cum faci bani din youtube

Cum faci Bani din YouTube România - Ghid monetizare Youtube

5/5 - (2 votes)
Mirela - noiembrie 9, 2021

Te întrebi cum faci bani din YouTube România? 🤞 Vezi toate metodele de monetizare YouTube România ✔️ și unde vezi câți bani faci pe YouTube ✔️!

Cuprins:

Cum faci bani din Youtube România: de unde începi

🤑 Câștig la 1000 vizualizări:6 Lei ✔️
🤑 Câștig la 1 milion vizualizări:1.000€ ✔️
🤑 Nr. minim abonați:1.000 ✔️
🤑 Vizualizări minime:1.000 ✔️
cum si cati bani faci din youtube 2022

Dacă te întrebi cum poți face bani de acasă, YouTube este o alegere mai mult decât potrivită, indiferent de vârsta sau interesele tale pentru că mereu va exista o audiență interesată de ceva ce ai putea prezenta tu.

Dacă ești interesat de cum faci bani pe Youtube, mai întâi trebuie să creezi un cont, apoi un canal propriu pe Youtube România. Prima condiție constă în deținerea unui cont de Google, pentru că pe Youtube România te vei conecta cu acest cont.

În etapa de configurare a profilului, completează cu atenție câmpurile destinate descrierii, astfel încât urmăritorii tăi să înțeleagă cu ce te ocupi și ce promovezi. Apoi, atașează o fotografie de profil și adaugă datele de contact. Ulterior, trebuie să realizezi videoclipuri și să le încarci pe canal.

Dacă te întrebi cum faci bani din Youtube România, află că există câteva condiții pentru a putea realiza câștiguri. Acestea constau de fapt în deținerea a cel puțin 1.000 de abonați și a 4.000 de ore valide pentru vizionare în ultimele 12 luni.

Odată ce întrunești aceste condiții, poți adera la programul de parteneriat cu Youtube. Tot ce trebuie să faci în continuare este să apeși butonul de start din secțiunea „Solicitați monetizare”.

Înainte de a afla cum să faci bani din Youtube, află că ai nevoie de creativitate și de ambiție. Poți câștiga bani din postarea clipurilor video, promovarea produselor și a conținutului original. Oda

tă ce intri în programul de parteneriat, vei avea acces la anumite facilități, cum sunt asistența prin intermediul emailului și a chat-ului și protejarea conținutului promovat cu ajutorul instrumentului Copyright Match Tool.

Descoperă în continuarea articolului toate metodele cunoscute de cum să faci bani pe YouTube!

Ofertă de Bun Venit

100% Bonus Până la 1.000 RON + 333 Rotiri Gratuite

Distrează-te cu un bonus de până la 1.000 RON și 333 Free Spins!
Joaca Acum

Cum faci bani din YouTube: 12 metode de monetizare YouTube

Având în vedere numărul tot mai mare de creatori de conținut video care obțin câștiguri destul de mari, probabil te-ai întrebat cel puțin o dată cum faci bani din Youtube. Platforma oferă utilizatorilor săi posibilități de generare a câștigurilor prin diverse metode, iar în continuare îți vom prezenta fiecare metodă de monetizare YouTube România, dar și câți bani faci din YouTube 2023 pentru fiecare metodă în parte.

Iată care sunt cele mai cunoscute și eficiente 12 metode de cum să faci bani din YouTube:

#1. Cum faci bani din YouTube Ads

Youtube Ads este una dintre cele mai populare metode de monetizare YouTube România. Creatorii de conținut care fac parte din programul de parteneriat al platformei pot insera reclame în clipurile video pe care le postează, mai exact la începutul lor, la sfârșit sau chiar pe parcursul difuzării lor.

Reclamele sunt disponibile în diverse formate, cele mai populare fiind cele de tip in-Stream (le poți închide după 5 secunde) și in-Display (mai sunt denumite și Discovery Ads).

În identificarea diverselor strategii referitoare la cum să faci bani din Youtube România, vei constata că aceste reclame sunt ușor de utilizat, putând fi inserate manual sau plasate în mod automat de către Youtube.

Pentru a posta reclame, trebuie să poți gestiona plățile AdSense (dacă nu ai 18 ani, vei avea nevoie de un tutore care să se ocupe de acest aspect). Platforma poate plasa reclame și pe canalele care nu sunt monetizate, în acest caz, Youtube fiind cel care încasează câștigurile.

Vezi și cum să faci bani din Facebook Ads!

Câți bani faci din Youtube 2023 prin utilizarea reclamelor?

Câți bani faci din YouTube 2023 prin această metodă depinde de timpul alocat dezvoltării canalului, de calitatea videoclipurilor și a conținutului. Reclamele îți vor aduce bani atât timp cât videoclipurile tale captivează publicul, calculul fiind simplu: mai multe reclame = mai mulți bani.

Dedicarea ta va face posibilă îndeplinirea celor 2 criterii de eligibilitate pentru programul de parteneriat YouTube în care trebuie să fii pentru a putea face bani pe YouTube din reclame. Iată care sunt cele 2 criterii de eligibilitate:

 • să ai 4.000 ore de vizionare pe canal
 • să ai minim 1000 abonați

Impunerea acestor condiții se justifică prin faptul că cei care plătesc pentru respectivele reclame trebuie să aibă siguranța că reclamele lor vor ajunge la un public numeros printr-un canal cu pontențial.

De Reținut!
Dacă atingi pragul de 1 milion de vizualizări, media este de 900-1.000 euro, dar poți câștiga și mai mult.

