minare bitcoin

Ce înseamnă minare Bitcoin?

Dacă în articolul trecut ți-am prezentat ce înseamnă conceptul de cryptocurrency, astăzi vom intra mai în detaliu și vom discuta despre ce presupune o minare Bitcoin. 

Cum minerii creează monede și cum confirmă tranzacțiile?

Să aruncăm o privire asupra mecanismului care guvernează bazele de date ale monedelor crypto. O criptocurrency, ca Bitcoin, este constituită dintr-o rețea de peers (colegi). Fiecare partener are o evidență a istoriei complete a tuturor tranzacțiilor și, prin urmare, a soldului fiecărui cont.

O tranzacție este un fișier care spune că „Ion îi dă X Bitcoin lui Gheorghe” și este semnat de codul de securitate (encryption key) al lui Ion. Este o cheie criptată în modul cel mai de bază, nimic special. După semnare, o tranzacție este difuzată în rețea, trimisă de la un partener la altul. Aceasta este tehnologia p2p (peer-to-peer). Nimic deosebit, din nou. Tranzacția este recunoscută aproape imediat de întreaga rețea. Dar numai după o anumită perioadă de timp este confirmată.

minare bitcoin

Confirmarea este un concept esențial în crypto mining. Ați putea spune că tot ce înseamnă monedă vitruală și minare Bitcoin este legat de confirmare.

Atâta timp cât o tranzacție este neconfirmată, este în așteptare și poate fi falsificată. Când o tranzacție este confirmată, ea gravată în piatră, ca să zic așa. Nu mai poate fi în niciun fel falsificată, nu poate fi inversat, deoarece face parte dintr-o înregistrare imuabilă a tranzacțiilor istorice a așa-numitului „blockchain”.

Numai minerii pot confirma tranzacțiile. Aceasta este treaba lor într-o rețea criptocurrency. Aceștia iau tranzacții, le ștampilează drept legitime și le răspândesc în rețea. După ce o tranzacție este confirmată de un miner Bitcoin, fiecare nod trebuie să-l adauge în baza de date, deoarece a devenit parte a blockchain.

Pentru acest loc de muncă, minerii sunt recompensați cu un simbol / token de criptocurrency, cum ar fi Bitcoins. Deoarece activitatea minerului este cea mai importantă parte a sistemului de criptocurrency, ar trebui să rămânem aici pentru un moment și să ne concentrăm asupra acesteia.

Ce fac minerii Bitcoin? 

În principiu toata lumea poate fi un miner. Întrucât o rețea descentralizată nu are autoritatea de a delega această sarcină, o criptocurrency are nevoie de un fel de mecanism pentru a împiedica o formă de guvernământ să îl abuzeze. Imaginați-vă că cineva creează mii de peers și răspândește tranzacții false. Sistemul s-ar rupe imediat.

Deci, Satoshi a stabilit regula că minerii trebuie să facă niște lucrări la computerele lor lor pentru a se califica pentru această sarcină. De fapt, ei trebuie să găsească un hash – un produs al unei funcții criptografice – care leagă noul bloc de predecesorul său. Aceasta se numește dovada muncii. În Bitcoin, se bazează pe algoritmul SHA 256 Hash.

mineri bitcoin


Nu trebuie să înțelegeți detalii despre SHA 256. Este important doar să știi că poate fi baza unui puzzle criptologic pe care minerii concurează să-l rezolve. După găsirea unei soluții, un miner poate construi un bloc și îl poate adăuga în bloc. Ca un stimulent, el are dreptul să adauge o așa-numită tranzacție de tip „coinbase” care îi dă un anumit număr de Bitcoins.   Aceasta este singura modalitate de a crea Bitcoini valabili.


Monedele  virtuale pot fi create numai dacă anumiți mineri Bitcoin rezolvă un puzzle criptografic. Deoarece dificultatea acestui puzzle crește cantitatea de energie pe care o investește întregul miner, există doar o cantitate specifică de jetoane/token-uri de criptocurrency care poate fi creat într-o anumită perioadă de timp. Aceasta face parte din consensul pe care niciun peer nu-l poate întrerupe în rețea.

Proprietăți revoluționare 

Dacă vă gândiți cu adevărat, Bitcoin arată ca o rețea descentralizată de colegi care păstrează un consens despre conturi și balanțe; este mai mult o monedă decât numerele pe care le vedeți în contul dvs. bancar. Ce sunt aceste numere dacă nu intrări într-o bază de date – o bază de date care poate fi schimbată de persoane pe care nu le vedeți și de reguli pe care nu le cunoașteți?

Practic, monedele crypto sunt intrări despre token în bazele de date consensuale descentralizate. Acestea se numesc curbe CRYPTO, deoarece procesul de conservare este asigurat de criptografie puternică. Acest tip de monede sunt construite pe criptografie. Nu sunt asigurate de oameni sau de încredere, ci de matematică. Este mult mai probabil ca un asteroid să cadă în casa ta decât să fie compromisă o adresă.

Descriind proprietățile crypto, trebuie să separăm proprietățile tranzacționale și monetare. În timp ce, cele mai multe cryptocurrences împărtășesc un set comun de proprietăți, acestea nu sunt batute în piatră.

Proprietăți tranzacționale la minare Bitcoin:

1.) Ireversibil: după confirmare, o tranzacție nu poate fi inversată. De nimeni. Nici tu, nici banca, nici președintele Statelor Unite, nici Satoshi, nici minerul tău. Nimeni. Dacă trimiteți bani, îi trimiteți. Punct. Nimeni nu vă poate ajuta, dacă v-ați trimis fondurile către un șarlat sau dacă un hacker le-a furat de pe computer. Nu există o plasă de siguranță.

2.) Folosește pseudonime: Nici tranzacțiile, nici conturile nu sunt legate de identitățile din lumea reală. Primiți Bitcoins pe așa-numitele adrese, care sunt lanțuri aleatoare de aproximativ 30 de caractere. Deși este de obicei posibil să se analizeze fluxul tranzacțiilor, nu este în mod necesar posibil să se conecteze identitatea reală a utilizatorilor cu acele adrese.

3.) Rapid și global: tranzacțiile sunt propagate aproape instantaneu în rețea și sunt confirmate în câteva minute. Deoarece se întâmplă într-o rețea globală de computere, ele sunt complet indiferente față de locația dvs. fizică. Nu contează dacă îi trimit un Bitcoin vecinului meu sau cuiva din cealaltă parte a lumii.

4.) Siguranță: fondurile Cryptocurrency sunt blocate într-un sistem de criptografie publică. Numai proprietarul cheii private poate trimite criptocurrency. Criptografia puternică și magia numerelor mari fac imposibilă ruperea acestei scheme. O adresă Bitcoin este mai sigură decât Fort Knox.

5.) Nu este nevoie de permis: Nu trebuie să cereți nimănui să folosească criptocurrency. Este doar un software pe care toată lumea îl poate descărca gratuit. După ce l-ați instalat, puteți primi și trimite Bitcoins sau alte monede. Nimeni nu te poate împiedica. Nu există portar.

mineri bitcoin proprietati

Acestea fiind spuse să te apuci de minare Bitcoin nu este atât de simplu, dar nu e nici imposibil. Important este să știi exact ce vrei să faci – să cumperi sau să fii miner Bitcoin. Indiferent de ce vei alege, sperăm că materialul de mai sus ți-a clarificat puțin termenii legați de minare Bitcoin.

Dacă vrei să faci bani și altfel, hai pe pagina Top Cazino și detensioneză-te de la minare Bitcoin!

Articole relevante