Articolul anterior
«
Articolul urmator
»
ce este ethereum

Ce este Ethereum?

Dacă doriți să știți ce este Ethereum, cum funcționează și ce poate fi folosit, fără a intra adânc în abisul tehnic, acest ghid este perfect pentru dvs.

Notă importantă: Acest ghid presupune o înțelegere de bază a tehnologiei blockchain. Dacă nu sunteți familiarizat cu blockchain, recitiți articolele anterioare, precum „Ce înseamnă Blockchain”.

Ethereum, pe scurt

În cel mai simplu mod, Ethereum este o platformă software deschisă bazată pe o tehnologie de blockchain care permite dezvoltatorilor să construiască și să implementeze aplicații descentralizate.

Este Ethereum similar cu Bitcoin? Da, dar nu chiar.

La fel ca Bitcoin, Ethereum este o rețea publică blockchain. Deși există diferențe tehnice semnificative între cele două, distincția cea mai importantă pe care trebuie să o remarcăm este că Bitcoin și Ethereum diferă substanțial în scopul utilizării și capacitate. Bitcoin oferă o singură aplicație specială a tehnologiei de tip blockchain, și-anume un sistem electronic de generare de numerar peer-to-peer, care permite plățile online Bitcoin. În timp ce Bitcoin blockchain este folosit pentru a urmări proprietatea monedei digitale (bitcoins), blockchain-ul Ethereum se concentrează pe rularea codului de programare a oricărei aplicații descentralizate.

În blockchain-ul Ethereum, în loc de minerit pentru bitcoin, minerii lucrează pentru a câștiga Ether, un tip de cripto-token care alimentează rețeaua. Dincolo de o criptocurrency comercializabilă, Ether-ul este, de asemenea, utilizat de dezvoltatorii de aplicații pentru a plăti taxele și serviciile de tranzacționare pe rețeaua Ethereum.

Există un al doilea tip de jeton, care este folosit pentru a plăti taxele minerilor pentru inclusiv tranzacții în blocul lor, acesta este numit „gaz”, iar fiecare execuție a contractului smart necesită o anumită cantitate de gaz, pentru a atrage mineri să-l pună în blocul de blocuri.

„Bitcoin este în primul rând o monedă; aceasta este o aplicație particulară a blockchain-ului. Cu toate acestea, este departe de singura aplicație. Pentru a lua un exemplu trecut de o situație similară, e-mailul este o utilizare particulară a internetului și cu siguranță a ajutat la popularizarea acestuia, dar sunt multe altele „. Dr. Gavin Wood, co-fondator Ethereum

Ce este un contract „smart”?

Contractul inteligent este doar o frază folosită pentru a descrie un cod de computer care poate facilita schimbul de bani, conținut, proprietate, acțiuni sau orice altceva de valoare. Când rulează pe blockchain, un contract smart devine ca un program de calculator care funcționează automat și care se execută automat, atunci când sunt îndeplinite anumite condiții. Deoarece contractele inteligente se execută pe blockchain, funcționează exact așa cum este programat, fără nici o posibilitate de cenzură, nefuncționare, fraudă sau interferențe cu terțe părți.

ethereum romania

Deși toate blockchain-urile au capacitatea de a procesa codul, cele mai multe sunt foarte limitate. Ethereum este diferit. În loc să ofere un set de operațiuni limitate, Ethereum le permite dezvoltatorilor să creeze orice operațiune doresc. Aceasta înseamnă că dezvoltatorii pot construi mii de aplicații diferite, care depășesc tot ceea ce am văzut înainte.

Ethereum are câteva capabilități extraordinare. Unul dintre ele este că puteți construi contracte inteligente. Este fix ceea ce îți imaginezi că reprezintă. Este un contract care se execută de sinestătător, iar contractul se ocupă de implementare, gestionare, executare și plată.

Mașina virtuală de Ethereum

Înainte de crearea lui Ethereum, aplicațiile blockhain au fost concepute pentru a face un set foarte limitat de operațiuni. Bitcoin și alte crypto, de exemplu, au fost dezvoltate exclusiv pentru a funcționa ca monedă digitală peer-to-peer. La acel moment, dezvoltatorii s-au confruntat cu o problemă – fie să extindă setul de funcții oferit de Bitcoin și alte tipuri de aplicații, care este foarte complicat și consumator de timp, fie să dezvolte o nouă aplicație de tip blockchain și o platformă complet nouă. Recunoscând această situație dificilă, creatorul lui Ethereum, Vitalik Buterin a dezvoltat o nouă abordare.

„M-am gândit că cei din comunitatea Bitcoin nu se apropiau de problemă în mod corect. Am crezut că mergeau după aplicații individuale ale blockchain-ului; încercau să sprijine în mod explicit fiecare caz de utilizare într-un fel de protocol al ceasurilor elvețiene. spune Vitalik Buterin, inventator al Ethereum.

Inovația de bază a Etherium, Ethereum Virtual Machine (EVM), este un software Turing complet care rulează pe rețeaua Ethereum. Acesta permite oricui să ruleze orice program, indiferent de limbajul de programare, dat fiind faptul că există suficient timp și memorie. Masina virtuală Ethereum face procesul de creare a aplicațiilor blockchain mult mai usor si mai eficient decât oricând. În loc să construiască un blockchain complet original pentru fiecare aplicație nouă, Ethereum permite dezvoltarea a mii de aplicații diferite pe o singură platformă.

Ce este Ethereum Romania și pentru ce poate fi folosit?

Ethereum permite dezvoltatorilor să construiască și să implementeze aplicații descentralizate. O aplicație descentralizată sau Dapp servește un anumit scop al utilizatorilor săi. Bitcoin, de exemplu, este un Dapp care oferă utilizatorilor săi un sistem electronic de numerar de tip peer to peer, care permite plăți online cu Bitcoin.

Deoarece aplicațiile descentralizate sunt alcătuite din cod care rulează pe o rețea de blockchain, acestea nu sunt controlate de nici o entitate individuală sau centrală.

ce este ethereum

Orice servicii care sunt centralizate pot fi descentralizate folosind Ethereum Romania. Gândiți-vă la toate serviciile intermediare, care există în sute de industrii diferite. De la serviciile evidente, cum ar fi împrumuturile oferite de bănci serviciilor intermediare, la registrele de titluri, sistemele de vot, respectarea reglementărilor și multe altele.

Ethereum poate fi, de asemenea, utilizat pentru a construi organizații autonome descentralizate (DAO). Un DAO este o organizație complet autonomă, descentralizată, fără un singur lider. DAO-urile sunt conduse de codul de programare, pe o colecție de contracte inteligente scrise pe blocul Ethereum. Codul este conceput pentru a înlocui regulile și structura unei organizații tradiționale, eliminând necesitatea oamenilor și controlul centralizat. Un DAO este deținut de toți cei care cumpără jetoane, dar în loc de fiecare token, care echivalează cu acțiunile și proprietatea, jetoanele acționează ca și contribuții care dau oamenilor drepturi de vot.

Acestea fiind zise, atunci când vrei să faci o investiție, gândește-te și la crypto. În ultima vreme, tot mai multe persoane aleg să facă astfel de investiții pentru a putea profita de avantajele pe care acestea le oferă!

Articole relevante