joburi în care călătorești

17 joburi în care călătorești mult și câștigi foarte bine

5/5 - (3 votes)

Îți surâde ideea de a călători și a face bani în același timp? În prezent, ai la dispoziție numeroase joburi în care călătorești și câștigi bani, dar și posibilitatea de a-ți transforma pasiunea ta pentru călătorii în sursă de venit deschizându-ți un blog sau vlog în care să povestești peripețiile tale. Descoperă în acest articol idei de joburi care îți permit să călătorești și meserii în care călătorești mult!

Cele mai bune 17 joburi în care călătorești

#1 și #2: Fii blogger sau vlogger

joburi in care calatoresti

Chiar dacă nu este un job propriu zis, lucrând pe cont propriu, vom începe acest top joburi în care călătorești cu blogging-ul sau vlogging-ul care în momentul de față aduc câștiguri generoase unui număr impresionat de pasionați de călătorii, indiferent de vârstă și fără nicio specializare într-un domeniu anume.

Un vlog sau blog despre călătorii este într-adevăr cea mai populară și actuală modalitate de a învăța cum să faci bani în timp ce călătorești, iar avantajul este că transformi o pasiune într-o sursă de venit. Dacă și tu îți dorești acele joburi în care călătorești în toată lumea, poți să înveți travel writing și să îți transformi blogul în afacere sau să-ți filmezi peripețiile și să le împarți cu alții printr-un canal de Youtube.

Află câți bani se câștigă din blog!

Fie că ești blogger sau vlogger, poți ajunge un adevărat influencer dacă îți construiești un brand în mediul online și reunești în jurul brandului o comunitate care să te susțină. Iar platformele pe care le poți folosi pentru a deveni cunoscut sunt diverse – blog pe WordPress spre exemplu, YouTube, Instagram, Facebook, Twitter și lista poate continua. Important este să începi pe o anumită platformă, iar pe măsură ce brandul tău crește să te extinzi și spre alte platforme.

De Reținut!
Nu trebuie să ai cunoștințe de programare sau studii superioare. Înțelegem că sunt anumite meserii în care călătorești mult unde ai nevoie de anumite abilități și specializări formale, însă nu e cazul când vorbim de travel writing. Poți să înveți cum să câștigi bani din călătorii începând de la 0 și poți ajunge să trăiești din asta dacă ești determinat.

Trebuie să menționăm că este o diferență majoră între a avea un blog călătorii sau vlog de travel și a întreține unul, ca un travel influencer full time. După ce citești continuarea acestui articol, vei ști cu siguranță cum să îți începi vlogul / blogul și vei avea o viziune de ansamblu despre cum să faci bani din travel.

Despre cum să devii influencer poți citi în articolul din link.

Însă este nevoie de dedicare, multă muncă și pasiune pentru a putea să îți menții site-ul sau canalul la standarde înalte. Atunci vei avea șanse să obții sponsorizări și venituri de pe urma lui, deci vei găsi diverse oportunități în materie de cum să faci bani în timp ce călătorești.

Bineînțeles, nu este exlcus nici ca în timp ce deții un blog / vlog de călătorii să ai și unul din acele joburi în care călătorești și să le îmbini pentru a obține mai mulți bani. Vei descoperi în continuarea acestui articol mai multe idei de joburi care implică călătorii sau joburi care îți permit să călătorești mult și poți alege unul care să ți se potrivească.

Bonus Fără Depunere

44 Rotiri Gratuite Fără Depunere

Cod Bonus: 44ROTIRI
Joacă fără riscuri cu 44 Rotiri Gratuite la înregistrare!
Joaca Acum

Alege-ți o nișă

joburi care îți permit să călătorești mult

Blogurile sau vlogurile de călătorii reprezintă o nișă în sine, însă trebuie să o segmentezi și să alegi să scrii despre ce ți se potrivește cel mai bine. Gândește-te la segmentul de travel din perspectiva publicului care te va urmări și a călătoriilor pe care le faci deja.

