idei de afaceri la țară

Idei de afaceri la țară 2024: +54 idei de afaceri mici & profitabile

3.7/5 - (3 votes)

Chiar dacă locuiești în mediul rural, ai la dispoziție multiple oportunități de a dezvolta idei de afaceri la țară care, în timp, va deveni un succes. Indiferent de bugetul disponibil, poți deschide afaceri profitabile la țară. Multe dintre afacerile de succes se datorează oportunităților existente în mediul rural, iar multe dintre ele au început ca afaceri la țară cu bani puțini.

Descoperă în acest articol cele mai bune 54 idei de afaceri la țară care se potrivesc oricui!

Idei de afaceri la țară în sectorul agricol

Ofertă Fără Depunere

200 Rotiri Gratuite Fără Depunere la Burning Hot Bell Link

Joaca Acum

Atunci când vine vorba despre mediul rural, gândul ne duce involuntar la sectorul agricol. În orice caz, sectorul agricol oferă numeroase oportunități pentru investiții pe termen lung, majoritatea dintre acestea având posibilitatea de a fi dezvoltate pe scară largă.

Iată care sunt cele mai de succes idei de afaceri la țară 2024 pe care le poți pune în practică în sectorul agricol.

Idei de afaceri la țară✔️ Investiție aproximativă ✔️
Cultivarea legumelor organice <100€
Creșterea ciupercilor100 – 300 €
Plantații de căpșuni300 – 500 €
Creșterea melcilor7.000 – 10.000 €
Creșterea animalelor5.000 – 12.000 €
Creșterea fructelor roșii10.000 – 15.000 €
Creșterea cartofilor mov3.000 – 6.000 €
Apicultură200-300 €
Cultivarea plantelor medicinale1000€
Fermă de prepelițe/ struți200 – 700 €

1. Cultivarea legumelor organice

Poți începe o afacere de cultivare a legumelor organice într-o zonă rurală. Există o cerere crescută pentru produse organice, iar mulți consumatori sunt dispuși să plătească un preț mai mare pentru legumele cultivate în mod sustenabil. Neutilizarea pesticidelor sau a îngrășămintelor chimice este unul din motivele pentru care o astfel de mini afacere la țară ar avea succes.

Ca și buget minim cu ajutorul căruia poți pune în practică o astfel de idee de afacere la țară, ai nevoie de puțini bani. Poți începe cu o seră de aproximativ 6×10 m, prețul orientativ al acesteia fiind de 3.000 – 5.000 RON. Totuși, poți opta și să le cultivi în aer liber, însă randamentul în acest caz este mai mic. Apoi, suma ce trebuie să o investești inițial în răsaduri este de aproximativ 350 – 400 RON.

Creșterea legumelor bio poate fi o afacere profitabilă la țară. În sere poți cultiva cu succes diverse culturi, precum roșii, ardei, castraveți, ceapă, usturoi. Aceste legume sunt căutate nu doar în sezonul cald, ci și în cel rece.

2. Creșterea ciupercilor

Aceasta face parte din idei de afacere la țară ce pot fi puse în practică rapid. În general, ciupercile conțin minerale și proteine ce sunt importante pentru corpul uman. Poți porni cu ușurință o astfel de idee de afacere la țară, cerințele fiind minime. La început ai nevoie de materiale precum rumeguș, pungi, miceliu de ciupercă, îngrășăminte, apă, un cântar și frigider.

Poți începe cultivarea ciupercilor folosind metoda substratului, care presupune folosirea unui amestec de materiale precum paie, rumeguș sau pleavă, pe care le poți găsi la prețuri accesibile sau chiar gratuit. În cultivarea lor trebuie să controlezi umiditatea și temperatura pentru a avea randament.

Afacerea este profitabilă, fiind posibilă distribuirea lor la exportatori sau la companii din domeniul farmaceutic. Bugetul necesar la început variază în funcție de cantitatea de ciuperci pe care vrei să o produci, fiind între 500 RON și 1.500 RON.

3. Plantații de căpșuni

Căpșunile se numără printre cele mai iubite fructe. Aceasta face parte din afaceri profitabile la țară ce pot fi puse în practică de către oricine. Bugetul inițial necesar are o valoare de aproximativ 500 de euro pentru o suprafață de 500 de metri pătrați. Iar ca materiale necesare, ai nevoie de pământ fertil (dacă solul este sărac), îngrășământ, folie, vlăstari de căpșuni și instalație de picurare.

4. Creșterea melcilor

Una dintre afaceri profitabile la țară  constă în creșterea melcilor. Pentru a începe afacerea de creștere a melcilor, sunt necesare anumite condiții de mediu și de hrănire. Melcii necesită un mediu umed și temperat, cu o temperatură ideală cuprinsă între 15 și 25 de grade Celsius.

Pentru hrănire, melcii se hrănesc cu plante verzi, precum iarbă proaspătă și frunze, dar este important să li se ofere și o varietate de hrană suplimentară, precum mazăre, morcovi sau cereale.

Se poate începe o afacere cu un număr relativ redus de melci, de aproximativ 50 – 60 de melci. Însă, dacă cauți cum să faci bani repede, se recomandă utilizarea unui teren de cel puțin 1.500 – 2.000 de metri pătrați. În acest caz, investiția minimă se învârte în jurul valorii de 7.000 – 10.000 de euro.

