mici afaceri de familie

26 Idei de mici afaceri de familie 2024 și investiția necesară

5/5 - (1 vote)

Ideea în sine de a avea o afacere sună foarte bine. Poți face acest lucru de unul singur sau poți aplica idei mici afaceri de familie care să aducă venituri. Așadar, poți începe o afacere cu familia ta, indiferent dacă ești la țară sau la oraș. Vei afla din acest articol cum anume începi o afacere mică de familie și vei afla și exemple de afaceri de familie ce pot fi puse în practică de către oricine.

Cum poți începe o afacere de familie în 2024

Ofertă Fără Depunere

107 Rotiri Gratuite Fără Depunere la Burning Hot

Joaca Acum

Poți deschide afaceri de familie de succes, dar pentru ca acest lucru să fie realizabil, ai nevoie de colaborare din partea familiei tale, perseverență și timp la dispoziție pentru a te dedica afacerii. Descoperă în continuare câteva sfaturi care te-ar putea ajuta înainte de a-ți deschide o afacere, indiferent de domeniu!

  • Începe printr-un studiu de piață și vezi care sunt oportunitățile tale în funcție de cererea de pe piață și investiția inițială necesară. Membrii familiei tale trebuie să fie deschiși la evaluarea de idei de afaceri de familie și la punerea lor în practică. Pune în balanță avantajele și dezavantajele fiecărei idei pentru a alegea în final o mică afacere de familie, dar cu potențial de dezvoltare și succes.
De Reținut!
Chiar dacă este recomandat să alegi un domeniu care te pasionează, nu uita de oportunitățile reale de dezvoltare pentru că motivul pentru care dorești deschiderea unei afaceri este mai mult ca sigur independența financiară.
  • Însă, înainte de a demara o afacere mică de familie, trebuie luate în considerare abilitățile membrilor ce vor să se implice. Ținându-se cont de acestea, se va alege cea mai fezabilă idee pentru un business de familie. Încearcă să valorifici calitățile și aptitudinile familiei tale și va fi mult mai simplu să pornești o afacere.
De Reținut!
Totuși, dacă găsești o idee de afacere cu potențial, dar pentru care membrii familiei tale nu au cunoștințele necesare, nu este exclus să iei în considerare un curs de perfecționare, aceasta fiind parte din investiție.
  • Odată ce vei analiza idei afaceri de familie și vei alege una va trebui și să realizezi un plan de afaceri în care să incluzi exact obiectivele voastre, scopul afacerii, bugetul disponibil și împărțirea acestuia în funcție de nevoi, resursele materiale necesare, furnizorii (dacă este cazul), competitorii la momentul respectiv, prețurile produselor sau serviciilor oferite și modalitățile de promovare și vânzări.
De Reținut!
Poți include mai multe elemente în planul tău de afaceri în funcție de tipul acesteia și poți găsi chiar template-uri gratuite online pe care să le folosești pentru a-ți face planul de afaceri.
  • După ce ai creat planul de afaceri, nu uita să creezi și un plan care să te ajute în delimitarea vieții personale de cea profesională. Deși la început este necesar să investești mai mult timp, este important să îl împarți cu înțelepciune. Astfel, nu vei ajunge la epuizare și vei avea și timp pentru familie și pentru tine.
  • Apoi, după demararea unei afaceri mici de familie delimitează clar rolul fiecărui membru al familiei astfel încât fiecare să aibă propriile sarcini. Dacă fiecare are propria sarcină, afacerea se poate desfășura mai lin și pot fi evitate situații neplăcute specifice mediului afacerilor.
De Reținut!
O bună organizare duce la evitarea problemelor cu comenzile și cu clienții.

👉 Citește și: Cele mai bune investiții pe termen scurt sau lung 👈

Idei de mici afaceri de familie de acasă

Ofertă de Bun Venit Fără Depunere

50 Runde de Joc Fără Depunere la Shining Crown

Câștigă 50 rotiri gratuite la verificarea contului!
Joaca Acum

Lucrul de acasă pare a fi o idee bună pentru multe persoane. Independența financiară a devenit un obiectiv din ce în ce mai vânat de tot mai multe persoane. Îți prezentăm câteva exemple de afaceri de familie pe care le poți pune în practică împreună cu membrii familiei tale pentru a câștiga bani de acasă.

#1. Comercializarea produselor second hand

Produsele second hand câștigă teren în fața consumatorilor, motiv pentru care face parte din categoria de afaceri mici și profitabile de familie. În această zonă, posibilitățile de dezvoltare sunt mai ample. De exemplu, poți deschide o afacere de familie în care să vinzi haine, mobilă sau electrocasnice.

Pentru a începe mici afaceri de familie cu produse second hand ai nevoie de un buget minim ce pornește în general de la 1.500 de euro. Acest cost depinde de ideea pe care dorești să o pui în practică și de amploarea sa. Un magazin mai mic va avea nevoie de o investiție mai mică, pe când unul mai mare va necesita mai mulți bani.

