cărți educație financiară

5/5 - (1 vote)
cristinaR - ianuarie 4, 2021

Educaţia stă la baza succesului din orice domeniu, iar zona financiară nu face excepţie de la regulă. Aşadar, la începutul unui business, a unei cariere în domeniul financiar sau atunci când vrei să te dezvolţi pe acest plan, ar fi bine să te autoeduci.Una dintre cele mai bune metode prin care poţi face asta este să citeşti. De-a lungul timpului, numeroşi antreprenori au scris cărți educație financiară, oferind publicului lor sfaturi prețioase.

Cărţi educaţie financiară pentru o perspectivă nouă

Tocmai de aceea, am alcătuit o listă a unora dintre cel mai utile cărţi recomandate în domeniu. Unele sunt generale, altele abordează această temă ceva mai targetat, însă un lucru este sigur: toate te vor ajuta foarte mult în carieră, dar şi în viaţă.

Secretele Minţii de Milionar – Harv T. Eker

Gândeşte ca un milionar, acţionează ca un milionar şi, până la urmă, vei ajunge milionar. Această carte de educaţie financiară aflată în topul multor cititori este nu doar educativă, ci şi inspiraţională. Ea poate duce la schimbarea aceea dorită de mulţi dintre noi, dar care întârzie să apară. Cartea vorbeşte, printre altele, de gestionarea banilor şi împărţirea lor pe categorii (metoda JARS – Metoda celor 6 Borcane).

În plus, Eker marşează pe ideea de afacere, mai degrabă decât pe cea de salariat. Printre acele sfaturi educaţie financiară, regăsim şi ideea că, din poziţia de salariat ai anumite limite, indiferent cât de bun ai fi, în vreme ce afacerea ta este o idee mult mai profitabilă. Ba mai mult, oricine conduce propria afacere este mult mai motivat şi dornic de a lucra mai mult, de a veni cu idei noi şi de a avea succes.

Un alt atu al cărţii este şi faptul că abordează legătura dintre mintea noastră, modul în care gândim şi banii pe care îi câştigăm.

Acestea sunt toate sfaturi educaţie financiară oricând binevenite.

Tată Bogat, Tată Sărac de Robert T. Kiyosaki şi Sharon Lechter

O carte nelipsită din astfel de topuri, principalul atu al acestei cărţi educaţie financiară este aceea că explică pe înţelesul tuturor conceptele financiare importante. Pe lângă asta, cartea oferă anumite tips & tricks despre metode de economisire, dar şi despre ce înseamnă, de exemplu, să fii bogat. Schimbând perspectiva, ţi se schimbă şi şansele de a fi mult mai priceput în acest domeniu şi de a câştiga (dar şi de a economisi) mai mult.

Cartea conţine numeroase lecţii din domeniul financiar. Principalul câştig al acestei cărţi este pentru mulţi faptul că înţeleg care sunt diferenţele, cum “funcţionează” oamenii bogaţi şi oamenii săraci, cum folosesc şi privesc ei banii. În urma acestor lecţii, ai putea să îţi schimbi şi tu atitudinea din acest punct de vedere.

Warren Buffett despre aproape orice

Cartea “Warren Buffet despre aproape orice ” – Biografia de afaceri a celui mai de succes investitor al lumii” este un must have. Acum câţiva ani, averea lui Buffett a fost estimată undeva la 59 miliarde de dolari. Al patrulea cel mai bogat miliardar al lumii, investitorul este o forţă în domeniul lui, dar şi în lume. Principalul lui atu, prezentat şi în carte, una dintre cele mai bune cărţi educaţie financiară, este  “intuiţia” de a şti unde şi când să investească.

Aşadar, această carte poate servi şi drept “model de viaţă”, dar este şi o carte de investiţii. Volumul mai sus menţionat este structurat diferit. Conţine atât articole cu Buffett incuse în reviste de specialistate, dar şi scrisori către acţionarii Berkshire, una dintre cele mai de succes afaceri ale americanului.

Cele mai “fierbinţi” subiecte ale cărţii sunt: strategiile de afaceri adoptate de Warren Buffett, analiza instrumentelor financiare derivate, prietenia dintre Buffett şi Bill Gates, gestionarea propriei averi în contextul familiei sale etc.

The Intelligent Investor – Benjamin Graham

“The Intelligent Investor” este o carte pe care, în România, s-ar putea să o găseşti numai în limba engleză. Cu toate acestea, merită să o ai în bibliotecă, mai ales că se numără printre preferatele “Oracolului din Omaha”, aşa cum i se mai spune lui Buffett. S-ar putea ca acele sfaturi educaţie financiară să îţi fie de mare folos.

Dacă eşti investitor, “te învârţi” în această lume şi vrei să afli mai multe despre ea, cartea aceasta este un manual foarte folositor. Devenită rapid un bestseller internaţional, cartea a inspirat şi a ajutat o mulţime de oameni, de peste tot în lume. Chiar dacă a fost prima dată publicată în 1949, ea este văzută ca cel mai respectat ghid în investiţii, una dintre cărţi educaţie financiară de neratat.

Cartea are în prim plan ideea de “valoarea investiţiei”, protejarea investitorilor de posibilele zone cu erori. În plus, îi ajută şi îi învaţă pe aceştia să îşi dezvolte strategii pe termen lung.

Milionarul pe Pilot Automat – David Bach

Va fi mult mai uşor să îţi gestionezi banii după ce vei fi citit această carte. În acest context, secretele par a fi tehnologia şi sistemele automatizate. Practic, această carte îţi arată cum poţi bifa scopurile tale financiare automatizând anumite procese care au legătură cu banii, având astfel mai mult timp pentru celelalte aspecte.

Bach este autorul care a demonstrat că nu economisim pentru că nu vrem, nu pentru că nu avem. În carte el prezintă foarte clar acest mecanism, dar şi alte sfaturi educaţie financiare legate, de exemplu, de tehnologie şi uşurarea muncii noastre astfel.

Ramurile dezbătute în carte sunt diverse, de la investiţii până la achiziţii sau plată facturilor.

Aceste mecanisme şi sfaturi educaţie financiară sunt simple şi eficiente

Uneori tindem să credem că ştim să ne investim banii sau să ne organizăm din punct de vedere financiar. Ajunşi, însă, la un anumit nivel, înţelegem că educaţia financiară este la fel de importantă ca orice altă educaţie. Nu putem avansa, nu putem învăţa şi câştiga fără ajutorul şi recomandările celor care au făcut istorie în acest domeniu.

Fie că eşti la început de drum, în liceu sau facultate, fie că eşti la jumătatea drumului şi vrei să cunoşti şi alte viziuni, aceste cărţi educaţie financiară sunt un must have pentru oricine. Alege-le pe cele cu care rezonezi după care continuă cu cele care te pot ajuta efectiv în drumul tău profesional.

Citește și articolele despre:

blank

Vlad Cazino bonus de bun venit: 1.500 RON + 200 Free Spins

Vlad Cazino bonusuri îți oferă 100% până la 1500 RON și 200…
FBmirelaF - ianuarie 20, 2022
blank

Bonus de bun venit Fortuna: 2000 RON + 100 Free Spins

Odată ce ți-ai creat un cont de jucător Fortuna, recompensele pe care…
FBmirelaF - ianuarie 20, 2022
blank

Cum faci o depunere sau o retragere Casa Pariurilor

Casa Pariurilor îți pune la dispoziție o gamă variată de metode de…
FBmirelaF - ianuarie 20, 2022