De asemenea, trebuie să mai iei în considerare bugetul alocat călătoriei, durata călătoriei, vârsta călătorilor, mijloacele de transport folosite, tipurile de sfaturi pe care le poți oferi tu, etc. Toate elementele enumerate anterior pot constitui o nișă granulară, specifică. Evident, poți alege mai multe elemente și astfel te vei adresa unui public mai larg.

De exemplu, poți face blogging sau vlogging despre destinații exotice, însă încadrate într-un buget mediu pentru turiști tineri, cu vârste între 25 și 35 de ani. Poți să te regăsești și în situația în care un blog de călătorie nu are neapărat un public foarte bine definit. Atunci, articolele vor fi citite și de alte segmente de public. Însă și aceia vor afla dacă pot vizita o anumită destinație în limita unui anumit buget sau dacă este recomandat să meargă singuri sau în cuplu, etc.

Dacă nu îți poți dedica atât de mult timp unui blog, dar îți place să scrii, poți scrie articole pe bani pentru blogurile sau site-urile altor persoane care, la fel ca tine, nu au timp suficient pentru a se ocupa singuri de site-ul lor.

De Reținut!
Câteva exemple de nișe populare pentru bloguri de călătorii sunt călătoriile în Asia și Orientul Mijlociu, călătoriile de lux, călătoriile single sau de cuplu, bloguri călătorii munte sau mare, etc. Să nu pierzi din vedere faptul că nișa este de multe ori criteriul care te ajută să fii mai ușor identificabil.

Acestea sunt valabile și în cazul unui vlog de călătorie, se schimbă doar modalitatea prin care ajungi la public, adică de la scris la filmulețe de scurtă sau lungă durată, filmulețe pe care le poți numi episoade.

Bineînțeles, atunci când te gândești dacă să faci vlogging sau blogging trebuie să ai în vedere ce fel de persoană ești tu. Ești o fire introvertită care preferă se se ascundă în spatele ecranului sau ești o fire extrovertită care adoră să fie în fața camerei? Dacă nu scrii din plăcere sau filmulețele tale nu sunt naturale, captivante, neforțate, publicul nu se va alătura comunității pe care vrei să o creezi.

Alege-ți un nume

Poate că inițial numele nu ți se pare un element atât de important. Nimic mai greșit! Numele blogului sau canalului de Youtube este similar unei cărți de vizită. Atunci când îți alegi numele, este foarte important să ții cont de câteva aspecte:

  • Să fie ușor de memorat și reținut

Pentru a fi ușor de memorat, numele trebuie să fie scurt: două, maxim 3 cuvinte. Trebuie să fie sonor și de impact, astfel încât să îl poți reține cu ușurință.

  • Să te reprezinte

Indiferent dacă alegi să folosești numele tău real sau să inserezi un indiciu legat de tine personal, reprezintă un avantaj. Ai totuși în vedere că numele trebuie să oglindească în totalitate blogul / canalul tău și conținutul de travel, și nu pe tine.

  • Să nu restricționeze din punct de vedere timp, spațiu, vârstă etc.

Poți să ai tendința să cuprinzi vârsta ta sau locația în numele blogului / vlogului tău, însă noi te sfătuim să nu faci acest lucru. Dacă de exemplu te afli în Europa și călătorești în spațiul european, ai putea fi tentant să incluzi continentul în numele blogului. Însă dacă peste 1 an te vei reloca în America de Sud și vei călători acolo? Nimeni nu va căuta articole despre America de Sud pe un blog de călătorie care trimite cu gândul strict la Europa.

  • Să nu conțină cuvinte prea mult folosite deja

Nu îți recomandăm să folosești cuvinte mult prea uzuale, precum travel, backpack, adventure, etc. Toate aceste cuvinte sunt folosite deja de către bloggeri mai mari și deja cunoscuți. Pentru a te face remarcat, trebuie să fii original în alegerea numelui tău și în conținutul pe care îl oferi.

