Articolul anterior
«
Articolul urmator
»
conditii uber

Condiții Uber de respectat dacă vrei să devii partener

Dacă vă gândiți să conduceți cu Uber, s-ar putea să știți că pentru a face acest lucru trebuie îndeplinite unele condiții Uber. Lista completă a cerințelor nu este ușor de găsit pe site-ul Uber.com, și nu toate cerințele sunt ușor de înțeles. Există multe detalii suplimentare care ar putea fi necesare pentru a cunoaște cerințele, înainte de a vă asigura că vă puteți califica să conduceți. Acest material acoperă cerințele pentru X, XL, Select și POOL, precum și serviciile care permit șoferilor fără licență comercială sau asigurare comercială să ofere o călătorie pasagerilor. Aflați diferențele dintre servicii, aici. Șoferii pentru Black și SUV trebuie să îndeplinească un set diferit de calificări față de cei care au Select.

Condiții Uber pentru X, SUV sau Select

În acest post veți afla toate detaliile necesare despre cerințele șoferului, astfel încât să puteți fi mai încrezători să aplicați pentru acte Uber. 

  • Trebuie să aveți cel puțin 21 de ani
  • Aveți permis de conducere în România, de cel puțin un an sau de trei ani dacă sunteți sub 23 de ani
  • Ai acces la un vehicul cu 4 uși de 10 ani sau mai nou (în majoritatea orașelor) – poți găsi modelele acceptate pe site, foarte ușor, la secțiunea „Cerințe pentru mașini”.
  • Asigurare auto cu numele dvs. pe poliță
  • Plăcuțele de înmatriculare cu înregistrarea curentă (plăcuțele comerciale sunt acceptate, de asemenea)
  • Cod Numeric Personal
  • Treceți o verificare de fond (cazier juridic) și una legată de capacitățile de a conduce.

conditii-uber-romania

Despre condiții Uber ale mașinii

Compania acceptă vehicule care au o vechime de 10 ani sau mai mult, dar multe orașe au cerințe de model diferite pe care le puteți găsi la uber.com. Vehiculul trebuie să aibă 4 uși și centuri de siguranță pentru cel puțin 4 pasageri, fără a include șoferul. Vehiculele cu două uși nu sunt acceptate. Vehiculele mai vechi decât cerințele necesare nu sunt acceptate niciodată, chiar dacă vehiculul este în stare excelentă. De asemenea, nu se acceptă vehicule cu titlul „restaurat”.

În cazul în care nu funcționează site-ul de mai sus, încercați să mergeți la „drive for uber in * your city *” și să căutați cele mai bune rezultate de la Uber.com.

Dacă în prezent nu aveți acces la un vehicul care se califică, puteți aplica pentru a conduce, mai întâi, și pentru a avea acces la o mașină, mai târziu. Pentru a aplica fără o mașină, vizitați aplicația șofer și selectați opțiunea „Aveți nevoie de mașină”. În acest fel, puteți trece prin procesul de screening, iar dacă sunteți acceptat să conduceți, puteți cumpăra sau închiria o mașină.

Hyrecar este un serviciu de închiriere de vehicule, tip peer-to-peer, și este o modalitate bună de a încerca să lucrați fără a trebui să cumpărați o mașină sau să vă angajați la un leasing pe termen lung. 

Mașina dvs. trebuie să treacă printr-o inspecție a vehiculului Uber.

Înainte de a începe să conduceți, va trebui să inspectați vehiculul la un centru atestat de companie sau la un service auto autorizat de stat. Inspecția tehnică analizează caracteristicile mecanice și de siguranță ale mașinii dvs., cum ar fi starea anvelopelor, a frânelor, a luminilor și a centurilor de siguranță.

Notă: Nu toate orașele necesită o inspecție a vehiculului înainte de a începe. Unele orașe vă oferă o perioadă de grație (în jur de 30 de zile) înainte de a vă inspecta vehiculul. Urmați instrucțiunile îndeaproape în timpul procesului de solicitare pentru a afla dacă trebuie să aveți inspecția vehiculului.

Condiții Uber de înregistrare și asigurare a vehiculului

Vehiculul pe care îl utilizați pentru a conduce nu trebuie să vă fie înregistrat pe numele dvs., însă trebuie să figureze pe polița de asigurare. Trebuie să oferiți o fotografie a înregistrării vehiculului, chiar dacă mașina nu este înregistrată în numele dvs. Numele dvs. trebuie să figureze pe polița de asigurare. Asigurarea dvs. trebuie să fie autorizată de o casă de asigurări. Cât de mult acoperă asigurarea? Asigurarea dvs. personală trebuie să respecte minimul de stat. Uber nu necesită asigurare comercială. Cei mai mulți operatori de asigurare auto standard nu acoperă activitatea de „car sharing”, așa că efectuați o căutare Google pentru „polița de asigurare a călătoriilor cu Uber”.

Alte acte Uber necesare

Organizația cere ca toți șoferii să fie autorizați, să conducă în România timp de cel puțin un an întreg trecut sau prezent. De asemenea, nu ține cont de permisul sau de experiența internațională de conducere. Chiar dacă ați condus la nivel internațional de mai mulți ani, organizația încă mai cere să aveți un permis de conducere, de cel puțin un an. Compania vă poate cere să trimiteți documente suplimentare, dacă au nevoie de mai multe informații despre istoricul permisului. Aveți posibilitatea să trimiteți un permis de conducere anterior. 

acte-uber-sofer

Trebuie să scoateți un cazier juridic

Organizația face o verificare separată, pentru a analiza aplicația dumneavoastră. Scopul cazierului juridic, dar și al altor acte Uber, este de a verifica statutul dumneavoastră. Dacă aveți amenzi, procese sau alte încălcări legale. Dacă sunt găsite unele probleme legale, există șanse să fiți respins de la această activitate. 

Trebuie să fiți de acord cu termenii, condițiile și cu alte politici

Compania îți va trimite termenii de serviciu și alte documente pe care trebuie să le citești și să le semnezi înainte de a putea fi acceptat ca șofer. Documentele pe care trebuie să le semnați pot fi diferite în funcție de starea în care vă aflați, deci țineți cont de aplicația șoferului, de e-mail și de partenerii dvs. pentru a vedea dacă există documente care trebuie semnate. 

Acestea fiind spuse, rămâi la noi pe Blog și află mai multe despre Uber România și cerințele necesare pentru a deveni șofer.

Articole relevante