cum câștigi bani din anunțuri OLX

Învață să faci bani de acasă din anunțuri OLX

5/5 - (4 votes)
FBmirelaF - septembrie 27, 2021

Ai o casă pe care vrei să o vinzi, o mașină sau poate un obiect electrocasnic? Dacă ai un lucru pe care nu îl mai folosești sau vrei să-ți iei altul mai nou, ce spui de posibilitatea de a-l vinde pentru a câștiga bani în plus și a-ți achiziționa un lucru nou de care ai cu adevărat nevoie? Indiferent de obiectul pe care vrei să-l vinzi, poți opta pentru anunțuri OLX atât plătite, cât și gratuite, pe care le poți publica în doar câteva minute și care îți vor atrage numeroși cumpărători. Află tot ce trebuie să știi despre platforma OLX și cum să câștigi bani din vânzări OLX!

OLX, cea mai mare platformă de vânzare-cumpărare din România

Chiar dacă nu ai vândut sau cumpărat încă ceva de pe OLX, cu siguranță numele platformei îți sună cunoscut pentru că este cea mai mare și mai cunoscută platformă de vânzare-cumpărare din România. De fapt, OLX este lider mondial pe piața de anunțuri online, urmat de competitori precum Okazii vânzări, fiind prezent în numeroase țări în curs de dezvoltare, și nu doar țări europene. Compania a început să opereze pe piață din 2006, iar în prezent serviciile sale sunt disponibile în 45 țări din lume, dispune de 25 birouri deschise, iar anunțurile sale ating lunar 54 milioane.

OLX a pătruns în piața anunțurilor online din România în 2010, odată cu achiziția Mercador.ro, astăzi milioane de români alegând să pună pe olx anunț pentru a vinde diverse lucruri, de la autoturisme și locuințe la articole de sport și chiar articole vestimentare. Site-ul oferă posibilitatea de a promova produse sau servicii din diverse categorii, cum ar fi autoturisme olx, moto și ambarcațiuni, imobiliare, locuri de muncă, electrocasnice, modă sau piese auto. Vei găsi pe prima pagină a site-ului categoriile principale.

Practic, OLX le oferă oamenilor obișnuiți, care nu dețin propriu-zis o afacere, posibilitatea de a-și vinde lucrurile pe care nu le mai folosesc, dar care se află într-o stare bună, la un preț rezonabil, unui număr mare de posibili cumpărători care au la rândul lor șansa de a achiziționa un produs sau chiar serviciu util la un preț mai mic. OLX poate fi considerată piața online care conectează vânzători și cumpărători dintr-o regiune.

Vreau să pun anunț gratuit pe OLX! Pașii pentru a adăuga anunț olx gratis

Platforma îți permite să faci vânzări olx auto, vânzări olx garsoniera și multe alte tipuri de vânzări online într-un mod foarte simplu. Trebuie să știi că pentru a adăuga anunț gratuit olx ai nevoie de un cont de utilizator pe site-ul olx. Dacă ai spus cel puțin o dată “vreau să pun anunț gratuit pe olx”, trebuie să știi că îți poți crea un cont de utilizator cu o adresă de e-mail și o parolă sau te poți loga direct cu pagina ta de Facebook. Poți adăuga anunț olx gratis în mai puțin de 2 minute.

Urmează pașii de mai jos pentru a publica pe olx anunțuri gratuite:

1. Apasă butonul Adaugă anunț din partea dreaptă, sus a site-ului și completează informațiile legate de anunț!

Butonul pentru a adăuga pe olx anunț nou este disponibil pe fiecare pagină a site-ului și odată ce îl apeși se va deschide o pagină nouă unde va trebui să completezi câteva date importante despre anunțul tău. Vei scrie un titlu de maxim 70 caractere pentru anunțul tău, vei alege categoria în care se înscrie produsul sau serviciul promovat de tine (ai grijă să alegi categoria potrivită pentru ca anunțul să fie promovat) și vei furniza o descriere a produsului/serviciului în care îți recomandăm să treci toate caracteristicile necesare pentru ca un posibil compărător să te contacteze pentru achiziționare.

