c├ót este ethereum pre╚Ť

Tot ce trebuie să știi despre criptomoneda Ethereum

5/5 - (6 votes)
Mirela - septembrie 17, 2021

Criptomonedele c├ó╚Ötig─â din ce ├«n ce mai mult─â popularitate ╚Öi nu este de mirare c─â tot mai mul╚Ťi oameni investesc ├«n valuta virtual─â. Descoper─â aici tot ce trebuie s─â ╚Ötii despre pre╚Ť Ethereum, minare, tranzac╚Ťii Ethereum, dar, mai ales, c├ót de sigur este s─â investe╚Öti ├«n aceast─â moned─â.

Ce este Ethereum?

Pe scurt, putem spune c─â este o tehnologie cu care po╚Ťi trimite criptomonede oricui ╚Öi oriunde. Se bazeaz─â pe tehnologia blockchain, care te ajut─â s─â cumperi, s─â stochezi ╚Öi s─â tranzac╚Ťionezi criptomonede. De fapt, despre se spune c─â este ÔÇ×blockchain-ul programabil al lumiiÔÇŁ. Acest lucru ├«nseamn─â c─â este de fapt o pia╚Ť─â cu aplica╚Ťii, jocuri ╚Öi servicii unde datele tale personale sunt ├«n siguran╚Ť─â.

Este a╚Öadar aproximativ ca o banc─â, diferen╚Ťa fiind c─â este o platform─â software descentralizat─â ce are ca monede de schimb criptomonedele. Moneda acestei tehnologii se mai nume╚Öte ╚Öi ETH sau Ether, deci o vei vedea ╚Öi sub aceste nume. Mai mult dec├ót at├ót, pe platform─â po╚Ťi tranzac╚Ťiona mai multe tipuri de criptomonede, chiar ╚Öi Bitcoin.

Proiectul a fost ├«nceput de Vitalik Buterin, plec├ónd tocmai de la ideea de a crea o platform─â mai simpl─â, care s─â fie utilizat─â de mai mul╚Ťi oameni. A fost lansat la data de 24 iulie 2014. Astfel, schimbul ├«ntre monede este mai simplu, mai rapid ╚Öi mai direct, cu ajutorul Contractelor Inteligente (Smart Contracts). Cu acestea, po╚Ťi procesa diferite tranzac╚Ťii profitabile pentru tine baz├óndu-te pe Ethereum pre╚Ť, care au loc ├«n EVM (Ethereum Virtual Machine). Cump─âr─â Ethereum ├«n mod simplu cu aceste instrumente puse la dispozi╚Ťie de platform─â!

Ce este un contract ÔÇ×smartÔÇŁ?

Contractul inteligent este doar o fraz─â folosit─â pentru a descrie un cod de computer care poate facilita schimbul de bani, con╚Ťinut, proprietate, ac╚Ťiuni sau orice altceva de valoare. C├ónd ruleaz─â pe blockchain, un contract smart devine ca un program de calculator care func╚Ťioneaz─â automat ╚Öi care se execut─â automat, atunci c├ónd sunt ├«ndeplinite anumite condi╚Ťii. Deoarece contractele inteligente se execut─â pe blockchain, func╚Ťioneaz─â exact a╚Öa cum este programat, f─âr─â nici o posibilitate de cenzur─â, nefunc╚Ťionare, fraud─â sau interferen╚Ťe cu ter╚Ťe p─âr╚Ťi.

De╚Öi toate blockchain-urile au capacitatea de a procesa codul, cele mai multe sunt foarte limitate. Ethereum este diferit. ├Än loc s─â ofere un set de opera╚Ťiuni limitate, Ethereum le permite dezvoltatorilor s─â creeze orice opera╚Ťiune doresc. Aceasta ├«nseamn─â c─â dezvoltatorii pot construi mii de aplica╚Ťii diferite, care dep─â╚Öesc tot ceea ce am v─âzut ├«nainte.

