lucruri handmade care se vând bine pe piața din România

Lucruri handmade care se vând bine & idei de afaceri handmade

3.8/5 - (17 votes)

Nișa de lucruri handmade de vânzare este în continuă creștere datorită unicității garantate de astfel de produse, iar tot mai multe persoane sunt interesate de piața handmade România. Descoperă în acest articol care sunt acele lucruri handmade care se vând bine în 2024 și cât mai multe idei handmade de vânzare pentru propria ta afacere!

Ce înseamnă produse handmade

piața handmade România

Înainte de a vedea cum funcționează piața handmade România, am considerat util să explicăm ce înseamnă produse handmade, astfel având o idee clară asupra subiectului din acest articol.

Termenul a fost preluat din limba engleză și s-ar traduce lucrat manual. Deci, produsele handmade sunt acele produse confecționate cu propriile mâini, utilizând diverse materiale, motive și simboluri. Acestea se caracterizează prin unicitate și valoare. Odată confecționate, pot fi scoase lucruri handmade de vânzare la un preț pe măsura efortului depus.

Ofertă Fără Depunere

25 RON Gratis la 888 Casino

Înregistrează-te și primești 25 RON Gratis Fără Depunere!
Joaca Acum

Lucruri handmade pe care le poți vinde și unde găsești materia primă

Produsele handmade sunt una dintre opțiunile care te învață cum faci bani stând acasă. Poate te întrebi care sunt acele lucruri handmade care se vând bine. Te vei bucura să aflii că ai la dispoziție foarte multe variante. Acestea pot fi bijuterii, genți, îmbrăcăminte, obiecte de ceramică și decorațiuni interioare, semne de carte și diverse alte accesorii hand made.

De asemenea, vei găsi numeroase site-uri de articole handmade de vânzare pentru a achiziționa materiale necesare confecționării produselor. Spre exemplu, pe site-ul Breslo handmade vei găsi o gamă largă de materiale pentru handmade produse. Vei găsi de la materiale pentru bijuterii la unelte și șabloane.

De Reținut!
Poți apela chiar la un magazin accesorii handmade ce vinde materiale dedicate confecționării de obiecte handmade, în special bijuterii și accesorii.

Îți poți cumpăra materialele online sau poți merge să le ridici chiar de la fața locului. Prețurile sunt decente, astfel încât să nu fie necesară o investiție prea mare. Nu știi ce ai putea crea și de ce materie primă ai avea nevoie pentru a te apuca de treabă? Nicio problemă: vei găsi online foarte multe tutoriale care îți arată exact cum să realizezi lucruri handmade acasă pe care le poți vinde și de ce instrumente sau materiale ai nevoie pentru a lucra.

De asemenea, găsești resurse utile precum acest articol despre cum să vinzi accesorii hand made.

Lucruri handmade care se vând bine în România (și nu numai)

Ofertă fără depunere

50 Runde de Joc Gratuite la Gates of Olympus

Joacă gratis, fără riscuri cu 50 Free Spins!
Joaca Acum

Așa cum se întâmplă în orice altă industrie, și în industria hand made există obiecte mai mult sau mai puțin căutate. Dacă te interesează să-ți deschizi un magazin handmade sau o afacere online în acest domeniu, trebuie să știi cele mai bune idei handmade de vânzare.

Descoperă în continuare diverse lucruri handmade care se vând bine în România (și nu numai) pe care le poți confecționa ușor și vinde destul de repede!

lucruri handmade de vanzare

Bijuterii handmade

Cele mai populare lucruri handmade care se vând bine în România, dar și în alte țări sunt bijuteriile, deoarece pot fi realizate foarte ușor și vândute unei piețe destul de diversificate.

Piața bijuteriilor este destul de saturată, lucru valabil și dacă vorbim despre bijuterii handmade România, însă îți poți face loc pe piața handmade România dacă ai o minte creativă și vii cu o abordare neexploatată până în momentul respectiv.

De obicei, piața de bijuterii handmade se adresează femeilor și să nu uităm că femeile vor mereu să se diferențieze prin accesorii unice. Poți vinde cercei, inele, brățări, coliere și chiar accesorii de păr și este în regulă să ai un portofoliu divers. În același timp, găsește o nișă pentru ca eforturile tale să fie concentrate spre un anumit public și spre anumite nevoi!

Spre exemplu, ai putea să te adresezi publicului masculin cu produse handmade în concordanță cu așteptările sale. O altă nișă care nu este încă suficient de exploatată este cea de bijuterii din lemn handmade. Din categoria ce poți face acasă și vinde putem menționa și cercei lemn handmade sau inel lemn handmade, decorate cu motive tradiționale sau alte simboluri.

De asemenea, poți lua în considerare bijuteriile tricotate, o altă nișă care ți-ar putea aduce profituri bune.

De Reținut!
În ceea ce privește prețul, poți vinde bijuterii începând de la 10 – 15 RON la aproximatriv 3.000 RON, dacă le confecționezi din argint spre exemplu.
vanzare produse handmade

Accesorii piele handmade

În categoria de lucruri handmade care se vând bine în România putem include și accesorii piele handmade, precum genți handmade, portofele handmade, ghiozdane, rucsacuri, curele, brățări sau huse pentru telefon sau pașaport.

Aceste idei handmade de vanzare sunt atât unice, cât și elegante și pot fi personalizate cu nume sau un scurt mesaj, devenind astfel un cadou perfect pentru o persoană dragă.

Prețurile sunt atât mari, cât și mici, în funcție de mărime, motivele lucrate și alte aspecte. Spre exemplu, poți vinde un portofel piele handmade de la 35 RON la 250 RON sau mai mult.

