Locuri de munc─â ├«n Spania pentru femei ╚Öi b─ârba╚Ťi

Locuri de muncă în Spania: ce trebuie să știi

5/5 - (5 votes)
FBcameliaD - decembrie 10, 2021

De╚Öi ofertele de pe pia╚Ťa locurilor de munc─â interna╚Ťionale s-au diversificat de-a lungul timpului, Spania este ├«nc─â ├«n topul preferin╚Ťelor rom├ónilor, nu doar din prisma oportunit─â╚Ťilor oferite, ci ╚Öi a stilului de via╚Ť─â existent ├«n aceast─â ╚Ťar─â. Av├ónd ├«n vedere faptul c─â nivelul salarial este mai mare dec├ót cel din Rom├ónia ╚Öi lu├ónd ├«n calcul oportunit─â╚Ťile nenum─ârate de pe pia╚Ťa muncii, locuri de munc─â Spania sunt o alternativ─â bun─â chiar ╚Öi pentru locuri de munc─â Italia. Odat─â ce te vei hot─âr├« s─â experimentezi stilul de via╚Ť─â spaniol, vei constata c─â ai nenum─ârate oportunit─â╚Ťi, de la munca ├«n lan╚Ťurile hoteliere p├ón─â la cea din depozite ╚Öi fabrici.

Munca ├«n Spania ÔÇô acte necesare

├Än prim─â faz─â, dac─â optezi s─â cau╚Ťi locuri de munc─â ├«n Spania prin intermediul agen╚Ťiilor rom├óne╚Öti de plasare a for╚Ťelor de munc─â, vei avea nevoie de cartea de identitate sau pa╚Öaport ╚Öi de un CV c├ót mai complet. ├Äns─â, dup─â ce vei ajunge ├«n Spania, va fi necesar s─â ob╚Ťii anumite documente pentru a putea de╚Ťine un loc de munc─â Spania legal.

Un prim aspect pe care trebuie s─â ├«l ai ├«n vedere const─â ├«n ob╚Ťinerea unui num─âr de securitate social─â (N├║mero de afiliaci├│n a la Seguridad Social). Acest num─âr ├«╚Ťi va permite s─â pl─âte╚Öti impozitele ├«n Spania. Pentru a intra ├«n posesia sa, trebuie s─â completezi formularul TA.1 ╚Öi s─â ├«l depui la unul dintre birourile Trezoreriei Generale de Securitate Social─â.

Num─ârul de identificare al cet─â╚Ťeanului str─âin (NIE – N├║mero de Identidad de Extranjero) este urm─âtorul document pe care trebuie s─â ├«l ob╚Ťii dac─â vei candida pentru unul dintre anun╚Ťurile de locuri de munc─â ├«n Spania. NIE ├«╚Ťi va fi util ├«n plata taxelor ╚Öi ├«n momentul deschiderii contului bancar. Pentru a intra ├«n posesia num─ârului NIE, va trebui s─â te prezin╚Ťi la sec╚Ťia de poli╚Ťie din localitatea ├«n care locuie╚Öti cu cartea de identitate (sau pa╚Öaport ├«n original ╚Öi copie), cu formularul EX-18 completat de tine (├«n original ╚Öi copie), contractul de munc─â (copie) ╚Öi cu formularul 790 pentru autorizarea pl─â╚Ťii pentru NIE.

Deschiderea unui cont bancar este un lucru obligatoriu ├«n cazul ├«n care de╚Ťii unul dintre locuri de munc─â Spania. ├Än vederea ├«ndeplinirii acestui lucru, trebuie s─â te prezin╚Ťi la o unitate bancar─â cu documentul t─âu de identitate, cu o dovad─â a adresei (po╚Ťi utiliza o factur─â de utilit─â╚Ťi) ╚Öi cu o dovad─â a venitului t─âu (contract de munc─â sau stat de plat─â).

