cum faci bani cu glovo

Cum faci bani cu Glovo și Uber Eats

5/5 - (1 vote)
cristinaR - noiembrie 5, 2020

Îi vezi prin oraș pe biciclete, scutere sau în mașini, livrând mâncarea de colo colo, precum niște furnici mereu ocupate. Poate nu de puține ori te-ai întrebat cât câștigă și cum este activitatea lor, însă nu ai știut de unde să afli răspunsul, pentru a te decide dacă merită să încerci și tu. 

Află în continuare tot ce ar trebui să știi despre cum faci bani cu Glovo și Uber Eats, astfel încât să îți rotunjești veniturile cu o activitate plăcută, ce presupune multă mișcare și interacțiune cu oamenii.

Ce presupun serviciile Glovo și Uber Eats

Uber Eats și Glovo au apărut din dorința de a simplifica atât viața celor ce își doresc să savureze mai ușor mâncărurile preferate, cât și pe cea a proprietarilor de restaurante. Conceptul este simplu: persoana care dorește să folosească un astfel de serviciu își instalează o aplicație gratuită, în care are acces la meniul tuturor restaurantelor și fast food-urilor din zona sa. Comanda se dă rapid, chiar de pe telefon, iar restaurantul livrează prin personalul Uber Eats sau Glovo, fără a mai avea nevoie de propriii livratori. Clientul câștigă, restaurantul câștigă, iar cel care livrează mâncarea de asemena.

Ideea a venit din afara țării noastre, însă în ultimii ani tot mai multe persoane au început să își instaleze aplicațiile și să comande mâncare online direct prin acestea, fără a mai da comanda la restaurante.

Cum faci bani cu Uber Eats

Prima condiție pentru a începe să faci livrări este să ai peste 18 ani, pentru a putea conduce orice mijloc de transport cu care alegi să realizezi livrările. Vei putea livra cu scuter, bicicletă, mașină sau motor. Pentru a semna contractul de colaborare, va trebui să furnizezi anumite acte, precum cazierul, cartea de identitate, permisul, talonul și asigurare.

Dacă te întrebi cum faci bani cu Uber Eats fără a renunța la locul de muncă pe care îl ai în prezent, află că poți să îți stabilești programul după bunul plac și să lucrezi câte ore dorești. Ai posibilitatea să te ocupi de livrări oricând, în intervalul orar 10:30 – 00:30. Plata ți se face săptămânal, fiind calculată calculată în funcție de mai mulți factori:

 • Ridicarea comenzii de la restaurant sau fast food
 • Livrarea comenzii către client
 • Numărul de kilometri pe care îi parcurgi de la restaurant până la client
 • Tipul de transport pe care-l utilizezi
 • Bacșișul primit de la client, ce poate fi acordat online sau cash
 • Tariful dinamic, ce se schimbă în funcție de zona în care livrezi, ce poate avea în anumite momente un trafic intens sau o cerere mai ridicată
 • Bonusuri periodice, pe care le primești direct de la cei de la Uber

Plățile se fac întotdeauna de către client prin intermediul aplicației, ceea ce înseamnă că banii ajung direct către restaurant, iar comisioanele se înregistrează și ele automat, fără ca tu să fii nevoit să dai vreun rest – evident, se poate să primești bacșiș cash. 

Acum, că ai văzut cum faci bani cu Uber, hai să vedem și cum faci bani cu Glovo.

Cum faci bani cu Glovo

Glovo este un serviciu și mai complex decât Uber Eats, pentru că prin intermediul acestuia nu se comandă doar mâncare, ci și multe alte tipuri de produse. Dacă îți place să faci cumpărături, te vei bucura să afli că prin Glovo vei putea ajuta clienții cu diverse comisioane și chiar shopping la supermarketuri: unii clienți vor dori să le iei alimente, alții vor avea nevoie de produse de la farmacie sau de cosmetice.

Trebuie să ai cel puțin 18 ani ca să livrezi prin Glovo, iar ca acte ți vor cere aceleași documente ca la Uber Eats: carnet, talon, asigurare, cazier și carte de identitate. Livrările se fac în fiecare zi în intervalul 10:00 – 23:00 și poți alege cum vrei să lucrezi. Totuși, pentru o organizare cât mai bună, va trebui să te programezi în aplicația pusă la dispoziție de Glovo și să declari câte ore ești dispus să livrezi și în ce interval orar.

Banii pentru livrări se primesc săptămânal, în funcție de mai mulți factori:

 • Fiecare pornire se tarifează, exact ca la un serviciu de taximetrie. Evident, acest lucru nu este resimțit de client, doar că tu vei beneficia de bani pentru că te-ai mișcat din loc
 • Primești bani și pentru fiecare kilometru pe care îl parcurgi din momentul în care accepți comanda până în momentul în care o finalizezi
 • Se plătește, de asemenea, fiecare minut pe care îl aștepți peste intervalul de 5 minute
 • Vei primi de la marea majoritate a clienților și bacșiș cash
 • Atunci când e vreme urâtă, traficul are de suferit, dar tu ai de câștigat – ești plătit cu 30% mai mult

În cazul comenzilor prin Glovo, plățile nu se realizează la fel ca la Uber Eats. Vei primi de la început un card pe care îl vei folosi pentru a face plățile. Pe lângă cele realizate prin acest card, vor fi și comenzi plătite prin aplicație sau cash.

Atât când vine vorba de Glovo, cât și de Uber Eats, câștigurile pot fi considerabile, însă ele depind în mare măsură de tine: cu cât ai mai multă disponibilitate și reziști la mai multe curse, cu atât vei avea și parte de mai mulți bani. Există curieri Glovo și Uber Eats care declară că ajung să câștige mult peste un salariu mediu, alegând să livreze full-time. Totul depinde de câte ore poți investi săptămânal în activitate, precum și de mijlocul de transport folosit și numărul de comenzi livrate.

Având în vedere faptul că tot mai multe persoane aleg să își comande prânzul sau cina și chiar să își facă shopppingul prin servicii precum Uber Eats și Glovo, piața este în continuă dezvoltare, iar banii pe care îi poți câștiga nu sunt deloc de neglijat. La acest aspect se adaugă faptul că vei avea un job mereu activ, pentru care nu va trebui să stai opt ore pe zi la un birou, nu vei avea șefi care să îți spună ce să faci și îți vei decide singur programul.

Pe lângă Glovo și Uber Eats, mai poți livra mâncare și pe Bolt, Food Panda sau TakeAway.

Citește și articolele despre:

cum câștigi la Casa Pariurilor bonus fără depunere

Casa Pariurilor bonus fără depunere: 50 RON sau 40 Free Spins

Casa Pariurilor bonus fără depunere de 50 RON Gratis Cei care aleg…
FBmirelaF - ianuarie 27, 2022
2%-TaxBack-Bonus-Winbet

2% Bonus TaxBack Winbet – Promoție specială cu depunere

Dacă nu ești încă jucător la Winbet online, creează un cont și…
FBmirelaF - ianuarie 27, 2022
blank

Bonus fără depunere Fortuna: 40 Free Spins / 50 RON Gratis?

Dacă ești la început de drum și vrei să-ți încerci șansele la…
FBmirelaF - ianuarie 27, 2022