Creează-ți o identitate

Dacă vrei să știi cum faci bani din blog sau vlog, logo-ul este foarte important și ar trebui să indice tema blogului sau vlogului de călătorie. Dacă vrei să investești în identitatea ta pe zona de travel, te sfătuim să apelezi la serviciile unui graphic designer.

Însă te poți descurca și fără investiții financiare. Uită-te pe diferite bloguri de călătorii care îți plac și insipiră-te de acolo. Poți să folosești programe precum Canva și să îți creezi propriile bannere pentru blogul tău, de exemplu. Dacă vrei să îți creezi și logo-ul singur, îți recomandăm Visme, Oberlo și chiar Canva care este foarte ușor de folosit.

Nu uita de descriere și metode de contact

Descrierea și modalitățile de contact sunt expuse într-un mod în cazul blogului și în alt mod în cazul vlogului. Dacă vorbim de un blog călătorii, este necesar să ai o pagină în care să te prezinți publicului tău și să motivezi existența blogului tău. De asemenea, este important să împărtășești audienței motivele esențiale pentru care ar trebui să te urmărească și ce aduce diferit blogul tău față de celelalte bloguri de călătorii.

Îți dăm câteva sfaturi succinte în ceea ce privește pagina de descriere și cea de contact:

  • Punctează numai câteva puncte esențiale despre tine, nu îți plictisi audiența;
  • Fă-ți o descriere ușor de înțeles, succintă și clară;
  • Adaugă o fotografie prietenoasă cu tine;
  • Setează așteptările audienței tale în legătură cu ce fel de conținut vei posta și cu ce frecvență;
  • Fii prietenos și natural în limbaj;
  • În pagina de contact, asigură-te că apar adresa ta de email, un formular de contact și butoanele de social care să îți redirecționeze publicul către paginile tale de Social Media.
cum faci bani dintr-un vlog de călătorie

În cazul unui vlog de călătorie, descrierea ta poate fi o formă de salut, o propoziție cu care îți începi fiecare episod și după care să fii cunoscut în mediul online de urmăritori și nu numai. Este un fel de identitate a ta pe care o creezi în spatial online. Vlogul îți permite să introduce descrieri la fiecare clip încărcat, acesta fiind scurtă, suprinzând esența episodului respectiv.

De Reținut!
De asemenea, poți pune în descriere link-uri către recomandările despre care vorbești în episod și către paginile de rețele sociale pe care le deții. Metodele de contact pot fi afișate și / sau menționate la finalul fiecărui episod.

Descoperă mai multe idei despre cum faci bani din Youtube!

Cum să faci bani în timp ce călătorești: Creează conținut de calitate

Dacă vrei să-ți deschizi un blog despre călătorii, te vom sfătui din nou să fii prietenos și natural în limbaj. Încearcă să fii original și să nu te pierzi în detalii nesemnificative. Bazează-te numai pe propriile tale experiențe și nu încerca să înflorești sau să reproduci superficial.

Încearcă să îți structurezi de fiecare dată articolul astfel încât să poate fi ușor de scanat și de către cei care nu au timp să citească fiecare rând. Asigură-te că folosești cuvinte cheie relevante pentru subiectul articolului astfel încât să fii ușor de găsit de către motoarele de căutare și listat printre primele rezultate. De asemenea, fiind un blog de călătorii, folosește fotografii de calitate, eventual făcute chiar de tine!

Dacă îți surâde mai mult ideea unui vlog de călătorie, calitatea este dată de camera cu care te filmezi, lumina folosită și cunoștințele tale în editare video pentru că odată filmat episodul, acesta trebuie editat corespunzător înainte de a fi urcat pe canal.

