locuri de munca Germania

Oportunități de muncă în Germania

5/5 - (2 votes)
FBmirelaF - decembrie 7, 2021

Dimensiunea câștigurilor lunare este importantă pentru toți, iar imposibilitatea atingerii unui nivel decent pe plan financiar determină multe persoane să plece din țară. Printre preferințele românilor se numără și locuri de muncă în Germania. Aici, condițiile de muncă fiind mai bune și salariile mai generoase. Există numeroase oportunități de locuri de muncă Germania necalificați și calificați, în toate landurile, avantajele oferite fiind substanțiale în comparație cu țara noastră.

Locuri muncă Germania – acte necesare pentru a lucra aici

Dacă te hotărăști să încerci joburi Germania, trebuie să știi mai întâi ce acte sunt necesare pentru a te angaja și pentru a putea lucra legal în această țară. Așadar, vei avea nevoie de: pașaport sau carte de identitate valabilă în spațiul european, card european de sănătate emis de Casa Națională de Asigurări de Sănătate de la noi din țară, certificate de calificare sau diplome (traduceri legalizate ale acestora și originalele lor), permis de conducere (dacă deții unul), CV și scrisoare de intenție redactate în germană, română (dacă aplici la una din agențiile de recrutare de la noi) sau în engleză.

Înainte de trimiterea documentelor către angajator sau agenția de recrutare care te ajută în găsirea de locuri muncă Germania, asigură-te că sunt valabile și nu au expirat. După ce te vei stabili în această țară, pentru a lucra legal și pentru a beneficia de toate avantajele incluse, va fi necesară obținerea anumitor documente specifice pentru joburi Germania, care constau în numărul de identificare fiscală germană, numărul de securitate socială, cartea fiscală, asigurarea de sănătate și intrarea în posesia unui cont IBAN.

Numărul de identificare fiscală (Steuerliche Identifikationsnummer) este trimis după ce te-ai înregistrat pentru prima dată în Germania. Dacă nu există o asemenea înregistrare, vei primi un certificat de la biroul fiscal, pe baza căruia ți se va stabili clasificarea salariului în clasa de impozitare.

Numărul de securitate socială (Sozialversicherungsnummer) este necesar, indiferent dacă lucrezi full time sau part time, fiind primit după începerea activității în unul dintre locuri muncă Germania. Cartea fiscală germană (Lohnsteuerkarte) este necesară pentru decontarea impozitului pentru munca în Germania, iar asigurarea de sănătate este obligatorie, exact ca la noi în țară.

Vei avea nevoie și de un cont IBAN pentru a-ți fi virat salariul. Pentru a intra în posesia unui număr IBAN, este necesar să îți deschizi un cont la o instituție bancară germană. Adițional documentelor enumerate anterior, va fi necesară și depunerea unei declarații la ANAF în care să îți declari rezidența fiscală, adică să declari că acumulezi venituri în altă țară (în cazul acesta Germania). Acest lucru se aplică în special angajaților transfrontalieri care rămân cu reședința în România și doar dețin unul dintre multiplele locuri muncă Germania.

Unde cauți locuri de muncă în Germania și cum poți candida

Primul loc în care ar trebui să cauți locuri de muncă în Germania este piața națională a locurilor de muncă de la noi din țară. Astfel, vei putea găsi locuri de muncă Germania fără limbă și nu va trebui să îți faci griji în privința găsirii unui loc de cazare sau de efectuare a formalităților necesare. Poți căuta și OLX locuri de muncă Germania. Pe platforma OLX vei găsi anunțuri de angajare pentru diferite domenii de activitate, de la domeniul hotelier până la domeniile de expertiză (cum sunt domeniile IT și cel sanitar). Așadar, vei găsi pe platformă locuri de muncă Germania OLX pentru joburi ca menajeră, șofer, asistent medical sau personal pentru restaurante.

Deci, poți găsi oportunități de muncă în Germania pe OLX pentru multe ramuri ale industriilor existente, cu diverse remunerații și în toate landurile germane, însă în funcție de cererile de muncă existente pe piață. Dacă nu ai cunoștințe de limbă germană, află că aici poți găsi și locuri de muncă Germania fără limbă. O altă sursă de căutare de locuri de muncă Germania urgent este platforma Eures. Consilierii de aici te pot ghida pe tot parcursul procesului de recrutare și poți găsi chiar și locuri de munc Germania fără limbă sau locuri de muncă Germania plecări urgente.

