10 idei despre cum să faci bani în timp ce călătorești

10 idei despre cum să faci bani în timp ce călătorești

5/5 - (2 votes)
Mirela - ianuarie 18, 2022

Cum ar fi să călătorești și să faci bani în același timp? Este visul oricui să călătorească și să câștige bani în timp ce descoperă locuri noi, iar noi îți spunem că este posibil. Cea mai cunoscută modalitate în materie de cum să faci bani în timp ce călătorești este să-ți deschizi un blog de călătorii și să devii cunoscut în mediul online pentru recomandările și poveștile tale. Dar nu este singura modalitate la care poți apela.

Descoperă diverse modalități de a câștiga bani din călătorii și câți bani faci în timp ce călătorești în cele ce urmează!

Cum să faci bani în timp ce călătorești

#1 și #2: Blogging și Vlogging

cum să faci bani din blog în timp ce călătorești

Mulți dintre noi considerăm că jobul ideal presupune probabil să călătorim și să fim plătiți pentru asta. Dacă și tu îți dorești acele joburi în care călătorești în toată lumea, poți să înveți travel writing și să îți transformi blogul în afacere sau să-ți filmezi peripețiile și să le împarți cu alții printr-un canal de Youtube.

Fie că ești blogger sau vlogger, poți ajunge un adevărat influencer dacă îți construiești un brand în mediul online și reunești în jurul brandului o comunitate care să te susțină. Iar platformele pe care le poți folosi pentru a deveni cunoscut sunt diverse – blog pe WordPress spre exemplu, YouTube, Instagram, Facebook, Twitter și lista poate continua. Important este să începi pe o anumită platformă, iar pe măsură ce brandul tău crește să te extinzi și spre alte platforme.

De Reținut!
Nu trebuie să ai cunoștințe de programare sau studii superioare. Înțelegem că sunt anumite meserii unde ai nevoie de anumite abilități și specializări formale, însă nu e cazul când vorbim de travel writing. Poți să înveți cum să câștigi bani din călătorii începând de la 0 și poți ajunge să trăiești din asta dacă ești determinat.

Trebuie să menționăm că este o diferență majoră între a avea un blog călătorii sau vlog de travel și a întreține unul, ca un travel influencer full time. După ce citești acest articol, vei ști cu siguranță cum să îți începi vlogul / blogul și vei avea o viziune de ansamblu despre cum să faci bani din travel. Însă este nevoie de dedicare, multă muncă și pasiune pentru a putea să îți menții site-ul sau canalul la standarde înalte. Atunci vei avea șanse să obții sponsorizări și venituri de pe urma lui, deci vei găsi diverse oportunități în materie de cum să faci bani în timp ce călătorești.

Despre cum să devii influencer poți citi în articolul din link.

Alege-ți o nișă

Blogurile sau vlogurile de călătorii reprezintă o nișă în sine, însă trebuie să o segmentezi și să alegi să scrii despre ce ți se potrivește cel mai bine. Gândește-te la segmentul de travel din perspectiva publicului care te va urmări și a călătoriilor pe care le faci deja.

De asemenea, trebuie să mai iei în considerare bugetul alocat călătoriei, durata călătoriei, vârsta călătorilor, mijloacele de transport folosite, tipurile de sfaturi pe care le poți oferi tu, etc. Toate elementele enumerate anterior pot constitui o nișă granulară, specifică. Evident, poți alege mai multe elemente și astfel te vei adresa unui public mai larg.

De exemplu, poți face blogging sau vlogging despre destinații exotice, însă încadrate într-un buget mediu pentru turiști tineri, cu vârste între 25 și 35 de ani. Poți să te regăsești și în situația în care un blog de călătorie nu are neapărat un public foarte bine definit. Atunci, articolele vor fi citite și de alte segmente de public. Însă și aceia vor afla dacă pot vizita o anumită destinație în limita unui anumit buget sau dacă este recomandat să meargă singuri sau în cuplu, etc.

De Reținut!
Câteva exemple de nișe populare pentru bloguri de călătorii sunt călătoriile în Asia și Orientul Mijlociu, călătoriile de lux, călătoriile single sau de cuplu, bloguri călătorii munte sau mare, etc. Să nu pierzi din vedere faptul că nișa este de multe ori criteriul care te ajută să fii mai ușor identificabil.