Totuși, trebuie să menționez că nu ai nevoie de o cameră performantă pentru a începe să faci vlogging, un smartphone cu o camera bună fiind suficientă pentru un start bun.

Expunerea pe Social Media

Trăim în plină eră digitală, deci este obligatoriu să ai cel puțin un cont pe o rețea de socializare importantă, precum Facebook sau Instagram. Platformele de social media îți pot genera trafic pentru că poți posta diferite tipuri de informație pentru audiențe diferite.

Indiferent de ce canale digitale alegi pentru promovare, păstrează același nume și aceeași poză de profil pentru a păstra identitatea blogului / canalului tău de travel.

Astfel, vei fi ușor identificabil și vei rămâne în memoria vizuală a segmentului de public căruia i te adresezi și mai ales, poți fi ușor de găsit de sponsorii care te pot ajuta să-ți dai seama cum să faci bani în timp ce călătorești, reduceri sau vacanțe gratuite pentru promovarea serviciilor lor pe site-ul sau canalul tău de Youtube. Astfel de propuneri de parteneriat pot veni din zona de servicii hoteliere, catering sau obiective turistice. Asigură-te doar că accepți propuneri de parteneriat pentru produse și servicii care se potrvesc comunității pe care ai format-o.

De Reținut!
Postează cu regularitate și nu te sfii să încerci lucruri noi! Documentează-te și inspiră-te de la concurenții tăi din domeniul de travel. Studiază tipurile de postări și de conținut care atrag și formează-ți și tu propria strategie!

Iată mai jos câteva sfaturi despre cum faci bani din călătorii deschizându-ți un blog sau vlog:

  • Fii determinat și constant;
  • Fii pregătit să aloci ore întregi zilnic blogging-ului de travel profesionist;
  • Fii pregătit să primești și critici;
  • Fii activ în mod constant pe rețelele de socializare;
  • Urmărește-ți traficul pe blog;
  • Folosește-te de social media pentru promovare;
  • Interacționează cu ceilalți bloggeri;
  • Atrage sponsori

Pentru mai multe sfaturi și idei, îți recomandăm articolele noastre despre:

Câți bani se câștigă din blog călătorii? Dar din vlog?

Dacă te întrebi câți bani se câștigă din blog călătorii sau video blog, trebuie să știi că nu există un răspuns clar. Vei câștiga mai mult cu cât ești mai activ și folosești mai multe instrumente care pot atrage bani de pe site-ul sau canalul tău de Youtube. Poți folosi nu doar clasicele reclame, ci și afiliere, parteneriate cu diverse branduri pentru vânzare de produse, postări sponsorizate pe social media (dacă blogul tău are asociate și conturi de social media, ceea ce ar trebui) și multe altele.

Vezi diverse modalități de marketing online!

De Reținut!
Pentru a-ți răspunde la întrebarea câți bani se câștigă din blog, putem să-ți spune cu aproximație că la început poți face între 50 – 100 euro pe lună, dar poți câștiga mai mult odată ce devii cunoscut – chiar peste 10.000 euro / an.

În ceea ce privește vloggingul, sumele pot fi și mai mari, iar vloggerii cunoscuți de azi ne demonstrează că poți să trăiești din vlogging. Spre exemplu, Selly câștigă 10.000 euro pe lună, iar Dorian Popa câștigă 20.000 euro / lună din Youtube. Nu te aștepta să câștige sume atât de mari imediat de la lansarea vlogului, începe să-ți construiești comunitatea, iar apoi gândește-te la monetizarea blogului / canalului de Youtube.

#3: Profesor / Meditator de limbă engleză sau alte limbi străine

Chiar dacă cele mai simple și actuale metode de a face bani din călătorii sunt cele de mai sus, există și alte modalități la capitolul cum să faci bani în timp ce călătorești, după cum vei observa în continuare, iar avantajul următoarelor joburi în care călătorești este că îți pot aduce un venit lunar sigur, spre deosebire de blog sau vlog care presupune o investiție de timp destul de mare, dar care este posibil să nu fie monetizat dacă nu prinde bine la public.

