Bolt sau Uber: avantaje și dezavantaje

Bolt sau Uber? Care e cel mai Bun Serviciu ca Șofer și Client?

3.3/5 - (13 votes)
Mirela - februarie 16, 2022

Pentru că sunt cele mai populare servicii de taximetrie din România, află ce ar trebui să alegi, Uber sau Bolt, atât ca șofer, cât și ca potențial client! Ți-am pregătit în acest articol o comparație Uber vs Bolt. Astfel, tu poți alege serviciul cel mai potrivit pentru tine. Fie că vrei să devii șofer la una dintre cele două companii, fie că ești interesat de acestea ca posibil client, descoperă avantaje și dezavantaje Uber și Bolt mai jos!

Citește în continuare despre:

Bonus de Bun Venit Fără Depunere

100 Runde Gratuite Fără Depozit

Distrează-te și tu cu 100 Free Spins!
Joaca Acum

Uber sau Bolt: ce serviciu să aleg

bolt sau uber - ce serviciu să alegi

Bolt si Uber au devenit principalele companii de ridesharing din România. Alternativele acestora nu sunt la fel de calitative pentru şoferii care vor să îşi înceapă o nouă carieră/un nou drum în această direcție. Nici pentru clienții care vor curse rapide la preț accesibil.

Deci, Bolt sau Uber, care companie ar trebui să fie preferată şoferilor? Astăzi vom compara locațiile, tarifele, mașinile, bonusurile pentru șoferi și multe alte detalii despre Bolt vs Uber România. Vom surprinde aceste informații atât din perspectiva șoferilor, cât și a clienților. Astfel, vom vedea avantaje și dezavantaje Uber și Bolt atât pentru șoferi, cât și pentru clienți.

Doar aşa te vei putea decide mai uşor în alegerea firmei de taxi potrivită nevoilor tale. Deci, vrei să conduci? Verifică chiar acum cele mai importante detalii despre cele două companii populare!

Ofertă Fără Depunere & Fără Rulaj

100 Rotiri Fără Depunere + 400 Rotiri la Depunere + 50 RON FreeBet Fără Rulaj

Profită de bonusurile fără depunere și fără rulaj și joacă gratis!
Joaca Acum

Despre Bolt și Uber

Despre Bolt și Uber trebuie să știi că sunt servicii care funcționează pe același principiu. Acestea introduc o nouă perspectivă asupra serviciilor de taximetrie. Uber și Bolt sunt servicii alternative de taximetrie unde taximetristul poate fi orice persoană cu un permis valabil de conducere. Nu experiența este luată în considerare neapărat, ci confortul pe care îl pot oferi clienților la fiecare cursă.

Iată o scurtă istorie a rivalității între aceste 2 servicii:

 • Uber a debutat ca start-up în martie 2009.
 • Bolt (fost Taxify) a apărut în august 2013.
 • Bolt s-a remarcat printr-un preț mult mai accesibil.
 • Prin această strategie, Bolt s-a lansat și în România.

Uber vs Bolt România: în ce orașe sunt disponibile?

Uber s-a lansat în România în 2015, primul oraș în care a activat fiind București. În momentul de față, Uber este prezent în mai multe orașe principale din România, mai exact: București, Timișoara, Cluj, Brașov, Iași, Constanța, Craiova, Galați, Pitești, Ploiești, Oradea, Brăila, Sibiu, Buzău și Bacău.

În schimb, Bolt s-a lansat în România în 2016, la un an după competitorul său, dar mult mai rapid, dacă ne uităm la anul în care a apărut compania. Orașele în care operează Bolt sunt București, Târgu Mureș, Alba Iulia, Baia Mare, Oradea, Brașov, Galați, Sibiu, Cluj Napoca, Suceava, Bacău, Timișoara, Arad, Pitești, Craiova, Brăila, Târgoviște, Buzău, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Constanța și Iași.

De Reținut!
Uber este prezent în 15 orașe din România, în timp ce Bolt operează în 22 orașe.

Uber sau Bolt: care este mai ieftin, Bolt sau Uber?

