cele mai bune locuri de muncă în străinătate

Cele mai bune locuri de muncă în străinătate

5/5 - (3 votes)

În ultimii ani, tot mai mulți români, chiar tineri absolvenți de liceu, aleg să plece în străinătate în căutarea unor locuri de muncă bine plătite în străinătate. Dar alegerea unui astfel de loc de muncă este un proces complex, iar tu trebuie să cunoști ce acte necesare pentru muncă în străinătate sunt solicitate. Descoperă-le în continuare și informează-te cu privire la cele mai bine plătite locuri de muncă în străinătate!

Ce vei găsi în categoria Muncă în străinătate

Dacă iei în calcul obținerea unui job în străinătate pentru venituri mai mari, ai ajuns în locul potrivit. Articolele de mai jos te vor ghida pentru a afla oportunitățile de muncă din afara țării, acte necesare pentru munca în străinătate în țările cu cea mai mare forță de muncă, unde poți găsi cele mai bine plătite joburi în străinătate, dar și alte informații utile. Analizează oportunitățile de muncă din mai multe țări și alege în final cea mai bună variantă!

locuri de muncă cu salariu minim Suedia
Mirela - august 8, 2022

Salariu minim Suedia: cât câștigi și cum este traiul în Suedia

Suedia este una dintre cele mai căutate țări în rândul celor care…
la cât ajung salarii Finlanda
Mirela - august 5, 2022

Salarii Finlanda: cât de mult poți câștiga în această țară

Finlanda este o altă alegere atunci când vine vorba de un trai…
condiții de trai cu salariu minim Norvegia
Mirela - august 5, 2022

Salariu minim Norvegia și condițiile de trai din țară

Țările nordice par să fie o alegere pentru mulți dintre români. Nivelul…
ce poți face cu salariu minim grecia
Mirela - august 5, 2022

Salariu minim Grecia: cât câștigi și care este nivelul de trai

Străinătatea pare să fie calea de mijloc pentru mulți români, din ce…
unde primești salariu minim franța
Tudor Valentin - iulie 29, 2022

Salariu minim Franța: Mod de trai și avantaje

Locurile de muncă în alte țări sunt o modalitate des abordată pentru…
locuri de muncă italia
Mirela - iulie 12, 2022

Salariu minim Italia 2023 și cele mai bune locuri de muncă

Precum bine știm, piața locurilor de muncă din România nu oferă de…
locuri de munca Germania
Mirela - aprilie 21, 2022

La cât ajunge salariu minim net Germania 2023

Valoarea câștigurilor lunare este importantă pentru toți, iar imposibilitatea atingerii unui nivel…
Locuri de muncă Austria fără limbă
Mirela - aprilie 20, 2022

Salariu minim Austria 2023: Condiții, prețuri și joburi

Economia se dezvoltă rapid la nivel global, cererea depășind uneori oferta. De…
cât câștigi la locuri de muncă Anglia
Mirela - aprilie 20, 2022

Salariu minim Anglia și condiții de muncă în Anglia 2023

Având o situație similară cu alte țări, Marea Britanie înregistrează un deficit…
Locuri de muncă în Spania pentru femei și bărbați
Mirela - aprilie 20, 2022

La cât ajunge salariu minim Spania 2023 și care este traiul

Un fapt incontestabil este că Spania se află printre țările preferate ale…
joburi în care călătorești
Mirela - ianuarie 18, 2022

17 joburi în care călătorești mult și câștigi foarte bine

Îți surâde ideea de a călători și a face bani în același…
află cât câștigă un șofer de tir
Mirela - decembrie 9, 2021

Cât câștigă un șofer de tir în România vs. în Uniunea Europeană

Află din articol cât câștigă un șofer de tir în România comparativ…

În acest articol vei afla:

