ce este dropshipping

Cum să faci dropshipping și recomandări de furnizori dropshipping România

4.5/5 - (15 votes)

Dropshipping-ul este unul din subiectele de mare interes la ora actuală. Vom afla din acest articol ce este dropshipping și cum să faci dropshipping în România. De asemenea, vom enumera și furnizori dropshipping România pentru a putea colabora. Descoperă cum funcționează o afacere în sistem dropshipping și care sunt avantajele acesteia!

Ce este dropshipping în termeni simpli

Cu siguranță te întrebi ce este dropshipping. În principiu, nu este vorba de un sistem foarte complex, dar nici de cum să faci bani repede. Haide să aflăm împreună ce este sistemul dropshipping.

Dropshipping este o metodă de vânzare online. În cadrul acestuia, respectivul magazin dropshipping online nu deține produsele pe care le vinde, ci le achiziționează de la un furnizor terț.

Apoi, le trimite direct către clientul final. Așadar, magazinul online devine un intermediar între furnizor și client. Acest lucru elimină necesitatea de a avea un stoc propriu de produse, deci va fi mai puțină bătaie de cap.

Pentru a începe o afacere de dropshipping, proprietarul magazinului online va selecta un furnizor care oferă produsele pe care dorește să le vândă. Apoi, aceste produse sunt afișate pe magazinul online. Atunci când un client face o comandă, magazinul online va trimite comanda către furnizorul terț pentru a fi expediată direct către client.

Vei observa în continuarea acestui articol că există mai multe modele de afaceri cu dropshipping. Nu există un singur model pe care să-l urmezi, ci trebuie să găsești varianta care se potrivește cel mai bine nișei tale și țării noastre.

Dropshipping-ul poate fi un exemplu de afacere de familie pentru că poți lucra foarte simplu împreună cu cei apropiați și puteți găsi împreună un model de lucru care să aducă mai mult succes afacerii. De asemenea, poate fi o idee bună de afacere pentru femei casnice pentru că odată lansată afacerea, nu îți va ocupa foarte mult timp.

De Reținut!
Procesul de dropshipping oferă atât avantaje, cât și dezavantaje. Marele avantaj constă în faptul că acest tip de afacere poate fi început cu ușurință. Printre dezavantaje se numără profiturile mici și riscul de a nu fi livrate produsele la timp.

Cum să faci dropshipping: 2 modele de afacere în sistem dropshipping

Ofertă Fără Depunere

150 Runde Fără Depunere

Distrează-te gratis cu unul dintre cele mai populare jocuri!
Joaca Acum

Am menționat deja că nu există o singură modalitate prin care să faci dropshipping, ci poți adapta conceptul, astfel încât să se potrivească cel mai bine publicului tău. Iată cele două metode prin care poți face o afacere dropshipping:

 • Vânzarea produselor online prin propriul magazin dropshipping online: în acest caz va trebui să-ți creezi site-ul, așa că vei avea nevoie de un domeniu web și un serviciu de găzduire web, ambele costând aproximativ 50 euro anual. Poți opta și pentru creare site gratuit pe diverse platforme și astfel, nu riști nimic.
 • Vânzarea produselor pe un marketplace: îți vei putea lista produsele aici sau poți chiar să sincronizezi automat lista de produse de la furnizorul de dropshipping cu marketplace-ul ales. Nu va trebui să-ți creezi singur un website, dar vei avea de plătit o taxă pentru folosirea marketplace-ului și un comision din fiecare vânzare.

De asemenea, există mai multe modalități de a colabora cu furnizorii. Iată două dintre cele mai folosite:

 • poți achiziționa produsele de pe un site internațional cu prețuri reduse, iar apoi să le vinzi așa cum îți dorești, ocupându-te total de logistică (de la ambalare până la livrare și retur);
De Reținut!
Câteva exemple de astfel de site-uri sunt Shein, Alibaba, Aliexpress sau Temu.
 • te poți înregistra drept colaborator la un furnizor cu o platformă dropshipping și poți vinde produsele pe site-ul propriu sau pe un marketplace, dar în acest caz furnizorul se va ocupa de toată logistica livrării.
De Reținut!
Câteva exemple de furnizori pentru o astfel de colaborare sunt Rovision, iDropshipping sau Big Buy.

Acestea sunt modurile în care poate funcționa o afacere dropshipping, dar tu o poți personaliza așa cum îți dorești. Despre furnizorii menționați mai sus vom vorbi în continuare pentru a-ți face o idee mai clară despre cum să faci dropshipping.

Top 5 cei mai buni furnizori dropshipping România 2024

Ofertă Fără Depunere

25 RON Gratis la 888 Casino

Meriți o pauză! Revendică bonusul și distrează-te fără niciun risc!
Joaca Acum

Dacă deja te-ai lămurit ce este dropshipping, poți selecta mai ușor furnizorii cu care să colaborezi. Noi ne-am gândit că pe lângă a-ți explica ce înseamnă dropshipping, să venim în ajutorul tău și cu un top 5 furnizori dropshipping România. Mai exact, vei afla în continuare pe ce platforme online vei găsi produse la preț engros pe care le poți vinde ulterior la un preț mai mare.

De Reținut!
Platformele de mai jos sunt furnizori dropshipping în România, dar și pe plan internațional și sunt prezentate în funcție de popularitatea lor.