Bonus de Bun Venit Fără Depunere

100 Runde Gratuite Fără Depozit

Distrează-te cu 100 Rotiri Gratuite și poți câștiga bani reali!
Joaca Acum

5. Creșterea animalelor

Creșterea animalelor poate fi una din idei de afaceri la țară ce poate deveni o afacere pe scară largă. Le poți crește pentru producția de lapte sau de carne.

Pe această nișă poți opta pentru creșterea porcilor de Mangalița. Afacerea poate aduce bani din comercializarea cărnii acestora, vânzarea animalelor vii sau a produselor procesate din carnea acestor animale. Poți începe o fermă de porci de Mangalița cu aproximativ 12.000 de euro.

Totuși poți crește și rase mari de iepuri, capre sau găini de rasă. Orice variantă ai alege, asigură-te că ai condițiile necesare și că îți poți dedica timpul acestei afaceri.

6. Creșterea fructelor roșii precum afinele și zmeura

Plantațiile de afine și de zmeură pot fi o afacere profitabilă la țară. Dacă deții teren, nu îți rămâne decât să achiziționezi butași pe care să îi plantezi. În general, prețul unui butaș pornește de la 16 RON și poate ajunge și la 50 – 100 RON în funcție de soi. Pe un hectar încap aproximativ între 6.700 și 8.000 de plante.

7. Creșterea cartofilor mov

Una din idei de afaceri 2024 la țară constă în creșterea cartofilor mov. Teoretic, un hectar de cartofi mov îți poate aduce un profit de aproximativ 150.000 de euro. Prețul unui tubercul se învârte în jurul valorii de 30 RON, iar pe un hectar încap 3 tone de tuberculi.

8. Apicultură

Dacă ești interesat de apicultură, poți să începi o afacere de producție a mierii și a altor produse apicole. În această mini afacere la țară poți comercializa produse precum mierea, ceara și propolisul. Piața pentru produsele apicole este în continuă creștere, iar consumatorii sunt interesați de produsele naturale și sănătoase.

De Reținut!
Valoarea investiției inițiale este de aproximativ 1.000 de euro. Poți începe de la câteva familii de albine pe care ulterior să le înmulțești.

9. Cultivarea plantelor medicinale și aromatice

 Poți să începi o afacere de cultivare a plantelor medicinale și aromatice, cum ar fi lavanda, menta, salvie sau sunătoare. Aceste plante au multiple utilizări în industria farmaceutică, în industria cosmetică sau în producția de ceaiuri și condimente. Investiția inițială se situează la aproximativ 1.000 EUR.

10. Fermă de prepelițe sau de struți

Dacă îți plac păsările, atunci o fermă de struți sau de prepelițe este una din idei de afacere la țară care ți s-ar putea potrivi. Aceste păsări sunt crescute atât pentru carne, cât și pentru ouă.

Ca și investiție, înființarea unei ferme de struți poate fi mai costisitoare. Aici se poate atinge o investiție de aproximativ 10.000 de euro, pe când în calcul prepelițelor poți începe cu o investiție mai mică, de 200 – 700 euro.

Ofertă Fără Depunere

120 Runde Fără Depunere

Joacă Money Train 4 gratis cu rundele gratuite!
Joaca Acum

Idei de afaceri la țară non agricole

După cum ai observat, idei afaceri la țară 2024 din sectorul agricol sunt destul de multe. Însă, în mediul rural poți dezvolta și altele. Iată câteva idei de afaceri la țară non agricole din care poți alege.

Idei de afaceri la țară✔️ Investiție aproximativă ✔️
Turism rural/ ecoturism100 – 200 €
Fabricarea produselor tradiționale200 – 300 €
Grădinărit/ peisagistică1.000 – 5.000 €
Fermă de insecte100 – 200 €
Atelier de prelucrare a lemnului4.000 – 6.000 €
Organizarea evenimentelor500 – 1.000 €
Producerea produselor afumate1.000 – 2.000 €
Decorațiuni pentru grădină750 – 800 €
Sudură300 – 500 €

1. Turism rural și ecoturism

Dacă locația ta se află într-un cadru pitoresc, atunci poți pune în practică o afacere profitabilă la țară în turism și ecoturism. Poți oferi cazare (preferabil închiriere în regim hotelier) și activități recreative, cum ar fi drumeții, ciclism, observarea păsărilor, pescuitul sau plimbările cu căruța.

Ca și investiție inițială, poți avea sau nu nevoie de mai mulți bani. Dacă ai vreo cameră în plus o poți închiria turiștilor sau celor care caută cele mai bune locuri de muncă în străinătate, mai ales dacă aceasta este decorată în stilul rustic. În acest caz, cheltuielile ar putea fi necesare pentru achiziționarea de așternuturi și prosoape tradiționale. Valoarea lor ar putea oscila între 400 RON și 1.000 RON.

2. Fabricarea produselor tradiționale

Poți confecționa produse tradiționale specifice zonei în care locuiești. Dacă deții îndemânările necesare, poți confecționa și vinde produse tradiționale precum preparate din carne, dulceață, gemuri sau conserve.