  1. Motive pentru muncă în străinătate
  2. Riscuri asumate
  3. Acte necesare
  4. Unde poți căuta job-uri
  5. Salariu minim UE
  6. TOP 11 locuri de muncă
  7. Muncă în străinătate pentru femei
  8. Muncă în străinatate pentru cupluri
  9. Salarii medici în străinătate
  10. Se poate lua credit?
  11. Concluzii

Ne surprinde numărul românilor care decid să plece în străinătate pentru un contract de muncă pe o perioadă determinată sau nedeterminată și ne face să ne întrebăm ce anume atrag românii în alte țări din Europa. Statisticile arată că pe lista preferințelor românilor atunci când aleg munca în străinătate se află Spania, Italia, Germania, Austria, Olanda și Marea Britanie.

Am selectat în continuare principalele motive pentru care românii aleg locuri de muncă străinătate.

  • Găsești joburi bine platite în străinatate

Nu este o surpriză faptul că salariile mult mai ridicate sunt principalul factor care influențează decizia românilor cu privire la munca în străinătate.

Studiile arată că 7 din 10 persoane consideră salariul și compensațiile monetare factori principali în alegerea unui loc de muncă și cunoscând potențialul țărilor europene mai sus menționate, se explică numărul în continuă creștere al românilor care aleg lucrul în străinătate.

Indiferent de domeniul pe care îl alegi și de calificarea ta, poți fi sigur că salariul net va fi mult mai mare decât cel din România, ceea ce îți permite să ai un stil de viață mai bun la același efort pe care îl depuneai în țară petrecând poate chiar mai mult de 12h la muncă/ zi.

Dacă obții un loc de muncă bine plătit, vei reuși nu doar să ai un trai zilnic mai bun, dar și să faci investiții profitabile pentru a avea un viitor mai bun atât pentru tine, cât și pentru familia ta.

  • Există oportunități de job pentru cei necalificați

În timp ce România nu oferă locuri de muncă pentru cei necalificați sau oferă într-o măsură destul de mică, cererea altor țări europene pentru muncitori fără experiență, fără calificare, este tot mai mare, ceea ce îi atrage pe români să înceapă o viață nouă în străinătate.

Există numeroase locuri de muncă bine plătite în străinătate pentru cei necalificați în fabrici, depozite, magazine pentru cei care nu au reușit să obțină încă o calificare, indiferent de vârsta lor, și aici putem menționa lucrătorii pentru descărcare/încărcare sau ambalat.

  • Ai posibilitatea de a obține o calificare

Chiar dacă în țară nu ai reușit să faci un program de studii superioare sau o școală profesională care să-ți asigure o meserie de viitor, în afara țării vei avea șansa de a obține calificare în urma serviciilor prestate de tine.

Angajatorii străini sunt dispuși să califice persoanele în munca pe care o fac în doar câteva zile și astfel, te poți întoarce înapoi în țară cu o calificare ce îți va deschide oportunități și acasă. Dacă aplici pentru un job care oferă calificare, de regulă va trebui să semnezi un contract pe perioadă determinată, iar munca o vei realiza în asistența unei persoane acreditate care te va învăța pas cu pas.

  • Îți îmbunătățești CV-ul

Dacă aplici pentru un job în străinătate în domeniul în care ai vrea să lucrezi în viitor, cu siguranță o perioadă de muncă în străinătate îți va face CV-ul să iasă în evidență și vei reuși să obții mai multe interviuri, deci mai multe oportunități de angajare la revenirea în țară.

În plus, lucrul în străinătate îți oferă oportunitatea de a învăța o limbă nouă într-un timp relativ scurt, iar o limbă străină în CV te va ajuta cu siguranță să ieși în evidență.

