închiriere în regim hotelier

Cum faci bani din închirieri și cât se câștigă din închiriere în regim hotelier

5/5 - (3 votes)

Închirierea locuințelor în regim hotelier este o practică adoptată tot mai des în ultimul timp. Făcând acest lucru poți face bani în plus pe lângă salariu. Află aici cât se câștigă din închiriere în regim hotelier și totul despre închiriere în regim hotelier ca persoană fizică în 2024! ✔️

Ce înseamnă închiriere în regim hotelier?

Ofertă Fără Depunere

107 Rotiri Gratuite Fără Depunere la Burning Hot

Joaca Acum

Dacă deții o locuință în plus, atunci poți face o închiriere în regim hotelier. Dar mai exact ce înseamnă închiriere în regim hotelier? Acest lucru înseamnă că poți face bani de acasă prin închirierea apartamentului, casei (integral sau pe camere) unei persoane sau unui grup de persoane pe o perioadă fixă și limitată de timp.

Spre deosebire de închirierea pe termen lung care, după cum sugerează și numele, este realizată cu scopul de a locui în respectivul imobil pe o perioadă de cel puțin 6 luni, în cazul închirierii în regim hotelier perioada este mult mai scurtă, de la 1 zi la o săptămână sau o lună.

De Reținut!
Perioada de închiriere poate fi mai mult de o lună, dar de regulă se închiriază pentru un sejur de câteva zile sau o săptămână.

Cu alte cuvinte, acesta este un tip de închiriere în scop turistic 2024, ceea ce înseamnă că cele mai profitabile imobile sunt cele din apropierea punctelor de interes ale orașului, în centrul orașului, în apropierea piețelor importante, iar dacă vorbim de un imobil la mare, atunci vederea la mare și distanța până la plajă vor defini prețul pentru o noapte de cazare.

Poți închiria în regim hotelier camere sau întregul imobil, indiferent dacă vorbim despre garsonieră, apartament, vilă sau casă. Închirierea totală a imobilului se face de regulă în anumite perioade ale anului, în timpul sărbătorilor, însă nu este exclus să ai astfel de cereri și în afara perioade sărbătorilor.

Indiferent de imobilul pe care îl închiriezi, trebuie să oferi toate facilitățile necesare unui bun sejur, de la camere complet mobilate și utilate la facilități precum bucutărie mobilată și utilată, aer condiționat, sau parcare. De asemenea, contează și facilitățile specifice vieții cotidiene, precum mașină de spălat, uscător, fier de călcat.

De Reținut!
Cu cât oferi mai multe facilități, cu atât vei putea obține mai mult profit din închirierea în regim hotelier.

Atunci când intenționezi să închiriezi cuiva apartamentul, o poți face pe termen lung sau pe termen scurt, acum că ai văzut ce înseamnă închiriere în regim hotelier. Fiecare variantă are propriile sale avantaje și dezavantaje.

Totuși, alegerea trebuie să fie luată în funcție de scopul tău și timpul pe care poți să-l dedici, precum și în funcție de factortii externi care influențează profitul (sezonul, zonă cu potențial turistic mare sau mic, situația economică a zonei, etc.).

Descoperă în continuare cele mai importante avantaje și dezavantaje pentru fiecare tip de închiriere, astfel încât să poți lua cea mai bună decizie pentru tine!

Ofertă Fără Depunere

250 sau 350 Rotiri Gratuite Fără Depunere

Cod Bonus: Diferă în funcție de ofertă
Câștigă rotiri gratuite la 6 sloturi interesante!
Joaca Acum

Avantajele și dezavantajele închirierii pe termen lung

PRO
  • te asiguri în mare parte că locuința va avea un chiriaș mereu, cererea fiind mereu ridicată;
  • interacțiunea față în față cu persoanele care vor să închirieze proprietatea ta;
  • semnarea unui contract cu chiriașul;
  • venit lunar stabil datorită plății lunare a chiriei.
CON
  • lipsa de flexibilitate în ceea ce privește utilizarea proprietății pentru tine;
  • riscul degradării locuinței din cauza îngrijirii necorespunzătoare;
  • prețul chiriei este constant, dar acest lucru înseamnă că nu poți profita de sezon sau sărbători pentru un câștig mai mare;
  • trebuie să te asiguri că ai constant un chiriaș și să dedici timp pentru a găsi persoane de încredere;
  • un contract nu garantează plata chiriei la timp – aceasta poate fi făcută cu întârziere.

