cum câștigi ca șofer Bolt

Șofer Bolt (fost Taxify): cum să câștigi bani ca șofer

5/5 - (1 vote)
FBmirelaF - septembrie 17, 2021

Aplicațiile de ridesharing au devenit populare atât în rândul clienților care beneficiază de aceste servicii, cât și al șoferilor ce reușesc să câștige sume frumoase de bani cu ajutorul acestora. Încă de la început a existat acea rivalitate între cele două cele mai populare aplicații de acest tip, și anume Bolt și Uber. Pentru a deveni șofer Bolt sau șofer Uber în România sunt necesare anumite acte și mașinile trebuie să îndeplinească anumite condiții pentru a putea fi folosite în transportul alternativ. De aici vei afla toate informațiile despre ceea ce înseamnă să fii șofer Bolt, ce acte sunt necesare, câștiguri, avantaje și dezavantaje ale acestei profesii.

Bolt, fost Taxify

Numele Bolt poate nu îți sună atât de cunoscut, însă cu siguranță numele Taxify îți sună mult mai familiar, așa că trebuie să știi că Bolt este de fapt noul Taxify. Odată cu data de 7 martie 2019, compania Taxify, care avea deja o experiență de 5 ani, și-a schimbat atât numele, cât și logo-ul în Bolt, pentru a se potrivit mai bine misiunii organizaționale. Chiar dacă a avut parte de un rebranding, compania nu a avut schimbări și la capitolul Taxify condiții, acestea rămânând identice. De asemenea, munca de Taxify șofer nu a fost afectată de această schimbare, soferii putând utiliza în continuare aceeași aplicație care și-a schimbat automat numele din Taxify în Bolt. Aplicația Taxify, denumită acum Bolt, se bucură de aceleași prețuri mici și de același timp mic de așteptare, deci de aceleași avantaje ca înainte de acest rebranding. Odată cu acest rebranding, compania a declarat că intenționează să lanseze scutere în mai multe orașe europene și australiene, unde aplicația lor este deja stabilită. În plus, au fost unele piețe unde nu a fost posibilă implementarea tuturor serviciilor, în țări precum Germania și Spania.

În continuare, ne vom referi la Bolt atunci când vorbim despre documente necesare sau alte condiții, însă vei știi că ne referim implicit la condiții și documente Taxify. Înainte de a-ți arăta cum poți deveni Bolt / Taxify șofer, îți vom prezenta pe scurt detalii despre această companie de ridesharing.

Despre Taxify (Bolt)

Taxify a fost înființată de Markus Villig, un elev de liceu în vârstă de numai 19 ani în 2013, cu o viziune de a uni toate taxiurile din Tallin și Riga într-o singură platformă. Serviciul a fost lansat în august 2013, iar în 2014 a trecut pe țărmuri străine. În 2017, Taxify și-a lansat serviciile în Londra prin achiziționarea unei companii de taxi locale cu licență de operare, dar a fost forțată de către Agenția de Transport să își închidă activitatea. Ulterior, a depus o nouă cerere de licență cu intenția de a reapare în capitala britanică. Ca urmare a reluării activității, Taxify s-a lansat în Paris și Lisabona.

Înainte de a anunța un parteneriat strategic cu Didi Chuxing, Taxify a strâns peste 2 milioane de euro în investiții de la investitori estonieni și finlandezi. În august 2017, Didi Chuxing a investit o sumă secretă, considerată a fi de „opt cifre în dolari americani”. O altă rundă de finanțare, din mai 2018, s-a soldat cu o investiție de 175 de milioane de dolari de la Daimler, Didi și alții. În urma acestor fapte, compania a devenit un unicorn cu o a condus la o valoare de 1 miliard de dolari.

Motive pentru care să devii șofer Bolt (Taxify șofer)

Ca în orice alt domeniu și activitate, și profesia de șofer Bolt are atât avantaje și dezavantaje. Totuși, este importantă bălanța dintre avantaje și dezavantaje, în cazul Bolt avantajele fiind mai multe.