Dar vizualizările nu reprezintă factorul decisiv în câți bani câștigi din YouTube, un factor mai important fiind specificul canalului tău. Astfel, dacă ai un canal cu scop educațional sau informațional vei câștiga mai mult decât cei care au un canal în care fac conținut random, fără să se încadreze într-un anumit tip de conținut.

#2. Cum faci bani pe YouTube din Memberships

La capitolul cum faci bani pe YouTube România trebuie să menționăm bineînțeles YouTube Memberships. Aceasta este o modalitate prin care persoanele care te urmăresc pot deveni membri ai canalului în schimbul unei sume de bani plătită lunar.

În schimb, tu le oferi anumite avantaje reflectate în contentul de calitate și bineînțeles, unic. Pentru a obține membri care să plătească abonamentul pentru canalul tău, trebuie să le oferi ceva ce nu pot obține gratis pe alt canal. Deci, dacă te întrebi ce content să faci pe YouTube, unicitatea și originalitatea ar trebui să te ghideze.

De Reținut!
Poți începe să monetizezi și să testezi cum faci bani pe Youtube cu ajutorul acestei metode dacă ai peste 30.000 de abonați (dacă ești Gamer, ai nevoie doar de 1.000), ești major și faci parte din programul de parteneriat.

Pragul este estimativ, opțiunea deblocându-se uneori înainte de atingerea acestui prag, ceea ce înseamnă că YouTube ia în considerare mai mulți factori pentru deblocarea acestei metode de monetizare, unul dintre aceștia fiind bineînțeles tipul și calitatea conținutului tău.

Facilitățile oferite noilor membrii le poți grupa sub formă de pachete care să îi determine să rămână în Youtube Memberships. Acestea pot conține diverse opțiuni în funcție de domeniul abordat de tine și pot consta în trucuri și sfaturi, ghiduri personalizate, consultanță individuală, servicii de promovare online, acces la videoclipuri din spatele scenei, etc.

Câți bani câștigi din Youtube Memberships?

De Reținut!
Orientativ, dacă ai un canal cu 10.000 de abonați, poți genera câștiguri care pot ajunge la câteva sute de euro. Însă și aici, contează audiența și conținutul.

Momentul în care vei implementa abonamentele pe canalul tău este o decizie importantă care, de cele mai multe ori, va fi privită în mod negativ de comunitatea ta. De aceea, trebuie să alegi cu atenție acest moment și te poți ghida după următoarele aspecte:

 • să ai o audiență numeroasă din care poți converti chiar și o mică parte inițial în membri ai abonamentului tău
 • să ai o audiență fidelă care să te urmărească și în schimbul unei sume de bani
 • să stabilești un preț corect pentru avantajele extra pe care le oferi în pachetul de abonat (vei câștiga mai mult dacă vinzi mai multe abonamente cu un preț mai mic decât câteva abonamente la un preț mare)
 • să îți structurezi bine pachetele pentru abonați și să le oferi beneficii pe care nu le pot obține gratuit din altă parte (în pachetul de abonat tu vei vinde servicii care pot fi chiar de tipul cunoștințe într-un anumit domeniu)

Dacă lansezi abonamentele atunci când audiența ta este dispusă să plătească pentru conținutul tău, vei avea cu siguranță succes în vânzarea acestora.

#3. Cum să faci bani din Youtube Merch

O altă metodă de cum să faci bani din YouTube, dar doar dacă ai audiență străină, este Merch. Youtube Merch, adică raftul de produse al platformei, este de fapt o secțiune amplasată sub clipul video, care include o serie de produse pentru vânzări online. Acestea sunt configurate pe site-ul Teespring.com și sunt vândute pe principiul Print-on-Demand.

Astfel, poți vinde marfă fără a deține un stoc fizic, depozit sau angajați. Produsele comandate sunt furnizate de producător, singura ta sarcină fiind cea de creare a designului, încărcarea acestuia pe Teespring, apoi sincronizarea noilor produse cu Youtube Merch.

Exact ca metodele anterioare de monetizare YouTube România, poți utiliza această metodă de cum faci bani din YouTube dacă ai peste 10.000 de abonați și faci parte din programul de parteneriat.

Deși momentan nu poți utiliza metoda în cazul în care abonații tăi sunt din România, ia în considerare pe viitor utilizarea sa – cu siguranță va apărea o alternativă și pentru audiența de la noi din țară. Până atunci, extinde-te la nivel internațional și poți vinde produse în afara țării!

Câți bani se câștigă din Youtube prin intermediul opțiunii Youtube Merch?

De Reținut!
În medie, prețul unui tricou pe Teespring este de 11$. Având în vedere că serviciul de shipping este de 4$, dintr-un preț de 25$, rămâi cu un profit de 10$ pentru fiecare tricou vândut.

Deși teoretic trebuie să ai 10.000 de abonați pentru a putea câștiga bani pe YouTube din această metodă, în realitate raftul de produse se poate debloca înainte să atingi acest prag.

Bineînțeles, pentru a putea face bani cu Youtube Merch trebuie ca măcar o mică parte din audiența ta să fie din străinătate pentru că în țară nu este disponibil încă aceast serviciu.

#4. Cum câștigi bani din Youtube prin sponsorizări

O altă modalitate frecvent utilizată de cum faci bani din YouTube România este cea de a face sponsorizări. Sponsorizările sunt o colaborare directă între un vlogger și o companie care vrea să își promoveze produsele sau serviciile. Cu cât este mai popular canalul tău, cu atât mai multe oferte de sponsorizare vei primi.

