afaceri cu închirieri

Ce poți închiria să faci bani în 2024: 14 idei de afaceri cu închirieri

4.3/5 - (6 votes)

În principiu, atunci când vorbim despre închirieri, prima dată gândul ne duce la imobiliare și tindem să rămânem agățați de acesta. Însă, dacă e să aprofundăm acest subiect și să ne gândim mai bine, se pot închiria mult mai multe lucruri. Îți propunem ca în acest articol să aflăm împreună ce poți închiria să faci bani și afaceri cu închirieri pot avea succes.

Ce poți închiria să faci bani: TOP 11 afaceri cu închirieri

Dacă te întrebi cum faci bani din închirieri, află că închirierea diverselor spații și obiecte, indiferent dacă sunt mari sau dacă sunt mici. Cu cât mai mare este gradul de necesitate al acestora, cu atât mai mare poate fi prețul pentru care îl închirieri.

Cu toate acestea, unele afaceri cu închirieri sunt mai bune decât altele, unele fiind o soluție pentru cum faci bani de acasă, așa că iată cele mai bune 11 lucruri ce poți închiria să faci bani în prezent.

Bonus Fără Depunere

220 Runde de Joc Gratuite la Înregistrare

Cod Bonus: 220BURN
Joacă fără riscuri Burning Hot cu 220 runde la înregistrare!
Joaca Acum

1. Afaceri închirieri imobiliare

Acest domeniu este vast. Aici intră locuințele de tip apartament, casă, garsonieră, dar și terenuri. Pentru locuințe poți opta să le închiriezi pe un termen mai lung sau să le închiriezi în regim hotelier. Ambele variante au avantaje și dezavantaje, dar sunt o sursă de venit suplimentar.

În cazul închirierii pe termen lung, va fi necesar să înregistrezi contractul de închiriere la ANAF. Pentru închirierea în regim hotelier, plățile se fac prin intermediul platformelor, însă tot e necesar să depui o serie de acte.

Principalul avantaj prezent în afaceri închirieri imobiliare constă în faptul că vei avea un venit asigurat lunar în cazul închirierii pe termen lung sau unul mai mare dar negarantat lunar, în cazul închirierii în regim hotelier.

De Reținut!
Cu cât mai dotat este spațiul, cu atât mai mult poți cere pe chirie. Un dezavantaj este acela că e posibil să fie necesară realizarea anumitor investiții la început și pe parcurs pentru întreținerea spațiului. Investițiile pot porni de la 400-500 RON și pot ajunge la sume mai mari, în funcție de necesități.

👉 Articol recomandat: Cât se câștigă din închiriere în regim hotelier 👈

2. Afaceri cu închirieri auto

Mașinile sunt un alt lucru pe care îl poți închiria. Haide să aflăm ce poți închiria pentru a face bani în acest domeniu.

În primul rând, dacă ai un autoturism în plus, îl poți închiria. Însă, poți da spre închiriere și vehicule precum:

  • Un miniexcavator
  • Rulotă
  • Un vehicul utilitar

Prețurile sunt stabilite fie la zi sau pe oră în anumite cazuri. Totuși, și aici există avantaje și dezavantaje. Avantajele constau în faptul că vei avea un venit suplimentar și închirierile auto sunt la căutare. Pe de altă parte, nu ai garanția că mașina va fi închiriată mereu.

Pentru a începe să faci acest lucru, e necesar să deții o formă juridică și dacă vrei să te extinzi, trebuie să asiguri cel puțin un loc în care să fie parcate mașinile și un mic birou. Dacă aceste lucruri îți dau bătăi de cap, vezi cum poți face ridesharing sau bani din livrări.

👉 Articol recomandat: Cât câștigă un șofer Uber 👈

3. Afaceri închirieri: elemente de decor pentru evenimente

Și accesoriile pot fi închiriate cu ușurință. Haide să aflăm ce lucruri de închiriat sunt în această categorie. În primul rând, dacă ai achiziționat elementele de decor pentru nunta ta sau pentru un botez, află că poți închiria altor persoane.

Baloanele, arcadele cu flori și decorațiunile specifice evenimentului pot fi de folos altcuiva iar tu poți câștiga bani din asta. În plus, poți închiria pentru evenimente și veselă, pahare, scaune, mese sau decorațiuni florale artificiale de pus pe masă.