Aliexpress

Aliexpress este unul dintre cei mai mari și cunoscuți furnizori dropshipping în România, dar și în alte țări din Europa sau în afara Europei. Este o platformă dropshipping internațională de unde poți achiziționa produse din foarte multe categorii, la prețuri destul de mici.

De obicei, vei găsi multe reduceri și promoții, așa că vei reuși să le achiziționezi la un preț mic și să le vinzi ulterior la un preț care să-ți aducă și profit.

Printre principalele categorii de produse din care poți alege se numără următoarele:

 • electronice și electrocasnice;
 • ustensile și decorațiuni pentru casă și grădină;
 • accesorii pentru femei, bărbați și copii;
 • articole vestimentare;
 • jocuri și jucării;
 • accesorii pentru animalele de companie.

Acestea sunt doar câteva dintre categoriile pe care le vei găsi la acest furnizor dropshipping. Cert este că poți găsi o gamă foarte largă de produse, din orice nișă, la prețuri mai mult decât rezonabile.

Pentru a face o comanda ce poate fi livrată în România va trebui să alegi țara din meniu, opțiunea Ship to. Apoi, odată ce selectezi produsul îți va fi estimată și data la care va ajunge produsul tău. De obicei, produsele ajung în aproximativ 14 zile, dar poate fi și mai mult.

De Reținut!
Aliexpress nu este o platformă dropshipping unde te poți înscrie pentru a face dropshipping direct, ci un furrnizor de unde poți achiziționa produse pe care să le vinzi ulterior fie pe propriul magazin dropshipping online sau pe un marketplace.
PRO
 • Independență 100%, tu decizi cum vei livra produsele
 • O gamă foarte largă de produse, unele unice, care nu se regăsesc în magazinele din România
 • Prețuri de achiziție foarte mici și promoții frecvente
 • Categorie de Bestsellers pentru a decide ce produse sau ce categorii de produse să vinzi
CON
 • Efort pentru gestionarea datelor logistice
 • Timpul de livrare pentru produse destul de mare
 • Calitatea unor produse poate fi scăzută, deci este necesară testarea produselor
 • Necesară investiția unui stoc inițial

Alți furnrizori dropshipping pentru România, dar și alte țări similari cu acesta sunt Alibaba, Temu sau Shein. Și pe aceste platforme vei găsi produse din diverse categorii, la prețuri foarte accesibile și care nu se găsesc în magazinele din România.

Rovision – furnizor dropshipping din România

Rovision este o companie din România care oferă opțiunea înregistrării drept colaborator pentru a face dropshipping. Este unul dintre cei mai cunoscuți distribuitori dropshipping în România. Fiind o companie din țară, livrarea se poate face mai rapid decât în cazul în care ai achiziționa produse de pe un site internațional.

Cu ajutorul acestui distribuitor din România poți face dropshipping pentru nișa dedicată camerelor de supraveghere și alte accesorii de siguranță. Procesul este destul de simplu. Iată pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a colabora cu acest furnizor de dropshipping din România:

1

Îți vei înregistra firma pe site-ul Rovision;

2

Vei sincroniza feed-ul de produse Rovision cu magazinul tău online sau marketplace-ul unde îți vinzi produsele;

3

Clientul va cumpăra produsul Rovision de pe site-ul tău sau marketplace-ul unde ai listat produsul;

4

Tu vei achita produsul respectiv la preț engros, deci nu trebuie să achiziționezi produsele înainte;

5

Rovision se va ocupa de toate datele logistice – împachetarea produsului, livrarea și eventual returul

6

Tu vei primi contravaloarea comenzilor de la curier, diferența dintre prețul de achiziție și prețul afișat pe site/ marketplace fiind profitul tău.

PRO
 • Acces la produse unice la preț engros
 • Listarea rapidă a produselor prin opțiunea de sincronizare cu magazinul tău online/ marketplace
 • Posibilitatea livrării cu brandingul propriu
 • Stoc actualizat automat
 • Taxe mici (3 RON – 5 RON) pentru serviciul de dropshipping și taxă 0 pentru comenzi de peste 500 RON
CON
 • Oferă produse destul de nișate, deci nu ai la dispoziție multe categorii de produse
 • Nu există serviciu de suport tehnic pentru clienți

Big Buy

Big Buy este un furnizor de dropshipping internațional, România fiind una din țările în care se pot face livrările. Nu este un simplu furnizor, ci o platformă dropshipping care include un catalog de produse foarte diverse, asemenea platformei Aliexpress, dar care se ocupă de toate datele logisice ale livrării.

Gama de produse este foarte variată, de la articole de casă și grădină la articole pentru bebeluși sau articole de papetărie.

Trebuie doar să te înregistrezi pe site drept colaborator, apoi să listezi produsele pe magazinul tău online de dropshipping sau pe un marketplace. Acest lucru poate fi făcut rapid prin sincronizarea catalogului de produse cu magazinul sau marketplace-ul respectiv. De livrarea produselor și chiar de returul sau garanția produselor se va ocupa Big Buy.

