ce este moneda virtuală bitcoin

De unde cumperi Bitcoin și cum faci bani cu Bitcoin (2022)

5/5 - (1 vote)

Bitcoinul este una dintre cele mai vechi monede virtuale, dar și una dintre cele care au rezistat cel mai mult pe piață. De-a lungul timpului, au fost persoane care au investit în această criptomonedă pentru a se îmbogăți. Tocmai de aceea, prețul bitcoin a avut fluctuații destul de mari, ajungând în prezent ca o monedă să fie echivalentul a aproximativ 29.000 de euro. Descoperă cum și de unde cumperi Bitcoin, cum faci bani cu Bitcoin, dar și alte informații despre ce este moneda virtuală Bitcoin și Bitcoin păreri de la investitori!

Ce este moneda Bitcoin și cum funcționează

În zilele noastre, cu siguranță sunt persoane care încă se mai întreabă „Ce este moneda Bitcoin?”, deși subiectul este unul de interes de câțiva ani de zile. Bitcoinul este o monedă digitală ce nu are un singur administrator și nici nu aparține unei bănci centrale care să o recunoască drept monedă de schimb.

De Reținut!
Moneda Bitcoin poate fi transferată de la un utilizator la altul printr-un sistem ce nu necesită alți intermediari – prin rețeaua PTP (peer-to-peer).

Moneda Bitcoin avea să apară în atenția investitorilor, dar și a altor persoane interesate de subiectul criptomonedelor în anul 2009, atunci când a fost inventată. Bitcoin a început deja să fie utilizat la început de un segment mai mic de persoane (deoarece fenomenul era nou și nu mulți aveau încredere în monedele virtuale), iar după aceea a devenit din ce în ce mai accesată și populară.

Este și motivul pentru care Bitcoin preț a crescut, gradual, e drept, bucurându-se în prezent de o evoluție uriașă. În comparație cu alte criptomonede mai noi, Ethereum de exemplu, Bitcoin are o istorie mult mai amplă.

De Reținut!
Moneda virtuală Bitcoin în România este foarte simplu de folosit, iar pentru acest lucru nu trebuie să depui un efort prea mare pentru a înțelege procesul sau mecanismul de funcționare. Un simplu utilizator va percepe această monedă virtuală ca pe o aplicație ce pune la dispoziție un portofel electronic, din care acesta poate trimite către o altă persoană bitcoins sau poate primi de la o altă persoană.

În cazul în care ești interesat ce se întâmplă în spatele cortinelor, cu rețeaua Bitcoin, lucrurile le poți percepe puțin mai dificil, însă nu sunt foarte complicate. Rețeaua sau registrul Bitcoin preț reprezintă un fel de bază de date, numit blockchain, ce conține informații despre fiecare tranzacție făcută (de la prima tranzacție, până la cea mai recentă).

Bitcoin funcționează cu ajutoul tehnologiei blockchain, caracteristic tuturor criptomonedelor, fiind un serviciu complementar pentru partea de monede virtuale care poate avea dublu rol. Pe de o parte te ajută să ai un portofel electronic pentru criptomonede și să faciliteze aceste tranzacții Bitcoin ce rezultă din schimbul dintre diferite monede virtuale, iar pe de altă parte îți oferă informații utile legate de lumea Bitcoin, de evoluția monedei și datele grafice prin care poți afla ce preț are un bitcoin in diferite momente în care ești interesat de acest aspect.

Chiar dacă nu folosește o modalitate de validare de la o organizație financiară fizică, deoarece este un program de software, serviciul de Blockchain este unul foarte sigur și te poate ajuta să faci tranzacții la un preț bun.

De Reținut!
Atunci când faci o tranzacție bitcoin România sau în orice altă parte a lumii, trebuie să știi că siguranța și rapiditatea sunt date de sistemul blockchain, care se asigură că toate datele sunt criptate într-un lanț de tip bloc și că se respectă întocmai datele tranzacției. De asemenea, are acces la un istoric al tranzacțiilor anterioare pentru a le ierarhia și prioritiza în ordine cronologică.

Moneda Bitcoin arată ca o rețea descentralizată de colegi care păstrează un consens despre conturi și balanțe; este mai mult o monedă decât numerele pe care le vedeți în contul dvs. bancar. Ce sunt aceste numere dacă nu intrări într-o bază de date – o bază de date care poate fi schimbată de persoane pe care nu le vedeți și de reguli pe care nu le cunoașteți?

Practic, monedele crypto sunt intrări despre token în bazele de date consensuale descentralizate. Acestea se numesc curbe CRYPTO, deoarece procesul de conservare este asigurat de criptografie puternică. Acest tip de monede sunt construite pe criptografie. Nu sunt asigurate de oameni sau de încredere, ci de matematică. Este mult mai probabil ca un asteroid să cadă în casa ta decât să fie compromisă o adresă.

Moneda Bitcoin: simbol și subdiviziuni

Bitcoinul are un simbol destul de recognoscibil, cel puțin în comparație cu alte monede virtuale. ₿ este simbolul pe care îl vei recunoaște numaidecât, mai ales că designul prezintă 2 dintre cele mai importante caracteristici ale criptomonedei.

