crypto Romania

Cum să investesc în crypto Romania?

Astăzi vom continua cu motivele pentru care ar trebui să consideri, cât se poate de sincer, să inveștești în crypto Romania.

Crypto Romania – cum fac?

Aici vedeți „limita de piață” a tuturor monedelor relevante. Market cap înseamnă valoarea tuturor simbolurilor disponibile. Nu este o metrică perfectă.

crypto romania

Dacă doriți să aveți un portofoliu echilibrat ar putea fi o strategie bună să reflectați la cele mai valoroase zece valute din portofoliul dvs. Și în ceea ce privește crypto Romania există mai multe tipuri de crypto. Spre exemplu, unele sunt concentrate pe confidențialitate/ privacy- Dash, Monero și Zcash.

Unele sunt pe contracte inteligente, cum ar fi Ethereum și Ethereum Classic, și altele pe plăți de scalare, precum Litecoin și Dash. Unele monede, cum ar fi Ripple, Nem sau Bitshares, par a fi mai puțin deschise și descentralizate ca Bitcoin.

Piețele de crypto sunt un ecosistem aprins, adesea confuz, în care găsiți multe șanse de a câștiga bani pe net.

Dacă cumpărați „altcoins”, există anumite reguli pentru a discrimina binele de rău. Monedele bune au o viziune tehnică transparentă, o echipă activă de dezvoltare și o comunitate vie și entuziastă. Monedele rele nu sunt transparente, promovează avantaje tehnice fuzzy fără a explica cum să le atingă și au o comunitate care se concentrează mai mult pe îmbogățire. Poate că cele mai grave distrugeri ale crypto sunt monedele MLM, de exemplu OneCoin, care vizează tehnicile cu un sistem de marketing pe mai multe niveluri, promițând că vor fi următorul Bitcoin. Feriți-vă de ele!

Cum cumpăr Cryptocurrencies?

În timp ce acum câțiva ani a fost o adevărată Odisee pentru a cumpăra cripto, astăzi aveți o gamă completă de opțiuni și la crypto România.

Să începem să cumpărăm Bitcoin. Aceasta este partea cea mai ușoară. Unii oameni vor să investească în Bitcoin fără a avea probleme în a le depozita.

Ei pot folosi vehicule de investiții cum ar fi tracker-ul XBT (disponibil pe bursele suedeze și germane), trust-uri de investiții Bitcoin pe Second Markets (SUA), Bitcoin ETI (Gibraltar și Germania) și altele. Pe măsură ce Bitcoin crește, tot mai mulți brokeri și schimburi încearcă să creeze un produs financiar bazat pe Bitcoin.

Toate aceste produse de investiții au în comun faptul că ele permit investitorilor să parieze pe prețul Bitcoin fără a cumpăra efectiv Bitcoin. În timp ce majoritatea fanilor cripto cred că acest lucru ia în totalitate din distracție, pentru mulți este cel mai simplu mod de a investi. Puteți utiliza canalele de investiții cu care sunteți deja obișnuit și, dacă ceva nu merge bine, aveți certificatul dvs. și cineva care să vă reprezinte în instanță.

Dacă doriți să aveți experiență cu Bitcoins sau dacă doriți să evitați achitarea taxelor parțiale, ridicate pentru produsele de investiții, ar trebui să începeți să cumpărați Bitcoin direct. Pentru a face acest lucru, aveți multe opțiuni în întreaga lume. Uită-te la ghidul nostru care enumeră o mare parte din bursele din lume Bitcoin.

De exemplu, în Europa, printre care și crypto Romania, puteți utiliza: Bitcoin.de, Kraken și HitBTC.

Cea mai mare parte a lui Bitcoin nu este o mare problemă. Deschideți un cont la bursă, verificați identitatea dvs. Acest lucru este necesar din cauza regulilor de combatere a spălării banilor în majoritatea jurisdicțiilor. Vă finantați contul cu Dolari sau Euro sau cu orice altă monedă. Pe unele schimburi, cum ar fi Bitcoin.de, nu este necesar să vă finanțați contul, ci să tranzacționați direct cu alți utilizatori.

