Aplicațiile de ridesharing au devenit populare atât în rândul clienților care beneficiază de aceste servicii, cât și al șoferilor ce reușesc să câștige sume frumoase de bani cu ajutorul acestora. Liderul de piață la capitolul servicii de ridesharing este Bolt, așa că află cât se câștigă din Bolt! În acest articol vei afla nu doar cât câștigă un șofer Bolt 2022, dar și ce condiții șofer Bolt trebuie să îndeplinești și șofer Bolt păreri oneste!
Numele Bolt poate nu îți sună atât de cunoscut, însă cu siguranță numele Taxify îți sună mult mai familiar, așa că trebuie să știi că Bolt este de fapt noul Taxify. Odată cu data de 7 martie 2019, compania Taxify, care avea deja o experiență de 5 ani, și-a schimbat atât numele, cât și logo-ul în Bolt, pentru a se potrivit mai bine misiunii organizaționale. Chiar dacă a avut parte de un rebranding, compania nu a avut schimbări și la capitolul Taxify condiții, acestea rămânând identice.
De asemenea, munca de Taxify șofer nu a fost afectată de această schimbare, soferii putând utiliza în continuare aceeași aplicație care și-a schimbat automat numele din Taxify în Bolt. Aplicația Taxify, denumită acum Bolt, se bucură de aceleași prețuri mici și de același timp mic de așteptare, deci de aceleași avantaje ca înainte de acest rebranding. De asemenea, au rămas aceleași condiții angajare Bolt, pe care le vei afla în continuare.
Odată cu acest rebranding, compania a declarat că intenționează să lanseze scutere în mai multe orașe europene și australiene, unde aplicația lor este deja stabilită. În plus, au fost unele piețe unde nu a fost posibilă implementarea tuturor serviciilor, în țări precum Germania și Spania.
În continuare, ne vom referi la Bolt atunci când vorbim despre condiții și documente Taxify. Înainte de a-ți arăta cum poți deveni Bolt / Taxify șofer, îți vom prezenta pe scurt detalii despre această companie de ridesharing.
Taxify a fost înființată de Markus Villig, un elev de liceu în vârstă de numai 19 ani în 2013, cu o viziune de a uni toate taxiurile din Tallin și Riga într-o singură platformă. Serviciul a fost lansat în august 2013, iar în 2014 a trecut pe țărmuri străine. În 2017, Taxify și-a lansat serviciile în Londra prin achiziționarea unei companii de taxi locale cu licență de operare, dar a fost forțată de către Agenția de Transport să își închidă activitatea. Ulterior, a depus o nouă cerere de licență cu intenția de a reapare în capitala britanică. Ca urmare a reluării activității, Taxify s-a lansat în Paris și Lisabona.
Înainte de a anunța un parteneriat strategic cu Didi Chuxing, Taxify a strâns peste 2 milioane de euro în investiții de la investitori estonieni și finlandezi. În august 2017, Didi Chuxing a investit o sumă secretă, considerată a fi de „opt cifre în dolari americani”. O altă rundă de finanțare, din mai 2018, s-a soldat cu o investiție de 175 de milioane de dolari de la Daimler, Didi și alții. În urma acestor fapte, compania a devenit un unicorn cu o a condus la o valoare de 1 miliard de dolari.
Iată câteva detalii importante despre Taxify (actual Bolt):
Te întrebi cum devii șofer Bolt? Există câteva condiții șofer Bolt pentru a putea începe prima ta cursa. Pe acestea le vei putea găsi și căutând pe Google șofer Bolt cerințe sau cerințe șofer Bolt, însă le voi enumera și în acest articol. Aplicația Bolt îți oferă posibilitatea de a munci fără un program fix, fiind plătit săptămânal și efectuând curse atunci când dorești. Minimele cerințe șofer Bolt sunt foarte simple și pe acestea le vei regăsi și în cazul Uber.
Așadar, va trebui să îndeplinești următoarele Taxify condiții:
Dacă îndeplineșți aceste condiții Taxify, poți deveni șofer partener al celor de la Bolt. Să vedem și care sunt documentele de care ai nevoie pentru a-ți crea și activa contul de Bolt / Taxify șofer.
Dacă vrei să știi cum devii șofer Bolt, află că vei avea nevoie de o serie de documente Taxify, întrucât cei de la Bolt (Taxify) sunt foarte riguroși cu procesul de angajare și nu acceptă decât persoanele care respectă în totalitate cerințele din punct de vedere legal.