Avantaje

 • Tips-ul de la Bolt este mult mai mare față de Uber. Un lucru de menționat aici este că trebuie să lucrezi 100% legal, adică cu casă de marcat și să oferiți bon fiscal la finalul cursei clientului. Când este selectată plata cash de către client, este mult mai probabil ca acesta să lase și un tips mai mare. Spre deosebire de cei de la Uber, compania Bolt chiar verifică șoferii dacă aceștia dețin casă de marcat. Însă este de datoria șoferului să emită la final bonul fiscal.
 • Un șofer Bolt (Taxify șofer) primește un bonus de 20% din încasări, ceea ce îl ajută să își crească veniturile de pe cursele deja efectuate. Totuși, trebuie îndeplinite anumite condiții Taxify pentru acest tip de bonus.
 • Bonus Rush hour pentru șoferi, astfel că în orele de vârf tarifele vor fi mult mai mari și câștigurile de pe urma unei curse vor fi și acestea multiplicate.
 • Bonusuri Taxify pentru clienți. Chiar dacă acesta pare un dezavantaj pentru șoferi, ei bine nu este. Un bonus pentru un client înseamnă că acesta va plăți mai puțin pe cursa efectuată pentru același număr de kilometri. Dacă, de exemplu, un client are o cursă cu valoarea de 6 lei și a selectat plata cash, este foarte probabil să lase și un tips până la 10 lei, foarte rare fiind cazurile când vor plăti suma exactă.
 • Reajustarea tarifului. Un șofer Bolt București, de exemplu, va primi o suma mai mare de bani în caz de aglomerație. Iar pentru un șofer de Bolt Bucureșți acest lucru înseamnă că nu își va irosi degeaba timpul în aglomerație, ci va fi plătit mai mult în tot acest timp.
 • Un avantaj față de aplicația Uber este că la Bolt poți verifica distanța cursei dinainte direct în aplicație, lucru pe care cei de la Uber nu îl oferă.

Dezavantaje

 • Există multe cazuri de curse pe distanțe scurte. Mulți șoferi de Bolt București s-au plâns de faptul că uneori cursele sunt pe distanțe prea scurte, de doar 2-3 kilometri iar ei au avut de parcurs un drum destul de lung până la client.
 • Scorul de șofer la Bolt este calculat pentru ultimele 40 de curse. În cazul în care mai mulți pasageri ți-au oferit un calificativ slab, acest scor îți va fi afectat și va scădea foarte ușor. Cei de la Bolt îți vor trimite o notificare în legătură cu acest scor, lucru care te va afecta și îți va scădea plata la final de cursa.

În ceea ce privește tarifele, acestea sunt foarte asemănătoare atât la Bolt, cât și la Uber. Diferențele sunt relativ mici, însă depinde și de zona de unde pornești spre următorul client. Prețul pe care clienții îl vor plăti pentru cursa respectivă va fi mereu factorul decisiv. Pentru Bolt București tarifele vor fi foarte probabil mai mari.

Bolt/ Taxify condiții pentru a deveni șofer Bolt / Taxify

Există câteva condiții șofer Bolt pentru a putea începe prima ta cursa. Pe acestea le vei putea găsi și căutând pe Google “șofer Bolt cerințe” sau “cerințe șofer Bolt”, însă le voi enumera și în acest articol. Aplicația Bolt îți oferă posibilitatea de a munci fără un program fix, fiind plătit săptămânal și efectuând curse atunci când dorești. Condițiile pentru a deveni Bolt / Taxify șofer sunt foarte simple și pe acestea le vei regăsi și la aplicația Uber. Așadar, va trebui să îndeplinești următoarele Taxify condiții:

 • Să ai permis de conducere categoria B de cel puțîn doi ani de zile;
 • Să ai 21 de ani împliniți;
 • Să deții un atestat profesional de conducător auto profesionist;
 • Mașina pe care o conduci să fie cu 4 portiere și să nu fie mai veche de 15 ani;
 • nu ai cazier judiciar.

Dacă îndeplineșți aceste condiții Taxify, poți deveni șofer partener al celor de la Bolt. Să vedem și care sunt documentele de care ai nevoie pentru a-ți crea și activa contul de Bolt / Taxify șofer.

Acte necesare pentru a deveni Bolt / Taxify șofer

Pentru a deveni un șofer atestat Bolt vei avea nevoie de o serie de documente Taxify, întrucât cei de la Bolt (Taxify) sunt foarte riguroși cu procesul de angajare și nu acceptă decât persoanele care respectă în totalitate cerințele din punct de vedere legal. În momentul înscrierii pe platforma de la Bolt ca șofer, o să ți se solicite să încarci următoarele documente Taxify:

 • Cartea de identitate ( buletin sau alt document de identitate, cum este pașaportul, document de ședere temporară etc.);
 • Permis de conducere valabil, categoria B;
 • Certificatul de înmatriculare al mașinii – fiind vizibile detaliile mașinii, precum și valabilitatea ITP-ului ( ITP valabil 6 luni);
 • Copia conformă – valabilă pentru mașina ta personală și firma pe care urmează să te înregistrezi;
 • Un ecuson de transport alternativ Bolt care se eliberează de la ARR ( Autoritatea Rutieră Română);
 • Asigurare de tip RCA obligatorie;
 • Asigurarea de bunuri și călători;
 • Cazier judiciar curat, care se eliberează de la orice secție de poliție și este valabil 6 luni;
 • Atestat profesional de conducere (din care trebuie să reiasă clar cine este posesorul atestatului și data la care s-a eliberat);
 • Fotografie de profil.

