cum se face un site web gratis

Cum se face un site: platforme gratis pentru crearea site-ului tău

5/5 - (1 vote)
Mirela - martie 29, 2022

Dacă ești antreprenor, este de neconceput să nu ai un site al firmei tale, deoarece, în acest moment, site-ul firmei tale reprezintă cea mai importantă cale de comunicare cu clienții. Rămâi cu noi până la sfârșitul acestui articol pentru a afla cum se face un site web.

Cum se face un site: 6 platforme unde îți creezi site-ul gratis

cum se face un site web pas cu pas

Fie că vrei să faci vânzări online, fie că vrei să începi un blog gratuit, ar trebui să știi cum se creează un site. Web site-ul tău trebuie să fie cât mai bine structurat deoarece odată creat acesta devine cartea firmei tale de vizită. În rândurile următoare, îți vom prezenta top 6 platforme gratuite și cum se face un site pe fiecare dintre acestea.

#1. Cum să faci un site web pe WordPress.org

WordPress.org este o platformă gratuită unde îți poți crea propriul tău site având parte de foarte multe teme proiectate cu profesionalism de unde poți alege. Această platformă este des utilizată de bloggeri fiind una dintre cele mai populare platforme de creare a unui site.

Cum fac un site web pe WordPress? Urmează pașii de mai jos:

1

Primul pas pe care trebuie să-l faci este să-ți creezi un cont de utilizator pentru a te putea apuca de treabă.

2

Al doilea pas este reprezentat de înregistrarea unui domeniu web.

3

Al treilea pas este reprezentat de alegerea unei companii care să îți găzduiască website-ul. Ai de ales între companii la care trebuie să plătești sau poți alege și companii care nu percep taxe.

Diferența dintre ele este că la cele cu un abonament lunar ai parte de mai multe beneficii de optimizare a site-ului (romag, hostico).

4

Următorul pas este reprezentat de instalarea WordPress-ului. Acest lucru se face foarte ușor urmărind pașii de pe site-ul WordPress.

5

Dacă ai urmat pașii anteriori, acum trebuie să îți alegi o temă pentru design-ul site-ului tău.

6

Următorul pas este reprezentat de crearea paginilor web ale site-ului.

7

Pasul final este reprezentat de personalizarea web site-ului tău în funcție de cum dorești ca site-ul să te reprezinte.

#2. Cum să creezi un site pe Joomla

Joomla este tot un program creare site gratis unde poți învăța cum se creează un site foarte rapid și fără niciun ban. În următoarele rânduri îți vom prezenta cum creezi un site pe Joomla.

1

Înregistrează un domeniu

Tot ce ai de făcut este să alegi numele web site-ului tău. Acesta trebuie să definească brandul afacerii tale. Prin urmare, trebuie să fie unic și cât mai ancorat în caracteristicile afacerii pe care dorești să o expui pe site.

2

Alege o gazdă web

De reținut este faptul că ai gazde Web pentru care trebuie să îți iei un abonament dar și gazde web unde nu se solicită bani. Sumele cerute de gazde sunt unele mici, acesta fiind un avantaj.

Gazdele web se ocupă în mare parte de suportul tehnic și de software-ul de bază al site-ului web. Astfel, diferența dintre gazdele care solicită bani și cele care nu solicită este reprezentată de serviciile la care tu ai acces.

3

Proiectează pagina web și dă drumul imaginației tale legate de cum vrei ca site-ul web să te reprezinte

Avantajele acestui program creare site gratis sunt reprezentate de funcționarea web foarte rapidă și varietatea largă de template-uri. Platforma dispune de mai multe limbi și mai multe nivele de acces, securitatea foarte bună, iar optimizările tehnice sunt bine puse la punct. În plus, este foarte ușor să înveți cum se face un site pe Joomla.

Ca dezavantaj al platformei din punct de vedere tehnic se cunoaște că modelele sunt greu de întreținut.

#3. Cum se face un site pe Tilda

O altă platformă de top unde poți duce la bun sfârșit crearea unei pagini web pas cu pas este Tilda. Această platformă este una închiriată și oferă posibilitatea oricui de a duce la bun sfârșit crearea unui site web fără a scoate vreun ban din buzunar. Cu ajutorul platformei Tilda poți să înveți cum se creează un site în mai puțin de o oră.

Cum fac un site web pe Tilda? Pașii sunt foarte rapizi și beneficiezi de instrucțiuni clare, nefiind nevoie să ai cunoștințe din domeniul IT. Tot ce ai de făcut atunci când decizi să-ți creezi un site web pe platforma Tilda este să îți alegi numele site-ului și să începi crearea unei pagini web pas cu pas.

