Pentru că sunt cele mai populare servicii de taximetrie din România, află ce ar trebui să alegi, Uber sau Bolt, atât ca șofer, cât și ca potențial client! Ți-am pregătit în acest articol o comparație Uber vs Bolt. Astfel, tu poți alege serviciul cel mai potrivit pentru tine. Fie că vrei să devii șofer la una dintre cele două companii, fie că ești interesat de acestea ca posibil client, descoperă avantaje și dezavantaje Uber și Bolt mai jos!
Citește în continuare despre:
Bolt si Uber au devenit principalele companii de ridesharing din România. Alternativele acestora nu sunt la fel de calitative pentru şoferii care vor să îşi înceapă o nouă carieră/un nou drum în această direcție. Nici pentru clienții care vor curse rapide la preț accesibil.
Deci, Bolt sau Uber, care companie ar trebui să fie preferată şoferilor? Astăzi vom compara locațiile, tarifele, mașinile, bonusurile pentru șoferi și multe alte detalii despre Bolt vs Uber România. Vom surprinde aceste informații atât din perspectiva șoferilor, cât și a clienților. Astfel, vom vedea avantaje și dezavantaje Uber și Bolt atât pentru șoferi, cât și pentru clienți.
Doar aşa te vei putea decide mai uşor în alegerea firmei de taxi potrivită nevoilor tale. Deci, vrei să conduci? Verifică chiar acum cele mai importante detalii despre cele două companii populare!
Despre Bolt și Uber trebuie să știi că sunt servicii care funcționează pe același principiu. Acestea introduc o nouă perspectivă asupra serviciilor de taximetrie. Uber și Bolt sunt servicii alternative de taximetrie unde taximetristul poate fi orice persoană cu un permis valabil de conducere. Nu experiența este luată în considerare neapărat, ci confortul pe care îl pot oferi clienților la fiecare cursă.
Iată o scurtă istorie a rivalității între aceste 2 servicii:
Uber s-a lansat în România în 2015, primul oraș în care a activat fiind București. În momentul de față, Uber este prezent în mai multe orașe principale din România, mai exact: București, Timișoara, Cluj, Brașov, Iași, Constanța, Craiova, Galați, Pitești, Ploiești, Oradea, Brăila, Sibiu, Buzău și Bacău.
În schimb, Bolt s-a lansat în România în 2016, la un an după competitorul său, dar mult mai rapid, dacă ne uităm la anul în care a apărut compania. Orașele în care operează Bolt sunt București, Târgu Mureș, Alba Iulia, Baia Mare, Oradea, Brașov, Galați, Sibiu, Cluj Napoca, Suceava, Bacău, Timișoara, Arad, Pitești, Craiova, Brăila, Târgoviște, Buzău, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Constanța și Iași.
Pentru că Bolt si Uber nu sunt servicii clasice de taxi, nu există un tarif standard pe kilometru sau un tarif de plecare. La ambele companii, tarifele se schimbă la fiecare cursă în funcție de mai mulți factori, cum ar fi:
Există totuși și anumite tarife standard orientative pentru Bolt pe care le poți vedea în articolul despre cum devii șofer Bolt.
Acest lucru reprezintă un avantaj pentru că vei putea prinde curse foarte ieftine în anumite momente, mult mai ieftine decât la taxiurile standard. Și bineînțeles, trebuie să menționăm că se diferențiază de serviciile standard de taximetrie. La Bolt și Uber vei știi de la începutul cursei cât plătești, preț ce nu se va modifica pe parcurs.
Când vorbim de taxi vs Bolt sau taxi vs Uber, ne referim fix la următoarele avantaje aduse de aceste două companii:
Spre exemplu, preturi Uber vs taxi sunt mult mai mici pentru că se schimbă de la o oră la alta. Dacă la un taxi plătești mereu aceeași sumă pe o cursă, la Uber poți găsi curse mai ieftine. Asta dacă nu este chiar momentul de vârf al zilei.