Deținerea și abilităților artistice poate fi de folos. În acest caz, poți confecționa îmbrăcăminte tradițională și obiecte precum oale de lut, linguri sau căni. În funcție de opțiune, valoarea investiției poate diferi, fiind necesară achiziționarea materialelor prime precum inul, vopselele și lutul.

3. Grădinărit și peisagistică

Dacă ai experiență în grădinărit și design peisagistic, poți oferi servicii de amenajare și întreținere a grădinilor. Poți crea grădini frumoase, poți amenaja terase și curți sau poți oferi consultanță în ceea ce privește plantele potrivite pentru fiecare zonă.

Investiția inițială poate fi de aproximativ 1.000 de euro și poate ajunge și la 5.000 de euro, în funcție de instrumentele de lucru pe care le achiziționezi. În funcție de flexibilitatea ta, peisagistica poate fi una dintre idei afacere la țară.

4. Fermă de insecte

Creșterea insectelor este un dintre idei de afaceri la țară non agricole. Din această ramură poți crește insecte precum viermii de mătase sau greieri. Aceste insecte pot fi utilizate pentru producția de hrană pentru animale, îngrășăminte organice sau pot fi vândute ca animale de companie exotice.

Aceasta este una din idei de afaceri mici la țară ce nu necesită multe investiții. Greierii sunt crescuți în cofraje de ouă și se hrănesc cu verdeață, în special cu salată verde. Însă, dacă te specializezi pe creșterea greierului african, costurile sunt mai mari deoarece un exemplar costă aproximativ 5.000 RON.

5. Atelier de prelucrare a lemnului

Prelucrarea lemnului este una dintre idei de afacere la țară pe care o poți pune în practică dacă deții cunoștințe în prelucrarea lemnului. Poți deschide un atelier de producție a mobilierului, obiectelor de decor sau jucăriilor din lemn. Produsele handmade din lemn pot avea o cerere crescută și pot fi vândute local sau online.

Ca și investiție va fi necesar să achiziționezi uneltele necesare precum un gater, dălți, lac, pensule și tratamente specifice îngrijirii lemnului. Costurile pot depăși suma de 6.000 de euro dacă alegi echipamente noi. În plus, odată ce știi să lucrezi cu lemnul poți face bani din confecționarea foișoarelor și leagănelor la comandă.

6. Organizarea evenimentelor

Chiar dacă mediul rural pare a fi mai restrictiv, de fapt poate fi ofertant. Una dintre idei de afaceri la țară non agricole constă în organizarea evenimentelor precum nunți, botezuri sau team-building-uri. Poți oferi servicii complete, inclusiv cazare, catering, decorare și activități tematice. Totodată poți amenaja spații de relaxare în natură pentru persoanele de la oraș și spații de joacă pentru copii.

7. Producerea și vinderea produselor afumate

Produsele tradiționale precum pastrama, cârnații și caltaboșii sunt la mare căutare. Producerea acestor produse face parte din categoria de idei de afaceri la țară ce pot avea succes.

De Reținut!
Pentru început poți achiziționa o mini-afumătoare, suma investită fiind de minim 1.000 de euro. Poți crește animalele în gospodărie sau poți cumpăra carnea pe care o vei afuma.

8. Decorațiuni pentru grădină

Figurinele de grădină sunt populare. Din acest motiv, crearea și comercializarea decorațiunilor pentru grădină poate fi una din idei de afaceri la țară 2024 profitabile. Poți crea broscuțe, flori, copăcei sau orice alt animal îndrăgit de către oameni. Investiția inițială are o valoare de 750 – 800 de euro și poți câștiga până la 450 de euro pe sezonul cald.

Totuși, se merită, întrucât talentul tău artistic te poate face să câștigi mai mult, în comparație cu cât câștigă un graphic designer.

9. Sudură

Lucrările de sudare fac parte din idei de afaceri 2024 la țară ce se potrivesc persoanelor ce dețin cunoștințe în acest sens. Pentru a putea începe va fi necesar să achiziționezi un aparat de sudură profesional ce poate costa începând de la 1.600 RON. În plus, trebuie să cumperi și alte materiale precum masca de sudură, electrozi și pastă specială.

Dacă ești pasionat de domeniu poți realiza porți de fier forjat, scări, dar și diverse suveniruri personalizate.

Idei de afaceri pentru femei la țară

Și femeile din mediul rural pot dezvolta diverse idei de afaceri la țară 2024. Acestea pot face parte atât din idei de afaceri la țară non agricole, cât și din afaceri la țară cu bani puțini.

În continuare îți vom da mai multe detalii despre idei de afaceri mici pentru femei din mediul rural, dar și afaceri medii, care să aducă profituri serioase.

Idei de afaceri la țară✔️ Investiție aproximativă ✔️
Produse handmade200€
Cursuri de croitorie200€
Flori, bulbi și semințe100 – 300 €
Produse alimentare bio100€
Servicii de înfrumusețare150 – 300 €
Confecționarea săpunurilor naturale3000€
Lavandă și uleiuri esențiale2.500 – 5.000 €
Culturi de șofran2000€
Îngrijirea animalelor de companie1000€

1. Produse handmade

Poți crea și vinde produse handmade, cum ar fi bijuterii, articole de îmbrăcăminte croșetate sau tricotate, accesorii pentru casă sau obiecte decorative. Aceste produse pot fi comercializate online, în piețe locale sau prin intermediul magazinelor de produse handmade.