PRO
 • Gamă foarte diversă de produse din propriul stoc
 • Personalizarea comenzilor cu numele și logo-ul afacerii tale
 • Sincronizarea catalogului de produse cu cele mai mari marketplace-uri, precum Amazon sau eBay
 • Livrări prin intermediul celor mai cunoscute firme de curierat
 • Bannere și alte resurse media pentru promovare online
CON
 • Taxe de înregistrare, în funcție de pachetul ales
 • Modalități de plată doar online (dezavantaj des întâlnit în cazul furnizorilor de dropshipping)
Bonus de Bun Venit Fără Depunere

100 Runde Gratuite Fără Depozit

Joacă gratis sloturi Novomatic cu 100 Free Spins!
Joaca Acum

iDropship – furnizor dropshipping în România

Printre cei mai cunoscuți furnizori dropshipping România se numără și iDropship, furnizorul care livrează produsele direct din România. Acest lucru înseamnă mai puțin timp pentru livrarea produselor, timpul de așteptare redus fiind unul din factorii principali care influențează decizia de cumpărare.

Și acest furnizor aduce o gamă largă de produse din diverse categorii pe care le-am menționat și mai sus, dar se remarcă printr-un aspect. Spre deosebire de furnizori externi precum Aliexpress sau Alibaba, echipa de la iDropship testează produsele fabricanților și îți oferă doar produse care îndeplinesc anumite caracteristici.

Prin urmare, produsele disponibile aici vor fi conforme cu descrierile și imaginile afișate. Bineînțeles că poți achiziționa și tu un produs pentru a-l testa înainte de a începe o afacere dropshipping pe această platformă.

Un alt element prin care se diferențiază acest furnizor dropshipping este opțiunea plății ramburs. Știm deja că românii sunt reticenți la plata cu cardul și preferă plata ramburs, mai ales când achiziționează un produs nou. De aceea, această platformă dropshipping oferă posibilitatea plății ramburs la curier.

PRO
 • Produsele sunt testate înainte de a fi importate
 • Sunt acceptate plățile ramburs
 • Este acceptat returul produselor
 • Oferă serviciu de asistență pentru clienți
 • Livrarea rapidă a produselor
CON
 • Produsele disponibile nu sunt afișate direct pe site, ci va trebui să contactezi echipa sau să te înregistrezi
 • Există cel mai probabil taxă pentru înregistrare, dar nu este afișată pe site

Jubi – furnizor dropshipping din România axat pe nișa de cadouri

Încheiem acest top cu un furnizor de dropshipping dedicat nișei de cadouri – Jubi. Acesta este de fapt singurul furnizor de dropshipping din România care oferă produse exclusiv pentru această nișă.

Sunt disponibile peste 700 produse din diverse categorii, stocul fiind chiar în București. Deci, și în cazul acestui furnizor, livrarea se va face într-un timp destul de scurt.

Integrarea produselor pe propriul site se va face cu ușurință datorită feed-ului care se va sincroniza perfect cu site-ul tău și va face ca stocurile și prețurile să fie mereu actualizate. Totuși, nu este menționat cum decurge sincronizarea cu o platformă de marketplace, dar cu siguranță vei putea obține informații în acest sens contactând echipa.

PRO
 • Stoc și prețuri actualizate automat
 • Integrare rapidă a produselor în magazinul tău online
 • Livrarea rapidă a produselor
CON
 • Taxa de înregistrare (se aplică de obicei de toți furnizorii)
 • Taxă de transport

Cum alegi cei mai buni furnizori dropshipping România

A înțelege ce înseamnă dropshipping presupune a ști să alegi furnizorii. Poți consulta părerile celorlalți cu privire la ce este drop shipping și multiple păreri cu privire la alegerea furnizorilor și selecția produselor.

Există multe păreri despre dropshipping și multe sfaturi care te pot ajuta să ai succes cu noua ta afacere dropshipping, dar iată care sunt sfaturile cele mai importante pe care le-am aflat până acum:

 • Alege furnizorii ce au o gamă variată de produse care răspund unor nevoi reale ale oamenilor ✔️
 • Verifică reputația și credibilitatea furnizorilor de dropshipping; caută pe Google și vezi primele rezultate, informează-te de pe YouTube sau întreabă pe grupuri relevante de pe Facebook ✔️
 • Asigură-te că furnizorii aleși au stocuri disponibile pentru produsele dorite ✔️
 • Verifică cu atenție prețurile furnizorilor și alege cel mai bun preț; este posibil să găsești același produs la mai mulți furnizori, dar cu prețuri diferite ✔️
 • Verifică modalitățile de livrare a produselor către client și dacă compania care livrează este una cunoscută ✔️
 • Verifică modalitățile de plată acceptate și asigură-te că potențialii clienți sunt obișnuiți cu acele metode de plată; de preferat atunci când faci dropshipping în România ar fi să dispui și de modalitatea de plată ramburs ✔️
 • Informează-te cu privire la posibilitatea efectuării retururilor de către clienții tăi ✔️
 • Vezi dacă furnizorul pune la dispoziție mai multe beneficii extra pentru clienți, precum garanția produselor, serviciu de asistență clienți sau materiale pentru promovare online ✔️
 • Testează produsele de pe site-uri dropshipping România, dacă este posibil, și mai ales atunci când îți faci stocul de pe site-uri precum Aliexpress sau Alibaba ✔️
De Reținut!
Cel mai important, dar și cea mai dificilă parte este să te documentezi singur cu privire la fiecare furnizor și să alegi furnizorul care îți oferă cele mai bune servicii pentru ideea ta de afacere dropshipping.

Cele mai bune marketplace-uri pentru dropshipping România (și nu numai)

Ofertă Fără Depunere

150 Runde Fără Depunere

Distrează-te gratis cu unul dintre cele mai populare jocuri!
Joaca Acum

Mai sus ți-am oferit câteva idei de furnizori dropshipping România și după cum ai observat ai două modalități de a face bani din dropshipping: fie vinzi produsele pe propriul site, fie pe un marketplace. În cazul în care alegi să începi o afacere dropshipping pe un marketplace, iată care sunt cele mai bune platforme de luat în considerare!