Pentru că Bolt si Uber nu sunt servicii clasice de taxi, nu există un tarif standard pe kilometru sau un tarif de plecare. La ambele companii, tarifele se schimbă la fiecare cursă în funcție de mai mulți factori, cum ar fi:

 • Zona în care te afli
 • Traficul
 • Distanța cursei
 • Durata cursei.

Există totuși și anumite tarife standard orientative pentru Bolt pe care le poți vedea în articolul despre cum devii șofer Bolt.

Acest lucru reprezintă un avantaj pentru că vei putea prinde curse foarte ieftine în anumite momente, mult mai ieftine decât la taxiurile standard. Și bineînțeles, trebuie să menționăm că se diferențiază de serviciile standard de taximetrie. La Bolt și Uber vei știi de la începutul cursei cât plătești, preț ce nu se va modifica pe parcurs.

Taxi Vs Bolt / Uber: care este mai ieftin?

Când vorbim de taxi vs Bolt sau taxi vs Uber, ne referim fix la următoarele avantaje aduse de aceste două companii:

 • Preț accesibil pentru călătorii sigure și rapide
 • Mașini noi, curate și îngrijite
 • Suport non-stop pentru clienți/ șoferi
 • Preț stabil, fără mari schimbări periodice
 • Șoferi respectuoși
 • Arie mare de acoperire

Spre exemplu, preturi Uber vs taxi sunt mult mai mici pentru că se schimbă de la o oră la alta. Dacă la un taxi plătești mereu aceeași sumă pe o cursă, la Uber poți găsi curse mai ieftine. Asta dacă nu este chiar momentul de vârf al zilei.

Deci, taxi vs Bolt sau Uber nu aduce atât de multe avantaje clienților și nici șoferilor săi. Din acest motiv, tot mai mulți șoferi aleg una dintre cele două companii, iar clienții apelează tot la aceste companii de ridesharing în detrimentul unei companii standard de taxi.

Deci, care este mai ieftin, Bolt sau Uber? Iată părerea noastră după o scurtă cercetare:

De Reținut!
Deși companiile funcționează similar pentru stabilirea tarifului, recenziile utilizatorilor arată că de multe ori, o cursă la Bolt este mai ieftină decât la Uber. De asmenenea, Bolt vs Uber România lansează adesea campanii promoționale prin care clienții pot câștiga reduceri sau curse gratuite cu un cod promoțional.
Ofertă Fără Depunere

Bonus Fără Depunere & Fără Verificare: 150 Free Spins

Joacă gratis cu 150 Runde Gratis și vezi cât poți câștiga!
Joaca Acum

Uber vs Taxify (actual Bolt): salariu și bonusuri pentru șoferi

Jobul de șofer Bolt sau Uber îți aduce un salariu destul de flexibil în fiecare lună. Totul depinde de câte zile și ore lucrezi, în ce interval orar sau în ce zile. Însă, salariul lunar estimativ ar fi în cazul ambelor companii între 5.000 – 6.000 RON / lună, în cazul în care faci din această activitate un job full-time. Deci, dacă vrei să faci bani urgent, aceste companii ar trebui să ai în vedere aceste două companii.

Salariul la Uber sau Bolt este influențat și de comisionul perceput de companie, precum și de bonusurile și tipsurile pentru șoferi. Comisionul pentru Uber vs Bolt este între 20% – 30% pentru fiecare cursă. Comisionul Bolt este este mai mic cu 5% sau mai mult. Adică, între 15% și 20% pentru fiecare cursă încheiată cu succes.

De Reținut!
Ambii șoferi primesc diverse bonusuri pentru numărul de curse efectuate. Însă, Bolt se remarcă cu mai multe bonusuri pentru șoferi la un număr mai mic de curse și chiar bonusuri pentru orele de vârf.

Cum se poate mări suma primită în ceea ce privește Uber sau Bolt

Tipsurile se primesc în ambele cazuri, dar și la acest aspect Bolt întrece Uber și îți vom arăta de ce. În primul rând, jumătate din curse sunt plătite cash la Bolt, iar probabilitatea ca un client să lase tips când plătește cash este mai mare decât atunci când plătesc prin aplicație, conform șoferilor Bolt.

