acte necesare pentru angajări food panda

Cerințe de angajare și salarii Food Panda pentru curieri

5/5 - (3 votes)
Mirela - noiembrie 10, 2021

FoodPanda a oferit servicii de livrări mâncare la domiciliu timp de 9 ani în România, însă începând cu februarie 2022, compania a fost achiziționată de liderul de piață Glovo, așa că acum serviciile au fost mutate pe aplicația Glovo. Deci, dacă erai interesat de ce salarii oferă Food Panda și cum poți deveni livrator, iată că acum nu mai poți deveni livrator al companiei Food Panda, dar poți deveni livrator al liderului de piață din sectorul livrări la domiciliu.

De Reținut!
Utilizatorii aplicației Food Panda au fost anunțați de închiderea aplicației și de posibilitatea plasării comenzilor direct din aplicația Glovo care le aduce un plus de beneficii, în principal posibilitatea de a comanda orice, de la mâncare la produse farmaceutice. În plus, foștii livratori ai companiei pot câștiga cu Glovo un salariu mai mare decât fostul salariu Food Panda.

Vezi ghidul nostru complet despre cum devii livrator Glovo!

Dacă totuși ești interesat de cum decurgea procesul de angajare la Food Panda, ce salarii Food Panda câștigau livratorii și care erau avantajele și dezavantajele acesteia, citește în continuare acest articol! Astfel, vei putea face și o comparație între beneficiile oferite de Food Panda înainte și beneficiile de care te poți bucura odată cu trecerea la Glovo România.

Cum te angajezi la Food Panda

Piața locurilor de muncă este într-o continuă dezvoltare și anual apar noi tendințe în anumite domenii. O astfel de schimbare a cunoscut și ramura de logistică, mai exact sectorul de comenzi la domiciliu. Conceptul de livrări prin curier a fost depășit în ultimul timp, activitățile evoluând de la simpla livrare a coletelor, la livrarea mâncării din restaurante și a cumpărărturilor din supermarketuri, magazine de haine și încălțăminte, farmacii și chiar florării.

De Reținut!
Compania Food Panda onorează comenzi din sectorul alimentar și non-alimentar. Având în vedere evoluția comerțului și a vânzărilor online din ultima perioadă, sectorul aferent livrărilor la domiciliu necesită mai mulți angajați și colaboratori. Asemeni altor companii care oferă servicii similare, se fac Food Panda angajări.

Un prim pas pentru a te angaja la Food Panda constă în completarea formularului de contact disponibil pe site-ul companiei, în cadrul căruia trebuie precizat orașul și tipul de transport care va fi folosit în efectuarea livrărilor. De regulă, cererile sunt procesate destul de repede. După completarea formularului, vei primi un email care te anunță că trebuie să finalizezi aplicația în portalul companiei pentru angajări livratori.

După ce ești inclus pe platforma de recrutare, trebuie să faci o programare în vederea desfășurării unui interviu online (interviul va dura aproximativ 30 de minute). Înainte cu o oră de desfășurarea interviului, vei primi un SMS și un email de confirmare. În cazul în care nu se fac pe moment angajări, nu vei putea programa un interviu, ci vei fi trecut pe lista de așteptare.

În cazul în care vei fi ales, vei fi contactat de către o persoană din echipa de resurse umane, care îți va da mai multe detalii și care te va ghida pe durata desfășurării procesului de angajare.

Acest tip de loc de muncă se potrivește oricui. Fie că ești student și cauți cum să faci bani repede și ușor, fie că alegi să practici această meserie full time, munca de livrator nu este titanică atât timp cât ești dispus să ieși din zona de confort și să te aventurezi în jungla traficului urban (mai ales dacă ești o persoană care iubește adrenalina și nu are stare să stea pe un scaun de birou 8 ore pe zi).

De Reținut!
Dacă ești femeie, nu ezita să aplici pentru postul de livrator. În cadrul companiei există deja peste 20 de femei care sunt Food Panda curier, cu vârste diferite. Deși industria de food delivery este dominată de bărbați, asta nu înseamnă că nu pot face această muncă și femeile.

Angajare Food Panda – documente necesare și cerințe

Principalele cerințe pentru a deveni Food Panda curier constau în deținerea unui telefon performant pe care să primești comenzile (iPhone s4 sau mai nou / Android 4.2 sau mai nou), unui mijloc de transport pentru livrarea comenzilor (mașină, bicicletă, scuter), să ai cel puțin 18 ani și să deții drept de muncă în România.

Dacă vei alege livrarea comenzilor cu bicicleta, vei fi testat prin intermediul unui curier pe bicicletă mai experimentat – după fiecare tură, acesta va raporta superiorilor săi evoluția ta. Poți opta să livrezi și pe jos, însă trebuie să te asiguri că vor ajunge la timp comenzile la clienți.

De Reținut!
Geanta izolatoare necesară pentru livrarea comenzilor îți va fi furnizată de companie.