Dacă confecționezi genți piele naturală handmade, le poți vinde cu până la 1.000 RON. Bineînțeles, o astfel de geantă necesită o investiție de timp și resurse materiale.

De asemenea, un rucsac handmade din piele naturală poate fi vândut cu până la 600 – 700 RON. Investiția poate fi mai mare pentru aceste produse handmade de vânzare, dar și profitul este pe măsură.

produse handmade pentru copii de creat: ursuleți de pluș

Produse handmade pentru copii

Din categoria de idei handmade de vânzare fac parte și produsele handmade pentru copii. Orice părinte vrea să-i ofere ceva unic copilului său, așa că există o cerere destul de semnificativă și pentru produse handmade pentru copii.

De la lucruri croșetate, păpuși și ursuleți până la perne decorative, seturi pentru turtă, seturi pentru pătuț, rame personalizate și chiar haine, industria de produse handmade pentru copii îți oferă numeroase opțiuni de lucruri handmade de vânzare.

De Reținut!
Acestea sunt lucruri handmade care se vând bine de la 1 RON până la 1.500 RON cel puțin.


ce se vinde în târguri handmade

Obiecte de uz casnic

Design-ul locuinței este un aspect important, iar cei care doresc să dea o notă unică locuinței lor vor alege cu siguranță obiecte de uz casnic lucrate manual. Acestea pot fi tacâmuri, căni, borcane și cutii pentru depozitare, pahare și farfurii ceramică handmade, covorașe pentru intrare sau pentru baie, suporturi pentru săpun sau periuță și multe altele.

Aceste produse handmade idei sunt lucruri handmade care se vând bine în România, fiind căutate de cei care doresc să-și decoreze propria casa sau care vor să facă un cadou special cuiva drag sau unui cuplu recent căsătorit.

De Reținut!
Obiectele de uz casnic pot fi comercializate la prețuri variabile, de la 10 RON pentru mici decorațiuni la peste 10.000 RON pentru obiecte de mobilier sau tablouri.

Idei de produse handmade ușor de făcut

 1. Lumânări decorative
 2. Săpunuri handmade
 3. Obiecte pentru moț/botez
 4. Obiecte pentru nuntă
 5. Invitații pentru evenimente
 6. Articole vestimentare
 7. Lucruri croșetate
 8. Decorațiuni pentru sărbători
 9. Decorațiuni pentru evenimente
 10. Obiecte de design interior
 11. Prajituri și dulciuri
Ofertă de Bun Venit Fără Depunere

50 Rotiri Fără Depunere la Shining Crown

Joacă gratis Shining Crown cu 50 free spins la verificarea contului!
Joaca Acum

Lumânări decorative

Printre cele mai bune idei de produse handmade ușor de făcut, care nu necesită o investiție inițială mare se numără realizarea lumânărilor decorative și parfumate. Procesul de realizare nu este costisitor, având nevoie în principiu de ceară. Recomandată este cea de soia.

Vei mai avea nevoie de uleiuri esențiale (dacă vrei să fie parfumate), coloranți, fitiluri pentru lumânări și mici recipiente sau diverse forme în care să torni ceara.

Vei observa că sunt multe afaceri handmade acasă cu lumânări. așa că te sfătuim să pui preț pe calitate, diversitate și unicitate prin crearea de forme noi sau parfumuri specifice.

Citește și următorul interviu: Cum deschizi o afacere cu lumânări handmade

Săpunuri handmade 100% naturale

Alte lucruri handmade ușor de făcut sunt săpunurile 100% naturale pe care mulți le caută pentru parfumul inedit și beneficiile asupra pielii în comparație cu săpunurile din comerț care conțin în cea mai mare parte ingrediente nocive pielii.

Pentru a crea săpunuri handmade ai nevoie de:

 • sodă caustică;
 • uleiuri esențiale pentru parfum;
 • uleiuri care se folosesc în cosmetică (ricin, migdale sau de măsline);
 • un tip de untură (unt de shea sau avocado spre exemplu);
 • apă distilată;
 • suc de fructe sau ceai;
 • plante aromatice dacă dorești mirosuri profunde. (mentă, busuioc sau lavandă).

Chiar dacă ai nevoie de mai multe ingrediente decât în cazul lumânărilor parfumate, vei vedea că poți realiza o cantitate destul de mare din acestea.

De Reținut!
Și în acest caz, poți folosi diverse forme pentru a da o notă diferită săpunurilor tale și a crea lucruri handmade pe care le poți vinde la un preț mai mare.

Tăvițe pentru moț și alte obiecte handmade personalizate pentru moț/ botez

Evenimente importante precum botezul sau tăierea moțului au devenit inspirație pentru micii antreprenori. Aceștia își pot folosi talentul artistic pentru a picta și personaliza tăvițe, perii de păr, oglinzi, rame foto și multe alte accesorii potrivite acestor evenimente. Aceste idei handmade de vânzare sunt chiar foarte bune pentru că oamenii devin tot mai interesați de astfel de produse.

Pentru aceste tăvițe ai nevoie în principiu de o tavă MDF pe care o găsești la prețuri de aproximativ 20 RON. Mai ai nevoie de culori acrilice și ulei siliconic pe care îl vei găsi de asemenea la prețul de aproximativ 20 RON.

Produsele necesare pot diferi în funție de modul în care lucrezi și ai libertatea de a crea orice tip de seturi care crezi că va atrage publicul.

