Locuri de muncă Austria fără limbă

Locuri de muncă Austria: oportunități și beneficii

5/5 - (4 votes)
FBmirelaF - noiembrie 22, 2021

Economia se dezvoltă rapid la nivel global, cererea depășind uneori oferta. Acesta este unul dintre motivele pentru care anumite țări înregistrează un deficit de forță de muncă. Austria este una dintre țările care se confruntă cu această problemă, fiind în topul preferințelor românilor în vederea activării pe piața muncii și a relocării. Așadar, sunt disponibile multe locuri de muncă în Austria pentru calificați și necalificați, în variate domenii de activitate.

Locuri de muncă în Austria – ce acte sunt necesare

Atunci când cauți oportunități de muncă în Austria, este indicat să consulți ofertele cât mai multor agenții de recrutare de la noi din țară. În vederea aplicării pentru un job, va fi necesar să întocmești un dosar care va conține un CV în limba română sau engleză (poate fi și în germană dacă deții cunoștințe minime în acest sens), o fotografie de a ta (o poți atașa la CV), diplome de calificare (diplomă de îngrijitor sau o adeverință care să ateste acest lucru, dacă vei opta pentru un loc de muncă de îngrijire bătrâni Austria), adeverință medicală care să ateste că ești apt/ă de muncă și că nu ai boli cronice, copie a cărții de identitate, copie a certificatului de naștere și de căsătorie și cazierul judiciar (nu mai vechi de 3 luni, tradus și legalizat).

După ce te vei stabili în Austria, va fi necesar să intri în posesia anumitor documente cu caracter oficial specifice acestei țări. Mai pe scurt, trebuie să intri în posesia vizei de flotant, a dovezii de rezidență în Austria (Meldezettel – actul de reședință) și să te declari cu un venit stabil (declarația se depune în maxim 4 luni de la începerea activității pe teritoriul austriac). Actul de reședință îți oferă acces liber la deschiderea unui cont bancar, intrarea în posesia a unui număr de asigurare socială și încheierea unui contract pentru internet sau telefon. Pentru deschiderea unui cont bancar vei avea nevoie obligatoriu de un loc de muncă, următorul pas constând în încheierea unei asigurări sociale (sozialversicherungsnummer / SV) și a unui card de sănătate (e-card de la OGK).

Unde găsești locuri de muncă Austria și cum candidezi

În momentul în care îți dorești un trai mai bun, analizezi mai întâi posibilitățile financiare pe care le poți avea acolo, apoi te gândești dacă deții cunoștințe de bază ale limbii respective. Însă, poți căuta locuri de muncă Austria fără limbă în diferite domenii de activitate. Deși ai această posibilitate, este de preferat să cunoști cât de cât măcar limba engleză (de exemplu, engleza este cerută în munca hotelieră, în curățenie, construcții și pază).

Site-urile românești pe care poți găsi oportunități de muncă în Austria, chiar dacă nu cunoști limba, sunt OLX, Viajobs.eu, europajobs, oferte 360, Eures, jooble și publi24. Pe aceste site-uri ei găsi anunțuri de angajare ale agențiilor de recrutare și ale particularilor, inclusiv anunțuri pentru cei necalificați și pentru locuri de muncă în Austria fără limba germană.

Pentru a aplica la un anunț de locuri de muncă Austria fără limbă, este necesar mai întâi să identifici locul de muncă dorit sau agenția de recrutare și să trimiți un CV. Ulterior, vei fi contacta în vederea stabilirii detaliilor necesare și a efectuării formalităților de angajare. Este indicat, în cazul în care vei aplica la o agenție de recrutare pentru locuri de muncă în Austria fără limba germană, să atașezi la CV și o scrisoare de intenție.

Dacă te-ai interesat și ai studiat caracteristicile țării, poți căuta joburi în funcție de zonă și de specificul economic al acesteia (de exemplu, poți căuta locuri de muncă Austria Viena sau locuri de muncă Austria Linz). Din punct de vedere al nivelului salarial, cele mai bine plătite sunt locuri de muncă Viena (salariul mediu este de 3.633 euro), urmată de locuri de muncă Austria Graz (salariul mediu este de 3.594 euro).

Condițiile de muncă în Austria

Salariile în Austria diferă în funcție de domeniul de activitate și de tipul de contract pe care îl ai (cu normă întreagă sau cu normă parțială). Salariul minim cu normă întreagă pentru cei care optează pentru locuri de muncă Austria necalificați este de 1.500 euro. Salariul mediu este de aproximativ 3.800 de euro, cei care lucrează aici beneficiind de cel de-al 13-lea și al 14-lea salariu. Cele mai mari salarii sunt încasate în domenii precum IT și Comerț. Diurna zilnică alocată mâncării este de 26,40 euro pe zi.