2. Încarcă mai multe fotografii ale produsului/ serviciului promovat!

Ai posibilitatea de a încărca mai multe fotografii pentru anunțuri gratuite olx și te sfătuim să încarci cât mai multe fotografii pentru ca utilizatorii să-și facă o părere cât mai completă despre produsul sau serviciul promovat de tine. Dacă ești interesat de cum să faci bani pe olx, încarcă fotografii din mai multe unghiuri și ai grijă să încarci fotografii clare și care corespund exact cu produsele în realitate!

3. Introdu datele de contact!

Dacă un utilizator este interesat de produsul/ serviciul tău, acesta te va contacta, deci va trebui să introduci datele tale de contact atunci când publici un anunț olx gratis. Atunci când vei adăuga anunț olx gratis, vei introduce orașul sau localitatea în care locuiești, numele tău, adresa de e-mail și numărul de telefon. Poți modifica oricând datele de contact din meniul Setări. După ce completezi aceste informații și te asiguri că sunt corecte, poți apăsa Previzualizare pentru a vizualiza cum ar arăta un anunț gratuit olx pe site sau poți apăsa direct butonul Continuă.

4. Verifică-ți adresa de e-mail pentru confirmarea publicării!

După completarea informațiilor referitoare la olx adaugă anunț gratuit, vei primi pe adresa de e-mail un mesaj de confirmare pentru olx publicare anunț, iar de acum îl poți vizualiza pe site, îl poți edita sau îl poți promova după cum vei vedea în continuarea acestui ghid.

Dacă nu dispui de un buget pentru a promova anunțuri olx vei fi cu siguranță interesat să publici pe olx anunțuri gratuite, însă trebuie să știi că există o limită de anunțuri gratuite olx pe care fiecare utilizator le poate posta. Numărul de anunțuri gratuite olx pe care le poți publica depinde de categoria în care vrei să faci pe olx publicare anunț. De asemenea, depinde dacă respectivul olx anunț este postat de o persoană fizică (privat) sau de o firmă. Spre exemplu, la categoria animale de companie este posibilă publicarea unui anunț olx gratis pentru persoane fizice și tot 1 anunț pentru firme, la categoria de vânzări olx auto, moto și ambarcațiuni/ autoturisme pot fi publicate 3 anunțuri în 180 zile doar de persoanele fizice, iar la categoria electronice și electrocasnice pot fi publicate 5 anunțuri, de asemenea doar de persoanele fizice. Verifică pagina de ajutor de pe olx pentru a vedea câte anunțuri gratuite olx poți publica în fiecare categorie!

Anunțul meu OLX: cât timp este valabil de la publicare?

Din moment ce ți-am răspuns la întrebarea “Cum pun anunț pe OLX”, probabil acum te întrebi cât timp va fi valabil anunțul publicat. Dacă vorbim de un anunț gratuit olx, valabilitatea acestuia este de 30 zile, indiferent de categoria în care se încadrează. Dacă ne referim la olx anunț plătit, valabilitatea poate fi de 7 zile sau 30 zile, în funcție de opțiunea de promovare aleasă. Chiar dacă într-adevăr, un anunț gratuit olx poate să atragă vizualizări și posibili cumpărători, în timp, anunțul meu olx poate deveni puțin vizibil din cauza numeroaselor noi anunțuri care sunt adăugate zilnic, în special a celor promovate, care vor apărea cât mai sus în lista de anunțuri olx, deci automat anunțul meu olx va avea o poziție mai joasă pe zi ce trece. De aceea, se recomandă alegerea unui pachet de promovare, chiar și cel mai mic pachet de promovare, pentru ca anunțul tău să aibă rezultatele așteptate, adică să reușești să faci pe olx vânzări.

Tipuri de promovare pentru anunțuri OLX

Odată publicat un anunț pe OLX, va trebui să decizi dacă vrei să lași anunțul așa cum este, adică să te bucuri de un anunț olx gratis, dar cu puțină vizibilitate, sau dacă vrei să promovezi anunțul pentru o vizibilitate mai mare, deci mai multe șanse să faci vânzări olx diverse. Există mai multe opțiuni și pachete de promovare pentru anunțuri OLX, care pornesc de la 0.29 euro și ajung la 21.99 euro, astfel încât să se potrivească bugetului fiecărui vânzător. Descoperă în continuare principalele opțiuni de promovare pentru anunțuri pe OLX!