👉 Articol recomandat: Ce poți închiria să faci bani 👈

Avantajele și dezavantajele închirierii în regim hotelier

PRO
  • venit care fluctuează în funcție de sezon sau sărbători, perioade în care poți crește prețul;
  • plată garantată înainte de ziua închirierii;
  • flexibilitate (neavând mereu chiriași, te mai poți bucura și tu de proprietatea ta);
  • curățenia imobilului la standardele stabilite de tine, chiar dacă aceasta presupune un cost suplimentar;
  • în general, costurile de întreținere sunt mai mici pentru că nu vor fi necesare reparații costisitoare din moment ce turiștii folosesc mai puțin camerele închiriate;
  • poți crește prețul de la luna la luna în funcție de dotări și de competiția de pe piață
CON
  • e posibil să nu ai tot timpul chiriași;
  • sunt necesare mai multe autorizații;
  • trebuie menținut un anumit nivel de confort și un număr cât mai mare de facilități;
  • e necesar să apelezi la ajutorul unui personal pentru curățenie și check-in;
  • eforturi continue pentru atragerea de noi clienți.
De Reținut!
Închirierea pe termen lung are avantajele sale. Pe deoparte, primești lunar chirie și ocuparea imobilului este în mare parte garantată. În cazul închirierii în regim hotelier, deții flexibilitate și poți câștiga mai mult deoarece prețurile sunt mai mari.
Ofertă Fără Depunere

250 sau 350 Rotiri Gratuite Fără Depunere

Cod Bonus: Diferă în funcție de ofertă
Câștigă rotiri gratuite la 6 sloturi interesante!
Joaca Acum

Cât se câștigă din închiriere în regim hotelier în 2024

Câștig din închiriere pe termen lungde la 3.500 RON/ lună 🤑
Câștig din închiriere în regim hotelierde la 6.000 RON/ lună 🤑

Închirierea pe termen lung și închiriere în regim hotelier presupun încasarea unei chirii de valori diferite. În cazul închirierii pe termen lung, prețurile variază între 1.250 RON (250 EUR) și 3.500 ron (700 EUR). Cu cât apartamentul este mai dotat și zona este mai bună, cu atât mai mare va fi prețul chiriei.

În cazul în care optezi pentru închiriere apartamente în regim hotelier, lucrurile stau puțin altfel. Așa că, haide să aflăm cât se câștigă din închiriere în regim hotelier. De exemplu, în București găsești prețuri între 250 RON și 597 RON pe ziua de cazare dacă optezi pentru o singură cameră.

În Brașov, prețurile pornesc de la 120 RON și ajung la 700 RON. Tot aici, dacă preferi să închiriezi un apartament cu 3 camere, prețurile vor oscila între 200 RON și 900 RON pe zi în funcție de dotări, zonă și facilitățile incluse.

Ofertă de Bun Venit Fără Depunere

50 Rotiri Fără Depunere la Shining Crown

Câștigă bani și în timp ce te distrezi la cel mai simplu joc!
Joaca Acum

În concluzie, din închirierea pe termen lung maximul câștigurilor lunare poate fi de maxim 3.500 RON – 4.200 ron. Însă, din închirierile în regim hotelier poți obține venituri lunare cuprinse între 6.000 RON și 24.000 RON dacă ai chiriași constanți pentru toate cele 30 de zile. Poți obține venituri de 20.000 RON și 24.000 RON dacă optezi pentru o casă de închiriat regim hotelier.

Acum că am estimat cât se câștigă din închiriere în regim hotelier, putem concluziona faptul că aceasta este cea mai bună opțiune de închiriere a unui apartament, dacă vrei să câștigi cât mai mult pe termen lung. Dar ai în vedere că există riscul să nu ai chiriași constant și să câștigi mai puțin.

De Reținut!
Totuși, dacă vrei să obții un venit suplimentar cu un efort cât mai mic din partea ta, fără investiții suplimentare în proprietate și fără alte costuri și griji, cea mai bună metodă este închirierea pe termen lung.

Vezi și cele mai bine plătite joburi din România!

Cele mai bune platforme pentru închiriere în regim hotelier

Haide să aflăm ce trebuie să faci când închiriezi un apartament în regim hotelier din moment ce această metodă îți aduce mai multe câștiguri și implică mai mult efort!

Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să găsești platformele pe care poți posta astfel de anunțuri și să îți creezi un cont pe ele. Cele mai importante platforme ce pot fi utilizate pentru închirierile în regim hotelier sunt Booking, AirBnb, Rentaway și BookRentStay.