Deci, dacă vrei ca această metodă de cum câștigi bani din YouTube să fie una eficientă, investește timp pentru a-ți face canalul popular!

În vederea acestor colaborări, poți fi contactat direct de către companii sau le poți contacta tu cu diverse oferte. Pregătește o listă cu tarife și pachete pe care ai putea să o folosești în abordarea companiilor și asigură-te că poți oferi și strategii individualizate! Astfel, vei învăța cum să faci bani pe YouTube într-un mod eficient.

Află și cum faci bani pe Pinterest din sponsorizări!

Câți bani se câștigă din Youtube prin intermediul sponsorizărilor?

De Reținut!
E posibil să percepi tarife cuprinse între 200 de euro și câteva mii de euro, în funcție de conținut și de audiență.

Câți bani câștigi din YouTube dacă faci sponsorizări diferă foarte mult de la o colaborare la alta pentru că poți fi plătit mai bine sau poți cere un preț mai mare dacă colaborezi cu o companie care are ca public țintă principal chiar audiența ta. De ce? Pentru că impactul pe care postarea o va avea în rândul audienței tale va fi mult mai mare.

Hai să luăm un exemplu concret. Dacă ai un cont axat pe sfaturi de călătorie și colaborezi cu un hotel, pensiune sau chiar cu un brand care are produse destinate călătoriilor, atunci cu siguranță promovarea respectivului brand pe canalul tău despre călătorii poate genera vânzări pentru partenerul tău, iar tu poți solicita o sumă mai semnificativă de bani în schimbul promovării.

#5. Cum faci bani pe Youtube din afiliere

Dacă te întrebi cum faci bani pe YouTube, afilierea este cu siguranță una din metodele pe care ar trebui să le iei în considerare, având în vedere creșterea acestui tip de marketing.

Afilierea, sau mai bine spus marketingul afiliat, constă în promovarea unui produs sau serviciu prin intermediul videoclipurilor tale. Adică, vei primi un link pe care îl vei promova, iar la fiecare accesare a link-ului de către urmăritorii tăi, vei încasa un comision. Strategia de promovare aleasă de tine va face diferența în obținerea succesului.

Există diverse platforme care îți permit să faci afiliere, fiecare având comisioanele sale, așa că alege cu atenție platforma!

Citește mai mult despre cum să faci marketing afiliat!

Câți bani faci din Youtube 2023 prin afiliere?

De Reținut!
Câți bani faci din YouTube prin intermediul afilierii depinde de strategiile utilizate, de audiență și de produsele promovate. De obicei, comisioanele variază între 1 și 10% pentru produsele fizice și de 50% pentru produsele digitale.

Chiar dacă aparent este foarte ușor să introduci un link în descrierea clipului postat, într-un comentariu sau pe un banner, pentru ca acesta să genereze vânzări este necesar ca link-ul și tipul conținutului postat de tine să aibă legătură. În caz contrar, link-ul va fi ignorat de audiență și nu va genera niciun comision.

Deci, nișa este un factor decisiv în câți bani faci din YouTube prin intermediul afilierii și cu cât produsul sau serviciul promovat de tine este mai potrivit nișei pentru care tu creezi conținut, cu atât vânzările vor fi mai mari.

Spre exemplu, dacă ai un canal axat pe nișa de beauty sau fashion, nu te poți aștepta să generezi vânzări prin promovarea unui produs din nișa tehonologiei pentru că nu ai autoritatea necesară pentru ca urmăritorii să perceapă drept reală recenzia ta.

Este posibil ca unele nișe să ofere comision mai mare, dar să nu aibă nicio legătură cu nișa pentru care tu creezi conținut, așa că nu te îndrepta spre aceste colaborări dacă vrei să știi cum faci bani pe YouTube. Totuși, YouTube este despre creativitate și dacă găsești o modalitate creativă să integrezi link-ul de afiliere în conținutul tău, fără a părea o reclamă forțată pentru audiența ta, atunci poți cu siguranță să alegi și astfel de colaborări.

Nu uita că tu ești un influencer pentru comunitatea ta, iar aceasta are încredere în tine și în produsele și serviciile pe care le recomanzi, așa că acestea ar trebui să te reprezinte și să se integreze în stilul tău de viață, astfel încât promovarea să fie una credibilă.

Dacă nu crezi că ai ajuns încă la stadiul de influencer, vezi cum devii influencer și ce avantaje poți avea!

#6. Cum să câștigi bani din Infoproducts

Promovarea produselor de tip Infoproducts îți poate aduce câștiguri cu siguranță, mai ales dacă ești un vlogger de succes. Infoproducts sunt materiale educaționale digitale, cum sunt ebooks sau cursurile online, care cuprind informații cheie din anumite domenii, precum cel financiar sau tehnic. Prin urmare, dacă alegi această metodă de cum faci bani din YouTube trebuie să ai și o expertiză într-un anumit domeniu.

Poți elabora asemenea materiale și le poți promova prin intermediul canalului tău. Indiferent de nișa pe care o abordezi, asigură-te că vei furniza doar conținut original.

Câți bani faci din YouTube 2023 din vânzarea materialelor educaționale?

De Reținut!
Rezultatele diferă în funcție de audiență și de conținut. Un conținut superficial va înregistra un număr mic de vânzări, pe când unul calitativ va genera multe câștiguri.