Logo-ul sau simbolul este format din litera „B” care cine de la Bitcoin, precum și câteva linii situate în extremitățile literei ce pot fi ușor asociate cu simbolul dolarului. De-a lungul timpului, designul simbolului a suferit mai multe modificări, însă începând cu anul 2015, acesta a fost unanim acceptat.

În ceea ce privește subdiviziunile Bitcoin, acestea sunt de mai multe feluri și au valori diferite:

 • Centbicoin” care are valoarea de 0.01 bitcoins
 • Milibitcoin” sau „bitmil” ce are echivalentul a 0.001 bitcoins
 • Microbitcoin” ce echivalează 0.000001 Bitcoins
 • satoshi” reprezintă cea mai mică diviziune a unui bitcoin și are o valoare de 0.00000001 bitcoin
De Reținut!
Pentru ca o tranzacție să fie autentificată, este necesar să fie protejată de o semnătură digitală care conține datele despre transfer.

Proprietăți tranzacționale ale criptomonedei

 • Ireversibil: după confirmare, o tranzacție nu poate fi inversată. De nimeni. Nici tu, nici banca, nici președintele Statelor Unite, nici Satoshi, nici minerul tău. Nimeni. Dacă trimiteți bani, îi trimiteți. Punct. Nimeni nu vă poate ajuta, dacă v-ați trimis fondurile către un șarlat sau dacă un hacker le-a furat de pe computer. Nu există o plasă de siguranță.
 • Folosește pseudonime: Nici tranzacțiile, nici conturile nu sunt legate de identitățile din lumea reală. Primiți Bitcoins pe așa-numitele adrese, care sunt lanțuri aleatoare de aproximativ 30 de caractere. Deși este de obicei posibil să se analizeze fluxul tranzacțiilor, nu este în mod necesar posibil să se conecteze identitatea reală a utilizatorilor cu acele adrese.
 • Rapid și global: tranzacțiile sunt propagate aproape instantaneu în rețea și sunt confirmate în câteva minute. Deoarece se întâmplă într-o rețea globală de computere, ele sunt complet indiferente față de locația dvs. fizică. Nu contează dacă îi trimit un Bitcoin vecinului meu sau cuiva din cealaltă parte a lumii.
 • Siguranță: fondurile Cryptocurrency sunt blocate într-un sistem de criptografie publică. Numai proprietarul cheii private poate trimite criptocurrency. Criptografia puternică și magia numerelor mari fac imposibilă ruperea acestei scheme. O adresă Bitcoin este mai sigură decât Fort Knox.
 • Nu este nevoie de permis: Nu trebuie să cereți nimănui să folosească criptocurrency. Este doar un software pe care toată lumea îl poate descărca gratuit. După ce l-ați instalat, puteți primi și trimite Bitcoins sau alte monede. Nimeni nu te poate împiedica. Nu există portar.

Preț Bitcoin: cât poate costa un BTC

Cât costă Bitcoin în lei poate diferi de la o zi la alta datorită fluctuației prețului acestei monede virtuale. Chiar dacă nu poți ști despre Bitcoin preț exact, în prezent, poți afla și urmări evoluția acestei monede virtuale în orice moment, cu o simplă căutare. Pentru că preț Bitcoin poate fluctua dintr-un moment în altul, trebuie să verifici zilnic prețul monedei.

De Reținut!
Pentru a-ți face o idee despre cât costă Bitcoin, este util să știi că cel mai mare preț Bitcoin este de 59717,00 € și cel mai mic preț Bitcoin este de 51,30 €. Graficul prețului se poate modifica nu doar de la o zi la alta, dar și pe parcusul unei zile, ceea ce face tranzacționarea o adevărată provocare pentru investitori.

Astfel, poți câștiga foarte mult cu o investiție în BTC, dar poți pierde la fel de mult. Cert este că ai nevoie de câteva cunoștințe financiare pentru a lua deciziile potrivite la momentul potrivit. Bineînțeles, riscurile depind și de modul prin care decizi cum să faci bani cu Bitcoin, existând mai multe modalități pe care le vom prezenta în continuare articolului.

Investițiile în criptomonede pot fi asociate cu plasarea sau jucarea la bursă, dar cu proceduri mult mai simple și fără prea mari bătăi de cap. Pentru a face bani din cea mai veche criptomonedă trebuie să găsești momentul oportun de achiziție, în care să cumperi Bitcoin și să urmărești trendul ascendent sau nu pentru a putea vinde cu un preț mai mare față de cel de achiziție, pentru a face profit.

Deși procesul este unul foarte simplu, trebuie să ai suficientă răbdare și să te documentezi constant, să fii la curent cu noutățile din domeniu pentru a putea lua cele mai bune decizii și pentru a avea un avantaj din punct de vedere financiar.

