cum faci bani din youtube

Ghid despre cum faci bani din YouTube în 2022

5/5 - (2 votes)
Mirela - noiembrie 9, 2021

Youtube este una dintre oportunitățile de a face bani online și rămâne în topul preferințelor de la an la an. Platforma este utiliză de persoane de toate vârstele, însă din ce în ce mai mulți tineri încearcă să facă bani din Youtube. În principiu, trebuie să creezi conținut video, pe care ulterior să îl postezi pe propriul canal de Youtube România. Descoperă cele mai eficiente modalități despre cum faci bani din Youtube și află câți bani faci din YouTube!

Cum faci bani pe Youtube: crează-ți propriul canal

cum si cati bani faci din youtube

Dacă te întrebi cum poți face bani de acasă, YouTube este o alegere mai mult decât potrivită, indiferent de vârsta sau interesele tale pentru că mereu va exista o audiență interesată de ceva ce ai putea prezenta tu. Pentru a începe să faci bani din Youtube, mai întâi trebuie să creezi un cont, apoi un canal propriu pe Youtube România. Prima condiție constă în deținerea unui cont de Google, pentru că pe Youtube România te vei conecta cu acest cont.

În etapa de configurare a profilului, completează cu atenție câmpurile destinate descrierii, astfel încât urmăritorii tăi să înțeleagă cu ce te ocupi și ce promovezi. Apoi, atașează o fotografie de profil și adaugă datele de contact. Ulterior, trebuie să realizezi videoclipuri și să le încarci pe canal.

Dacă te întrebi cum faci bani din Youtube, află că există câteva condiții pentru a putea realiza câștiguri. Acestea constau de fapt în deținerea a cel puțin 1.000 de abonați și a 4.000 de ore valide pentru vizionare în ultimele 12 luni. Odată ce întrunești aceste condiții, poți adera la programul de parteneriat cu Youtube. Tot ce trebuie să faci în continuare este să apeși butonul de start din secțiunea „Solicitați monetizare”.

Înainte de a afla cum să faci bani din Youtube, află că ai nevoie de creativitate și de ambiție. Poți câștiga bani din postarea clipurilor video, promovarea produselor și a conținutului original. Odată ce intri în programul de parteneriat, vei avea acces la anumite facilități, cum sunt asistența prin intermediul emailului și a chat-ului și protejarea conținutului promovat cu ajutorul instrumentului Copyright Match Tool.

Reguli Youtube: ce nu poți posta pe YouTube

Ca să poți monetiza canalul, trebuie să respecți politicile platformei. Aceste politici includ reguli Youtube și politici de produs AdSense. Aceste regyuli YouTube îți arată ce nu este permis să postezi și bineînțeles, trebuie să știi ce conținut este permis pentru a nu risca ștergerea clipurilor încărcate sau chiar închiderea contului.

Utilizatorii YouTube vor fi cei care vor semnala un conținut neadecvat, dacă este cazul, iar contul tău va fi verificat de platformă pentru a vedea dacă respecți regulile și politicile sale.

Iată principalele reguli YouTube:

 • nu sunt permise postările care au un conținut sexual explicit
 • nu ai voie să promovezi violența sau să o susții în vreun fel
 • nu ai voie să folosești amenințări sau calomnieri
 • nu ai voie să publici niciun conținut care să pericliteze în vreun fel siguranța copiiilor
 • nu trebuie să promovezi conținuturi sau subiecte care diferențiază persoanele în funcție de naționalitate, gen, orientare sexuală sau religie
 • nu ai voie să-ți crești numărul de urmăritori, aprecieri sau comentarii în mod artificial
 • nu este permisă nici uzurparea identității unei persoane sau a unui alt canal de YouTube
 • nu este permisă folosirea de link-uri externe în conținutul tău, care să trimită către un site ce nu respectă setul de reguli YouTube
 • nu ai voie să apelezi la practici înșelătoare pentru a atrage urmăritori
 • nu poți încălca drepturile de autor
De Reținut!
Deci, după ce înțelegi cum faci bani din Youtube, pentru a începe să monetizezi canalul tău, asigură-te că respecți aceste reguli Youtube și cele 3 condiții: să ai cel puțin 1.000 de abonați, cel puțin 4.000 de ore de vizionare în ultimele 12 luni și să deții un cont de AdSense activ.

Ce este YouTube Shorts?