O sursă prețioasă de informare cu privire la oportunități de joburi Germania și la demersurile necesare este Rețeaua Europe Direct Centras. Platforma este de fapt o rețea finanțată de Comisia Europeană, care pune la dispoziția cetățenilor europeni informații despre piața locurilor de muncă din Uniunea Europeană, metode de recunoaștere a studiilor și posibilități de obținere a permisului de muncă.

Platformele naționale românești sunt o altă sursă de identificare pentru locuri de muncă în Germania fără comision plecări urgente. În afară de locuri de muncă Germania OLX, poți găsi locuri de muncă în Germania urgent pe platforme precum ejobs, jooble sau jobzz. GermaniaMea.ro este un alt site pe care poți găsi cu succes oportunități de muncă cu plecări urgente în Germania, inclusiv pentru cei necalificați, în regim de lucru part time sau full time.

De asemenea, pe site-ul infomunca.ro poți găsi numeroase locuri muncă Germania plecări urgente pentru necalificați și cupluri, din diverse zone ale țării.

Poți căuta oportunități de muncă și pe site-urile germane (cum sunt jobs.de, jobscout.de), însă poți face acest lucru doar dacă deții cunoștințe minime de limbă germană. În caz contrar, va fi necesar să identifici agenții de recrutare de la noi din țară care să te îndrume și să te ajute. Un alt avantaj în a avea cunoștințele de limbă este că nu trebuie să te limitezi neapărat la această țară, ci poți să-ți îndrepți atenția și către oportunitățile de muncă Austria.

Pentru a candida în vederea obținerii de locuri de muncă în Germania urgent, va fi necesară întocmirea unui dosar care va conține un CV cu fotografie, o scrisoare de intenție, certificatele de calificare pe care le deții și copii ale actelor de studii. Dosarul va fi înaintat agențiilor de recrutare și de plasare a forțelor de muncă în străinătate. În cazul în care optezi să aplici direct în Germania, dosarul poate fi depus la una dintre agențiile germane de recrutare a forțelor de muncă sau la Agenția Federală pentru Ocuparea Forței de Muncă (Bundesagentur für Arbeit, BA). Indiferent că aplici în urma unui anunț de locuri de muncă Germania plecări urgente sau că vrei să îți găsești un loc de muncă în Germania, cu siguranță vei găsi un job potrivit competențelor tale.

Condiții de muncă în Germania

După ce ai aplicat la unul dintre locuri de muncă în Germania fără comision plecări urgente, te vei bucura de anumite beneficii, indiferent dacă vei lucra cu normă întreagă sau nu. Așadar, programul de lucru este de 8 ore pe zi, de luni până sâmbătă, însă programul poate fi prelungit la 10 ore, însă fără a se depăși 60 de ore pe săptămână. Pentru orele suplimentare pe care le vei lucra, vei primi 25% din salariul pe care îl primești sau vei fi recompensat cu zile libere. Dacă vei munci în weekend, vei fi recompensat cu sporuri de până 50% din salariu. Orele lucrate pe timp de noapte (în intervalul orar 22 – 6), vor fi recompensate cu 25%.

Vei avea drept de concediu abia după 6 luni lucrate, acesta constând în 24 de zile lucrătoare libere (în cazul unui program de 6 zile lucrate pe săptămână) sau de minim 20 de zile lucrătoare libere (în cazul unei săptămâni de lucru de 5 zile). Dacă te afli în perioada de probă, ai dreptul la 2 zile libere pe lună sau la niciuna, în funcție de înțelegerea pe care o ai cu angajatorul.

După 6 luni de muncă vei avea dreptul și la cel de-al 13-lea salariu, indiferent dacă ai aplicat pentru locuri de muncă Germania necalificați sau calificați. În cazul în care te îmbolnăvești pentru o perioadă mai mare de 3 zile consecutive, trebuie să anunți angajatorul și să prezinți un certificat medical. Primele 6 săptămâni de concediu medical vor fi plătite în proporție de 100% de către angajator, apoi concediul va fi plătit de către Agenția de Asigurări Sociale, în proporție de 70%.