Deci, taxi vs Bolt sau Uber nu aduce atât de multe avantaje clienților și nici șoferilor săi. Din acest motiv, tot mai mulți șoferi aleg una dintre cele două companii, iar clienții apelează tot la aceste companii de ridesharing în detrimentul unei companii standard de taxi.
Deci, care este mai ieftin, Bolt sau Uber? Iată părerea noastră după o scurtă cercetare:
Jobul de șofer Bolt sau Uber îți aduce un salariu destul de flexibil în fiecare lună. Totul depinde de câte zile și ore lucrezi, în ce interval orar sau în ce zile. Însă, salariul lunar estimativ ar fi în cazul ambelor companii între 5.000 – 6.000 RON / lună, în cazul în care faci din această activitate un job full-time. Deci, dacă vrei să faci bani urgent, aceste companii ar trebui să ai în vedere aceste două companii.
Salariul la Uber sau Bolt este influențat și de comisionul perceput de companie, precum și de bonusurile și tipsurile pentru șoferi. Comisionul pentru Uber vs Bolt este între 20% – 30% pentru fiecare cursă. Comisionul Bolt este este mai mic cu 5% sau mai mult. Adică, între 15% și 20% pentru fiecare cursă încheiată cu succes.
Tipsurile se primesc în ambele cazuri, dar și la acest aspect Bolt întrece Uber și îți vom arăta de ce. În primul rând, jumătate din curse sunt plătite cash la Bolt, iar probabilitatea ca un client să lase tips când plătește cash este mai mare decât atunci când plătesc prin aplicație, conform șoferilor Bolt.
La Uber vs Bolt România, majoritatea comenzilor sunt plătite prin aplicație, iar șansele unui tips sunt mai mici.
În al doilea rând, tariful se poate ajusta la Bolt dacă traficul devine mai intens în timpul cursei, ceea ce aduce bineînțeles o sumă mai mare șoferului. Nu în ultimul rând, trebuie să te gândești la bonusurile acordate frecvent clienților de la Bolt. Cu ajutorul codurilor promoționale, clienții Bolt reușesc să obțină curse și la 7 lei și de obicei, din spusele șoferilor, restul de 3 lei până la 10 lai rămân ca tips șoferului.
De asemenea, trebuie să menționăm că poți intra în programul de colantări auto pentru a câștiga mai mult cu Uber sau Bolt.
Siguranța este de asemenea un punct important pe care trebuie să-l iei în considerare atunci când alegi Uber sau Bolt, în calitate de client sau șofer: Iată care sunt măsurile care asigură siguranța clienților, dar și a șoferilor, la Uber Taxify.
Descoperă în articolul nostru despre cum câștigi bani cu Uber în mod clar!
În ceea ce privește măsurile de siguranță de la Bolt, și această companie oferă posibilitatea de a distribui informațiile călătoriei către prieteni sau familie, atât pentru clienți, cât și pentru șoferi, prin intermediul funcției Bolt Share Your ETA. De asemenea, Bolt pune accent pe feedback, însă doar pe feedback-ul clienților către șoferi, nu și invers. În plus, pentru fiecare cursă Bolt, clienții vor primi numele și fotografia șoferului, marca mașinii și numărul de înmatriculare pentru ca aceștia să se urce în mașina potrivită, cu șoferul potrivit.
Bolt se asigură și că șoferii sunt cine pretind că sunt verificându-le identitatea cu ajutorul unor baze de date guvernamentale pentru a confirma că toate informațiile acestora sunt reale.
La Uber sau Bolt va trebui să îndeplinești anumite cerințe pentru a fi șofer, iar acestea sunt asemănătoare indiferent de ce companie vorbim. Iată care sunt minimele condiții Uber/ Bolt de care trebuie să ții cont dacă vrei să devii șofer la aceste companii:
Consultă totuși pe site-ul fiecărei companii documentele exacte și mențiunile pentru fiecare document.