  • Te dezvolți personal mai mult 

Pe lângă avantajele clare pe care le obții la joburi străinătate pe plan profesional, trebuie să fii conștient și de avantajele pe care care un astfel de loc de muncă ți le aduce pe plan personal, după cum urmează:

  1. Dezvoltarea capacității de adaptabilitate în situații dificile sau din afara zonei tale de confort
  2. Cunoașterea unei noi limbi
  3. Dobândirea capacității de a dezvolta relații constructive
  4. Independizarea
  5. Descoperirea unei întregi noi culturi care îți va oferi noi perspective asupra lucrurilor

Riscurile pe care ți le asumi odată cu lucrul în străinătate

Bineînțeles, ofertele de joburi străinătate nu vin doar cu avantaje, ci și cu riscuri de care va trebui să fii conștient și pe care va trebui să ți le asumi de la început. Iată mai jos riscurile la care sunt dispuse persoanele care aleg lucrul în străinătate:

  • Începi totul de la zero: va trebui să te obișnuiești cu un nou stil de viață, să îți cauți nu doar loc de muncă, dar și o locuință și să-ți faci noi prieteni și cunoștințe cu care să relaționezi pe durata contractului tău de muncă
  • Dorul de casă, de familie și prieteni: chiar dacă la început vei fi încântat de oferta de job, cu siguranță mai devreme sau mai târziu te va cuprinde dorul de familie, prieteni și chiar de țară
  • Discriminare: acesta este un fenomen social prezent la noi în țară, cât și în străinătate în ceea ce privește minoritățile și cel mai probabil, va trebui să faci față discriminării, mai ales în prima lună când vei fi practic singur (dacă nu cumva alegi să pleci cu cineva)
  • Probleme de integrare: cunoscând un stil de viață, o mentalitate și oameni complet diferiți, este posibil să te confrunți și cu problem de integrare, însă acest lucru depinde și de capacitățile tale de relaționare socială
  • Dorințe neîmplinite: nu uita să iei în calcul și posibilitatea ca lucrurile să nu decurgă așa cum ți-ai plănuit și încearcă să găsești un plan B dacă realitatea nu este asemenea așteptărilor tale

Acte necesare pentru locuri de muncă în străinătate

Pentru a aplica la un job în Uniunea Europeană vei avea nevoie de o serie de documente pe care le vom prezenta în continuare. Bineînțeles, în funcție de locul de muncă și țara în care vrei să pleci, aceste acte necesare pentru munca în străinătate pot diferi, însă există o serie de documente generale de care ai nevoie dacă aplici la joburi străinătate.

Dacă iei în considerare să aplici la locuri de muncă în străinătate bine plătite, iată principalele acte necesare pentru munca în străinătate pe care ar trebui să te pregătești:

  • Cartea de identitate: copie și original
  • Pașaportul în original și copie a vizei (dacă pleci să lucrezi într-o țară din afara Uniunii Europene; pentru țările din UE nu ai nevoie de pașaport)
  • Cazier judiciar
  • Adeverința din partea Ministerului de Interne conform căreia nu ai nicio interdicție legală de a părăsi țara sau localitatea sau orice fel de interdicție în ceea ce privește libera circulație în afara țării
  • Adeverință din partea medicului de familie din care să rezulte că ești apt de muncă
  • Cardul European de Sănătate: acesta se eliberează de la Casa de Asigurări din orașul căruia îi aparții și cu ajutorul acestuia vei putea primi îngrijiri medicale urgente fără costuri suplimentare în statele din UE. Pentru eliberarea acestui card trebuie să fii asigurat și să nu ai întârzieri la contribuțiile pentru bugetul Casei de Asigurări.
  • Certificate, diplome, recomandări care ar putea fi relevante pentru jobul la care aplici (copie și original): diplomă de bacalaureat, diploma de absolvire a unui curs profesional sau diplomă de Licență/ Master (aceste documente sunt necesare sau nu, în funcție de jobul pentru care aplici).
  • CV-ul actualizat (cu date de contact de la companiile la care ai lucrat anterior pentru că angajatorii pot fi interesați să ceară recomandări)

Vezi acte necesare muncă Germania!

