takeaway angajare - acte necesare

Cum să faci bani prin Takeaway

5/5 - (2 votes)
FBmirelaF - decembrie 7, 2021

Industria de delivery s-a dezvoltat masiv în ultimii ani, cererea devenind din ce în ce mai mare, fapt care a determinat companiile care se ocupă de livrările la domiciliu să își mărească efectivul și să angajeze mai mulți curieri. Deși s-a pornit inițial de la ideea de a livra mâncare la domiciliu, în prezent firmele din domeniu livrează aproape orice, de la produse de curățenie până la medicamente și flori. Unul dintre acești furnizori de servicii este Takeaway, o companie în plină dezvoltare pe această piață, dacă ar fi să o comparăm cu gigantul Glovo angajări. În prezent, se fac Takeaway angajări, așa că nu pierde ocazia. Dar, să vedem ce informații avem despre ce anume presupune să fii curier Takeaway.

Despre Takeaway România

Takeaway România face parte din Just Eat Takeaway.com, o platformă cu caracter comercial care activează în domeniul de food delivery în peste 24 de țări. Compania are sediul central în Olanda, la Amsterdam și a fost înființată în anul 2020, ca urmare a unei fuziuni între Takeaway.com (o firmă olandeză activă pe piață din anul 2000) și Just Eat (o firmă daneză care a fost creată în anul 2001). La ora actuală, Just Eat Takeaway.com este cea mai mare platformă de food delivery din afara Chinei, având în subordinea sa peste 8.000 de curieri.

Compania Takeaway a pătruns pe piața din România în februarie 2018, moment în care a cumpărat o companie de livrări care activa la noi în momentul respectiv, anume Hello Hungry (o companie bulgărească de food delivery). După această investiție, compania s-a dezvoltat vertiginos de-a lungul anilor, investind în diverse rețele de dimensiuni mai mari decât Hello Hungry și acționând pe piața britanică, cea europeană și pe cea americană.

Aplicația Takeaway este apreciată în rândul utilizatorilor, deși s-a axat exclusiv pe livrarea de mâncare, spre deosebire de alte companii similare. Aplicația rămâne în topul preferințelor, indiferent de provocările cu care se confruntă industria.

Takeaway angajări – cum poți să devii curier Takeaway

Nu este greu să găsești anunțuri de angajare Takeaway. Prin simpla inserare în motorul de căutare a expresiilor Takeaway curier sau Takeaway angajări, vei găsi pagina companiei, dar și anunțuri postate pe platformele cu anunțuri.
Prin accesarea paginii de pe site-ul companiei, dedicată exclusiv pentru Takeaway angajări, vei putea completa formularul pentru angajare Takeaway. În acesta, va fi necesar să completezi câmpurile libere cu următoarele date: numele tău, email, număr de telefon, orașul în care locuiești și în care vrei să lucrezi. Takeaway România pune la dispoziție două moduri în care poți deveni curier Takeaway: prin angajare cu carte de muncă sau sub formă de colaborare Takeaway.

Dacă vrei să devii angajat part time sau full time ca Takeaway curier, vei semna un contract de muncă, însă va trebui să furnizezi actele necesare definitivării procesului de angajare Takeaway. Documentele necesare sunt o copie a cărții tale de identitate, cazier judiciar, o copie a ultimului act de studii, o adeverință de la medicul de familie și o copie a permisului de conducere dacă optezi pentru livrările comenzilor cu mașina.

O colaborare Takeaway nu presupune furnizarea acestor documente, ci doar a datelor despre compania ta, în vederea semnării unui contract de prestări servicii. Pentru a putea colabora astfel în calitate de curier, trebuie să deții o formă juridică, precum SRL sau PFA, care să aibă drept obiect de activitate servicii de curierat (mai exact, codul CAEN 5320 Alte activități poștale și de curier).

Cerințele companiei atunci când te prezinți la un interviu de Takeaway angajare vor consta în deținerea unui mijloc de transport în vederea livrării comenzilor (poate fi o mașină, scuter, trotinetă electrică sau bicicletă), a unui telefon performant pe care să poți primi comenzile și pe care să poți utiliza aplicația (un smartphone cu sistem de operare Android) și să ai peste 18 ani.

Pentru a te angaja aici sau pentru a încheia un contract de colaborare Takeaway, nu ai nevoie de experiență în domeniu. Unele curier Takeaway păreri susțin că livrarea comenzilor nu este o meserie complexă și că ai nevoie în primul rând de rapiditate. În al doilea rând, așa cum și în Takeaway angajări ți se va specifica, este necesar să deții un set de calități minime, dar esențiale pentru buna desfășurare a activității de curier. Aceste calități, așa cum spun câteva curier Takeaway păreri, constau în abilitatea de a fi amabil cu clienții, în capacitatea de a avea răbdare chiar și în cele mai încordate momente, deținerea abilității de orientare în spațiu și bineînțeles, rezistență la efortul fizic (mai ales dacă te vei folosi de bicicletă).