Investiția poate porni de la 200 de euro și variază în funcție de ce idei de afaceri handmade ai. Poți avea nevoie de vopsele, mărgele, lut polimeric, țesături, fire textile.

2. Cursuri de croitorie

Chiar dacă piața este poate suprasaturată de către hainele fabricate în serie, hainele exclusiviste fac parte din idei afaceri la țară 2024 ce pot avea succes. Dacă croitoria este pasiunea ta poți crea haine exclusiviste, dar poți și deveni mentor pentru cei ce își doresc să își însușească tainele acestei meserii.

Investiția poate consta în multiple mașini de cusut, ațe, ace, fire și materiale textile. În acest caz, prețul de pornire este de 1.000 RON și crește proporțional cu dimensiunea afacerii pe care îți dorești să o dezvolți.

3. Flori, bulbi și semințe

Poți crește flori la ghiveci pe care să le vinzi ulterior sau poți crește flori pe care să le tai și să le aranjezi în buchete viu colorate. Poți comercializa aceste flori în funcție de specificul sezonului. De exemplu, la începutul verii sunt la mare căutare florile curgătoare pentru a fi agățate la terase și foișoare.

Investiția nu este mare. Pentru început trebuie să achiziționezi ghivece, pământ, bulbi și semințe de flori. Odată ce le vei înmulți poți vinde semințele și bulbii adunați.

4. Produse alimentare bio

Produsele bio sunt incluse în idei de afaceri 2024 la țară ce pot fi eficiente. Poți pregăti produse alimentare delicioase, cum ar fi prăjituri, plăcinte, gemuri sau conserve casnice. Aceste produse pot fi vândute în magazine locale, în târguri sau prin intermediul platformelor online.

Investiția inițială pornește de la 100 de euro, bani ce vor fi cheltuiți pe materia primă dacă este cazul, condimente și borcane.

5. Servicii de înfrumusețare

O altă sugestie importantă din idei afacere la țară sunt serviciile de înfrumusețare. Poți deschide un salon în care să oferi servicii de coafură, masaj sau manichiură.

Investiția variază și poate porni de la 700 RON. La început este necesar să ai ustensilele minime necesare desfășurării activității. Acestea constau în placă de întins părul, uscătoare de păr, perii, lac de unghii, șabloane, geluri, pile.

6. Confecționarea săpunurilor naturale

Săpunurile naturale sunt căutate. Acesta este unul dintre motivele pentru care comercializarea săpunurilor naturale poate fi o afacere profitabilă la țară. Poți începe o asemenea afacere la țară profitabilă cu o investiție de aproximativ 3.000 de euro. Vei avea nevoie de grăsimi,uleiuri naturale și plante aromatice.

7. Lavandă și uleiuri esențiale

O altă idee de afacere la țară constă în creșterea lavandei. La început trebuie să investești în sămânță sau în mici butași de lavandă pe care să îi plantezi pe un teren. Investiția necesară plantării unui hectar de lavandă este de aproximativ 5.000 de euro.

Poți vinde mici săculeți umpluți cu lavandă, aceștia fiind cunoscuți pentru capacitatea de alungare a moliilor dintre haine. Apoi, poți învăța cum să faci ulei esențial de lavandă și apă tonică cu extract de lavandă. Poți vinde produsele atât online, cât și fizic.

8. Culturi de șofran

Șofranul este unul din cele mai scumpe condimente din lume. Din acest motiv cultivarea sa face parte din categoria de afaceri rentabile la țară. pentru a începe ai nevoie de un teren mare cu o suprafață de cel puțin 250 de metri pătrați.

La început este necesar să investești aproximativ 2.000 de euro în bulbii de șofran, dacă vrei să începi afaceri profitabile la țară.

Șofranul este cel mai scump condiment din lume, des cumpărat pe marketplace-uri. Așadar, învață cum vinzi pe OLX pentru a te bucura de un profit rapid.

De Reținut!
În general prețul pe bulb este de aproximativ 0,6 euro, însă prețul poate varia de la un furnizor la altul. Din 200.000 de flori vei obține un kilogram de șofran, acesta fiind unul dintre motivele pentru care acest condiment este atât de scump.

9. Îngrijirea animalelor de companie

Poți amenaja o mini-pensiune pentru animalele de companie. Poți face bani având grijă de acestea cât timp stăpânii lor sunt plecați. Inițial trebuie să investești în recipiente pentru hrană, hrană uscată, jucării de ros și să amenajezi spații de locuit pentru acestea. Cu aproximativ 1.000 de euro poți începe o afacere profitabilă la țară în care să ai grijă de animalele de companie.

Idei de afaceri la țară fără investiție

Chiar dacă pare greu de crezut, poți începe o afacere profitabilă la țară fără a investi bani. Îți vom prezenta în continuare câteva idei de afaceri 2024 la țară pe care le poți începe fără bani.