Cum faci bani cu Bitcoin: 10 idei despre cum câștigi bani cu Bitcoin

Fiind cea mai veche metodă cripto de pe piață, există mai multe modalități de cum faci bani cu Bitcoin, fiecare modalitate având un anumit grad de dificultate și risc și necestând o investiție mai mare sau mai mică. Descoperă în continuare 10 idei în materie de cum faci bani din Bitcoin, indiferent de ce tip de investitor ești.

#1. Cumpără și tranzacționează BTC

O modalitate în materie de cum să faci bani din Bitcoin care presupune un risc ridicat este cumpărarea de BTC la un preț redus și vânzarea acestora atunci când prețul crește. Pentru această modalitate de cum să faci bani cu Bitcoin trebuie să știi cum și de unde cumperi Bitcoin.

Cum cumperi Bitcoin este un proces destul de simplu, care poate diferi în funcție de platforma de unde cumperi Bitcoin. Totuși, pașii generali sunt aproape aceiași indiferent de platformă. Iată cum cumperi Bitcoin în doar 3 pași:

1

Primul pas constă în alegerea unei platforme de încredere.

Este foarte important de unde cumperi Bitcoin, investitorii încurajuând doar folosirea platformelor sigure prin care tranzacțiile tale sunt sigure. Câteva dintre aceste platforme de încredere cel mai des recomandate sunt Coinbase, Binance, Tradesilvania sau Bitcoin România. Bineîntețeles, sunt și alte platforme sigure, doar asigură-te că citești câteva informații despre platforma de unde cumperi Bitcoin înainte de a o face.

2

Al doilea pas constă în deschiderea unui cont pe platforma de tranzacționare aleasă. 

Deschiderea unui cont pe o astfel de platformă este destul de simplă. Trebuie doar să introduci numele, prenumele, o adresă de e-mail și o parolă. Confirmi că ai 18 ani, apoi confirmi deschiderea contului prin accesarea link-ului primit pe mail, confirmi și numărul de telefon și mai introduci o serie de date personale. Acum contul este deschis.

3

Următorul pas constă în verificarea identității tale. 

O platformă care garantează siguranța tranzacțiilor îți va solicita și un act de idenitate pentru verificarea identității. Această procedură este comună tuturor proceselor care implică bani, iar Bitcoin nu reprezintă o excepție. Procesul este sigur și îl poți finaliza cu un buletinul sau pașaportul.

4

Apoi, alege o metodă de plată și alimentează-ți contul. 

De regulă, platformele de tranzacționare îți pun la dispoziție 2 metode de plată, cardul bancar și transferul bancar, dar poți beneficia și de alte metode de plată. Alege-o pe cea potrivită pentru tine, în funcție de comisioanele percepute, și urmează instrucțiunile afișate în funcție de metoda aleasă pentru a-ți alimenta contul.

5

În final, poți cumpăra BTC la prețul din momentul respectiv. 

Odată ce ți-ai alimentat contul, îți poți cumpăra BTC selectând din meniu unde apar toate criptomonedele moneda BTC, iar apoi vei apăsa butonul Cumpără și vei introduce suma pe care vrei să o investești în BTC. De regulă, în această pagină vei găsi toate detaliile despre tranzacție, cum ar fi cursul valutar și comisioanele percepute. Comisioanele diferă în funcție de fiecare platformă.

Acum că știi cum cumperi Bitcoin, trebuie să menționăm și că trebuie să alegi cu grijă momentul în care cumperi și vinzi moneda pentru a obține profit. Tranzacționarea pe Bitcoin poatge aduce atât câștiguri, cât și pierderi și nu ar trebui să iei decizii bazate pe presupuneri, ci pe cunoștințele și experiența ta ca trader.

Dacă ești începător, ar trebui să fii conștient și să-ți asumi riscul că poți pierde banii investiți, dar îți reamintim că în același timp îți poți multiplica investiția.

De Reținut!
Pentru a obține profit, important este să vinzi BTC la preț mai mare decât cel achiziționat, însă din moment ce prețul fluctuează foarte mult, ar trebui să te întrebi cât de mult ai vrea să obții și să nu pierzi oportunitatea de a vinde la un preț bun crezând că va mai crește prețul în timp, pentru că este posibil să crească dramatic prețul și să ajungi să vinzi la un preț mai mic decât cel achiziționat.

#2: Câștigă bani din minare Bitcoin

Poate au auzit acest termen sau poate încă te întrebi „Ce înseamnă minare bitcoin?”. Ei bine, în acest articol vei putea descoperi cum să faci bani cu Bitcoin prin minarea acestuia, o modalitate care îți poate aduce câștiguri uriașe, dar care implică un risc mediu spre mare, precum și o investiție destul de generoasă.

Minare Bitcoin presupune un proces care a drept scop puterea de calcul pentru diferite aspecte. Procesarea tranzacțiilor este unul dintre cele mai importante în acest sens, dar termenul de Minare facilitează și securitatea rețelei de Bitcoins și ajută ca informația să se propage la nivel general pentru toți utilizatorii rețelei.

De Reținut!
Acest proces se întâmplă și în cazul tranzacțiilor bancare obișnuite, însă, avantajul oferit de rețeaua BTC este dat de faptul că nu poate fi manipulat sau controlat de nicio entitate.

