Articolul anterior
«
etherium

Întrebuințări ale Etherium

Etherium este folosit ca platformă pentru lansarea altor criptocuritate. Din cauza standardului ERC20, definit de Fundația Ethereum, alți dezvoltatori pot să emită propriile versiuni ale acestui jeton și să strângă fonduri cu o ofertă inițială de monede (ICO). În această strategie de strângere de fonduri, emitenții token-ului au stabilit o sumă pe care doresc să o ridice, o oferă într-o mulțime și primesc Ether în schimb. Milioane de dolari au fost ridicate de ICO pe platforma Ethereum în ultimii doi ani, iar una dintre cele mai valoroase cryptocurrencies din lume, EOS, este un simbol ERC20.

Pentru a afla mai multe despre Etherium, intră aici!

Etherium a creat recent un nou standard numit token ERC721, pentru urmărirea activelor digitale unice. Unul dintre cele mai mari cazuri de utilizare pentru astfel de jetoane sunt colecțiile digitale, deoarece infrastructura permite oamenilor să dovedească proprietatea asupra produselor digitale limitate. Multe jocuri se construiesc în prezent utilizând această tehnologie, cum ar fi CryptoKitties.

Care sunt beneficiile unei platforme descentralizate Etherium?

Deoarece aplicațiile descentralizate funcționează pe blockchain, acestea beneficiază de toate proprietățile, pe care le menționăm, mai jos:

Imuabilitate – O terță parte nu poate modifica datele.

Imposibilitatea copruperii sau fraudării – Aplicațiile se bazează pe o rețea formată în jurul principiului consensului, făcând imposibilă cenzura.

Siguranță – fără un punct central și securizat prin criptografie, aplicațiile sunt bine protejate împotriva atacurilor de tip hacking și a activităților frauduloase.

Funcționare permanentă – Aplicațiile nu pot fi date jos și nu pot fi niciodată oprite.

Care este dezavantajul aplicațiilor descentralizate de Ethereum?

În ciuda faptului că aduc mai multe beneficii, aplicațiile descentralizate nu sunt lipsite de importanță. Deoarece codul de contract inteligent este scris de oameni, contractele inteligente sunt la fel de bune ca și cei care le scriu.

Erori de cod sau omisiuni pot duce la acțiuni adverse neprevăzute. Dacă o eroare în cod devine exploatată, nu există un mod eficient în care un atac sau o exploatare pot fi oprite, altul decât obținerea unui consens de rețea și rescrierea codului de bază. Acest lucru contravine esenței blockchain-ului care este menit să fie imuabil. De asemenea, orice acțiune întreprinsă de o parte centrală ridică întrebări serioase cu privire la natura descentralizată a unei cereri.

etherium

 Vreau să dezvolt o aplicație. Cum accesez Etherium Romania?

Există multe modalități prin care vă puteți conecta la rețeaua Ethereum, una dintre cele mai ușoare căi de a utiliza browserul nativ Mist. Mist oferă utilizatorilor o interfață prietenoasă și portofel digital pentru ca utilizatorii să comercializeze și să stocheze Ether, precum și să scrie, să gestioneze, să implementeze și să utilizeze contracte inteligente. La fel ca browserele web care oferă acces și ajută oamenii să navigheze pe internet, Mist oferă un portal în lumea aplicațiilor de blockchain descentralizate.

Există, de asemenea, extensia browserului MetaMask, care transformă Google Chrome într-un browser Etherium. MetaMask permite oricui să ruleze sau să dezvolte cu ușurință aplicații descentralizate din browserul lor. Deși inițial a fost construit ca un plugin Chrome, MetaMask acceptă Firefox și browserul Brave, de asemenea.

În timp ce este încă în primele zile, Mist, MetaMask și o varietate de alte browsere arată că vor face aplicații bazate pe blockchain, accesibile mai multor persoane decât oricând. Chiar și oamenii care nu au un background tehnic pot acum să construiască aplicații de tip blockchain. Acesta este un salt revoluționar pentru tehnologia blockchain, care ar putea aduce aplicațiile descentralizate în mainstream.

etherium romania

Ce aplicații sunt în curs de dezvoltare pe Ethereum?

Platforma Ethereum este utilizată pentru a crea aplicații într-o gamă largă de servicii și industrii. Dezvoltatorii sunt încă pe un teritoriu necunoscut, deci este greu să știm ce aplicații vor reuși și care vor eșua. Iată câteva proiecte interesante.

Weifund oferă o platformă deschisă pentru campaniile de publicitate care utilizează contracte inteligente. Aceasta permite ca contribuțiile să fie transformate în active digitale cu contract, care pot fi utilizate, tranzacționate sau vândute în cadrul ecosistemului Ethereum.

Uport oferă utilizatorilor o modalitate sigură și convenabilă de a-și controla complet identitatea și informațiile personale. În loc să se bazeze pe instituțiile guvernamentale și să renunțe la identitatea lor unor terțe părți, utilizatorii îi controlează pe cei care își pot accesa și utiliza datele și informațiile personale.

BlockApps încearcă să ofere cea mai ușoară cale pentru ca întreprinderile să construiască, să gestioneze și să implementeze aplicații de tip blockchain. De la dovada conceptului până la sistemele complete de producție și integrarea cu sistemele moștenite, Blockapps oferă toate instrumentele necesare pentru a crea aplicații blockchain private, semi-private și publice.

Provenienta foloseste Ethereum pentru a face mai transparente lanțurile de aprovizionare opace. Urmărind originile și istoricul produselor, proiectul vizează construirea unui cadru deschis și accesibil de informații, astfel încât consumatorii să poată lua decizii în cunoștință de cauză atunci când cumpără produse.

Augur este o platformă de piață open-source de previziune și prognoză, care permite oricui să prevadă evenimente și să fie recompensat pentru că le-a prezis corect. Predicțiile privind viitoarele evenimente din lumea reală, cum ar fi cine va câștiga următoarele alegeri americane, se vor desfășura prin tranzacționarea acțiunilor virtuale. Dacă o persoană cumpără acțiuni într-o predicție câștigătoare, primesc recompense monetare.

Hack-ul DAO care a amenințat totul

Vă amintiți cum poate fi folosit Etherium pentru a construi organizații autonome descentralizate? În 2016, sa întâmplat ceva rău. Un start-up care lucra la un anumit proiect DOA, numit în mod corespunzător „The DAO”, a fost spart de hackeri.

DAO a fost un proiect dezvoltat și programat de o echipă în spatele unui alt start-up numit Slock.it. Scopul lor a fost acela de a construi o firmă fără capital umanizat care ar permite investitorilor să ia decizii prin contracte inteligente. DAO a fost finanțat printr-o vânzare simbolică și a ajuns să câștige în jur de 150 de milioane de dolari de la mii de oameni diferiți.

La scurt timp după ce fondurile au fost ridicate, DAO a fost hacked de un atacator necunoscut, care a furat etherul în valoare de aproximativ 50 de milioane de dolari, în acel moment. În timp ce atacul a fost posibil datorită unei defecțiuni tehnice în software-ul DAO, nu platforma Ethereum însăși, dezvoltatorii și fondatorii lui Ethereum au fost forțați să facă față acestei situații neplăcute.

Este adevărat, există și situații neplăcute și neprevăzute care pot apărea, înse nivelul de securitate este extrem de ridicat în blockchain. Totuși, dacă nu vrei Etherium, poți încerca cu moneda-vedetă – Bitcoin!

Articole relevante