Dacă deții un certificat care să-ți ateste cunoștințele în limba engleză sau orice altă limbă străină poți să optezi pentru un post de profesor sau meditator de limbi străine, acestea fiind joburi care implică călătorii. Astfel de meserii în care călătorești mult îți oferă oportunitatea de a te stabili într-o altă țară pentru o perioadă de câteva luni sau un an, iar ca avantaje putem menționa salariul destul de mare și programul flexibil pe care ți-l poți face, având astfel timp și de călătorii.

De asemenea, poți găsi un loc de muncă drept translator pentru diverse companii, iar această muncă poate fi făcută și online, ceea ce îți oferă mai mult timp pentru călătorii în străinătate.

#4. Traducător

În categoria de joburi care îți permit să călătorești dacă știi o limbă străină se află și jobul de traducător, iar vestea bună este că vei găsi foarte multe oportunități pentru că există numeroase platforme de traduceri unde poți trimite CV-ul companiilor internaționale pentru a lucra ca freelancer, oriunde te-ai afla.

Vei găsi oportunități ca traducător și pe platformele de freelancing, apelând la filtre pentru a găsi joburile pentru traduceri.

Salariul tău va depinde de numărul de texte traduse, dar și de limba în care vei conduce, limbile asiatice spre exemplu fiind foarte bine plătite datorită dificultății lor. Totuși, și dacă cunoști limba engleză te poți aștepta la câștiguri destul de mari, în acest caz salariul crescând odată cu dificultatea domeniului din care aparțin textele. Află cât câștigă un traducător de engleză!

#5: Joburi în care călătorești: Ghid turistic

În categoria celor mai bune joburi în care călătorești se numără și jobul de ghid turistic. Dacă te fascinează istoria unui loc, ești comunicativ, prietenos și dispus să răspunzi la întrebările celor mai curioși, ai putea lua în considerare jobul de ghid turistic pentru a face călătorii în străinătate.

Chiar dacă nu cunoști foarte multe despre orașul unde ai dori să fii ghid turistic, nu uita că mediul online îți pune la dispoziție toate informațiile de care ai nevoie și cu puțină dedicare și pasiune în ceea ce faci poți aplica la astfel de joburi care îți permit să călătorești, poate chiar în orașul mult visat.

#6: Instructor de scuba diving / surf / ski / fitness / yoga / dans și altele

Dacă ești instructor de sport în țară, poți avea același job și în afară, doar că mai bine plătit și cu o nouă priveliște care să te motiveze zilnic. Cel mai probabil, pentru a aplica la astfel de joburi care îți permit să călătorești vei avea nevoie de un certificat care să-ți ateste experiența sau de ceva ani de experiență care să demonstreze că ești capabil.

Dacă ești în căutarea unei destinații cu advărat exotice, poți lua în considerare jobul de instructor de scuba diving la mare căutare în Thailanda, Australia, Egipt și multe alte locații impresionante.

#7: Joburi care îți permit să călătorești ca freelancer

În acest articol vorbim despre joburi care îți permit să călătorești și trebuie să știi că oportunitatea momentului este freelancingul care îți oferă libertatea de a lucra de oriunde, la orice oră. Practic, îți alegi proiecte de interes la care vei avea un termen limită de respectat.

Atât timp cât predai sarcinile de lucru la momentul potrivit, poți să călătorești oricât. Atunci când ești freelancer începător sau cu experiență, poți lucra de la piscină, de pe plajă, dintr-o cafenea sau alte locuri și astfel poți câștiga bani în timp ce descoperi noi locații.

De Reținut!
Domeniile în care poți face freelancing sunt diverse, cum ar fi programare, design grafic, content writing, social media. Mai multe despre posibilitățile de a face freelancing găsești aici.