Dacă vrei într-adevăr să devii curier Food Panda, trebuie să știi că ai nevoie de anumite calități pentru a face această meserie. Aceste calități se rezumă la cunoașterea în mare parte a străzilor din orașul tău, abilitatea de a fi punctual în livrarea comenzilor, rezistență la efort fizic, abilitatea de a comunica cu clienții (chiar și cu cei mai dificili).

Înainte de a te întreba cum mă angajez la Food Panda, ia în considerare atribuțiile care îți revin. Aceste atribuții îți vor fi prezentate în cadrul procesului de angajare Food Panda, de către responsabilul respectiv. Mai pe scurt, atribuțiile tale vor consta în aprofundarea și cunoașterea aplicației prin intermediul căreia vei primi comenzi, preluarea comenzilor și livrarea lor la timp, nealterarea produselor pe care trebuie să le livrezi, manevrarea în siguranță a mijlocului de transport, respectarea regulilor de circulație.

În procesul de angajare Food Panda îți vor fi solicitate anumite documente, precum cartea de identitate, adeverință eliberată de medicul de familie care să ateste că ești apt/ă de muncă, cazier judiciar, o copie a ultimului certificat de studii obținut. În cazul în care vei utiliza o mașină în livrări, va fi necesar să faci dovada deținerii unui permis de conducere.

Food Panda solicită curierilor săi să dețină o formă de colaborare de natură juridică, în cazul în care nu vrei să fii curier Food Panda angajat. Nu ți se cere să ai experiență, dar trebuie să poți învăța destul de repede cum merg lucrurile și în cazul în care nu cunoști prea bine orașul, să știi să utilizezi o aplicație de navigare (Google Maps, de exemplu).

În cazul în care contextul actual al pandemiei te îngrijorează, află că Food Panda își protejează angajații prin opțiunea de livrare fără a avea contact cu clientul, în care curierul pur și simplu lasă comanda în fața ușii. Încă de la început trebuie să îți asumi faptul că vei livra diverse tipuri de comenzi, nu doar mâncare – pot fi medicamente, produse de uz casnic, haine, încălțăminte sau produse din magazinul propriu al rețelei Food Panda (Pandamart).

Vezi și cum devii curier Tazz!

Avantaje și dezavantaje în a fi Food Panda curier

Ca orice altă meserie, să fii Food Panda curier presupune anumite avantaje și dezavantaje.

Avantaje

Cum te angajezi la Food Panda este în sine un avantaj – procesul este rapid și simplu. Completarea formularului este primul pas, însă nici eventuala perioadă de testare nu este extrem de solicitantă și poți învăța rapid noțiunile de bază. În plus, meseria de Food Panda curier este potrivită persoanelor care iubesc mișcarea, libertatea și aerul curat, mai ales dacă optezi pentru efectuarea livrărilor cu bicicleta sau cu scuterul.

Managementul companiei este lăudat în rândul angajaților, așa că dacă vei lua parte la angajări Food Panda, vei avea parte de o experiență plăcută. Colectivul este tânăr și plin de empatie, așa că nu ezita să îți împărtășești viziunea cu echipa. Indicațiile necesare livrării sunt destul de clare, iar atmosfera de lucru este destinsă, conform spuselor curierilor din companie.

Programul flexibil este un alt atu. Îți poți stabili programul din timp și nu ești constrâns în efectuarea unui anumit număr de ore, dacă ai un contract de prestări servicii semnat cu compania. Flexibilitatea programului îți permite să câștigi bani în plus (dacă ești student) sau să câștigi un salariu Food Panda întreg, pe măsura muncii depuse de tine.

Dezavantaje

Însă Food Panda angajări vine și cu dezavantaje. Un prim dezavantaj ar fi condițiile meteorologice nefavorabile în care vei fi nevoit/ă să livrezi condițiile uneori. Dacă vei utiliza bicicleta te vei confrunta cu astfel de situații.

Din punct de vedere al transportului, traficul aglomerat din oraș îți poate pune serios nervii la încercare. Alte dezavantaje tipice meseriei sunt adresele greșite și eventualele comenzi încurcate.

Faptul că la Food Panda angajare ți se solicită deținerea unui mijloc de transport, poate fi considerat un dezavantaj pentru unele persoane. Lipsa posibilității de a utiliza un mijloc de transport pus la dispoziție de companie este un minus.

Salarii Food Panda: cât se câștigă la Food Panda

Înainte de a lua parte la Food Panda angajare, trebuie să cunoști cât câștigă un livrator Food Panda. Așadar, baza de plată este de 9 lei pe oră, iar onorarea fiecărei comenzi este de 5 lei. La cât se câștigă cu Food Panda se adaugă și bacșișurile primite de la clienți, iar plata se face de două ori pe lună.

La Food Panda salariu diferă de la angajat la angajat și depinde în mod direct de numărul de ore lucrate și de numărul de comenzi onorate. Dacă adopți un program full time de 8 – 10 ore pe zi, poți ajunge la salarii Food Panda de 6.000 ron, acesta fiind pragul maxim atins, conform spuselor curierilor care lucrează aici. În cazul unui program part time, poți acumula un salariu Food Panda de 3.000 de lei, dacă ești rapid și livrezi cât mai multe comenzi.

