colantare

Ai auzit de colantare?

Câte informații ai aflat până acum despre colantare sau car wrap, cum se spune în mod frecvent? Știai că poți face bani frumoși din plimbatul cu mașina? Astăzi îți vom spune mai multe despre ce presupune această activitate, astfel încât să fii informat, iar în articolul viitor vom discuta în detaliu despre opțiunile de car wrap din România. Scopul acestor materiale este să te ajute să căștigi și mai mulți bani suplimentar, fără efort. 

fa bani car wrap

Ce înseamnă colantare?

Colantarea pentru autovehicule descrie procesul prin care un vehicul auto este acoperit integral sau parțial cu o folie de vinil, de altă culoare sau nu, cu un finisaj diferit, cum ar fi un strat lucios, mat sau de protecție. Această folie se aplică penste vopseaua originală a mașinii. Alți termeni folosiți pentru a face referire la car wrap sunt folosiți, însă toți se referă la aceeași acțiune. 

Colantarea poate fi folosită foarte bine și  pentru publicitate. Sunt foarte multe persoane care au ales să apeleze la acest proces tocmai pentru că producea o schimbare de context. Adesea ne plictisim de hainele pe care le purtăm. Ei, imaginează-ți cum ar fi să poți să îți „schimbi” și mașina la câteva luni? Fain, nu! 

În România au apărut tot mai multe companii care oferă serviciul acesta. E adevărat că unele condiții pe care ți le impun nu sunt chiar avantajoase, dar, datorită multitudinii de oferte disponibile, ai de unde alege ceva pe gustul tău. Mai mult, poți chiar să alegi clienții pentru care ești dispus să te plimbi prin oraș sau prin țară. 

Știi ce mai oferă în plus colantarea? Protecție. Fie că vorbim de vopseaua de pe mașină sau de protecție împotriva intemperiilor, folierea te ajută foarte mult. Există atâtea povești despre mașini zgâriate, lovete, scrijelite, din greșeală sau intenționat. Ei bine, dacă ai mașina colantată, atunci problemele de acest tip scad considerabil. De ce? Pentru că răuvoitorilor le este de trei ori mai greu să își bată joc de mașina ta. Așa că, în loc să facă publicitate unei companii sau unei mărci, proprietarii de vehicule aleg să schimbe culoarea și finisajul vehiculului în scopuri cosmetice sau de protecție. Producătorii de folii de vinil au urmat această tendință, producând mai multe culori și mai ușor de instalat, materiale durabile.

Car wrap – istorie

Una dintre cele mai vechi sisteme de colantare cu vinil, datează din anii 1950. Serviciul a apărut prima dată la Newhouse Automotive Industries, în Los Angeles, California. Costurile pentru tratamentele cu vinil parțial  și decorativ variau 10 și 20 de dolari, la acea vreme. Anunțurile din acea vreme, de la Newhouse Automotive, au descris colantarea ca fiind „cea mai recentă senzație pentru automobile”.

Până în 2018, foliile colorate, cele care își schimbă culoarea, cele laminate sau cele mate au evoluat pentru a include modele grafice complexe și creative și culori avansate. Sunt disponibile culori metalice, culori normale și chiar viniluri care se potrivesc cu culorile codurilor de vopsea OEM. 

cum fac bani colantare

Avantaje colantare

  1. Este un serviciu foarte la îndemână. Tot ce trebuie să faci este să găsești o firmă care se ocupă cu așa ceva în apropierea casei tale. Apoi, va trebui să îi contactezi și să le spui ce mașină ai și care sunt obișnuințele tale în materie de condus. Cu cât petreci mai mult timp în zone aglomerate sau de interes, pentru respectiva companie, cu atât devii mai prețios. Fii sincer în ceea ce declari. Tratează acest lucru ca pe un interviu pentur angajarea la muncă. Dacă minți, atunci vei fi penalizat, și nimeni nu își dorește acest lucru. 
  2. Este plăcut. Dacă ești student sau pensionar și ai o mulțime  de timp liber, această activitate este perfectă pentru tine. Vei cunoaște orașul mai bine, vei întâlni oameni și vei căștiga bani în plus, fără prea mult efort. Desigur, condiția este să parcurgi un anumit număr de kilometri pe zi, săptămână sau lună. Fiecare compamnie are cerințele sale, dar ideea e că, la fel ca la Uber și Taxify, tu decizi timpul pe care îl aloci acestei activităși extra. 
  3. Merită banii. Există tot felul de guri rele care afirmă că ar fi o înșelătorie, dar aceste opinii sunt, de cele mai multe ori, emise de către persoane sau companii care militează împotriva publicității outdoor. Precum trăim într-o lume digitală, cele mai multe campanii sunt orientate spre acest timp de advertising. Dar, este important să reținem faptul că și metodele clasice sunt foarte eficiente. Car wrap și colantarea metroului sunt printre cele mai eficiente metode de a face publicitate și, implicit, de a avea conversii. Așa că, chiar dacă trevuie să plătești pentru a avea mașina colantată, micul efort financiar merită. 

Mai menționăm încă o dată cât este de important să îți faci un program care să te avantajeze. Scopul acestei activități este de a genera ceva venituri suplimentare, în timp ce îți vezi de treburile tale personale. Dacă ești o persoană care face multe drumuri naționale, internaționale sau face pur și simplu naveta, car wrap -ul ar putea fi soluția perfectă pentru extra-cash. Cum să faci bani în timpul liber este simplu și la îndemână! Tot ce trebuie să faci este să te informezi corect și să te implici cât poți de mult! 

Pe Blogul site-ului nostru ai tot ce vrei să afli despre cum poți face bani cu mașina proprie. Uber, Taxify, Black Cab sau colantare, aici vei găsi toate datele menite să te ajute să faci bani rapid și ușor, în funcție de disponibilitatea ta de timp. Nu pierde momente prețioase! 

Intră, citește, învață și hai să facem bani împreună!

Articole relevante