La Uber vs Bolt România, majoritatea comenzilor sunt plătite prin aplicație, iar șansele unui tips sunt mai mici.

În al doilea rând, tariful se poate ajusta la Bolt dacă traficul devine mai intens în timpul cursei, ceea ce aduce bineînțeles o sumă mai mare șoferului. Nu în ultimul rând, trebuie să te gândești la bonusurile acordate frecvent clienților de la Bolt. Cu ajutorul codurilor promoționale, clienții Bolt reușesc să obțină curse și la 7 lei și de obicei, din spusele șoferilor, restul de 3 lei până la 10 lai rămân ca tips șoferului.

De asemenea, trebuie să menționăm că poți intra în programul de colantări auto pentru a câștiga mai mult cu Uber sau Bolt.

De Reținut!
Ambele companii aduc șoferilor salarii de până la 6.000 RON/lună, dar prin intermediul bonusurilor speciale pentru șoferi și a tipsurilor, șoferii de la Bolt vs Uber pot câștiga mai mult.

Uber sau Bolt: norme de siguranță

Siguranța este de asemenea un punct important pe care trebuie să-l iei în considerare atunci când alegi Uber sau Bolt, în calitate de client sau șofer: Iată care sunt măsurile care asigură siguranța clienților, dar și a șoferilor, la Uber Taxify.

 • Asistență direct din aplicație pentru situații urgente, dar și pentru simple întrebări sau observații
 • Distribuirea detaliilor cursei către prieteni/ familie pentru a ști unde te afli
 • Monitorizarea prin GPS a fiecărei curse pentru a ști mereu unde te afli
 • Anonimatul (numărul tău de telefon nu este afișat)
 • Acces la profilul șoferului unde poți vedea evaluări din partea utilizatorilor, aspecte pozitive/ negative, numărul de curse etc.
 • Posibilitatea de a lăsa feedback reciproc
 • Confirmarea mașinii comandate prin intermediul unui cod pin pentru a te asigura că urci în mașina potrivită/ iei persoana potrivită
 • Furnizarea de instrumente necesare în cazul unor opriri neașteptate de-a lungul cursei prin funcția RideCheck

Descoperă în articolul nostru despre cum câștigi bani cu Uber în mod clar!

În ceea ce privește măsurile de siguranță de la Bolt, și această companie oferă posibilitatea de a distribui informațiile călătoriei către prieteni sau familie, atât pentru clienți, cât și pentru șoferi, prin intermediul funcției Bolt Share Your ETA. De asemenea, Bolt pune accent pe feedback, însă doar pe feedback-ul clienților către șoferi, nu și invers. În plus, pentru fiecare cursă Bolt, clienții vor primi numele și fotografia șoferului, marca mașinii și numărul de înmatriculare pentru ca aceștia să se urce în mașina potrivită, cu șoferul potrivit.

Bolt se asigură și că șoferii sunt cine pretind că sunt verificându-le identitatea cu ajutorul unor baze de date guvernamentale pentru a confirma că toate informațiile acestora sunt reale.

De Reținut!
La capitolul siguranță, între Bolt sau Uber, Uber oferă mai multe măsuri de siguranță și nu doar clienților, ci și șoferilor săi, chiar dacă ambele companii depun eforturi pentru siguranța clienților.

Condiții Bolt / Uber: cum devii șofer

La Uber sau Bolt va trebui să îndeplinești anumite cerințe pentru a fi șofer, iar acestea sunt asemănătoare indiferent de ce companie vorbim. Iată care sunt minimele condiții Uber/ Bolt de care trebuie să ții cont dacă vrei să devii șofer la aceste companii:

 • Carte de identitate (trebuie să ai minim 21 ani
 • Permis de conducere valabil în România de minim 2 ani
 • Cazier curat
 • Asigurare auto pe numele tău
 • Asigurare pentru pasageri și bagaje
 • Atestat profesional de conducere
 • Certificat de înmatriculare a mașinii
 • Copie conformă pentru mașina pe care o conduci
 • Licență de operator (SRL sau PFA)
 • Ecuson pentru transport alternativ
 • Fotografie de profil

Consultă totuși pe site-ul fiecărei companii documentele exacte și mențiunile pentru fiecare document.

