cum se face un site web gratis

TOP #6 cele mai bune programe de creare site web gratuit în 2023

5/5 - (2 votes)

Dacă ți-ai lansat deja o afacere sau plănuiești să lansezi una, oricât de mică ar fi aceasta, crearea unui site web te va ajuta să ai succes. Chiar dacă la prima vedere poate părea complicat și costisitor, află că sunt multe programe de creare site web gratuit care fac treaba pentru tine. Procesul este simplu, fără costuri, iar rezultatul poate fi exact cum îți dorești. Descoperă aici cele mai bune programe de creare site gratuit și învață avantajele și limitele fiecăruia!

Ofertă Exclusivă Fără Depunere

100 Runde Fără Depunere

Ia o pauză și distrează-te cu 100 Rotiri Gratuite!
Joaca Acum

TOP 6 programe de creare site web gratuit 2024

Fie că vrei să faci vânzări online, fie că vrei să începi un blog gratuit, ar trebui să știi cum se creează un site. Web site-ul tău trebuie să fie cât mai bine structurat deoarece odată creat acesta devine cartea firmei tale de vizită. În rândurile următoare, îți vom prezenta cele mai bune programe de creare site gratis, dar și avantajele și dezavantajele fiecăruia. Astfel, tu vei putea lua decizia potrivită în ceea ce privește site-ul tău. Iată care sunt acestea!

#1. Creare site WordPress

WordPress.org este cea mai populară platformă de creare site gratuit, având parte de foarte multe teme proiectate cu profesionalism de unde poți alege. Această platformă este des utilizată de bloggeri. Este una dintre cele mai populare platforme de creare a unui blog, dar și a unui magazin online prin dropshipping sau prin propriul stoc de produse.

De fapt, poți face un site în WordPress de diverse tipuri: blog, site de știri, magazin online, site de cursuri și chiar site de prezentare a serviciilor foto-video.

De Reținut!
Conform statisticilor, 43% site-urile web sunt construite cu acest program, ceea ce înseamnă aproape jumătate din site-urile web existente.

WordPress oferă varianta planului gratuit, cu anumite limite site-ului tău. Dar pentru o sumă începând de la 4$ la 45$ poți avea un site cu toate facilitățile de care ai nevoie. Poți avea inclusiv un nume propriu și 0% comision pentru orice tranzacție efectuată pe site.

Cum fac un site web pe WordPress?

Acum că ți-ai făcut o idee generală despre ce are WordPress de oferit, iată cum să faci un site web cu WordPress în câțiva pași:

1

Primul pas pe care trebuie să-l faci este să-ți creezi un cont de utilizator pentru a te putea apuca de treabă.

2

Al doilea pas este reprezentat de înregistrarea unui domeniu/ subdomeniu web.

3

Al treilea pas este reprezentat de alegerea versiunii WordPress dorite:

 • wordpress.com este varianta găzduită care nu presupune costuri suplimentare;
 • wordpress.org este varianta auto-găzduită care presupune că trebuie să alegi o companie de găzduire web cu un server potrivit site-ului tău (în funcție de mărime, trafic, etc.).
4

Următorul pas este reprezentat de instalarea WordPress-ului. Acest lucru se face foarte ușor urmărind pașii de pe site-ul WordPress.

5

Dacă ai urmat pașii anteriori, acum trebuie să îți alegi o temă pentru design-ul site-ului tău.

6

Următorul pas este reprezentat de crearea paginilor web ale site-ului.

7

Pasul final este reprezentat de personalizarea web site-ului tău în funcție de cum dorești ca site-ul să arate. Acum procesul de creare site WordPress este încheiat.

Merită să-ți creezi un site în WordPress?

Ai văzut cum se face un site în WordPress, iar acum probabil te întrebi dacă merită să-ți faci un site pe această platformă. Alegerea îți aparține, dar trebuie să știi punctele forte și limitele acesteia. Nu uita că fiecare program de creare site gratis are atât puncte forte, cât și puncte slabe! De aceea, trebuie să alegi cea mai bună opțiune pentru afacerea ta.