Promovare pe prima pagină

Cu 13.99 euro poți pune anunț pe olx pe prima pagină a site-ului timp de 7 zile, unde va fi văzut de mii de vizitatori, iar șansele de a vinde produsul promovat sunt mult mai mari. Acest olx anunț va fi afișat în toată țara și există posibilitatea filtrării acestuia după localitatea și județul în care a fost adăugat pentru mai multe șanse de a face vânzări pe olx.

Reactualizare zilnică timp de 7 zile

Cu 10.99 euro îți poți reactualiza anunțul zilnic pentru ca anunțul tău să ajungă cât mai sus în lista de anunțuri OLX. Anunțul își pierde vizibilitatea pentru că anunțurile noi apar primele în lista de anunțuri, însă cu această opțiune te asiguri că anunțul tău este în continuare vizibil. În cazul în care ai optat deja pentru prelungirea anunțului (cu 3 zile înainte de expirarea anunțului), mai ai la dispoziție opțiunea fulger prin care anunțul tău ajunge automat pe prima poziție și opțiunea reactualizare automată timp de 7 zile.

Promovarea în listă

Costul pentru această opțiune este de 9.99 euro și îți poți promova anunțul timp de 7 zile, respectiv 30 zile. Anunțul va apărea printre primele 5 anunțuri olx care corespund căutării făcute de utilizator și va fi marcat cu o bandă turcoaz cu textul Anunț Promovat.

Pentru fiecare dintre cele 3 opțiuni de promovare, există 3 pachete din care poți alege, și anume Start, Standard și Pro care îți pot aduce până la 30x mai multe vizualizări, deci mai multe șanse să faci vânzări pe olx. Spre exemplu, pentru opțiunea reactualizare zilnică timp de 7 zile, ai la dispoziție următoare pachete la prețuri avantajoase:

  • Start: 0,49 euro (generează de 4x mai multe vizualizări)
  • Standard: 0,99 euro (generează de 16x mai multe vizualizări)
  • Pro: 1,99 euro (generează de 30x mai mutle vizualizări)

Prețurile sunt stabilite în funcție de posibilitatea de a genera vizualizări pentru că vizualizările se pot transforma în vânzări olx și cu cât ai mai multe vizualizări pentru anunțuri olx, cu atât ai mai multe șanse să faci pe olx vânzări multe.

Cum vinzi pe OLX mai mult cu anunțuri OLX?

Numărul mare de anunțuri olx existente în momentul actual doar în apropierea locuinței tale ne indică faptul că există numeroase oferte care răspund de multe ori aceleiași cereri. Mai exact, un posibil compărător este interesat spre exemplu de vânzări auto olx, poate chiar de vânzările online unui tip de mașină în particular, cum ar fi vânzări logan olx, iar rezultatele de pe olx care corespund cererii lui vor fi numeroase. Cum vei convinge tu ca vânzător respectivul utilizator să cumpere de la tine? Altfel spus, cum vinzi pe olx mai mult decât ceilalți? Iată mai joc câteva sfaturi utile care te vor ajuta să faci mai multe vânzări olx!

Stabilește un preț care să iasă în evidență

Prețul este cu siguranță principalul factor pe care utilizatorii îl iau în considerare atunci când achiziționează ceva de pe olx sau orice alt site. Poți fi sigur că utilizatorii verifică mai întâi prețul original al produsului nou și îl va compara cu prețul oferit de tine, iar dacă prețul tău nu este semnificativ mai mic decât cel al unui produs nou, șansele să faci pe olx vânzări sunt foarte mici. De asemenea, dacă vrei să știi cum vinzi pe olx, ar trebui să verifici prețurile oferite de alți vânzători olx pentru același produs ca al tău. Deci, dacă vei pune anunț pe olx, stabilește prețul în funcție de prețul produsului nou și de prețurile oferite de ceilalți vânzători ai aceluiași produs!

