află ce este ripple

Ce este Ripple, cea mai inovativă monedă crypto

5/5 - (2 votes)

Primul lucru de știut este că Ripple este atât o platformă, cât și o monedă. Platforma este un protocol open-source proiectat pentru a permite tranzacții rapide și ieftine.

Spre deosebire de Bitcoin, care nu a fost niciodată destinat a fi o mașină de plată simplă, Ripple va conduce cu siguranță toate tranzacțiile internaționale din întreaga lume. Foarte ambițios, dar cine știe? Poate că schimburile valutare vor dispărea în câțiva ani.

Platforma are propria monedă (XRP), dar permite, de asemenea, tuturor să folosească platforma pentru a-și crea propriile monede, prin intermediul RippleNet.

Ce este RippleNet?

RippleNet este o rețea de furnizori instituționali de plăți, cum ar fi băncile și companiile de servicii financiare care utilizează soluțiile dezvoltate de monedei pentru a oferi o experiență fără fricțiune pentru a trimite bani la nivel global.

Să dăm un exemplu: domnul Popescu locuiește în New York și are o cutie de ciocolată de care nu are nevoie. El este foarte interesat să vizioneze un joc de fotbal, dar nu are un bilet. Doamna Ionescu locuiește în București și are un timbru rar pe care ar dori să îl dea pentru o cutie de ciocolată. În sfârșit, îl avem pe domnul Brown care trăiește în Alaska și caută foarte mult pentru un timbru rar, iar el are un bilet pentru un joc de fotbal.

În sistemul nostru actual, acești oameni nu s-ar găsi niciodată unul pe altul și rămân cu bunurile nevalorificate.

Dar în lumea Ripple ei pot spune: „Hei, am ciocolată, vreau fotbal!” și sistemul va căuta o combinație mai scurtă și mai ieftină pentru a face acest lucru. Mai mult decât atât, platforma permite efectuarea de plăți în orice monedă, inclusiv Bitcoin și au o comandă internă minimă de tranzacționare de 0.00001 dolari. Da, aceasta este suma corectă de zerouri. Singurul motiv pentru care nu este gratuit este prevenirea atacurilor DDos.

Ce este XRP?

XRP este un simbol folosit pentru a reprezenta transferul valorii prin rețeaua Ripple Romania. Scopul principal al XRP este de a fi un mediator pentru altele – atât pentru criptocurrencies, cât și pentru schimburile de fiat. Cea mai bună modalitate de a descrie XRP este un „Joker”. Nu inamicul Batman înfiorător, dar cartea care poate fi orice altă carte. Dacă doriți să faceți schimb de dolari în euro, acesta poate fi un dolar cu dolari și euro cu euro pentru a minimiza comisionul. După cum sa subliniat mai sus, costul tranzacției pe Ripple este de $ 0.00001.

Un fapt interesant: după tranzacție suma de $ 0.00001 „dispare” de pe platformă și nu poate fi refăcută. Deci, cu fiecare tranzacție lumea devine 0.00001 dolari mai săracă. Acesta este conceput astfel încât să prevină atacurile spammerilor.

Cine a creat Ripple (XRP)?

Protocolul ca prototip activ a fost creat în 2004. Dar adevărata istorie începe în 2013, când Jed McCaleb, creatorul rețelei EDonkey, a invitat o grămadă de investitori de rang înalt să investească în laboratoarele Ripple Labs.

Cine sunt fondatorii RippleLabs?

Chris Larsen este un investitor înger, director de afaceri și un activist pentru privacy, considerat a fi cea mai bogată persoană în criptocurrency. El este cel mai bine cunoscut pentru co-fondarea mai multor companii în domeniul serviciilor financiare online, începând cu un împrumut ipotecar online E-loan, în 1996.

Jed McCaleb este un binecunoscut programator și antreprenor. El a fondat mai multe cripto-startupuri, inclusiv Ripple, Stellar, eDonkey, Overnet, precum și un exchange de cryptocurrencies – Mt. Gox. El și-a vândut acțiunile, iar platforma a fost recodificată după un hacking faimos. La început acest exchange gestiona peste 70% din toate tranzacțiile Bitcoin din întreaga lume.

Care este algoritmul de consens al protocolului Ripple (RPCA)?

Spre deosebire de Bitcoin sau Ethereum, Ripple nu are un blockchain. O criptocurrency fara un blockchain poate suna destul de ciudat. Dacă nu are un blockchain, cum verifica tranzactiile si se asigurăcă totul este ok? În acest scop, are propria tehnologie brevetată: algoritmul de consens al protocolului Ripple (RPCA).