Vezi toate ideile care necesită investiție 0 RON:

 1. Vânzarea produselor agricole locale
 2. Grădinărit și întreținere
 3. Turism rural
 4. Închiriere de echipamente agricole
 5. Pază și securitate
 6. Promovare online pentru afaceri locale
 7. Meditații

1. Vânzarea produselor agricole locale

O afacere profitabilă la țară poate consta în vânzarea produselor agricole ale altor persoane. Poți cădea de acord cu aceștia să le achiți produsele după ce le vinzi, câștigul tău constând în comisionul de vânzare pe care îl vei percepe. Poți vinde produse agricole precum cereale, brânză, lapte, ouă sau chiar animale vii. Totodată, poți stabili parteneriate cu restaurante, magazine sau direct cu consumatorii și poți obține o comision pentru fiecare vânzare realizată.

Poți crea și un serviciu de livrare la domiciliu pentru produsele agricole locale. Poți colabora cu fermierii din zonă și să îi ajuți să-și promoveze și să-și vândă produsele, oferind în același timp o soluție comodă pentru clienți prin livrarea produselor la ușa lor.

2. Servicii de grădinărit și de întreținere

Poți oferi servicii de grădinărit, tundere a gazonului, curățenie a curții sau întreținere a proprietăților în comunitatea locală. Aceste servicii pot fi prestate cu echipamentul și uneltele disponibile sau cu cele închiriate.

Vei avea nevoie de instrumente de lucru precum foarfeci de tăiat, lopeți, furtune de irigat și greble. Însă cu siguranță le ai deja în gospodăria ta și te poți folosi de ele.

3. Turism rural

Printre afaceri rentabile la țară se numără și turismul ghidat. Dacă împrejurimile localității tale sunt de interes pentru turiști, atunci poți oferi servicii de ghidaj turistic în comunitatea locală. Poți organiza plimbări, excursii și activități tematice care prezintă frumusețile și atracțiile zonei.

Poți fi ghid pe traseele turistice din zonă sau în întreaga zonă. Fă-ți o listă cu locurile și obiectivele ce pot fi vizitate și solidifică-ți cunoștințele despre acestea.

4. Închirierea de echipamente agricole

Dacă deții echipamente agricole pe care nu le utilizezi în mod constant, le poți închiria altor fermieri sau proprietari de terenuri. Poți stabili un tarif orar sau zilnic pentru închirierea utilajelor agricole. Dacă te întrebi ce poți închiria să faci bani, unele opțiuni sunt tractoarele, combinele sau echipamentele de irigare.

Aceasta este una din idei afaceri mici la țară ce va da roade mai ales dacă deții deja echipamentele respective. În felul acesta nu va fi necesar să investești bani. 

5. Pază și securitate

Dacă locuiești într-o zonă mai izolată sau cu proprietăți rurale, poți oferi servicii de pază și securitate. Poți oferi monitorizare video, patrulare sau servicii de securitate personalizate pentru proprietățile locale. Plata se face de regulă la oră și poți câștiga sume frumoase dacă asiguri paza pentru obiective importante.

Pentru a pune în practică astfel de idei de mici afaceri la țară, este necesar să deții o formă legală. Poți înființa rapid o firmă pentru a putea oferii servicii de pază.

6. Servicii de promovare online pentru afaceri locale

Poți oferi servicii de promovare online pentru afacerile locale din zona ta. Acest lucru poate include gestionarea paginilor de social media, crearea de conținut și campanii de marketing online sau crearea de website-uri simple pentru afaceri locale.

Tot ce ai nevoie este entuziasm, cunoștințe de marketing minime și un laptop sau calculator. Mediul online este propice pentru idei de afaceri la țară 2024, așa că poți profita de acest lucru.

🖐️ Vezi mai multe metode de promovare online:

7. Meditații

Dacă ai cunoștințe într-un anumit domeniu, poți oferi servicii de tutorat sau lecții private. Poți ajuta elevii sau adulții să-și îmbunătățească cunoștințele și abilitățile în domeniile în care ești specializat. Poți oferi meditații la discipline precum matematica, româna sau limbi străine.

Prin idei de afaceri acasă la țară de acest tip poți valorifica cunoștințele pe care le deții în anumite domenii. În plus, de multe ori copiii au nevoie de meditații. Oricând vrei bani online rapid, poți lucra și de acasă, dacă faci cursuri și primești bani.

Idei de afaceri cu bani puțini la țară

Ofertă Fără Depunere

25 RON Gratis la 888 Casino

Verifică-ți contul și primești 25 RON Gratis!
Joaca Acum

Există multiple idei de afaceri la țară cu bani puțini. Mai jos vei găsi detalii despre multiple idei de afaceri cu bani puțini la țară pe care le-ai putea încerca.

Idei de afaceri la țară✔️ Investiție aproximativă ✔️
Vânzarea produselor alimentare50 – 100 €
Livrarea produselor alimentare50 – 100 €
Cadouri handmade250€
Obiecte personalizate250 – 300 €
Obiecte de artă1000€
Repararea încălțămintei1000€
Produse alcoolice de casă200 – 300 €
Vânzarea pomilor fructiferi500€

1. Vânzarea produselor alimentare

Una dintre multiplele afaceri la țară cu bani puțini constă în vânzarea produselor alimentare. Aceasta este una din idei de magazine la țară cu ajutorul căruia să câștigi bani. Poți înființa un mic stand sau magazin pentru a vinde produse alimentare locale, cum ar fi ouă, lapte, brânzeturi, conserve de legume, dulcețuri sau pâine de casă. Poți colabora și cu alți producători locali pentru a obține diverse produse.