PRO
 • Foarte ușor de folosit, chiar și de cei fără cunoștințe tehnice
 • Costuri minime pentru administrarea site-ului (referitor la planurile plătite)
 • Diverse tipuri de site-uri, de la blog la magazin online
 • Foarte multe plugin-uri disponibile pentru personalizarea site-ului
 • Plugin SEO pentru optimizarea conținutului
 • Compatibilitate cu dispozitivele mobile
CON
 • Predispusă la hacking pentru că este o platformă de tip sursă deschisă
 • Viteza site-ului poate fi afectată de anumite teme complexe
 • Un singur plugin sau temă poate cauza erori site-ului

#2. Creare site gratuit pe Joomla

Joomla este tot un program creare site gratis unde poți învăța cum se creează un site foarte rapid și fără niciun ban. Este un program recomandat pentru creare site-uri mai complexe care sunt disponibile spre exemplu în mai multe limbi. De asemenea, se remarcă prin gestionarea avansată a utilizatorilor.

În următoarele rânduri îți vom prezenta cum creezi un site pe Joomla.

1

Înregistrează un domeniu

Tot ce ai de făcut este să alegi numele web site-ului tău. Acesta trebuie să definească brandul afacerii tale. Prin urmare, trebuie să fie unic și cât mai ancorat în caracteristicile afacerii pe care dorești să o expui pe site.

2

Alege o gazdă web

De reținut este faptul că ai gazde Web pentru care trebuie să îți iei un abonament dar și gazde web unde nu se solicită bani. Sumele cerute de gazde sunt unele mici, acesta fiind un avantaj.

Gazdele web se ocupă în mare parte de suportul tehnic și de software-ul de bază al site-ului web. Astfel, diferența dintre gazdele care solicită bani și cele care nu solicită este reprezentată de serviciile la care tu ai acces.

3

Proiectează pagina web și dă drumul imaginației tale legate de cum vrei ca site-ul web să te reprezinte

Merită să faci un site web pe Joomla?

Și în acest caz, există avantaje și dezavantaje, așa că descoperă-le singur pentru a face cea mai bună alegere pentru tine!

PRO
 • Funcționarea web foarte rapidă
 • Varietatea largă de template-uri
 • Disponibilitatea mai multor limbi și mai multor nivele de acces
 • Securitate foarte bună
 • Flexibilitate în ceea ce privește tipuri de conținut
 • Gestionare avansată a utilizatorilor
CON
 • Platformă mai complexă, ceea ce implică un nivel de experiență
 • Multe plugin-uri plătite
 • Incompatibilitatea anumitor teme sau extensii (compatibilitatea trebuie verificată înainte de a face o actualizare)

#3. Cum creezi un site pe Wix

Wix este o altă platformă prin care poți învăța cum faci un site, care oferă servicii atât gratuite, cât și cu bani. Serviciile oferite gratuit oferă destul de multe opțiuni. Există diferite constrângeri atunci când este vorba de spațiul maxim de stocare server. Însă dacă abia acum înveți cum se creează un site și nu ai foarte multe subpagini, acest lucru nu reprezintă o problemă.

Wix este platforma perfectă pentru cei care nu au cunoștințe tehnice și care vor să-și lanseze site-ul cât mai rapid. Construirea site-ului se face prin simplul proces de drag and drop, așa că oricine își poate crea un site de la 0.

De Reținut!
Acest program de creare site gratuit îți oferă peste 900 template-uri gratis și chiar dacă design-ul poate fi destul de simplu, important este că poți fi live cu site-ul în câteva minute. Ulterior, poți schimba tema achiziționând una care să se potrivească mai bine brandului tău.

Așa cum se întâmplă și în cazul altor platforme, există un plan gratuit ideal pentru începători, dar acesta are anumite limite. Mai exact, vor fi afișate anunțuri pe site, nu vei putea crea un magazin online, nu vei avea acces la date statistice. De asemenea, nu vei putea conecta un nume de domeniu site-ului.