1. eMag

eMag este unul dintre cele mai mari și cunoscute platforme de marketplace unde îți poți vinde produsele. Nu contează dacă ai stoc propriu de produse sau le achiziționezi în sistem dropshipping, vei putea lista produsele aici. Important este să ai o formă juridică de desfășurare a activității – PFA sau SRL.

Platforma eMag oferă posibilitatea de a face dropshipping prin intermediul programului lor eMAG Marketplace. Înscrierea este un proces ce poate fi parcurs cu rapiditate.

Acesta percepe o taxă de participare la programul de Marketplace și o comision pentru fiecare vânzare realizată prin intermediul platformei lor. Înainte de a începe, consultă termenii și condițiile platformei, dar și ghidul nostru despre cum poți vinde pe eMAG ca persoană fizică!

De Reținut!
eMAg este și o bună sursă pentru a-ți face documentarea înainte de a-ți începe afacerea. Poți căuta aici produse care s-ar putea vinde ușor, dar și furnizorii care asigură acele produse. Apoi, poți căuta același produs sau produse similare la alți furnizori dropshipping pentru că sunt șanse mari să găsești un preț mai mic.
PRO
 • Acces la o bază mare de clienți
 • Nu este nevoie de stoc de depozitare
 • Ușor de utilizat
 • Credibilitate pentru noua ta afacere
CON
 • Comisioanele și taxele
 • Lipsa controlului asupra livrării produselor
 • Competiția ridicată, fiind un marketplace imens

2. Amazon

Amazon este foarte cunoscut pe piață. Amazon oferă oportunități pentru a face dropshipping prin intermediul programului lor Amazon Marketplace. Este o platformă similară cu eMAG în sensul că îți poți lista aici produsele sau te poți documenta cu privire la produse și furnizori, dar platforma în sine nu este un furnizor, ci un marketplace. Deci, poți să îți deschizi o afacere achiziționând produse de la alți furnizori și vânzându-le aici.

Mai întâi trebuie să creezi un cont și să alegi produsele pe care dorești să le vinzi. După cum ai observat, dacă alegi un furnizor dropshipping cunoscut, precum Big Buy, poți adăuga automat produsele pe acest marketplace și poți avea stocul și prețurile acualizate automat.

De asemenea, există programul numit Fulfillment By Amazon care funcționează similar cu dropshipping-ul în sensul că Amazon se va ocupa de datele logistice. Tu va trebui să deții un stoc fizic de produse și vei trimite produsele către un centru Amazon care se va ocupa de livrarea comenzilor.

Pe Amazon poți vinde aproape orice. Odată ce vei urca pe platformă produsele este necesar să te implici mai mult. Este important să verifici mereu disponibilitatea produselor și să fii atent la comenzile plasate de clienții tăi.

Află mai multe despre cum poți vinde pe Amazon ca persoană fizică!

PRO
 • Expunere ridicată prin baza mare de clienți
 • Brand de încredere
 • Plată securizată
 • Instrumente de analiză a afacerii
CON
 • Concurență mare
 • Comisioane și taxe mari
 • Control limitat asupra produselor
Bonus de Bun Venit Fără Depunere

100 Runde Gratuite Fără Depozit

Joacă gratis sloturi Novomatic cu 100 Free Spins!
Joaca Acum

3. Shopify

Chiar dacă Shopify nu este o platformă românească, este una de succes. Poți începe să faci dropshipping pe platformă foarte ușor. Trebuie doar să îți creezi un cont și să încarci pe platformă produsele tale achiziționate de la orice furnizor dorești.

Shopify face dropshipping-ul relativ ușor și convenabil, cu multe aplicații disponibile pentru gestionarea magazinului tău și a procesului de dropshipping. Platforma este cunoscută în lumea întreagă și a adunat un număr considerabil de utilizatori.

PRO
 • Suport clienți 24/7
 • Servicii de seo și marketing integrate
 • Control asupra designului magazinului
 • Multiple instrumente de analiza și gestionare disponibile
CON
 • Planuri destul de costisitoare
 • Nu poți transfera site-ul pe altă platformă odată ce este integrat aici

4. Merchant Pro

Platforma oferă o soluție completă de comerț electronic care include o gamă largă de funcții și instrumente de administrare a unui magazin online dropshipping.

Este considerată platforma de vânzări online nr. 1 din țară datorită multiplelor opțiuni oferite pentru inițierea și dezvoltarea unei afaceri. Indiferent dacă afacerea ta este deja de ceva timp pe piață sau abia îți lansezi afacerea, Merchant Pro poate fi soluția perfectă.

Dacă te decizi la o afacere dropshipping, iată că poți achiziționa produse de la orice furnizor dorești sau te poți înregistra pe platforma unui furnizor de dropshipping, iar apoi vei adăuga aici produsele. Dacă achiziționezi produsele de pe Aliexpress de exemplu pentru a face dropshipping, va trebui să adaugi produsele, imaginile, prețurile, stocul și descrierile manual.

Dar dacă alegi un furnizor cu o platformă dedicată pentru dropshipping, vei putea integra rapid produsele pe Merchant Pro prin intermediul opțiunii de sincronizare.