Încarcă cât mai multe fotografii clare și atractive cu produsul tău

Fotografiile au un rol mult mai important decât crezi atunci când vine vorba de olx vânzări. Între un anunț cu o singură fotografie, aceasta fiind și neclară și un anunț cu 3-4 fotografii, realizate din mai multe unghiuri și foarte clare, cu siguranță al doilea anunț va avea mai multe șanse la olx vânzări. Iată câteva sfaturi despre cum să faci bani pe olx cu fotografii atractive:

  • Realizează cel puțin 3 fotografii din unghiuri diferite
  • Ai grijă ca produsul pe care vrei să-l vinzi să fie elementul principal din poză, iar dacă ai un fundal monocrom, produsul va ieși chiar și mai mult în evidență
  • Asigură-te că ai o sursă bună de lumină și că produsele vor arăta în poze exact așa cum arată în realitate

Scrie o descriere cât mai completă, dar lizibilă

Descrierea este practic prima conversație cu un posibil cumparator, deci dacă ești interesat de cum vinzi pe olx ar trebui să incluzi în descrierea unui olx anunț toate informațiile de care ar putea fi interesat un comparator. Totuși, mult text este greu de parcurs, iar nimeni nu are răbdarea și timpul pentru a citi astfel de descrieri. Dacă vei pune anunț pe olx, adaugă o descriere detaliată și să folosește liniuțe sau bullet points pentru ca textul să fie lizibil, cât mai ușor de parcurs.

Fii mereu pe fază și răspunde cât mai rapid mesajelor de la posibilii cumpărători

Dacă răspunzi mesajelor celor interesați în maxim o oră, OLX îți va acorda o insignă specială care te va face utilizator de încredere, deci vei ieși mai mult în evidență printre vânzătorii aceluiași produs pentru că platforma te consideră un vânzător de încredere și astfel, vei reuși să faci mai multi bani din olx vânzări.

Tipuri de vânzări OLX pentru a câștiga bani

Dacă ai vizitat cel puțin o data site-ul olx, probabil ai observat deja că există multiple categorii pentru vânzări olx diverse, în care s-ar putea încadra un anunț gratuit olx. În continuare îți vom prezenta câteva dintre cele mai comune vânzări OLX.

Vânzări auto OLX

Există 3 categorii pentru vânzări auto olx, mai exact pentru autoturisme olx, pentru camioane, rulote, remorci, autoutilitare sau ambarcațiuni și pentru motociclete, scutere sau ATV. Vei publica un anunț gratuit olx în categoria de vânzări auto olx în care se potrivește. Sunt pe olx mașini de vânzare scumpe, dar și olx mașini de vânzare ieftine, atât noi, cât și vechi, deci poți publica anunțuri cu mașini de vânzare olx, indiferent de prețul sau anul de fabricație al acesteia. Important este ca mașina să se afle în stare bună și să fie funcțională.

De asemenea, poți pune pe olx mașini de vânzare de la diverse mărci, de la cele mai cunoscute branduri la cele mai puțin cunoscute, și cu diverse norme de poluare, de la poluare non-euro până la norma de poluare E6. Toate aceste lucruri sunt valabile și când vorbim de olx camioane de vânzare. Vei putea găsi și publica pe olx camioane de vânzare cu remorcă, fără remorcă, de la diverse mărci auto și la diverse prețuri. De asemenea, poți pune anunț pe olx pentru scuter de vânzare olx sau chiar barcă de vânzare olx.

OLX anunțuri imobiliare

Vrei să vinzi pe olx garsoniere, apartamente sau alte imobile? Vei putea publica pe OLX anunțuri imobiliare diverse atât pentru a le vinde, cât și pentru a le închiria sau pentru cazare. OLX anunțuri imobiliare vor fi publicate în una din cele două categorii disponibile pe site, în funcție de ce vrei să vinzi: garsonieră olx, apartamente, case sau spații comerciale. Vei putea publica anunțuri pentru olx apartamente de vânzare, casă de vânzare olx sau olx garsoniere. Indiferent de imobilul pe care îl ai, îl poți vinde sau închiria pe OLX și poți chiar oferi locuri de cazare. Unul dintre cele mai căutate imobile sunt olx apartamente de vânzare cu 3 camere, deci dacă vrei să vinzi pe olx apartament 3 camere, șansele să reușești sunt ridicate, mai ales dacă prețul este rezonabil, iar apartamentul este într-o stare bună.