Investiția inițială ar fi în amenajarea unui spațiu și obținerea documentelor necesare. Dacă deja ai un spațiu disponibil, cu atât mai bine pentru că poți pune în practică mai rapid afaceri profitabile la țară cu bani puțini.

2. Livrarea produselor alimentare

Una dintre afaceri la țară cu bani puțini constă în livrarea produselor alimentare. Poți oferi servicii de livrare de produse alimentare la domiciliu în comunitatea locală. Poți colabora cu producătorii locali pentru a aduce alimente proaspete și produse locale direct la ușa clienților.

Poți investi în achiziționarea unui mijloc de transport econom pentru a putea livra produsele solicitate, iar după un timp, poți ajunge să fii cunoscut printre firme de livrat mâncare.

3. Cadouri handmade

Indiferent de ocazie, oamenilor le place să primească cadouri. Această nișă poate fi inclusă în categoria de idei de afaceri la țară cu bani puțini ce pot aduce câștiguri suplimentare. Poți crea cadouri combinate care să conțină elemente personalizate sau nu.

În funcție de conținutul acestor cadouri, valoarea investiției inițiale va fi diferită. Însă, în general, acesta pornește undeva de la 250 de euro.

4. Obiecte personalizate

Printre idei de afaceri cu bani puțini la țară se numără și obiectele personalizate. Poți face căni cu diverse mesaje sau poze sau tricouri cu diverse imprimeuri. Afacerea poate fi dezvoltată în mediul online și produsele livrate cu ajutorul curierului, ceea ce face ca această idee să poată fi inclusă în afaceri la țară cu bani puțini.

Inițial va fi necesar să investești într-o matriță de imprimat, al cărui preț pornește de la 1.800 RON. Apoi, trebuie să cumperi căni și tricouri. Vei avea nevoie și de o imprimantă color, un program de grafică și de un calculator.

5. Obiecte de artă

În idei de afaceri cu bani puțini la țară sunt incluse și obiectele de artă. Dacă ai talent la pictură, desen sau sculptură îți poți valorifica talentele punându-le în practică. Poți comercializa obiectele atât online, cât și într-un mic magazin.

Poți dota magazinul cu rafturi sau poți utiliza orice alt mod de organizare ce crește vizibilitatea obiectelor. Valoarea investiției începe de la 1.200 de euro și obții câștiguri pe termen lung.

6. Confecționarea cheilor și repararea încălțămintei

Una dintre idei de afaceri mici la țară constă în repararea încălțămintei. Apoi, poți oferi și servicii de confecționare a cheilor pentru a avea mai multe alternative. Ai nevoie de o mică suprafață în care să îți dezvolți activitatea și un buget de pornire de aproximativ 1.000 de euro.

Cerințele minime fac ca aceasta să facă parte din idei de afaceri la țară cu bani puțini ce pot fi dezvoltate cu ușurință. E nevoie de perseverență, dedicare și atenție în idei afacere la țară similare cu aceasta.

7. Vânzarea produselor alcoolice de casă

Printre afaceri profitabile la țară cu bani puțini se numără și vânzarea produselor alcoolice naturale. Dacă deții abilități în acest sens poți comercializa astfel de produse. Investiția de la început este destinată achiziționării ambalajelor și materiei prime. Valoarea sa poate porni de la 200 – 300 de euro.

Însă, înainte de a le comercializa asigură-te că studiezi piața și că deții cunoștințele necesare prelucrării fructelor în vederea obținerii alcoolului.

8. Creșterea și vânzarea pomilor fructiferi

Creșterea pomilor fructiferi și vânzarea arbuștilor poate fi inclusă în afaceri mici la țară cu bani puțini. Poți crește arbuști precum zmeura, afinele sau trandafirii pentru ceai.

De Reținut!
Investiția poate porni de la 500 de euro și poate crește în funcție de dimensiunile afacerii. Această idee de afacere la țară necesită timp și răbdare până la a obține rezultate considerabile.

Idei de afaceri la țară cu 5000 euro

Poți începe afaceri profitabile la țară și cu sume mai mici de bani, așa cum ai putut observa. Prin urmare, îți vom oferi câteva idei de afaceri la țară cu 5000 euro ce pot avea succes.

 1. Ferme de păsări
 2. Magazin alimentar sau mixt
 3. Închirieri de cabane
 4. Viermi de mătase

1. Ferme de păsări

Fermele de păsări sunt una din idei de afaceri la țară cu 5000 euro ce pot aduce bani într-adevăr. Cu această sumă poți investi într-o mică hală în care să crești găini pentru ouă și carne. Aceste animale sunt căutate an de an, mai ales în mediul rural.

La început poți analiza idei de afacere la țară luând în calcul un număr mai mic de animale. Ulterior, poți investi din câștiguri pentru a te dezvolta.