Acestea sunt valabile și în cazul unui vlog de călătorie, se schimbă doar modalitatea prin care ajungi la public, adică de la scris la filmulețe de scurtă sau lungă durată, filmulețe pe care le poți numi episoade.

Bineînțeles, atunci când te gândești dacă să faci vlogging sau blogging trebuie să ai în vedere ce fel de persoană ești tu. Ești o fire introvertită care preferă se se ascundă în spatele ecranului sau ești o fire extrovertită care adoră să fie în fața camerei? Dacă nu scrii din plăcere sau filmulețele tale nu sunt naturale, captivante, neforțate, publicul nu se va alătura comunității pe care vrei să o creezi.

Cum faci bani din blog / vlog: Alege-ți un nume

Poate că inițial numele nu ți se pare un element atât de important. Nimic mai greșit! Numele blogului sau canalului de Youtube este similar unei cărți de vizită. Atunci când îți alegi numele, este foarte important să ții cont de câteva aspecte:

 • Să fie ușor de memorat și reținut

Pentru a fi ușor de memorat, numele trebuie să fie scurt: două, maxim 3 cuvinte. Trebuie să fie sonor și de impact, astfel încât să îl poți reține cu ușurință.

 • Să te reprezinte

Indiferent dacă alegi să folosești numele tău real sau să inserezi un indiciu legat de tine personal, reprezintă un avantaj. Ai totuși în vedere că numele trebuie să oglindească în totalitate blogul / canalul tău și conținutul de travel, și nu pe tine.

 • Să nu restricționeze din punct de vedere timp, spațiu, vârstă etc.

Poți să ai tendința să cuprinzi vârsta ta sau locația în numele blogului / vlogului tău, însă noi te sfătuim să nu faci acest lucru. Dacă de exemplu te afli în Europa și călătorești în spațiul european, ai putea fi tentant să incluzi continentul în numele blogului. Însă dacă peste 1 an te vei reloca în America de Sud și vei călători acolo? Nimeni nu va căuta articole despre America de Sud pe un blog de călătorie care trimite cu gândul strict la Europa.

 • Să nu conțină cuvinte prea mult folosite deja

Nu îți recomandăm să folosești cuvinte mult prea uzuale, precum travel, backpack, adventure, etc. Toate aceste cuvinte sunt folosite deja de către bloggeri mai mari și deja cunoscuți. Pentru a te face remarcat, trebuie să fii original în alegerea numelui tău și în conținutul pe care îl oferi.

 • Creează-ți o identitate

Dacă vrei să știi cum faci bani din blog sau vlog, logo-ul este foarte important și ar trebui să indice tema blogului sau vlogului de călătorie. Dacă vrei să investești în identitatea ta pe zona de travel, te sfătuim să apelezi la serviciile unui graphic designer.

Însă te poți descurca și fără investiții financiare. Uită-te pe diferite bloguri de călătorii care îți plac și insipiră-te de acolo. Poți să folosești programe precum Canva și să îți creezi propriile bannere pentru blogul tău, de exemplu. Dacă vrei să îți creezi și logo-ul singur, îți recomandăm Visme, Oberlo și chiar Canva care este foarte ușor de folosit.

 • Nu uita de descriere și metode de contact

Descrierea și modalitățile de contact sunt expuse într-un mod în cazul blogului și în alt mod în cazul vlogului. Dacă vorbim de un blog călătorii, este necesar să ai o pagină în care să te prezinți publicului tău și să motivezi existența blogului tău. De asemenea, este important să împărtășești audienței motivele esențiale pentru care ar trebui să te urmărească și ce aduce diferit blogul tău față de celelalte bloguri de călătorii.

Îți dăm câteva sfaturi succinte în ceea ce privește pagina de descriere și cea de contact:

 • Punctează numai câteva puncte esențiale despre tine, nu îți plictisi audiența;
 • Fă-ți o descriere ușor de înțeles, succintă și clară;
 • Adaugă o fotografie prietenoasă cu tine;
 • Setează așteptările audienței tale în legătură cu ce fel de conținut vei posta și cu ce frecvență;
 • Fii prietenos și natural în limbaj;
 • În pagina de contact, asigură-te că apar adresa ta de email, un formular de contact și butoanele de social care să îți redirecționeze publicul către paginile tale de Social Media.
cum faci bani dintr-un vlog de călătorie

În cazul unui vlog de călătorie, descrierea ta poate fi o formă de salut, o propoziție cu care îți începi fiecare episod și după care să fii cunoscut în mediul online de urmăritori și nu numai. Este un fel de identitate a ta pe care o creezi în spatial online. Vlogul îți permite să introduce descrieri la fiecare clip încărcat, acesta fiind scurtă, suprinzând esența episodului respectiv.