Pentru a ├«ncheia formalit─â╚Ťile necesare pentru a lucra legal ├«n Spania, este necesar s─â te prezin╚Ťi ╚Öi la prim─ârie pentru a te ├«nregistra. Aici vei ob╚Ťine un certificat (certificado de empadronamiento). Pentru a intra ├«n posesia sa, prezint─â-te cu cartea de identitate, cu o dovad─â a adresei, cu contractul de ├«nchiriere a locuin╚Ťei ╚Öi cu formularul completat.
Dup─â parcurgerea pa╚Öilor men╚Ťiona╚Ťi anterior, trebuie s─â te ├«nscrii ├«n sistemul de s─ân─âtate, ├«n vederea lu─ârii ├«n eviden╚Ť─â ╚Öi a pl─â╚Ťii cotiza╚Ťiilor lunare. Pentru ├«nscriere ai nevoie de NIE sau de un document de identitate care s─â fie valabil. Ulterior, vei primi prin po╚Öt─â un card de s─ân─âtate.

├Än cazul ├«n care nu de╚Ťii cet─â╚Ťenie european─â, vei avea nevoie de mai multe documente pentru a ob╚Ťine unul dintre locuri de munc─â Spania. Vei avea nevoie de un permis de munc─â eliberat de Biroul de Imigr─âri ╚Öi de o viz─â. Cererea de eliberare a permisului trebuie depus─â la consulatul Spaniei din ╚Ťara ta.

├Än vederea ob╚Ťinerii permisului de munc─â pentru joburi Spania, va fi necesar s─â anexezi cererii o copie a pa╚Öaportului, cazierul judiciar, certificatul medical, fotografii, num─ârul NIE (dac─â ├«l ai), num─ârul angajatorului de ├«nregistrare, detaliile locului de munc─â g─âsit, activitatea companiei ╚Öi o scurt─â descriere a postului pe care ├«l vei ocupa.

Locuri de munc─â ├«n Spania ÔÇô unde g─âse╚Öti anun╚Ťuri ╚Öi cum s─â aplici

Pentru a g─âsi locuri de munc─â Spania, ai la dispozi╚Ťie dou─â direc╚Ťii de ac╚Ťiune: agen╚Ťiile de recrutare de la noi sau anun╚Ťurile de angajare de pe site-urile spaniole (├«n cazul ├«n care te afli deja ├«n Spania sau ai cuno╚Ötin╚Ťe medii de limb─â spaniol─â).

Dac─â vei apela la ajutorul agen╚Ťiilor rom├óne╚Öti de plasare a for╚Ťei de munc─â ├«n vederea g─âsirii de joburi Spania, primul lucru pe care va trebui s─â ├«l faci const─â ├«n g─âsirea de anun╚Ťuri pentru munc─â Spania. A╚Öadar, po╚Ťi localiza anun╚Ťuri de locuri de munc─â Spania OLX, dar ╚Öi pe site-uri precum Jooble, Viajobs, eJobs, bestjobs, oferte360, europajobs.

Vei g─âsi nenum─ârate anun╚Ťuri de locuri de munc─â Spania OLX ├«n diverse domenii de activitate. Dac─â e╚Öti ner─âbd─âtor s─â g─âse╚Öti joburi Spania, atunci OLX este locul ideal ÔÇô aici vei g─âsi locuri munc─â Spania urgent ├«n domenii ├«n care este nevoie de m├ón─â de munc─â necalificat─â, dar ╚Öi calificat─â. Domenii precum agricultura, munca ├«n fabrici ╚Öi activitatea din cadrul lan╚Ťurilor hoteliere sunt doar c├óteva arii ├«n care po╚Ťi g─âsi joburi Spania. Dar nu numai munca ├«n Spania este c─âutat─â de utilizatorii OLX, ci ╚Öi locurile de munc─â Germania sunt de mare interes.