În momentul înscrierii pe platforma de la Bolt ca șofer, o să ți se solicite să încarci următoarele documente Taxify:
Este o lista destul de lungă de acte necesare șofer Bolt, însă pentru a face tot acest proces de înregistrare ca șofer autorizat, va trebui să parcurgi toți acești pași. Având în vedere că vei avea nevoie și de o formă oficială pentru plata taxelor, vei putea fie să te înregistrezi la un partener autorizat Bolt, fie să îți declari veniturile pe propria firma, ca în cazul în care ai face freelancing în România.
Pentru un șofer de Bolt București va fi mai ușor să își găsească o astfel de firmă parteneră. În caz că deții o firmă proprie, vei mai avea nevoie de câteva documente în plus.
Dacă deții propria firmă, iată care sunt cele 3 acte necesare șofer Bolt:
După încărcarea acestor acte necesare șofer Bolt și a celor de la firma proprie, în cazul în care deții una, vei primi un email despre activarea contului ca șofer atestat Bolt.
Acum că ți-am răspuns la întrebarea Cum devin șofer Bolt, probabil te întrebi cât se câștigă din Bolt. Să vedem în continuare câți bani faci cu Bolt și cum sunt stabilite câștigurile.
Exact ca în cazul șoferilor de la Uber, nici cei de la Bolt nu au un salariu standard sau un minim pe care îl câștigă în fiecare lună. Cât câștigă un șofer Bolt 2022 este condiționat de timpul pe care îl dedici pentru curse și de diferitele bonusuri din cadrul diferitelor promoții valabile.
De asemenea, orașul în care vei efectua cursele influențează foarte mult câți bani faci din Bolt, un șofer Bolt București fiind mai bine plătit față de un șofer din alt oraș mai mic.
Tarifele de bază pentru un șofer de Bolt București sunt următoarele:
Acestea sunt tarifele obișnuite pentru un șofer Bolt București, însă pot să difere în funcție de zona și orașul în care efectuați cursele. Există anumite tarife extra pentru orele de vârf, ore pe care le veți regăsi pe site-ul oficial Bolt. Astfel, tarifele vor fi următoarele în orele de vârf:
Orele de vârf chiar pot să facă diferența la capitolul cât se câștigă la Bolt, în special în orașele aglomerate, cum este București. Orele de vârf sunt cele din intervalul orar 07:00 – 11:00 dimineața și 16:00-20:00 în timpul săptămânii. În weekend intervalul orar de vârf se schimbă, acesta fiind de la 20:00 până la 03:00 sau chiar mai mult.
La fel de importante pentru cât se câștigă din Bolt sunt și zonele în care îți aștepți cursele. Poți alege zone frecventate destul de des, cum ar fi zonele comerciale, aeroporturile, centrul orașului și locațiile în care se desfășoară evenimente, cum ar fi concerte sau evenimente de stand-up. Pentru a face bani cu Bolt trebuie să fii la curent cu evenimentele din orașul respectiv și să știi ce zonă ar putea să-ți aducă mai multe curse.
De asemenea, cartierele în general mai scumpe, cum este Dorobanți în București, îți vor aduce mai multe șanse de a prinde rapid curse, având în vedere că mijlocul de transport în comun nu se află sigur pe lista preferințelor celor care locuiesc într-un astfel de cartier. În plus, șansele de a primi un tips mai generos sunt mai mari. Deci, cât câștigă un șofer Bolt 2022 este influențat în mare parte de zona aleasă de tine pentru a face ridesharing.
Tipul curselor are de asemenea o influență destul de mare atunci când vorbim despre cât se câștigă din Bolt. Cursele în afara orașului îți vor aduce câștiguri mai mari, chiar dacă este vorba de o simplă curs din centru până într-o zonă din apropierea orașului. Iar cursele speciale de tipul București – Constanța sau București – Ploiești îți vor aduce câștiguri de peste 600 RON.
Făcând o medie, un șofer care lucrează la un program normal de 8h/ zi, 5 zile/ săptămână, deci 40h/ săptămână poate ajunge la un câștig mediu lunar de aproximativ 5.000 – 6.000 RON, fără bonusuri Taxify și fără tips-uri incluse. Dacă lucrezi peste 40h săptămânal cât se câștigă cu Bolt te-ar putea chiar impresiona pentru că vei ajunge la cel puțin 8.000 RON/ lună. Poți câștiga chiar mai mult dacă te înscrii în program colantare Bolt.