Planurile plătit încep de la 10€ pe lună până la 149€ pe lună, existând 4 planuri în total, fiecare cu propriile caracteristici.

De Reținut!
Wix este potrivit pentru diverse tipuri de site-uri, precum bloguri, magazine online sau portofolii de prezentare.

Cum să faci un site web gratuit pe Wix în 3 pași

Este foarte simplu să faci un site web gratuit cu Wix, urmând acești pași:

1

Înregistrează-te 

Pentru a te înregistra și a-ți crea site-ul pe Wix trebuie doar să introduci câteva date, apoi o adresă de e-mail validă și să alegi parola contului. O variantă mult mai rapidă este să te conectezi direct cu Facebook sau contul de Google. Astfel, îți vei crea contul în câteva secunde. 

Tot acum vei alege și tipul de site pe care vrei să îl creezi. 

2

Alege un șablon și personalizează-l

Apoi, alegi șablonul pe care îl dorești pentru site-ul și afacerea ta și începi să creezi paginile din meniu și să le personalizezi. După ce selectezi un șablon îl poți previzualiza pentru a decide dacă este varianta potrivită.

Personalizarea site-ului este foarte simplă pentru că trebuie doar să alegi elementele dorite și să le inserezi în pagină prin drag and drop. Poți personaliza titlurile, conținutul, fonturile, culorile și toate elementele media.

Vei găsi pe site-ul Wix ghiduri pentru cum fac o pagina web și pentru fiecare element pe care îl poți adăuga pe site.

3

Publică site-ul 

Aici vei alege adresa site-ului tău, iar dacă alegi un domeniu personalizat, îți vei conecta site-ul. Platforma te va conduce pas cu pas până la final și poți adăuga câte elemente dorești.

Odată ce devii live, poți alege extensii care să te ajute să creezi un conținut mai bun și să ai mai mult succes.

Merită crearea unui site web gratuit cu Wix?

Pentru a face o alegere, trebuie să știi exact oportunitățile oferite de platformă, dar și limitele acesteia. De aceea, am ales să-ți facem o scurtă prezentare a acestora. Iată care sunt acestea și decide dacă Wix este un program de creare site web gratuit bun pentru afacerea ta!

PRO
 • Foarte simplu de utilizat; nu necesită experiență sau cunoștințe tehnice
 • Șabloane atractive, potrivite pentru diverse domenii de activitate
 • Personalizarea tuturor elementelor de pe site
 • Poți alege între 3 editori diferiți, printre care și unul bazat pe inteligență artificială, acesta creând site-ul singur pe baza răspunsurilor tale la anumite întrebări
 • Instrument de optimizare SEO și alte instrumente utile pentru funcționarea afacerii tale
CON
 • Nu poți schimba șablonul după ce ți-ai construit site-ul
 • Nu poți instala plugin-uri externe (dezavantaj în principal pentru magazinele online)
 • Site-ul creat nu este transferabil, deci dacă renunți ulterior la Wix trebuie să-ți reconstruiești site-ul
 • Multe caracteristici utile sunt disponibile doar pentru planurile mai avansate și mai costisitoare

Descoperă și site-uri care te plătesc pentru diverse sarcini!

#4. Creare site web gratuit pe platforma Tilda

O altă platformă de top unde poți duce la bun sfârșit crearea unei pagini web pas cu pas este Tilda. Această platformă oferă posibilitatea oricui de a duce la bun sfârșit crearea unui site web fără costuri. Cu ajutorul platformei Tilda poți să înveți cum se creează un site în mai puțin de o oră.

De Reținut!
Tilda este destul de asemănătoare cu platforma Wix, doar că oferă o experiență a utilizatorului mult mai bună, dar și o viteză mai mare pentru încărcarea site-urilor.