Re╚Ťeaua EURES este o alt─â alternativ─â potrivit─â pentru a g─âsi locuri de munc─â ├«n Spania. Aici vei g─âsi ╚Öi informa╚Ťii despre formalit─â╚Ťile necesare ├«n vederea angaj─ârii, nu doar locuri de munc─â. Grupurile de rom├óni stabili╚Ťi ├«n Spania de pe re╚Ťelele de socializare pot veni ├«n sprijinul t─âu ÔÇô po╚Ťi identifica locuri munc─â Spania urgent ├«nainte de a fi publicate pe site-uri sau ├«n publica╚Ťiile locale.

├Än cazul agen╚Ťiilor de recrutare a for╚Ťei de munc─â, po╚Ťi contacta direct agen╚Ťia sau o po╚Ťi identifica ├«n urma aplic─ârii la unul dintre anun╚Ťurile de angajare. Dup─â ce vei identifica anun╚Ťul potrivit pentru tine, trimite agen╚Ťiei un CV complet ├«n limba rom├ón─â ╚Öi englez─â (sau spaniol─â dac─â st─âp├óne╚Öti c├ót de c├ót limba).

Dup─â ce vei trimite CV-ul, vei fi contactat de c─âtre agen╚Ťie. Prin intermediul lor vei avea ocazia de a semna un pre-contract, astfel asigur├óndu-te c─â vei ob╚Ťine locul de munc─â respectiv. Prin intermediul lor, vei primi informa╚Ťiile necesare despre locul de munc─â, angajator ╚Öi domeniul de activitate. Beneficiile colabor─ârii cu agen╚Ťiile de recrutare constau ├«n oportunitatea de a avea un start mai u╚Öor ├«n alt─â ╚Ťar─â. Mare parte din agen╚Ťii asigur─â transportul ╚Öi cazarea contra cost, a╚Öa c─â po╚Ťi sc─âpa de aceste dou─â griji.

Dac─â cuno╚Öti limba spaniol─â, po╚Ťi consulta ╚Öi site-urile din Spania ├«n vederea identific─ârii locurilor de munc─â. Aceste site-uri sunt SEPE, Empleante, Sistema Nacional de Empleo, Primer Empleo, Bolsa de Trabajo, Monster, Infoempleo.

Indiferent dac─â alegi s─â colaborezi cu una dintre agen╚Ťiile rom├óne╚Öti sau cu una dintre cele spaniole, este indicat s─â verifici agen╚Ťia ╚Öi contractul de munc─â ├«nainte de a semna. Contractul de munc─â trebuie s─â cuprind─â: denumirea angajatorului, ╚Ťara ├«n care ├«╚Ťi vei desf─â╚Öura activitatea, datele de contact ale angajatorului, condi╚Ťiile de munc─â (program de lucru, pauze, concedii, preaviz), durata contractului, salariu, cazare ╚Öi transport (dac─â sunt asigurate).

Munca ├«n Spania – condi╚Ťii de munc─â ╚Öi beneficii

├Änainte de a-╚Ťi ├«ncepe activitatea, cunoa╚Öterea detaliilor activit─â╚Ťii pe care o vei desf─â╚Öura este un aspect esen╚Ťial ├«n reu╚Öita ini╚Ťiativei tale. Astfel, este bine s─â cuno╚Öti informa╚Ťiile referitoare la program, drepturile ╚Öi beneficiile tale ├«n calitate de salariat.

Programul de lucru s─âpt─âm├ónal este de 40 de ore, orele de lucru zilnice fiind de obicei ├«ncadrate ├«n intervalul orar 9 ÔÇô 20. Programul poate varia ├«n func╚Ťie de pauza zilnic─â ÔÇô aceasta poate dura ├«ntre 2 ╚Öi 3 ore, ├«ns─â multe companii acord─â doar o or─â pentru repausul zilnic. Legea prevede un repaus de minim 12 ore ├«ntre dou─â zile de munc─â, iar munca de noapte const─â ├«n orele de munc─â ├«n intervalul orar 22 ÔÇô 6 ╚Öi programul nu poate fi mai lung de 8 ore (persoanele care au sub 18 ani nu pot presta munc─â de noapte).