Este o lista destul de lungă de documente, însă pentru a face tot acest proces de înregistrare ca șofer Bolt autorizat, va trebui să parcurgi toți acești pași. Având în vedere că vei avea nevoie și de o formă oficială pentru plata taxelor, vei putea fie să te înregistrezi la un partener autorizat Bolt, fie să îți declari veniturile pe propria firma. Pentru un șofer de Bolt București va fi mai ușor să își găsească o astfel de firmă parteneră. În caz că deții o firmă proprie, vei mai avea nevoie de câteva documente în plus.

În cazul în care ai firmă, ce documente sunt necesare pentru a face Bolt?

Dacă deții propria firmă, iată care sunt documentele de care ai nevoie:

 • Certificatul de înregistrare al firmei;
 • Certificatul de înregistrare în registrul operatorilor intracomunitari;
 • Autorizația de transport alternativ.

După încărcarea tuturor documentelor anterior menționate, cât și a celor de la firma proprie în cazul în care deții una, vei primi un email despre activarea contului ca șofer atestat Bolt. Cu siguranță că acum te gândești care sunt câștigurile unui șofer Bolt. Să vedem care sunt tarifele pentru curse și câștigul mediu al unui șofer Bolt.

Cât câștigă un șofer Bolt?

Exact ca în cazul șoferilor de la Uber, nici cei de la Bolt nu au un salariu standard sau un minim pe care îl câștigă în fiecare lună. Toate câștigurile sunt condiționate de timpul pe care îl dedici pentru cursele pe Bolt și de diferitele bonusuri din cadrul diferitelor promoții valabile. De asemenea, orașul în care vei efectua cursele influențează acest tarif, un șofer Bolt București fiind mai bine plătit față de un șofer din alt oraș mai mic.

Tarifele de bază pentru un șofer de Bolt București sunt următoarele:

 • 1.3 lei tarif de bază, 1.3 lei per kilometru + 0.22 lei per minut, cursă minimă de 10 lei;
 • Bolt Protect – 1.3 lei tarif de bază, 1.3 lei per kilometru + 0.22 lei per minut, cursă minimă de 10 lei;
 • Bolt Confort – 1.56 lei tarif de bază, 1.56 lei per kilometru + 0.28 lei per minut, cursă minimă de 12 lei;
 • Bolt Trimite un pachet – 1.56 lei tarif de bază, 1.56 lei per kilometri + 0.28 lei per minut, cursă minimă de 12 lei.

Acestea sunt tarifele obișnuite pentru un șofer Bolt București, însă pot să difere în funcție de zona și orașul în care efectuați cursele. Există anumite tarife extra pentru orele de vârf, ore pe care le veți regăsi pe site-ul oficial Bolt. Astfel, tarifele vor fi următoarele în orele de vârf:

 • Bolt + Protect – 1.56 lei tarif de bază, 1.56 lei per kilometru + 0.26 lei per minut, cursă minimă de 12 lei;
 • Confort + Trimite un pachet – 1.98 lei tarif de bază, 1.98 lei per kilometru + 0.34 lei per minut, cursă minimă de 14.4 lei.

Orele de vârf chiar pot să facă diferența, în special în orașele aglomerate în special pentru Bolt București. După semnarea unui contract afiliere Bolt, vei putea începe să faci primele curse și să îți câștigi primii bani urgent. Cei de la Bolt au făcut și o mică statistică și au declarat că un șofer Bolt București activ câștigă săptămânal suma de 1500 de ron, fără bonusurile active. Acest lucru înseamnă că un șofer activ va câștiga suma de 6000 de ron fără bonusuri Taxify și fără tips-uri incluse. Tips-urile lăsate de utilizatorii Bolt București ajung, de regulă, la procentul de 8-12% din totalul de încasări pe lună. Astfel, pentru un șofer Bolt București care câștigă 6000 de ron într-o lună, tips-ul ar trebui să fie minim 400 de lei.

Toate aceste sume au fost studiate pe șoferii Bolt București, însă și cei care efectuează curse Bolt în alte orașe mari din România, precum Cluj-Napoca, Timișoara, Oradea, Iași etc. vor avea sume apropiate cu acestea. Totuși, numărul mare de șoferi de Bolt București a scăzut puțin tarifele în ultima perioadă.