PRO
 • Integrarea automată cu eMAG Marketplace
 • Instrumente de marketing pentru gestionarea magazinului online
 • Îți poți transforma chiar propriul tău magazin online dropshipping într-un marketplace cu mai mulți furnizori
CON
 • Marjă de profit redusă
 • Competiție ridicată

Vezi și site-uri care te plătesc!

Afacere alternativă pentru dropshipping – marketing afiliat prin Profitshare

Dacă dropshipping-ul nu este pentru tine, o alternativă bună de afacere este să faci marketing afiliat pentru alte magazine online. Poți face afiliere pe un blog personal sau pe unul din conturile tale de social media.

O platformă care te va ajuta să găsești oportunități de marketing afiliat este Profitshare. Ai la dispoziție mai multe magazine online din diverse nișe și le poți promova produsele, primind un comision de fiecare dată când cineva cumpără de la magazinul respectiv după ce a accesat link-ul tău.

Pentru a reuși să faci conversii, adică să determini persoanele care te urmăresc să cumpere de la magazinul pe care îl promovezi, trebuie să fii asemănător unui influencer online. Mai exact, ai nevoie de o comunitate care să aibă încredere în recomandările tale.

De Reținut!
Comisionul pe care îl poți primi diferă foarte mult de la nișă la nișă, dar poate fi de 5%, 15% sau mai mare, de 50%.

Află mai multe despre cât se câștigă din marketing afiliat!

PRO
 • Oferte variate de produse
 • Fără investiții și fără riscuri
 • Acces la servicii de asistență și de marketing
 • Poți promova produsele fără să deții un site
CON
 • Profit mic
 • Conversie dificilă
 • Competiție mare

Cât se câștigă din dropshipping colaborând cu furnizori dropshipping România

Acum că ai înțeles ce înseamnă dropshipping, haide să aflăm mai multe despre dropshipping România furnizori. Câștigurile depind de multipli factori, inclusiv de produse, prețul stabilit pentru acestea, volumul vânzărilor și comisioanele percepute de furnizori dropshipping România.

După ce vei înțelege ce înseamnă dropshipping, poți cerceta și identifica ce furnizori dropshipping România sunt disponibili. Oferta de produse este variată, fiind incluse obiecte de îmbrăcăminte, de frumusețe și chiar electronice.

Vezi și cum să economisești bani!

Câștigurile pe care le poți obține din dropshipping depind de diferența dintre prețul la vânzare și cel de achiziție. Din aceasta se scad și cheltuielile aferente transportului și publicității. Prin urmare, trebuie să se țină cont și de comisioanele pe care dropshipping România furnizori le percep.

Aceste comisioane pot reprezenta un procent din profit sau pot consta în sume fixe stabilite de la bun început. De exemplu, în cazul platformei Shopify comisionul este estimat la o valoare de 0,5% și 2%. Valoarea acestuia depinde și de multipli factori, precum popularitate produsului, număr de comenzi, dar și alte criterii.

Comisionul va fi diferit de la un furnizor la altul. De exemplu, unii furnizori percep comisioane fixe. În cazul platformei Dropshipping VidaXL, comisionul este fix (30 de euro) și trebuie să fie plătit lunar. Indiferent de aceste comisioane, dropshipping este o metodă bună dacă te întrebi cum să faci bani online.

De Reținut!
De multe ori se percepe între 10% și 15% din prețul produsului. Pe Amazon, sunt disponibile multiple planuri cu prețuri diferite. Ce la mai mic costă 0,99 dolari pe lună, iar cel maxim are o valoare lunară de 39,99%.
Ofertă fără depunere

50 Runde de Joc Gratuite la Gates of Olympus

Transformă 50 Rotiri Gratuite în câștiguri reale!
Joaca Acum

Cum să faci dropshipping: pașii pentru a începe o afacere dropshipping

Înainte de a te aventura, trebuie să înțelegi foarte bine ce este dropshipping și ce anume presupune acesta. Te poți folosi de sursele de informare pentru mediul online pentru a afla ce este drop shipping.

Apoi, după ce ți-ai însușit noțiunile de bază și chiar ai înțeles ce înseamnă dropshipping, poți trece mai departe la pornirea unei afaceri. Însă, trebuie să parcurgi în ordine câțiva pași pe care i-am detaliat mai jos.

1

Învață ce este dropshipping!

Primul pas constă în cercetare. Mai exact, vei analiza ce înseamnă dropshipping și mai ales, ce este sistemul dropshipping. Internetul este o sursă utilă de învățare, însă poți consulta și poveștile oamenilor ce au reușit să exceleze în acest domeniu.

2

Alege-ți nișa!

După ce înțelegi ce este dropshipping, poți trece la alegerea nișei. Cercetează mai întâi piața și află care sunt cele mai bine vândute produse de pe piață. O nișă bine aleasă poate fi cheia succesului, în timp ce o nișă slabă poate duce la eșec. Găsește o nișă care te pasionează. În felul acesta, va fi o experiență mult mai plăcută pentru tine.

3

Alege furnizori dropshipping România!

După ce te vei hotărî asupra nișei, identifică furnizori dropshipping România ce ar putea livra produsele din nișa aleasă. Alege cele mai profitabile oferte, dar și cele mai potrivite oferte pentru dezvoltarea afacerii tale. Dacă alegi să colaborezi cu mai mulți furnizori, nu uita că vei plăti taxa de transport pentru fiecare!

4

Creează un SRL sau PFA!