Pentru a munci ├«n Spania trebuie s─â ai minim 16 ani ╚Öi po╚Ťi ├«ncheia un contract de munc─â pe perioad─â determinat─â sau nedeterminat─â, cu perioade de lucru totale sau par╚Ťiale. Contractele de munc─â pe perioad─â determinat─â sunt ├«ncheiate de obicei pentru munca sezonier─â. Indiferent de tipul de contact pe care ├«l semnezi, angajatorul are obliga╚Ťia de a te ├«nscrie ├«n sistemul de securitate social─â. ├Än plus, toate obliga╚Ťiile ╚Öi drepturile tale vor fi stipulate ├«n contract.

Un alt tip de activitate este cea autonom─â, ├«n cadrul c─âreia devii propriul angajat. Po╚Ťi adopta acest tip de munc─â dac─â vei produce ├«n mod independent bunuri sau servicii. Pentru a face acest lucru, trebuie s─â te ├«nscrii la Biroul pentru Str─âini sau la Comisariatul de Poli╚Ťie, s─â solici╚Ťi afilierea la sistemul de asigur─âri sociale ╚Öi s─â te ├«nregistrezi ca pl─âtitor de impozite la Administra╚Ťia Financiar─â.

├Än cazul ├«n care vei r─âm├óne ├«n Spania mai mult de trei luni, va fi necesar s─â te ├«nregistrezi ├«n Registrul Central al Cet─â╚Ťenilor Str─âini, unde vei solicita eliberarea unui certificat de cet─â╚Ťean european.

├Än prezent, salariul minim brut este de 1.125 euro pe lun─â. Orice tip de contract ai avea, ╚Ťine minte c─â nu poate avea o plat─â inferioar─â nivelului salarial minim.

├Än calitate de angajat cu contract spaniol, ai dreptul la concediu de odihn─â, de boal─â, pentru c─âs─âtorie, dac─â un membru de gradul II al familiei se ├«mboln─âve╚Öte, ├«n cazul unui deces, pentru schimbarea domiciliului, pentru ├«ngrijirea copilului cu dizabilit─â╚Ťi, de maternitate ╚Öi de paternitate. Durata fiec─ârui concediu difer─â de la caz la caz.

Dup─â ce vei cotiza pentru cel pu╚Ťin 360 de zile ├«n ultimii 6 ani de munc─â ├«n Spania, vei avea dreptul la ╚Öomaj. Perioada de acordare a ╚Öomajului depinde de perioada de cotizare. Ai dreptul ╚Öi la pensie, ├«ns─â doar dup─â 5 ani de munc─â pentru cea integral─â, iar dup─â 35 de ani de munc─â vei primi pensia integral─â. Po╚Ťi cumula pensia cuvenit─â ├«n urma anilor de munc─â din Spania cu anii de pensie din Rom├ónia.

Ca ╚Öi ├«n Rom├ónia, ├«n Spania beneficiezi de servicii medicale pe deplin dac─â e╚Öti asigurat, excep╚Ťie f─âc├ónd femeile ├«ns─ârcinate ╚Öi copiii minori. Contrar ╚Ť─ârii noastre, ├«n Spania beneficiezi de aloca╚Ťie pentru copii doar dac─â venitul anual al familiei este mai mic dec├ót 11.000 euro/an.

Care sunt cele mai căutate locuri de muncă în Spania

Pia╚Ťa locurilor de munc─â din Spania este diversificat─â ╚Öi se adreseaz─â muncitorilor califica╚Ťi, dar ╚Öi necalifica╚Ťi. A╚Öadar, sunt disponibile oferte pentru locuri de munc─â Spania hoteluri pentru cunosc─âtorii de limb─â englez─â sau oferte pentru locuri de munc─â Spania fabrici 2020. ├Äns─â cele mai c─âutate locuri de munc─â sunt cele pentru angaj─âri ╚Öoferi contract Spania, pentru munca ├«n depozite ╚Öi fabrici, ├«n cadrul lan╚Ťurilor hoteliere, agricultur─â ╚Öi construc╚Ťii.