S-a propagat termenul de „minerit” pentru a se face o analogie cu activitatea pe care o fac minerii atunci când caută diverse metale, în special pe cele prețioase. În acest fel, poate fi mai bine înțeleasă procedura, iar spre deosebire de activitatea propriu-zisă de minerit după metale prețioase, procesul ce are loc în cazul Bitcoin preț aduce un avantaj incontestabil. Beneficiul este dat de faptul că se oferă o recompensă imediată în schimb IIL serviciilor de „minerit”.

Acum că ai înțeles mai bine cum funcționează acest termen, vei putea descoperi în continuare cum poți utiliza procedura în favoarea ta și cât și ce poți obține pentru Bitcoin miner preț.

În primul rând, este important de precizat faptul că orice posesor al acestor monede poate deveni un „miner”, dacă rulează un program sau un soft specializat acestei proceduri. Respectivul software înregistrează într-o bază de date toate tranzacțiile de tipul peer-to-peer și utilizează aceste date pentru a face calcule pentru operațiunile de procesare și confirmare a tranzacțiilor.

De Reținut!
Persoanele care se ocupă de minare Bitcoin sunt recompensați prin taxele percepute la tranzacție în cazul în care un utilizator dorește ca tranzacția să aibă loc mai rapid sau să fie prioritară. De asemenea, un miner de Bitcoin mai primește și bitcoins nou creați, în urma unei rate fixe.

Datele înregistrate de mineri vor fi incluse într-un bloc, împreună cu dovada efortului depus, urmând ca în funcție de aceste rezultate să fie recompensați. În situația în care există foarte multe persoane care se ocupă de mineritul Bitcoinilor, este mai dificil de a găsi blocuri care să le valideze activitatea și munca depusă, astfel încât să poată beneficia de plată.

Mineritul este un proces sigur, în primul rând pentru că blocul de date nu se poate manipula. În al doilea rând, softul este special făcut pentru a detecta ordinea cronologică a tranzacțiilor și pentru a investiga și remedia situația în care în două sau mai multe blocuri sunt găsite aceleași informații furnizate.

Deci, dacă vrei să știi cum faci bani din Bitcoin prin minare, trebuie să știi că ai nevoie de echipamente de minat care sunt destul de scumpe și care implică și costuri de energie electrică, precum și cunoașterea echipamentelor respective și a sistemelot hardware necesare. De asemenea, vei avea nevoie de un spațiu pentru stocarea aparatelor de minat. În total, este vorba de o investiție destul de mare, dar care îți poate aduce profit pe termen lung.

#3: Câștigă bani împrumutând moneda virtuală Bitcoin

O altă modalitate despre cum faci bani cu Bitcoin este împrumutul de monede, câștigând astfel o dobândă, asemenea băncii care primește dobânzi de la clienți. Metoda reprezintă un risc foarte ridicat și vei înțelege imediat de ce, dar și o investiție pe măsură. În schimb, efortul este destul de mic.

Practic, vei împrumuta debitorii care au nevoie de BTC cu monedele tale, obținând o dobândă din acest împrumut. Chiar dacă aparent este cea mai bună modalitate prin care să faci bani cu Bitcoin, în realitate este destul de riscantă pentru că mulți investitori nu și-au mai primi banii înapoi. De aceea, este foarte important să alegi o platformă de încredere, care are recenzii bune de la utilizatori. Împrumută doar prin intermediul platformelor sigure!

#4: Cum să faci bani din staking

Încă o idee despre cum câștigi bani cu Bitcoin este staking-ul care se referă la susținerea rețelei blockchain și confirmarea tranzacțiilor prin implicarea activelor tale. Cu alte cuvinte, vei participa la verificarea tranzacțiilor și vei primi o dobândă pentru acest lucru, dobânda fiind de aproximativ 10 – 20 % pe an.

Pentru a face staking, ai nevoie de o criptomonedă care să verifice tranzacțiile prin sistemul proof of stake (BTC este o astfel de monedă), apoi trebuie să-ți transferi moneda într-un portofel de tip blockchain și în final să te alături unui staking pool.

Dacă vrei să faci bani din staking, ai nevoie de o investiție medie, riscul va fi mare, iar efortul va fi scăzut.

#5: Cum să faci bani din Bitcoin cu ajutorul clonelor

Prin clone ne referim la monedele care au fost desprinse din moneda Bitcoin, acestea apărând din 2017. Cu siguranță ai auzit de moneda Bitcoin Cash, Gold sau Diamond – acestea sunt clone ale BTC și se numesc fork. Dacă deții un BTC înainte de apariția unui nou fork, poți solicta și acest fork pe care îl poți vinde pe piața de schimb a criptomonedelor.

În cazul acestei metode, riscul este ridicat, efortul este minim, iar investiția pe care trebuie să o faci este destul de variabilă.