2. Magazin alimentar sau mixt

În mediul rural magazinele mixte pot funcționa eficient, drept urmare aceasta poate fi una din idei de afaceri la țară cu 5000 euro ce are randament. Poți vinde produse precum legume, fructe, lactate, carne, produse de panificație, detergenți și produse de uz casnic.

Investiția necesară poate fi utilizată pentru achiziționarea inițială a stocului și pentru amenajarea și promovarea magazinului. Asigură un stoc minim de produse pentru început.

3. Închirieri de cabane

Idei de afaceri la țară cu 5000 euro pot consta și în închirierea unei cabane. Poți folosi banii pentru a construi una, ca mai apoi să o închiriezi. Poți amenaja în jurul ei și un mic colț verde plin cu flori și un leagăn.

4. Viermi de mătase

Creșterea viermilor de mătase este una dintre idei de afaceri la țară cu 5000 euro ce poate aduce câștiguri frumoase. Vei avea nevoie de un spațiu adecvat pentru a găzdui viermii de mătase și mătăciuni (răzuitori) pentru hrănirea lor.

Este important să menții condițiile optime de temperatură și umiditate în încăpere, așa că se recomandă utilizarea unui aparat de monitorizare. Înainte de a începe, documentează-te și schițează un plan strategic.

Idei de afaceri la țară cu 10000 euro

Există multiple idei de afaceri la țară cu 10000 euro. Preponderent sunt idei de afaceri la țară 2024 ce pot aduce venit pe termen scurt și lung. Iată câteva idei pentru afaceri la țară pe care le poți pune în practică.

 1. Culturile de lavandă
 2. Furaje pentru animale
 3. Servicii agricole oferite
 4. Spațiu de depozitare

1. Culturile de lavandă

Creșterea lavandei este una din idei de afaceri acasă la țară ce poate fi pusă în practică cu ușurință. În primul rând ai nevoie de un teren mai mare și de butași de lavandă. În primul an este nevoie de mai multă muncă, însă după ce plantele ajung la maturitate nu mai ai la fel de multe bătăi de cap cu buruienile.

Poți extrage ulei de lavandă sau poți vinde lavandă uscată compartimentată în mici săculeți. Poți învăța pe parcurs și să faci anumite produse cosmetice din aceste plante.

2. Furaje pentru animale

Această nișă este una din idei afaceri la țară 2024 ce poate fi abordată din două puncte de vedere. Pe deoparte poți produce singur furajele, iar pe de altă parte le poți revinde după ce le achiziționezi de la depozitele mari.

Poți dezvolta o linie de producție și apoi le poți vinde. Aceasta este una din idei magazin la țară ce merită încercată. Furajele sunt căutate, deci este o afacere la țară profitabilă. Cu echipamente profesionale poți fabrica aproximativ 1.000 kg de furaj pe oră.

3. Serviciile oferite în agricultură

Printre idei afacere la țară se numără și lucrările de agricultură. Poți achiziționa echipamente second hand pentru a efectua lucrări agricole pentru alte persoane din comunitatea ta. În mediul rural astfel de lucrări sunt indispensabile, deci poate fi o afacere profitabilă la țară. Poți cumpăra tractor, plug sau semănătoare.

4. Spațiu de depozitare

Una din idei afaceri mici la țară constă în serviciile de depozitare. Poți construi o hală în care să asiguri spațiu de depozitare pentru utilaje, cereale sau orice alt produs ce necesită apațiu suplimentar de depozitare.

Ofertă Fără Depunere

120 Runde Fără Depunere

Joacă Money Train 4 gratis cu rundele gratuite!
Joaca Acum

Idei de afaceri profitabile pentru tineri la țară

Anterior ai aflat mai multe despre idei de mici afaceri la țară, precum și idei magazin la țară. Haide să aflăm împreună ce alte idei de afaceri profitabile pentru tineri la țară există.

Idei de afaceri la țară✔️ Investiție aproximativă ✔️
Săparea fântânilor500€
Vânzarea fructelor uscate300€
Creșterea animalelor500 – 1000€
Servicii agricole inovatoare0 – 500€
Producția energiei regenerabile1.500 – 2.000 €

1. Săparea fântânilor

Aceasta este una dintre idei de afaceri profitabile pentru tineri la țară ce poate avea succes. Pentru a face asta ai nevoie de utilaje de săpat, valoarea investiției inițiale pornind de la o valoare de 500 de euro.

Săparea puțurilor și a fântânilor este una din afaceri la țară profitabile ce nu are multă concurență. Poți profita de acest lucru pentru a dezvolta în mod optim această oportunitate.

2. Producerea și vânzarea fructelor uscate

Dacă deții plantații de fructe le poți usca și le poți vinde ulterior. Se cunoaște faptul că acesta este un mod de conservare a fructelor fără a se pierde  proprietățile acestora. La început trebuie să investești în aparate de uscat, prețul unuia pornind de la 300 de euro.

Ulterior le ambalezi sau chiar le poți vinde la kilogram dacă piața de desfacere permite acest lucru. Poți usca fructe precum mere, cireșe și prune.

3. Creșterea animalelor

Fermele de animale sunt idei de afaceri profitabile pentru tineri la țară. Pot fi crescute animale precum porci, vaci, păsări sau iepuri. Poți crește animalele pentru vânzare, carne, lapte și ouă. Investiția poate fi mai mare, însă pe termen lung ideea aduce câștiguri.