Cât câștigă un șofer Bolt 2022 depinde foarte mult și de bonusurile acordate de această companie și trebuie să menționăm că spre deosebire de alte servicii de ridesharing, sunt acordate bonusuri Taxity (Bolt) chiar mari. Bonusuri Taxify sunt acordate atunci când ajungi la un anumit număr de ore conduse, un rating bun din partea utilizatorilor sau o rată de acceptare crescută a curselor.
Scorul de activitate este de asemenea luat în considerare în acordarea bonusurilor care stabilesc cât câștigă un șofer Bolt 2022. Acest scor se face pe baza ultimelor 40 curse efectuate și trebuie să știi că dacă refuzi 20% din cele 40 curse, contul tău va fi blocat automat. Bonusurile disponibile și cum pot fi revendicate sunt vizibile în aplicația mobilă, în secțiunea Mesaje și în categoria Campanii.
Toate aceste sume au fost studiate pe șoferii Bolt București, însă și cei care efectuează curse Bolt în alte orașe mari din România, precum Cluj-Napoca, Timișoara, Oradea, Iași etc. vor avea sume apropiate cu acestea. Totuși, numărul mare de șoferi de Bolt a scăzut puțin tarifele în ultima perioadă.
Tot referitor la cât câștigi cu Bolt, trebuie să ai în vedere că se percepe un comision Bolt 2022 de 20% din prețul fiecărei curse, deci pentru a ști exact câți bani faci cu Bolt, ar trebui să scazi acest comision.
Pentru cei care nu știu, Bolt are și un serviciu pentru livrare mâncare la domiciliu și poți face câștiguri generoase și dacă alegi să fii curier pentru Bolt. Dacă vrei să faci bani cu Bolt Food, află că poți alege ca mijloc de transport bicicleta, scooterul, trotineta sau mașina și poți avea un program flexibil, ca în cazul ridesharing-ului. Mai exact poți alege să lucrezi minim 4h la program part-time și minim 8h la program full-time.
Dacă te întrebi cât se câștigă la Bolt Food, media este de 25 RON/h. Câți bani faci cu Bolt depinde și în acest caz de programul ales de tine și de orele lucrate. Astfel, pentru un program part-time de minim 25h/ săptămână poți câștiga aproximativ 875 RON săptămânal, iar pentru un program full time de minim 50h/ săptămână poți câștiga aproximativ 1250 RON săptămânal.
Deci, la un program full-time poți câștiga pe lună un venit mediu de 5000 RON. Cât se câștigă cu Bolt Food este influențat foarte mult de intervalul orar în care lucrezi, orele prânzului fiind cele mai potrivite dacă vrei să prinzi comenzi mari și bacșișuri pe măsură.
Trebuie să îți calculezi cât câștigi cu Bolt luând în considerare și costul carburantului, însă dacă alegi bicicleta deja poți elimina acest cost. Dacă alegi totuși mașina, beneficiezi de un card de reducere pentru carburant, așa că nu vei investi atât de mult în acesta. De regulă, poți scoate combustibilul doar din acest card și din bacșișurile primite. Media bacșișului este de 3 – 4 RON/ comandă.
Plata la Bolt se va face mereu la săptămână, ceea ce îți permite să ai mereu un venit care să-ți acopere cheltuielile zilnice necesare.
Vezi și cât câștigă un șofer Uber în comparație cu Bolt!
Ca în orice alt domeniu și activitate, și profesia de șofer la Bolt are atât avantaje și dezavantaje. Totuși, este importantă bălanța dintre avantaje și dezavantaje, în cazul Bolt avantajele fiind mai multe.
Încă de la început a existat acea rivalitate între cele două cele mai populare aplicații de acest tip, și anume Bolt și Uber. Vezi ce serviciu este mai bun – Uber sau Bolt!
În ceea ce privește tarifele, acestea sunt foarte asemănătoare atât la Bolt, cât și la Uber. Diferențele sunt relativ mici, însă depinde și de zona de unde pornești spre următorul client. Prețul pe care clienții îl vor plăti pentru cursa respectivă va fi mereu factorul decisiv. Pentru Bolt București tarifele vor fi foarte probabil mai mari.
Descoperă acum șofer Bolt păreri oneste și actualizate, aflate direct de la șoferii Bolt!
Per total, părerile sunt împărțite între șoferii de Bolt și șoferii de Uber. Ambele aplicații de ridesharing oferă anumite avantaje și dezavantaje în ceea ce privește tariful pentru cursă, distanțele parcuse și diferitele funcții ale aplicației mobile.