Dacă ai aceste lucruri deja cumpărate, atunci investiția inițială va fi mai bună. În caz contrar, aceasta poate porni de la aproximativ 1.000 RON și poate ajunge și la valori de 6.000 RON, în funcție de cât ești de dispus să investești în afacere. Poți face bani în acest fel, însă există și dezavantaje precum deteriorarea lor și necesitatea de a le înlocui.

Dacă ești deja mămică și ești interesată să câștigi bani de acasă, vezi și idei de muncă online de pe telefon pentru mămici!

4. Afaceri cu închirieri accesorii auto

Și accesoriile auto se pot închiria. În această categorie intră:

  • Portbagajele
  • Barele transversale deasupra cupolei
  • Suport pentru schiuri
  • Suport pentru biciclete

Dacă vrei să le cumperi pe toate pentru a le închiria, prețul mediu este de aproximativ 1.000 RON, deci este o idee bună dacă cauți idei de afaceri cu bani puțini.

Avantajele acestui tip de închirieri constă în faptul că le poți folosi și tu când ai nevoie și poți ajunge să faci bani frumoși dacă știi să îți promovezi produsele. Dezavantajul constă în faptul că aceste produse nu sunt cerute mereu. Din acest motiv, este indicat să nu fie singura categorie pe care o închiriezi.

5. Ce poți închiria să faci bani: echipamente sportive

Cei care iubesc sportul nu sunt deloc neglijați. În această categorie sunt incluse echipamentele sportive precum schiuri, skateboard-uri, clăpari, snowboard-uri, patine și schiuri. Acestea se pot închiria cu un preț stabilit la oră sau pe zi. Dacă vrei să începi o asemenea afacere, valoarea acestei investiții pe termen scurt pornește de la 800 RON, sumă necesară pentru a cumpăra câte un obiect din fiecare categorie menționată.

De Reținut!
Ca în oricare altă afacere, aceste lucruri sunt solicitate mai mult în anumite perioade și mai puțin în altele. Unele sunt cerute mai mult pe durata anotimpurilor calde, iar altele, cum sunt patinele de gheață, sunt cerute doar iarna.

6. Afaceri cu închirieri corturi pentru evenimente

Corturile pentru evenimente fac parte din lucruri de închiriat ce îți pot aduce bani aproape tot anul, mai puțin în sezonul rece. Prețul acestora variază în funcție de capacitate și de calitatea cortului. Prin urmare, suma necesară la început poate porni de la suma de 1.000 RON și poate ajunge la sume de 52.000 RON.

Dezavantajul poate consta în faptul că nu vei avea mereu clienți. Însă, pe de altă parte, poți alege să închiriezi cortul cu tot cu spațiul de amplasare sau poți închiria doar cortul și să asiguri montajul acestuia.

👉 Articol recomandat: Câștigă bani cu Revolut 👈

7. Afaceri închirieri echipamente audio-video

Și echipamentele audio-video pot fi închiriate. Poți închiria:

  • Aparate de fotografiat profesionale
  • Aparate de filmat
  • Accesorii pentru fotografii de calitate

Prețul de închiriere va diferi în funcție de marcă și de nivelul său de performanță. Poți închiria cu ziua sau poți opta pentru un preț pe oră.

De Reținut!
Dacă deții deja asemenea echipamente, atunci nu vei avea mult de investit. Însă, dacă intenționezi să le cumperi, prețul unui aparat foto profesional pornește de la 1.000 RON și poate ajunge la 21.000 RON.

8. Lucruri de închiriat în domeniul construcțiilor

Și în domeniul construcțiilor pot fi închiriate o serie de echipamente. Poți închiria schele metalice, cofraje de calitate, betoniere, picamer, bormașini, și tot ce ține de construcții. De obicei se percepe un preț orar și în mare parte a timpului sunt necesare.

Investiția inițială poate fi mare dacă nu deții deja echipamentele. Acesta poate depăși valoarea de 20.000 RON, așa că închirierea acestor lucruri îți poate aduce bani. Dezavantajul constă în faptul că se pot defecta și tu ești cel care asigură partea de service.