Unde poți căuta locuri de muncă bine plătite în străinătate

Odată ce te-ai decis unde vrei să începi lucrul în străinătate și ce tip de job te-ar interesa, va trebui să cauți mai multe oferte de locuri de muncă în străinătate fără comision la care să aplici și trebuie să știi că poți găsi diverse locuri de muncă bine plătite în străinătate pe diverse platforme online fără a plăti nicio taxă suplimentară.

Iată câteva platforme unde poți găsi cele mai bune locuri de muncă în străinătate:

  • Europa.jobs

Pe această platformă europeană multilingvă vei găsi locuri de muncă bine plătite în străinătate pentru calificați și necalificați, dar și locuri de muncă pentru cei calificați. Pentru că este o platformă multilingvă, anunțurile angajatorilor sunt traduse, așa că vei înțelege perfect ce presupune fiecare job.

Pe lângă numeroase oferte de locuri de muncă în străinătate fără comision, pe Europa.jobs vei găsi toate informațiile de care ai nevoie pentru a începe lucrul în străinătate: mediul de lucru în alte țări, costurile de trai, posibile salarii în străinătate, documente necesare pentru lucrul legal în afara țării și multe sfaturi utile pentru cei care decid această schimbare

  • Agenții multinaționale de recrutare

Silverhand este poate cea mai cunoscută agenție multinatională care oferă locuri de muncă bine plătite în străinătate fără comision. Țările în care îți poți găsi un job cu ajutorul acestei agenții de recrutare sunt Germania, Austria, Olanda, Danemarca, Belgia, Norvegia sau chiar Islanda, iar lista poate continua.

Agenția te va ajuta să-ți găsești un loc de muncă în străinătate fără comision cu plecări urgente, dacă ești interesat să pleci cât mai curând.ANOFM: Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă oferă numeroase posibilități de locuri de muncă necalificați străinătate (de exemplu, în agricultură, construcții sau hoteluri), dar și locuri de muncă pentru calificați (de exemplu, în medicină sau industria farmaceutică). Vei găsi aici locuri muncă străinătate urgent dacă intenționezi să pleci cât mai repede.

  • EURES:

EURES este o secțiune pe siteul Comisiei Europene care oferă locuri de muncă bine plătite în străinătate în țările din UE, iar fiecare anunț vine însoțit de o scurtă descriere și link direct către angajator pentru mai multe detalii. Și aici poți găsi locuri de muncă în străinătate fără comision, inclusiv cu plecări urgente.

  • OLX

Angajatorii străini postează regulat anunțuri pe OLX pentru românii calificați sau cei care caută locuri de muncă necalificați străinătate, anunțurile fiind însoțite de o scurtă descriere a jobului, cerințele jobului și pachetul salarial. Și pe această platformă vei găsi locuri muncă în străinătate fără comision plecări urgente în diferite domenii.

  • Platforme de recrutare

Bestjobs.ro, ejobs.ro, jobzz.ro, lajumate.ro și jooble.org sunt doar câteva exemple de platforme de recrutare care includ și locuri de muncă bine plătite în străinătate. Aceste platforme permit căutarea unor locuri de muncă în străinătate bine plătite în funcție de filtre precum țară, tip de job sau nivelul experienței tale, afișându-se doar rezultatele care coincid căutării tale.

Cât este un salariu minim UE?

În prezent, 21 de state din cele 27 care constituie UE au stabilit un salariu minim UE, celelalte stabilind salariul minim pe economie după negocieri colective, existând prevederi legale în acest sens. Dacă alegi să lucrezi în străinătate, trebuie să știi că un salariu minim în UE, în țările dezvoltate, este de peste 1.500 euro/ lună. Spre exemplu, poți primi în Austria salariu minim de 1.700 euro, iar în Luxemburg este cel mai mare salariu, de 2.202 euro / lună.

