idei de a face bani in plus

Cele mai simple idei de a face bani în plus

În majoritatea cazurilor, banii pe care îi facem în urma jobului nu sunt mereu suficienți, aşa că suntem nevoiţi să venim mereu cu idei de a face bani în plus. Câteodată putem întâlni anumite blocaje pe drum, însă există o mulţime de oportunităţi de care putem profita. Dacă te-ai regăsit în rândurile de mai sus, atunci articolul de astăzi este pentru tine. Îți vom prezenta două idei simple de a face bani.

Poţi să vinzi lucruri de care nu te mai foloseşti

Fiecare are în casa lui câteva lucruri fără folosinţă. De ce să le arunci dacă poţi să le vinzi şi să faci bani din ele? Aceasta este una dintre cele mai bune idei de a face bani în plus dacă eşti în nevoie. Ştii cum se spune: „gunoiul cuiva e comoara altuia”. Începe să selectezi toate obiectele din casă, inclusiv haine, electrocasnice (funcţionale sau pentru piese în cazul în care nu merg), lenjerii de pat, tacâmuri, pahare, tablouri, rame foto, piese de mobilă care te încurcă etc. În funcţie de calitatea şi de stadiul în care se află, gândeşte-te la un preţ bun şi treci la nivelul următor.

După ce ţi-ai făcut colecţia de obiecte de care vrei să scapi, este normal să te întrebi ce ai de făcut în continuare. Ei bine, trebuie să găseşti cumpărătorii interesaţi. Nu trebuie să mergi la târguri sau să te deplasezi în alte locaţii pentru a le vinde, având în vedere puterea pe care o deţine internetul în zilele noastre. Caută site-uri de profil care se ocupă cu acţiunea de cumpărare-vânzare şi foloseşte-le pe cele care au cele mai multe recenzii pozitive. Există nenumărate platforme de încredere la care să apelezi. Ai nevoie de puţin timp pentru a face un research ca la carte.

Fă poze produsului înainte de a-l posta (cât mai clare şi mai luminoase) şi sigur vei avea clienţi!

Creează lucruri handmade!

Această idee e la fel de simplă precum vânzarea obiectelor pe care nu le mai folosești. În plus, e una din cele mai bune idei de a face bani suplimentari dacă eşti pregătit să depui puțin efort. Poți face haine, şosete, tablouri, a lumânări, bijuterii etc.

Gândeşte-te care este pasiunea ta. Îți plac arta, designul, realizarea obiectelor personalizate de tipul tricourilor, bluzelor etc.? Cumpără materialele necesare (eventual caută-le la preţ redus) şi începe să creezi!

Dacă vrei să faci lumânări parfumate, există kituri speciale de turnare, cât şi arome speciale pe care le vei putea include în mixul special. Poţi urmări materiale speciale pe Youtube pentru a vedea care este procesul lor de fabricare.

Apoi, dacă ai talent artistic, poţi vizita cel mai apropiat magazin din care să îţi cumperi şevalete şi alte accesorii pe care să le foloseşti pentru tablouri sau anumite obiecte pe care să le vinzi în continuare.

Acelaşi lucru îl vei putea face şi cu hainele dacă ştii să croieşti – cumperi materiale, coşi, pictezi sau printezi modelul dorit pe obiectul vestimentar şi-l scoţi la vânzare.

Din nou, pentru a te putea promova mai departe, trebuie să te foloseşti de site-urile care se ocupă cu acest serviciu. O poţi face gratuit sau investind câţiva bani pentru a rămâne pe primele pagini timp de câteva zile. Odată ce vei primi răspuns, vorbeşte cu posibilul client, stabileşte datele de livrare şi ia-ți banii. Poţi să-l rogi pe respectivul să facă şi tranzacţii online pentru a intra mai rapid în contul tău bancar. Dacă oferi seriozitate, atunci şi clientul va avea încredere în tine, chiar dacă vinzi pentru prima oară. Iată câteva sfaturi pentru a începe:

  • Încarcă poze foarte clare cu produsul pe care urmează să îl prezinţi clienţilor.
  • Poţi face scurte filmuleţe video care să îţi poată prezenta produsul.
  • Fii mereu prompt dacă eşti contactat de client. Răspunde-i fiecărei întrebări avute şi oferă-i toate detaliile cerute.
  • Poţi negocia preţul pentru a putea ieşi atât tu cât şi clientul pe plus. Aceasta este strict decizia ta.
  • Poţi negocia preţul.

În plus, nu uita că poţi să îţi creezi chiar şi un website pentru a-ţi promova munca sau să distribui obiectul făcut pe reţelele de socializare sau pe grupurile care se ocupă cu vânzări.

Verdict

Orice idei de a face bani în plus sunt binevenite. În plus, dacă vrei să îţi distribui munca online şi să îţi creezi „un brand” personal prin obiecte handmade sau pur şi simplu nu mai ce să faci cu anumite obiecte din casă, site-urile de specialitate îţi vor fi la îndemână.

Citește și articolele despre:

Articole relevante