De Reținut!
De asemenea, poți pune în descriere link-uri către recomandările despre care vorbești în episod și către paginile de rețele sociale pe care le deții. Metodele de contact pot fi afișate și / sau menționate la finalul fiecărui episod.

Descoperă mai multe idei despre cum faci bani din Youtube!

Cum să faci bani în timp ce călătorești: Creează conținut de calitate

Dacă vrei să-ți deschizi un blog despre călătorii, te vom sfătui din nou să fii prietenos și natural în limbaj. Încearcă să fii original și să nu te pierzi în detalii nesemnificative. Bazează-te numai pe propriile tale experiențe și nu încerca să înflorești sau să reproduci superficial.

Încearcă să îți structurezi de fiecare dată articolul astfel încât să poate fi ușor de scanat și de către cei care nu au timp să citească fiecare rând. Asigură-te că folosești cuvinte cheie relevante pentru subiectul articolului astfel încât să fii ușor de găsit de către motoarele de căutare și listat printre primele rezultate. De asemenea, fiind un blog de călătorii, folosește fotografii de calitate, eventual făcute chiar de tine!

Dacă îți surâde mai mult ideea unui vlog de călătorie, calitatea este dată de camera cu care te filmezi, lumina folosită și cunoștințele tale în editare video pentru că odată filmat episodul, acesta trebuie editat corespunzător înainte de a fi urcat pe canal. Totuși, trebuie să menționez că nu ai nevoie de o cameră performantă pentru a începe să faci vlogging, un smartphone cu o camera bună fiind suficientă pentru un start bun.

Expunerea pe Social Media

Trăim în plină eră digitală, deci este obligatoriu să ai cel puțin un cont pe o rețea de socializare importantă, precum Facebook sau Instagram. Platformele de social media îți pot genera trafic pentru că poți posta diferite tipuri de informație pentru audiențe diferite.

Indiferent de ce canale digitale alegi pentru promovare, păstrează același nume și aceeași poză de profil pentru a păstra identitatea blogului / canalului tău de travel.

Astfel, vei fi ușor identificabil și vei rămâne în memoria vizuală a segmentului de public căruia i te adresezi și mai ales, poți fi ușor de găsit de sponsorii care te pot ajuta să-ți dai seama cum să faci bani în timp ce călătorești, reduceri sau vacanțe gratuite pentru promovarea serviciilor lor pe site-ul sau canalul tău de Youtube. Astfel de propuneri de parteneriat pot veni din zona de servicii hoteliere, catering sau obiective turistice. Asigură-te doar că accepți propuneri de parteneriat pentru produse și servicii care se potrvesc comunității pe care ai format-o.

De Reținut!
Postează cu regularitate și nu te sfii să încerci lucruri noi! Documentează-te și inspiră-te de la concurenții tăi din domeniul de travel. Studiază tipurile de postări și de conținut care atrag și formează-ți și tu propria strategie!

Pentru mai multe sfaturi și idei, îți recomandăm articolele noastre despre:

Cum faci bani din blog sau vlog

 • Fii determinat și constant;
 • Fii pregătit să aloci ore întregi zilnic blogging-ului de travel profesionist;
 • Fii pregătit să primești și critici;
 • Fii activ în mod constant pe rețelele de socializare;
 • Urmărește-ți traficul pe blog;
 • Folosește-te de social media pentru promovare;
 • Interacționează cu ceilalți bloggeri;
 • Atrage sponsori

Câți bani se câștigă din blog călătorii? Dar din vlog?

Dacă te întrebi câți bani se câștigă din blog călătorii sau video blog, trebuie să știi că nu există un răspuns clar. Vei câștiga mai mult cu cât ești mai activ și folosești mai multe instrumente care pot atrage bani de pe site-ul sau canalul tău de Youtube. Poți folosi nu doar clasicele reclame, ci și afiliere, parteneriate cu diverse branduri pentru vânzare de produse, postări sponsorizate pe social media (dacă blogul tău are asociate și conturi de social media, ceea ce ar trebui) și multe altele.