Deci, dacă te întrebi ce salarii minime UE poți să primești, acest lucru depinde de țara pe care o alegi, însă cu siguranță un salariu minim UE va depăși cu mult media de la noi din țară. Chiar dacă într-adevăr, costul vieții în țările europene dezvoltate este mai ridicat, angajații beneficiază de un salariu minim în UE care să le acopere cheltuielile necesare, și nu numai.

Descoperă în continuare salarii minime UE pentru cele mai bine plătite joburi din Europa!

11 cele mai bune locuri de muncă în străinătate pentru necalifficați

Principalul motiv pentru care românii aleg lucrul în străinătate este multitudinea de locuri de muncă necalificați străinătate, lucru ce nu se întâmplă în România. Dar te-ai gândit care sunt cele mai bune locuri de muncă în străinătate pentru necalificați? Iată câteva dintre acestea mai jos!

  1. Agricultură
  2. Construcții
  3. Barmani
  4. Sudori
  5. Șoferi
  6. Ajutor de bucătar
  7. Menajeră
  8. Bonă
  9. Ospătar
  10. Depozite/Fabrici
  11. Agenți de pază

#1. Lucrători în agricultură

Dacă reziști la munca fizică, poți opta pentru locuri de muncă în străinătate în agricultură cu plecări urgente. Odată ce ai fost acceptat, poți pleca foarte curând să începi munca, iar salariul este destul de mare, de la 1.000 euro, compensând efortul fizic.

La aceste locuri de muncă bine plătite în străinătate, pachetul salarial poate include mâncarea și cazarea, ceea ce reprezintă clar avantaje în plus dacă vrei să economisești bani. Există locuri de muncă în străinătate în agricultură cu plecări urgente pentru plantația, culegerea sau îngrijirea unor culturi diverse.

În funcție de jobul ales, vei avea de cules fructe, legume sau cereale sau orice altă sarcină relaționată cu agricultura și pe care o stabilește coordonatorul echipei de muncă.

Salariile în aglicultură depind de țara pe care o alegi, însă făcând o medie te poți aștepta la salarii în străinătate între 1000 – 1500 euro pe lună, cazarea fiind de cele mai multe ori inclusă, precum și transportul și cel puțin o masă pe zi (de regulă, prânzul).

Cele mai bine plătite joburi din Europa în sectorul agricol se găsesc în Danemarca unde salariile sunt de aproximativ 1800 – 2000 euro / lună. Austria oferă de asemenea salarii mari, în jur de 1800 euro / lună, urmată de Marea Britanie unde salariile ajung la 1600 euro / lună și Olanda cu un salariu mediu de 1100 euro /  lună.

Află și cât este un salariu căpșuni Spania!

#2. Lucrători în construcții

Printre cele mai bune locuri de muncă în străinătate se numără și posturile în construcții. Salariile în construcții sunt mai mari decât precedentele, pornind de la 1.300 euro, iar acestea sunt și mai mari dacă ai un certificat care să ateste că cunoști meseria.

Și în acest caz, salariile diferă în funcție de țară. Astfel, cele mai bine plătite joburi din Europa în construcții vei găsi în Norvegia și Germania unde salariile sunt de aproximativ 2500 – 2700 euro / lună pentru cei cu experiență. Pentru cei fără experiență, salariile sunt de aproximativ 1500 – 1800 euro / lună. Franța, Belgia și Austria sunt alte țări în care salariile în construcții se învârt în jurul a 2000 euro lunar.

Totuși, există locuri de muncă bine plătite în străinătate pentru necalificați în construcții și cu instructaj la început, fiind util oricum să cunoști materialele principalele și cum să tencuiești sau să zugrăvești. Pentru a te înțelege cu ceilalți angajați, te ajută de asemenea să știi engleză, nivel începător.

#3. Barmani

Pe lista acelor locuri de muncă bine plătite în străinătate se numără și jobul de barman. Poți lucra ca barman la o terasă sau la un restaurant cu un salariu minim UE de aproximativ 1500 – 18000 euro lunar sau chiar pe un vas de croazieră unde salariul depășește cu siguranță aceste sume. Nu este nevoie să ai o calificare pentru acest job, însă experiența ajută cu siguranță, la fel și cunoașterea limbii respective.