Ethereum are c├óteva capabilit─â╚Ťi extraordinare. Unul dintre ele este c─â pute╚Ťi construi contracte inteligente. Este fix ceea ce ├«╚Ťi imaginezi c─â reprezint─â. Este un contract care se execut─â de sinest─ât─âtor, iar contractul se ocup─â de implementare, gestionare, executare ╚Öi plat─â.

Ce aplica╚Ťii sunt ├«n curs de dezvoltare pe Ethereum?

Platforma Ethereum este utilizat─â pentru a crea aplica╚Ťii ├«ntr-o gam─â larg─â de servicii ╚Öi industrii. Dezvoltatorii sunt ├«nc─â pe un teritoriu necunoscut, deci este greu s─â ╚Ötim ce aplica╚Ťii vor reu╚Öi ╚Öi care vor e╚Öua. Iat─â c├óteva proiecte interesante.

 • Weifund ofer─â o platform─â deschis─â pentru campaniile de publicitate care utilizeaz─â contracte inteligente. Aceasta permite ca contribu╚Ťiile s─â fie transformate ├«n active digitale cu contract, care pot fi utilizate, tranzac╚Ťionate sau v├óndute ├«n cadrul ecosistemului Ethereum.
 • Uport ofer─â utilizatorilor o modalitate sigur─â ╚Öi convenabil─â de a-╚Öi controla complet identitatea ╚Öi informa╚Ťiile personale. ├Än loc s─â se bazeze pe institu╚Ťiile guvernamentale ╚Öi s─â renun╚Ťe la identitatea lor unor ter╚Ťe p─âr╚Ťi, utilizatorii ├«i controleaz─â pe cei care ├«╚Öi pot accesa ╚Öi utiliza datele ╚Öi informa╚Ťiile personale.
 • BlockApps ├«ncearc─â s─â ofere cea mai u╚Öoar─â cale pentru ca ├«ntreprinderile s─â construiasc─â, s─â gestioneze ╚Öi s─â implementeze aplica╚Ťii de tip blockchain. De la dovada conceptului p├ón─â la sistemele complete de produc╚Ťie ╚Öi integrarea cu sistemele mo╚Ötenite, Blockapps ofer─â toate instrumentele necesare pentru a crea aplica╚Ťii blockchain private, semi-private ╚Öi publice.
 • Provenienta foloseste Ethereum pentru a face mai transparente lan╚Ťurile de aprovizionare opace. Urm─ârind originile ╚Öi istoricul produselor, proiectul vizeaz─â construirea unui cadru deschis ╚Öi accesibil de informa╚Ťii, astfel ├«nc├ót consumatorii s─â poat─â lua decizii ├«n cuno╚Ötin╚Ť─â de cauz─â atunci c├ónd cump─âr─â produse.
 • Augur este o platform─â de pia╚Ť─â open-source de previziune ╚Öi prognoz─â, care permite oricui s─â prevad─â evenimente ╚Öi s─â fie recompensat pentru c─â le-a prezis corect. Predic╚Ťiile privind viitoarele evenimente din lumea real─â, cum ar fi cine va c├ó╚Ötiga urm─âtoarele alegeri americane, se vor desf─â╚Öura prin tranzac╚Ťionarea ac╚Ťiunilor virtuale. Dac─â o persoan─â cump─âr─â ac╚Ťiuni ├«ntr-o predic╚Ťie c├ó╚Ötig─âtoare, primesc recompense monetare.

De ce a mai ap─ârut ├«nc─â o criptomoned─â pe pia╚Ť─â?

Poate ╚Ötii deja foarte bine c─â se g─âsesc deja foarte multe criptomonede pe pia╚Ť─â. Poate te ├«ntrebi de ce mai era nevoie de ├«nc─â una. Aceast─â moned─â are unele caracteristici ce o fac s─â ias─â ├«n eviden╚Ť─â, cum ar fi, de exemplu, timpul foarte mic de tranzac╚Ťionare. Procesul ├«╚Ťi ia doar c├óteva secunde, comparativ cu cele c├óteva minute, c├ót dureaz─â multe alte tranzac╚Ťii cu criptomonede. Tehnologia blockchain men╚Ťionat─â mai sus ajut─â la rapiditatea tranzac╚Ťiilor cu monede virtuale, unde po╚Ťi profita rapid de un Ethereum pre╚Ť bun. Este astfel mai eficient la Ethereum tranzac╚Ťii dec├ót alte monede precum Bitcoin. Mai multe despre ce este moneda Bitcoin afli ├«n articolul din link.