Cuvântul „consens” înseamnă că, dacă fiecare nod este în acord cu restul, nu există nici o problemă. Pe scurt, acordul trebuie să fie unanim pozitiv. Imaginați-vă că există o arenă veche cu o sută de bătrâni înțelepți și un oraș are nevoie de un acord de la toți pentru a lua o decizie. Dacă toată lumea este de acord, puteți începe sau încheia un război, crește impozite, proclamați jocuri Olimpice și tot felul de alte lucruri interesante. Dar dacă unul dintre ei spune „nu”, nimic nu se va întâmpla până când nu ne vom da seama care este problema lui.

Pentru ce este folosit Ripple Romania?

Comision de schimb redus. Există multe valute care nu pot fi convertite direct una în celălaltă. Deci, băncile trebuie să folosească dolarul american ca mediator. Deci, există un comision dublu: convertirea monedei A la USD și USD la moneda B. Ripple este și un mediator, dar mult mai ieftin decât USD.

Tranzacții internaționale rapide. Durata medie a tranzacției este de 4 secunde. Comparați-l cu o oră sau mai mult pentru Bitcoin și câteva zile pentru sistemele bancare obișnuite. Se presupune că Ripple va înlocui sistemul SWIFT, cât de curînd, tocmai datorită rapidității tranzacțiilor financiare.

Ecosistemul plăților. Utilizatorul poate emite, în principiu, propria monedă pentru tranzacție rapidă și ieftină. De exemplu, se poate crea o monedă pentru a cumpăra și a vedea viniluri vintage sau cifre de acțiune între colecționari.

Care sunt beneficiile Ripple?

  • Este conceput inițial ca un sistem de plăți de zi cu zi, deci are mult mai multă putere decât Bitcoin. Ca rezultat, tranzacțiile sunt mult mai rapide și mai ieftine.
  • A început ca o organizație oficială, deoarece accentul său principal este să fie utilizat de bănci. Deci, nu este vorba despre controale multiple de reglementare, ca la alte crypto investment.
  • Are capacitatea de a fi schimbat în orice valută sau valoroasă (ca aurul) cu o comision minimal unificat.

Ce bănci susțin moneda: Santander, Axis Bank, Yes Bank, Westpac, Uni Credit, NBAD, UBS.

Este o investiție bună?

Nu există o investiție 100% sigură și fiecare decizie are riscurile sale. În orice caz, depinde de dumneavoastră să alegeți. Cu toate acestea, mai jos sunt câteva argumente pro și contra pentru a vă ajuta.

Pro:

Așa cum am subliniat mai sus, Ripple este o organizație oficială ce se bucură de încrederea multor bănci. Nu este o altă lansare a tehnologiei Blockchain, de la o companie no-name.

Fără inflație. Toate jetoanele sunt minate inițial și există deja.

Cu cât mai multe bănci o utilizează ca platformă de tranzacționare, cu atât este mai mare valoarea XRP. Dacă într-o zi, toate băncile vor decide să-l folosească ca monedă bancară unică în loc să proceseze schimburi valutare redundante se va face o avere frumoasă pentru toate persoanele care au investit în Ripple.

Contra:

Este foarte centralizat. Întreaga idee a criptocurrency-ului este de a evita controlul centralizat. Pe măsură ce jetoanele sunt deja extrase, dezvoltatorii Ripple pot decide când și cât să elibereze sau să nu elibereze. Deci, este în principiu ca și cum ați investi într-o bancă.

În plus față de centalizare, astăzi este destul de mult un monopol, mai ales ca Ripple Labs deține 61 la sută din monede.

Este o sursă deschisă – foarte inteligentă, dar odată ce codul este accesibil, există o bună șansă ca mulți oameni să încerce să-l spargă și, cel mai probabil, unii dintre ei chiar ar reuși.

De ce este criticat?

Deși există o listă lungă de bănci foarte respectabile care intenționează să utilizeze platforma, potrivit Financial Times, cele mai multe dintre ele se află încă în stadiul de testare. Cei care tranzacționează bani reali folosesc platforma, dar nu tokenul. Deci, poate băncile „nu sunt așa de interesate în Ripple”.

Acesta vă poate îngheța tranzacțiile. Cel mai mare exemplu este atunci când Jed McCaleb, fondatorul laboratoarelor RippleLabs, a încercat să vândă Ripple cu peste un milion de dolari. Tranzacția a fost inversată. Există zvonuri că Jed a încălcat contractul, chiar dacă posibilitatea de înghețare a unei tranzacții este împotriva principiilor de bază ale criptocurrency-ului.

TopPay

Dacă vrei să-ți alimentezi contul de casino simplu, sigur și rapid, atunci…
Laura Paraschiv - iulie 16, 2024

Google Pay

Această metodă este soluția modernă pentru plăți rapide și sigure. Dacă te-ai…
Laura Paraschiv - iulie 15, 2024
banner plata abon

Abon

Metoda plată Abon este o inovație în lumea tranzacțiilor online. Poate te…
Laura Paraschiv - iulie 11, 2024

Autor