Programul de lucru este de 40 de ore pe săptămână, structurat în 8 ore pe zi, timp de 5 zile lucrătoare. Poți lucra maxim 20 de ore suplimentare pe săptămână și pentru fiecare oră lucrată în plus primești o plată de 50% (sau echivalentul de 1,5 ore de credit). În privința orelor lucrate în weekend și a celor de noapte, femeile însărcinate, cele care alăptează și tinerii sub 18 ani, sunt avantajați. Pentru orele lucrate de sărbători, vei fi recompensat în proporție de 100%.

Concediul de odihnă se calculează în felul următor: pentru fiecare lună lucrată, angajatul are dreptul la 2 zile de concediu. În momentul în care ai început al doilea an de lucru, ai dreptul la un concediu de 30 de zile lucrătoare, și după 25 de ani de muncă ai dreptul la 36 de zile lucrătoare de concediu.

Concediul medical este cuantificat în funcție de veniturile acumulate. Așadar, ai dreptul să fii plătit/ă 100% pentru o perioadă de concediu medical de 6 săptămâni și 50% pentru o perioadă adițională de 4 săptămâni de concediu medical. Concediul de maternitate este recompensat cu 100% din salariu, începe cu 8 săptămâni înainte de naștere și ia sfârșit după 8 săptămâni de la naștere. Concediul de creștere al copilului poate fi luat până ce copilul împlinește 2 ani.
Poți beneficia și de indemnizații pentru copii, alocații familiale sau de alocații sociale, în funcție de situația în care te afli. Alocațiile pentru copii variază în funcție de vârsta copilului – de exemplu, pentru un copil cu vârsta cuprinsă în intervalul 3-9 ani vei primi o alocație de aproximativ 122 euro, iar pentru un copil cu vârsta cuprinsă între 10 și 18 ani, vei primi o alocație de aproximativ 142 euro.

În cazul în care ai grijă de un membru al familiei bolnav, poți beneficia de concediu plătit pentru o săptămână și dacă membrul familiei care trebuie îngrijit este un copil cu vârsta mai mică de 12 ani, ai dreptul la încă o săptămână în plus pe an.

Cele mai căutate locuri de muncă Austria necalificați

În cazul în care nu vorbești limba și nu ai anumite calificări, atunci anunțurile pentru locuri de muncă Austria necalificați sunt potrivite pentru tine. Poți opta pentru locuri de muncă Austria fabrici, locuri de muncă Austria agricultură, în construcții, producție sau îngrijire a bătrânilor.

Pentru locurile de muncă în fabrici, salariul variază între 1.400 și 1.600 euro pe lună, este asemănător cu salariul minim pentru locuri de muncă Germania fabrici, însă poate depăși 2.000 de euro în anumite cazuri. De exemplu, dacă vei aplica pentru locuri de muncă Viena, în zonă sunt disponibile locuri de muncă Austria fabrici în activități de asamblare, etichetare, sortare și producție în fabricarea produselor precum conservele (salariul este de aproximativ 1.800 euro net), jucării (salariul este de aproximativ 1.350 euro net), bomboane (salariul este de aproximativ de 2.150 euro net ). Dacă preferi alt domeniu, poți opta de exemplu, pentru locuri de muncă Austria Linz în fabrici de piese auto.

Poți alege locuri de muncă în agricultură dacă îți place să lucrezi cu plantele și să ai grijă de ele. Poți căuta joburi în funcție de locație, precum locuri de muncă Austria Linz sau Graz și vei găsi diverse oferte de muncă printre care munca în sere de flori, cultivarea răsadurilor, culesul de căpșuni sau cultivarea salatei. Acestea sunt doar câteva opțiuni pe care să le iei în considerare, însă agricultura este un domeniu în care poți găsi cu ușurință locuri de muncă în Austria fără limba germană. În plus, vei avea cazarea și masa asigurate. Unele locuri de muncă Austria Graz în culesul de căpșuni sunt plătite cu aproximativ 2,5 euro pe lădița culeasă, iar salariul poate depăși 1.900 de euro dacă optezi să lucrezi în depozit– este destul de rentabil, mai ales că vei avea asigurată cazarea.

Dacă iubești animalele, poți alege locuri de muncă Austria ferme. Astfel, ai avea ocazia de a îmbina utilul cu plăcutul. Sunt disponibile locuri de muncă în creșterea și îngrijirea păsărilor de casă, porcilor, iepurilor sau vacilor. Joburile pot fi găsite în diverse părți ale țării, salariile depinzând de volumul de muncă și de complexitatea sarcinilor care îți revin. Poți câștiga între 1.400 și 1.800 de euro, candidând pentru locuri de muncă Austria ferme în diverse colțuri ale țării – poți alege locuri de muncă Viena sau locuri de muncă Austria Graz.

