Educația financiară este unul dintre aspectele care ar trebuie să fie primordiale în viața noastră, încă din copilărie. Deși nu toți pun preț pe acest tip de cunoștințe, într-un fel sau altul, cu toții primim o educație financiară, însă, felul în care ne-o însușim depinde doar de noi înșine. În acest sens, avem la dispoziție informații valoroase pe care le putem dobândi din cărți de educație financiară.
Educația financiară poate fi considerată o disciplină care te ajută să înțelegi mai bine aspectele financiare și modul de funcționarea a mecanismelor financiare. Pe scurt, înțelegi cum funcționează banii și cum îți poți câștiga independența financiar.
În felul acesta, aflii care sunt cele mai eficiente și potrivite moduri în care poți utiliza instrumentele financiare în folosul tău, astfel încât acestea să te ajute să devii liber din punct de vedere financiar.
Dobândirea competențelor de natură financiară joacă un rol important în dezvoltarea pe deplin a ființei umane, ca element indispensabil în societate. Odată cu o libertate pe plan financiar, câștigi și un volum de cunoștințe care îți dezvoltă creativitatea și îți îmbunătățește perspectivele.
Cu ajutorul acestora, vei învăța să îți setezi obiective realizabile, și să atingi un nivel de trai mai calitativ. O bună sursă de informare sunt cărți pentru educație financiară, deci nu ezita să le consulți, inclusiv cele mai bune cărți de investiții.
Află mai multe despre ce este educația financiară!
Educația financiară trebuie să fie însușită încă din copilărie, acesta fiind cea mai potrivită perioadă de însușire a fundamentelor acestei educații. Având în vedere faptul că educația financiară nu este încă un concept foarte bine conturat în sistemul nostru, auto-educarea în acest sens joacă un rol primordial, și pentru asta putem apela la cărți educație financiară.
Pentru a putea face asta, este important să citești cărți despre educație financiară care să te ajute să înțelegi aceste informații, și să analizezi și cele mai bune cărți de investiții.
În acest sens, ți-am pregătit un mic top cărți educație financiară. Descoperă cele mai bune cărți de educație financiară pe care să le adaugi în biblioteca ta!
De la idee la bani, scrisă de Napoleon Hill, se clasează în topul preferințelor cititorilor cu privire la educație financiară cărți. Scrisă în timpul Marii Crize Economice, cartea De la idee la bani a devenit oarecum un adevărat ghid al libertății financiare, devenind ulterior una dintre cele mai populare cărți pentru educație financiară.
Mesajul transmis de autor subliniază faptul că gândurile sunt cele care ne conduc acțiunile și că în esență, putem realiza tot ceea ce ne dorim.
În cartea sa, Napoleon Hill a evidențiat 13 principii care stau la baza succesului. Acestea fac referire la dorință, credință, auto-sugestie, cunoaștere specializată, imaginație, planificare, decizie, persistență, puterea minții, transmutarea energiei sexuale, subconștient, creier și al șaselea simț.
Cu ajutorul acesteia, vei învăța cum să te cunoști mai bine, cum să îți materializezi ideile și cum să îți controlezi ideile.
O carte nelipsită din astfel de topuri, principalul atu al acestei cărţi educaţie financiară este aceea că explică pe înţelesul tuturor conceptele financiare importante. Pe lângă asta, Tată bogat, tată sărac carte oferă anumite tips & tricks despre metode de economisire, dar şi despre ce înseamnă, de exemplu, să fii bogat.
Schimbând perspectiva, ţi se schimbă şi şansele de a fi mult mai priceput în acest domeniu şi de a câştiga (dar şi de a economisi) mai mult.
Cartea Tată bogat, tată sărac conţine numeroase lecţii din domeniul financiar. Principalul câştig al acestei cărţi este pentru mulţi faptul că înţeleg care sunt diferenţele, cum “funcţionează” oamenii bogaţi şi oamenii săraci, cum folosesc şi privesc ei banii. În urma acestor lecţii, ai putea să îţi schimbi şi tu atitudinea din acest punct de vedere.