Ai nevoie de SRL pentru dropshipping? Răspunsul este DA. Într-adevăr, ai nevoie de SRL pentru dropshipping, altfel nu poți conduce o asemenea afacere. Codul CAEN  ce trebuie activat este 4791 – Comerț cu amănuntul prin case de comenzi sau prin internet.

Bineînțeles, poți lucra și sub forma de PFA, mai ales dacă afacerea ta este abia la început.

Odată ce vei înființa forma juridică de desfășurare a activității, poți să-ți creezi propriul site sau poți opta pentru utilizarea platformelor de marketplace, precum Shopify. Asemenea platforme îți oferă acces la beneficiile lor contra unui procent din vânzări sau a unei sume fixe.

5

Promovează-ți afacerea!

Unul din cei mai importanți pași de făcut odată ce ai început o afacere dropshipping constă în promovarea acesteia. Poți face asta în grupurile tale de social media și implicit pe conturile media create special pentru afacere. Dacă dispui de un buget anume, poți investi în publicitatea plătită, precum  utilizarea reclamelor Google sau Facebook.

6

Analizează piața constant!

Piața nu trebuie analizată doar înainte de a demara afacerea, ci și după debut și pe parcursul afacerii. Cererea de pe piață se poate schimba în orice moment, deci e recomandat să analizezi piața periodic. Astfel, poți afla noutățile și poți ține pasul cu schimbarea.

Cum să faci dropshipping: află care sunt cele mai căutate produse

Ofertă Fără Depunere

25 RON Gratis la 888 Casino

Meriți o pauză! Revendică bonusul și distrează-te fără niciun risc!
Joaca Acum

Pentru a înțelege cât mai bine ce este sistemul dropshipping, trebuie să cunoști bine piața, și nu doar atât. Vei înțelege mai bine ce este drop shipping pe măsură ce vei afla ce se vinde cel mai bine online.

De Reținut!
Important este să alegi produse care răspund unei nevoi ale oamenilor și care nu se află încă pe piață sau mai bine zis, nu sunt încă atât de cunoscute. De asemenea, trebuie să te asiguri că produsele sunt de calitate, așa că este absolut necesar să le testezi înainte de a le prezenta publicului tău.

Produse de frumusețe și îngrijire personală

Produsele de frumusețe și îngrijire personală, cum ar fi cremele, lotiunile și produsele cosmetice, sunt o nișă populară în dropshipping. Aceste produse au un interes crescut în rândul consumatorilor și sunt produse care sunt consumate în mod regulat. Pot fi și lucruri handmade care se vând bine.

În această categorie se încadrează produse precum șampoane, creme, parfumuri, deodorante, dar și orice produs ce are drept scop îngrijirea corporală. Aceste produse sunt ușor de împachetat și de transportat. Nișa este concurențială, deci va fi necesară efectuarea unei analize mai detaliate.

Îmbrăcăminte

Îmbrăcămintea și accesoriile sunt o altă nișă populară oferită de mulți furnizori dropshipping România. În această nișă, poți alege să te specializezi într-un anumit tip de îmbrăcăminte, cum ar fi:

 • Îmbrăcăminte sport
 • Îmbrăcăminte casual
 • Îmbrăcăminte de afaceri

Accesoriile și piesele de îmbrăcăminte vor fi mereu la mare căutare. Indiferent de vârstă, nișa este ofertantă și susține o gamă generoasă de produse. Tricouri, rochii, haine pentru copii, toate sunt la mare căutare.

Dacă vrei să-ți vinzi hainele vechi, vezi unde poți vinde haine second hand online!

Make up

Produsele de machiaj sunt o nișă populară. Deși piața abundă de astfel de produse, comerțul online este de mare succes. Lipsa timpului, dar și ușurința de a comanda online sunt stimulente pentru consumatorii acestor produse.

De Reținut!
În categorie sunt incluse multe produse. Printre acestea se numără și fondul de ten, corectoare, mascara, ruj și farduri.

Produse pentru animale

Și produsele pentru animalele de companie sunt bine vândute și regăsite la mulți furnizori dropshipping România (și nu numai). Cu toții știm că acestea sunt răsfățate de către stăpânii lor. Produse precum jucăriile pentru animale și coșulețele sunt produse aflate la amare căutare. Până și hainele și cutiile de transport sunt cumpărate de către stăpânii animalelor de companie.

Electronice

Probabil că produsele electronice vor fi mereu la mare căutare, având în vedere gradul sporit de utilizare a tehnologiei. Cel mai des sunt căutate electronice de mici dimensiuni precum ceasurile, benzile smart și telefoane. De asemenea, sunt căutate și laptopurile, dar și tabletele.  

De Reținut!
Produsele electronice sunt mai scumpe. Dacă vei identifica furnizorii potriviți, poți aduna câștiguri mai mari. Este important ca aceștia să fie credibili și serioși, astfel încât să nu afecteze negativ reputația magazinului tău.

Jucării și jocuri

Copii sunt puși pe primul loc de cele mai multe ori. Produsele destinate lor sunt cumpărate în mod frecvent. Cele mai căutate sunt jocurile și jucăriile. Cele mai bine vândute jucării sunt seturile lego, jocurile de societate, jucăriile de pluș și mașinuțele.

De Reținut!
Jucăriile cele mai bine vândute se încadrează în categoria 4-12 ani. Nișa are un potențial masiv de dezvoltare, deci este o bună ocazie de a dezvolta o afacere de succes.