De Reținut!
Un avantaj al acestei platforme este reprezentat de faptul că nu ai nevoie de serviciul de găzduire. Un alt avantaj este reprezentat de gama largă de fonturi de unde poți alege.

#4. Cum creezi un site pe Wix

Wix este o altă platformă prin care poți învăța cum faci un site, care oferă servicii atât gratuite, cât și cu bani. Serviciile oferite gratuit oferă destul de multe opțiuni. Există diferite constrângeri atunci când este vorba de spațiul maxim de stocare server. Însă dacă ești la început de drum, abia acum înveți cum se creează un site și nu ai foarte multe subpagini, acest lucru nu reprezintă o problemă.

Pentru a te înregistra și a-ți crea site-ul pe Wix trebuie doar să introduci numele site-ului web, adresa de e-mail și parola (te poți conecta și cu Facebook sau contul de Google).

Apoi, alegi șablonul pe care îl dorești pentru site-ul și afacerea ta și începi să creezi paginile din meniu și să adaugi conținut. Vei găsi pe site-ul Wix ghiduri pentru cum fac o pagina web și pentru fiecare element pe care îl poți adăuga pe site.

#5. Cum să îți faci un site pe WebWave

WebWave este o opțiune bună dacă vrei să știi cum se face un site, acest program creare site gratis având și suport în limba română. Pe WebWave poți crea site-uri atât de prezentare, cât și de bloguri. De asemenea, ai parte de nenumărate template-uri gratuite.

Atunci când te apuci de treabă trebuie să îți alegi o gazdă web, să proiectezi pagina web, să îți alegi numele site-ului și să dai drumul la crearea unui site cât mai profesional.

#6. Cum creez un site pe Google

Poți să înveți cum faci un site web chiar și pe Google. Tot ce trebuie să faci este să ai creat un cont de Google. Crearea unui site pe Google este destul de limitată. În următoarele rânduri îți vom prezenta crearea unei pagini web pas cu pas:

1

Pe computer, deschide versiune site-uri google nouă

2

În partea de sus, sub „Începeți un site nou”, selectează un șablon

3

În stânga sus, introdu numele site-ului

4

Adăugă conținut pe site-ul web creat

Odată ce ți-ai creat site-ul pentru promovarea propriei afacere, poți să faci și bani din marketing afiliat pentru câștiguri în plus.

Vreau să îmi fac un site al meu: ce trebuie să conțină

  • Prima pagină de pe site-ul tău (Homepage) trebuie să fie foarte bine definită deoarece este prima idee pe care oamenii și-o fac despre afacerea ta. Prima pagină trebuie să transmită o viziune clară asupra imaginii de brand a firmei. Poți face asta cu ajutorul elementelor vizuale și a unor anumite idei pe care trebuie să le expui cât mai clar.
  • Pagina Despre noi – Poți și ar trebui să transmiți identitatea firmei cu ajutorul acestei pagini
  • O altă pagină important este aceea care trebuie să conțină detaliile de contact ale firmei tale.
De Reținut!
Un alt element important atunci când îți creezi un site este reprezentat de modul de navigare pe site. Acest lucru trebuie făcut cât mai simplu și cât mai vizibil.

Concluzii

Dacă dorești să creezi un site sau o pagină web ai nevoie de un instrument web cât mai avansat. În rândurile de mai sus ți-am prezentat unele dintre cele mai folosite platforme de creare a unui site web.

Printre cele mai folosite se numără WordPress și WebWave care oferă o multitudine de variante de editare și creare a unui site. Fie că vorbim de un site de vânzări, fie de blogging, ambele excelează atunci când vine vorba de crearea unui site.

Așadar, acum că ți-am prezentat toate detaliile necesare despre cum creezi un site, poți să dai frâu imaginației și să creezi site-ul perfect pentru afacerea ta.

Recomandări de articole similare:

elite slots live

Elite Slots Live: Mese cu dealeri reali și surprize live

La cazinoul Elite Slots poți juca live alături de alți jucători. Toate…
Tudor Valentin - februarie 3, 2023
retragere Elite Slots

Ghid de modalități pentru depunere și retragere Elite Slots

La Elite Slots poți juca în voie și îți poți retrage banii…
Tudor Valentin - februarie 3, 2023
cerințe de rulaj elite slots

Cerințe de rulaj Elite Slots pentru 2.800 RON + 720 Free Spins

Bonusurile de bun venit sunt un motiv de bucurie pentru jucători, însă…
Mirela - februarie 2, 2023