Dacă ești interesat de câți bani faci pe YouTube din vânzarea materialelor educaționale, află că acest lucru depinde foarte mult de situația canalului tău în momentul în care lansezi un material educațional.

Mai exact, canalul tău trebuie să aibă o audiență numeroasă, de peste 2000 abonați, fidelă și care te percepe precum un influencer pe nișa pe care activezi tu. Este necesar ca audiența să cunoască și să aibă încredere în expertiza ta, doar astfel putând genera conversii.

În cazul în care nu ai ajuns încă la această performanță, ar fi mai bine să-ți dedici timpul în crearea și editarea unor videoclipuri de scurtă durată care îți pot aduce câștiguri decât să investești zeci de ore în crearea unui curs online, ghid sau ebook care nu se va vinde.

Generarea vânzărilor organice este o strategie eficientă pe termen lung. Fii deschis/ă în conținutul tău și pune mai degrabă preț pe utilitatea materialului decât pe posibilitatea de generare a câștigurilor!

#7. Cum faci bani din YouTube prin intermediul donațiilor prin Patreon

La întrebarea cum faci bani din YouTube România, Patreon ar trebui să fie unul din răspunsurile tale. Patreon este platforma de donații elaborată pentru creatorii de conținut și care se aseamănă cu un abonament pentru că membrii vor dona lunar.

Contrar celorlalte metode, nu este necesar un anumit număr de abonați. Mai întâi, trebuie să creezi un cont pe Patreon. Nu există taxe ascunse, singurul comision perceput va fi în funcție de vânzări și de pachetul ales (cel puțin 5%).

De Reținut!
Cu cât mai exclusive sunt materialele tale, cu atât mai multe donații primești. Audiența ta te poate susține prin plata unui abonament lunar, sumele depinzând de pachetul ales. Ideal ar fi să oferi pachete disponibile pentru toate buzunarele.

Dacă ești curios de cum mai poți profita de rețelele de socializare, descoperă și metode de a face bani din Instagram!

Despre câți bani poți face din Youtube prin donații îți vom spune după ce îți prezentăm încă un tip de donații care îți aduc banii pe platformă – Superchat.

#8. Cum să faci bani din YouTube prin intermediul donațiilor prin SuperChat

O altă metodă de monetizare YouTube România prin donații este cea prin evidențierea mesajelor din partea audienței tale în sesiunile de live streaming. Aceste donații de tipul superchat și superstickers funcționează astfel: audiența plătește o mică sumă pentru ca mesajele și stickerele lor să fie evidențiate atunci când intră pe live stream.

Prin astfel de donații, audiența ta susține canalul dar trebuie să aibă și un motiv destul de întemeiat să facă acest lucru și nu ar trebui să se simtă obligată să o facă și nici ca întregul tău conținut să fie îndreptat doar spre direcția aceasta, în acest caz riscând să-ți pierzi urmăritorii.

Pentru a stimula donațiile pe Superchat ar trebui să te gândești la o modalitate prin care să determini audiența să lase mesaje și adevărul este că poți găsi idei chiar creative prin care o poți face.

De Reținut!
Spre exemplu, poți face un live de tipul Q&A în care să răspunzi la întrebări despre tine (dacă ai un cont de brand personal) sau despre nișa în care ai o experiză (dacă ai un cont de business) sau poți face un concurs prin care să stimulezi comentariile.

Poți chiar să îmbini o altă modalitate de cum să faci bani din YouTube cu donațiile. Spre exemplu, dacă ai o colaborare cu un brand pentru un giveaway, ce ai spune dacă ai lansa giveaway-ul chiar atunci când faci live streaming, iar înscrierea în giveaway să se facă prin intermediul unui anumit sticker sau un mesaj în secțiunea de chat?

Câți bani se câștigă din YouTube cu ajutorul donațiilor?

Câți bani faci din YouTube 2023 prin donații depinde doar de tine – poate fi mult sau puțin în funcție de motivele pe care le dai audienței sa îți susțină canalul.

Încă o dată, calitatea conținutului joacă un rol extrem de important în cât se câștigă din YouTube prin donații, așa că focusează-te pe a crea conținut exclusiv care să genereze donații (în cazul Patreon) sau live streaming-uri cu mare engagement (în cazul SuperChat).

#9. Monetizare Youtube România: YouTube Shorts

Chiar dacă nu este o metodă de cum să faci bani pe YouTube precum cele anterioare, YouTube Shorts ar trebui menționat pentru a ști de existența acestui stimulent, dacă îl putem numi astfel.

Ca stimulent pentru obținerea succesului, Youtube vine în sprijinul creatorilor de conținut cu fondul YouTube Shorts care constă într-o sumă de bani pe care o poți câștiga creând clipuri scurte și originale.

Această opțiune a fost introdusă datorită creșterii în popularitate a videoclipurilor scurte. Oportunitatea de a face bani din Tik Tok sau IG Tv pe Instagram a determinat Youtube să-și încurajeze utilizatorii în această direcție.

Ești eligibil/ă pentru fondul YouTube Shorts, dacă:

 • te afli în una dintre regiunile eligibile (țara noastră este pe listă)
 • ai acceptat condițiile AdSense (în cazul în care nu ai deja un cont AdSense conectat la canalul tău)
 • ai cel puțin un clip video scurt care să fie eligibil în ultimele 180 de zile

Câți bani faci din YouTube 2023 din YouTube Shorts?

De Reținut!
Valoarea sa este de 100 de milioane de dolari și recompensează creatorii de conținut de pe platformă care creează clipuri video scurte și originale, cu priză la public.

