bani din sondaje

Cum poți câștiga bani din sondaje de opinie

Ți-ai imaginat vreodată că ai putea câștiga bani fără niciun pic de efort, răspunzând pur și simplu la o serie de întrebări despre obiceiurile sau pasiunile tale? Dacă îți dorești să faci asta, este de ajuns să te oferi voluntar la sondajele de opinie lansate de diverse companii de marketing, care te plătesc pentru a-ți spune părerea despre produsele pe care le folosești. Află în continuare la ce ajută sondajele de opinie, cum poți face bani din sondaje și care este diferența între studiile desfășurate online și cele la care participi în persoană, la sediul agenției.

Cum funcționează sondajele și care e scopul acestora

Atunci când în cadrul unui sondaj ți se pun întrebări variate despre stilul tău de viață, nu este cazul să te îngrijorezi și să te întrebi de ce îi interesează pe niște străini de câte ori pe săptămână mergi la supermarket sau ce mănânci dimineața. Niciuna dintre întrebări nu te transformă într-un subiect de studiu și intimitatea nu îți este invadată în niciun fel. Părerile tale și profilul tău sunt pur și simplu utile pentru a îmbunătăți un produs sau comunicarea legată de acesta.

Pe scurt, tu câștigi bani din sondaje, iar produsele tale preferate devin mai bune datorită faptului că îți exprimi părerea. De fiecare dată când o companie vrea să lanseze pe piață un produs sau vrea să vadă care este părerea consumatorilor despre acesta și să înțeleagă ce ar trebui să schimbe pentru a fi mai popular și mai bine vândut, apelează la sondaje de opinie, de care se ocupă o agenție dedicată. În funcție de profilul cumpărătorului tipic, agenția alege anumite persoane care să răspundă la întrebări care să ofere mai multe informații utile producătorilor.

Vezi și ghidul pentru jocuri bani reali fără depunere la casino!

Cum poți câștiga bani din sondaje

Sondajele de opinie se pot desfășura atât la sediile agențiilor, cât și pe internet, varianta a doua fiind una extrem de comodă și de plăcută. La fel ca atunci când completezi teste de personalitate în reviste și la final te amuzi văzând rezultatul, în cazul sondajelor este necesar doar să răspunzi la o serie de întrebări, de obicei de tip grilă, iar la final câștigi și bani din asta. Ca să poți face bani din sondaje online, ai nevoie doar de un calculator sau un telefon și o conexiune la internet, astfel încât să poți urma pașii de mai jos:

  • Intri pe unul dintre site-urile dedicate sondajelor de opinie și îți faci cont. Le vei găsi cu ușurință, la o simplă căutare pe Google. Odată ce ai intrat pe site, vei fi invitat să îți faci un cont, cu care te vei loga atunci când completezi sondajele. Înscrie-te cu o adresă de e-mail pe care știi că o verifici constant, astfel încât să nu îți scape niciunul dintre sondajele la care vei fi rugat să participi. Completează informațiile solicitate cu cât mai multă atenție: ți se vor cere date legate de vârstă, stare civilă și componența familiei, dar și detalii despre pasiunile tale și stilul tău de viață. Cu ajutorul acestora, cei care se ocupă de administrarea site-ului vor putea să îți trimită sondajele potrivite, pentru care profilul tău corespunde cu cel căutat de diverse companii.
  • Primești invitații la sondaje și alegi la care dintre ele dorești să participi. De obicei, în invitațiile pe care le vei primi pe e-mail ți se vor oferi toate informațiile de care ai nevoie pentru a te decide dacă te interesează să răspunzi la întrebări. Ți se va comunica durata aproximativă a sondajului și recompensa pe care o primești în urma participării la acesta. Majoritatea agențiilor îți oferă un anumit număr de puncte pentru fiecare sondaj – în funcție de suma pe care compania care comandă sondajul este dispusă să o plătească. Punctele acumulate se pot transforma la final în bani sau vouchere de cumpărături și tichete cadou, pe care le poți utiliza așa cum dorești. Cel mai probabil va fi necesar să completezi mai multe sondaje pentru a obține un număr cât mai mare de puncte.
  • Completezi sondajele cu sinceritate. Datele tale sunt trimise către companii sub protecția anonimatului, așa că nu trebuie să îți faci griji legat de răspunsurile oferite. Important este să îți exprimi părerile cu sinceritate, pentru ca sondajul să fie cât mai relevant. Întrebările nu necesită în general foarte mult timp de gândire, așa că le poți completa rapid, oricând dorești: acasă, în pauza de la muncă sau chiar în autobuz.
  • Trimiți sondajul și verifici punctele intrate în cont. Odată ce ai finalizat sondajul și l-ai trimis, trebuie doar să te asiguri că ți s-a alocat punctajul indicat la început și să aștepți următoarea invitație sau să arunci o privire în contul tău și să vezi dacă au apărut alte sondaje la care te poți înscrie.
  • Strângi punctele până vine timpul să le transformi în bani, vouchere sau tichete cadou. Odată ce ai încasat banii sau voucherul, este momentul să începi să acumulezi puncte în continuare. Cu cât mai multe sondaje la care participi, cu atât mai mare va fi profitul tău final.

Care este diferența dintre sondajele online și cele desfășurate la sediul agențiilor

Sondajele pentru care trebuie să te deplasezi la sediul agențiilor sunt în general mai bine plătite, însă asta doar pentru că este necesar să depui ceva mai mult efort. La acestea trebuie să mergi personal și să discuți cu una sau mai multe persoane – foarte multe sunt sondaje de grup – și vei aloca între una și trei ore activității.

Sondajele online se desfășoară de obicei mult mai rapid și le poți face unde vrei și în cât timp dorești, astfel încât să ai flexibilitatea dorită. Există și variante de sondaj telefonic, însă cele mai multe persoane preferă să participe la sondajele de pe internet, care sunt simplu de completat și nu necesită nicio interacțiune cu un operator sau cu alți participanți.

Dacă îți dorești să începi să câștigi bani repede și ușor, de oriunde te-ai afla, sondajele de opinie sunt o modalitate excelentă de a face asta, fără a necesita vreo investiție suplimentară și fără a-ți răpi prea mult timp.

Articole relevante