De asemenea, varianta plătită este una foarte accesibilă. Ai 2 planuri plătite. Principala diferență constă în faptul că planul Personal este limitat la 1 site, pe când cel Business îți permite să creezi 5 site-uri. Bineînțeles, planul Business îți oferă mai multe opțiuni pe când cel personal îți oferă acces la gama standard de peste 200 șabloane.

De Reținut!
Sunt foarte multe funcții puse la dispoziție de acest program de creare site web gratis, de la blocuri de editare și tipografie la metode de plată și instrumente de marketing. Putem spune că Tilda îți oferă toate opțiunile de care poate avea nevoie un site, bineînțeles dacă alegi varianta Business.

Cum să creezi un site pe Tilda?

Cum fac un site web pe Tilda? Pașii sunt foarte rapizi și beneficiezi de instrucțiuni clare, nefiind nevoie să ai cunoștințe din domeniul IT. Tot ce ai de făcut atunci când decizi să-ți creezi un site web pe platforma Tilda este să îți alegi numele site-ului și să începi crearea unei pagini web pas cu pas.

Creare site web gratuit cu Tilda: merită să încerci?

Așa cum am văzut și la celelalte platforme, și Tilda are anumit avantaje, dar și limite. În funcție de obictivele tale, Tilda poate fi cea mai bună alegere sau nu. Iată punctele forte, dar și limitele platformei!

PRO
 • Ușor de utilizat, fără coduri și fără experiență în dezvoltare WEB
 • Ajută la crearea de site-uri intuitive și oferă utilizatorilor o bună experiență
 • Oferă acces la date și statistici pentru îmbunătățirea site-ului
 • Site-uri interactive prin intermediul animațiilor
 • Viteză mare de încărcare a site-urilor
CON
 • Flexibilitate limitată pentru utilizatorii cu experiență
 • Plugin-uri și extensii limitate spre deosebire de alte platforme
 • Dificultate în exportarea site-ului (pentru cei care doresc să renunțe la Tilda în viitor)
De Reținut!
Un avantaj al acestei platforme este reprezentat de faptul că nu ai nevoie de serviciul de găzduire. Un alt avantaj este reprezentat de gama largă de fonturi de unde poți alege.
Ofertă Exclusivă Fără Depunere

100 Runde Fără Depunere

Ia o pauză și distrează-te cu 100 Rotiri Gratuite!
Joaca Acum

#5. Cum să îți faci un site pe WebWave

WebWave este o opțiune bună dacă vrei să știi cum se face un site și are în momentul de față recenzii foarte bune din partea utilizatorilor. Acest program creare site gratis are și suport în limba română, interfața este prietenoasă, așa că site-ul este foarte ușor de utilizat.

Platforma urmează același principiu simplu de drag and drop, ceea ce înseamnă că poți crea rapid un site, chiar dacă nu ai cunoștințe de dezvoltare web.

De Reținut!
Pe WebWave poți crea site-uri de prezentare, bloguri dar și magazine online în care poți vinde atât produse, cât și servicii.

Platforma pune la dispoziția ta numeroase template-uri gratuite din mai multe categorii, astfel încât să găsești una potrivită domeniului tău de activitate. Exact ca Tilda, WebWave se remarcă prin animațiile care fac site-urile interactive.

WebWave are integrat un instrument de analiză SEO care te va ajuta să-ți poziționezi articolele cât mai sus în rezultatele de la Google.

De Reținut!
Referitor la planul gratuit, acesta este bineînțeles limitat, dar vei putea lansa un site cu pagini nelimitate, certificat SSL și chiar poți crea un site în mai multe limbi. Vei beneficia de asistență prin e-mail sau chat chiar dacă alegi planul gratuit.

Planurile plătite variază de la 5$ la 11 $ lunar, plata efectuându-se anual, așa cum se întâmplă în cazul altor platforme de acest tip. Trebuie să știi că pentru a putea vinde online produse fizice sau digitale ai nevoie de planul Business de 11$. Acesta îți permite să vinzi fără limite și nu este perceput niciun comision din vânzările efectuate.