Vezi diverse modalități de marketing online 2022!

De Reținut!
Pentru a-ți răspunde la întrebarea câți bani se câștigă din blog, putem să-ți spune cu aproximație că la început poți face între 50 – 100 euro pe lună, dar poți câștiga mai mult odată ce devii cunoscut – chiar peste 10.000 euro / an.

În ceea ce privește vloggingul, sumele pot fi și mai mari, iar vloggerii cunoscuți de azi ne demonstrează că poți să trăiești din vlogging. Spre exemplu, Selly câștigă 10.000 euro pe lună, iar Dorian Popa câștigă 20.000 euro / lună din Youtube. Nu te aștepta să câștige sume atât de mari imediat de la lansarea vlogului, începe să-ți construiești comunitatea, iar apoi gândește-te la monetizarea blogului / canalului de Youtube.

TOP 8 cele mai bune joburi în care călătorești

Un vlog sau blog despre călătorii este într-adevăr cea mai populară și actuală modalitate de a învăța cum să faci bani în timp ce călătorești, iar avantajul este că transformi o pasiune într-o sursă de venit, însă există și alte modalități la capitolul cum să faci bani în timp ce călătorești, după cum vei observa în continuare.

#1: Profesor / Meditator de limbă engleză

Dacă deții un certificat care să-ți ateste cunoștințele în limba engleză poți să înveți cum să faci bani în timp ce călătorești pentru un job în calitate de profesor sau meditator de limbi străine. Astfel de joburi în care călătorești îți oferă oportunitatea de a te stabili într-o altă țară pentru o perioadă de câteva luni sau un an, iar ca avantaje putem menționa salariul destul de mare și programul flexibil pe care ți-l poți face, având astfel timp și de călătorii.

De asemenea, poți găsi un loc de muncă drept translator pentru diverse companii, iar această muncă poate fi făcută și online, ceea ce îți oferă mai mult timp pentru călătorii în străinătate.

#2: Joburi în care călătorești: Ghid turistic

În categoria celor mai bune joburi în care călătorești se numără și jobul de ghid turistic. Dacă te fascinează istoria unui loc, ești comunicativ, prietenos și dispus să răspunzi la întrebările celor mai curioși, ai putea lua în considerare jobul de ghid turistic pentru a face călătorii în străinătate.

#3: Instructor de scuba diving / surf / ski / fitness / yoga / dans și altele

Dacă ești instructor de sport în țară, poți avea același job și în afară, doar că mai bine plătit și cu o nouă priveliște care să te motiveze zilnic. Cel mai probabil vei avea nevoie de un certificat care să-ți ateste experiența sau de ceva ani de experiență care să demonstreze că ești capabil.

Dacă ești în căutarea unei destinații cu advărat exotice, poți lua în considerare jobul de instructor de scuba diving la mare căutare în Thailanda, Australia, Egipt și multe alte locații impresionante.

#4: Joburi în care călătorești de tip freelancing

În acest articol nu vorbim doar de cum să faci bani din călătorii, dar și de cum să faci bani în timp ce călătorești, iar oportunitatea momentului este freelancingul care îți oferă libertatea de a lucra de oriunde, la orice oră. Practic, îți alegi proiecte de interes la care vei avea un termen limită de respectat. Atât timp cât predai sarcinile de lucru la momentul potrivit, poți să călătorești oricât. Poți lucra de la piscină, de pe plajă, dintr-o cafenea sau alte locuri și astfel poți câștiga bani în timp ce descoperi noi locații.

De Reținut!
Domeniile în care poți face freelancing sunt diverse, cum ar fi programare, design grafic, content writing, social media. Mai multe despre posibilitățile de a face freelancing găsești aici.

Citește mai mult despre ce înseamnă freelancing!

#5: Fotograf

Fotografia și călătoriile se numără printre pasiunile tale? Îmbină-le și fă bani vânzând fotografii proprii din călătorii în străinătate sau chiar din țară. O cameră bună și un scurt curs chiar gratuit pe care îl poți găsi online te vor ajuta să faci fotografii care merită să fie vândute. Află mai multe despre cum să câștigi bani din fotografie!

joburi în care călătorești - fotograf

#6: Asistent virtual

Dacă iubești să lucrezi în fața laptopului mai mult decât interacțiunea față în față, ce spui de un job ca asistent virtual? Un asistent virtual este un fel de asistent manager care își face treaba remote, deci fără să fie nevoie să mergi la birou. Jobul de asistent virtual îți permite oricând să faci călătorii în străinătate.