Sectorul destinat transportului de m─ârfuri este printre principalele domenii care ├«nregistreaz─â deficit ├«n privin╚Ťa for╚Ťei de munc─â. Pe site-uri sunt publicate anun╚Ťuri pentru angaj─âri ╚Öoferi contract Spania. Te po╚Ťi angaja ca ╚Öofer profesionist sau neprofesionist. ├Än calitate de ╚Öofer neprofesionist, sunt disponibile angaj─âri ╚Öoferi contract Spania pe dube de 3,5 tone ├«n vederea transport─ârii fructelor ╚Öi legumelor sau a coletelor de mici dimensiuni. Salariile sunt de aproximativ 1.200 euro ├«n cazul firmelor de curierat, ╚Öi de 800 ÔÇô 1.000 euro pentru transportul fructelor ╚Öi legumelor. Dac─â iube╚Öti aglomera╚Ťia, po╚Ťi candida pentru locuri de munc─â Spania Madrid. Chiar dac─â poate fi o meserie periculoas─â, angaj─ârile ╚Öoferi tir sunt la mare c─âutare, at├ót ├«n r├óndul ╚Öoferilor ├«ncep─âtori, c├ót ╚Öi a celor cu experien╚Ť─â.

Locuri de munc─â ├«n Spania pentru cupluri sunt un alt criteriu prioritar ├«n c─âut─ârile doritorilor. Companiile care prefer─â angajarea cuplurilor posteaz─â de obicei anun╚Ťuri pentru activit─â╚Ťi desf─â╚Öurate ├«n agricultur─â (cum sunt locuri de munc─â Spania Zaragoza) sau pentru locuri de munc─â Spania fabrici 2020. Activit─â╚Ťile din depozitele de sortat legume ╚Öi fructe sunt remunerate cu salarii cuprinse ├«ntre 1.100 ╚Öi 1.400 euro, ├«n func╚Ťie de num─ârul de ore lucrate. ├Än afar─â de munca ├«n depozite, sunt c─âutate ╚Öi locuri de munc─â Spania fabrici 2020 la ambalat fructe sau colete.

Exist─â ╚Öi anumite zone ├«n care este predominant un anumit sector de activitate. De exemplu, vei g─âsi numeroase locuri de munc─â Spania Zaragoza ├«n agricultur─â. De╚Öi aceast─â zon─â se distinge prin sectorul agricol, nici marile ora╚Öe nu sunt mai prejos, a╚Öa cum este capitala. Sunt disponibile ╚Öi locuri de munc─â Spania Madrid pentru culesul fructelor ╚Öi m─âslinilor. ├Än acest domeniu, angajatorii sau agen╚Ťiile de recrutare posteaz─â regulat anun╚Ťuri pentru locuri munc─â Spania urgent, cu cazare inclus─â. Salariile difer─â pu╚Ťin ├«n func╚Ťie de activitate, media fiind de 5 euro pe or─â ╚Öi 0,90 – 2,50 euro pe fiecare l─âdi╚Ť─â (├«n cazul fructelor), ╚Öi de 1.200 ÔÇô 1.600 euro pe lun─â. ├Än agricultur─â se g─âsesc multe locuri de munc─â Spania pentru cupluri.

Hotelurile se num─âr─â printre principalii angajatori care au nevoie de for╚Ť─â de munc─â. Dac─â de╚Ťii cuno╚Ötin╚Ťe minime de englez─â, po╚Ťi g─âsi locuri de munc─â Spania hoteluri ├«n toate regiunile ╚Ť─ârii. Sunt necesari angaja╚Ťi pe posturi de menajer─â, recep╚Ťioner, ajutor de buc─âtar, ├«ngrijitor, ghid turistic. Dac─â te intereseaz─â joburile cu limba englez─â, vezi care sunt cele mai c─âutate locuri de munc─â Anglia.