Nu uita că nu trebuie să devii insistent cu donațiile, oricât de mult ți-ai dori să câștigi bani pe YouTube!

#10. Cum se fac bani din YouTube prin promovarea propriilor servicii

Dacă până acum am vorbit de cum faci bani cu YouTube prin metode directe care îți generează profit direct pe platformă, acum îți vom prezenta o metodă indirectă de monetizare YouTube România.

Mai exact, dacă ai o anumită expertiză într-un domeniu, un hobby pe care îl poți monetiza, aptitudini sau cunoștințe care îți pot aduce venituri în plus, ce ai spune dacă ai promova serviciile pe care le poți oferi pe YouTube?

Cu alte cuvinte, poți să înveți cum să faci bani pe YouTube promovezi prin intermediul acestei platforme și să-ți crești veniturile pentru ceea ce faci deja (tocmai de aceea am menționat că este o metodă de monetizare indirectă).

Spre exemplu, dacă faci freelancing în România poți să promovezi prin intermediul unui canal de YouTube serviciile pe care le oferi și astfel, poți fi contactat pentru colaborări, obținând astfel mai multe venituri.

De asemenea, dacă faci lucruri handmade care se vând bine poți apela la promovarea pe canalul de YouTube, atrăgând astfel mai mulți clienți către afacerea ta. Orice serviciu oferi, acesta poate fi promovat prin intermediul YouTube care îți permite să-ți creezi un brand și să-ți construiești o reputație în mediul online, acestea aducându-ți ulterior mai multe nzări online.

#11. Cum faci bani din YouTube România prin promovarea propriului magazin

Dacă deții deja o mică afacere și ai un site pentru produsele sau serviciile oferite de tine, o metodă de cum faci bani din YouTube ar fi promovarea magazinului online pe YouTube. Exact ca în cazul metodei de mai sus, ideea este să îți creezi un brand puternic, o reputație bună și o imagine cât mai favorabilă și reală în mediul online.

Vei vedea cât de mult contează să fii mai aproape de clienții tăi prin orice mijloc de comunicare, inclusiv prin platforme sociale, veniturile nu întârziind să apară.

Dacă nu ai încă un site, poți învăța cum creezi un site și să începi să îți listezi produsele acolo pentru a putea fi achiziționate direct de clienții tăi. Ai la dispoziție numeroase platforme care îți permit să faci un site destul de simplu, chiar și gratis.

Odată ce ai un site, poți să-ți promovezi afacerea pe YouTube printr-o strategie al cărei scop final este să aduci urmăritorii de pe YouTube la tine pe site.

De Reținut!
Poți include un link către site-ul tău sau către un produs de pe site-ul tău (dacă un singur produs se potrivește perfect conținutului video publicat) în descrierea videoclipului, pe un banner sau chiar într-un comentariu pe care să-l fixezi în partea de sus.

Câți bani faci din YouTube dacă îți promovezi serviciile sau propria afacere?

Este dificil să spunem o sumă estimativă pe care o poți câștiga în urma acestei metode de cum faci bani pe YouTube, acest lucru depinzând de modul în care te promovezi, cererea pentru serviciile oferite de tine și bineînțeles, serviciile pe care le oferi.

Totuși, pentru a-ți face o idee de cât poți câștiga din YouTube dacă te promovezi singur, ai putea să faci un mic raport cu veniturile pe care le obțineai lunar înainte de YouTube și veniturile obținute după ce ți-ai deschis canalul de YouTube.

Creșterea îți va spune cât de mult poți câștiga, iar dacă nu observi o creștere, atunci este un semn clar că strategia ta de promovare nu este cea mai bună și că ar trebui să o regândești.

#12. Cum faci bani din YouTube prin editarea videoclipurilor

Continuând cu modalitățile de cum faci bani din YouTube în mod indirect, trebuie să menționăm posibilitatea de a obține bani editând clipuri video pentru un alt canal de YouTube sau pentru un youtuber căruia nu-i permite timpul să se ocupe și de editare.

Dacă ești o fire introvertă căreia nu-i place să se expună în fața camerei, această metodă de cum să faci bani din YouTube România ți se poate potrivi cel mai bine pentru că nu vei fi tu cel care stă în fața camerei, ci va trebui doar să editezi clipurile respective.

Oportunități de angajare part time, full time sau chiar pe proiecte ocazionale vei găsi pe diverse platforme de freelancing, una dintre cele mai cunoscute fiind Fiverr România, unde vei găsi colaborări pe diverse zone, nu doar editare video.

Citește și ghidul nostru despre cum faci bani din fotografie!

Câți bani faci din YouTube 2023 prin editarea videoclipurilor?

Dacă te întrebi câți bani se câștigă din YouTube editând videoclipuri pentru alte canale, răspunsul este destul de relativ. Depinde foarte mult de fiecare proiect în parte și de plata pentru un clip editat. Vei câștiga peste 100 RON pentru editarea unui clip scurt de 3-4 minute.

Dacă vrei să-ți faci o idee mai clară la capitolul câți bani poți face din YouTube prin editarea clipurilor, vezi cât câștigă un graphic designer în medie și vei vedea care este standardul în industria de editare foto-video!

Ofertă Fără Depunere

Până la 500 Rotiri Gratuite

Cod Bonus: 500ROTIRI
Câștigă până la 500 Runde Gratuite la Netbet casino!
Joaca Acum

Reguli Youtube: ce nu poți posta pe YouTube

Acum că ai aflat toate metodele prin care poți face monetizare YouTube România, trebuie să știi și ce nu poți publica pe un canal pentru ca fiecare clip să fie acceptat și să nu muncești câteva ore bune la un clip și la editarea acestuia, fără să-l poți publica pentru că nu respectă minimele reguli ale platformei.

