Articolul urmator
»
cryptocoin

Cum să depozitezi cryptocoin?

După ce ați achiziționat criptocuritate, cea mai importantă întrebare este cum să păstrați cryptocoin. Aveți mai multe opțiuni care vă permit să găsiți echilibrul riscurilor.

Păstrați cryptocoin la dvs

Dacă ați investit nu numai în Bitcoin, ci în mai multe Altcoins, în mod normal, nu există nici o modalitate de a păstra monedele pe o bursă. Nu doriți să aveți probleme cu instalarea, compilarea, verificarea malware-ului, utilizarea, sincronizarea și actualizarea software-ului pentru fiecare cryptocoin în care ați investit.

Mai mult ca în procesul de cumpărare, încrederea într-un schimb devine foarte importantă, atunci când vă păstrați monedele acolo. Există o istorie îndelungată de hacks și falimente pe piețele de criptocurență, cele mai renumite hack-uri din Mt. Gox, care a suferit sute de milioane de dolari pentru clienți. Deci, dacă folosiți un schimb pentru a vă depozita monedele, ar trebui să strângeți câteva informații:

  • Unde se află?
  • Proprietarii sunt cunoscuți?
  • De când funcționează?
  • Oferă niște audituri pentru a vă asigura că toate monedele sunt disponibile?
  • Cum reacționează la cererile clienților?  

De exemplu, pentru persoanele din UE, Bitcoin.de se bucură de un nivel ridicat de încredere. Bursa funcționează fără pierderi de fonduri ale clienților începând cu 2011, proprietarii sunt bine cunoscuți în comunitatea germană și europeană și un audit anual efectuat de firme externe, dacă sunt disponibile toate monedele. Acest nivel de încredere, cu toate acestea, poate fi rar realizat atunci când dețineți o mulțime de altcoins. Acesta este riscul pe care trebuie să-l luați.

cryptocoin

Recomandarea noastră: Stocați-le singuri

Proprietatea revoluționară reală a criptocurităților este autonomia pe care o acordă individului. Această proprietate poate fi găsită și, mai presus de toate, atunci când este vorba despre stocarea criptocurrentelor. Nu ai nevoie de nimeni. Nu pentru a ajuta, și nu pentru a avea încredere. Tot ce aveți nevoie este să descărcați un software gratuit și deschis.

Din nou, aveți cele mai multe opțiuni cu Bitcoin. Pentru cea mai cunoscuta criptocurrency, exista o multime de portofele pentru fiecare dispozitiv. Acest software poate fi folosit pentru a primi, a stoca și a trimite Bitcoins. Există clientul Bitcoin, așa-numitul nod complet, care acordă cel mai înalt nivel de autonomie, dar necesită, de asemenea, mult timp pentru sincronizare și disc pentru stocarea blocului. Ușor de utilizat sunt clienții subțiri precum Electrum. Acestea sunt disponibile pentru fiecare dispozitiv.

Este important să știți că atunci când depozitați criptat de unul singur, numai tu ești responsabil pentru siguranța și securitatea monedelor tale. În cazul în care telefoanele dvs. smartphone se încadrează în apă, monedele dvs. ar putea fi plecat. Dacă primiți un program malware pe calculatorul dvs., monedele ar putea să dispară. Si asa mai departe.

Din fericire, aveți mai multe opțiuni pentru a face o copie de rezervă. În primul rând, puteți să copiați fișierul portofelului pe un stick USB. Utilizați mai bine două sau trei. În al doilea rând, puteți să vă imprimați cheia privată. Acestea sunt cele mai oneste informații de care aveți nevoie pentru a reconstrui accesul la monedele care aparțin unei anumite adrese, oriunde și de fiecare dată. În al treilea rând, o mulțime de portofele susțin așa-numitele semințe, care sunt propoziții de 12 până la 24 de cuvinte aleatorii. Cu ei, nu puteți salva numai o singură adresă, ci fiecare adresă făcută vreodată cu acest portofel. Dacă le imprimați, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la monedele dumneavoastră.

Una dintre cele mai sigure opțiuni pentru stocarea Bitcoins este portofelele hardware precum Trezor sau Ledger. Acestea sunt fie carduri inteligente, fie micro-mașini, care pot genera chei și semnalează tranzacții fără implicarea directă a calculatorului principal. Cele mai vulnerabile părți ale Bitcoin – cheile private – nu intră deloc în contact cu internetul. Cu toate acestea, considerate ca și mai sigure sunt portofelele de hârtie. Acest lucru înseamnă pur și simplu că imprimați copiile de siguranță și ștergeți portofelul de la orice mașină conectată la Internet. Nici o conexiune, nici un computer, nici un hacker. Doar o bucată de hârtie, care poate stoca milioane sau miliarde de dolari.

Ca și în majoritatea cazurilor, infrastructura cryptocoin nu poate concura cu Bitcoin. Unele alcoine populare, cum ar fi Litecoin, Ripple și Ethereum, pot fi stocate în portofele hardware. Dacă știți ce faceți, puteți utiliza și portofelele de hârtie pentru orice Altcoin, deoarece conceptele criptografice fundamentale rămân aceleași.

Unele Lightwallet, de exemplu, Exodus, pot stoca mai multe monede lângă Bitcoin, de exemplu, Ethereum, Dash, Litecoin și Dogecoin. De asemenea, Electrum poate fi folosit pentru a stoca Litecoins și Dash.

Dar nu există nici un magazin ușor de depozitat pentru a stoca singură o mare varietate de Altcoins. Dacă doriți să faceți acest lucru, trebuie să descărcați clientul tuturor acestor monede, să descărcați blocul său și să îl actualizați. Dacă portofoliul dvs. constă în 10 sau 20 de monede, iar jocul cu software-ul nu este hobby-ul dvs., puteți reduce în siguranță această opțiune și puteți folosi schimburile.

Ce este cu taxele?

Disclaimer: Nu suntem birouri fiscale, nici consultanți fiscali. Dacă aveți probleme cu impozitele și dacă sunt în joc sume mari, adresați-vă mai bine consultantului fiscal local.

În prezent, există doar câțiva consultanți fiscali care știu să facă față criptocurităților. Dar se poate presupune în siguranță că numărul crește rapid și că criptocuritățile vor deveni în curând o problemă standard pentru experții fiscali, cum ar fi titlurile, acțiunile, ETF-urile și bunurile imobile.

Tot ceea ce putem oferi aici este o prezentare generală a problemelor tipice cu criptocuritate și impozite. Nimic nu este sigur, cu excepția morții și a taxelor. Același lucru se întâmplă și cu criptocuritățile. Dacă câștigați bani prin investiții în criptocuritate, este posibil să plătiți impozite. Cum ar fi cu orice altceva.

Modul în care trebuie să impozitați veniturile din investiții în criptare se referă la competența fiscală națională.

Veștile bune despre cryptocoin investiții

Există vesti bune despre tema criptocurrentelor și a taxelor. În primul rând, în aproape toate țările din lume, criptocuritățile sunt scutite de TVA. La fel ca în cazul fiecărui produs financiar, nu trebuie să plătiți TVA atunci când vindeți Bitcoin. Au existat câteva idei ale autorităților fiscale din Polonia, Estonia, Germania, Australia și Suedia de a solicita TVA-ul pentru vânzările de criptografiere, dar după ce Curtea Europeană a distrus acest lucru printr-o decizie importantă, TVA pentru cryptocoin pare să fi devenit un subiect.

Articole relevante