De Reținut!
Unele din aceste platforme promovează gratuite anunțurile postate, iar altele percep comisioane pentru a face asta. Totodată pot fi oferite și anumite servici contra cost, precum cele de curățenie. Poți plăti o taxă de publicare a anunțurilor, însă poți plăti un comision din fiecare închiriere.

Am aflat cât se câștigă din închiriere în regim hotelier și ce trebuie că faci când închiriezi un apartament în regim hotelier pentru prima dată.

Iată care sunt particularitățile fiecărei platforme de promovare a anunțurilor pentru un apartament sau casă de închiriat regim hotelier!

#1. Booking

Platforma booking.com este de fapt un intermediar între proprietarii apartamentelor și persoanele care închiriază. Aceasta nu se va implica în acordurile încheiate cu utilizatorul final, proprietarul având flexibilitate totală în tarifele practicate.

Pe platformă, listarea anunțurilor este gratuită și este reținut un comision doar dacă închirierea are loc. Prin urmare, nu sunt percepute anumite taxe închiriere apartament, ci se lucrează pe comision. Plata clientului este asigurată, deoarece plățile sunt procesate cu ajutorul cardului bancar sau a transferului bancar, deci nu poți fi păcălit.

Ofertă Fără Depunere

150 Runde Fără Depunere

Joacă Shining Crown gratis cu rundele gratuite!
Joaca Acum

#2. AirBnB

AirBnB este prescurtarea de la denumirea „air, bed and breakfast”. Îți poți încadra anunțul în categoriile disponibile pe site, printre care se numără conace, case de tip A, și multe altele. Poți de asemenea să închiriezi întreaga proprietate, o singură cameră sau poți opta pentru închirierea unei camere comune.

Platforma asigură servicii precum verificarea identității oaspeților, verificarea închirierii, protecție împotriva daunelor, asistență non-stop și o asigurare de răspundere civilă. Platforma percepe o taxă pentru închiriere apartament de 3% care este percepută din fiecare închiriere. Vei primi restul banilor în maxim 24 de ore de la finalizarea tranzacției.

De Reținut!
Platforma AirBnB pune accent pe experiențele oferite clienților de pe platformă. Drept urmare, este recomandat să menții mereu un anumit nivel înalt în calitatea serviciilor oferite și să efectuezi regulat investiții, dacă acest lucru este necesar. Confortul este printre aspectele de top urmărite de clienți.

Vezi mai exact cât câștigi din AirBnB!

#3. Rentaway

Platforma Rentaway asigură chiriașilor servicii de intermediere, de curățenie și de întreținere. Totodată, se ocupă de verificarea clienților și de încheierea cu succes a tranzacțiilor. Platforma se poate ocupa și de optimizarea postărilor și pe alte platforme similare, precum AirBnB și Booking.

Pentru a beneficia de toate aceste servicii este necesar să semnezi un contract cu aceștia. Prin urmare, clienții nu vor mai fi problema ta, ci platforma se va ocupa de bunăstarea și de informarea lor. Serviciile menționate mai sus vor fi asigurate contra cost.

#4. BookRentStay

BookRentStay e o altă platformă destinată închirierii de locuințe. Pentru a pune un anunț este necesar să creezi un cont. Înregistrarea și postarea anunțurilor de închiriere sunt servicii gratuite asigurate de platformă. Se percepe o taxă închiriere apartament pentru rezervare. Aceasta va fi plătită fie de client, fie de proprietar la sfârșitul lunii.

Poți pune anunțuri și pe platforme online precum OLX, LaJumate sau Okazii.

Ce trebuie să faci când închiriezi un apartament în regim hotelier

1

Atunci când ai în vedere opțiunea de a închiria o locuință, trebuie să știi ce acte necesare închirieri apartament în regim hotelier trebuie să pregătești.

Aceste acte necesare închiriere apartament în regim hotelier sunt următoarele:

  • cerere standard;
  • fișă privind încadrarea;
  • copia actului de identitate;
  • acord vecini închiriere regim hotelier;
  • document care să dovedească dreptul de proprietate.

Află mai multe despre aceste acte mai jos!

2

Apoi, înainte de a merge mai departe, trebuie să știi că e necesară activarea unui cod CAEN din clasa 55 dacă vei înființa un SRL. Poți practica închirierea în regim hotelier pentru cel mult 7 imobile fără a înființa un SRL.