8. Lucrează ca graphic designer freelancer

Și pentru că am vorbit despre cum poți călători lucrând ca freelancer, iată un exemplu de job care îți permite să călătorești și care este foarte bine plătit ca freelancer – graphic designer. Există mai multe tipuri de graphic designer în funcție de abilitățile tale; poți fi graphic designer pentru logo-uri sau pentru creare de site-uri, spre exemplu.

Abilitățile tale și numărul de proiecte în care ești implicat vor determina ce graphic designer salariu vei avea, însă vei vedea că vei câștiga destul de bine chiar dacă ești unul începător.

În plus, nu uita că te poți perfecționa și poți avansa oricând pentru că ai la dispoziție numeroase resurse online care te vor învăța tehnici și instrumente pe care să le folosești cu succes.

#9: Fotograf

Fotografia și călătoriile se numără printre pasiunile tale? Îmbină-le și fă bani vânzând fotografii proprii din călătorii în străinătate sau chiar din țară. O cameră bună și un scurt curs chiar gratuit pe care îl poți găsi online te vor ajuta să faci fotografii care merită să fie vândute.

Spre deosebire de celelalte joburi care implică călătorii, vânzarea de fotografii nu îți aduce un vevnit stabit și nici unul suficient de mare pentru a renunța la jobul actual, însă este o sursă de venit pe care o poți alătura câștigurilor tale actuale. Află mai multe despre cum să câștigi bani din fotografie!

joburi care iti permit sa calatoresti

#10: Asistent virtual

Dacă iubești să lucrezi în fața laptopului mai mult decât interacțiunea față în față, ce spui de un job ca asistent virtual? Bineînțeles că din categoria joburi care îți permit să călătorești Un asistent virtual este un fel de asistent manager care își face treaba remote, deci fără să fie nevoie să mergi la birou. Jobul de asistent virtual îți permite oricând să faci călătorii în străinătate.

De Reținut!
Astfel de joburi în care călătorești apar în diverse domenii, în special în industriile creative, cum ar fi marketing sau publicitate. Vei avea nevoie de cunoștințe în Word și Excel și chiar de cunoștințe pentru realizarea unor prezentări atractive.

Este posibil să găsești joburi care te ajută să călătorești ca asistent manager, un astfel de job presupunând prezența ta fizică la întâlnirile de afaceri din străinătate a managerului pentru care lucrezi. Chiar dacă va fi o călătorie în interes de afaceri, cu siguranță te vei bucura și de peisaj și vei găsi câteva ore libere în care să vizitezi principalele atracții.

Descoperă câți bani câștigi ca asistent virtual!

#11: Însoțitor de zbor

Din acest top cu joburi care te ajută să călătorești nu putea lipsi jobul de însoțitor de bord. Dacă vrei cu adevărat să știi cum să faci bani în timp ce călătorești mult, poți fi însoțitor / însoțitoare de bord, iar salariul va fi cu atât mai mare, cu cât vei călători mai mult. Dacă alegi trasee lungi și vei petrece mai mult timp în zbor, vei câștiga mai mult decât dacă ai trasee scurte.

Totuși, ia în considerare faptul că-ți vei petrece mai puțin timp cu familia și prietenii. Între zboruri vei avea timp să vizitezi orașul sau insula pe care tocmai ai aterizat. Vei cunoaște mereu oameni noi și vei putea învăța limbi diferite, deci pe lângă bani, vei câștiga dezvoltare personală.

#12: Barman în străinătate

Ai încercat vreodată un job part time într-un bar sau restaurant? Află că poți face același lucru și într-o altă țară, putând câștiga chiar mai mult decât aici, iar ca bonus ai șansa să cunoști o nouă țară și întreaga sa cultură.

Astfel de joburi care implică călătorii pot fi într-adevăr solicitante și nu te poți aștepta să ai foarte mult timp la dispoziție pentru călătorii, dar în zilele libere cu siguranță vei reuși să vezi obiectivele turistice de pe lista ta.