Printre cele mai recomandate cărți de educație financiară se regăsește și titlul Banii: Stăpânește jocul de Tony Robbins.
În calitate de speaker motivațional, în Tony Robbins Banii: Stăpânește jocul, acesta detaliază concepte complexe din lumea financiară, iar cu ajutorul felului său de a scrie, te determină să privești aspectele financiare dintr-o altă perspectivă, mult mai eficace. Tony Robbins Stăpânește jocul este una dintre acele cărți despre bani care te învață cum să prosperi cât mai mult.
E una din cărțile în care afli și înțelegi ce este educația financiară Robert Kiyosaki și este cotată ca fiind una dintre cele mai bune cărți de educație financiară. Cartea este o adevărată sursă de inspirație pentru cei care vor să dobândească mai multe cunoștințe în domeniul financiar și chiar să le pună în practică.
Înainte de a demisiona de Robert Kiyosaki este una dintre cele mai bune cărți de investiții cu ajutorul căreia vei afla cum să ieși din postura de angajat și să devii un adevărat întreprinzător. Înainte de a demisiona face parte din categoria de cărți despre educație financiară ce nu pot fi ignorate.
O altă alternativă din seria de cărți despre bani este Banii în mișcare, carte scrisă de către Iancu Guda. Face parte din categoria de cărți pentru educație financiară care constituie un reper veritabil în educația financiară. Banii în mișcare carte online îți arată cum să gestionezi mai eficient resursele pe care le ai la dispoziție, astfel încât să nu rămâi niciodată descoperit.
Această carte te învață cum să îți schimbi modul de gândire și de percepție vizavi de bani. Autorul se exprimă liber, astfel încât cartea să fie înțeleasă de către toată lumea, iar lectura sa este indicată să fie făcută cu o foaie de hârtie și cu un pix alături de tine, pentru a putea face calculele în conformitate cu cazul tău.
Banii în mișcare carte online face parte din cele mai bune cărți de educație financiară.
Aceasta e încă o oportunitate de studiu dacă ești în căutarea de cărți despre educație financiară. Alături de titluri consacrate din domeniu, precum Tony Robbins Banii stăpânește jocul, și The Richest Man in Babilon este o sursă de informare valoroasă.
Fiind clasată în top cărți educație financiară, cu ajutorul ei poți aprofunda aspectele de bază din sectorul financiar și diverse metode de economisire.
Mai pe scurt, lucrarea se încadrează în categoria de cărți de educație financiară care prezintă aspecte practice utile în dobândirea prosperității și a unei organizări financiare mai bune. Informațiile din carte își pot lăsa amprenta asupra cititorului, atât timp cât totul e aprofundat cum trebuie.
Gândeşte ca un milionar, acţionează ca un milionar şi, până la urmă, vei ajunge milionar. Această carte de educaţie financiară aflată în topul multor cititori este nu doar educativă, ci şi inspiraţională. Ea poate duce la schimbarea aceea dorită de mulţi dintre noi, dar care întârzie să apară. Cartea vorbeşte, printre altele, de gestionarea banilor şi împărţirea lor pe categorii (metoda JARS – Metoda celor 6 Borcane).
În plus, Eker marşează pe ideea de afacere, mai degrabă decât pe cea de salariat. Printre acele sfaturi educaţie financiară, regăsim şi ideea că, din poziţia de salariat ai anumite limite, indiferent cât de bun ai fi, în vreme ce afacerea ta este o idee mult mai profitabilă. Ba mai mult, oricine conduce propria afacere este mult mai motivat şi dornic de a lucra mai mult, de a veni cu idei noi şi de a avea succes.
Un alt atu al cărţii este şi faptul că abordează legătura dintre mintea noastră, modul în care gândim şi banii pe care îi câştigăm.
