face și peste 500 de euro. Un exemplu de blog care a făcut peste 15.000 euro este CăruțaCuBani.

Un alt exemplu de blog care poate monetiza considerabil poate fi în zona de beauty, poate chiar fashion blogger. De asemenea, îți poți deschide un blog de călătorii, un astfel de blog având potențial destul de mare pentru a atrage publicul. Cu cât e mai populară tema, cu atât mai mult va avea succes și vei simți pe pielea ta cât câștigă un blogger.

Top 5 bloggeri români

Indiferent că admirăm un fashion blogger sau unul axat pe un domeniu tehnic cum este industria IT, mereu va exista un top al celor mai buni din fiecare ramură. Așadar, la început de an 2022, top 5 al celor mai de succes bloggeri români arată astfel:

#1: Vali Petcu

Deține zoso.ro, care este un blog personal lansat în anul 2005. Are 42 de ani și este pasionat de IT, drept urmare, subiectele abordate fac parte din această industrie, despre gadgeturi și evenimente. Domeniul auto este un alt subiect abordat de către Vali, distingându-se nume de marcă precum Renault, Subaru și Toyota.

#2: Jitaru Ionel

Este posesor al unui blog personal cu adresa profesorjitaruionel.wordpress.com/, prin intermediul căruia vine în sprijinul elevilor cu probleme și metode de rezolvare utilizate în matematică. Din dorința de a ajuta, a devenit faimos și apreciat de-a lungul timpului. Blogul este adresat elevilor din gimnaziu și liceu.

#3: Cetin Arhi Ametcea

Deține arhiblog.ro, în care abordează diferite subiecte de actualitate. Acestea variază și pot fi despre amenajarea interioară, evenimente de actualitate, politică, noutăți din IT.

#4: Mihai Vasilescu

Deține blogul mihaivasilescublog.ro în care abordează în mare parte subiecte din viața de zi cu zi, dar și dezbate teme diverse și emisiuni TV. Combinația între critică, umor și ironie e ceea ce i-a sporit masiv popularitatea.

#5: Ioana Chicet-Macoveiciuc

Cunoscută ca și „prințesa urbană”, deține blogul printesaurbana.ro, pe care abordează subiecte despre parenting, viața sănătoasă și dă sfaturi mămicilor. Blogul a fost lansat în 2007 și a devenit un mare succes.

Avantajele de a avea un blog

Deținerea unui blog aduce multe avantaje și vei înțelege că acestea derivă și din cum faci bani din blog. Fie că vei alege să fii un fashion blogger, fie că vei aborda alt domeniu, vei avea libertate de exprimare și o modalitate de a face asta cu pasiune. În plus, vei putea să îți promovezi magazinul online sau serviciile oferite.

Printr-un blog poți crea o comunitate pasionată de același subiect și unită, cu care să socializezi cu plăcere. Te poți cunoaște mai bine pe tine și ai ocazia să te exprimi liber într-un mod mai „stilat”.

Odată ce ți-ai făcut o idee despre cât câștigă un blogger, cu siguranță vei vrea să încerci. Creează un blog personal și promovează-te cu încredere!

ghid despre cum să vinzi pe olx în 2022

Cum să vinzi pe OLX mai mult în cel mai scurt timp

Cu toții am pus cel puțin o dată un anunț pe OLX…
Mirela - august 9, 2022
blank

Mozzartbet verificare cont: Cum îți verifici contul de jucător

La orice cazino relevant din industria online, verificarea KYC este un factor…
Tudor Valentin - august 9, 2022
blank

La cât ajunge salariu șofer Bla Bla Car în anul 2022

Bla Bla Car a devenit o soluție comodă pentru deplasarea persoanelor pe…
Tudor Valentin - august 9, 2022