Mai mult dec├ót at├ót, tehnologia permite mai multe ac╚Ťiuni ╚Öi nu doar folosirea monedei ETH ca schimb pentru Ethereum tranzac╚Ťii. Astfel, platforma poate fi folosit─â inclusiv drept contract, spre exemplu ├«n cazul tranzac╚Ťiilor imobiliare. Cu aceasta, se face mai avantajos pentru companiile mari.

Exist─â beneficii ╚Öi ├«n ceea ce prive╚Öte procesul de minare Ethereum. Vei fi recompensat pe baza unui algoritm ÔÇŁproof-of-workÔÇŁ (dovada muncii) numit Ethash. Vom discuta mai multe despre minare Ethereum ├«ntr-o sec╚Ťiune special─â, unde vei ├«nv─â╚Ťa ╚Öi cum s─â profi╚Ťi de Ethereum pre╚Ť.

Este Ethereum similar cu Bitcoin? Da, dar nu chiar.

La fel ca Bitcoin, Ethereum este o re╚Ťea public─â blockchain. De╚Öi exist─â diferen╚Ťe tehnice semnificative ├«ntre cele dou─â, distinc╚Ťia cea mai important─â pe care trebuie s─â o remarc─âm este c─â Bitcoin ╚Öi Ethereum difer─â substan╚Ťial ├«n scopul utiliz─ârii ╚Öi capacitate. Bitcoin ofer─â o singur─â aplica╚Ťie special─â a tehnologiei de tip blockchain, ╚Öi-anume un sistem electronic de generare de numerar peer-to-peer, care permite pl─â╚Ťile online Bitcoin. ├Än timp ce Bitcoin blockchain este folosit pentru a urm─âri proprietatea monedei digitale (bitcoins), blockchain-ul Ethereum se concentreaz─â pe rularea codului de programare a oric─ârei aplica╚Ťii descentralizate.

├Än blockchain-ul Ethereum, ├«n loc de minerit pentru bitcoin, minerii lucreaz─â pentru a c├ó╚Ötiga Ether, un tip de cripto-token care alimenteaz─â re╚Ťeaua. Dincolo de o criptocurrency comercializabil─â, Ether-ul este, de asemenea, utilizat de dezvoltatorii de aplica╚Ťii pentru a pl─âti taxele ╚Öi serviciile de tranzac╚Ťionare pe re╚Ťeaua Ethereum. Exist─â un al doilea tip de jeton, care este folosit pentru a pl─âti taxele minerilor pentru inclusiv tranzac╚Ťii ├«n blocul lor, acesta este numit ÔÇ×gazÔÇŁ, iar fiecare execu╚Ťie a contractului smart necesit─â o anumit─â cantitate de gaz, pentru a atrage mineri s─â-l pun─â ├«n blocul de blocuri.

„Bitcoin este ├«n primul r├ónd o moned─â; aceasta este o aplica╚Ťie particular─â a blockchain-ului. Cu toate acestea, este departe de singura aplica╚Ťie. Pentru a lua un exemplu trecut de o situa╚Ťie similar─â, e-mailul este o utilizare particular─â a internetului ╚Öi cu siguran╚Ť─â a ajutat la popularizarea acestuia, dar sunt multe altele „. Dr. Gavin Wood, co-fondator Ethereum

Ethereum pre╚Ť: c├ót poate costa moneda digital─â?

Pre╚Ťurile criptomonedelor variaz─â foarte mult, iar cu Ethereum pre╚Ť, lucrurile nu stau diferit. Monedele digitale sunt foarte volatile ╚Öi destul de imprevizibile, dar cu pu╚Ťin─â cunoa╚Ötere, po╚Ťi profita de pe urma acestor caracteristici. Un curs Ethereum poate fi variabil, deci este esen╚Ťial s─â ├«n╚Ťelegi riscurile ├«n tranzac╚Ťionarea lor. De asemenea, se pare c─â aceast─â volatilitate de Ethereum pre╚Ť nu va ├«nceta ├«n viitorul apropiat, mai ales din cauza (sau datorit─â) cererii ├«n cre╚Ötere la nivel mondial.