De Reținut!
Atunci când te apuci de treabă trebuie să îți alegi o gazdă web, să proiectezi pagina web, să îți alegi numele site-ului și să dai drumul la crearea unui site cât mai profesional. Procesul este similar altor site-uri și vei fi îndrumat de platformă la fiecare pas.

Creare site web gratuit pe WebWave: merită să-ți faci un site aici?

Iată care sunt motivele pentru care merită să-ți faci un site pe această platformă și care sunt aspectele ce pot reprezenta limite în afacerea ta!

PRO
 • Foarte simplu de utilizat, platformă de tip „drag and drop”
 • Șabloane care pot fi personalizate foarte simplu
 • Certificat SSL inclus chiar în planul gratuit
 • Costuri accesibile pentru serviciile oferite
 • Serviciu de asistență foarte calitativ
CON
 • Extensii suplimentare limitate spre deosebire de alte platforme (poți adăuga un cod personalizat, dar procesul este dificil)
 • Puține funcționalități pentru afacerile de tip e-commerce
 • Viteza de încărcare a site-urilor mai mică
 • Puține instrumente de optimizare și analiză

#6. Creare site gratuit pe Google

Poți să înveți cum faci un site web chiar și pe Google. Tot ce trebuie să faci este să ai creat un cont de Google. Trebuie să menționăm că vei fi destul de limitat dacă optezi pentru creare site gratuit pe Google, dar este o metodă simplă de a-ți deschide un site fără niciun cost.

Nu vei beneficia de caracteristici suplimentare și nu vei putea opta pentru unul plătit. Totuși, este suficient pentru a prezenta informațiile de bază despre afacerea ta. Recomandăm să alegi o creare site gratuit pe Google dacă ai o afacere mică.

Nu poți crea un site propriu zis pe Google pentru că nu ai posibilitatea de a adăuga mai multe pagini. Este doar o pagină web construită din câteva blocuri și informații pe care le poți schimba oricând.

Pașii pentru creare site gratuit pe Google

Este foarte simplu să-ți creezi o pagină web pe Google. În următoarele rânduri îți vom prezenta crearea unui site web pas cu pas:

1

Pe computer, deschide opțiunea Sites Google (asigură-te că ai un cont Google și că ești conectat);

2

În partea de sus, apasă pe butonul „+” pentru a începe un site nou sau alege unul dintre șabloanele disponibile;

3

În partea stânga sus, introdu numele site-ului;

4

Adăugă conținut pe site-ul web creat și personalizează conținutul;

5

După ce ai făcut modificările necesare, apasă butonul Publish din colțul din dreapta, sus.

Merită să creezi un site gratuit pe Google?

Nu trebuie să plătești nici pentru găzduirea web, nici pentru domeniu, iar crearea site-ului este foarte rapidă. De aceea, credem că este o alegere bună de a da start afacerii tale. Dar bineînțeles, nu te poți aștepta la performanțe pe acest site pentru că nu oferă opțiuni multe de personalizare și de promovare a afacerii.

De Reținut!
Poate fi o idee bună dacă ai o pagină de Facebook și vrei să trimiți pe pagina web pentru o listă completă de servicii și prețuri spre exemplu.

Îți prezentăm mai jos avantajele și dezavantajele pentru ca tu să iei decizia potrivită!

PRO
 • Creare foarte simplă și rapidă
 • Fără costuri pentru găzduire web
 • Posibilitatea de a conecta un nume propriu de domeniu, fără costuri
 • Fără reclame pe site
CON
 • Îți permite să creezi doar o pagină web, nu un site întreg
 • Șabloane de bază și puține, fără mari posibilități de personalizare
 • Fără posibilitatea de a deschide un magazin online

Odată ce ți-ai creat site-ul pentru promovarea propriei afacere, poți să faci și bani din marketing afiliat pentru câștiguri în plus.