De Reținut!
Dacă cunoști limba engleză la nivel conversațional vei putea lucra într-un bar sau restaurant de lux, cu o clientelă mai selectă, ceea ce se va reflecta în bacșișul tău. Poți să lucrezi chiar part time dacă ai un alt job la care nu vrei să renunți.

#13: Un job pe un vas de croazieră

Din categoria de joburi care te ajută să călătorești nu putea lipsi munca pe un vas de crozieră, existând numeroase meserii în care călătorești mult pe care le poți face pe un vas de croazieră, cum ar fi bucătar, barman, chelner, traducător, instructor de dans și lista poate continua.

Într-adevăr, munca pe un vas de croazieră poate rezulta obositoare, însă este o experiență unică pe care o poți trăi fără costuri colosale dacă aplici la unul din joburile solicitate pe un vas de croazieră.

#14: Un loc de muncă obișnuit în străinătate

Ideile de mai sus sunt specifice călătoriilor, dar cine a zis că nu te poți stabili în altă țară pentru câteva luni sau mai mult, optând pentru locuri de muncă în străinătate? Vei avea un job pe o perioadă determinată, la care vei fi plătit cu mult peste cât ai fi plătit în țară și reușești astfel și să te bucuri de experiența unei călătorii mai lungi într-o țară cu diverse oportunități.

Cele mai căutate țări pentru locuri de muncă de către români sunt Anglia, Germania, Spania, Italia sau Austria. Dacă nu ești încă hotărât de oportunitățile fiecărei țări, îți propunem să arunci o privire și la următoarele articole:

#15. Devino copywriter

Tot în categoria de joburi care îți permit să călătorești poate fi inclus și jobul de copywriter, existând sute de proiecte de tip freelance de care te poți ocupa în calitate de copywriter. Un copywriter scrie diverse texte în scop publicitar, reușind să expună în mod creativ informațiile despre produsul sau serviciul ce se dorește a fi promovat.

Indiferent de domeniul în care activează, o companie va avea mereu nevoie de un copywriter care să atragă potențiali clienți și vei găsi numeroase oportunități pe platforme de freelancing, putând opta fie pentru mai multe proiecte mai mici, fie pentru un proiect mai complex pe termen lung care să-ți ofere și un venit sigur.

Află cât câștigă un copywriter!

O altă idee de job care îți permite să călătorești, dar care cere mai puțină creativitate este cel de tehnoredactor care presupune verificarea și editarea textelor înainte de publicarea lor. Vezi cât se câștigă din tehnoredactare și descoperă dacă acest job ți se potrivește!

#16. Fii artizan și vinde-ți produsele online sau chiar din magazine fizice

Dacă știi cum să-ți folosești creativitatea pentru a crea diverse obiecte și a le vinde ulterior, atunci poți fi sigur că ai un job care îți permite să călătorești oricât de mult vrei pentru că toată munca ta va fi realizată de acasă, fără a depinde de altcineva.

De Reținut!
Bineînțeles, acest lucru este valabil pentru un artizan care își vinde lucrurile handmade online, pe propriul site sau pe alte site-uri de produse handmade, dar dacă alegi să rămâi pentru o perioadă mai lungă de timp în străinătate, poți să-ți expui produsele de artizanat în magazine fizice, realizând colaborări cu târguri, magazine internaționale sau orice alt magazin care atrage publicul interesat de lucrurile confecționate de tine.

Important este să facă lucruri handmade care se vând bine, iar apoi să te gândești la o strategie de promovare pentru a-ți face produsele cunoscute. Și pentru că această ocupație, cel puțin la început, nu-ți va acoperi toate cheltuielile lunare necesare, poți lua în considerare încă un job, ca freelancer spre exemplu, care să-ți asigure un venit sigur până când produsele tale vor deveni suficient de cunoscute.