Pre╚Ť Ethereum minim pe 2020 a fost 482 RON, iar ├«n 2021, maximul de pre╚Ť Ethereum a fost undeva la 16.000 RON. Dup─â cum po╚Ťi vedea, fluctua╚Ťia curs Ethereum este incredibil de mare, deci trebuie s─â fii foarte atent la Ethereum pre╚Ť atunci c├ónd decizi s─â tranzac╚Ťionezi cu aceast─â moned─â. De fapt, trebuie s─â ai ├«n vedere orice alt─â moned─â digital─â, ├«ntruc├ót varia╚Ťiile sunt mari la toate.

├Än prezent, adic─â ├«n mijlocul lunii iunie 2021, Ethereum pre╚Ť este de 10.398 RON. Valoarea maxim─â a acestui an, cea men╚Ťionat─â pu╚Ťin mai sus, a fost atins─â undeva la mijlocul lunii mai. Deci ├«n doar o lun─â de zile, pre╚Ť Ethereum a sc─âzut cu circa 6.000 RON. A fost ╚Öi mai jos dec├ót este acum ├«n decursul acestei luni, ╚Öi este posibil s─â mai creasc─â din nou pe viitor.

Cum cump─âr Ethereum acas─â?

Metoda de tranzac╚Ťionare a acestei criptomonede este simpl─â. Exist─â multe site-uri din care po╚Ťi cump─âra Ethereum Rom├ónia ╚Öi unde po╚Ťi s─â-╚Ťi faci cont u╚Öor. Pe aceste site-uri po╚Ťi urm─âri ╚Öi cursul Ethereum pre╚Ť ╚Öi multe alte informa╚Ťii care te vor ajuta ├«n toate procesele de care ai nevoie.

Un astfel de exemplu este Tradesilvania. Este simplu de folosit ╚Öi cu multe func╚Ťionalit─â╚Ťi care te va ajuta s─â profi╚Ťi de un pre╚Ť Ethereum c├ót mai bun. Ai la dispozi╚Ťie un portofel, un exchange unde tranzac╚Ťionezi modele virtuale ├«n mai multe feluri ╚Öi ai multiple metode de plat─â. Este o platform─â simpl─â ╚Öi intuitiv─â, ideal─â pentru cei care nu au experien╚Ť─â ├«n tranzac╚Ťiile cu criptomonede. De asemenea, are multe tutoriale care ├«╚Ťi vor r─âspunde ├«n detaliu la ├«ntrebarea ÔÇ×cum cump─âr Ethereum?ÔÇŁ.

O alt─â platform─â este XTB, unde po╚Ťi deschide un cont foarte rapid ╚Öi care te ├«nva╚Ť─â tot ce trebuie s─â ╚Ötii despre tranzac╚Ťiile online cu toate aceste criptomonede. ├Ä╚Ťi va ar─âta ╚Öi tot ce este nevoie s─â cuno╚Öti despre fluctua╚Ťiile Ethereum pre╚Ť.

Cererea pentru Ethereum, în continuă creștere

A╚Öa cum se ├«nt├ómpl─â ├«n orice situa╚Ťie din orice pia╚Ť─â, nici aici cererea nu coincide cu disponibilitatea criptomonedei. Modific─ârile la pre╚Ť Ethereum sunt ├«n func╚Ťie de aceast─â cerere, iar fluctua╚Ťiile Ethereum pre╚Ť urmeaz─â acela╚Öi principiu ca la pie╚Ťele tradi╚Ťionale. Cu c├ónd cererea este mai crescut─â (comparativ cu alte criptomonede), cu at├ót pre╚Ťul va cre╚Öte. Dac─â interesul pentru aceast─â criptomoned─â va sc─âdea, atunci ╚Öi Ethereum pre╚Ť va deveni mai mic.