Astfel de joburi în care călătorești apar în diverse domenii, în special în industriile creative, cum ar fi marketing sau publicitate. Vei avea nevoie de cunoștințe în Word și Excel și chiar de cunoștințe pentru realizarea unor prezentări atractive. Descoperă câți bani câștigi ca asistent virtual!

#7: Însoțitor de zbor

Dacă vrei cu adevărat să știi cum să faci bani în timp ce călătorești mult, poți fi însoțitor / însoțitoare de bord, iar salariul va fi cu atât mai mare, cu cât vei călători mai mult. Dacă alegi trasee lungi și vei petrece mai mult timp în zbor, vei câștiga mai mult decât dacă ai trasee scurte. Totuși, ia în considerare faptul că-ți vei petrece mai puțin timp cu familia și prietenii. Între zboruri vei avea timp să vizitezi orașul sau insula pe care tocmai ai aterizat. Vei cunoaște mereu oameni noi și vei putea învăța limbi diferite, deci pe lângă bani, vei câștiga dezvoltare personală.

#8: Un loc de muncă obișnuit în străinătate

Ideile de mai sus sunt specifice călătoriilor, dar cine a zis că nu te poți stabili în altă țară pentru câteva luni sau mai mult, optând pentru locuri de muncă în străinătate? Vei avea un job pe o perioadă determinată, la care vei fi plătit cu mult peste cât ai fi plătit în țară și reușești astfel și să te bucuri de experiența unei călătorii mai lungi într-o țară cu diverse oportunități. Cele mai căutate țări pentru locuri de muncă de către români sunt Anglia, Germania, Spania, Italia sau Austria. Tu ce țară vrei să vizitezi?

Câti bani faci în timp ce călătorești?

De Reținut!
Probabil te întrebi câți bani faci în timp ce călătorești, iar răspunsul este foarte relativ. Cât câștigi depinde de modalitatea pe care ai ales-o să faci bani din călătorii și de implicarea ta, bineînțeles.

Dacă mergi pe primele variante, blog sau vlog de călătorie, poți câștiga de la 200 dolari la 20.000 dolari, cei mai mulți bloggeri spre exemplu, câștigând 5.000 dolari pe lună, conform unui studiu din 2019.

Dacă ești interesat de variantele din a doua parte a articolului, îți putem spune că o stewardesă are un salariu de bază între 1.200 – 1.400 euro / lună, la care se adaugă și diurna de zbor de aproximativ 40 euro / zi. Bineînțeles, salariul depinde de fiecare companie și de experiența fiecăruia.

Dacă te întrebi câți bani faci în timp ce călătorești și ești ghid turistic, află că poți ajunge la 2.000 euro / lună și îți poți lua plata la zi. De asemenea, poți avea și cazare și masă asigurate, ceea ce te va scuti de cheltuieli semnificative.

În loc de concluzii

 • Există numeroase posibilități de a face bani din călătorii, dar și joburi în care călătorești și câștigi bani ca la un loc de muncă obișnuit
 • Cele mai populare metode despre cum faci bani în timp ce călătorești , în special în rândul tinerilor, sunt bloggingul și vloggingul
 • Câștigurile diferă în funcție de metoda aleasă, implicare și țara în care vrei să călătorești

Secretul succesului constă în perseverență, așa că gândește-te ce metodă ți se potrivește și încearcă până când vezi rezultate reale!

cum câștigi 20 Lei Free Bet Betano casino

Promoții Betano cu depunere: 30% Bonus Cashback Betano

La Betano chiar și când pierzi ești câștigător. Aici primești 30% Bonus…
Mirela - iunie 30, 2022
blank

Cerințe de rulaj SportingBet pentru bonusul de bun venit

Toate câștigurile care sunt adunate în urma utilizării unui bonus de bun…
FBvalentinS - iunie 30, 2022
blank

Îndeplinește cerințe rulaj Betfair și retrage-ți bonusul

Fiecare bonus de bun venit vine la pachet cu o serie de…
Mirela - iunie 30, 2022