9. Afaceri cu închirieri vestimentare

Deși poate părea puțin exagerat, hainele chiar sunt lucruri de închiriat și se pot face bani. Categoria include rochii de ocazie, rochii de mireasă, costume pentru bărbați, costume populare. Închiriatul hainelor a devenit un trend și aduce avantaje celor care obișnuiesc să le închirieze în loc să le cumpere, deoarece în felul acesta economisesc bani.

Dacă deja deții haine de marcă, atunci va fi mai ușor să începi o afacere de genul acesta. Totuși, este necesar să îți menții mereu stocul de haine actualizat, să ai mai multe mărimi și hainele să fie la modă și niciodată depășite. Sigur, suntem conștienți și de faptul că această afacere este mai mult una din câteva idei de afaceri mici pentru femei.

👉 Articol recomandat: Unde poți vinde haine online 👈

10. Afaceri cu închirieri biciclete

Bicicletele pot fi închiriate cu succes. Poți închiria biciclete pentru plimbări pe stradă, prin pădure sau pe nisip. Prețul va fi perceput în funcție de timpul de închiriere și de marca bicicletei.

Poți începe afacerea cu 2-3 biciclete, valoarea investiției fiind în acest caz de aproximativ 5.000 – 6.000 RON. Dezavantajul este că ți se poate returna bicicleta stricată, însă pe de altă parte, e o afacere care poate merge.

11. Ce poți închiria să faci bani: motociclete, scutere și ATV-uri

Și vehiculele mai mici pot fi închiriate. În acest caz este necesar să te asiguri că persoana care închiriază deține categoria necesară pentru a le conduce. Avantajul constă în potențialul acestora de a aduce bani, iar dezavantajul constă în faptul că sunt cerute doar în anumite perioade ale anului.  

12. Închiriază drone pentru ședințe foto și evenimente

O altă idee de ce poți închiria să faci bani este să închiriezi drone, acestea fiind tot mai căutate atât pentru ședințe foto, cât și pentru diverse evenimente unde se dorește surprinderea unor cadre speciale.

Vei avea nevoie de o investiție inițială de minim 2.000 euro pentru a achiziționa câteva drone, iar apoi le poți închiria separat cu aproximativ 100 euro sau poți oferi pachete cu mai multe servicii pentru un preț mai ridicat.

Cu ajutorul dronelor poți face și tu o serie de poze unice pe care să le vinzi ulterior la un preț destul de bun pe diverse platforme de fotografii.

👉 Articol recomandat: Cum faci bani din fotografii 👈

13. Afaceri cu închirieri de echipamente pentru mutări

Mutările sunt obositoare și de cele mai multe ori, persoanele nu dispun de echipamentele necesare pentru a face mutarea mai simplă și bineînțeles, sigură.

De aceea, multe persoane ar fi dispuse să plătească pentru închirierea unei mașini spațioase și pentru diferite echipamente de împachetat mobila, vesela și toate obiectele dintr-o locuință.

Astfel, sunt evitate situațiile neplăcute în care obiectele nu ajung în noua casă în starea inițială, echipamentele având rolul de a face transportul în siguranță.

14. Ce poți închiria să faci bani: echipamente pentru diverse hobby-uri

Cu toții avem un hobby sau dorim să încercăm activități noi în care nu suntem dispuși să investim de la început o sumă de bani pentru echipamentul potrivit. De aceea, închirierea unor echipamente pentru diverse hobby-uri poate fi o idee bună de afacere cu închirieri.

De Reținut!
Echipamentele de camping, pescuit sau vânătoare sunt doar câteva exemple și pentru fiecare nișă sunt numeroase echipamente pe care le poți oferi pentru a le face experiența cât mai plăcută celor interesați.

👉 Află și: Cât câștigă un game tester 👈

Cum promovezi aceste afaceri cu închirieri

Bonus Fără Depunere

220 Runde de Joc Gratuite la Înregistrare

Cod Bonus: 220BURN
Joacă fără riscuri Burning Hot cu 220 runde la înregistrare!
Joaca Acum

Am descoperit împreună ce poți închiria să faci bani. Acum vom afla cum poți promova aceste afaceri cu închirieri.