Ca stimulent pentru obținerea succesului, Youtube vine în sprijinul creatorilor de conținut cu fondul YouTube Shorts. Valoarea sa este de 100 de milioane de dolari și recompensează creatorii de conținut de pe platformă care creează clipuri video scurte și originale, cu priză la public. Această opțiune a fost introdusă datorită creșterii în popularitate a videoclipurilor scurte. Opțiunea de a face bani din Tik Tok sau IG Tv pe Instagram a determinat Youtube să-și încurajeze utilizatorii în această direcție.

Ești eligibil/ă pentru fondul YouTube Shorts, dacă: te afli în una dintre regiunile eligibile (țara noastră este pe listă), acceptarea condițiilor AdSense (în cazul în care nu ai deja un cont AdSense conectat la canalul tău), să ai cel puțin un clip video scurt care să fie eligibil în ultimele 180 de zile.

Cum faci bani din Youtube: cele mai eficiente 7 metode

Probabil te-ai întrebat cum și câți bani câștigi din Youtube. Platforma oferă utilizatorilor săi posibilități de generare a câștigurilor prin intermediul următoarelor metode: Youtube Ads, Youtube Memberships, Youtube Merch, sponsorizări, afiliere, infoproducts și Patreon.

#1. Câștigă bani cu Youtube Ads

Youtube Ads este o metodă de monetizare populară. Creatorii de conținut care fac parte din programul de parteneriat al platformei, pot insera reclame în clipurile video pe care le postează, mai exact la începutul lor, la sfârșit sau chiar pe parcursul difuzării lor. Reclamele sunt disponibile în diverse formate, cele mai populare fiind cele de tip in-Stream (le poți închide după 5 secunde) și in-Display (mai sunt denumite și Discovery Ads).

În identificarea diverselor strategii referitoare la cum să faci bani din Youtube, vei constata că aceste reclame sunt ușor de utilizat, putând fi inserate manual sau plasate în mod automat de către Youtube.

Pentru a posta reclame, trebuie să poți gestiona plățile AdSense (dacă nu ai 18 ani, vei avea nevoie de un tutore care să se ocupe de acest aspect). Platforma poate plasa reclame și pe canalele care nu sunt monetizate, în acest caz, Youtube este cel care încasează câștigurile. Câți bani faci din Youtube din utilizarea reclamelor? Totul depinde de timpul alocat dezvoltării canalului, de calitatea videoclipurilor și a conținutului. Reclamele îți vor aduce bani atât timp cât videoclipurile tale captivează publicul, calculul fiind simplu: mai multe reclame = mai mulți bani.

De Reținut!
Câți bani se fac din Youtube în urma promovării reclamelor reclamelor? Dacă atingi pragul de 1 milion de vizualizări, media este de 900-1.000 euro, dar poți câștiga și mai mult.

Vezi și cum să faci bani din Facebook Ads!

#2. Câștigă bani din Youtube Memberships

De fapt, Youtube Memberships sunt o modalitate prin care persoanele care te urmăresc pot deveni membrii ai canalului, în schimbul unei sume de bani plătită lunar. În schimb, tu le oferi anumite avantaje. Poți începe să monetizezi și să testezi cum faci bani pe Youtube cu ajutorul acestei metode, dacă ai peste 30.000 de abonați (dacă ești Gamer, ai nevoie doar de 1.000), ești major și faci parte din programul de parteneriat. Pragul este relativ, opțiunea deblocându-se uneori înainte de atingerea acestui prag.

Facilitățile oferite noilor membrii le poți grupa sub formă de pachete care să îi determine să rămână în Youtube Memberships. Acestea pot conține diverse opțiuni în funcție de domeniul abordat de tine și pot consta în trucuri și sfaturi, ghiduri personalizate, consultanță individuală, servicii de promovare online, acces la videoclipuri din spatele scenei, etc.

De Reținut!
Câți bani câștigi din Youtube prin această metodă? Orientativ, dacă ai un canal cu 10.000 de abonați, poți genera câștiguri care pot ajunge la câteva sute de euro. Însă și aici, contează audiența și conținutul.

#3. Câștigă bani din Youtube Merch

Youtube Merch, adică raftul de produse al platformei, este de fapt o secțiune amplasată sub clipul video, care include o serie de produse pentru vânzări online. Acestea sunt configurate pe site-ul Teespring.com și sunt vândute pe principiul Print-on-Demand. Astfel, poți vinde marfă fără a deține un stoc fizic, depozit sau angajați. Produsele comandate sunt furnizate de producător, singura ta sarcină fiind cea de creare a designului, încărcarea acestuia pe Teespring, apoi sincronizarea noilor produse cu Youtube Merch.