Un lucru este cert: indiferent că ești șofer la Bolt sau la Uber, va trebui să treci prin același proces pentru activarea contului, vei avea nevoie de aceleași documente și va trebui să respecți exact aceleași norme și condiții în ceea ce privește autoturismul folosit. Pentru șoferii din orașele mari, tarifele vor fi puțin mai ridicate și datorită aglomerației.
Atât Bolt, cât și Uber îți oferă o flotă mare de companii partenere, cu ajutorul cărora te poți înregistra pentru a plăti taxele, în cazul în care nu deții o firmă proprie. Iar pentru cei care au propria lor firma, li se pune la dispoziție posibilitatea de a se înregistra ca șofer Bolt pe aceasta și a plăti taxele aferente. Nu trebuie să fii șofer de Bolt București pentru a câștiga sume mari la final de lună, ci trebuie să dedici suficient timp și să obții un scor de excelență cât mai bun.
Există despre șofer Bolt păreri foarte bune legate de condițiile de muncă și de acel comision Bolt 2022 care li se oferă pe fiecare cursa. Cel mai mare avantaj, spun șoferii de Bolt, este tips-ul lăsat de clienți. Cei mai mulți clienți aleg să plătească cash, iar aceștia lasă un tips mai mare față de cei de la Uber. La Uber, tariful plătit de clienți este mai mare per cursa, însă datorită prețului mai mic la Bolt, vor fi mai predispuși să îi aleagă pe aceștia. Astfel, clientul plătind mai puțin pe cursă, va putea să lase un tips mai mare la final.
Față de aplicația Uber, aplicația Bolt le dă posibilitatea șoferilor să verifice distanța la care se află clientul, aspect pentru care clienții au despre un șofer Bolt păreri foarte bune. Dezavantajul în această privință este că, văzând distanță scurtă pe care urmează clientul să fie transportat, îi poate face pe șoferi să dorească să refuze cursa respectivă.
Dacă refuzi în mod repetat mai multe curse se va reduce scorul de excelență și vor scădea în timp câștigurile și numărul de curse disponibile.
Un alt plus pentru șoferii Bolt (Taxify) este că primesc foarte multe bonusuri Taxify și promoții periodice. Chiar dacă tariful este mai mic pentru curse, cu ajutorul bonusurilor vor putea să depășească sumele câștigate la Uber și să poată încheia luna respectivă mulțumiți din punct de vedere al câștigurilor. Așadar, chiar dacă nu ești șofer de Bolt București poți aduna o suma frumoasă de bani la final de lună chiar și într-un oraș mai mic.
După cum confirmă mai multe șofer Bolt păreri, nu există niciun cost pentru a deveni șofer Bolt atestat. Singurele costuri vor fi cele pentru eliberarea anumitor documente, cum este acel atestat Bolt, însă nu include niciun alt cost din partea companiei. Nu există taxe lunare, așadar dacă într-o lună nu ai reușit să efectuezi nici măcar o cursă, nu ești nevoit să plătești nimic.
Acum că am analizat ceea ce presupune procesul de activare al unui cont de șofer, tarifele, dar și documentele și condițiile necesare, să vedem câteva păreri Bolt din partea altor utilizatori.
Pentru cei care caută modalități de a câștiga bani în timpul liber sau vor să câștige bani urgent, ridesharing-ul poate fi soluția cea mai simplă și rapidă. Poate la început ți se va părea puțin complicat pentru că există anumite șofer Bolt cerințe pe care va trebui să le îndeplinești, însă atât timp cât ești informat și știi exact care sunt acele acte necesare șofer Bolt, vei reuși să te alături rapid comunității.
Îți reamintim că la Bolt condiții șofer sunt următoarele: să ai minim 21 ani împliniți, permis de conducere categoria B de cel puțin 2 ani, un cazier curat, atestat Bolt și o mașină cu 4 portiere și nu mai veche de 15 ani. La Bolt cerințe șofer sunt similare cu cerințele altor companii de ridesharing.
Ceea ce diferențiază cu adevărat Bolt de alte companii de ridesharing este cât câștigi cu Bolt. Potrivit șoferilor, cât se câștigă la Bolt este mai mult decât la Uber sau alte companii, venitul mediu lunar ridicându-se la 6.500 RON și ajungând chiar la 8.000 RON.
Dacă acest articol ți-a fost util și ai învățat cum devii șofer Bolt, alătură-te și tu sutelor de șoferi și vezi chiar tu cât câștigi la Bolt într-o singură săptămână!