După ce ai ales cum faci bani din YouTube România, trebuie să te informezi cu privire la politicile platformei și să le respecți. Aceste politici includ reguli Youtube și politici de produs AdSense. Aceste reguli YouTube îți arată ce nu este permis să postezi și bineînțeles, trebuie să știi ce conținut este permis pentru a nu risca ștergerea clipurilor încărcate sau chiar închiderea contului.

Utilizatorii YouTube vor fi cei care vor semnala un conținut neadecvat, dacă este cazul, iar contul tău va fi verificat de platformă pentru a vedea dacă respecți regulile și politicile sale.

Iată principalele reguli YouTube pe care ar trebui să le respecți dacă ești interesat de cum câștigi bani pe YouTube:

 • nu sunt permise postările care au un conținut sexual explicit
 • nu ai voie să promovezi violența sau să o susții în vreun fel
 • nu ai voie să folosești amenințări sau calomnieri
 • nu ai voie să publici niciun conținut care să pericliteze în vreun fel siguranța copiiilor
 • nu trebuie să promovezi conținuturi sau subiecte care diferențiază persoanele în funcție de naționalitate, gen, orientare sexuală sau religie
 • nu ai voie să-ți crești numărul de urmăritori, aprecieri sau comentarii în mod artificial
 • nu este permisă nici uzurparea identității unei persoane sau a unui alt canal de YouTube
 • nu este permisă folosirea de link-uri externe în conținutul tău, care să trimită către un site ce nu respectă setul de reguli YouTube
 • nu ai voie să apelezi la practici înșelătoare pentru a atrage urmăritori
 • nu poți încălca drepturile de autor
De Reținut!
Deci, după ce înțelegi cum faci bani din Youtube, pentru a începe să monetizezi canalul tău, asigură-te că respecți aceste reguli Youtube și cele 3 condiții: să ai cel puțin 1.000 de abonați, cel puțin 4.000 de ore de vizionare în ultimele 12 luni și să deții un cont de AdSense activ.

Cum poți deveni vlogger

Acum că ți-ai făcut o idee despre cum să faci bani din YouTube și câți bani se câștigă din Youtube, să vedem de ce anume ai nevoie pentru a fi inclus în grupul de vloggeri români și pentru a deveni unul dintre cei mai de succes youtuberi români.

În afară de faptul că ai nevoie de inspirație și originalitate, pentru a face parte din influenceri România, trebuie să ții cont și de o serie de aspecte esențiale în desfășurarea procesului creativ.

 • În primul rând, ai nevoie de un aparat foto destul de bun sau de un telefon performant, cu care să filmezi. Este indicat să utilizezi un trepied în cazul în care nu vei face mișcare.
 • Sunetul este un alt aspect important și este recomandat să utilizezi un microfon suplimentar.
 • Încearcă să te folosești de lumina naturală și în lipsa acesteia, utilizează un reflector.
 • Locația în care vei realiza videoclipurile este importantă. Dacă nu ai posibilitatea de a filma într-un mediu neutru, alege un peisaj liniștit care să nu atragă atenția, iar dacă filmezi cu telefonul, înregistrează doar pe verticală. Având în vedere faptul că vloggurile pot fi editate destul de mult, ia-ți timp să experimentezi, însă nu uita să fii destins!
 • Există o varietate mare de programe de editare a clipurilor video – utilizează-le și pune-ți la încercare creativitatea. Cele mai populare programe de editare utilizate de mulți youtuberi români sunt iMovie, Premiere Pro, Filmora, MaC, Movie Maker și Viva Camera (pentru telefoanele mobile).
De Reținut!
Pentru a deveni unul dintre cei mai cunoscuți influenceri România, trebuie să deții un set minim de competențe digitale, de comunicare interpersonală, de gestionare a emoțiilor și de editare a materialelor video. În cazul în care ai unele lacune, nu este niciodată târziu să înveți.

Dacă vorbitul în fața camerei nu e tocmai punctul tău forte, învață cum să faci bani din blog!

TOP cei mai buni vloggeri din România

Comunitatea de influenceri din România este o sursă de inspirație pentru tinerele generații. Ținând cont de numărul de abonați pe care îl au, cei mai buni vloggeri din România sunt:

 • Selly (2,92 milioane de abonați)
 • MaxINFINITE (2,71 milioane de abonați)
 • iRaphahell (2,24 milioane de abonați)
 • Dorian Popa (1,94 milioane de abonați)
 • Noaptea Târziu (1,85 milioane de abonați)
 • Bianca Adam (1,75 milioane de abonați)
 • Vlad Munteanu (1,65 milioane de abonați)
 • Lectură DeLaA-LaZ (1,5 milioane de abonați)

După ce am aflat care sunt cei mai buni vloggeri din România, iattă care sunt cei mai buni vloggeri români fete:

 • Izabela Stress (8.920.000 abonați)
 • Izabeloi (2.770.000 abonați – Entertainment)
 • Bianca Adam (1.750.000 abonați)
 • Jamila (canalul Jamila Cuisine – 1.540.000 abonați)
 • Andra Gogan (1.070.000 abonați – lifestyle)
 • Diana C (1.030.000 abonați – Entertainment)
 • BiBi (970.000 abonați – Entertainment).
De Reținut!
Dacă te întrebi cât se câștigă din Youtube atunci când faci parte din primele poziții ale clasamentului cu cei mai buni vloggeri din România, află că ai putea trăi lejer din vlogging. De exemplu, Selly a câștigat în anul 2020 aproximativ 700.000 de euro, iar Izabela Stress câștigă aproximativ 50.000 de euro pe lună.