Desigur, mai sunt ╚Öi al╚Ťi factori care influen╚Ťeaz─â Ethereum pre╚Ť, iar unul dintre cei mai importan╚Ťi este chiar aplicabilitatea ├«n via╚Ťa real─â. Cu c├ót are mai multe func╚Ťii reale/practice, cu at├ót pre╚Ťul ei va cre╚Öte. De asemenea, poate cre╚Öte ╚Öi stabilitatea acesteia, iar spre deosebire de alte monede virtuale, situa╚Ťia este destul de bun─â ├«n cazul acesta.

Fluctua╚Ťii pre╚Ť Ethereum

Continu─âm discu╚Ťia de mai sus, referindu-ne strict la fluctua╚Ťia Ethereum pre╚Ť. Dup─â cum ai v─âzut, fluctua╚Ťiile Ethereum pre╚Ť sunt considerabile, chiar dac─â este considerat─â o criptomoned─â stabil─â. De la 500 RON la 16.000 RON ├«ntr-un an, diferen╚Ťa este masiv─â. ├Än acela╚Öi timp, acestea sunt extremele. Nu vei vedea fluctua╚Ťii Ethereum pre╚Ť at├ót de mari de la o zi sau de la o s─âpt─âm├ón─â la alta.

Publicitatea este un alt factor care influen╚Ťeaz─â fluctua╚Ťia Ethereum pre╚Ť. Este de la sine ├«n╚Ťeles c─â felul ├«n care privesc oamenii o anumit─â criptomoned─â are o influen╚Ť─â asupra comportamentului acestora. Un exemplu marcant ├«n acest sens este reprezentat de declara╚Ťiile lui Elon Musk despre Dogecoin, o alt─â moned─â digital─â.

Cum se fac tranzac╚Ťii cu Ethereum acas─â?

Tranzac╚Ťiile cu aceast─â criptomoned─â sunt foarte simple ╚Öi pot fi f─âcute de oriunde: din metrou, din confortul casei tale sau ├«n pauza de la serviciu. A╚Öa cum am men╚Ťionat mai sus, exist─â mai multe platforme prin care po╚Ťi s─â tranzac╚Ťionezi aceast─â moned─â digital─â pentru a profita de un Ethereum pre╚Ť bun, precum Tradesilvania ╚Öi XTB ( mai exact pe platforma xStation). Ambele au ╚Öi aplica╚Ťii mobile, disponibile at├ót pe Android c├ót ╚Öi pe iOS.

Metodele pot diferi pu╚Ťin de la caz la caz, ├«n func╚Ťie de interfa╚Ť─â. Principiile sunt ├«ns─â acelea╚Öi ╚Öi ai dou─â op╚Ťiuni mari de tranzac╚Ťionare care ╚Ťin ├«n principal de Ethereum pre╚Ť.

 • Achizi╚Ťionare ╚Öi v├ónzare: achizi╚Ťionezi criptomoneda la Ethereum pre╚Ť prezent la o platform─â de schimb. Apoi, a╚Ötep╚Ťi s─â creasc─â pre╚Ťul pentru a vinde. Aceasta este o metod─â simpl─â de a genera profit ╚Öi de a c├ó╚Ötiga bani reali.
 • Po╚Ťi folosi ╚Öi CFD (contracte pentru diferen╚Ť─â). Se bazeaz─â tot pe diferen╚Ťa de Ethereum pre╚Ť, dar sub forma unui contract financiar care are loc ├«ntre un investitor ╚Öi un broker. Este o metod─â mai complicat─â, dar mai avantajoas─â, av├ónd ├«n vedere c─â ai mai mult─â flexibilitate.

Cum minez Ethereum?