  • Anunțuri pe diverse platforme: Printre acestea se numără și OLX și lajumate.ro. Poți publica anunțul gratuit, însă dacă vrei să apară mereu în primele rezultate, poți opta să plătești promovarea lor. Va fi necesar să creezi un cont, să selectezi o categorie și să postezi anunțul respectiv.

Ghiduri utile pentru promovarea pe platforme online:

  • Platformele destinate închirierilor: Pe platforme de tipul AirBnB sau Booking vei crea un cont și poți posta gratuit anunțul tău de închiriere. Singura diferență în acest caz constă în faptul că acestea sunt dedicate expres imobiliarelor. Prin urmare, vei putea posta anunțuri de închiriere pentru apartamente, garsoniere sau case.

👉 Citește și: Cât câștigi din Airbnb 👈

  • Anunțuri pe rețelele sociale: Fie distribui diverse postări despre lucrurile pe care le închiriezi, fie optezi pentru metode de promovare online plătite, așa cum se întâmplă cu reclamele TikTok și Facebook. Însă, poți începe cu promovarea anunțurilor gratuite până ce vei avea disponibil un buget pentru promovare și timp pe care să îl aloci acestui lucru.

Interesat de promovare proprie? Citește ghidurile FaciBaniOnline despre:

De ce să închiriezi diverse obiecte sau servicii

Deschiderea unei afaceri de închirieri îți poate aduce multiple avantaje. Ai aflat ce poți închiria să faci bani, deci nu-ți rămâne decât să alegi categoriile potrivite pentru tine și să te apuci de treabă.

Câștigi consistent: Chiar dacă unele se închiriază în anumite perioade, tot vor aduce anumite câștiguri. În plus, dacă înveți cum să îți promovezi eficient afacerea, poți genera câștiguri mai mari.

Urmează-ți pasiunile: Un alt avantaj este faptul că poți dezvolta o afacere de închirieri din pasiunea ta. În felul acesta vei combina utilul cu plăcutul într-un mod eficient. De exemplu, dacă ești pasionată de design-ul vestimentar, atunci închirierea de haine este ceea ce ți se potrivește. Dacă îți plac motocicletele, atunci le poți închiria.

Folosește ce ai deja: Probabil că cea mai bună parte la acest tip de afaceri cu închirieri este faptul că le poți începe fără vreo investiție în prealabil. Dacă dispui de un apartament/ garsonieră sau multe altele, poți începe să le închiriezi pentru a câștiga bani fără efort.

De Reținut!
Unele afaceri de închirieri pot fi mai profitabile decât altele. De exemplu, închirierile de imobiliare și cele auto pot genera câștiguri mari. Astfel de afaceri îți pot asigura o ocupație dinamică care să îți înlocuiască obișnuitul loc de muncă. Potențialul de dezvoltare al afacerilor cu închirieri este un alt avantaj. Chiar dacă începi de jos, ai șanse să te dezvolți rapid.

Concluzii

Deși tuturor poate să ni se pară că unele idei de afaceri cu închirieri sunt mai bune decât altele, cel puțin din topul de mai sus, cu toții putem confirma faptul că acestea pot aduce bani indiferent de cine ești.

Acum că știi ce poți închiria să faci bani, analizează-ți ideile și pune-le în practică!

Bonus Fără Depunere

220 Runde de Joc Gratuite la Înregistrare

Cod Bonus: 220BURN
Joacă fără riscuri Burning Hot cu 220 runde la înregistrare!
Joaca Acum

Dacă acest articol te-a motivat, îți recomandăm să citești și despre:

Cum Să Faci Bani de Acasă ca Voice Actor?

În ziua de astăzi, poți să auzi vocile actorilor în cărți audio,…
Mara Ivan - iulie 19, 2024
TopPay Cazinouri 2024

TopPay

Dacă vrei să-ți alimentezi contul de casino simplu, sigur și rapid, atunci…
Laura Paraschiv - iulie 16, 2024
Google Pay Cazinouri 2024

Google Pay

Această metodă este soluția modernă pentru plăți rapide și sigure. Dacă te-ai…
Laura Paraschiv - iulie 15, 2024

Autor

Tudor Suliman

Editor Senior