Tăvițe pentru mirese și alte obiecte personalizate pentru nuntă

Bineînțeles, nu putem să nu menționăm la capitolul produse handmade idei și tăvițele pentru mirese. De obicei vin la pachet cu alte accesorii necesare pentru ziua cea mare. Acestea pot fi oglindă, perie, și de multe ori chiar și pahare personalizate.

Dacă îți plac astfel de evenimente, ai la dispoziție numeroase idei de produse handmade ușor de făcut. Acestea ar fi umerașe pentru miri, pahare și sticle personalizate sau chiar seturi de căni pentru cadourile nașilor sau domnișoarelor de onoare.

De Reținut!
Vei avea nevoie de aceleași produse menționate mai sus (tavă MDF, culori acrilice și ulei siliconic) sau alte produse în funcție de ce anume vrei să confecționezi.

Invitații handmade pentru nuntă, botez sau orice alt evenimente

Ofertă de Bun Venit Fără Depunere

50 Runde de Joc Fără Depunere la Shining Crown

Câștigă 50 rotiri gratuite la verificarea contului!
Joaca Acum

Și pentru că am menționat evenimenele importante din viață, nu putem să nu menționăm invitațiile handmade acasă în creștere tot mai mare datorită unicității lor.

Acestea sunt produse handmade ușor de făcut și care presupun o investiție mică. Iată ce ai nevoie: hârtie cartonată, imprimantă, hârtie groasă, o rolă de panglică, cutter, liniar, echer (pentru măsurare exactă), sigilii din ceară gata făcute sau ceară pentru sigiliu și ștampilă (acestea sunt opționale, dar sunt foarte căutate), foaie de calc (opțional, pentru un design unic), foarfecă, lipici, un program de editare (poate fi chiar Canva) și alte elemente decorative (opțional; de exemplu, flori uscate).

Produsele de care ai nevoie depind și de complexitatea invitațiilor tale. Totuși, te sfătuim să alegi elemente prin care invitațiile tale să iasă în evidență.

Îți recomandăm și următorul articol: Cum devii graphic designer

Articole vestimentare pictate și personalizate

Alte lucruri handmade ușor de făcut sunt articolele vestimentare pictate manual și personalizate. Aici ne referim la bluze, tricouri, geci, pantaloni, pantofi, teneși și chiar accesorii, precum gențile.

Pentru a picta pe haine, ar trebui ca acestea să fie din materiale din fibre naturale pentru a se prinde cel mai bine culoarea. Vei mai avea nevoie bineînțeles de mai multe culori speciale pentru textile. Pe acestea le vei găsi la prețul aproximativ de 15 – 20 RON.

Dacă vrei să faci și broderii pe piesele vestimentare, vei avea nevoie de un kit de broderie. Pe acesta îl vei găsi la prețul de aproximativ 150 RON. Bineînțeles, nu uita de șabloane pentru modelele tale.

De Reținut!
Ai libertatea de a fi cât de creativ dorești cu aceste lucruri handmade pe care le poți vinde la preț bun și poți îmbina orice culori, modele și texturi pentru a realiza ceva unic de care publicul să fie chiar impresionat.

Idei de lucruri croșetate

Dacă te descurci foarte bine cu croșeta, ești creativ și știi cum să îmbini culorile, iată că ai la dispoziție numeroase idei de lucruri croșetate pe care le poți face cu investiții diverse, în funcție de produsele pe care le faci.

Sunt multe lucruri croșetate pe care le poți face. Noi îți oferim mai jos câteva idei de lucruri croșetate care vor prinde bine la public:

 1. Genți
 2. Rucsacuri
 3. Jucării
 4. Ornamente
 5. Suporturi pentru pahare și căni
 6. Coșulețe pentru bebeluși

Decorațiuni pentru Crăciun, Paște sau alte sărbători

Poate ești pasionat de lucru manual și adori tematicile de Crăciun, Halloween sau alte sărbători. În acest caz, poți cu siguranță să pui pe lista de idei handmade de vânzare și această posibilitate.

Tot la capitolul lucruri de confecționat acasă putem menționa și realizarea decorațiunilor pentru sărbătorile anuale. Poți face decorațiuni din lemn, materiale textile, plastic sau chiar hârtie. Prețul pentru astfel de produse este destul de mic în comparație cu efortul și timpul depus.

Ofertă de Bun Venit Fără Depunere

50 Rotiri Fără Depunere la Shining Crown

Joacă gratis Shining Crown cu 50 free spins la verificarea contului!
Joaca Acum

Decorațiuni florale sau cu baloane pentru evenimente

Și pentru că am tot menționat evenimentele, bineînțeles că includem în lista noastră de idei de produse handmade ușor de făcut și decorațiunile. Acestea pot fi fie cu flori, fie cu baloane tot mai solicitate pentru diverse evenimente.

Ai la dispoziție foarte multe materiale pe care le poți folosi pentru a crea un decor foarte frumos și inedit. Poți opta pentru flori naturale, chiar de sezon, flori artificiale pentru a crea decorațiuni rezistente în timp, fundițe, panglici, suporturi pentru lumânări și vaze de flori, baloane și multe altele.

De Reținut!
Chiar dacă ai numeroase opțiuni, nu încerca să le îmbini pe toate în același decor pentru că vei fi departe de un decor elegant. Alege 2-3 culori din aceeași paletă cromatică și joacă-te cu ele împreună cu câteva din elementele menționate!