În funcție de cerințele jobului, va trebui să știi deja cum să prepari băuturi sau vei fi învățat în prima săptămână de lucru de un coleg cu mai multă experiență. Prepararea și servirea băuturilor va fi principala ta responsabilitate, iar dacă vei lucra într-un bar mic în care vei fi singur, va trebui de asemenea să iei comenzile clienților și să le recomanzi ceva din meniu.

Politețea, capacitățile de socializare, rapiditatea cu care poți lucra și rezistența la stres sunt calități necesare pentru un astfel de job.

#4. Sudori

Dacă nu ai o calificare în ceva anume, trebuie să știi că sunt numeroase locuri de muncă bine plătite în străinătate pentru sudori, iar de multe ori poți găsi și cazarea inclusă, ceea ce este un avantaj al oportunităților de muncă în afară. Află mai multe despre cum salariul la locuri de muncă sudori străinătate poate depăși 2.000 euro!

Țara care oferă printre cele mai bune locuri de muncă în străinătate este Elveția. Această țară oferă locuri de muncă bine plătite în străinătate pentru sudori, cu salarii între 4000 – 4800 euro / lună, urmată fiind de Scandinavia cu 2400 – 3200 euro / lună și Austria care oferă între 2300 – 2600 euro pe lună. Alte țări cu salarii în străinătate de peste 1600 euro lunar sunt Germania, Olanda, Belgia și Franța.

Vezi cât câștigă un sudor în Anglia!

#5. Șoferi

În acest top cu cele mai bine plătite joburi din Europa am inclus și meseria de șofer, mereu căutată în țările europene. Un job ca șofer presupune multă responsabilitate, însă un salariu minim UE este destul de generos, ajungând la 2.500 euro sau chiar mai mult, dacă ai experiență sau certificate care să ateste experiența ta.

În funcție de jobul la care aplici, vei avea nevoie de permis de conducere pentru o anumită categorie și sunt cerute de fiecare dată certificate de calificare. Poți lucra ca șofer personal, șofer de limuzină sau șofer pentru mijloacele de transport, dar cele mai bine plătite locuri de muncă sunt pentru șoferii de tir. Vezi cât câștigă un șofer de tir începător!

Cele mai bune locuri de muncă în străinătate pentru femei

#6. Ajutor de bucătar/ Bucătăreasă

Cele mai bune locuri de muncă în străinătate pentru femei sunt cele de ajutor de bucătar sau bucătăreasă. Dacă nu ai o calificare și cauți locuri de muncă în străinătate pentru femei, poți începe prin a fi ajutor de bucătar.

Jobul presupune disciplină, responsabilitate și efort, însă poți acumula experiență, iar un salariu minim în UE pentru acest job este de aproximativ 1200 – 1500 euro. După ce câștigi puțină experiență, poți participa și la un curs de calificare pentru a deveni bucătăreasă, iar salariul va crește până la 2.000 euro.

#7. Menajeră

Numeroase locuri de muncă bine plătite în străinătate pentru femei se găsesc și pentru curățenie în spații comerciale, hoteluri, clădiri de birouri sau cabinet de avocatură. Opțiunile sunt diverse și nu ai nevoie de experiență, ci doar de un set de calități precum responsabilitate, condiție fizică (pentru că poate fi o muncă solicitantă) și grijă la detalii.

Salariul unei menajere pornește de la 800 euro și poate ajunge la 1.500 euro în funcție de cerințele jobului și experiență, deci printre acele locuri de muncă bine plătite în străinătate se numără și joburile de menajeră unde poți câștiga un salariu atractiv chiar dacă nu ai experiență.