Avantaje și dezavantaje în meseria de curier Takeaway

Să fii curier la Takeaway poate fi provocator uneori sau poate fi plăcut alteori – totul depinde din ce perspectivă vezi lucrurile în momentul respectiv. Însă, analizând la rece argumentele pro și contra și luând în calcul câteva curier Takeaway păreri, am identificat o serie de avantaje și dezavantaje.

Avantaje

Privind lucrurile într-o lumină pozitivă, pot fi constatate câteva avantaje ale acestei meserii. Unul dintre ele face referire la cât se câștigă la Takeaway, adică la faptul că salariul este motivant, iar existența bonusurilor nu face decât să întărească pozitivitatea acestui aspect. La plata de bază pentru comenzi se adaugă bonusurile de performanță – un aspect important în sistemul de plată al companiei este faptul că vei fi plătit inclusiv pentru timpul de așteptare dintre comenzi (aplicabil în cazul colaborării prin intermediul unui contract de muncă). Bonusurile de performanță se acordă în funcție de numărul de comenzi livrate în luna respectivă.

Programul de muncă este flexibil și poate fi stabilit în funcție de nevoile tale. Pentru a face acest lucru, intră în aplicație și stabilește-ți turele în care vrei să lucrezi. Poți lucra dimineața, seara, în weekend sau toată ziua, dacă îți dorești acest lucru. Posibilitatea de a alege programul de lucru este un real avantaj pentru persoanele care nu pot lucra full time, cum sunt studenții.

Compania îți oferă sprijin și în vederea orientării pe traseele din oraș, prin intermediul aplicației mobile. În plus, echipa te va sprijini constant, indiferent de problemele cu care te confrunți. Dacă vei alege să folosești bicicleta, te vei bucura de mișcare și de aer curat.

Dezavantaje

Dezavantajele sunt mai puține, însă se fac simțite. De exemplu, dacă vei livra comenzile cu bicicleta sau scuterul, te vei confrunta cu diverse situații provocatoare, cum este vremea nefavorabilă, traficul aglomerat sau adresele greșite.

Lipsa opțiunii de închiriere a unui mijloc de transport în cadrul unei colaborări cu Takeaway poate fi considerat un minus. Însă pe de altă parte, dacă optezi să fii angajat cu carte de muncă, află că vei lucra cu autoturismele companiei dacă alegi această modalitate de livrare.

Cât câștigi la Takeaway

Dacă ești curios / curioasă referitor la cât câștigi la Takeaway, află că anunțurile de angajare pretind că un curier câștigă între 2.000 ron și 5.500 ron, însă, numărul de comenzi livrate influențează cât câștigi la Takeaway. Deci, poți depăși pragul de 5.500 ron, ajungând la 6.000 ron sau poate chiar mai mult.

Veniturile cresc odată cu creșterea numărului de ore lucrate și a numărului de comenzi livrate. Concluzia este simplă: cu cât lucrezi mai multe ore, cu atât mai multe comenzi vei livra, deci vei câștiga mai mulți bani.

Takeaway angajări – ce bonusuri primești în calitate de curier

Bonusurile pe care un curier le primește după ce participă la o Takeaway angajare și își începe activitatea, contribuie semnificativ la creșterea dimensiunii câștigurilor. Bonusurile diferă și cresc în funcție de performanța obținută de tine – cu cât livrezi mai multe comenzi, cu atât mai mari pot fi bonusurile. Deși nu există o valoare fixă lunară a acestor bonusuri, anumite anunțuri de angajare stipulează că bonusurile de performanță pot ajunge chiar și la 1.000 – 1.500 ron pe lună, existând posibilitatea de a fi depășită această sumă.

Așa cum ți se va spune cu siguranță și la Takeaway angajare, cât se câștigă la Takeaway depinde doar de tine și de volumul tău de muncă. Bonusurile sunt un stimulent, așa că ia-le ca pe un punct de reper în estimarea câștigurilor lunare.

Programul de lucru la Takeaway

Ca și în cazul altor firme de livrări la domiciliu, programul de lucru este flexibil, indiferent dacă lucrezi cu carte de muncă sau sub formă de colaborare. În toate anunțurile de angajări Takeaway este specificat faptul că tu ești cel care decide care va fi programul tău de lucru (practic, vei fi propriul tău șef într-un fel).