Procesul de minare Ethereum este diferit fa╚Ť─â de cel de tranzac╚Ťionare, unde trebuie doar s─â speculezi fluctua╚Ťia de Ethereum pre╚Ť. Acesta presupune crearea unui bloc de tranzac╚Ťii. Acesta trebuie ad─âugat la r├óndul lui ├«n blockchain-ul Ethereum. ├Än esen╚Ť─â, este nevoie de calculator Ethereum care s─â ├«╚Öi foloseasc─â capacitatea de procesare pentru generarea acestor blocuri. Vei mai vedea ╚Öi termenii de mineri Ethereum. Un miner este un Ethereum calculator care rezolv─â ÔÇ×puzzle-uriÔÇŁ pentru producerea blocurilor. Acestea servesc ╚Öi ca modalitate eficient─â de a proteja re╚Ťeaua de atacuri cibernetice.

Pentru a mina, ai nevoie de un computer specializat ╚Öi de mult curent electric. Astfel de activit─â╚Ťi consum─â destul de mult din cauza capacit─â╚Ťii mari de procesare. Echipamentul trebuie rulat continuu ╚Öi trebuie s─â fie performant. A╚Öadar, se va folosi indiferent de varia╚Ťia de Ethereum pre╚Ť.

Cerin╚Ťele au crescut destul de mult, astfel c─â un calculator obi╚Önuit nu mai poate mina eficient. De aceea, exist─â 2 tipuri de hardware speciale pentru minare Ethereum: GPU (unitate de procesare grafic─â) ╚Öi ASIG (circuit integrat). Procesoarele obi╚Önuite de calculator (CPU) nu mai sunt rentabile pentru c─â nu mai sunt suficient de puternice pentru a fi Ethereum calculator. Acestea se mai numesc ╚Öi ÔÇŁrigÔÇŁ.

Sunt echipamente speciale pentru minare Ethereum, care au o capacitate ridicat─â de procesare. Din nou, ne vedem nevoi╚Ťi s─â te aten╚Ťion─âm cu privire la sursa de curent electric. Nu doar c─â va consuma foarte mult, dar este posibil ca instala╚Ťia electric─â din casa ta (dac─â decizi c─â asta e loca╚Ťia) s─â nu reziste. ├Än afar─â de aceste echipamente, mai ai nevoie de curent ╚Öi pentru alte aparate care consum─â mult (ma╚Öin─â de sp─âlat ╚Öi aspirator).

C├ót despre cost, un Rig Ethereum pre╚Ť poate ajunge ╚Öi la 20.000 RON. A╚Öadar, este destul de scump, deci necesit─â o investi╚Ťie major─â din partea ta pentru un Ethereum calculator. Este nevoie s─â te informezi foarte bine ├«nainte de a face alegerea. Apoi, mai ai nevoie ╚Öi de un software special care s─â ruleze mineritul. Este un client care se va conecta la re╚Ťea. Desigur, ai nevoie de o conexiune stabil─â la internet. O metod─â des folosit─â de utilizatori este s─â se asocieze ├«n ÔÇ×bazine miniereÔÇŁ. Puterea de calcul se ├«nsumeaz─â, iar c├ó╚Ötigurile ├«n criptomonede se ├«mpart la fiecare ├«n func╚Ťie de contribu╚Ťie, atunci c├ónd un Ethereum pre╚Ť este convenabil.

Cât de sigură este criptomoneda Ethereum?

Comparativ cu alte monede, aceasta este stabil─â. De╚Öi fluctua╚Ťia este destul de mare, ╚Öi Ethereum pre╚Ť poate varia foarte mult. Acest curs Ethereum instabil este normal, dar datorit─â tehnologiei blockchain, lucrurile pot fi ╚Ťinute c├ót de c├ót sub control.

A╚Öa cum am spus ╚Öi la ├«nceputul articolului, este mai mult dec├ót o moned─â virtual─â unde trebuie s─â urm─âre╚Öti Ethereum pre╚Ť. Este o modalitate prin care po╚Ťi crea o afacere. Reduce costurile de coordonare ├«ntre mai multe p─âr╚Ťi, este eficient─â ╚Öi are o re╚Ťea securizat─â. A╚Öadar, po╚Ťi investi atunci c├ónd cuno╚Öti suficient de multe aspecte pentru a te descurca c├ót mai bine ╚Öi pentru a evita pierderile mari. Exist─â ╚Öi anumite platforme de tranzac╚Ťionare care te pot ajuta ├«n acest sens. Afl─â mai multe despre eToro p─âreri!

