cum sa faci bani din instagram

Cum să faci bani pe Instagram prin 4 metode testate

Cu siguranță ai auzit despre oamenii care sunt plătiți să călătorească, să încerce produse noi și care primesc sponsorizări de la o varietate de branduri. Îi vezi în fiecare zi când dai scroll și pe unii poate chiar îi urmărești. Dacă ți-ar surâde și ție ideea să le urmezi exemplul, dar nu prea știi cum să faci bani din Instagram, ai ajuns în locul potrivit!

Îți spunem de pe acum că nu durează prea mult timp, nu este prea dificil și ai toate șansele să reușești și tu! Nu ai nevoie decât de o strategie bine pusă la punct și să știi ce metode să folosești. Iar după ce înveți cum să faci bani pe Instagram, va deveni cel mai ușor și distractiv job pe care l-ai avut!

Trebuie să te folosești de oricare dintre cele 4 metode principale, poate chiar să le testezi pe toate ca să vezi ce ți se potrivește.  De asemenea, este important să îți organizezi un plan de postări cu conținut variat și de calitate. Apoi vei putea să generezi venituri consistente direct de la tine de acasă sau din orice alt loc, folosindu-te doar de contul tău de Instagram. Da, poți să faci mii de lei prin simpla postare a unei fotografii pe contul tău!

În acest articol, îți vom detalia cele 4 metode sigure pe care ți le recomandăm dacă vrei să înveți cum să faci bani din Instagram. Dacă alegi să le aprofundezi pe oricare și în orice combinație, ai toate șansele să generezi venituri considerabile.

Ești pregătit să înveți cum să faci bani pe Instagram?

În zilele noastre, foarte multe branduri mizează pe influența unor promotori pe rețelele de socializare. Instagram influencers pot cere sume de sute de mii de lei pentru o singură postare sponsorizată pe conturile lor!

Evident că atunci când vorbim de generarea unor venituri din Instagram, rezultatele depind întotdeauna de experiență, numărul de followers și nivelul de încredere. Chiar dacă fiecare influencer începe dintr-un punct diferit al indicatorilor de performanță enumerați mai devreme, există 4 metode principale de monetizare a contului de Instagram:

  • Promovarea produselor și serviciilor altor branduri prin utilizarea strategiilor de affiliate marketing;
  • Vânzarea fotografiilor pe care le faci pe diferite site-uri și platforme foto online;
  • Sponsorizarea postărilor pe care le faci pentru branduri cu care colaborezi;
  • Vânzarea propriilor produse fizice, digitale sau servicii de consultanță.

Așa cum îți spuneam și mai devreme, atunci când începi să înveți cum să faci bani pe Instagram poți să te axezi pe o singură metodă sau să îți creezi propriul mix de succes.

4 metode prin care să înveți cum să faci bani din Instagram

1. Affiliate marketing

Foarte mulți influencers care generează venituri din Instagram susțin că affiliate marketing este probabil una dintre cele mai ușoare modalități. Affiliate marketing presupune să primești un comision de fiecare dată când cineva este redirecționat de la postările tale către produsele promovate și face o achiziție. Evident poți fi plătit cu comision din vânzări sau poți fi plătit la simplul click pe link-ul promovat de tine.

Tot ce trebuie să faci este să postezi o poveste referitoare la un produs care să stârnească interesul. Poate fi sub formă de recenzie, video sau postare în care să incluzi un mic paragraf despre produsul respectiv și să pui un link către el în biografia de Instagram. Dacă ai site-ul tău, poți redirecționa oamenii acolo pentru a câștiga trafic și pentru a oferi mai multe informații despre produsul pe care îl promovezi.

Să ai întotdeauna în vedere faptul că atunci când promovezi un produs, îți asociezi numele și reputația cu acesta. Prin urmare, asigură-te că recomanzi numai produse pe care le-ai utilizat, în care ai încredere și care îți plac.

Dacă vrei să încerci affiliate marketing, îți recomandăm câteva platforme testate care oferă programe de afiliere prin care să generezi bani din Instagram: AdPump, VigLink sau AmazonAssociates.

2. Vânzarea fotografiilor proprii

Dacă ești pasionat de fotografie și investești timp în a surprinde întotdeauna cadrul perfect, poți lua în considerare să îți vinzi fotografiile. Iar contul tău de Instagram te poate ajuta considerabil în acest demers.

De asemenea, sunt foarte multe site-uri unde îți poți vinde fotografiile: 500px, Twenty20, Shutterstock sau iStock by Getty Images.

3. Postări sponsorizate

Dacă vrei să câștigi bani din postările sponsorizate, te sfătuim să te specializezi într-un anumit domeniu, cum ar fi sănătate, sport și fitness, mâncare, modă, animale de companie sau orice altceva te interesează pe tine. În momentul în care deții o bază considerabilă de fani și unui reprezentant de brand îi place ceea ce faci, poți obține un contract. Astfel, vei genera bani în urma promovării unui produs pe contul tău de Instagram.

Unele persoane consideră că sponsorizarea este o posibilitate numai în momentul în care baza ta de fani numără milioane de followers. Noi nu credem că acest lucru este adevărat. Mai ales că și sponsorii sunt conștienți de faptul că mulți Instagram influencers cumără fake followers pentru a-și crește indicatorii de performanță.

Prin urmare, sponsorii caută baze de fani reali, implicați și promotori de brand. Un sponsor va prefera întotdeauna o bază de 1000 de fani gata să cumpere oricând un produs recomandat de un influencer. Ce sponsor ar fi atras de o baza de followers formată dintr-un milion de conturi fictive?

4. Vânzarea propriilor produse fizice, digitale sau servicii de consultanță

Pentru foarte mulți Instagram influencers este distractiv și satisfăcător să creeze și să vândă propriile produse prin contul de Instagram:

Serviciile plătite

Foarte mulți utilizatori de Instagram încep să genereze bani, axându-se inițial pe serviciile plătite. Practic, poți să începi să lucrezi în calitate de consultant freelancer, stabilindu-ți propriile tarife pentru abilitățile tale și serviciile pe care le poți presta.

Produse digitale

Un tip de produs online foarte apreciat este reprezentat de e-books. Poți să creezi și tu un e-book pe un subiect preferate și să îl vinzi mai apoi pe site-ul tău printr-un program de procesare plăți.

Produse fizice

Produsele fizice reprezintă, din punctul nostru de vedere, un stadiu mai avansat al vânzării de produse. Principala provocare este calitatea produselor pe care le oferi, dat fiind că acestea sunt produse în fabrici. Îți recomandăm să încerci tu întâi produsele înainte de a le oferi spre vânzare publicului tău.

De ce merită să înveți cum să faci bani din Instagram

Anul trecut, Instagram atingea pragul de 1 miliard de utilizatori activi pe lună. Este evident că acest prag a fost deja depășit!

Acest număr înseamnă că tu ai 1 milion de șanse să generezi venituri lunare! Instagram influencers joacă un rol important în promovarea brandului, iar fenomenul este în plină creștere și în România.

Nu ezita să experimentezi cu oricare dintre cele 4 metode recomandate despre cum să faci bani pe Instagram. În momentul în care găsești combinația care funcționează pentru tine, va fi foarte ușor să generezi venituri lunare și să ai cel mai distractiv job!

Citește și articolele despre:

Articole relevante