Poți alege intervalele orare în care să lucrezi, prin intermediul aplicației Takeaway. Vei putea astfel să îți alegi turele în funcție de nevoile tale și în funcție de timpul tău liber. Așadar, poți alege să lucrezi în regim full time, dacă ai de gând să generezi principalele venituri din acest job – dacă vei cumula salariul cu bonusurile de performanță primite, este posibil să ajungi la concluzia că nu mai ai nevoie să cauți un al doilea job printre locurile de muncă livratori.

Însă poți opta să lucrezi în regim part time și acest lucru ți se va potrivi ca o mănușă dacă ești student și ai nevoie de bani de buzunar, sau dacă pur și simplu vrei un venit suplimentar, în afară de salariul de la locul tău de muncă. Poți alege să lucrezi seara sau doar dimineața, sau poate doar în weekend. Indiferent de nevoile tale, echipa de angajări Takeaway poate fi o soluție pentru tine.

Care sunt părerile despre angajări Takeaway

În vederea angajării ca și curier Takeaway, părerile sunt împărțite – fiecare job are avantajele și dezavantajele lui. Însă, analizând părerile angajaților din această companie, am realizat că aspectele pozitive predomină și că cele negative sunt minore.

Așadar, aproximativ 71% din angajați (foști și actuali angajați) ar recomanda compania altor persoane, mai ales din prisma posibilităților de avansare existente. De la un simplu curier, poți ajunge să ocupi un post pe customer care, dacă ai un istoric bun, fără multe incidente și o implicare crescută în desfășurarea activității.

Salariul este destul de motivant și provocator. Câștigurile se încadrează de obicei în intervalul 2.000 – 5.500 ron, uneori chiar și 6.000 ron. Principiul de calcul este similar cu cel al altor companii de profil și mizează pe ponderea comenzilor livrate de către curier – mai multe comenzi livrate înseamnă mai mulți bani pentru tine. Din punct de vedere al salariului, compania obține un scor de 3,57 din 5.

Programul este satisfăcător și pare să mulțumească angajații care livrează comenzi. Faptul că ai posibilitatea de a-ți stabili programul de muncă este un stimulent de angajare în acest domeniu pentru multe persoane. Flexibilitatea este una dintre caracteristicile din ce în ce mai căutate în anunțurile de angajare, indiferent de domeniul de interes.

Condițiile de muncă par să fie și ele puse într-o lumină pozitivă. Managementul firmei este destul de bine organizat, și echipa este pregătită să îți acorde asistență mereu, indiferent de natura problemei cu care te confrunți pe traseu. Membrii echipei de asistență sunt prietenoși și înțelegători, așa că nu ezita să le ceri ajutorul atunci când vei avea nevoie de acest lucru.

Concluzii

Deși au existat anumite neconcordanțe în sistemul de livrări al companiei Takeaway, locurile de muncă pentru curieri se ocupă destul de repede, lucru care evidențiază necesitatea acestei meserii și valorificarea beneficiilor incluse în oferte. Takeaway România are în prezent un număr de 97.995 de angajați în toată lumea, precum au declarat oficialii companiei. Având în vedere faptul că rețeaua de livrări este într-o continuă dezvoltare, compania Takeaway va crește cu siguranță efectivul de angajați pe viitor.

Meseria de livrator este la mare căutare, nu doar pentru flexibilitatea de care poți beneficia în program, ci și pentru stimulentele acordate. Deși are competitori serioși în industria de food delivery, Takeaway aduce periodic îmbunătățiri și va continua să existe pe piața livrărilor la domiciliu (numărul mare de angajați face dovada caracterului durabil al companiei în domeniu). În anumite privințe, să fii curier Takeaway poate lăsa parțial de dorit (de exemplu, salariul), însă ne așteptăm la schimbări pozitive pe viitor.

Dacă vrei să ai libertate și să decizi tu când anume să lucrezi, atunci devino curier Takeaway și bucură-te de un mediu de lucru pozitiv și stimulant, alături de o echipă unită! Iar dacă vrei să afli ce alte oportunități ai în domeniu, verifică articolul nostru despre Food Panda angajări.

blank

Vlad Cazino bonus de bun venit: 1.500 RON + 200 Free Spins

Vlad Cazino bonusuri îți oferă 100% până la 1500 RON și 200…
FBmirelaF - ianuarie 20, 2022
blank

Bonus de bun venit Fortuna: 2000 RON + 100 Free Spins

Odată ce ți-ai creat un cont de jucător Fortuna, recompensele pe care…
FBmirelaF - ianuarie 20, 2022
blank

Cum faci o depunere sau o retragere Casa Pariurilor

Casa Pariurilor îți pune la dispoziție o gamă variată de metode de…
FBmirelaF - ianuarie 20, 2022