Dacă clipurile video nu sunt tocmai punctul tău forte, învață cum faci bani din blog!

Tendințe Youtube România

Lista de tendințe Youtube România se schimbă la fiecare 15 minute. Această listă conține videoclipurile nou apărute, care sunt populare la nivel național.

În alcătuirea listei sunt luate în considerare numărul de vizionări înregistrate și rata de creștere a vizionărilor. De aceea, un videoclip care are cele mai multe vizionări într-o zi, nu va fi neapărat pe primul loc în listă.

Lista este un reper mult urmărit de către vedete, și nu numai. Dar, ce tendințe Youtube România întâlnim în prezent? Dacă pe parcursul anului curent s-au regăsit pe locurile fruntașe subiecte cum sunt cântecele și desenele animate pentru copii, tendințele sunt într-o continuă schimbare, primele locuri fiind ocupate de piese muzicale, emisiuni TV, precum iUmor și clipuri cu celebrități.

După cum observi, în listă există varietate, deși piesele muzicale predomină.

Concluzii

Youtube este una dintre oportunitățile de a face bani online și rămâne în topul preferințelor, crescând de la an la an. Platforma este utilizată de persoane de toate vârstele, însă din ce în ce mai mulți tineri apelează la metode de monetizare YouTube România pentru a face bani într-un mod relativ simplu și foarte plăcut.

În principiu, trebuie să creezi conținut video, pe care ulterior să îl postezi pe propriul canal de Youtube România, însă nu orice conținut are potențialul de a-ți aduce câștiguri. Pentru a-ți monetiza contul, trebuie să pui accent pe calitate, originalitate și emoție, toate acestea atrăgându-ți o audiență cât mai mare care va debloca opțiunile de cum faci bani din YouTube.

Chiar dacă în teorie unele opțiuni sunt deblocare după ce atingi un număr de abonați, cum ar fi 10.000 abonați, în practică vei observa că poți debloca opțiunile mai rapid. Tu doar asigură-te că încarci conținut de calitate și că îți formezi o audiență fidelă!

Referitor la câți bani faci din YouTube 2023, după cum ai văzut, poate varia destul de mult în funcție de fiecare metodă aleasă și nu există un câștig fix, câștigurile fiind influențate de implicarea ta.

Acum că știi cum să faci bani din YouTube, alege metoda sau metodele care ți se potrivesc cel mai bine și dedică timp canalului tău!

Ofertă Fără Depunere

Până la 500 Rotiri Gratuite

Cod Bonus: 500ROTIRI
Câștigă până la 500 Runde Gratuite la Netbet casino!
Joaca Acum

Articole recomandate:

FAQ

1. La câte vizualizări primești bani pe YouTube?

Pentru a câștiga bani din YouTube România trebuie să ai minim 1.000 vizualizări.

2. Câți bani faci la 1000 de vizualizări pe YouTube?

Punctul de plecare în procesul de monetizare, adică de la câți abonați primești bani de la Youtube, constă în deținerea a cel puțin 1.000 de abonați și a 4.000 de ore de vizualizare pe parcursul ultimelor 12 luni. Deci, câți bani faci la 1000 de vizualizări pe Youtube? Media câștigurilor în acest caz este de aproximativ 4-6 lei. Dar și la atingerea la acest prag, câștigurile diferă, acest lucru depinzând de ce anume promovezi și cum o faci. Nu este indicat să te gândești la câți bani faci la 1.000 de vizualizări pe Youtube dacă ai fi celebru, pentru că și atunci vei fii monetizat în funcție de impactul produs de conținutul tău (un conținut original va genera mai multe vizualizări).

3. Câți bani faci la 1 milion de vizualizari pe YouTube?

Pentru a răspunde la întrebarea câți bani faci la 1 milion de vizualizări pe Youtube, trebuie să fim conștienți că atingerea acestui prag poate aduce mai multe sau mai puține câștiguri. Dacă ne uităm la profilele de youtuberi români și la cele de vloggeri români fete, succesul lor nu depinde doar de numărul de vizualizări, ci și de nișa abordată și de continuitatea succesului. La noi în țară, media câștigurilor realizate la atingerea pragului de 1 milion de vizualizări este de aproximativ 900 – 1.000 euro, putându-se atinge praguri mai mari, precum cel de 2.000 euro. De exemplu, la acest prag poți câștiga lejer 1.000 de euro doar din reclame. Așadar, răspunsul la întrebarea referitoare la cât se câștigă din Youtube atunci când ai acumulat 1 milion de vizualizări este: depinde. De ce anume depinde? De implicare, de calitatea conținutului și de reacția audienței.

4. Cât plătește Youtube în România?

La noi în țară, nivelul de plată este mai mic decât cel practicat în alte țări. La încărcarea unui videoclip, tu vei intra în posesia a 55% din câștigurile realizate. De exemplu, pentru fiecare 1.000 de vizualizări, platforma primește suma de 2,5 $, din care tu iei 1,38 $. Analizând evoluția pe care unii youtuberi români o au, poți estima cu aproximație cât câștigi din Youtube dacă ajungi la celebritatea culminantă la care aceștia au ajuns. Luând în calcul câți bani faci la 1 milion de vizualizări pe Youtube, poți face din vlogging principala ocupație și sursă de venit se câștigă în medie 300 – 400 $ pe lună. Pe măsură ce videoclipurile tale sunt mai calitative și mai orientate pe nevoile audienței tale, vei constata că generezi mai multe câștiguri, deși cât plătește Youtube în România este inferior față de nivelul țărilor mai dezvoltate.