#6: Înscrie-te într-un program de afiliere pentru moneda Bitcoin

Dacă riscurile existene în metodele prezentate anterior referitor la cum să faci bani cu Bitcoin, trebuie să știi că există și modalități prin care poți câștiga bani din această monedă cripto, fără a fi nevoie să tranzacționezi moneda sau să te implici în vreun mod direct cu această monedă. În continuare vei descoperi cum câștigi bani cu Bitcoin cu riscuri mai mici și venituri destul de sigure.

Marketing-ul afiliat este o modalitate mondernă de marketing prin care poți promova un produs sau serviciu și din care vei câștiga un anumit comision de fiecare dată când cineva achiziționează produsul sau serviciul promovat de tine. Există programe de marketing afiliat în diverse domenii, inclusiv în sectorul cripto, iar pentru Bitcoin, care este cea mai populară monedă virtuală, cu siguranță vei găsi numeroase astfel de prorgrame.

De Reținut!
Programale de afiliere pentru BTC sunt disponibile pe platformele de cumpărare Bitcoin și pe alte site-uri care promovează moneda virtuală Bitcoin într-o formă sau alta. Alege o platformă sigură care să-ți ofere câștigurile meritate.

Dacă te întrebi cum faci bani din Bitcoin prin afiliere, află că procesul este destul de simplu. Odată ce ai găsit programul de afiliere potrivit, te vei înscrie urmărind pașii necesari și vei primi un link unic de afiliere prin care programuol va identifica conversiile generate de tine. Apoi, tu vei promova link-ul respectiv fie în social media, pe Faceboook, Instagram sau YouTube, fie chiar prin intermediului propriului site, în acest caz având nevoie de conținut despre criptomonede.

#7: Devino freelancer și scrie articolele

O altă modalitate simplă și fără riscuri despre cum câștigi bani cu Bitcoin este să devii freelancer și să scrii articole despre nișa de criptomonede sau chiar doar despre Bitcoin. Există numeroase companii care caută creatori de conținut pentru site-urile lor și aici poți interveni tu și cunoștințele tale despre piața criptomonedelor.

Pentru a găsi astfel de oportunități de angajare, îți poți crea un cont pe diverse platforme de freelancing, cum ar fi Upwork sau Fiverr. Vezi ce este Fiverr și cum îți deschizi cont! Vei introduce abilitățile tale și vei primi oportunități de angajare pe baza acestora, la care poți aplica cu un CV. Poți lucra ca freelancer pe mai multe proiecte simultan de scurtă durată sau te poți limita la 1-2 proiecte pe termen lung. Ai libertatea să alegi!

Unele platforme te pot plăti chiar în criptomonede, printre care și Bitcoin, și poți lua în considerare aceste platforme dacă vrei să obții cripto și să tranzacționezi mai târziu.

Vezi cât câștigă un freelancer în România!

#8: Cum câștigi bani cu Bitcoin la cazinouri online

Știai că poți folosi Bitcoin la cazinourile online? Nu este deloc surprinzător faptul că moneda a fost introdusă printre metodele de plată disponibile la un casino online, având în vedere popularitatea monedei din ultimii ani. Bineînțeles, joculo la casino presupune risc, dar orice tranzacție cu Bitcoin presupune anumite riscuri, unele chiar mai mari decât cele de la casino unde poți să joci începând cu depuneri de doar 20 RON.

Poți folosi moneda virtuală Bitcoin în România la cazinouri online, Netbet fiind unul dintre cazinourile online licențiate ONJN care acceptă BTC ca metodă de plată. Ai grijă să alegi mereu un casino licențiat la care poți juca în siguranță și de la care îți poți retrage câștigurile. Poți verifica dacă un casino este licențiat direct pe site-ul cazinoului; licența ar trebui să fie vizibilă în subsolul site-ului cazinoului.

Marele avantaj al cazinourilor online este că prima depunere și uneori chiar primele 3 sau 5 depuneri sunt răsplătite cu un bonus de bun venit, deci poți câștiga mai mulți bani din partea cazinoului pentru a juca avantajos. Spre exemplu, Netbet oferă un bonus la primele 5 depuneri și poți câștiga atât bani, cât și rotiri gratuite.

Ofertă de Bun Venit

5.000 RON Bonus + 650 Rotiri Gratuite

Cod Bonus: 1NB, 2NB, 3NB, 4NB, 5NB
Depune prin Bitcoin și distrează-te la casino!
Joaca Acum

Moneda virtuală Bitcoin: argumente Bitcoin pro și contra

Ca orice altă monedă de circulație internațională și nu numai, există atât puncte forte, cât și puncte slabe în ceea ce privește criptomonedă BTC. Iată în continuare care sunt avatanjele și dezavantajele acesteia!