👉 Află unde poți vinde haine second hand! 👈

#2. Realizarea de produse handmade

Printre cele mai bune exemple de afaceri de familie se numără și comercializarea produselor handmade. Aici pot fi valorificate cu succes abilitățile artistice ale fiecăruia. De exemplu, poți fabrica și comercializa produse handmade precum lumânările parfumate, săpun natural, bijuterii sau decorațiuni.

Fiecare membru din familie poate contribui la creare, ambalare și comercializare. Bugetul necesar începerii unei afaceri de familie 2024 cu produse handmade variază, însă poate începe de la doar 300 de euro.

De Reținut!
Acești bani vor fi investiți în materialele prime necesare precum ceară, pietricele și orice alt material necesar procesului de creație a produselor.

👉 Vezi mai multe idei de afaceri handmamde! 👈

#3. Deschiderea unei francize

O afacere de familie ar putea fi și deschiderea unei francize. Acest lucru a devenit cunoscut și chiar are succes. Un bun exemplu în acest sens este franciza La Doi Pași sau Five to Go.

În cazul alegerii unui business de familie în acest domeniu, bugetul necesar poate fi mai mare. În principiu vei avea nevoie de o locație și de o sumă minimă necesară pentru investiție ce va diferi în funcție de franciza aleasă.

De Reținut!
Aceasta poate fi o afacere mică de familie de succes, mai ales că în acest tip de afacere ești ajutat cu aprovizionarea cu produse și beneficiezi de cunoștințele companiei mamă.

#4. Firmă de curățenie

Și curățenia este un domeniu în care poți începe o mică afacere de familie. Prin mici afaceri de familie în acest domeniu îți poți oferi serviciile atât la domiciliu, cât și în clădirile marilor companii. Acesta este un bun exemplu de mici afaceri de familie ce pot funcționa fără a fi întâmpinate probleme.

Pentru a demara o astfel de afacere mică de familie ai nevoie de un buget de pornire de aproximativ 1.500 de euro. Cu acești bani vei cumpăra ustensilele necesare precum aspirator cu sau fără spălare, detergenți, perii, găleți, mănuși, saci menajeri și alte instrumente utile în desfășurarea activității.

#5. Parc de mașini rulate

Mașinile second hand sunt încă la mare căutare. Din acest motiv, deschiderea unui mic parc de mașini rulate poate fi una dintre acele idei de afaceri de familie profitabile. Însă, acest tip de afacere poate aduce câștiguri mai degrabă pe termen lung decât pe termen scurt.

Pentru a deschide o afacere mică de familie cu mașini second hand ai nevoie în primul rând de un spațiu betonat sau cel puțin acoperit cu pietriș. Apoi, poți începe cu 2 sau 3 mașini și pe parcurs să reinvestești profitul obținut. Bugetul de pornire ar putea începe de la cel puțin 10.000 de euro.

#6. Mici afaceri de familie cu închirieri

Și închirierile pot fi una dintre cele mai bune idei mici afaceri de familie. În acest domeniu te poți axa atât pe închirierea imobilelor, cât și a autovehiculelor, a bicicletelor sau a ustensilelor necesare în construcții. Mai exact, poți închiria bormașini, compactoare, fierăstraie electrice, drujbe, sau mini-excavatoare.

Totuși, lista nu se oprește aici și poți închiria orice echipament sau lucruri care consideri că sunt necesare și pentru care ar exista cerere. Vezi în acest ghid complet ce poți închiria să faci bani!

Dacă deja deții ustensilele, atunci idei de afaceri mici de familie nu va impune investirea unei sume mari de bani. În caz contrar, pentru a dezvolta afaceri familiale de închirieri va necesită o sumă substanțială de bani ce poate porni de la 600 – 700 de euro.

O idee foarte bună de venit pasiv este închirierea unei proprietăți în regim hotelier sau pe termen lung, iar dacă aveți deja o astfel de proprietate în familie, atunci investiția inițială s-ar rezuma doar la amenajarea spațiului pentru a fi cât mai atractiv și la promovarea proprietății pe site-uri de profil.

👉 Citește și: Cât se câștigă din închiriere în regim hotelier 👈

#7. Spălătorie automată

Și spălătoriile automate pot fi una din acele afaceri mici de familie ce pot avea succes. Afaceri familie ce vizează spălătoriile pentru mașini pot fi deschise atât în marile și micile orașe, cât și în mediul rural.

Spre deosebire de alte exemple de afaceri de familie, aceasta necesită investirea unui buget de minim 50.000 de euro pentru înființarea a doar două boxe, dar profitul pe termen lung merită această investiție. În plus, pe termen lung vei economisi prin faptul că nu vei plăti angajați.

#8. Cofetărie

Dacă patiseria este pasiunea ta, atunci poți înființa o patiserie cu dulciuri bio. Acest gen de produse sunt căutate, mai ales pentru copii. Sunt căutate inclusiv prăjiturile ce nu conțin gluten.

Poți excela în acest domeniu și de sărbători. Atunci poți avea vânzări mari la dulciuri precum chec, cozonac și plăcintă cu julfă.