Poți opta și pentru joburi de îngrijire bătrâni Austria fără limba germană, dacă ești o persoană calmă și plină de pasiune. Unele locuri pot cere calificări, însă poți găsi și oportunități pentru necalificați, ca de exemplu locuri de muncă Austria Viena și anunțuri pentru îngrijire bătrâni Austria fără limba germană. Salariile sunt cam aceleași, variind doar în funcție de zonă sau de natura îngrijirilor pe care trebuie să le oferi (unii bătrâni pot fi invalizi, iar în acest caz, vor avea nevoie de mai multe îngrijiri). Dacă vei aplica pentru un loc de muncă de îngrijire bătrâni Austria fără limba germană, vei fi plătit cu sume cuprinse între 70 și 100 de euro pe zi.

Descoperă și cele mai căutate locuri de muncă Italia!

Dacă ești pasionat de natură și ai în vedere anunțurile de locuri de muncă în agricultură, cu siguranță vei fi tentat/ă să aplici și pentru joburi de îngrijire a spațiilor verzi. Experiența nu este obligatorie, iar salariile sunt cuprinse între 1.300 și 1.400 euro pe lună.

Un alt loc de muncă oarecum captivant pentru persoanele fără experiență este cel de grădinărit. Dacă iubești florile, atunci ți se potrivesc locurile de muncă din serele de lalele, orhidee și trandafiri. Vei avea cazare asigurată și cel puțin 3 mese pe zi, iar salariul lunar este de aproximativ 1.300 euro.

Domeniul construcțiilor este o altă ramură accesibilă pentru cei necalificați și poți semna un contract pe termen lung cu siguranță. Unele joburi din domeniul construcțiilor din orașele mari, cum sunt locuri de muncă Austria Viena, oferă noilor angajați perioade de învățare gratuite. Salariile variază și aici între 1.500 și 2.300 de euro, în funcție de aptitudini, număr de ore lucrate și zonă.

Locurile de muncă în curățenie sunt la mare căutare, mai ales dacă ești necalificat/ă. Activitatea implică asigurarea serviciilor de curățenie în birourile companiilor, se acordă cazare și salariul se învârte în jurul sumei de 1.400 euro.

Locuri de muncă Austria cupluri

Dacă nu vrei să încerci locuri de muncă în străinătate singur/ă, poți pleca împreună cu partenerul / partenera, aplicând pentru locuri de muncă Austria cupluri. Așadar, poți obține un job în agricultură, fabrici, grădinărit, curățenie sau ciupercării. Poți aplica pentru locuri de muncă Austria ferme, dacă iubiți animalele, sunteți responsabili și vă place să aveți grijă de ele.

Multe anunțuri de angajare de pe internet sunt destinate cuplurilor. Poți găsi locuri de muncă Austria cupluri care îți oferă cazare și masă – astfel vei putea începe o nouă viață mult mai ușor. Salariile pornesc de obicei de la 1.300 euro și pot ajunge până la 1.800 euro. Se caută cupluri și pentru locuri de muncă Austria agricultură, asta în cazul în care iubești plantele.

Concluzii

Românii formează a doua cea mai mare comunitate de străini din Austria, nu doar datorită nivelului economic mai ridicat, ci și datorită culturii și mentalității existente în această țară. Salariile sunt decente, nivelul mediu fiind de aproximativ 3.681 euro pe lună. Sondajele recent efectuate au evidențiat faptul că doar aproximativ 25% din populație au salarii mai mici de 2.300, restul populației câștigând lunar mai mult decât această sumă (Viena este orașul cu cele mai mari salarii).

Indiferent de domeniul de activitate pe care îl alegi, Austria are multe oportunități de muncă, chiar și pentru necalificați. Luând în calcul facilitățile oferite încă de la început, cum sunt cazarea inclusă și masa zilnică asigurată (sau diurna pentru mâncare), trebuie să recunoaștem că vei avea la îndemână un răgaz în a strânge banii necesari pentru achiziționarea unei chirii și începerea unei noi vieți alături de cei dragi, într-o țară care îți poate oferi mai mult. Dacă nu ai de gând să îți construiești un nou cămin în Austria, atunci piața locurilor de muncă de aici îți va oferi cel puțin oportunitatea de a câștiga un salariu mai mare față de cel din țara ta.

blank

Vlad Cazino bonus de bun venit: 1.500 RON + 200 Free Spins

Vlad Cazino bonusuri îți oferă 100% până la 1500 RON și 200…
FBmirelaF - ianuarie 20, 2022
blank

Bonus de bun venit Fortuna: 2000 RON + 100 Free Spins

Odată ce ți-ai creat un cont de jucător Fortuna, recompensele pe care…
FBmirelaF - ianuarie 20, 2022
blank

Cum faci o depunere sau o retragere Casa Pariurilor

Casa Pariurilor îți pune la dispoziție o gamă variată de metode de…
FBmirelaF - ianuarie 20, 2022