5. Câți bani poți câștiga din YouTube în alte țări?

În comparație cu țara noastră, indicatorul CPM (Cost-Per-Thousand) are valori diferite în fiecare țară în parte. De exemplu, în țările în care se vorbește limba engleză, CPM-ul este destul de mare (în țări precum Irlanda, Germania, Statele Unite, Suedia, Marea Britanie, Norvegia). Din păcate, din punct de vedere al valorii acestui indicator, România și Moldova sunt codașele clasamentului. În țările mai dezvoltate, precum Statele Unite, poți fi surprins de câți bani poți câștiga din YouTube pentru că CPM poate depăși suma de 10$ în furnizarea conținutului din domenii precum afaceri, asigurări sau trading. Mare parte din țările dezvoltate au un indicator CPM de până la 5 ori mai mare decât al nostru. Pentru a-ți face o idee cu privire la câți bani se fac din Youtube în alte țări, iată exemplul a doi youtuberi din domeniul Beauty & Fashion: James Charles (a început să posteze în 2015 și a ajuns la un câștig de 25 de milioane de dolari) și Jeffree Star (câștig de 200 milioane de dolari).

6. De la câți abonați primești bani pe YouTube?

La început trebuie să ții cont la câți abonați primești bani de la Youtube, astfel încât să îți creezi o strategie eficientă pentru a ajunge cât mai repede în acest punct și să poți estima cât câștigi din Youtube dacă respecți strategia. Pentru a începe să fii monetizat, trebuie să ai cel puțin 1.000 de abonați și 4.000 de ore de clipuri video, publicate în ultimele 12 luni. Pentru a atinge succesul mai ușor, stabilește-ți obiective pe care să le atingi treptat, estimând anticipat câți bani se fac din Youtube prin atingerea acelor obiective.

7. Unde vezi câți bani faci pe YouTube?

Dacă ai început deja să creezi conținut pe platformă și te întrebi unde vezi câți bani faci pe YouTube, află că trebuie doar să te conectezi la YouTube Studio (bineînțeles, dacă faci parte din programul de parteneriat), să accesezi secțiunea Date statistice din partea stângă a meniului, iar apoi opțiunea Venituri. Aici vei descoperi mai multe rapoarte, precum RPM sau CPM, fiecare arătându-ți clipurile care generează cele mai multe câștiguri și sursele de venit. Accesează acest meniu și poți să vezi câți bani faci pe YouTube și chiar să analizezi sursele de venit și conținutul tău pentru a ști ce tip de conținut este mai profitabil!

8. Ce content să faci pe YouTube?

Conținutul pe YouTube este foarte divers și poate fi destul de dificil să alegi ce content să faci pe YouTube, însă trendurile ne arată ce tip de conținut are mai multe șanse să aibă succes la public. Iată ce content să faci pe YouTube dacă vrei să ai succes: 1) vlog zilnic: clipurile video în care vorbești despre viața ta și cum arată zilele tale au început să fie populare acum câțiva ani și continuă să fie, atât timp cât ești real în ceea ce arăți comunității și ai carismă și un stil propriu; 2) recenzii de produse/ serivicii: pentru că toți căutăm recenzii atunci când vrem să achiziționăm lucruri, vlogurile despre recenzii cu siguranță vor prinde și de acum înainte, iar dacă alegi să faci review la produse și servicii de interes pentru audiența ta, succesul nu va întârzia să apară; 3) vlog de călătorie: dacă ești tipul de persoană care călătorește mult, atunci sfaturile și poveștile tale pot fi subiectul principal al vlogului tău; 4) clipuri amuzante: divertismentul este unul din principalele motive pentru care folosim YouTube, așa că te poți îndrepta cu pași siguri spre un content de tip comedie și poți chiar să colaborezi cu alți vloggeri în acest sens pentru o vizibilitate mai mare; 5) sfaturi într-un domeniu în care ai expertiză: poți împărtăși cu alții cunoștințele tale, făcunde-le altora viața mai ușoară prin informații utile acestora; 6) abilități în bucătărie: dacă gătitul este unul din punctele tale forte, cu siguranță poți învăța și pe alții cum să devină bucătari iscusiți în propria bucătărie, aici putând alege mai multe direcții, în funcție de audiența ta (deserturi, rețete simple și rapide, rețete sănătoare, etc).

Ofertă de Bun Venit

100% Bonus Până la 1.000 RON + 333 Rotiri Gratuite

Distrează-te cu un bonus de până la 1.000 RON și 333 Free Spins!
Joaca Acum

Don Casino Păreri: primele noastre impresii despre Don.ro

Don Casino pare să fie mai mult decât așteptat pe piața jocurilor…
Mirela - decembrie 8, 2023

Don Casino Bonus de Bun Venit: până la 2.000 RON + 50 Rotiri Extra

Pachetul de bun venit este prima surpriză pe care o vei primi…
Mirela - decembrie 8, 2023

Don Casino verificare cont: ce documente trebuie să trimiți

Una din veștile proaspete de pe piața jocurilor de noroc este Don…
Monica - decembrie 8, 2023