După cum ai observat deja, cele două companii se aseamănă din acest punct de vedere, aşa că nu ai de ce să-ți faci griji. Procesul de angajare este cât se poate de simplu şi de rapid. Poți începe să conduci chiar de acum dacă îndeplinești condiţiile enumerate în rândurile de mai sus.

Pentru a putea intra ca șofer Bolt sau Uber, trebuie să îți creezi un cont gratuit de şofer. Poți face acest pas atât de pe site-urile web oficiale Uber și Bolt, cât și direct de pe aplicaţiile mobile, compatibile cu Android și iOS. Va fi necesar să completezi câmpurile cu anumite informaţii personale reale pentru a putea fi contactat mai apoi de firma aleasă. Acest pas nu va dura mai mult de 3-4 minute, motiv pentru care nu îți vei irosi timpul.

Uber / Bolt: cerințe mașină

În ceea ce privește cerințele pentru mașină, acestea sunt similare pentru Uber/ Bolt, după cum urmează:

 • Maşina ta trebuie să conţină în mod obligatoriu 4 uşi şi climatizare (aer condiţionat)
 • Maşina trebuie să fie impecabilă din punct de vedere estetic. Acest lucru necesită întreţinere regulată. Dacă autovehiculele prezintă daune vizibile acestea trebuie să fie reparate pentru a îndeplini condiţii Uber Select cu brio.
 • Autovehiculul trebuie să fie spaţios (să aibă capacitate de max 4 pasageri, fără şoferi)
 • Mașina să nu fie mai veche de 15 ani
De Reținut!
Pot fi mici cerințe care să difere de la o companie la alta, însă în general sunt aceleași cerințe pentru o mașină Bolt si Uber și se solicită aceleași documente.

Există condiții Uber Select diferite față de Uber X?

Trebuie să știi că există condiții Uber Select diferite în ceea ce privește mașina pentru că, spre deosebire de Uber X (serviciul standard), Uber Select este un serviciu premium, care oferă călătorii premium. Deci, vei întâlni prin condiții Uber Select cerința de a avea o mașină de lux, cum ar fi Mercedes, Audi, BMW sau Porsche.

La nivelul cerințelor pentru mașini se regăsește principala diferență între cele 2 servicii și am mai putea menționa prețul mai mare al unei călătorii cu Uber Select.

Dacă ești interesat de servicii de ridesharing premium, îți recomandăm și BlackCab România.

Avantaje și dezavantaje Uber

PRO
 • Protecție în caz de situații urgente
 • Protecție în caz de daune provocate de pasageri
 • Taxă de anulare a cursei (avantaj pentru șoferi) în mai multe cazuri decât la Bolt
 • Sistemul de rating reflectă mult mai bine realitatea pentru că se face pe baza ultimelor 500 curse
 • Program flexibil
 • Uber vs Bolt se bucură de clienți mai selectivi
CON
 • Uber vs Bolt România este prezent în mai multe orașe din țară
 • Comision mai mare cu 5% pentru fiecare cursă, în comparație cu Bolt
 • Tipsuri mai mici pentru șoferi pentru că majoritatea plătesc cu cardul direct din aplicație

Avantaje și dezavantaje Bolt

PRO
 • Bolt vs Uber România are o disponibilitate mai mare a mașinilor (poți găsi o mașină în 5 minute)
 • Accesibil în peste 20 orașe în România
 • Program flexibil
 • Tips mai mare pentru șoferi pentru că mulți clienți plătesc cash
 • Bolt vs Uber oferă bonusuri atât pentru clienți (curse gratuite, reduceri la curse), cât și pentru șoferi (bonus pentru orele de vârf)
 • Ajustarea tarifului în caz de aglomerație (avantaj pentru șoferi)
CON
 • Unele curse pe distanțe mici care aduc tarife la fel de mici
 • Ratingul nu este foarte reprezentativ pentru că se face pe baza a doar 40 de curse (ultimele 40)