Construc╚Ťiile r─âm├ón ├«n topul preferin╚Ťelor ╚Öi necesit─â╚Ťilor pe site-urile de anun╚Ťuri. Po╚Ťi g─âsi oferte ├«n construc╚Ťii c─âut├ónd locuri de munc─â Spania OLX. Salariile oferite sunt cuprinse ├«ntre 1.500 ╚Öi 2.000 euro, variind ├«n func╚Ťie de orele lucrate ╚Öi tipul de munc─â depus─â.

Locuri de muncă în Spania pentru femei

╚śi femeile au la dispozi╚Ťie anun╚Ťuri, precum sunt cele pentru locuri de munc─â Spania Madrid. ├Än vestita capital─â, femeile pot lucra ├«n industria ospitalit─â╚Ťii candid├ónd pentru locuri de munc─â Spania hoteluri pe posturi de menajer─â, recep╚Ťioner sau ghid turistic, dac─â st─âp├ónesc limba englez─â.

O alt─â op╚Ťiune sunt locuri de munc─â ├«n Spania pentru cupluri, acestea adres├óndu-se ╚Öi femeilor singure. Acestea pot lucra ├«n fabrici la ambalat sau la linia de procesare, ├«n agricultur─â la cules de fructe ╚Öi legume (kaki, portocale, m─âsline, usturoi), sau ├«n sere. Salariile sunt de aproximativ 1.600 ╚Öi 2.500 euro, variind ├«n func╚Ťie de tipul de munc─â ╚Öi de facilit─â╚Ťile incluse. Dac─â dore╚Öti s─â te angajezi ├«n domeniul agriculturii ├«ntr-o ╚Ťar─â str─âin─â, exist─â ╚Öi locuri de munc─â Austria pentru femei singure sau cupluri.

Concluzii despre oportunit─â╚Ťile de munc─â ├«n Spania

Spania este una dintre numeroasele ╚Ť─âri care are nevoie de for╚Ť─â de munc─â ╚Öi din str─âin─âtate. Acest lucru reprezint─â o oportunitate pentru rom├ónii care vor s─â munceasc─â aici sau care vor chiar s─â se mute ├«mpreun─â cu familia lor. Av├ónd ├«n vedere faptul c─â veniturile ╚Öi nivelul de trai sunt mult mai ridicate dec├ót ├«n Rom├ónia, cererea poate fi uneori mai mare dec├ót oferta, ├«ns─â anumite domenii vor avea mereu nevoie de for╚Ť─â de munc─â (de exemplu, sectorul agricol). Site-urile de anun╚Ťuri posteaz─â periodic locuri de munc─â Spania Zaragoza, dar ╚Öi pentru celelalte zone ale ╚Ť─ârii, pentru domenii precum logistica, agricultura, construc╚Ťiile, ospitalitatea, produc╚Ťia.

Lipsa anumitor calific─âri nu este un impediment ├«n ob╚Ťinerea unui loc de munc─â ├«n Spania. ├Än prezent, peste 950.000 de rom├óni locuiesc ├«n aceast─â ╚Ťar─â, a╚Öa c─â, dac─â visezi s─â te numeri printre ei, caut─â un loc de munc─â ├«n Spania ╚Öi integreaz─â-te ├«ntr-un popor prietenos ╚Öi deschis.

blank

Vlad Cazino bonus de bun venit: 1.500 RON + 200 Free Spins

Vlad Cazino bonusuri ├«╚Ťi ofer─â 100% p├ón─â la 1500 RON ╚Öi 200…
FBmirelaF - ianuarie 20, 2022
blank

Bonus de bun venit Fortuna: 2000 RON + 100 Free Spins

Odat─â ce ╚Ťi-ai creat un cont de juc─âtor Fortuna, recompensele pe care…
FBmirelaF - ianuarie 20, 2022
blank

Cum faci o depunere sau o retragere Casa Pariurilor

Casa Pariurilor ├«╚Ťi pune la dispozi╚Ťie o gam─â variat─â de metode de…
FBmirelaF - ianuarie 20, 2022