criptocurrency

Ce este cryptocurrency: Unicornul sec. XXI sau banii viitorului?

Pentru că tpt am discutat intens în ultima perioadă despre cum poți face bani reali pe internet fără efort, ne-am gândit să creăm un nou set de articole, care să trateze pe larg și în detaliu tot ce înseamnă cryptocurrency.

Așa că, în cele ce urmează, ți-am pregătit materiale cât mai ușor de înțeles, pe care să le poți parcurge rapid, dar din care să înțelegi cu adevărat ce înseamnă să faci bani cu crypto Romania. Introducerea, de mai jos, explică cele mai importante lucruri despre cryptocurrency. După ce ați citit-o, veți ști mai multe despre acest domeniu decât majoritatea oamenilor.

Cryptocurrency – istoric

Astăzi crypto au devenit un fenomen global cunoscut majorității oamenilor. Deși este considerată o ramură geeky și nu este înțeleasă de majoritatea oamenilor, băncile, guvernele și multe companii sunt conștiente de importanța tot mai crescândă a fenomenului.

În 2016, nu era greu să găsiți o bancă importantă, o mare firmă de contabilitate, o companie de software proeminentă sau un guvern care să cerceteze subiectul. S-a pornit chiar un proiect de blocaj, însă, putem constata astază că acest nu a avut sorți de izbândă. 

Dar dincolo de zgomot și de presă, majoritatea covârșitoare a oamenilor, incluzând chiar și bancherii, consultanții, oamenii de știință și dezvoltatorii, au cunoștințe foarte limitate despre cryptocurrency. Deseori nu înțeleg nici măcar conceptele de bază. Deci, hai să trecem prin toată povestea!

cryptocurrency romania

Ce înseamnă cryptocurrency?

În cele ce urmează vom răspunde la toate întrebările, pe rând. Așa că, ia-ți un scaun confortabil, picăturile de ochi și înarmează-te cu răbdare și curiozitate. Iată subiectele pe care le vom aborda:

  • De unde a provenit criptocurrency?
  • De ce ar trebui să înveți despre criptocurrency?
  • Ce trebuie să știți despre criptocurrency?

Ce este criptocurrency și cum a apărut aceasta ca un produs secundar al banilot digitali?

 Puțini știu, dar cryptocurrency-urile au apărut ca produs secundar al unei alte invenții. Satoshi Nakamoto, inventatorul necunoscut al lui Bitcoin, prima și încă cea mai importantă criptocurrency, nu a intenționat niciodată să inventeze o monedă. În anunțul său despre Bitcoin, la sfârșitul anului 2008, Satoshi a declarat că a dezvoltat un sistem electronic de generare de numerar de tip peer-to-peer („A Peer-to-Peer Electronic Cash System“). Scopul lui a fost să inventeze ceva; mulți oameni nu au reușit să creeze înainte de numerar.

„Anunțăm prima lansare a Bitcoin, un nou sistem electronic de numerar care utilizează o rețea de tip peer-to-peer pentru a preveni dublarea cheltuielilor. Este complet descentralizat, fără server sau autoritate centrală”, declara Satoshi Nakamoto, 09 ianuarie 2009, anunțând Bitcoin pe SourceForge.
 

Cea mai importantă parte a invenției lui Satoshi a fost că a găsit o modalitate de a construi un sistem de numerar digital descentralizat. În anii nouăzeci, au existat multe încercări de a crea bani digitali, dar toate au eșuat.

După ce a văzut că toate încercările centralizate eșuează, Satoshi a încercat să construiască un sistem de numerar digital fără o entitate centrală. Ca o rețea peer-to-peer pentru partajarea de fișiere.

Această decizie a devenit nașterea criptocurrency-ului. Ele sunt piesa lipsă pe care Satoshi a găsit-o pentru a realiza numerar digital. Motivul pentru care s-a întâmplat aceste lucru este un pic tehnic și complex, dar dacă îl obțineți, veți ști mai multe despre crypto decât majoritatea oamenilor. Deci, să încercăm să o facem cât mai ușor posibil:

Pentru a realiza numerar digital, aveți nevoie de o rețea de plată cu conturi, bilanțuri și tranzacții. E ușor de înțeles. O problemă majoră pe care fiecare rețea de plăți trebuie să o rezolve este să preveni așa-numitele cheltuieli duble: adică o singură entitate cheltuiește aceeași sumă de două ori. De obicei, acest lucru este realizat de un server central care ține evidența soldurilor. Într-o rețea descentralizată, nu aveți acest server. Deci, aveți nevoie de fiecare entitate din rețea pentru a face acest lucru. Fiecare partener din rețea trebuie să aibă o listă cu toate tranzacțiile pentru a verifica dacă tranzacțiile viitoare sunt valide sau o încercare de a dubla cheltuielile.

Dar cum pot aceste entități să păstreze un consens cu privire la aceste înregistrări?

Dacă colegii rețelei nu sunt de acord cu privire la un singur element minuțios, totul se rupe și se anulează. Ei au nevoie de un consens absolut. De obicei, se ia din nou o autoritate centrală pentru a declara starea corectă a soldurilor. Dar cum puteți obține un consens fără o autoritate centrală? Nimeni nu a știut până când Satoshi a ieșit de nicăieri. De fapt, nimeni nu credea că este posibil. Satoshi a dovedit că este posibil să fie făcut acest lucru. Inovația sa majoră a fost obținerea unui consens fără o autoritate centrală. Cryptocurrencies sunt o parte din această soluție – partea care a făcut soluția palpitantă, fascinantă și care a ajutat-o ​​să se răspândească peste tot în lume.

Filmulețul, de mai jos, îți rezumă în engleză câteva informații despre cryptocurrency.

Ce sunt cu adevărat cryptocurrencies?

Dacă eliminați toate zgomotele din jurul lor și le reduceți la o definiție simplă, veți găsi că acestea sunt doar intrări limitate într-o bază de date, pe care nimeni nu o poate schimba, fără a îndeplini anumite condiții. Acest lucru poate părea obișnuit, dar, credeți sau nu exact așa puteți defini o monedă.

Luați banii în contul dvs. bancar: ce credeți că presupune, dacă nu un număr de intrări într-o bază de date, care poate fi schimbată numai în anumite condiții? Puteți chiar să luați monede fizice și bancnote: sunt acestea altceva decât intrări limitate într-o bază de date fizică și publică, care poate fi schimbată numai dacă se potrivește cu condiția că dețineți fizic monedele și bancnote? Banii se referă la o intrare verificată într-o bază de date a conturilor, soldurilor și tranzacțiilor.

Concluzii – Prima parte

Ca marele invenții ale lumii, și cryptocurrency  a apărut dintr-o greșeală. De la momentul acela au trecut 10 ani de zile, iar fenomenul este tot mai răspândit! Sistemul a ajuns și la noi în țară, așa că poți desfășura activități pe crypto Romania liniștit. Tot ce trebuie să ai este o conexiune bună la internet și cunoștințe solide despre subiect. De prima parte, te ocupi tu, de cealaltă, ne ocupăm noi. 

În articolul viitor vom discuta despre ce înseamnă minarea la crypto Romania, cum și unde o poți face! Mai mult, știai că există cazinouri care permit astfel de plăți? Încă nu poți plati cu crypto la Romania casino, dar este ceva de avut în vedere pentru viitor.

Rămâi pe blogul FaciBaniOnline.ro pentru a afla totul despre cryptocurrency!

Articole relevante