Poți utiliza această metodă dacă ai peste 10.000 de abonați și faci parte din programul de parteneriat. Deși momentan nu poți utiliza metoda în cazul în care abonații tăi sunt din România, ia în considerare pe viitor utilizarea sa – cu siguranță va apărea o alternativă și pentru audiența de la noi din țară. Până atunci, extinde-te la nivel internațional și poți vinde produse în afara țării.

De Reținut!
Câți bani se câștigă din Youtube prin intermediul opțiunii Youtube Merch? În medie, prețul unui tricou pe Teespring este de 11$. Având în vedere că serviciul de shipping este de 4$, dintr-un preț de 25$, rămâi cu un profit de 10$ pentru fiecare tricou vândut.

#4. Câștigă bani pe Youtube din sponsorizări

Sponsorizările sunt o colaborare directă între un vlogger și o companie care vrea să își promoveze produsele sau serviciile. Cu cât este mai popular canalul tău, cu atât mai multe oferte de sponsorizare vei primi. În vederea acestor colaborări, poți fi contactat direct de către companii sau le poți contacta tu cu diverse oferte. Pregătește o listă cu tarife și pachete pe care ai putea să o folosești în abordarea companiilor și asigură-te că poți oferi și strategii individualizate.

De Reținut!
Cât câștigi din Youtube prin intermediul sponsorizărilor? E posibil să percepi tarife cuprinse între 200 de euro și câteva mii de euro, în funcție de conținut și de audiență.

#5. Cum faci bani pe Youtube din afiliere

Afilierea, sau mai bine spus marketingul afiliat, constă în promovarea unui produs sau serviciu prin intermediul videoclipurilor tale. Adică, vei primi un link pe care îl vei promova, iar la fiecare accesare a link-ului de către urmăritorii tăi, vei încasa un comision. Strategia de promovare aleasă de tine va face diferența în obținerea succesului.

De Reținut!
Câți bani faci din Youtube din digital marketing afiliat? Depinde de strategiile utilizate, de audiență și de produsele promovate. De obicei, comisioanele variază între 1 și 10% pentru produsele fizice și de 50% pentru produsele digitale.

Citește mai mult despre cum să faci marketing afiliat!

#6. Cum să câștigi bani din Infoproducts

Promovarea produselor de tip Infoproducts îți poate aduce câștiguri cu siguranță, mai ales dacă ești un vlogger de succes. Infoproducts sunt materiale educaționale digitale, cum sunt ebooks sau cursurile online, care cuprind informații cheie din anumite domenii, precum cel financiar sau tehnic. Poți elabora asemenea materiale și le poți promova prin intermediul canalului tău. Indiferent de nișa pe care o abordezi, asigură-te că vei furniza doar conținut original.

De Reținut!
Câți bani faci pe Youtube din vânzarea materialelor educaționale? Rezultatele diferă în funcție de audiență și de conținut. Un conținut superficial va înregistra un număr mic de vânzări, pe când unul calitativ va genera multe câștiguri.

Generarea vânzărilor organice este o strategie eficientă pe termen lung. Fii deschis/ă în conținutul tău și pune mai degrabă preț pe utilitatea materialului decât pe posibilitatea de generare a câștigurilor.

#7. Cât se câștigă din Youtube prin intermediul donațiilor

Patreon este platforma de donații elaborată pentru creatorii de conținut. Contrar celorlalte metode, nu este necesar un anumit număr de abonați. Mai întâi, trebuie să creezi un cont pe Patreon. Nu există taxe ascunse, singurul comision perceput va fi în funcție de vânzări și de pachetul ales (cel puțin 5%).

Cu cât mai exclusive sunt materialele tale, cu atât mai multe donații primești. Audiența ta te poate susține prin plata unui abonament lunar, sumele depinzând de pachetul ales. Ideal ar fi să oferi pachete disponibile pentru toate buzunarele.

De Reținut!
Câți bani câștigi din Youtube cu ajutorul donațiilor? Depinde doar de tine – poate fi mult sau puțin.

Dacă ești curios de cum mai poți profita de rețelele de socializare, descoperă și metode de a face bani din Instagram!

Cum poți deveni vlogger

Acum că ți-ai făcut o idee despre câți bani se câștigă din Youtube, să vedem de ce anume ai nevoie pentru a fi inclus în grupul de vloggeri români și pentru a deveni unul dintre cei mai de succes youtuberi români. În afară de faptul că ai nevoie de inspirație și originalitate, pentru a face parte din influenceri România, trebuie să ții cont și de o serie de aspecte esențiale în desfășurarea procesului creativ.