Decorațiuni pentru casă și obiecte de design interior

Dacă îți plac decoratiunile, altă idee de lucruri handmade ușor de făcut este realizarea decorațiunilor de casă și design interior. Poți face fie obiecte din lemn, precum suporturi de cărți sau etajere asimetrice. Poți face și produse din materiale textile, precum lenjerii de pat, fețe de pernă sau draperii. Bineînțeles, poți crea și decorațiuni mici pentru mese spre exemplu.

Prăjituri, bomboane și alte dulciuri

Alte lucruri făcute manual de vânzare ar fi prăjiturile făcute în casă. Le poți vinde ca platou de prăjituri asortate de exemplu, dar și bomboanele și alte dulciuri.

Practic, poți crea cutii cu bomboane de ciocolată în diverse forme și poți adăuga diverse ingrediente. Vei face ciocolată specială deși tu la bază folosești o ciocolată simplă, dar de bună calitate. Spre exemplu, poți adăuga nuci, migdale, ornamente din zahar. Poți adăuga orice alte ingrediente ce ar putea arăta cât mai atractiv.

Te întrebi cum ai putea vinde prăjituri sau bomboane când sunt atâtea variante în comerț? Gândește-te la evenimentele speciale din viața oamenilor. Ce spui de o cutie cu brioșe personalizate pentru o aniversare sau chiar o propunere? Dar de o cutie de bomboane mai specială sau chiar de un buchet din bomboane pentru Valentine’s Day sau 8 Martie?

Te-ar putea interesa și următorul articol: Muncă de acasă pentru mămici

După cum observi, există chiar foarte multe produse handmade ușor de făcut. Le poți face de acasă, cu o investiție minimă și cu posibilități reale de câștig. Bineînțeles, există mult alte idei handmade de vânzare, dar ți-am oferit cele mai populare idei pentru inspirație.

Ce să ai la îndemână când faci produse handmade ușor de făcut

Ofertă fără depunere

110 Rotiri Gratuite fără Depunere la Shining Crown

Verifică-ți contul Princess de astăzi și primești 110 Free Spins la coroane!
Joaca Acum

Este posibil să vrei să faci lucruri handmade care se vând bine. În acest caz, în afară de materialele necesare, ar trebui să poți conta și pe un spațiu unde să poți lucra în liniște. Asta pentru că obiectele handmade pot fi migăloase și au nevoie de maximă atenție. Asigură-te că atunci când vrei să lucrezi, te poți retrage într-o cameră în care să ai spațiu pentru a așeza materialele și accesoriile pe care le realizezi.

Dacă ai copii mici sau animale, asigură-te că nu au cum să ajungă la materiale sau la obiectele confecționate. Fă asta pentru a evita pericolul de a le înghiți sau a le pierde.

Surse de inspirație pentru idei handmade de vânzare

Nu există anumite rețete pe care să le urmezi. În domeniul handmade, totul ține de inspirația și imaginația persoanei care vine cu idei handmade de vânzare. Totuși, poate te întrebi cum să faci lucruri handmade care se vând bine. Ar fi indicat ca pentru început să vezi ce se caută în zona în care vei crea tu.

De exemplu, dacă vrei să vinzi inele, cercei, lănțișoare și brățări, e de ajunsă să dai o căutare online după bijuterii handmade România și să observi care par să fie cele mai populare idei handmade de vânzare.

Totodată, verifică și care sunt tendințele anului, ce culori și materiale se poartă și ce recomandă specialiștii în modă. Nu ar fi rău să te gândești la nișa pe care preferi să o abordezi. Vrei să realizezi produse comune și ieftine, pe care să le vinzi ușor oricui? Sau preferi să scoți pe piață o gamă exclusivistă și originală? A doua variantă poate fi mai dificil de vândut pentru început. Însă, îți permite să pui prețuri mai mari și să scoți mai mult profit.

De Reținut!
Nu uita că pentru a vinde bijuterii handmade exclusiviste și scumpe va trebui să investești în materiale de cât mai bună calitate și să te gândești la un design cât mai interesant, personalizat pentru a face lucruri handmade pe care le poti vinde pe termen lung și la un preț ridicat.

Cum pui la vânzare obiecte handmade pe internet

După ce ți-ai pregătit câteva lucruri handmade care se vând bine, va trebui să decizi unde și cum vei vinde aceste obiecte handmade. Internetul este cea mai ieftină piață de desfacere pentru produsele tale. Acest lucru se datorează faptului că vei evita plata unui spațiu comercial. În același timp, vei avea acces la cumpărători de toate vârstele, din toate zonele țării.

Există site-uri care se ocupă chiar cu comercializarea produselor handmade și unde îți poți promova și tu creațiile. Vrei să ai o mică afacere handmade cu un magazin online individual? Poți achiziționa un site sau poți realiza un blog pe care să încarci poze cu modelele și prețurile. De asemenea, poți face vânzări online și pe diverse platforme online. Unele au chiar categorii dedicate produselor handmade și se axează exclusiv pe aceasă nișă.

Indiferent de modalitatea prin care vrei să vinzi obiecte handmade online, trebuie să ții cont de anumite sfaturi pe care ți le vom prezenta în continuare.

 1. Alege o nișă și cunoaște publicul
 2. Construiește-ți un brand puternic
 3. Stabilește prețul pe baza concurenței
 4. Adaugă imagini calitative
 5. Scrie titluri și descrieri scurte și atractive
 6. Fii prezent în social media
Ofertă de Bun Venit Fără Depunere

50 Rotiri Fără Depunere la Shining Crown

Joacă gratis Shining Crown cu 50 free spins la verificarea contului!
Joaca Acum

1. Cunoaște-ți publicul țintă și alege o nișă!

Să spunem că ai explorat mai multe idei handmade de vânzare. Primul pas pentru a vinde produsele cu succes este să știi cui să te adresezi, cărui public să le vinzi. Așadar, trebuie să-ți identifici publicul țintă. Acesta poate fi împărțit în mai multe segmente, fiecare având caracteristici demografice și psihografice proprii.