PRO
 • Transparența – orice utilizator bitcoin sau persoană ce a achiziționat această monedă virtuală, are acces la toate informațiile pe care le solicită sau de care are nevoie, chiar în în ceea ce privește verificarea pentru zona de preț bitcoin live. În plus, aceste informații sunt criptate printr-un sistem mai mult decât eficient, ceea ce face ca accesul la date pentru persoanele din afară (care nu tranzacționează cu această monedă) să fie imposibil.
 • Siguranța tranzacțiilor – reprezintă unul dintre cele mai importante atuuri ale monedei Bitcoin. Atunci când faci o tranzacție utilizând bitcoin nu trebuie să furnizezi și alte date cu caracter personal. În plus, plățile sunt sigure, dar și ireversibile, ceea ce înseamnă că îi poate lipsi pe antreprenori de foarte multe bătăi de cap, în special atunci când vorbim de anumite fraude ce pot fi posibile în cazul tranzacțiilor bancare obișnuite.
 • Taxele mici – de regulă, pentru tranzacțiile cu Bitcoin nu sunt percepute taxe suplimentare, iar în cazul în carexyll, totuși, acestea există, sunt foarte mici, comparativ cu alte sisteme și monede de tranzacționare. Se pot percepe taxe opționale pentru procesare mai rapidă a tranzacției cu Bitcoins sau pot exista situații în care comercianții și antreprenorii pot adaugă taxe suplimentare, dar extrem de mici, pentru schimbul în moneda de circulație a zonei respective.
 • Mai multă libertate în ceea ce privește plățile – poți trimite sau primi bitcoins aproape instantaneu, în orice colt de lume, fără să fie nevoie să ai un timp de așteptare, asa cum se întâmplă în cazul tranzacțiilor bancare, de exemplu, unde tranzacțiile pot dura chiar și câteva zile, în funcție de operatorul bancar.
CON
 • Volatilitatea – acest fenomen este dat de faptul că, deși moneda virtuală Bitcoin există de câțiva ani pe piață, nu foarte multe persoane sau companii o utilizează. Prin urmare, volatilitatea va fi dată de utilizatorii direcți. După cum am putut vedea de-a lungul vremii, prețurile pentru Bitcoin au tot avut parte de fluctuații destul de mari. Desigur, în prezent lucrurile sunt mai stabile decât în trecut, însă volatilitatea rămâne un fenomen greu de controlat sau de precizat la modul general, chiar și când vorbim de investițiile pe piața Forex, printre altele.
 • Gradul de respingere/acceptate – în continuare sunt oameni care fie nu au auzit de Bitcoin, fie, dacă au auzit, nu au încredere să utilizeze această metodă de plată. Rețeaua de companii care doresc să includă sistemul de bitcoins este în creștere, însă lucrurile se mișcă relativ greu, iar expansiunea nu este atât de mare precum erau preconizările inițiale.
 • Dezvoltarea în permanență a sistemului de soft – desi software-ul bitcoin a suferit destul de multe transformări, tocmai pentru a facilita accesul și utilizarea acestei modalități de plată, lucrurile sunt încă într-un stadiu de test, până ca sistemul să fie unul complet și complex, cu toate funcționalitățile disponibile.

Bitcoin păreri: ce spun investitorii

La capitolul Bitcoin păreri, investitorii au avut experiențe diferite, unele plăcute, altele mai puțin plăcute, cert fiind că această monedă virtuală poate aduce fie câștiguri, fie pierderi, în funcție de deciziile luate de fiecare. Bineînțeles, după cum multe păreri Bitcoin afirmă, nu există o regulă general valabilă despre cum faci bani cu Bitcoin, având în vedere volatilitatea monedei.

Iată mai jos câteva păreri Bitcoin de la investitori pentru a trage singur concluziile despre această criptomonedă:

 • Prima dată am cumpărat un miner SH, în valoare de 3.000 de euro. Am vrut doar să văd cum funcționează lucrurile, să văd dacă pot înțelege lucrurile de bază și dacă pot face mai mult. Cu acel calculator am început dansul și am văzut că merge extraordinar de bine” / „Afacerea a mers foarte bine jumătate de an, primele zile făceam 500 – 600 de dolari pe zi, am ajuns și la 2.000 de dolari, dar după aia am început să scad, până a ajuns la 50-70 de dolari pe zi. Or, la banii ăștia nu îți mai plăteai nici măcar curentul. Într-un an afacerea a scăzut cu 1.000%”, Răzvan Luca, investitor BTC
 • A fost un business extraordinar, businessul vieții mele” / „Toți vor să investească astăzi și mâine să aibă profit. Nu merge așa. Trebuie să ai răbdare. Cu siguranța va mai crește (n.r. valoarea bitcoin) , dar nu știm în ce interval de timp”, Vasile Oniță, investitor BNC
 • „Am investit pentru prima dată în Bitcoin în 2017 – mi-a fost teamă să bag prea mult, așa că am pus la bătaie în jur de 500 lire sterline. Am câștiat 2.500 de lire sterline și am avut o vacanță minunată în Islanda. Am cumpărat din nou în 2018, când prețul a fost mai mic, așa că sunt în continuare implicat, dar nu regret că am vândut la momentul potrivit.”, James Saye, investitor BTC
 • „În ianuarie 2020, am încasat profiturile din Bitcoin și mi-am cumpărat un Bentley în Dubai, unde locuiesc acum. Acum investesc doar bani pe care mi-aș permite să-i pierd. Cred că cel mai bun moment pentru a cumpăra Bitcoin este când nimeni nu vorbește despre asta, aștepți să dispară nebunia.”, Javed Kahn, investitor BTC
 • Am decis să mă implic și în tranzacții, dar și să minez la scară mai mare. La început, îmi acopeream costurile, dar apoi factura la electricitate a ajuns la 600 de dolari, pentru că minatul consuma mult curent electric. Așa că am decis să vând echipamentul pentru minat și acum am circa 2.000 de dolari în criptomonede.”, Rohan Muscat, investitor BTC
De Reținut!
Există despre Bitcoin păreri în general pozitive în care investitorii au reușit să obțină sume generoase, să-și permită vacanțe și alte luxuri, însă sunt și câteva păreri despre Bitcoin care arată dezavantajele, precum facturile mari la curent în cazul în care decizi să minezi.