Creare site web gratuit VS. creare website pe bani

După cum ai observat, toate platformele de mai sus oferă un plan gratuit, dar și planuri plătite. Așa cum am menționat deja, planul gratuit este destul de limitat, limitele fiind diferite de la o platformă la alta. Dar, aceste limite sunt destul de asemănătoare, așa că ți le vom prezenta în continuare.

Creare site gratuit: oportunități

De regulă, planul gratuit al unui site îți oferă următoarele oportunități:

 • găzduire web gratuită;
 • domeniu gratuit pentru un an;
 • siguranță certificată a site-ului (de exemplu SSL);
 • spațiu suficient pentru încărcarea primelor tale articole și pagini (1 GB de regulă);
 • asistență tehnică prin telefon, e-mail sau live chat;
 • diverse șabloane și personalizarea acestora.

Creare site web gratuit: limite

Este un plan suficient pentru începutul afacerii tale, dar în viitorul apropiat va fi necesar să upgradezi planul pentru a te bucura de mai multe avantaje. Astfel, ajungem la limitele unui plan gratuit, după cum urmează:

 • necesitatea de a folosi un subdomeniu în locul domeniului propriu pentru site-ul tău (mai exact, site-ul tău va conține și numele platformei gratuite);
 • afișarea reclamelor platformei pe site-ul tău, unele fiind deranjante pentru utilizatori;
 • spațiu de stocare insuficient pentru multitudinea de articole, pagini și elemente media;
 • fără posibilitatea de a vinde produse fizice sau digitale și implicit, fără posibilitatea de a adăuga metode de plată;
 • acces limitat la șabloanele disponibile, extensii și instrumente de analiză, precum analiza SEO;
 • fără acces la opțiunile avansate de marketing;
 • fără posibilitatea de a crea adrese de e-mail cu domeniul tău.
De Reținut!
Planurile plătite sunt pe nivele, astfel încât să poți opta pentru o versiune plătită de la aproximativ 10 euro/ lună. Iar de la 20 euro/ lună poți beneficia de un plan avansat cu opțiuni extra. Dacă ești norocos, poți profita de o perioadă de reduceri și vei putea găsi planul avansat la doar 10 euro lunar.

Poți începe oricând procesul de creare site web gratuit, iar ulterior să optezi pentru un plan plătit care să se potrivească evoluției afacerii tale.

Dacă încă nu te-ai gândit ce afacere să-ți deschizi, iată câteva articole din care să te inspiri:

Vreau să îmi fac un site al meu: ce trebuie să conțină un site web gratuit

Dacă vrei să-ți faci un site propriu, iată 3 pagini care nu ar trebui să-ți lipsească, pe lângă paginile din meniu cu produsele/ articolele tale:

 • Prima pagină de pe site-ul tău (Homepage) trebuie să fie foarte bine definită deoarece este prima idee pe care oamenii și-o fac despre afacerea ta. Prima pagină trebuie să transmită o viziune clară asupra imaginii de brand a firmei. Poți face asta cu ajutorul elementelor vizuale și a unor anumite idei pe care trebuie să le expui cât mai clar.
 • Pagina Despre noi – Poți și ar trebui să transmiți identitatea firmei cu ajutorul acestei pagini
 • O altă pagină important este aceea care trebuie să conțină detaliile de contact ale firmei tale.
De Reținut!
Un alt element important atunci când îți creezi un site este reprezentat de modul de navigare pe site. Acest lucru trebuie făcut cât mai simplu și cât mai vizibil.

De ce merită să optezi pentru creare site web gratuit?

Dacă tocmai ți-ai lansat o afacere sau urmează să o faci și nu ești tocmai convins că merită să investești timp și bani într-un site, iată câteva motive pentru care ar trebui să iei în calcul această posibilitate. Bineînțeles, orice produs ai avea, îl poți vinde cu ajutorul platformelor de vânzări online, tot mai multe și populare în ultimul timp.

Totuși, trebuie să știi că nicio platformă online de tip marketplace nu îți va aduce avantajele creării site-ului propriu, în special pe termen lung. Deci, iată care sunt principalele avantaje pentru care merită 100% să-ți deschizi propriul site!