După ce ai identificat toate segmentele interesate de produse și accesorii hand made sau care ar putea fi interesate și caracterizând fiecare, te vei gândi la nevoile sau problemele pe care le-ar putea avea fiecare segment. Secretul unei afaceri de succes este să oferi publicului soluții la problemele sale sau satisfacții la nevoile sale.

De Reținut!
Având toate segmentele de public către care te-ai putea adresa, poți alege un singur public în jurul căruia să-ți lansezi afacerea. Cu alte cuvinte, îți vei alege o nișă. Nișa este formată dintr-un grup nu foarte numeros de persoane care impart interese și nevoi similare și care poate fi ușor de atins.

Tocmai pentru că este ușor de atins, îți va fi mai ușor să începi o afacere handmade acasă în România. O afacere pe o anumită nișă îți permite să-ți îndrepți toată atenția și toate eforturile de marketing într-o singură direcție. Reușești astfel să convertești mai ușor.

Având un public bine definit, cu nevoi clare vei reuși să găsești să găsești soluții inovatoare la problemele și nevoile sale. Ideile inovatoare sunt cele care aduc succesul unei afaceri handmade. Încearcă să fii primul care abordează problema dintr-o altă perspectivă. Găsește o idee care să te diferențieze total de concurență! Astfel, vei putea și să stabilești prețuri mai mari pentru produse handmade de vânzare.

2. Construiește un brand puternic înainte de a te lansa pe piața handmade România!

Identitatea și reputația sunt două aspecte pe care nu le poți ignora dacă vrei să ai succes în era digitală. Înainte de a păși în mediul online, trebuie să-ți creezi o identitate puternică. Prin aceasta, lumea te poate diferenția de ceilalți competitori. Odată ce intri în acest mediu, începe să-ți creezi reputație pentru a avea ulterior un brand puternic.

Un brand puternic este acela pe care lumea îl cunoaște și despre care se vorbește, bineînțeles în mod pozitiv. Degeaba ai idei handmade de vânzare foarte bune dacă nu sunt cunoscute publicului.

Primul pas pentru crearea unui brand este găsirea unui nume al afacerii tale de handmade produse. Apoi, definirea scopului afacerii tale și a valorilor care ghidează activitatea sa. În final, vei transpune toate aceste elemente de identitate în mod vizual printr-un logo.

De Reținut!
Logo-ul poate însemna costuri suplimentare dacă apelezi la un graphic designer, dar poți inițial să-ți creezi singur/ă logo-ul gratuit, pe site-uri de editare foto precum Photopea.

3. Stabilește prețurile în raport cu celelalte afaceri handmade concurente de pe piață

De asemenea, prețurile trebuie adaptate la nivelul de pe piața handmade România. Dacă sunt prea mari riști să rămâi cu marfa nevândută. Totuși, dacă sunt prea mici nu vei scoate profit, iar clienții s-ar putea îndoi de calitatea produselor.

Înainte de a stabili prețul pentru lucruri făcute manual de vânzare, fă un mic research și vezi care sunt prețurile oferite pentru aceleași idei handmade de vânzare. Poți crește prețul față de competitori doar dacă produsele tale vin cu ceva unic. Mai poți crește prețul dacă materialul din care sunt realizate este mai bun decât al competitorilor.

Totuși, tine minte că ești nou pe piața handmade România și că oamenii vor cumpăra de la cei deja cunoscuți. Lucrul acesta este valabil mai puțin în cazul în care le oferi un avantaj pe care competitorii nu îl au.

De Reținut!
Te sfătuim să nu te bazezi doar pe prețul mic ca element diferențiator față de celelalte afaceri handmade pentru că în ultimul timp, oamenii sunt dispuși să plătească mai mult pentru produse și servicii de calitate.

4. Adaugă imagini multe, clare, reale!

Imaginile joacă un rol important în decizia de a cumpăra sau nu un produs, inclusive produse și accesorii hand made. Imaginile transmit încredere și au potențialul de a convinge publicul de utilitatea produsului. Cât mai multe imagini, clare și care să pară reale îți vor aduce mai mulți potențiali clienți.

Folosește cel puțin 3 imagini pentru fiecare produs. Încearcă să-l surprinzi din unghiuri diferite și chiar într-un mod prin care să-i arăți utilitatea. Calitatea imaginii, luminozitatea și contrastul sunt elemente cărora trebuie să le acorzi atenție atunci când faci fotografii unor obiecte handmade.

5. Scrie titluri și descrieri scurte, dar atractive!

Publicul nu are timp să citească povești despre produsele tale. Vrea să afle din primele secunde ce face produsul respectiv, care sunt avantajele lui și cum poate fi folosit. Rescrie titlurile și descrierile până ajungi la cea mai scurtă, dar relevantă variantă! Ideea este să incluzi în câteva propoziții caracteristicile principale ale produsului. Titlul trebuie să fie cât mai descriptiv, dar fără a folosi multe cuvinte.

Pentru descrieri poți folosi bullet points care ajută la parcurgerea rapidă a textului.

6. Fii prezent în social media!

Un alt aspect pe care e bine să te concentrezi se referă la metode de promovare online pentru produsele tale. Poți investi bani în reclame plătite sau îți poți face o pagină de Facebook a afacerii. Pe aceasta poți posta cât mai frecvent și să ții legătura cu clienții și potențialii clienți.