#17. Călătorește, distrează-te și câștigă bani ca game tester

Pasionații de jocuri video cu siguranță vor alege această oportunitate de a face bani în timp ce călătoresc. Tot ce ai nevoie este un laptop destul de bun, eventual și căști de gaming pentru a testa jocurile video în totalitate, cu toate funcțiile lor.

După cum sugerează și numele, acest joc presupune ca tu să testezi un joc video înainte de lansare, jucându-l și identificând eventuale erori și funcții care nu merg așa cum ar trebui. Astfel, tu ai șansa de a juca un joc înainte de a fi lansat pe piață și de a aduce o contribuție la lansarea acestuia.

Și prin contribuție ne referim exact la identificarea erorilor care urmează a fi rezolvate de echipa de producție pentru că tu în calitate de game tester nu poți contribui propriu zis la rezolvarea acestora.

Totuși, feedback-ul tău va fi luat în considerare și mai mult decât atât, a fi game tester este prima etapă pentru a intra în lumea jocurilor video, dacă îți dorești o carieră în acest domeniu.

Chiar dacă ești un game tester începător, salariul va fi unul atractiv, iar pentru a te convinge, citește articolul nostru despre game tester salariu.

Câti bani faci din joburi care implică călătorii?

De Reținut!
Probabil te întrebi câți bani faci la joburi care implică călătorii, iar răspunsul este foarte relativ. Cât câștigi depinde de modalitatea pe care ai ales-o să faci bani din călătorii și de implicarea ta, bineînțeles.

Dacă mergi pe primele variante, blog sau vlog de călătorie, poți câștiga de la 200 dolari la 20.000 dolari, cei mai mulți bloggeri spre exemplu, câștigând 5.000 dolari pe lună, conform unui studiu din 2019.

Dacă ești interesat de acele joburi în care călătorești prezentate în a doua parte a articolului, îți putem spune că o stewardesă are un salariu de bază între 1.200 – 1.400 euro / lună, la care se adaugă și diurna de zbor de aproximativ 40 euro / zi. Bineînțeles, salariul depinde de fiecare companie și de experiența fiecăruia.

Dacă te întrebi câți bani faci în timp ce călătorești și ești ghid turistic, află că poți ajunge la 2.000 euro / lună și îți poți lua plata la zi. De asemenea, poți avea și cazare și masă asigurate, ceea ce te va scuti de cheltuieli semnificative.

Vezi și ce meserii bine plătite în România poți găsi în 2025!

În loc de concluzii

  • Există numeroase oportunități de joburi care îți permit să călătorești, dar și joburi în care călătorești și câștigi bani ca la un loc de muncă obișnuit;
  • Cele mai populare metode despre cum faci bani în timp ce călătorești , în special în rândul tinerilor, sunt bloggingul și vloggingul;
  • Câștigurile diferă în funcție de ce meserii în care călătorești alegi, țara în care călătorești și implicarea ta.

Secretul succesului constă în perseverență, așa că gândește-te ce joburi care te ajută să călătorești ți se potrivesc și alege-l pe cel mai potrivit pentru tine!

Bonus Fără Depunere

44 Rotiri Gratuite Fără Depunere

Cod Bonus: 44ROTIRI
Joacă fără riscuri cu 44 Rotiri Gratuite la înregistrare!
Joaca Acum

Cum Să Faci Bani de Acasă ca Voice Actor?

În ziua de astăzi, poți să auzi vocile actorilor în cărți audio,…
Mara Ivan - iulie 19, 2024
TopPay Cazinouri 2024

TopPay

Dacă vrei să-ți alimentezi contul de casino simplu, sigur și rapid, atunci…
Laura Paraschiv - iulie 16, 2024
Google Pay Cazinouri 2024

Google Pay

Această metodă este soluția modernă pentru plăți rapide și sigure. Dacă te-ai…
Laura Paraschiv - iulie 15, 2024

Autor