Acestea sunt toate sfaturi educaţie financiară oricând binevenite.
Cartea “Warren Buffet despre aproape orice ” – Biografia de afaceri a celui mai de succes investitor al lumii” este un must have. Acum câţiva ani, averea lui Buffett a fost estimată undeva la 59 miliarde de dolari. Al patrulea cel mai bogat miliardar al lumii, investitorul este o forţă în domeniul lui, dar şi în lume. Principalul lui atu, prezentat şi în carte, una dintre cele mai bune cărţi educaţie financiară, este “intuiţia” de a şti unde şi când să investească.
Aşadar, această carte poate servi şi drept “model de viaţă”, dar este şi o carte de investiţii. Volumul mai sus menţionat este structurat diferit. Conţine atât articole cu Buffett incuse în reviste de specialistate, dar şi scrisori către acţionarii Berkshire, una dintre cele mai de succes afaceri ale americanului.
Cele mai “fierbinţi” subiecte ale cărţii sunt: strategiile de afaceri adoptate de Warren Buffett, analiza instrumentelor financiare derivate, prietenia dintre Buffett şi Bill Gates, gestionarea propriei averi în contextul familiei sale etc.
“The Intelligent Investor” este o carte pe care, în România, s-ar putea să o găseşti numai în limba engleză. Cu toate acestea, merită să o ai în bibliotecă, mai ales că se numără printre preferatele “Oracolului din Omaha”, aşa cum i se mai spune lui Buffett. S-ar putea ca acele sfaturi educaţie financiară să îţi fie de mare folos.
Dacă eşti investitor, “te învârţi” în această lume şi vrei să afli mai multe despre ea, cartea aceasta este un manual foarte folositor. Devenită rapid un bestseller internaţional, cartea a inspirat şi a ajutat o mulţime de oameni, de peste tot în lume. Chiar dacă a fost prima dată publicată în 1949, ea este văzută ca cel mai respectat ghid în investiţii, una dintre cărţi educaţie financiară de neratat.
Cartea are în prim plan ideea de “valoarea investiţiei”, protejarea investitorilor de posibilele zone cu erori. În plus, îi ajută şi îi învaţă pe aceştia să îşi dezvolte strategii pe termen lung.
Va fi mult mai uşor să îţi gestionezi banii după ce vei fi citit această carte. În acest context, secretele par a fi tehnologia şi sistemele automatizate. Practic, această carte îţi arată cum poţi bifa scopurile tale financiare automatizând anumite procese care au legătură cu banii, având astfel mai mult timp pentru celelalte aspecte.
Bach este autorul care a demonstrat că nu economisim pentru că nu vrem, nu pentru că nu avem. În carte el prezintă foarte clar acest mecanism, dar şi alte sfaturi educaţie financiare legate, de exemplu, de tehnologie şi uşurarea muncii noastre astfel.
Ramurile dezbătute în carte sunt diverse, de la investiţii până la achiziţii sau plată facturilor.
Pentru a te autoeduca din punct de vedere financiar, trebuie să studiezi materiale veritabile și bazate pe realitate, precum cărți despre bani sau educație financiară cărți. Lucrările de acest tip te ajută să-ți însușești informații prețioase despre aspecte precum ce este educația financiară Robert Kiyosaki.
Însă, studiul educație financiară cărți nu este de ajuns, fiind nevoie ca acestea să fie combinate cu atenție și perseverență. Cărți precum Înainte de a demisiona Robert Kiyosaki și Banii stăpânește jocul Tony Robins sunt surse bogate în astfel de informații și chiar merită citite cu atenție.
Acum că ai văzut top cărți educație financiară, nu-ți rămâne decât să începi să citești și să devii mai educat din punct de vedere financiar, cu ajutorul resurselor din cărți de educație financiară.
Te-ar putea interesa și: