criptocurrency

Ce este cryptocurrency: Unicornul sec. XXI sau banii viitorului?

Pentru că tpt am discutat intens în ultima perioadă despre cum poți face bani reali pe internet fără efort, ne-am gândit să creăm un nou set de articole, care să trateze pe larg și în detaliu tot ce înseamnă cryptocurrency.

Așa că, în cele ce urmează, ți-am pregătit materiale cât mai ușor de înțeles, pe care să le poți parcurge rapid, dar din care să înțelegi cu adevărat ce înseamnă să faci bani cu crypto Romania. Introducerea, de mai jos, explică cele mai importante lucruri despre cryptocurrency. După ce ați citit-o, veți ști mai multe despre acest domeniu decât majoritatea oamenilor.

Cryptocurrency – istoric

Astăzi crypto au devenit un fenomen global cunoscut majorității oamenilor. Deși este considerată o ramură geeky și nu este înțeleasă de majoritatea oamenilor, băncile, guvernele și multe companii sunt conștiente de importanța tot mai crescândă a fenomenului.

În 2016, nu era greu să găsiți o bancă importantă, o mare firmă de contabilitate, o companie de software proeminentă sau un guvern care să cerceteze subiectul. S-a pornit chiar un proiect de blocaj, însă, putem constata astază că acest nu a avut sorți de izbândă. 

Dar dincolo de zgomot și de presă, majoritatea covârșitoare a oamenilor, incluzând chiar și bancherii, consultanții, oamenii de știință și dezvoltatorii, au cunoștințe foarte limitate despre cryptocurrency. Deseori nu înțeleg nici măcar conceptele de bază. Deci, hai să trecem prin toată povestea!

cryptocurrency romania

Ce înseamnă cryptocurrency?

În cele ce urmează vom răspunde la toate întrebările, pe rând. Așa că, ia-ți un scaun confortabil, picăturile de ochi și înarmează-te cu răbdare și curiozitate. Iată subiectele pe care le vom aborda:

  • De unde a provenit criptocurrency?
  • De ce ar trebui să înveți despre criptocurrency?
  • Ce trebuie să știți despre criptocurrency?

Ce este criptocurrency și cum a apărut aceasta ca un produs secundar al banilor digitali?

 Puțini știu, dar cryptocurrency-urile au apărut ca produs secundar al unei alte invenții. Satoshi Nakamoto, inventatorul necunoscut al lui Bitcoin, prima și încă cea mai importantă criptocurrency, nu a intenționat niciodată să inventeze o monedă. În anunțul său despre Bitcoin, la sfârșitul anului 2008, Satoshi a declarat că a dezvoltat un sistem electronic de generare de numerar de tip peer-to-peer („A Peer-to-Peer Electronic Cash System“). Scopul lui a fost să inventeze ceva; mulți oameni nu au reușit să creeze înainte de numerar.

„Anunțăm prima lansare a Bitcoin, un nou sistem electronic de numerar care utilizează o rețea de tip peer-to-peer pentru a preveni dublarea cheltuielilor. Este complet descentralizat, fără server sau autoritate centrală”, declara Satoshi Nakamoto, 09 ianuarie 2009, anunțând Bitcoin pe SourceForge.

Cea mai importantă parte a invenției lui Satoshi a fost că a găsit o modalitate de a construi un sistem de numerar digital descentralizat. În anii nouăzeci, au existat multe încercări de a crea bani digitali, dar toate au eșuat.

După ce a văzut că toate încercările centralizate eșuează, Satoshi a încercat să construiască un sistem de numerar digital fără o entitate centrală. Ca o rețea peer-to-peer pentru partajarea de fișiere.

Această decizie a devenit nașterea criptocurrency-ului. Ele sunt piesa lipsă pe care Satoshi a găsit-o pentru a realiza numerar digital. Motivul pentru care s-a întâmplat aceste lucru este un pic tehnic și complex, dar dacă îl obțineți, veți ști mai multe despre crypto decât majoritatea oamenilor. Deci, să încercăm să o facem cât mai ușor posibil:

Pentru a realiza numerar digital, aveți nevoie de o rețea de plată cu conturi, bilanțuri și tranzacții. E ușor de înțeles. O problemă majoră pe care fiecare rețea de plăți trebuie să o rezolve este să preveni așa-numitele cheltuieli duble: adică o singură entitate cheltuiește aceeași sumă de două ori. De obicei, acest lucru este realizat de un server central care ține evidența soldurilor. Într-o rețea descentralizată, nu aveți acest server. Deci, aveți nevoie de fiecare entitate din rețea pentru a face acest lucru. Fiecare partener din rețea trebuie să aibă o listă cu toate tranzacțiile pentru a verifica dacă tranzacțiile viitoare sunt valide sau o încercare de a dubla cheltuielile.

Dar cum pot aceste entități să păstreze un consens cu privire la aceste înregistrări?

Dacă colegii rețelei nu sunt de acord cu privire la un singur element minuțios, totul se rupe și se anulează. Ei au nevoie de un consens absolut. De obicei, se ia din nou o autoritate centrală pentru a declara starea corectă a soldurilor. Dar cum puteți obține un consens fără o autoritate centrală? Nimeni nu a știut până când Satoshi a ieșit de nicăieri. De fapt, nimeni nu credea că este posibil. Satoshi a dovedit că este posibil să fie făcut acest lucru. Inovația sa majoră a fost obținerea unui consens fără o autoritate centrală. Cryptocurrencies sunt o parte din această soluție – partea care a făcut soluția palpitantă, fascinantă și care a ajutat-o ​​să se răspândească peste tot în lume.

Filmulețul, de mai jos, îți rezumă în engleză câteva informații despre cryptocurrency.

Ce sunt cu adevărat cryptocurrencies?

Dacă eliminați toate zgomotele din jurul lor și le reduceți la o definiție simplă, veți găsi că acestea sunt doar intrări limitate într-o bază de date, pe care nimeni nu o poate schimba, fără a îndeplini anumite condiții. Acest lucru poate părea obișnuit, dar, credeți sau nu exact așa puteți defini o monedă.

Luați banii în contul dvs. bancar: ce credeți că presupune, dacă nu un număr de intrări într-o bază de date, care poate fi schimbată numai în anumite condiții? Puteți chiar să luați monede fizice și bancnote: sunt acestea altceva decât intrări limitate într-o bază de date fizică și publică, care poate fi schimbată numai dacă se potrivește cu condiția că dețineți fizic monedele și bancnote? Banii se referă la o intrare verificată într-o bază de date a conturilor, soldurilor și tranzacțiilor.

Tipuri de monede – Bitcoin, Ethereum, Ripple și altele

Bitcoin are avantajul primului sosit. Această monedă digitală este larg acceptată și utilizată în multe tranzacții din lumea reală, însumând la nivel global peste 16,5 milioane de euro. Anul trecut un Bitcoin a atins pragul maxim de peste 20.000 USD.

Tranzacțiile sunt verificate de un registru public, pentru a asigura cât mai multă transparență. Cu toate acestea, descoperirea utilizatorilor acestor tranzacții este mai evazivă. Procesul de verificare a tranzacțiilor este cunoscut sub numele de minare. Tehnologia Asic este folosită pe scară largă, dar există și alte forme de tehnologie pentru minerit cryptocurrency.

Minerii primesc recompense pentru munca lor, înjumătățind fiecare 210.000 de blocuri minate. De exemplu, minerii au primit la inceput 50 de bitti, dar acest numar a fost redus la jumatate la 25, iar mai recent la 12.5. Există un număr prestabilit de biți care pot fi generați, ceea ce reprezintă 21 de milioane.

Concluzia: Este mai mare și mai costisitor, comparativ cu alte opțiuni. Începeți prin a decide pentru ce veți folosi moneda. Ar putea fi o opțiune destul de scumpă.

Ethereum este mai mult decât o monedă peer-to-peer, creată de Vitalik Buterin, deoarece funcționează ca o infrastructură. Tehnologia a fost lansată în cursul anului 2015, iar Ethereum Altcoin a crescut cu 18,5 milioane de dolari. Platforma centralizată oferă criptocurrency, dar permite, de asemenea, dezvoltarea unei varietăți de aplicații, cum ar fi contractele și crowdsourcing.

Durata medie de validare a unui Ethereum, este de zice ori mai rapidă decât cea a unui Bitcoin. Calculul gazului. Cantitatea de gaz este necesară pentru o tranzacție. În schimb, tranzacțiile Bitcoin sunt limitate în funcție de dimensiunea blocului.

Dacă aveți nevoie de mai multă funcționalitate, decât vă poate oferi o criptocurrency tradițională – cum ar fi contractele sau crowdsourcing – Ethereum poate fi o potrivire bună.

Ripple a fost lansat în 2012 și este distribuit registru. Toate tranzacțiile trec prin sistemul Bitcoin. Cu toate acestea, are un nivel de guvernare puțin mai ridicat în comparație cu alte alternative, cum ar fi Bitcoin. Există un registru de concesiune care se bazează pe verificatori specifici, care sunt facilitați de bănci globale și de alte instituții.

Ripple oferă o viteză rapidă de decontare. Mecanismul de consens, care a fost soluționat de Consensus Ledger, a stabilit realizarea tranzacțiilor în câteva secunde, ceea ce permite multe alternative acceptate de rețeaua Ripple.

Obținerea modelor Ripple poate fi realizată decât prin achiziționarea de valute de la schimburi. Nu există nicio opțiune pentru a obține XRP (Ripple altcoin) prin minerit.

Ripple este alegerea potrivită, dacă nu doriți să investiți prea mulți, deoarece poate fi o metodă solidă pentru tranzacționarea de criptocurrency, la o fracțiune din costul unui bitcoin.

Litecoin a fost construit pentru a fi similar, din punct de vedere tehnic cu Bitcoin, de către Charlie Lee. Cu toate acestea, el a proiectat câteva diferențe-cheie. Timpul de rulare a tranzacțiilor durează 2,5 minute. De asemenea, a crescut numărul maxim de monede din sistem.

Costurile de tranzacție sunt minime, iar criptomoneda folosește algoritmul scrypt, care favorizează cantități mari de memorie RAM de mare viteză, mai degrabă decât puterea de procesare, în timpul procesului de exploatare.

Litecoin este similar cu Bitcoin în multe feluri, dar diferă atunci când vine vorba de viteza și de costurile per tranzacție. Aceasta este o opțiune bună.

Dash, este o criptocurrency open-source? Rețeaua a fost concepută pentru a vă ajuta să vă asigurați rețeaua și să vă asistați cu funcții ușor de utilizat, cum ar fi InstaSend – care accelerează semnificativ timpul tranzacției.

Operatorii sunt obligați să investească 1.000 de dash, pentru a găzdui un masternode, dar au 45 de procente. Operatorii primesc aproximativ 7 dash pe lună.

Criptocurrency-ul oferă, de asemenea, PrivateSend, care oferă o metodă mai sigură pentru efectuarea tranzacțiilor. Deși este o problemă de îngrijorare, poate fi urmărită înapoi de către proprietari. În schimb, PrivateSend asigură utilizatorilor tranzacții de confidențialitate.

Dash rulează și guvernarea diferită de celelalte. Fiecare masternă are un vot, iar blocul Dash este auto-finanțat. O parte din fiecare blocare a recompensei (10 la suta) În plus, deoarece au existat decizii, putem face mai repede decât alte cripto. Dacă sunteți îngrijorat, Dash este o opțiune bună. Având acces la PrivateSend, tranzacțiile nu sunt doar anonime, ci chiar private.

NEM a fost creat în martie 2015 și a fost inclus în tehnologia blockchain, inclusiv algoritmul proof-of-importance. De asemenea, a introdus conturi de tip „multisignature” și mesaje criptate. Blockchain-ul este testat de organizații internaționale. În anul 2016, cele mai mari schimburi de cripto, create de NEM au scris: NEM este o soluție privată de tip blockchain, dezvoltată de Zaif, numită MIJIN și s-a făcut recunoscut în Japonia.

NEM nu este doar o criptocurrency. Aceasta oferă managementul pentru o varietate de active, inclusiv valute, lanțuri de aprovizionare, înregistrări de proprietate și multe altele, ca un mijloc de a implementa mai rapid soluții de tip blockchain.

Dacă doriți mai mult decât o criptocurrency, dar aveți nevoie și de o infrastructură pentru a construi următoarea aplicație mobilă sau a aduce blockchain-ul în infrastructura existentă, NEM este o opțiune bună.

IOTA este interesant prin faptul că este o criptocurrency care se concentrează pe furnizarea de comunicații și plăți între mașini și internetul lucrurilor. Tehnologia a fost înființată în 2015 de David Sønstebø și a început testarea în 2016.

Tehnologia utilizează un graf aciclic direcționat în locul blockchain-ului tradițional. Ceea ce este interesant este că, spre deosebire de alte cripto, cum ar fi Bitcoin, care pot avea taxe de tranzacție ridicate, tranzacțiile IOTA sunt gratis, indiferent de mărimea tranzacției. Timpurile de confirmare sunt rapide, iar sistemul este conceput pentru a gestiona un număr mare de tranzacții cu mare viteză.

Cele mai multe blockchain-uri se bazează pe mineri pentru a confirma tranzacțiile, dar IOTA nu are mineri, nici blocuri și nici taxe de tranzacție. Utilizatorii rețelei validează două tranzacții mai vechi pentru a desfășura o tranzacție personală. Nu sunt oferite recompense și nimeni nu plătește taxe de tranzacție.

Dacă doriți să efectuați tranzacții, dar nu doriți să plătiți taxe, IOTA este o opțiune bună. Opțiunea nu este bună dacă sunteți interesat să mineriți. Cu toate acestea, procesul de verificare a tranzacțiilor, pentru a câștiga tranzacții, este o modalitate bună de a începe.

Monero a fost creat în aprilie 2015 și se concentrează pe securitate și anonimat. Dezvoltatorii au observat, în timp ce utilizau Bitcoin, lipsa confidențialității. Cu alte crypto, se spune că tranzacțiile sunt anonime, dar nu există cu adevărat intimitate. Monero a fost creat pentru a rezolva această problemă.

Cryptocurrency-ul a fost creat pentru a proteja expeditorii și destinatarii unei tranzacții. Utilizează semnale de apel care ascund identitatea tuturor părților, prin amestecarea cheilor de cont cu cheile publice primite din blockchain-ul Monero.

La fel ca Bitcoin, minerii din Monero primesc o recompensă pentru munca lor. Exploatarea Monero oferă o recompensă permanentă a blocului, ceea ce înseamnă că valoarea recompensării nu se va schimba în timp. Având o recompensă consecventă înseamnă că, dacă minerii investesc astăzi în tehnologie, recompensa va rămâne consecventă în viitor.

Dacă viața privată este o preocupare majoră, Monero este o altă opțiune de luat în considerare. Vă permite să protejați identitatea expeditorului și a destinatarului în timpul tranzacțiilor. Este, de asemenea, o opțiune bună pentru noii mineri, deoarece barierele la intrare sunt scăzute, având doar o putere de procesare a procesorului sau GPU necesară.

EOS. Producătorul Steem și BitShares, Dan Larimer este creatorul tehnologiei EOS, care a strâns 150 de milioane de dolari în numai cinci zile. EOS a fost lansat pe bursa Bitfinex în primăvara trecută, iar prețurile sale au crescut cu 200% în primele câteva ore.

Criptocurrency-ul pare a fi un concurent direct al Ethereum. Designul a fost creat pentru a promite o nouă tehnologie de blockchain, care implică un sistem de operare mai rapid și mai ușor de utilizat decât Ethereum și permite utilizatorilor să creeze mai ușor aplicații descentralizate.

Spre deosebire de alte valute, nu există nicio etapă pre-minare pentru jetoane și, de fapt, nu va exista nici o mină de criptocurrency. Numărul țintă al jetoanelor EOS va fi de 1 miliard, cu potențial de inflație de până la 5% pe an.

EOS este de asemenea primul blockchain cu o constituție. Există principii de conducere cu care fiecare partener este de acord, iar setul de reguli este atașat fiecărui blockchain care este minat. EOS va avea capacitatea de a procesa milioane de tranzacții în fiecare secundă, utilizând scalarea orizontală. Acest lucru este mult diferit de Bitcoin și Ethereum. Modelul actual permite de asemenea o inflație de 5%, care poate fi utilizată pentru dezvoltarea ulterioară a rețelei. În plus, EOS nu cere utilizatorilor să plătească pentru fiecare tranzacție, ceea ce va ajuta la adoptarea combustibilului.

Dacă aveți nevoie de mai mult decât o criptocurrency tradițională și aveți nevoie de o infrastructură, aceasta este o opțiune bună. EOS este, de asemenea, o opțiune viabilă dacă doriți să eliminați costul tranzacțiilor.

Concluzii – Prima parte

Ca marele invenții ale lumii, și cryptocurrency  a apărut dintr-o greșeală. De la momentul acela au trecut 10 ani de zile, iar fenomenul este tot mai răspândit! Sistemul a ajuns și la noi în țară, așa că poți desfășura activități pe crypto Romania liniștit. Tot ce trebuie să ai este o conexiune bună la internet și cunoștințe solide despre subiect. De prima parte, te ocupi tu, de cealaltă, ne ocupăm noi. 

În articolul viitor vom discuta despre ce înseamnă minarea la crypto Romania, cum și unde o poți face! Mai mult, știai că există cazinouri care permit astfel de plăți? Încă nu poți plati cu crypto la Romania casino, dar este ceva de avut în vedere pentru viitor.

Rămâi pe blogul FaciBaniOnline.ro pentru a afla totul despre cryptocurrency!

Articole relevante