Crearea unui site web te ajută să faci branding

Principalul avantaj al creării propriului site este posibilitatea de a transforma afacerea ta într-un brand. Procesul de branding nu este unul ușor, ci implică mai multe etape necesitând și destul de mult timp.

Prin branding vei reuși să te diferențiezi de ceilalți concurenți de pe piață și să te poziționezi în mintea consumatorilor drept o companie care oferă mai mult decât un produs sau serviciu.

De Reținut!
Diferențierea este foarte importantă în acest context în care există atât de multe produse și servicii pentru satisfacerea aceleiași nevoi.

Pe scurt, prin branding îi vei determina pe ceilalți să te aleagă pe tine din gama variată de opțiuni pe care o au pentru achiziționarea unui bun sau serviciu.

Crearea propriului site web îți aduce credibilitate și autoritate

Odată cu brandingul vine și credibilitatea în afacerea ta. Informațiile pe care le afișezi pe site despre tine și afacerea ta, datele de contact în cazul unei probleme, recenziile altor clienți și alte informații de acest tip oferă clienților încredere în afacerea ta. De aceea, șansele de a face o achiziție sau mai multe sunt mai mari.

Credibilitatea vine la pachet cu autoritatea în nișa pe care o reprezinți, ceea ce înseamnă că vei avea suportul clienților, iar informațiile difuzate de tine vor avea mai mult impact. Bineînțeles, mai mult impact asupra cititorilor sau urmăritorilor tăi înseamnă mai multe conversii din partea acestora.

Sfat: învață cum să devii influencer în nișa pe care o reprezinți pentru a câștiga mai multă autoritate!

Prin crearea unui site web gratuit ești disponibil 24/7

Prezența online 24/7 înseamnă că ești disponibil oricând, la orice oră. Fie că ai și un magazin fizic sau nu, important este că urmăritorii te pot contacta, pot face comenzi sau pur și simplu, pot vizualiza conținutul tău.

Cu un site web poți folosi instrumente de marketing

Instrumentele de monitorizare a traficului de pe site-ul tău îți permit să-ți faci o idee mai clară asupra audienței tale. Astfel, poți găsi metode de promovare online potrivite pentru audiența ta.

De Reținut!
De asemenea, aceste instrumente, precum Google Analytics, îți oferă indicii despre cum să-ți optimizezi conținutul pentru a avea mai mult trafic, deci mai multe conversii.

Cunoscând mai bine publicul căruia te adresezi, poți formula mesaje potrivite acestora și poți găsi noi oportunități de conținut. În plus, ai șansa să monitorizezi competiția și să îmbunătățești strategia ta de conținut și de promovare.

Sfat: promovează-te intens și pe platforme sociale, precum Facebook, Instagram, Tik Tok sau YouTube!

Crearea unui site web gratuit îți oferă oportunitatea extinderii fără costuri

De asemenea, dacă optezi pentru creare site web gratuit sau pe bani vei putea beneficia de extinderea afacerii tale fără alte costuri suplimentar.

Site-ul elimină bariera geografică și face accesibilă afacerea ta oriunde.

De Reținut!
Bineînțeles, va trebui să îți faci site-ul disponibil și în alte limbi și să oferi posibilitatea mai multor metode de plată, dacă vorbim de o extindere globală.

Sfat: chiar dacă ai propriu site, poți vinde și pe un marketplace pentru a câștiga mai multă vizibilitate!

Iată câteva ghiduri utile despre cele mai bune platforme de marketplace:

Concluzii

Dacă dorești să creezi un site sau o pagină web ai nevoie de un instrument web cât mai avansat. În rândurile de mai sus ți-am prezentat unele dintre cele mai folosite platforme de creare site web gratuit.

Printre cele mai folosite se numără WordPress, Wix și WebWave care oferă o multitudine de variante de editare și creare a unui site. Fie că vorbim de un site de vânzări, fie de blogging, acestea excelează atunci când vine vorba de crearea unui site.

