bani din airbnb

Câștigă bani din închirieri pe Airbnb

5/5 - (1 vote)
cristinaR - august 20, 2019

Până acum câțiva ani, cei mai mulți români obișnuiau să își rezerve vacanțele prin intermediul agențiilor turistice, care le ofereau pachete de transport și cazare. În prezent situația s-a schimbat: tot mai multe persoane preferă să își planifice individual călătoriile, apelând la site-uri de pe care își pot rezerva o cameră la hotel sau chiar un întreg apartament. E momentul perfect să te alături și tu celor care câștigă sume frumoase din închirierea propriei locuințe, iar tot ce ai de făcut este să îți promovezi garsoniera sau apartamentul prin site-ul preferat al turiștilor, Airbnb. Astăzi vei afla cum să faci bani din Airbnb.

Cum funcționează platforma Airbnb și ce ai de făcut pentru a închiria prin aceasta

Iată cum poți face bani cu Airbnb în orice sezon al anului, fără a avea nevoie de vreo investiție suplimentară și depășind cu mult nivelul unei chirii lunare:

  1. Înregistrează-te pe Airbnb – E simplu și e gratuit, așa că nu trebuie să îți faci griji cu privire la buget. Singurul lucru necesar este să ai un spațiu unde poți caza turiștii, fie că este vorba de un apartament întreg, fie că poți oferi doar o cameră în casa în care locuiești și tu. Nu vei plăti nicio taxă la înregistrare, așa că nu riști nimic atunci când te decizi să câștigi bani din Airbnb. Singurul comision perceput este unul extrem de mic, adică în jur de 3% din valoarea pe care ți-o achită clientul pentru cazare.
  2. Postează anunțul de închirie și promovează-ți cât mai bine proprietatea – Fiecare proprietar este liber să își promoveze apartamentul sau garsoniera așa cum dorește, însă dacă te întrebi cum să faci bani cu Airbnb cât mai repede, trebuie să te gândești la cum poți scoate în evidență anunțul. Pune un titlu care să atragă atenția, ceva de genul “Apartament superb, cu vedere la centrul orașului”. Alcătuiește descrierea cât mai minuțios, astfel încât să prezinte situația reală a ceea ce vor găsi turiștii: dacă ai internet wi-fi și televizor cu cablu, dacă pui la dispoziție bucătărie echipată cu tot ce trebuie și baie cu duș sau cadă, ce sistem de încălzire are apartamentul, existența aerului condiționat, câte locuri de dormit sunt și cum sunt împărțite, dacă există balcon sau terasă și ce obiective se pot vizita în zonă. Cu cât este anunțul mai complet, cu atât ai mai multe șanse să câștigi bani din Airbnb mai curând.

Un alt aspect cunoscut de cei care folosesc frecvent Airbnb pentru a închiria este faptul că pozele apartamentului trebuie să îl pună cât mai bine în valoare. Orice specialist în turism îți va spune că dacă vrei să înveți cum să faci bani cu Airbnb, trebuie în primul rând să te gândești la ce cauți și tu atunci când vrei să te decizi unde te cazezi: cu siguranță verifici cum arată un hotel înainte de a-l alege ca loc de cazare. Clienții tăi doresc și ei să vadă de ce condiții vor beneficia, așa că pune accentul pe imagine și prezintă poze de o calitate cât mai bună.

Un alt aspect important este factorul financiar: stabilește un tarif echitabil, care să se încadreze în media pieței, altfel multe persoane vor evita să rezerve apartamentul tău, mai ales dacă au acces în zonă la cazări similare, la prețuri mult mai mici. Pentru a te asigura că ajungi să câștigi bani din Airbnb, verifică tarifele practicate de alți proprietari din orașul tău, astfel încât să nu te situezi mult sub sau peste aceștia. Bineînțeles, în funcție de condițiile pe care le oferi, prețurile pot crește sau scădea. Plata se face în mod normal cu cardul, prin intermediul platformei Airbnb, astfel încât banii să îți intre rapid și sigur în cont.

Nu uita de regulile casei, adică eventualele informații legate de cât de des se realizează curățenia sau ce garanție percepi – foarte mulți proprietari aleg să ceară un depozit, pe care îl returnează la final dacă totul este în regulă.

Cum poți face bani cu Airbnb prin serviciile suplimentare și grija față de clienți

Clienții care te vizitează prin Airbnb îți acordă de obicei și o notă sau un comentariu la finalul sejurului. Cu cât vei avea un rating mai bun, adică o medie a notelor mai mare, cu atât proprietatea ta are șanse să atragă în continuare mai mulți turiști. Numeroase persoane își selectează proprietatea dorită în funcție de notele oferite de clienții anteriori, așa că acordă maximă atenție acestui factor.

Vrei să știi cum poți face bani cu Airbnb folosindu-te de opiniile clienților? Simplu: răspunde frumos și politicos fiecărui feedback care ți se dă și ține cont de ceea ce nu le-a plăcut turiștilor, poate chiar există ceva ce ai putea îmbunătăți. De asemenea, ține minte că detaliile pot duce o notă mediocră la una maximă: lasă la bucătărie alimente pentru un mic dejun simplu – dulceață, unt, biscuiți – și câteva cutii de ceai și cafea sau capuccino. La baie poți așeza frumos prosoapele, care să fie de bună calitate, precum și sticluțe de gel de duș și de șampon. O idee excelentă, la care se gândesc unii proprietari, este și asigurarea unei sticle de vin din partea casei, pe care turiștii să o găsească la sosire și să o poată savura în timpul sejurului.

Menține comunicarea cu clienții încă de când aceștia fac rezervarea, prin e-mail și telefon. Stabiliți exact când să vă vedeți la sosire și eventual unde îți pot lăsa cheia la plecare. Nu uita să le spui că te pot apela pentru orice au nevoie. Dacă au nevoie, le poți oferi și un ghid turistic sau le poți face chiar tu o schemă prin care să le explici cum ajung la cele mai interesante locuri din oraș și ce mijloace de transport în comun să folosească.

Poate cel mai important lucru pe care trebuie să îl reții atunci când înveți cum să faci bani cu Airbnb este că e absolut necesar să ai o atitudine caldă și plăcută, care te va transforma într-o gazdă desăvârșită. Modul în care te comporți cu turiștii îi va determina pe aceștia să se întoarcă mereu la tine și să te recomande cu drag și altor amatori de călătorii.

Citește și articolul despre cum să faci bani din sondaje de opinie!

cum câștigi la Casa Pariurilor bonus fără depunere

Casa Pariurilor bonus fără depunere: 50 RON sau 40 Free Spins

Casa Pariurilor bonus fără depunere de 50 RON Gratis Cei care aleg…
FBmirelaF - ianuarie 27, 2022
2%-TaxBack-Bonus-Winbet

2% Bonus TaxBack Winbet – Promoție specială cu depunere

Dacă nu ești încă jucător la Winbet online, creează un cont și…
FBmirelaF - ianuarie 27, 2022
blank

Bonus fără depunere Fortuna: 40 Free Spins / 50 RON Gratis?

Dacă ești la început de drum și vrei să-ți încerci șansele la…
FBmirelaF - ianuarie 27, 2022