Care sunt beneficiile unei platforme descentralizate Etherium?

Deoarece aplica╚Ťiile descentralizate func╚Ťioneaz─â pe blockchain, acestea beneficiaz─â de toate propriet─â╚Ťile, pe care le men╚Ťion─âm, mai jos:

 • Imuabilitate – O ter╚Ť─â parte nu poate modifica datele.
 • Imposibilitatea copruperii sau fraud─ârii – Aplica╚Ťiile se bazeaz─â pe o re╚Ťea format─â ├«n jurul principiului consensului, f─âc├ónd imposibil─â cenzura.
 • Siguran╚Ť─â – f─âr─â un punct central ╚Öi securizat prin criptografie, aplica╚Ťiile sunt bine protejate ├«mpotriva atacurilor de tip hacking ╚Öi a activit─â╚Ťilor frauduloase.
 • Func╚Ťionare permanent─â – Aplica╚Ťiile nu pot fi date jos ╚Öi nu pot fi niciodat─â oprite.

Care este dezavantajul aplica╚Ťiilor descentralizate de Ethereum?

├Än ciuda faptului c─â aduc mai multe beneficii, aplica╚Ťiile descentralizate nu sunt lipsite de importan╚Ť─â. Deoarece codul de contract inteligent este scris de oameni, contractele inteligente sunt la fel de bune ca ╚Öi cei care le scriu.

Erori de cod sau omisiuni pot duce la ac╚Ťiuni adverse neprev─âzute. Dac─â o eroare ├«n cod devine exploatat─â, nu exist─â un mod eficient ├«n care un atac sau o exploatare pot fi oprite, altul dec├ót ob╚Ťinerea unui consens de re╚Ťea ╚Öi rescrierea codului de baz─â. Acest lucru contravine esen╚Ťei blockchain-ului care este menit s─â fie imuabil. De asemenea, orice ac╚Ťiune ├«ntreprins─â de o parte central─â ridic─â ├«ntreb─âri serioase cu privire la natura descentralizat─â a unei cereri.

Descoper─â mai multe tipuri de investi╚Ťii!

Concluzii

Investi╚Ťia ├«n criptomonede nu trebuie s─â se fac─â ÔÇ×dup─â urecheÔÇŁ. Inform├óndu-te, vei ├«n╚Ťelege c├ót mai bine tot procesul de minare Ethereum ╚Öi tranzac╚Ťiile bazate pe fluctua╚Ťia de Ethereum pre╚Ť. Diferen╚Ťele mari de valoare Ethereum sunt foarte importante ╚Öi trebuie luate ├«n considerare de fiecare dat─â c├ónd realizezi Ethereum tranzac╚Ťii. Sunt foarte mul╚Ťi termeni cu care trebuie s─â te familiarizezi pentru a avea succes ├«n tranzac╚Ťiile tale ╚Öi pentru a face bani.

Dup─â cum ai v─âzut, este o investi╚Ťie ├«n timp ╚Öi ├«n bani (dac─â dore╚Öti minare Ethereum trebuie s─â ai calculator Ethereum). Dac─â vei prinde un pre╚Ť Ethereum bun, vei putea scoate investi╚Ťia foarte rapid ╚Öi po╚Ťi c├ó╚Ötiga astfel mul╚Ťi bani pe internet. A╚Öadar, investe╚Öte ├«n aceast─â criptomoned─â acas─â pentru un venit sporit!

blank

Gets Bet App: joacă oricând pe Android și iOS

Recent, a fost lansat─â Gets Bet app care ofer─â juc─âtorilor posibilitatea de…
Mirela - mai 18, 2022
blank

Ruletă și blackjack la Gets Bet Live, alături de dealeri reali

S─â te joci live nu a fost niciodat─â mai u╚Öor ╚Öi distractiv!…
Mirela - mai 17, 2022
blank

Metode de plată pentru depunere și retragere Getsbet

Getsbet pune la dispozi╚Ťia juc─âtorilor s─âi o gam─â larg─â de metode de…
Mirela - mai 17, 2022