Poți opta și pentru cea mai simplă variantă de creare site gratuit pe Google. Totuși, ține cont de faptul că nu poți avansa apoi către un plan plătit și poți crea doar o pagină web, nu un site integral.

Așadar, acum că ți-am prezentat toate detaliile necesare despre cum să creezi un site, poți să dai frâu imaginației și să creezi site-ul perfect pentru afacerea ta.

Alege cea mai bună platformă de creare site gratuite și creează un site gratuit după bunul plac!

FAQs

❓ Cum să faci un site web gratis?

Este foarte simplu să-ți faci un site gratuit. Înregistrează-te pe o platformă de creare site web gratis, alege șablonul dorit și personalizează elementele de pe fiecare pagină. Apoi, adaugă conținutul dorit, imagini, animații, clipuri video și alte elemente media. În final, publică site-ul și monitorizează-ți activitatea constant.

❓ Pot să aleg un nume propriu de domeniu dacă îmi creez site-ul pe o platformă gratuită?

Dacă alegi planul gratuit, va trebui să alegi un subdomeniu (spre exemplu, wix.com/nume-site). Dar dacă folosești un plan plătit, poți avea un domeniu personalizat (de exemplu, nume-site.com).

❓ Cât durează crearea unui site web gratuit?

În funcție de ce program de creare site-uri web gratuit alegi, va dura mai mult sau mai puțini. Dacă ai conținutul deja pregătit și trebuie să te ocupi doar de design, poți lansa site-ul în câteva minute. Vei putea să mai faci modificări ulterior. Te sfătuim să îți dedici timp suficient creării site-ului pentru că unele schimbări nu se mai pot face.

❓ Cum creezi un site gratuit pe WordPress?

Pentru a crea un site gratuit pe WordPress, vei deschide un cont, apoi vei alege varianta de găzduire dorită: găzduită sau auto-găzduită. Vei alege un subdomeniu sau domeniu pentru site-ul tău, apoi vei instala WordPress. Apoi, vei alege tematica site-ului, vei stabili design-ul și vei crea paginile dorite. La final, vei publica site-ul.

❓ Cum faci o creare site gratuit pe Google?

Crearea unui site gratuit pe Google este foarte simplă. Ai nevoie doar de un cont Google, apoi vei accesa Google Sites și vei alege template-ul dorit. Vei edita și personaliza blocurile și textul, iar apoi vei publica site-ul.

❓ Care sunt cele mai simple programe de creare site web?

Cele mai simple programe de creare site-uri web gratis sunt cele care folosesc principiul drag and drop, cum ar fi Wix, Tilda sau WebWave.

❓ Cât costă crearea unui site web?

Crearea unui site pe o platformă cu un plan gratuit nu te costă nimic. Dar dacă dorești un nume de domeniu personalizat, va trebui să înregistrezi un domeniu. Acesta poate costa de la câțiva dolari la câteva sute de dolari. Majoritatea platformelor de creare de site-uri web oferă posibilitatea de înregistrare domenii și găzduire la un cost accesibil.

Ofertă Exclusivă Fără Depunere

100 Runde Fără Depunere

Ia o pauză și distrează-te cu 100 Rotiri Gratuite!
Joaca Acum

Mai multe articole care te-ar putea interesa:

contact publicwin

Contact PublicWin casino 2024: metode și timp de răspuns

PublicWin a devenit un cazinou tot mai popular în rândul jucătorilor, așa…
Monica - aprilie 23, 2024
joc responsabil publicwin

Joc responsabil Publicwin: Evită închiderea contului

În cazul jocurilor de casino oportunitățile sunt numeroase. Având la îndemână această…
Monica - aprilie 23, 2024

Publicwin aplicație iOS și Android: ghid cum descarci aplicația

Este un fapt cunoscut că pasionații de jocuri casino preferă să joace…
Monica - aprilie 23, 2024