În primul rând, ai nevoie de un aparat foto destul de bun sau de un telefon performant, cu care să filmezi. Este indicat să utilizezi un trepied în cazul în care nu vei face mișcare. Sunetul este un alt aspect important și este recomandat să utilizezi un microfon suplimentar. Încearcă să te folosești de lumina naturală și în lipsa acesteia, utilizează un reflector.

Locația în care vei realiza videoclipurile este importantă. Dacă nu ai posibilitatea de a filma într-un mediu neutru, alege un peisaj liniștit care să nu atragă atenția, iar dacă filmezi cu telefonul, înregistrează doar pe verticală. Având în vedere faptul că vloggurile pot fi editate destul de mult, ia-ți timp să experimentezi, însă nu uita să fii destins.

Există o varietate mare de programe de editare a clipurilor video – utilizează-le și pune-ți la încercare creativitatea. Cele mai populare programe de editare utilizate de mulți youtuberi români sunt iMovie, Premiere Pro, Filmora, MaC, Movie Maker și Viva Camera (pentru telefoanele mobile).

De Reținut!
Pentru a deveni unul dintre cei mai cunoscuți influenceri România, trebuie să deții un set minim de competențe digitale, de comunicare interpersonală, de gestionare a emoțiilor și de editare a materialelor video. În cazul în care ai unele lacune, nu este niciodată târziu să înveți.

TOP cei mai buni vloggeri din România

Comunitatea de influenceri România sunt o sursă de inspirație pentru tinerele generații. Ținând cont de numărul de abonați pe care îl au, cei mai buni vloggeri din România sunt:

 • Selly (2,92 milioane de abonați)
 • MaxINFINITE (2,71 milioane de abonați)
 • iRaphahell (2,24 milioane de abonați)
 • Dorian Popa (1,94 milioane de abonați)
 • Noaptea Târziu (1,85 milioane de abonați)
 • Bianca Adam (1,75 milioane de abonați)
 • Vlad Munteanu (1,65 milioane de abonați)
 • Lectură DeLaA-LaZ (1,5 milioane de abonați)

După ce am aflat care sunt cei mai buni vloggeri din România, iattă care sunt cei mai buni vloggeri români fete:

 • Izabela Stress (8.920.000 abonați)
 • Izabeloi (2.770.000 abonați – Entertainment)
 • Bianca Adam (1.750.000 abonați)
 • Jamila (canalul Jamila Cuisine – 1.540.000 abonați)
 • Andra Gogan (1.070.000 abonați – lifestyle)
 • Diana C (1.030.000 abonați – Entertainment)
 • BiBi (970.000 abonați – Entertainment).

Dacă te întrebi cât se câștigă din Youtube atunci când faci parte din primele poziții ale clasamentului cu cei mai buni vloggeri din România, află că ai putea trăi lejer din vlogging. De exemplu, Selly a câștigat în anul 2020 aproximativ 700.000 de euro, iar Izabela Stress câștigă aproximativ 50.000 de euro pe lună.

Dacă clipurile video nu sunt tocmai punctul tău forte, învață cum faci bani din blog!

Tendințe Youtube România

Lista de tendințe Youtube România se schimbă la fiecare 15 minute. Această listă conține videoclipurile nou apărute, care sunt populare la nivel național. În alcătuirea listei sunt luate în considerare numărul de vizionări înregistrate și rata de creștere a vizionărilor. De aceea, un videoclip care are cele mai multe vizionări într-o zi, nu va fi neapărat pe primul loc în listă.

Lista este un reper mult urmărit de către vedete, și nu numai. Dar, ce tendințe Youtube România întâlnim în prezent? Dacă pe parcursul anului curent s-au regăsit pe locurile fruntașe subiecte cum sunt cântecele și desenele animate pentru copii, tendințele sunt într-o continuă schimbare, primele locuri fiind ocupate de piese muzicale (de exemplu, piesele „Fraiere” cântată de POLLY, Bogdan DLP, Jador), un fragment din emisiune iUmor în care subiectul principal este Mihai Bendeac, un scurt clip cu Ed Sheeran, un clip al unui joc de pe Discord filmat de către un Gamer, postări făcute de vloggeri români (cum este Selly).

După cum observi, în listă există varietate, deși piesele muzicale predomină.

FAQ

Punctul de plecare în procesul de monetizare, adică de la câți abonați primești bani de la Youtube, constă în deținerea a cel puțin 1.000 de abonați și a 4.000 de ore de vizualizare pe parcursul ultimelor 12 luni.