Spuneam mai sus că reputația stă la baza creării unui brand puternic. Conturile de social media te pot ajuta să-ți creezi o comunitate în jurul afacerii tale. Te mai ajută să interacționezi cu aceștia pentru a le spori încrederea în tine ca brand. Îi poți determina astfel să-ți susțină afacerea.

Cum îți promovezi afacerea handmade eficient pe social media

Îți poți deschide un canal de Youtube unde să încarci clipuri cu tine lucrând la produsele ce urmează a fi lansate. Sporești astfel interesul urmăritorilor și faci o relație specială între tine și publicul tău. În plus, poți câștiga bani din lucru manual dacă reușești să strângi o comunitate în jurul canalului tău.

Împărtășește povestea din spatele brandului pe social media și publicul va empatiza cu tine și te va susține. Un brand apreciat va fi distribuit de public pe propriile conturi de social media. De altfel, va primi comentarii și recenzii care vor atrage ulterior alți posibili clienți.

De Reținut!
Prezența în social media îți permite chiar să monitorizezi feedback-ul clienților despre tine, identificând astfel punctele tale forte și cele slabe care ar trebui îmbunătățite. Ascultă-ți clienții, citește-le mesajele și raspunde-le în timp util! Ai putea chiar să-ți recompensezi clienții prin diverse concursuri și reduceri.

Pentru a-ți crea o identitate în social media pentru afacerea ta handmade, trebuie să stabilești direcția creativă a postărilor, stilul în care comunici și să postezi consecvent despre articole handmade de vânzare.

Pentru început, te poți lansa doar cu un cont de social media, iar apoi să te extinzi și pe alte platforme, crescându-ți prezența în mediul online pe măsură ce câștigi și notorietate din partea publicului.

Învață cum să faci bani pe social media din următoarele articole:

Lucruri handmade care se vând bine: unde le poți vinde online

Dacă am văzut lucruri handmade pe care le poți vinde și cum poți vinde aceste produse pe internet, trebuie să știi exact și care sunt opțiunile pe care ți le oferă mediul online pentru a pune aceste idei handmade de vânzare. Mai jos vei găsi răspunsuri la întrebarea unde pot vinde produsee handmade.

Social media: Facebook, Instagram

Paginile de Facebook și Instagram sunt primele care îți vin în minte atunci când ai o afacere handmade la început de drum. Am spune chiar că este obligatoriu să fii prezent cel puțin pe una dintre aceste platforme pentru a fi cunoscut. Și pe lângă faptul că-ți poți afișa produsele, le poți vinde și chiar poți descoperi mai multe idei handmade de vânzare ascultând dorințele comunității tale din social media.

Facebook este opțiunea la îndemâna tuturor pentru a vinde utilizând propria pagină, grupuri relevante sau zona de Market Place a aplicației. Încarcă produsele, atașează-le o descriere suficient de detaliată, un titlu suficient de atrăgător și un preț competitiv!

Instagram poate fi de asemenea folosit pentru vânzare produse handmade, având la dispoziție diverse opțiuni pentru promovare, cum ar fi IGTV.

Ofertă fără depunere

110 Rotiri Gratuite fără Depunere la Shining Crown

Verifică-ți contul Princess de astăzi și primești 110 Free Spins la coroane!
Joaca Acum

Site cu produse handmade

Dacă ai găsit idei handmade de vânzare, poate ar trebui să iei în considerarea crearea propriului site. Site-ul personal îți deschide numeroase oportunități pentru vânzare produse handmade și transmite posibililor clienți mai multă încredere în brandul tău.

De Reținut!
Totuși, site-ul presupune costuri suplimentare pe care este posibil să nu ți le permiți imediat, așa că de obicei, realizarea unui site este o alegere pentru afaceri handmade care au început deja să prindă publicului.

Citește și următorul articol: Creare site gratuit

Vei avea nevoie de un host pentru care vei plăti o sumă anuală, în funcție de pachetul de servicii, un domeniu și apoi, îți vei crea un site cu produse handmade pe WordPress. Deși va trebui să investești timp și bani pentru ca site-ul tău să atragă potențiali clienți, eforturile vor fi recompensate. Folosind instrumente de marketing online, precum AdWords sau Analytics vei reuși să aduci afacerea ta acolo unde îți dorești.

Platforme online pentru lucruri făcute manual de vanzare: Breslo, Etsy, Crafty

Tocmai pentru că site-ul este destul de greu de realizat și presupune costuri suplimentare, trebuie să știi că la început poți apela la platforme online de profil pentru a-ți vinde produsele. Printre cele mai populare astfel de platforme din țară se numără Breslo, Etsy și Crafty care îți permit afișarea produselor gratis sau contra cost. Aceste platforme sunt surse bune de inspirație și pentru idei handmade de vânzare.

De obicei, îți poți posta primele lucruri făcute manual de vanzare gratuit, iar pentru a adăuga mai multe produse va fi nevoie să-ți upgradezi contul. Serviciile și pachetele de promovare diferă în funcție de fiecare platformă, după cum vei vedea în continuare.

Breslo

Poți vinde lucruri de confecționat acasă și pe Breslo. Breslo România este cea mai mare platformă unde creatorii de produse hand made din România își pot vinde produsele, permite listarea produselor prin deschiderea unui magazin handmade virtual unde își vor afișa produsele.

Prețul pe acest site cu produse handmade este destul de mic, 0.25 euro / produs și există mai multe pachete de promovare pentru care poți opta.