Trebuie să investesc ceva ca să devin Bolt / Taxify șofer?

Nu există niciun cost pentru a deveni șofer Bolt atestat. Singurele costuri vor fi cele pentru eliberarea anumitor documente, cum este atestatul de șofer profesionist, însă nu include niciun alt cost din partea companiei Bolt. Nu există taxe lunare, așadar dacă într-o lună nu ai reușit să efectuezi nici măcar o cursă nu ești nevoit să plătești nimic. Compania Bolt percepe doar un comision din cursele efectuate, cuprins între 0% și 20%, în funcție de oraș, perioadă și de oferta disponibilă.

Acum că am analizat ceea ce presupune procesul de activare al unui cont de șofer Bolt, tarifele, cât și documentele și condițiile necesare, să vedem câteva păreri din partea altor utilizatori.

Șofer Bolt păreri (păreri Taxify)

Per total, părerile sunt împărțite între șoferii de Bolt și șoferii de Uber. Ambele aplicații de ridesharing oferă anumite avantaje și dezavantaje în ceea ce privește tariful pentru cursă, distanțele parcuse și diferitele funcții ale aplicației mobile. Un lucru este cert: indiferent că ești șofer Bolt sau șofer Uber, va trebui să treci prin același proces pentru activarea contului, vei avea nevoie de aceleași documente și va trebui să respecți exact aceleași norme și condiții în ceea ce privește autoturismul folosit. Pentru șoferii de Bolt București sau alte orașe mari, tarifele vor fi puțin mai ridicate și datorită aglomerației.

Atât Bolt, cât și Uber îți oferă o flotă mare de companii partenere, cu ajutorul cărora te poți înregistra pentru a plăti taxele, în cazul în care nu deții o firmă proprie. Iar pentru cei care au propria lor firma, li se pune la dispoziție posibilitatea de a se înregistra ca șofer Bolt pe aceasta și a plăti taxele aferente. Nu trebuie să fiți șoferi de Bolt București pentru a câștiga sume mari la final de lună, ci trebuie să dedicați suficient timp și să obțineți un scor de excelență cât mai bun.

Majoritatea șoferilor au păreri Taxify (Bolt) foarte bune legate de condițiile de muncă și de comisionul care li se oferă pe fiecare cursa. Cel mai mare avantaj, spun șoferii de Bolt, este tips-ul lăsat de clienți. Cei mai mulți clienți aleg să plătească cash, iar aceștia lasă un tips mai mare față de cei de la Uber. La Uber, tariful plătit de clienți este mai mare per cursa, însă datorită prețului mai mic la Bolt, vor fi mai predispuși să îi aleagă pe aceștia. Astfel, clientul plătind mai puțin pe cursă, va putea să lase un tips mai mare la final.

Față de aplicația Uber, aplicația Bolt le dă posibilitatea șoferilor să verifice distanța la care se află clientul, aspect pentru care clienții au păreri Taxify (Bolt) foarte bune. Dezavantajul în această privință este că, văzând distanță scurtă pe care urmează clientul să fie transportat, îi poate face pe șoferi să dorească să refuze cursa respectivă. Faptul de a refuza în mod repetat curse va reduce scorul de excelență și va scădea în timp câștigurile, cât și numărul de curse disponibile.

Un alt plus pentru șoferii Bolt (Taxify) este că primesc foarte multe bonusuri Taxify și promoții periodice. Chiar dacă tariful este mai mic pentru curse, cu ajutorul bonusurilor vor putea să depășească sumele câștigate la Uber și să poată încheia luna respectivă mulțumiți din punct de vedere al câștigurilor. Așadar, chiar dacă nu ești șofer de Bolt București poți aduna o suma frumoasă de bani la final de lună chiar și într-un oraș mai mic.

cum câștigi la Casa Pariurilor bonus fără depunere

Casa Pariurilor bonus fără depunere: 50 RON sau 40 Free Spins

Casa Pariurilor bonus fără depunere de 50 RON Gratis Cei care aleg…
FBmirelaF - ianuarie 27, 2022
2%-TaxBack-Bonus-Winbet

2% Bonus TaxBack Winbet – Promoție specială cu depunere

Dacă nu ești încă jucător la Winbet online, creează un cont și…
FBmirelaF - ianuarie 27, 2022
blank

Bonus fără depunere Fortuna: 40 Free Spins / 50 RON Gratis?

Dacă ești la început de drum și vrei să-ți încerci șansele la…
FBmirelaF - ianuarie 27, 2022