Cu documentația completă trebuie să te prezinți la Ministerul Turismului, unde îți va fi emis un Certificat de Clasificare.

Poți face închirieri în regim hotelier chiar dacă nu ai un SRL, conform ordinului 510/2022. Însă, în acest caz, lista de acte necesare închirieri apartament în regim hotelier este diferită.

3

Trebuie să obții și un acord vecini închiriere regim hotelier înainte de a solicita Certificatul de Clasificare. Deci, dacă ai un apartament de închiriat, acest acord trebuie să fie semnat de toți vecinii tăi din bloc.

4

În plus, e bine să cunoști de la început și aspectele referitoare la impozitarea veniturilor din chirii persoane fizice. Unde se plătește impozitul pe venit din chirii? Pentru a-l plăti, trebuie să te prezinți la ANAF.

În cazul în care vrei să închiriezi pe termen lung unei persoane sau mai multor persoane întreaga locuință, trebuie să te interesezi de acte necesare înregistrare contract închiriere ANAF, deoarece va fi nevoie să înregistrezi contractele în vederea stabilirii de taxe pentru închiriere apartament.

De Reținut!
Spre deosebire de închirierea pe termen lung, în cazul închirierii în regim hotelier nu este necesară încheierea unui contract de închiriere cu clientul deoarece închirierea se desfășoară online pe platformă. Tot aici este regăsită și dovada plății efectuate de client.
Ofertă de Bun Venit Fără Depunere

50 Rotiri Fără Depunere la Shining Crown

Câștigă bani și în timp ce te distrezi la cel mai simplu joc!
Joaca Acum

Acte necesare închiriere apartament în regim hotelier

Am detaliat ce trebuie să faci când închiriezi un apartament și cât se câștigă din închiriere în regim hotelier. Acum, vom detalia cele 5 acte necesare închiriere apartament în regim hotelier.

Prin urmare, dacă vei face acest lucru în postura de persoană fizică, vei avea nevoie de o serie de acte care să îți susțină capacitatea de a face asta.

  1. Cererea standard este primul lucru pe care trebuie să îl anexezi la dosar. Acesta trebuie completată cu atenție cu date despre tine și despre imobilul pe care intenționezi să îl închiriezi.
  2. Apoi, trebuie să anexezi o fișă standardizată care are rol de încadrare a spațiilor de cazare pe categorii și tipuri.
  3. Vei atașa și o copie a actului de identitate la dosar.
  4. De asemenea, vei anexa și un document din care să rezulte faptul că ești proprietarul imobilului respectiv și să fie menționată adresa imobilului.
  5. Un ultim document necesar este acordul vecinilor cu privire la acceptarea închirierii în regim hotelier. Acest document trebuie să fie semnat de toți vecini din bloc, fără excepții.

👉 Articol recomandat: Cum să faci bani din dropshipping 👈

Taxe închiriere apartament: cât se plătește la ANAF pentru închiriere?

Ce taxe închiriere apartament sunt percepute în 2024? Așadar, ne-am lămurit cu ce ai de făcut pentru a începe și cât se câștigă din închiriere în regim hotelier, așa că haide să analizăm cât se plătește la ANAF pentru închirere!

Există legi cu privire la impozitarea veniturilor din chirii persoane fizice. Acestea stabilesc ce taxe se plătesc la închirierea unui apartament. Legea prevede că proprietarii imobilelor trebuie să plătească un impozit de 10%. Având în vedere cât se câștigă din închiriere în regim hotelier, impozitul nu pare să fie mult.

Impozitul de 10% este plătit pentru veniturile nete realizate din chirii. Aceste venituri sunt cele care rămân după ce au fost scăzute cheltuielile aferente imobilului închiriat.

De exemplu, dacă într-un an de zile este obținut un venit din chirii de 50.000 RON și are diverse cheltuieli cu întreținerea imobilului de 12.000 RON, va fi plătit un impozit de 10% din veniturile nete, în acest caz fiind de 3.800 RON.

Aceste cheltuieli nu pot depăși valoarea de 40% din veniturile obținute.

De Reținut!
Dacă aceste taxe închiriere apartament nu sunt plătite de către proprietar, vor fi aplicate penalități și ulterior se poate continua cu popriri pe contul bancar și somații de neplată.