Haine OLX

Cu toții știm că magazinele de haine second-hand sau outlet-urile sunt destul de căutate, dar știai că poți găsi haine olx, unele chiar noi? Dacă ai haine pe care le-ai cumpărat, dar nu ai reușit să le porți, iar acum nu mai sunt pe placul tău sau poate le-ai purtat doar câteva ori și sunt în stare foarte bună, poți vinde haine olx la un preț mai mic și astfel câștigi bani pentru a-ți cumpăra altele noi, pe placul tău. Poți vinde diverse haine olx, de la rochii la geci și încălțăminte.

OLX câini de vânzare

Dacă ai un câine sau alt animal de companie pe care nu îl mai poți îngriji din diverse motive, iată soluția: pune un anunț olx gratis. Poți pune pe olx câini de vânzare sau alte animale de companie, iar pentru această categorie poți publica un anunț gratuit olx, iar dacă vrei să dai un animal de companie în adopție ai dreptul la 5 anunțuri gratuite olx. De asemenea, poți vinde accesorii și servicii pentru animale de companie și ai dreptul tot la 5 olx anunțuri gratuite.

Concluzii

OLX este cea mai mare și căutată platformă de vânzare-cumpărare care oferă numeroase oportunități de promovare a produselor și serviciilor atât pentru persoane fizice, cât și pentru firme. Platforma online dă o șansă în plus oamenilor obișnuiți de a face bani de acasă vânzând produsele pe care nu le mai folosesc, dar și de a cumpăra produse sau servicii noi sau second-hand, dar în stare foarte bună, la un preț mult mai accesibil. Printre avantajele acestei platforme se numără deschiderea gratuită a contului, dreptul la 1, 5 sau mai multe anunțuri gratuite olx, pachetele de promovare anunțuri olx la prețuri foarte mici, începând de la 0.29 euro și numeroasele categorii de vânzări olx diverse care îți permit nu doar să vinzi, dar și să cumperi aproape orice. Cele mai multe anunțuri sunt cele cu mașini olx de vânzare (PS: nu uita că poți găsi pe olx mașini ieftine de vânzare) și nu doar numărul de anunțuri la categoria vânzări olx auto este mare, dar și numărul de utilizatori interesați în special de mașini de vânzare pe olx.

Această enormă piață online este în continuă dezvoltare și poți afla cum să faci bani din anunțuri La Jumate, Okazii, dar și alți competitori din această nișă. Vei vedea totuși că design-ul site-ului este modern, platforma este foarte intuitivă și dispune de numeroase filtre pentru a găsi exact rezultatele care te interesează. Succesul de până acum al platformei olx ne face să credem că se va dezvolta în continuare pentru că numărul utilizatorilor și anunțurilor de pe această platformă crește anual.

Acum că știi cum să faci bani pe olx, gândește-te ce ai putea vinde și începe să câștigi bani din vânzări pe olx!

cum câștigi la Casa Pariurilor bonus fără depunere

Casa Pariurilor bonus fără depunere: 50 RON sau 40 Free Spins

Casa Pariurilor bonus fără depunere de 50 RON Gratis Cei care aleg…
FBmirelaF - ianuarie 27, 2022
2%-TaxBack-Bonus-Winbet

2% Bonus TaxBack Winbet – Promoție specială cu depunere

Dacă nu ești încă jucător la Winbet online, creează un cont și…
FBmirelaF - ianuarie 27, 2022
blank

Bonus fără depunere Fortuna: 40 Free Spins / 50 RON Gratis?

Dacă ești la început de drum și vrei să-ți încerci șansele la…
FBmirelaF - ianuarie 27, 2022