După cum ai observat deja, cele două companii se aseamănă din acest punct de vedere, aşa că nu ai de ce să-ți faci griji. Procesul de angajare este cât se poate de simplu şi de rapid. Poți începe să conduci chiar de acum dacă îndeplinești condiţiile enumerate în rândurile de mai sus.
Pentru a putea intra ca șofer Bolt sau Uber, trebuie să îți creezi un cont gratuit de şofer. Poți face acest pas atât de pe site-urile web oficiale Uber și Bolt, cât și direct de pe aplicaţiile mobile, compatibile cu Android și iOS. Va fi necesar să completezi câmpurile cu anumite informaţii personale reale pentru a putea fi contactat mai apoi de firma aleasă. Acest pas nu va dura mai mult de 3-4 minute, motiv pentru care nu îți vei irosi timpul.
În ceea ce privește cerințele pentru mașină, acestea sunt similare pentru Uber/ Bolt, după cum urmează:
Trebuie să știi că există condiții Uber Select diferite în ceea ce privește mașina pentru că, spre deosebire de Uber X (serviciul standard), Uber Select este un serviciu premium, care oferă călătorii premium. Deci, vei întâlni prin condiții Uber Select cerința de a avea o mașină de lux, cum ar fi Mercedes, Audi, BMW sau Porsche.
La nivelul cerințelor pentru mașini se regăsește principala diferență între cele 2 servicii și am mai putea menționa prețul mai mare al unei călătorii cu Uber Select.
Dacă ești interesat de servicii de ridesharing premium, îți recomandăm și BlackCab România.
Deci, Uber sau Bolt? Ce serviciu este mai avantajos pentru șoferi, dar și pentru clienți? Urmărind Bolt sau Uber păreri pe forumuri pentru a redacta acest articol, fără îndoială, după cum ți-ai dat seama deja, Bolt reușește să se facă remarcat mai mult decât Uber deși este prezent de mai puțin timp pe piață decât Uber.
Pe parcursul acestui articol am urmărit despre Bolt sau Uber păreri pentru a compara serviciile și punând în balanță mai multe aspecte ale fiecărui serviciu, putem spune că Bolt este într-adevăr un serviciu mai avantajos atât pentru clienți, cât și pentru șoferi.
Tarifele mai mici, prezența în mai multe orașe, disponibilitatea mai mare a mașinilor și bonusurile de care se pot bucura atât clienții, cât și șoferii sunt motivele pentru care Bolt este preferat de tot mai mulți români, fie ca serviciu de taximetrie, fie ca oportunitate de job.
De fapt, Bolt este lider de piață în România la acest capitol din 2021. Acest lucru nu înseamnă că serviciile Uber nu sunt calitative, ci doar că Bolt a reușit să se adapteze mai bine pe piață și să răspundă nevoilor clienților, oferindu-le mașini în timp scurt, aproape oriunde, la prețuri accesibile, dar și nevoilor șoferilor, oferindu-le pachete salariale pe măsura așteptărilor.
Află și despre Bla Bla Car păreri și vezi cum funcționează această aplicație de ridesharing, fiind cea mai simplă dintre toate!
Am vorbit în acest articol despre Bolt versus Uber și trebuie să recunoaștem că fiecare serviciu are puncte forte și puncte ce pot fi îmbunătățite. Pune în balanță avantajele și dezavantajele fiecărui serviciu și alege-l pe cel potrivit nevoilor tale!
Indiferent de locul de muncă pe care îl vei alege, cu siguranţă vei iubi idea de a face bani oricând îți dorești. Programele de muncă flexibile reuşesc să fie fiabile pentru fiecare şofer. Astfel, dacă aveţi o problemă într-o zi puteţi lua un număr limitat de curse. Câştigurile pe care le veţi putea face variază în funcţie de orele de muncă şi de cursele fiecărui şofer în parte.
Fie că este vorba de Bolt sau Uber, vei putea beneficia de o nouă experienţă atât ca potențial client, cât și ca șofer.