Un alt avantaj pe care îl vei găsi la locuri de muncă în străinătate necalificați sau calificați este dreptul la indemnizații sociale. Așadar, poți solicita să primești alocație pentru copiii tăi. În prezent aceasta variază între suma de 204 € și 235 €, în funcție de câți copii ai. Poți beneficia și de concediu de maternitate – acesta începe cu aproximativ 6 săptămâni înainte de momentul nașterii și ia sfârșit după 8 săptămâni de la naștere. În timpul celor 14 săptămâni, vei primi în proporție de 100% salariul tău.

Vârsta de pensionare este de 65 de ani pentru persoanele cu o asigurare de 45 de ani, și de 67 de ani pentru persoanele cu o asigurare de cel puțin 35 de ani. În ceea ce privește asigurarea mesei, angajatorul asigură câte 22,50 € pe zi pentru mâncare.

Poți lucra cu normă întreagă sau cu normă parțială. În cazul normei parțiale, poți adopta acest stil de lucru după ce depășești 6 luni de muncă la respectivul angajator, care la rândul său trebuie să aibă minim 15 angajați. Un tip diferit de contract existent în Germania este cel de minijob. Conform statisticilor existente, aproximativ 4,7 milioane de salariați trăiesc exclusiv din acest tip de joburi. Contact prevede că nu poți primi o sumă mai mare de 450 € pe lună, veniturile fiind acumulate din prestarea activităților de importanță redusă. Însă, nu ai voie să depășești suma de 5.400 € pe an în urma prestării de minijobs și trebuie să plătești doar asigurarea de pensie în valoare de 3,7%. Poți face mini joburi în calitate de șofer, menajeră, ajutor în gospodărie, etc.

Dacă vei opta pentru practicarea meseriilor din domenii precum agricultura sau munca în depozitele de fructe și legume, ți se va încheia un contract pe perioadă determinată, a cărui durată poate varia. De exemplu, durata maximă este de doi ani, însă poate fi prelungit cu un motiv bine întemeiat (persoanele care au peste 52 de ani pot beneficia de un contract pe perioadă determinată de maxim 5 ani).

Activitatea de freelancing este o altă alternativă de muncă. Dacă alegi să te stabilești definitiv în această țară, poți deschide o formă legală prin care să desfășori activități de freelancing.

Salariul variază în funcție de domeniu și de meseria practicată, însă începe de la 9,50 € pe oră. În cazul în care vrei să schimbi locul de muncă, preavizul va fi calculat în funcție de vechimea ta la respectivul loc de muncă. De exemplu, pentru o perioadă de muncă de 1 an până la 2 ani, perioada de preaviz este de o lună.

Vezi care sunt condițiile de muncă și pentru locuri de muncă în Italia, această țară oferind de asemenea multiple beneficii angajaților!

Cele mai căutate locuri de muncă Germania necalificați

Cele mai căutate și cerute joburi se găsesc în carmangerii, în fabrici, depozite, în sectorul agricol, construcții, logistică (șofer cat B Germania) și servicii de curățenie. Deși sunt cereri în toate zonele țării, cele mai propice orașe în care te poți angaja sunt orașe precum Frankfurt, München, Köln, Berlin sau Dortmund.

Există multe anunțuri cu privire la locuri de muncă Germania fabrici, în care se caută mână de lucru necalificată și în care cunoașterea limbii nu este o necesitate. Agențiile de recrutare postează periodic pe internet locuri de muncă în Germania în fabrici fără comision, așa că nu ezita să consulți ofertele!

Pentru locuri de muncă în fabrici, salariul variază între 1.400 și 1.600 €, activitățile de bază constând în ambalare, etichetare, sortare și munca în producție. Agențiile care postează locuri de muncă Germania fabrici recrutează atât cupluri, cât și femei și bărbați.