Articole pentru casă și grădină

Și articolele pentru casă și grădină sunt căutate și probabil deja ai obsevat la furnizori dropshipping România că aceasta este una din categoriile principale disponibile pe site-ul lor. Această nișă se află în plină dezvoltare, numărul de cereri crescând din ce în ce mai mult. Categoria cuprinde produse de decor (perne, figurine), semințe, cutii de depozitare și multe alte accesorii de mici dimensiuni.

Categoria include foarte multe produse. Printre cele mai căutate se încadrează și luminile solare, suporturile decorative pentru plante, dar și sistemele de iluminat inteligente.

Ofertă fără depunere

110 Rotiri Gratuite Fără Depunere la Shining Crown

Joacă Shining Crown gratis cu 110 Rotiri Gratuite!
Joaca Acum

Cum să faci dropshipping: promovează-ți afacerea online

Dacă ești sigur pe tine și ai înțeles foarte bine ce înseamnă dropshipping, atunci poți trece la metode de promovare online. Din moment ce furnizorul este cel care se va ocupa de regulă de produse și livrarea lor, principala ta responsabilitate va fi promovarea în mediul online.

De Reținut!
De fapt, această promovare va determina oamenii să comande produsul de la tine în loc de a-l comanda de pe site-ul de unde tu l-ai achiziționat cu un preț mai mic. Explicația este simplă. Probabil publicul nici nu știa de existența acelui produs și chiar dacă știa, a intervenit reticența față de un site necunoscut. Dar tu, testând produsul și explicându-i utilitatea și beneficiile, vei reuși să oferi încrederea necesară pentru realizarea unei comenzi.

Așadar, descoperă cât mai multe metode de a-ți promova afacerea și alege cele mai bune metode pentru afacerea ta!

Promovare pe Facebook

Poți promova magazinul pe pagina personală de Facebook sau pe cea a afacerii tale. Postează periodic astfel încât să îți crești vizibilitatea și nu uita să menționezi promoțiile.

Vezi toate ideile de cum să faci bani din Facebook!

Promovare pe TikTok

E una din cele mai utilizate rețele de socializare. Așadar, nu ezita să îți faci cunoscut magazinul cu ajutorul micilor filmulețe de prezentare sau capturi de ecran de pe magazin.

Vezi câți urmăriori trebuie să ai pe Tik Tok ca să faci bani!

Promovare pe Pinterest

Crearea pin-urilor poate fi de un real ajutor. Prezintă cele mai de top produse din magazinul tău pentru a atrage atenția clienților. Postează poze clare ale produselor și descrieri care să stârnească interesul.

Află mai multe despre cum faci bani pe Pinterest!

Promovare pe Instagram

Și Instagram e unul din cele mai populare canale de promovare a magazinului și afacerii tale. Alege fotografiile potrivite și utilizează hashtag-uri relevante pentru produsele tale. Unii furnizori dropshipping România sau internaționali îți oferă imagini și alte resurse media pe care le poți promova în mediul online.

Află mai multe despre monetizare Instagram!

Promovare pe Youtube

Dacă ai ocazia de a testa anumite produse din cele pe care le vinzi în magazinul tău, atunci este o veste minunată. Realizează mici clipuri despre acestea sau despre modul de utilizare al lor. Apoi, promovează canalul Youtube pe celelalte canale media la care ai acces.

Citește mai mult despre cum faci bani din YouTube!

Taxe Dropshipping România: ai nevoie de SRL pentru dropshipping?

Trebuie să deții un SRL pentru a putea desfășura această activitate, dar îți poți desfășura activitatea și sub formă de PFA. Trebuie însă să știi că odată cu înțelegerea noțiunilor despre ce înseamnă dropshipping, trebuie să cunoști bine și costurile implicate.

În primul rând, trebuie să ai în vedere impozitul datorat la stat. Conform noii legislații, dacă nu ai cel puțin un angajat pe firmă, trebuie să plătești un impozit pe profit de 16%. În caz contrar, impozitul va fi taxat pe venit și va avea o valoare de 1%.

Pe de altă parte, vor exista și comisioane bancare ce trebuie să fie plătite. Acestea implică de fapt comisioane ce vor fi plătite pentru tranzacții, gestionarea contului, conversiile valutare, încasarea plăților și transferul banilor. Valoarea lor va diferi de la o instituție bancară la alta.

De Reținut!
Alte categorii de cheltuieli constă în taxele asociate depozitării și stocării produselor. Acestea vor fi asigurate de către terțe părți și sunt oferite doar contra cost. Dacă alegi să faci dropshipping pe platforme deja existente, atunci un alt cost va consta în abonamentul lunar pentru platformă sau comisionul perceput la fiecare vânzare.

Dropshipping păreri: merită să faci dropshipping în 2024?

Dropshipping-ul vine cu avantaje și dezavantaje pe care le-am descoperit odată ce am aflat mai multe păreri dropshipping. După ce vei înțelege ce înseamnă dropshipping, vei putea recunoaște și avantajele și dezavantajele acestui model de afacere. Există despre dropshipping păreri atât favorabile, cât și contra și îți vom arăta în continuare rezumatul cercetării noastre cu privire la afacerile în sistem dropshipping.