#8. Bonă

Dacă îți face placere să-ți petreci timpul cu copiii, ai răbdare și ești suficient de calmă pentru a educa un copil, poți opta și pentru un job ca bonă în mai multe țări din Europa. Printre cele mai bine plătite joburi din Europa pentru femei fără experiență se numără rolul de bonă care nu doar că-ți aduce un salariu atractiv, dar și cazare și mese incluse, ceea ce înseamnă o cheltuială în minus.

În ceea ce privește responsabilitățile, o bonă se ocupă de prepararea hrănii zilnice a copiiilor, pregătirea acestora pentru grădiniță/școală și pregătirea temelor împreună cu aceștia și însoțirea la activități de petrecere a timpului liber, cum ar fi lecții de dans sau înot.

Lista de responsabilități depinde de cerințele părinților și tot în funcție de acestea este stabilit și salariul care pleacă de la 1.000 euro și crește în funcție de jobul ales și experiența ta. Există locuri de muncă în străinătate pentru femei și ca bonă internă, ceea ce înseamnă că poți locui și mânca împreună cu familia, deci vei avea mai puține cheltuieli.

În cazul în care ești atras mai mult de ideea de a cunoaște o țară nouă și a călători, trebuie să știi că există și joburi care îți permit să călătorești făcând ceea ce deja știi să faci în țară și chiar păstrându-ți aceleași job.

Cele mai bune locuri de muncă în străinătate pentru cupluri

#9. Ospătari

Dacă ești curios care sunt cele mai bune locuri de muncă în străinătate pentru cupluri, află că poți lua în considerare să lucrați împreună ca ospătari. Politețea și rapiditatea sunt calități absolut necesare și pentru jobul de ospătar și există numeroase locuri de muncă în străinătate necalificați 2023.

Pentru că jobul de ospătar presupune contactul direct cu clienții, mulți angajatori cer calificare pentru acest job, însă poți găsi locuri de muncă și ca ospătar necalificat dacă angajatorul este dispus să investească puțin timp pentru a te învăța. Preluarea comenzilor, servirea clienților și cunoașterea bine a meniului pentru a putea face recomandări clienților la cererea acestora sunt principalale responsabilități ale unui ospătar.

Am inclus în topul nostru despre locuri de muncă în străinătate bine plătite și această meserie pentru că un ospătar poate câștiga aproximativ 1200 – 1500 euro pe lună, cunoașterea limbii țării unde lucrezi fiind un mare plus.

#10. Lucrători în depozite sau fabrici

Sunt numeroase locuri de muncă bine plătite în străinătate pentru cupluri în depozite și fabrici pentru ambalat, împachetat, încărcare sau descărcare de produse. Angajatorii străini pot oferi pentru lucrătorii în depozite și fabrici cazare, mâncare și chiar transport gratuit. Este posibil ca unele locuri de muncă bine plătite în străinătate în fabrici să ceară și un nivel minim de engleză.

Salariile pornesc de la 1.200 euro și pot depăși 2.000 euro în funcție de țară, tipul de job, postul pe care îl ocupi și anii de experiență (nu sunt necesari, dar reprezintă un avantaj), motiv pentru care am trecut în lista noastră cu meserii bine plătite în străinătate și această meserie. Dacă ești în căutarea unor locuri muncă străinătate urgent, joburile în depozite și fabrici pot fi cele mai potrivite.

#11. Agenți de pază

Alte oportunități de locuri de muncă bine plătite în străinătate sunt date de firmele de pază care angajează atât personal calificat, cât și personal necalificat. Poți lucra ca agent de pază în parcuri, supermarketuri, instituții publice sau clădiri de birouri. Minimele salarii în străinătate pentru agenții de pază sunt în jur de 1.000 euro, fiind mai mari dacă ai atestatul profesional sau nu.

Dacă vrei să afli cât câștigi exact în țările europene, îți recomandăm și următoarele articole:

Salarii medici străinătate: cât poți câștiga?