Deci, câți bani faci la 1.000 de vizualizări pe Youtube? Media câștigurilor în acest caz este de aproximativ 4-6 lei. Dar și la atingerea la acest prag, câștigurile diferă, acest lucru depinzând de ce anume promovezi și cum o faci.

Nu este indicat să te gândești la câți bani faci la 1.000 de vizualizări pe Youtube dacă ai fi celebru, pentru că și atunci vei fii monetizat în funcție de impactul produs de conținutul tău (un conținut original va genera mai multe vizualizări).

Pentru a răspunde la întrebarea câți bani faci la 1 milion de vizualizări pe Youtube, trebuie să fim conștienți că atingerea acestui prag poate aduce mai multe sau mai puține câștiguri. Dacă ne uităm la profilele de youtuberi români și la cele de vloggeri români fete, succesul lor nu depinde doar de numărul de vizualizări, ci și de nișa abordată și de continuitatea succesului.

La noi în țară, media câștigurilor realizate la atingerea pragului de 1 milion de vizualizări este de aproximativ 900 – 1.000 euro, putându-se atinge praguri mai mari, precum cel de 2.000 euro. De exemplu, la acest prag poți câștiga lejer 1.000 de euro doar din reclame.

Așadar, răspunsul la întrebarea referitoare la cât se câștigă din Youtube atunci când ai acumulat 1 milion de vizualizări este: depinde. De ce anume depinde? De implicare, de calitatea conținutului și de reacția audienței.

La noi în țară, nivelul de plată este mai mic decât cel practicat în alte țări. La încărcarea unui videoclip, tu vei intra în posesia a 55% din câștigurile realizate. De exemplu, pentru fiecare 1.000 de vizualizări, platforma primește suma de 2,5 $, din care tu iei 1,38 $.

Analizând evoluția pe care unii youtuberi români o au, poți estima cu aproximație cât câștigi din Youtube dacă ajungi la celebritatea culminantă la care aceștia au ajuns. Luând în calcul câți bani faci la 1 milion de vizualizări pe Youtube, poți face din vlogging principala ocupație și sursă de venit se câștigă în medie 300 – 400 $ pe lună.

Pe măsură ce videoclipurile tale sunt mai calitative și mai orientate pe nevoile audienței tale, vei constata că generezi mai multe câștiguri, deși cât plătește Youtube România este inferior față de nivelul țărilor mai dezvoltate.

În comparație cu țara noastră, indicatorul CPM (Cost-Per-Thousand) are valori diferite în fiecare țară în parte. De exemplu, în țările în care se vorbește limba engleză, CPM-ul este destul de mare (în țări precum Irlanda, Germania, Statele Unite, Suedia, Marea Britanie, Norvegia). Din păcate, din punct de vedere al valorii acestui indicator, România și Moldova sunt codașele clasamentului.

În țările mai dezvoltate precum Statele Unite, CPM poate depăși suma de 10$ în furnizarea conținutului din domenii precum afaceri, asigurări sau trading. Mare parte din țările dezvoltate au un indicator CPM de până la 5 ori mai mare decât al nostru.

Pentru a-ți face o idee cu privire la câți bani se fac din Youtube în alte țări, iată exemplul a doi youtuberi din domeniul Beauty & Fashion: James Charles (a început să posteze în 2015 și a ajuns la un câștig de 25 de milioane de dolari) și Jeffree Star (câștig de 200 milioane de dolari).

 

La început trebuie să ții cont la câți abonați primești bani de la Youtube, astfel încât să îți creezi o strategie eficientă pentru a ajunge cât mai repede în acest punct și să poți estima cât câștigi din Youtube dacă respecți strategia.

Pentru a începe să fii monetizat, trebuie să ai cel puțin 1.000 de abonați și 4.000 de ore de clipuri video, publicate în ultimele 12 luni. Pentru a atinge succesul mai ușor, stabilește-ți obiective pe care să le atingi treptat, estimând anticipat câți bani se fac din Youtube prin atingerea acelor obiective.

blank

Gets Bet App: joacă oricând pe Android și iOS

Recent, a fost lansată Gets Bet app care oferă jucătorilor posibilitatea de…
Mirela - mai 18, 2022
blank

Ruletă și blackjack la Gets Bet Live, alături de dealeri reali

Să te joci live nu a fost niciodată mai ușor și distractiv!…
Mirela - mai 17, 2022
blank

Metode de plată pentru depunere și retragere Getsbet

Getsbet pune la dispoziția jucătorilor săi o gamă largă de metode de…
Mirela - mai 17, 2022