Cum negociezi salariul

Cum negociezi salariul – 11 tips & tricks

Jobul perfect ţine de fişa de lucru, colegi, mediu, facilităţi, dar şi de salariu. Considerat de mulţi aspectul cel mai important, salariul se negociază la început, după care periodic, în funcţie de clauzele contractuale sau realizările profesionale. E important să știi cum negociezi salariul și să te asiguri că ești mulțumit de balanța muncă-recompensă.

Înainte de a accepta un loc de muncă sau înainte de a continua să lucrezi pe o anumită poziţie,  acest moment de negociere salariu este unul esenţial. Din păcate, nu toţi angajaţii îi oferă importanţa cuvenită şi astfel sfârşesc prin a accepta o sumă mult mai mică decât valoarea lor sau sarcinile de lucru.

Pentru a evita astfel de momente, citeşte mai jos câteva aspecte importante în negociere salariu, câteva tips & tricks cu ajutorul cărora vei şti să negociezi mai bine.

Cum negociezi salariul – cunoaşte nivelul salarial al jobului

Înainte de negocierea efectivă, ia în calcul faptul că se va ajunge în acest punct şi documentează-te bine. Întreabă-ţi prietenii care lucrează în acelaşi domeniu referitor la nivelul salarial, caută pe internet, încearcă să cunoşti salariile din compania pe care o vizezi etc. Astfel, îţi va fi mai uşor să îţi faci o imagine realistă a ceea ce îţi doreşti tu versus ce ţi se poate oferi.

Plata per oră vs. plata per experienţă şi eficienţă

Unii angajatori (mai ales dacă vorbim despre un tip de job part time) preferă plata per oră. Pentru angajat, însă, o astfel de abordare poate fi o mare capcană. Cunoaşte-ţi adevărata valoare şi gândeşte totul în termeni de eficienţă, experienţă şi pricepere.

Dacă tu faci o sarcină de lucru într-un timp redus, asta nu înseamnă că acel task a fost  unul uşor, ci că tu eşti foarte bine instruit.

Citește și articolul cu recomandări de cărți educație financiară!

Asigură-te că ai mereu opţiuni de a creşte salarial

Încă de la început, vorbeşte cu angajatorul şi asigură-te că există anumite trepte de salarizare sau că poţi periodic să îţi renegociezi salariul. Odată cu trecerea timpului, te vei obişnui cu proiectele şi este foarte posibil ca dificultatea lor să crească. Aşadar, nu semna un contract care te limitează la o anumită sumă de bani pentru o perioadă nedefinită.

Întreabă şi despre facilităţile extra salariu

Chiar şi înainte de pandemie, angajaţii întrebau de aceste opţiuni extra. Facilităţile suplimentare oferă o altfel de imagine asupra jobului respectiv, asupra salariului şi asupra grijii angajatorului pentru angajaţi. Astăzi, toate acestea contează foarte mult când te întrebi cum negociezi salariul.

O asigurare de sănătate privată, facilităţi la săli de sport, masaj sau terapii complementare, opţiunea de a lucra de acasă câteva zile pe săptămână – toate intră în această “secţiune”.

Scoate-ţi în evidenţă realizările şi punctele forte

La orice negociere salariu, este important să rămâi încrezător şi sigur pe tine. Dacă îţi cunoşti punctele forte şi îţi treci în revistă realizările profesionale, vei ştii şi tu, dar şi angajatorul de ce meriţi un anume salariu.

În plus, nu uita că în ceea ce priveşte cum negociezi salariul nu există “puncte slabe”. Orice caracteristică ai avea, ea se poate transforma oricând  într-un punct cheie. Depinde doar de tine cum te raportezi la ea, cum o prezinţi sau cum o poţi “întoarce” în favoarea ta.

Fii pregătit şi gândeşte-te care ar putea fi aceste puncte sensibile şi cum ai putea să le prezinţi într-o lumină favorabilă. S-ar putea ca acest mic joc să îţi folosească efectiv la negocierea de salariu.

Ţinuta şi comportamentul non verbal contează foarte mult

Înainte de a ne prezenta la un interviu sau la o negociere salariu ne gândim ce şi cum vom spune. Uităm, însă, că foarte importante sunt şi alte aspecte precum ţinuta, hainele, atitudinea, comportamentul non verbal.