Fermele de animale necesită investiții mai mari, dar sunt idei de afaceri profitabile pentru tineri la țară. Acestea pot aduce câștiguri consistente dacă sunt gestionate corect și eficient.

4. Servicii agricole inovatoare

Poți oferi servicii agricole inovatoare, cum ar fi consultanță în domeniul tehnologiilor agricole, utilizarea dronei pentru monitorizarea culturilor sau implementarea sistemelor de irigații inteligente. Pentru a face aceste lucruri ai nevoie de cunoștințe solide în domeniu.

5. Producția de energie regenerabilă

Poți investi în producția de energie regenerabilă, cum ar fi panouri solare sau turbină eoliană, pentru a alimenta fermele și gospodăriile din zonă cu energie verde. Poți vinde apoi surplusul de energie în rețeaua națională și obține venituri suplimentare.

De ce să îți deschizi o afacere la țară

Poți pune în practică multiple idei de afacere la țară 2024. Totuși, nu toate aceste idei de afacere la țară se potrivesc tuturor. Unele idei sunt mai potrivite pentru femei, pentru bugetele reduse și există chiar și idei de magazine la țară ce pot fi eficiente.

Un prim avantaj în punerea în practică de idei pentru afaceri profitabile la țară constă în faptul că obții independență financiară. Poți beneficia și de flexibilitate având în vedere că ai propria afacere. Dacă ești persistent și dedicat, idei de afaceri 2024 la țară îți pot aduce câștiguri frumoase.

Un alt avantaj este faptul că poți pune în practică afaceri mici la țară cu bani puțini. Poți începe cu un volum mai mic de muncă ca mai apoi să îți diversifici activitatea și să preiei mai multe comenzi.

De Reținut!
O idee de afacere la țară poate fi provocatoare. Putem spune că acest lucru este un avantaj deoarece te dezvolți pe plan personal și profesional. În principiu, activitățile în care ne implicăm trebuie să ne testeze pentru a evidenția aspectele ce pot fi îmbunătățite.

Un alt avantaj este că poți începe afaceri profitabile la țară și în străinătate. Dacă ești interesat, profită de următoarele ghiduri:

Concluzii

Am redat în acest articol mai multe idei de afaceri cu bani puțini la țară, cu bugete mai mari și inclusiv pentru femei. Unele sunt mai potrivite, iar altele pot fi mai greu de pus în practică, dar nu imposibil. Analizează-le și alege ideea care ți se potrivește mai mult.

Ofertă Fără Depunere

120 Runde Fără Depunere

Joacă Money Train 4 gratis cu rundele gratuite!
Joaca Acum

Întrebări frecvente

✔️ 1. Ce afacere poți să deschizi la țara cu 5000 euro?

Poți încerca să dezvolți o fermă de păsări, magazin alimentar, să crești viermi de mătase sau chiar să închiriezi cabane.

✔️ 2. Ce afacere profitabilă poți să deschizi la țară cu 10000 euro?

Poți crește lavandă, animale sau poți oferii servicii de depozitare sau în agricultură.

✔️ 3. Care sunt cele mai bune idei de afaceri la tara fără investiție?

Poți oferi meditații, comercializa produsele altor persoane, să fii ghid, să oferi servicii de grădinărit și întreținere, să închiriezi echipamente, să oferi servicii de pază și de promovare online.

✔️ 4. Care sunt cele mai bune idei de afaceri la țară pentru tineri?

Cele mai bune idei constau în săparea fântânilor, vânzarea fructelor uscate, creșterea animalelor, oferirea serviciilor agricole și producerea energiei regenerabile.

✔️ 5. Care sunt cele mai bune idei de afaceri la țară non agricole?

Există mai multe idei, însă cele mai bune constau în produsele tradiționale, turism, prelucrarea lemnului și decorațiunile de grădină.

✔️ 6. Care sunt cele mai bune idei de afaceri la țară pentru femei?

Femeile pot vinde produse handmade, flori și bulbi, servicii de înfrumusețare și pot crește lavandă, iar aceste hobby-uri pot deveni meserii bine plătite în timp foarte scurt.

 ✔️ 7. Ce afaceri mici pot să deschid la țară?

Poți pune în practică orice idee descrisă în acest articol.

 ✔️ 8. Care sunt cele mai bune idei de magazin la țară?

Poți deschide un magazin alimentar sau mixt, sau unul de furaje și produse destinate animalelor.

Trăiești la oraș și vrei să știi cum să faci bani de acasă? Profită de următoarele ghiduri:

Cum Să Faci Bani de Acasă ca Voice Actor?

În ziua de astăzi, poți să auzi vocile actorilor în cărți audio,…
Mara Ivan - iulie 19, 2024
TopPay Cazinouri 2024

TopPay

Dacă vrei să-ți alimentezi contul de casino simplu, sigur și rapid, atunci…
Laura Paraschiv - iulie 16, 2024
Google Pay Cazinouri 2024

Google Pay

Această metodă este soluția modernă pentru plăți rapide și sigure. Dacă te-ai…
Laura Paraschiv - iulie 15, 2024

Autor

Tudor Suliman

Editor Senior