Ce trebuie să faci când închiriezi un apartament: sfaturi utile

Ofertă Fără Depunere

150 Runde Fără Depunere

Joacă Shining Crown gratis cu rundele gratuite!
Joaca Acum

Dacă te gândești la cât se câștigă din închiriere în regim hotelier, atunci cu siguranță vei vrea să afli cum poți avea succes în această activitate. Iată câteva sfaturi de care să ții cont pentru a avea succes:

  • Amenajează imobilul într-un stil cât mai simplu, dar armonios;
  • Asigură acces la servicii precum internet și televizor;
  • Adaugă și câteva servicii premium sau servicii extra care să diferențieze proprietatea ta de celelalte din zonă;
  • Folosește materiale de calitate în decorarea locuinței;
  • Păstrează spațiul mereu curat și fii atent la detalii;
  • Dotează imobilul cu echipamente electronice performante;
  • Asigură și închirieri auto, dacă este posibil, sau orice alt serviciu complementar;
  • Asigură o bună iluminare a spațiului.

Mai multe idei de venituri pasive în 2024 👇

Concluzii

Închirierea în regim hotelier are multiple avantaje. Gândindu-ne la cât se câștigă din închiriere în regim hotelier, putem spune că este mult mai avantajos să închiriezi în regim hotelier decât pe termen lung, chiar dacă implică mai mult efort din partea ta și o implicare continuă.

Pe de altă parte, spre deosebire de închirieri apartament pe termen lung, închirierea în regim hotelier nu implică semnarea vreunui contract, întregul proces desfășurându-se în mediul online.

În plus, deții flexibilitate și nu ești obligat să închiriezi tot timpul, ci doar pentru cât timp dorești. Poți apela la diverse trucuri pentru a atrage clienți, cum ar fi închiriere auto pe termen lung odată cu imobilul sau adăugarea unor facilități extra care nu se regăsesc de regulă la ceilalți proprietari din zonă.

Ofertă de Bun Venit Fără Depunere

50 Rotiri Fără Depunere la Shining Crown

Câștigă bani și în timp ce te distrezi la cel mai simplu joc!
Joaca Acum

FAQ

❓ Ce înseamnă închiriere în regim hotelier?

Închirierea în regim hotelier înseamnă închirierea unui imobil întreg sau a unor camere din respectivul imobil unei persoane sau mai multor persoane pentru o perioadă scurtă de timp de la 1 zi la o lună. Acest tip de închiriere presupune o serie de facilități în care trebuie să investești, de la bucătărie complet utilată la curățenie sau chiar mese incluse, dar care îți vor aduce mai mult profit pe termen lung.

❓ Unde se plătește impozitul pe venit din chirii?

Impozitul din închirieri apartament termen lung sau în regim hotelier trebuie plătite la ANAF.

❓ Cât se plătește la ANAF pentru închiriere?

Taxa percepută pentru veniturile din chirii este de 10% și este percepută din veniturile nete, adică după ce cheltuielile aferente imobilului sunt scăzute.

❓ Cât se câștigă din închiriere în regim hotelier?

Poți câștiga până la 24.000 RON pe lună sau chiar mai mult. Totul depinde de tarif și de perioada în care ai avut chiriași.

❓ Ce acte sunt necesare pentru închiriere apartament în regim hotelier?

Pentru închiriere apartament în regim hotelier sunt necesare următoarele documente: cerere standard, fișă standardizată pentru încadrarea spațiului pe categorii și tipuri, o copie a actului de identitate, documentul care atestă că ești proprietarul imobilului și acordul vecinilor pentru închirierea în regim hotelier.

❓ Ce trebuie să știi când închiriezi un apartament?

Înainte de a închiria un apartament în regim hotelier, informează-te cu privire la următoarele aspecte: actele necesare pentru închiriere, acordul vecinilor tăi pentru închirierea imobilului, taxele pe care va trebui să le plătești la ANAF, prețurile pentru o noapte de cazare din zona respectivă și facilitățile pe care majoritatea proprietăților le oferă deja.

Articole recomandate pentru tine:

Cum Să Faci Bani de Acasă ca Voice Actor?

În ziua de astăzi, poți să auzi vocile actorilor în cărți audio,…
Mara Ivan - iulie 19, 2024
TopPay Cazinouri 2024

TopPay

Dacă vrei să-ți alimentezi contul de casino simplu, sigur și rapid, atunci…
Laura Paraschiv - iulie 16, 2024
Google Pay Cazinouri 2024

Google Pay

Această metodă este soluția modernă pentru plăți rapide și sigure. Dacă te-ai…
Laura Paraschiv - iulie 15, 2024

Autor