Tocmai de aceea, asigură-te că ai o ţinută office potrivită jobului pentru care aplici, că eşti îngrijit, ai o atitudine pozitivă, dar nu arogantă etc. Nici angajatorul, nici tu nu sunteţi într-o poziţie de superioritate. Sunteţi acolo pentru că aveţi nevoie unul de celălalt şi vă prezentaţi “cererea” şi oferta”, nimic mai mult.

Aşadar, nu ar trebui să ai emoţii sau să consideri că ceva ţi se cuvine. Sunteţi amândoi într-o relaţie de egalitate. Odată ce conştientizezi asta, vei vedea că şi atitudinea ta va fi una mai relaxată, iar asta se va vedea şi se va simţi în cum negociezi salariul.

Cum negociezi salariul – fă angajatorul să înţeleagă ce va obţine de la tine

Pe lângă punctele forte şi realizările tale, asigură-te că angajatorul ştie foarte clar ce va obţine de la tine, în poziţia respectivă, în compania lui. Aici vei avea nevoie de un research intensiv înainte, astfel încât să se vadă că ştii câte ceva din mersul firmei, din taskurile pe care le vei avea de făcut, din obiectivele pe care le vei avea sau, poate, singur ţi le vei fixa.

Înţelege persoana din faţa ta, dar şi relaţia ta cu aceasta

La negocierea de salariu, unele companii îşi trimit oamenii de HR, în vreme ce alţii apelează la directori sau project manageri. Acest aspect este unul important pentru că, în funcţie de asta, îţi poţi schimba discursul. Un reprezentant de HR, de pildă, poate fi axat pe un anume buget şi pe compatibilitatea dintre tine şi echipă. Un director sau project manage, în schimb, îţi poate promite mai mult dacă te consideră foarte potrivit din punct de vedere profesional.

Cu fiecare poţi discuta altfel, însă în cazul amândurora nu renunţa niciodată la politeţe şi încrederea în sine. În fiecare domeniu, oamenii sunt aproximativ aceiaşi, reprezentanţii companiilor se cunosc între ei, aşa că nu îţi doreşti să faci o impresie greşită, indiferent că iei sau nu acel job sau accepţi sau nu salariul oferit.

Nu discuta niciodată aspectele negative ale vechiului loc de muncă

Ar fi preferat să vorbeşti cât mai puţin despre vechiul loc de muncă sau actualul job, dar la care doreşti să renunţi pentru o nouă oportunitate. Chiar dacă motivul pentru care îţi cauţi un nou job este chiar salariul, ar fi bine să eviţi acest aspect.

Îndepărtează-te de acest subiect şi concentrează-te mai mult pe idealuri profesionale, puncte forţe, realizări, imaginea ta asupra companiei căreia te adresezi etc.

La orice negociere salariu, fii pregătit pentru întrebări incomode

Din nou, nu renunţa nici atunci la politeţe. Cum să negociezi salariul este greu şi de o parte şi de alta. Cel din faţa ta s-ar putea să te preseze un pic cu întrebări incomode, dar asta nu înseamnă că este inamicul tău. Răspunde-i cât de politicos poţi, nu minţi şi încearcă să duci discuţia tot într-o zonă profesională, referitoare mai degrabă la aspiraţii decât la trecut, frustrări, momente neplăcute pentru tine din punct de vedere profesional.

Arată că eşti flexibil

Faptul că eşti foarte bine pregătit s-ar putea să fie evident în felul cum negociezi salariul. La fel de bine, însă, şi cei din faţa ta s-ar putea să aibă anumite limitări. Cu toate astea, aţi putea fi “the perfect match”. Tot ce trebuie să faci este să “stai la masa negocierilor” suficient de mult timp, să fii determinat, hotărât, dar totodată maleabil şi flexibil. S-ar putea ca atunci, la sfârşitul întâlnirii de negociere salariu sau peste 2-3 zile situaţia să se schimbe.

Un om instruit, cu numeroase realizări profesionale, dar rigid şi infatuat rareori va fi preferat, mai ales atunci când lista candidaţilor nu este chiar una scurtă.

Cum să negociezi salariul este aproape o artă. Atât timp cât îţi pui pe “hârtie” punctele forte, cunoşti recomandările de negociere de mai sus  şi ai o viziune cu privire la locul tău în acea companie, totul ar trebui să meargă ca pe roate.

Articole recomandate:

Articole relevante