Printre cele mai bine plătite joburi în Europa se numără fără îndoială cadrele medicale. Medicii care aleg să lucreze în străinătate se bucură de salarii de peste 2000 euro pe lună, care pot ajunge chiar la 10000 euro cu beneficiile din pachetul salarial. Bineînțeles, ce salarii medici străinătate se oferă diferă în funcție de specializare, tipul de spital în care lucrezi și experiență. Medicina de familie, ginecologia și dermatologia sunt specializările care oferă numeroase locuri de muncă în străinătate bine plătite.

Medicii rezidenți pot începe cu un salariu minim în UE de 6000 euro brut lunar, medicii primari ajung la 10.000 euro pe lună, iar șefii de clinică la peste 23000 euro pe lună în Germania, țara care angajează constant medici din alte țări, atrăgându-i cu pachetele salariale.

Vezi și salariul minim în Italia în sectorul medical!

Dacă te întrebi cât are un kinetoterapeut salariu străinătate, acesta poate porni de la 2.400 euro pe lună până la 3500 și chiar mai mult. Cabinetele de recrutare pun accent pe cunoașterea limbii țării sau a limbii engleze, așa că la un kinetoterapeut salariu străinătate poate fi influențat de acest factor.

Pot să iau credit dacă lucrez în străinătate?

Pot face credit dacă lucrez în străinătate? Aceasta este o întrebare des adresată de cei care au joburi bine plătite în străinătate sau intenționează să obțină unul. Trebuie să știi că poți face credit dacă lucrezi în străinătate, iar condițiile pentru aprobarea creditului diferă de la o bancă la alta. Totuși sunt câteva aspecte general valabile dacă vrei să obții un credit în țară și lucrezi în afara ei.

În primul rând, trebuie să dovedești că lucrezi de cel puțin 6 luni, adică să arăți că ai un venit stabil cu ajutorul unui fluturaș de salariu sau al unui document asemănător.

În al doilea rând, trebuie să ai o persoană drept garant în România care va plăti în locul tău la bancă, în cazul în care tu vei înceta să faci acest lucru.

De asemenea, este important ca nici tu, nici codebitorul tău să nu va regăsiți în Biroul de Credit pentru ca împrumutul să fie acordat.

În final, trebuie să verifici condițiile de eligibilitate ale băncii la care vrei să faci credit și eventual, să vorbești direct cu un consultant al băncii pentru a afla răspunsul exact la întrebarea Cum pot să fac împrumut la bancă dacă lucrez în străinătate?.

Concluzii

Posibilitățile de locuri de muncă bine plătite în străinătate sunt mult mai diverse decât în țară, motiv pentru care mulți români optează pentru joburi străinătate. Mulți români decid să plece chiar datorită opțiunilor la capitolul locuri de muncă străinătate necalificați, în România lipsa unei calificări făcând aproape imposibilă găsirea unui job.

Ai parte de numeroase avantaje, precum salarii în străinătate mai mari sau includerea cazării și mâncării în pachetul salarial, dar și dezavantaje pe care ar trebui să le cunoști înainte să pleci, iar aici putem menționa problemele de discriminare sau de integrare pe care le poți întâmpina odată ce ai ajuns în altă țară.

De asemenea, îți amintim că în țările din UE poți găsi locuri muncă străinătate urgent pentru a începe să lucrezi cât mai repede, iar pentru a găsi cele mai bune locuri de muncă străinătate fără comision ai la dispoziție numeroase platforme online.

Important este să fii bine informat despre stilul de viață al țării în care alegi să lucrezi, să-ți pregătești din timp acele acte necesare pentru munca în străinătate și să fii perseverent! Indiferent de motivul pentru care ai ales să aplici pentru joburi străinătate, cu siguranță vei reuși să câștigi mai mulți bani și chiar să economisești.

Sperăm că ți-a fost util ghidul și acum știi care sunt cele mai bine plătite joburi din Europa! Mult succes!