Important de reținut din aceste Bitcoin păreri sunt lecțiile pe care le transmit investitorii, iar din cele 5 păreri despre Bitcoin putem trage următoarele concluzii:

 • Criptomoneda este foarte volatilă, poate scădea oricând, așa că un câștig mare astăzi nu îți garantează același câștig ziua următoare
 • Pentru a obține câștiguri este nevoie de multă răbdare
 • Ar fi bine inițial să investești doar o sumă mică să vezi cum funcționează
 • Vinde la momentul potrivit, atunci când scade
 • Investește doar bani pe care ți-ai permite să-i pierzi, limitând astfel riscurile
 • Gândește-te de două ori înainte de a începe să minezi pentru că este posibil ca factura să depășească suma încasată din cripto

Mai multe despre Bitcoin preț: 10.000 BTC, prețul a 2 pizza în 2010

Prima tranzacție cu Bitcoin a fost făcută de Hal Finney, pe 12 ianuarie 2009. Acesta a primit 10 moderne virtuale Bitcoin, descărcând pentru prima dată software-ul încă de la data lansării acestuia. În ceea ce privește prima tranzacție comercială utilizând moneda virtuală, acesta a avut loc în 2010, atunci când un programator pe nume Laszlo Hanyecz a comandat 2 pizza pe care le-a plătit cu monede Bitcoin. Pentru comanda sa, Laszlo a plătit aproximativ 10.000 de bitcoins.

De Reținut!
Un alt eveniment important pentru evoluția Bitcoin preț a avut loc în anul 2011, atunci când monedele virtuale au intrat pe piața neagră. Silk Road a fost prima entitate ce a introdus și acceptat exclusiv Bitcoin ca monedă de plată, cu o tranzacție ce la vremea respectivă însemna 214 milioane de dolari, adică, 9.9 milioane de Bitcoin.

La început, Bitcoin preț nu era foarte mare, o monedă având o valoare de 0.30 de dolari, însă, după momentul 2011, valoarea monedei a crescut, ajungând la 5,27 de dolari anual. Bitcoin preț a înregistrat fluctuații (creșteri și scăderi) în perioada respectivă, până când, un an mai târziu, se puteau cumpăra monede virtuale cu un preț mai mult decât dublu. Un bitcoin preț în 2012 avea valoare a 12,30 dolari. Fluctuațiile nu s-au oprit, ba chiar prețurile au scăzut și cu până la 60-70%.

Pentru a promova acest concept de monedă virtuală, dar și pentru a ajuta la evoluția ei, în anul 2012 a fost înființată o fundație în acest sens, ce purta denumirea monedei. În anul 2013 bitcoin preț s-a bucurat din nou de o creștere, însă din cauza unei erori de funcționare a software-ului, blockchain-ul s-a împărțit, pentru o perioadă relativ scurtă de timp, în două lanțuri independente.

Această eroare a generat câteva contradicții, iar rezultatul a fost faptul că unele societăți au pus pe pauză investițiile în bitcoins, ceea ce s-a soldat cu o scădere de 23% pentru Bitcoin preț, la vremea respectivă. Din fericire, după remedierea situației, lucrurile au luat o turnură favorabilă.

De Reținut!
Pe tot parcursul anului 2013, bitcoin preț a suferit schimbări bruște, scăzând chiar și cu 50%.

Un alt punct de vârf pentru Bitcoin preț îl reprezintă anul 2019, atunci când valoarea unei monede a ajuns la suma de 13.000 de dolari. În ceea ce privește evoluția mai recentă a monedei virtuale, sunt câteva aspecte demne de menționat. Potrivit Forbes, în data de 18 martie 2020 s-a înregistrat cea mai mare achiziție de Bitcoins – peste 280.000 de bitcoins au fost vânduți. În contextul pandemic, contrar aparențelor foarte multe persoane au decis să investească în Bitcoins, mai ales că în perioada aceea prețul de achiziție a scăzut considerabil, undeva în jurul valorii de 4000 de dolari.

De Reținut!
La începutul anului 2021, o postare pe contul de Twitter făcut de Elon Musk a dus la o creștere cu până la 5000 de dolari, valoarea unui bitcoin ajungând astfel la peste 37000 de dolari.