PRO
 • investiții inițiale reduse în comparație cu alte afaceri
 • costuri reduse pentru funcționarea afacerii (cel mai des vei investi în promovarea online)
 • poți lucra singur, fără să fie nevoie să recrutezi pe cineva și să plătești salarii
 • fără efort pentru logistica livrărilor (dacă furnizorul tău se ocupă de acest lucru)
 • flexibilitate: poți lucra de oriunde dacă o conexiune bună la internet
 • poți promova multiple produse și îți poți schimba catalogul de produse oricând dorești
 • sunt eliminate riscurile referitoare la marfa nevândută deoarece nu faci stoc
CON
 • profituri mici în comparație cu alte afaceri
 • costurile de transport pot fi mai mari dacă lucrezi cu mai mulți furnizori
 • ești responsabil de calitatea produselor, deși nu sunt produsele tale
 • de regulă, nu poți controla serviciile de livrare
 • depinzi de furnizorii de dropshipping
 • în anumite cazuri, concurența poate fi destul de mare

Pentru a-ți face o idee chiar mai clară profitabilitatea acestui model de afacere, iată mai jos câteva păreri dropshipping direct de la cei care deja au pornit o afacere de acest tip:

Poți să începi să faci dropshipping, dar eu nu aș încerca pe România. Eu fac momentan în Franța și mă folosesc de reclamele pe google si pe facebook, puteți încerca însă să vă faceti strategii de marketing, o să apară rezultate imediat? Nu prea, dar în timp o să apară. Eu cel puțin prima reclamă pe care am făcut-o pe facebook a durat 14 zile și mi-a adus 4 adăugări în coș.

2021 – M., Forum Extreamcs

Eu am profituri pe amazon, ebay și emag. Vanzarea pe online a crescut foarte mult imediat după carantină, dar la fel si competiția. Din cauza asta, e mai greu să găsești produse spre vânzare. Înainte scoteam 3000 produse / lună, acum cu eforturi scot 100-200 produse / lună, pentru că toată lumea vinde. Iar dacă vrei sa faci ecommerce de la 0, să începi cu propriul tău site, să îți adaugi produse prin dropshipping, trebuie să ai bani să te promovezi și asta e posibil mai greu să meargă. Oricum, per total , aș vota 60-70% DA pentru dropshipping. Încă se mișcă valul ăsta.

2021 – L., Forum Extreamcs

Concluzii

Mulți se întreabă ce înseamnă dropshipping. În principiu, nu este greu de înțeles ce este sistemul dropshipping și sperăm că articolul te-a ajutat să înțelegi mai bine cum poți începe o afacere în sistem dropshipping.

După cum ai văzut, nu există o singură rețetă a succesului cu o astfel de afacere, ci poți dezvolta afacerea în diverse moduri, alegând ce este mai potrivit pentru tine. Ideea principală este să oferi produse de calitate pe care să le testezi chiar tu și să alegi un furnizor dropshipping de încredere.

Am prezentat doar câțiva furnizori dropshipping România în acest articol, dar lista poate continua pentru că există multe oportunități, mai ales dacă iei în considerare și site-urile din afara României.

Ofertă Fără Depunere

25 RON Gratis la 888 Casino

Meriți o pauză! Revendică bonusul și distrează-te fără niciun risc!
Joaca Acum

FAQs

Ce este dropshipping?

Dropshipping-ul este o metodă de afacere online în care un comerciant vinde produse direct clienților finali, dar nu deține stocul fizic al produselor. În schimb, atunci când un client face o comandă, acesta plasează o comandă pentru produsul respectiv la furnizorul său sau la un alt terț, care expediază produsul direct către clientul final.

Ai nevoie de SRL pentru dropshipping?

Da. Poți face dropshipping doar dacă ai un SRL și dacă ai activat codul CAEN 4791 – Comerț cu amănuntul prin case de comenzi sau prin internet.

Ce este sistemul dropshipping?

Practic, comerciantul alege un furnizor de produse. Selectează produse de la acesta pe care să le vândă și le postează în magazin. Când un client plasează o comandă, comerciantul o primește și o plasează furnizorului. Acesta din urmă va expedia comanda clientului.

Ce taxe dropshipping România trebuie să plătesc?

Sunt mai multe taxe de plătit în cadrul unei afaceri de dropshipping. Acestea includ taxe de utilizarea a platformei, taxe datorate pentru transport și depozitare a produselor, taxe asociate plăților și taxe datorate statului (impozit pe venit sau pe profit).

Cum atrag mai mulți clienți?

Îți poți crește numărul de clienți dacă îți promovezi produsele în mediul online. Poți face acest lucru prin intermediul canalelor social media. În plus, postează noutăți și promoții pentru a atrage atenția. Te poți folosi de Facebook, Instagram, TikTok și Youtube.

❓ Care sunt cei mai buni furnizori dropshipping România?

Există foarte mulți distribuitori dropshipping în România, printre care menționăm Rovision, iDropship și Jubi.

Crezi că dropshipping nu este pentru tine? Nicio problemă, vezi alte idei de făcut bani:

Cum Să Faci Bani de Acasă ca Voice Actor?

În ziua de astăzi, poți să auzi vocile actorilor în cărți audio,…
Mara Ivan - iulie 19, 2024
TopPay Cazinouri 2024

TopPay

Dacă vrei să-ți alimentezi contul de casino simplu, sigur și rapid, atunci…
Laura Paraschiv - iulie 16, 2024
Google Pay Cazinouri 2024

Google Pay

Această metodă este soluția modernă pentru plăți rapide și sigure. Dacă te-ai…
Laura Paraschiv - iulie 15, 2024

Autor

Tudor Suliman

Editor Senior