Întrebarea, ce exchange să folosiți depinde în majoritatea cazurilor în care locuiți. Este mai bine să utilizați un schimb fizic apropiat de dvs. Dacă se află în aceeași jurisdicție ca tine, aveți cele mai bune șanse de a obține bani înapoi în mod legal dacă se întâmplă lucruri rele. Dacă nu există loc de schimb în jurisdicția dvs., este mai bine să folosiți schimburi bazate pe țări stabile cu un sistem juridic bun.

Un alt factor pentru a decide care dintre schimburile pe care le folosiți este monedele pe care doriți să le cumpărați și răbdarea dvs. Dacă doriți să obțineți rapid sume mari de Bitcoins, trebuie să utilizați una dintre cele mai importante schimburi care oferă suficientă lichiditate. Dacă doriți doar să cumpărați cantități mici de monede și dacă nu vă grăbiți, puteți încerca să le cumpărați pe mici burse. În cazul în care comanda dvs. se umple, cel mai probabil veți obține prețuri mai bune decât pe schimburile mari.

Achiziționarea altor Cryptocurrencies  

Altele decât Bitcoins, Altcoins sunt cumva mai greu de achiziționat. Unele schimburi majore, cum ar fi Kraken, BitFinex și BitStamp, au început să enumere unele populare Altcoins, cum ar fi Litecoin, Ethereum, Monero și Ripple. Dacă fac parte din portofoliul dvs., nu ezitați să cumpărați totul de la un singur store. Dacă doriți să mergeți la un store Crypto, unde puteți să cumpărați și să vindeți, trebuie să vă înregistrați la ceea ce se numește de obicei un exchange altcoin. Exemplele sunt: Bittrex, Yunbi, Bithumb, Poloniex.

Din nou, site-ul coinmarketcap este util, deoarece enumeră toate schimburile criptografice, sortate după volumul tranzacțiilor.

Schimburile Altcoin au reguli KYC mai puțin stricte (cunoașteți-vă clientul). Puteți să vă finantați contul cu Bitcoin, care servește ca o unitate de cont pentru piețele altcoin, similar cu funcția Dolarului pe piețele Forex.

Ca și în cazul schimburilor Bitcoin, trebuie să fiți atent să alegeți un schimb cu un nivel ridicat de încredere. Cu toate acestea, cele mai multe schimburi de altcoin nu sunt reglementate, iar multe sunt situate în Asia. Dar schimburi precum Poloniex și Bittrex au sediul în SUA și au o istorie îndelungată de a oferi un mediu de tranzacționare sigur.

Există un moment bun pentru a cumpăra?  

Nu există nicio regulă generală când să cumpărați crypto. De obicei, nu este o idee bună să cumperi la vârful unui bubble/balon și, de obicei, nu este o idee bună să o cumperi atunci când se prăbușește. Cel mai bun timp ar putea fi atunci când prețul este stabil la un nivel relativ scăzut.

Arta de tranzacționare este de a decide când un crypto este în modul bubble și când a ajuns la fund după cădere. Ceea ce este ușor de spus în retrospectivă este o întrebare dificilă în prezent, la care nu se poate răspunde niciodată cu o certitudine absolută. Uneori, o monedă începe să crească și după ce trece o notă, unde toată lumea crede că trebuie să fie vârful unui balon, adevăratul raliu începe doar.

De exemplu, mulți oameni nu au cumpărat Bitcoin la 1.000 $ sau Eterul la 100 $, pentru că păreau a fi costisitoare. Dar o lună mai târziu, aceste prețuri par să fi fost un moment bun pentru a începe.

Există doar două sfaturi cu privire la calendarul pe care îl putem da. În primul rând, nu compara bulele de tip crypto cu bulele financiare tradiționale. 10 procente în sus nu este un balon, dar poate fi volatilitatea zilnică. 100% în sus poate fi un balon, dar de multe ori este doar începutul acestuia. 1.000 de procente ar putea fi un balon de obicei, dar nu există nici o garanție că acesta va apărea.

În al doilea rând, ia ceva timp să te uiți. Nu cumpărați, pentru că a fost o baie. S-ar putea să fie alta. Și nu cumpărați, pentru că vă temeți că va exploda mâine. Ai grijă, fii informat, cumperi, când crezi că momentul este bun. Și, poate cel mai important: nu fi o mână slabă. Nu vinde prea devreme. Stai. Revoluția monetară tocmai a început!

Citește articolul anterior pentru a înțelege complet cum să faci o investiție în crypto Bitcoin!

Articole relevante