Cea mai recentă informație ce ține de evoluția și istoria Bitcoin este certificată în data de 9 iunie 2020, atunci când s-a votat pentru ca în El Salvador, Bitcoinul să fie cursul recunoscut și din punct de vedere legal.

Vezi mai multe criptomonede 2022!

FAQ

Poți face plăți cu Bitcoin?

Poți face diferite plătiți utilizând moneda virtuală BTC, în condițiile în care persoana sau societatea cu care închei o tranzacție acceptă această modalitate de plată. Chiar și cazinourile online acceptă BTC ca metodă de plată.

Înainte de a utiliza BTC ca monedă de tranzacționare, asigură-te mai întâi că știi care este costul actual al acesteia și că atunci când faci conversia bitcoin preț lei sau euro, ești în avantaj.

Unde NU poți folosi moneda virtuală Bitcoin?

În ceea ce privește legalitatea Bitcoin, există câteva țări din Europa, America și chiar Asia în care această criptomonedă nu este recunoscută și nici permisă. Printre aceste se află: Bolivia, Ecuador, Bangladesh și Nepal.

În Rusia în schimb, nu vei putea utiliza această criptomonedă, deoarece nu este permisă. Moneda bitcoin în România este considerată legală, însă nu foarte multe persoane o utilizează, iar majoritatea business-urilor sunt încă reticente în a utiliza Bitcoin.

Cum aflu care este cel mai bun preț pentru Bitcoin?

Înainte de toate, trebuie să știi faptul că moneda bitcoin preț este determinat de 2 valențe complementare: cerere și ofertă. Aceste valori sunt direct proporționale: dacă există un interes foarte mare pentru, atunci și bitcoin preț crește.

Pentru a face tranzacții Bitcoin România sau pentru a cumpăra această monedă virtuală trebuie mai înainte să fii la curent cu evoluția bitcoin preț, pentru a putea lua cea mai bună decizie. Verifică, de asemenea și bitcoin preț euro și compară rezultatele. Sunt multe site-uri care oferă informații în timp real despre valoare unui bitcoin. Consultă frecvent acele site-uri pentru a afla prețul și, compară-le între ele, pentru că valorile pot fi diferite.

Cine folosește Bitcoin?

Moneda Bitcoin este folosită în toate colțurile lumii, mai puțin în Statele sau țările ce nu acceptă ideea unei monede digitale sau a altei monede de schimb, precum Rusia. În general, bitcoin preț se folosește pentru tranzacțiile atât în cazul persoanelor fizice, cât și în cazul persoanelor juridice sau a business-urilor mai mari sau mai mici. Se poate utiliza și se folosește, de altfel, în diferite industrii, de la cele ce țin de partea de alimentare (supermarketuri, restaurante), la cele ce țin de domeniul legislativ (firme de avocatură sau cadastru), dar și la activitățile ce țin de timpul liber și cumpărături online (săli de fitness, cinematografe, etc).

Acestă criptomonedă este destul de folosită datorită faptului că reprezintă una dintre cele mai rapide modalități de tranzacționare. Utilizând bitcoins preț pentru a cumpăra diverse bunuri sau servicii tranzacția de întâmplă aproape instantaneu, chiar mai repede decât în cazul în care ai face aceleași achiziții plătind prin intermediul unui card de credit sau de debit.

Poți plăti utilizând această monedă virtuală direct dintr-o aplicație denumită în limbaj standard „portofel electronic” sau poți face o plată direct de pe laptop sau telefon, în care va trebuie să introduci suma și datele persoanei sau instituției de la care cumperi un bun. Ai la dispoziție și opțiunea de utilizare cod QR, ceea ce facilitează și mai mult procesul, pentru că dacă scanezi respectul cod, nu va mai trebui să completezi informațiile persoanei de la care cumperi.

Concluzii

Bitcoinul este cea mai veche monedă virtuală, ce s-a bucurat de-a lungul timpului, încă de la apariția în 2019 de o creștere uriașă, soldată de episoade destul de constante de regres și cadere. Cu toate acestea, în prezent, dacă vrei să cumperi Bitcoin preț, trebuie să știi că acesta crește progresiv și a crescut destul de mult față de momentul în care a întrat pe piață.

Deși multe companii încă sunt sceptice în ceea ce privește introducerea bitcoin ca metodă de plată, se preconizează că este moneda viitorului și peste câțiva ani va fi principala modalitate de a face o tranzacție, fiind popularizate totodată atât eToroX, cât și alte burse de criptomonede.

banner bonus fără depunere

Bonus Fără Depunere Spin

Slăbiciunea noastră cea mai mare atunci când vine vorba de jocurile de…
Laura Paraschiv - iunie 8, 2024
banner bonus aniversar magic jackpot

Magic Jackpot Bonus Aniversar

Magic Jackpot Casino te așteaptă cu o surpriză specială: bonus aniversar Magic…
Laura Paraschiv - iunie 7, 2024
banner Bonus aniversar Las Vegas

Las Vegas Bonus Aniversar

Las Vegas Casino este locul unde visele devin realitate! Dacă îți place…
Laura Paraschiv - iunie 6, 2024

Autor