Etsy

Asemănător funcționează și platforma Etsy România care permite deschiderea unui magazin handmade virtual pentru promovarea produselor tale handmade. Diferența este că în cazul Etsy vei plăti mai multe taxe, deși mici, pentru înscriere, tranzacție, etc.

De asemenea, Etsy este o platformă internatională unde vei întâlni alți artizani atât din Europa, cât și din America, Australia și altele, deci gama de lucruri handmade pe care le poți vinde este mai largă, iar competiția mai strânsă.

Crafty

Pe Crafty.ro ai de ales între un cont personal care este gratuit și în care poți încărca 10 produse cu o fotografie pentru fiecare și contul premium cu doar 12 lei/ lună sau 24 lei/ 3 luni unde poți încărca produse nelimitat, cu 5 fotografii pentru fiecare și prioritate la aprobare.

Alege contul dorit și deschide-ți o afacere handmade profitabilă!

Alte platforme online de vânzare-cumpărare: OLX.ro, Okazii.ro, Lajumate.ro

Lucruri făcute manual de vânzare se găsesc și pe platforme de vânzare-cumpărare care nu sunt adresate neapărat sectorului handmade, dar au o audiență foarte largă.

Cele mai cunoscute astfel de platforme sunt OLX, Okazii și LaJumate și la fel ca în cazul platformelor despre care am vorbit anterior, vei putea posta câteva anunțuri gratuite dacă te înregistrezi, iar pentru a posta mai multe lucruri făcute manual de vânzare și a le promova corespunzător va trebui să plătești o taxă care este destul de accesibilă. Taxa depinde de pachetul de promovare ales.

Citește și articolele noastre despre:

Unde mai poți pune la vânzare produse handmade

Ofertă de Bun Venit Fără Depunere

50 Runde de Joc Fără Depunere la Shining Crown

Câștigă 50 rotiri gratuite la verificarea contului!
Joaca Acum

Dacă te întrebi unde mai poți pune la vânzare produse handmade, putem spune că, pe lângă internet, ai posibilitatea de a-ți vinde produsele și în offline, după cum urmează:

Tărguri de Crăciun, Paște sau alte sărbători

Un loc foarte bun unde poți vinde lucruri de confecționat acasă este un târg. Cele mai populare sunt târgurile de profil, care se realizează în fiecare an în perioada sărbătorilor: înainte de Crăciun, de Paște, dar și de 1 și 8 martie. Sunt perioade extrem de bune, pentru că ai șansa să scoți la vânzare produse handmade, însă nu uita să pui bani deoparte pentru închirierea spațiului unde vei expune.

La întrebarea ce poti vinde în targuri de Crăciun, află că sunt multe lucruri handmade pe care le poți vinde, precum ornamente pentru brad, căni cu tematică de crăciun, lumânări, cercei, brățări și orice alt produs căruia poți să-i oferi o tematică de sărbătoare.

Târguri speciale de handmade

Pe lângă târgurile menționate anterior, în orașele mari ale țării se organizează periodic târguri de handmade, unde contra unei sume modice poți să scoți la vânzare produse handmade proprii, de la simple lumânări parfumate la lucruri croșetate, broderii sau multe altele. Dacă vorbim despre ce poți vine în târguri de acest tip, află că lista este destul de lungă și în funcție de specificul târgului, poți vinde orice, unele produse având mai mult succes decât altele.

Gândește-te la lucruri handmade pe care le poți vinde la astfel de târguri și pe care oamenii care vin la astfel de târguri ar dori să le cumpere și vei afla cu siguranță ce se vinde în târguri cel mai bine.

Astfel de târguri reprezintă și ocazii excelente de a monitoriza competiția și de a vedea ce scot pe piață ceilalți producători de handmade.

De Reținut!
Nu uita, dacă ai deja și un magazin handmade online sau o pagină de facebook, să îți faci cărți de vizită pe care să le înmânezi clienților sau pur și simplu celor care vin să îți privească produsele!

Magazinele de la muzee și alte obiective turistice

În preajma muzeelor și altor obiective turistice din localitatea ta există cu siguranță magazine cu lucruri făcute manual de vânzare, precum suvenirurile.

Dacă ai de vânzare produse handmade care se potrivesc specificului obiectivului turistic, ai putea încerca să vorbești cu persoana responsabilă pentru a-ți expune și tu produsele și a le vinde vizitatorilor. Spre exemplu, la un muzeu de cărți antice ai putea vinde semne de carte lucrate manual.

Produsele unice vor îmbunătăți experiența vizitatorilor și ai putea miza pe acest aspect pentru a obține aprobare. Totuși, ține cont de faptul că această expunere ar însemna și un cost suplimentar pentru spațiul respectiv.

Dacă vrei să faci vânzare produse handmade legal (așa cum ar și trebui), vei avea nevoie de o formă juridică care să-ți permită să vinzi legal, plătind taxe la stat precum în cazul oricărui job.

Poți alege între PFA și SRL, ambele având avantaje și dezavantaje, dar vei alege forma potrivită afacerii tale. Spre exemplu, dacă ești la început de drum, atunci un PFA este cel mai indicat deoarece este gratuit în timp ce deschiderea unui SRL presupune un cost.

Totuși, nu vei putea obține un PFA dacă nu ai certificare în domeniu pentru a obține autorizarea, în acest caz SRL-ul fiind varianta optimă. Dar trebuie să te gândești dacă afacerea ta poate să suporte costurile aferente unui SRL.

De asemenea, dacă afacerea ta implică mai mult de 3 persoane, pe lângă tine, trebuie să ții cont că doar prin SRL poți avea mai mult de 3 angajați.