Bolt sau Uber păreri: verdict final

Deci, Uber sau Bolt? Ce serviciu este mai avantajos pentru șoferi, dar și pentru clienți? Urmărind Bolt sau Uber păreri pe forumuri pentru a redacta acest articol, fără îndoială, după cum ți-ai dat seama deja, Bolt reușește să se facă remarcat mai mult decât Uber deși este prezent de mai puțin timp pe piață decât Uber.

Pe parcursul acestui articol am urmărit despre Bolt sau Uber păreri pentru a compara serviciile și punând în balanță mai multe aspecte ale fiecărui serviciu, putem spune că Bolt este într-adevăr un serviciu mai avantajos atât pentru clienți, cât și pentru șoferi.

Tarifele mai mici, prezența în mai multe orașe, disponibilitatea mai mare a mașinilor și bonusurile de care se pot bucura atât clienții, cât și șoferii sunt motivele pentru care Bolt este preferat de tot mai mulți români, fie ca serviciu de taximetrie, fie ca oportunitate de job.

De fapt, Bolt este lider de piață în România la acest capitol din 2021. Acest lucru nu înseamnă că serviciile Uber nu sunt calitative, ci doar că Bolt a reușit să se adapteze mai bine pe piață și să răspundă nevoilor clienților, oferindu-le mașini în timp scurt, aproape oriunde, la prețuri accesibile, dar și nevoilor șoferilor, oferindu-le pachete salariale pe măsura așteptărilor.

De Reținut!
Pentru șoferi, Bolt poate fi mult mai bun, datorită banilor câştigaţi. În comparaţie cu Uber, câştigurile variază destul de puţin. Cel mai important, Bolt ia mult mau puţin bani din câştigurile şoferului decât o face Uber și oferă preţuri promoționale care, teoretic, garantează călătorii mult mai ieftine în comparaţie cu un Uber. Dar Uber garantează o siguranță mai mare atât pentru clienți, cât și pentru șoferi.

Află și despre Bla Bla Car păreri și vezi cum funcționează această aplicație de ridesharing, fiind cea mai simplă dintre toate!

Bolt versus Uber: Concluzii

Am vorbit în acest articol despre Bolt versus Uber și trebuie să recunoaștem că fiecare serviciu are puncte forte și puncte ce pot fi îmbunătățite. Pune în balanță avantajele și dezavantajele fiecărui serviciu și alege-l pe cel potrivit nevoilor tale!

Indiferent de locul de muncă pe care îl vei alege, cu siguranţă vei iubi idea de a face bani oricând îți dorești. Programele de muncă flexibile reuşesc să fie fiabile pentru fiecare şofer. Astfel, dacă aveţi o problemă într-o zi puteţi lua un număr limitat de curse. Câştigurile pe care le veţi putea face variază în funcţie de orele de muncă şi de cursele fiecărui şofer în parte.

Fie că este vorba de Bolt sau Uber, vei putea beneficia de o nouă experienţă atât ca potențial client, cât și ca șofer.

Bonus de Bun Venit Fără Depunere

100 Runde Gratuite Fără Depozit

Distrează-te și tu cu 100 Free Spins!
Joaca Acum

Don Casino Păreri: primele noastre impresii despre Don.ro

Don Casino pare să fie mai mult decât așteptat pe piața jocurilor…
Mirela - decembrie 8, 2023

Don Casino Bonus de Bun Venit: până la 2.000 RON + 50 Rotiri Extra

Pachetul de bun venit este prima surpriză pe care o vei primi…
Mirela - decembrie 8, 2023

Don Casino verificare cont: ce documente trebuie să trimiți

Una din veștile proaspete de pe piața jocurilor de noroc este Don…
Monica - decembrie 8, 2023