Șofer cat B Germania este un alt job căutat des în ultima perioadă, pentru care nu este nevoie să deții nicio calificare. Salariul pentru șofer cat B Germania variază între 1.400 € și 2.400 €, în funcție de orele lucrate și de domeniul în care vei desfășura activitatea. Dacă vei opta să lucrezi în logistică, trebuie să ai permisul de cel puțin 1 an și să ai un cazier judiciar curat. Cazarea este de obicei asigurată de către angajator.

Pe platformele unde sunt postate oportunitățile de muncă, adițional anunțurilor OLX locuri de muncă Germania, vei găsi și oferte de muncă în construcții. În acest domeniu salariile pornesc de la 1.800 € și ajung până la 2.000 – 2.100 €.
În industria cărnii, deși acest sector a fost afectat de către pandemie, sunt disponibile locuri de muncă pentru necalificați, de aceea vei găsi anunțuri de angajare pentru locuri de muncă Germania cupluri plecări urgente, domeniul fiind accesibil și pentru bărbați, și pentru femei.

Locuri de muncă Germania femei

Pe piața muncii sunt disponibile și locuri de muncă Germania femei, în diverse sectoare de activitate. Așadar, partea feminină poate munci în industria cărnii (abatoare), în depozite de fructe și legume, în fabrici (sunt disponibile și locuri de muncă în Germania în fabrici cupluri, cum sunt cele din fabricile de ciocolată sau cele de produse nealimentare), în domeniul hotelier sau în agricultură.

Cele menționate anterior sunt doar câteva dintre oportunitățile de muncă pentru femei în Germania. Salariile sunt destul de diverse. De exemplu, poți câștiga între 1.400 € și 1.600 € dacă optezi pentru un job din oferta de locuri de muncă în Germania în fabrici fără comision. În schimb, în depozitele de fructe și legume, poți câștiga până la 2.500 €, dacă ai mai multe ore suplimentare.

Locuri de muncă Germania cupluri plecări urgente

În prezent sunt la mare căutare locuri de muncă în Germania în fabrici fără comision, mai ales anunțurile pentru locuri de muncă Germania în fabrici cupluri. Poți lucra în fabrici alimentare și nealimentare, în care activitatea ta va consta în etichetare, asamblare sau sortare. De obicei, genul acesta de anunțuri se adresează cuplurilor, însă sunt disponibile și pe plan individual. Având în vederea cererea actuală de pe piață, vei întâlni des anunțuri pentru locuri de muncă în Germania în fabrici cupluri pentru mână de lucru necalificată, nefiind obligatoriu să vorbești limba germană.

Dacă ai de gând să pleci cu partenera / partenerul de viață în altă țară și să munciți împreună, vei găsi diverse anunțuri pentru locuri de muncă Germania cupluri plecări urgente pentru diverse domenii și meserii, cum sunt munca în abator, în depozite de legume și fructe, în fabrici (de ciocolată, iaurt, de ornamente, sticlă, jucării, etc.), agricultură sau ferme de animale, uneori.

Concluzii

Deși limba germană nu este o limbă ușor de învățat, Germania rămâne în topul preferințelor românilor în căutarea unui loc de muncă. Nivelul salarial superior nu este singurul motiv pentru care locurile de muncă de aici sunt alese. Aspecte precum sistemul medical bine pus la punct și rigurozitatea angajaților din instituții, solidifică alegerile făcute de cetățenii noștrii. În prezent, Germania are nevoie de un efectiv de aproximativ 400.000 de imigranți anual, calificați și necalificați. Așa că, șansele de a găsi un loc de muncă sunt semnificativ crescute.

blank

Vlad Cazino bonus de bun venit: 1.500 RON + 200 Free Spins

Vlad Cazino bonusuri îți oferă 100% până la 1500 RON și 200…
FBmirelaF - ianuarie 20, 2022
blank

Bonus de bun venit Fortuna: 2000 RON + 100 Free Spins

Odată ce ți-ai creat un cont de jucător Fortuna, recompensele pe care…
FBmirelaF - ianuarie 20, 2022
blank

Cum faci o depunere sau o retragere Casa Pariurilor

Casa Pariurilor îți pune la dispoziție o gamă variată de metode de…
FBmirelaF - ianuarie 20, 2022