De Reținut!
Și comisioanele plătite la stat depind la fiecare formă în funcție de tipul afacerii tale, așa că analizează-ți foarte bine afacerea înainte de a lua cea mai bună decizie pentru o vânzare handmade legal!

De ce nu reușești să ai succes cu o afacere handmade

Deși este clar că există o cerere semnificativă pentru produse și accesorii hand made, mulți creatori de astfel de produse nu reusesc să-și vândă creațiile și aici apare întrebarea de ce nu pot avea succes cu o afacere handmade dacă am idei handmade de vânzare bune. Sunt mai multe motive care pot explica această situație și ți le vom prezenta în continuare pentru a te asigura că niciunul nu stă în calea succesului tău.

Iată principalele cauze pentru care o afacere handmade ar putea să nu funcționeze, dar și soluții pentru afacerea ta:

ObstacolulSoluția
❌ Ideea ta nu este unică, ci copiată✔️ Vino pe piață cu idei noi și unice!
❌ Alegi materiale ieftine și folosești puține✔️ Concentrează-te pe calitate, nu cantitate!
❌ Produsele tale nu sunt în trend✔️ Asigură-te ca ai produse căutate de public!
❌ Nu ai o identitate bine conturată✔️ Crează-ți un nume, un logo și un scop!
❌ Nu ești prezent în social media✔️ Fă-ți o direcție strategică pentru social media!
❌ Nu îți cunoști publicul✔️ Descoperă nevoile publicului!
❌ Prețul produselor este prea mare✔️ Oferă un preț accesibil și crește-l cu timpul!
❌ Inspiri lipsă de profesionalism✔️ Fii atent la detalii mici, precum imagini clare sau gramatica conținutului!

În final, ținem să menționăm că, așa cum se întâmplă atunci când lucrezi ca freelancer în România, trebuie să ai grijă să-ți faci o formă juridică prin care poți desfășura activități economice pentru că în caz contrar, poți risca să primești amenzi care nu ar putea fi acoperite de produsele vândute.

Ofertă de Bun Venit Fără Depunere

50 Runde de Joc Fără Depunere la Shining Crown

Câștigă 50 rotiri gratuite la verificarea contului!
Joaca Acum

Piața handmade România: cât de căutate sunt aceste produse

Într-adevăr, prețul pentru produse handmade România este destul de ridicat, dar acest lucru se datorează efortului depus, iar dacă vei începe să faci bani din această afacere, vei vedea că îți vei dedica destul timp acestei activități.

În ciuda prețului destul de ridicat, la o scurtă analiză ne-am dat seama că piața handmade România este încă destul de prezentă și chiar în creștere, existând numeroase platforme de vânzare online, grupuri și forumuri care reunesc comunități de artiști care au produse handmade de vânzare din diverse categorii, de la accesorii hand made la produse handmade pentru copii sau obiecte casnice făcute manual. Despre lucruri handmade care se vând bine vom discuta în continuarea articolului.

Principalele motive pentru care există atât de multe lucruri handmade de vânzare, iar piața handmade România este în continuă dezvoltare este unicitatea pe care o oferă. Într-o lume comercială, valoarea unui obiect este dată de unicitatea sa, iar produsele handmade sunt unice datorită creativității fiecărui artist în a confecționa lucruri.

Pentru cadouri, sărbători și zile speciale, sunt luate în considerare adesea idei handmade de vânzare. Acestea pot fi achiziționate fie online, fie în mediul offline, cel mai des la târguri. Spre exemplu, la târgurile de Crăciun sunt puse spre comercializare diverse cadouri handmade de Crăciun perfecte pentru cei dragi și chiar personalizate.

De Reținut!
Ceea ce am observat este că deși există numeroase idei handmade de vânzare, artiștii nu reușesc să vândă multe produse, dar vom vorbi puțin mai jos în acest articol despre motivele pentru care un magazine handmade nu reușește să-și vândă produsele.

Concluzii

Una dintre afacerile pentru care nu ai nevoie de o investiție inițială consistentă este confecționarea obiectelor handmade și vânzarea acestora. Ce-i drept, pentru a te putea lansa într-un astfel de domeniu, este bine să ai și ceva spirit practic și imaginație, însă ambele pot fi cultivate și lucrate în timp.

În ultimii ani, piața de obiecte handmade din România a cunoscut un avânt destul de mare, mai ales datorită faptului că oamenii s-au săturat să cumpere aceleași obiecte realizate în serie și își doresc acum ca micii antreprenori să vină cu idei handmade de vânzare inovative care să li se potrivească din plin ca stil.

Este un moment excelent să îți pui imaginația și priceperea la treabă pentru a câștiga bani din lucru manual, așa că nu rata ocazia! Ține minte în final că jumătate din succes stă în ceea ce realizezi, iar cealaltă jumătate depinde de promovarea pe care o faci afacerii tale.

Ofertă Fără Depunere

25 RON Gratis la 888 Casino

Înregistrează-te și primești 25 RON Gratis Fără Depunere!
Joaca Acum

Alte articole care te-ar putea interesa:

TopPay

Dacă vrei să-ți alimentezi contul de casino simplu, sigur și rapid, atunci…
Laura Paraschiv - iulie 16, 2024

Google Pay

Această metodă este soluția modernă pentru plăți rapide și sigure. Dacă te-ai…
Laura Paraschiv - iulie 15, 2024
banner plata abon

Abon

Metoda plată Abon este o inovație în lumea tranzacțiilor online. Poate te…
Laura Paraschiv - iulie 11, 2024

Autor