La Food Panda salariu depinde de rapiditatea ta în livrarea comenzilor. Rapiditatea este cheia obținerii a cât mai multe bacșișuri, care vor contribui semnificativ la un salariu Food Panda. Clienții mulțumiți te vor răsplăti nu doar pentru rapiditatea ta, ci și pentru conduita de care dai dovadă. Valoarea bacșișurilor depinde indirect și de situația financiară a cetățenilor din orașul în care lucrezi. De exemplu, în topul orașelor cu cele mai multe comenzi se numără București, Timișoara și Brașov.

Cele mai avantajoase livrări din punct de vedere finaciar sunt cele făcute cu bicicleta, pentru că elimini din start cheltuielile cu asigurarea RCA, revizii și combustibil. Dar pentru a adopta acest mod de livrare, trebuie să fii rezistent din punct de vedere fizic și să fii pregătit să înfrunți traficul (lipsa pistelor de bicicletă îți va da dureri de cap în anumite situații, având în vedere că există destul de mulți conducători auto neatenți).

De Reținut!
Aplicația Food Panda are integrată o opțiune care vizează bacșișul curierului. Așadar, clienții care comandă, pot bifa în aplicație opțiunea Tips pentru livrator. Pentru a putea utiliza această funcționalitate, clienții trebuie să efectueze plata online cu cardul.

Află și cât câștigi la Takeaway!

Salariu Food Panda mai mare cu bonusuri

Odată ce ai aflat cum te angajezi la Food Panda și cât se câștigă la Food Panda, este timpul să afli ce bonusuri oferă această companie de livrări, pe lângă standardul salariu Food Pannda. Deși acest lucru nu este specificat cu exactitate de echipa de angajări Food Panda, există totuși un sistem de recompensare a performanțelor sub forma unor vouchere de reducere.

De Reținut!
În schimb, în anunțurile de Food Panda angajare, partenerii acestei companii care angajează curieri, oferă un bonus de 100 ron, pe lângă salariu Food Panda, pentru fiecare curier care se angajează la recomandarea ta.

Care este programul de lucru

Un prim lucru asupra căruia trebuie să te informezi înainte de a te întreba cum mă angajez la Food Panda, este programul de lucru care va influența cât câștigă un livrator Food Panda. În anunțurile pentru Food Panda angajări este specificat faptul că ai un program flexibil pe care ți-l stabilești singur/ă.

Poți opta pentru un program full time sau part time, putând lucra pe timp de zi, seara sau în weekend. Însă, atunci când îți vei configura programul, vei constata că trebuie să alegi ture de câte 4 ore fiecare, între orele 8 și 24 în fiecare zi. Salarii Food Panda pot fi mai mici sau mai mari în funcție de programul de lucru.

Programul flexibil este potrivit oricui, mai ales studenților sau elevilor de liceu din anii terminali, prin faptul că pot munci în afara orelor de curs, dar și persoanelor care aleg să genereze principalele câștiguri din această meserie.

Concluzii

Food Panda face parte din principalii furnizori de servicii de livrare a mâncării de pe piață. Deși este prezentă în domeniul food delivery încă din anul 2012, compania a luat amploare masiv pe piața românească, alături de încă 39 de țări. În prezent, aplicația are peste 5 milioane de utilizatori și sunt înscrise, în calitate de parteneri, aproximativ 30.000 de restaurante.

Comenzile sunt procesate rapid, iar clienții pot plăti comenzile cu cardul bancar sau direct curierului. Atunci când mă întreb cum mă angajez la Food Panda, mă gândesc la complexitatea procesului de angajare. Cine nu ar face asta? Cu toții ne ferim de birocrație și ne dorim ca totul să se desfășoare rapid.

Însă, la Food Panda procesul de angajare nu este unul complex. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de contact în privința angajării – acesta este disponibil pe site-ul lor, sau poți introduce în motorul de căutare Food Panda angajări sau cum mă angajez la Food Panda și vei găsi în primele rezultate link-ul pentru formular.

În timp scurt de la completarea acestuia, vei fi contactat de un angajat al firmei care te va ghida în întregul proces de angajare. Deși nu oferă bonusuri substanțiale, există salarii Food Panda destul de mari, pe măsura muncii tale.

Dacă te-ai convins că vrei să încerci meseria de livrator sau vrei doar să îți schimbi locul de muncă, încearcă Food Panda. Aici, vei avea ocazia de a te dezvolta profesional, dar și personal.

blank

Gets Bet App: joacă oricând pe Android și iOS

Recent, a fost lansată Gets Bet app care oferă jucătorilor posibilitatea de…
Mirela - mai 18, 2022
blank

Ruletă și blackjack la Gets Bet Live, alături de dealeri reali

Să te joci live nu a fost niciodată mai ușor și distractiv!…
Mirela - mai 17, 2022
blank

Metode de plată pentru depunere și retragere Getsbet

Getsbet pune la dispoziția jucătorilor săi o gamă largă de metode de…
Mirela - mai 17, 2022