De Reținut!
Alege un tip de produs regăsit rar în cofetării sau patiserii, dar pentru care există cerere pe piață și cu siguranță vei reuși.

Idei de afacere de familie cu bani puțini

Ofertă fără depunere

50 Rotiri Gratuite fără Depunere la Gold of Ra

Profită de rotiri gratuite fără depunere la Million casino!
Joaca Acum

Există și multiple idei de afacere de familie cu bani puțini pe care le poți face atunci când nu dispui de un buget foarte mare pentru a o iniția. În continuare, îți vom prezenta astfel de idei de afacere de familie cu bani puțini. Vei afla și care este bugetul estimativ pentru afaceri familie ce nu au nevoie de un buget inițial mare.

#9. Mici afaceri de familie în copywriting

Domeniul de copywriting este în plină dezvoltare și pare să aibă un succes continuu. Deși evoluția inteligenței artificiale pare să afecteze și acest domeniu, încă se mai pot dezvolta mici afaceri de familie din copywriting pentru că, cel puțin în prezent, chiar și textele reproduse de instrumentele de inteligență artificială au nevoie de corectură.

De Reținut!
Însă, pentru ca acest lucru să fie posibil, este necesar ca persoanele ce se implică să dețină abilitățile necesare: bună exprimare în scris, cunoașterea gramaticii limbii în care se redactează și capacitatea de a te adapta mai multor stiluri de scriere.

Dacă cunoașteți și o altă limbă și puteți oferi și servicii conexe, precum optimizare seo, atunci vei putea scrie articole online plătite mult mai bine.

Ca buget de pornire, în principiu ai nevoie de câteva laptopuri de pe care să se lucreze și care nu trebuie să fie foarte performante. Așadar, valoarea investiției inițiale poate porni de la 1.500 RON și va crește în funcție de numărul persoanelor implicate.

👉 Vezi cât câștigă un copywriter! 👈

#10. Mici afaceri de familie cu lumânări parfumate

Lumânările parfumate pot fi o afacere de familie cu bani puțini. Pentru a le fabrica ai nevoie de ceară, colorant, uleiuri esențiale parfumate și diverse flori uscate cu care să le decorezi. Ca buget de pornire este necesară o sumă de cel puțin 300 RON pe care să o investești în materia primă și în materialele necesare ambalării produselor.

👉 Interviu: Cum deschizi o afacere cu lumânări parfumate 👈

#11. Decorațiuni cu flori uscate

Elementele cu scop decorativ sunt la mare căutare și aceasta poate fi una din idei afaceri de familie ce poate fi pusă în practică ușor. Poți crea decorațiuni precum tablouri cu flori uscate și licheni, coronițe, buchete ornamentale de pus în vază sau buchete pentru evenimente speciale.

Bugetul necesar începerii acestei afaceri pornește de la 500 RON. Decorațiunile pot fi vândute ulterior în mediul online, în diverse mici magazine sau la cunoscuți.

#12. Produse imprimate și personalizate la cerere

Una dintre cele mai bune exemple afaceri de familie profitabile constă în comercializarea produselor imprimate la cerere. Poți vinde produse precum tricouri, căni și pixuri.

Pentru a începe vei avea nevoie de o presă specială pentru imprimare. Prețul acesteia pornește de la 1.000 RON și variază în funcție de producător, mărime și utilitate. Poți cumpăra presă doar pentru tricouri sau doar pentru căni. Îți poți crea propriul design pentru tricouri sau poți imprima designul clientului.

De Reținut!
Partea bună a acestei afaceri este faptul că nu trebuie să creezi un stoc, ci vei imprima doar la cerere. Bineînțeles, vei avea nevoie de un stoc de produse simple care pot fi imprimate, cum ar fi tricouri sau căni.

Exemple de afaceri de familie la țară (în agricultură)

Agricultura este un domeniu ofertant dacă știi ce anume să dezvolți în acest domeniu, iar dacă locuiești la țară, cu siguranță ar trebui să iei în considerare variantele de mai jos. Mai jos vei găsi câteva idei afaceri de familie pe care le poți dezvolta în agricultură și potențialul profit pentru fiecare.

#13. Culturile de schisandră

Creșterea acestei plante poate fi o afacere de familie cu bani puțini în agricultură. Potențialul de profit al culturii de schisandră este de aproximativ 100.000 de euro la hectar. Planta este cunoscută pentru proprietățile sale medicinale și beneficiile aduse organismului.

Printre proprietățile sale se numără detoxifierea ficatului, combaterea insomniei, normalizarea glicemiei și refacerea după chimioterapie. Poți procesa fructul sub formă de condiment, suc, vin sau dulciuri.

#14. Castraveți amari

Castravetele amar este cunoscut pentru beneficiile pe care le aduce organismului. Culturile de castravete amar reprezintă o afacere de familie la țară eficientă ce poate aduce câștiguri mari. Un hectar de castraveți amari poate aduce un profit de aproximativ 250.000 de euro pe an.

Proprietățile curative ale castravetelui amar fac această idee de afacere de familie la țară să aibă un mare potențial. Cultivarea sa nu este un proces foarte complex, condițiile sale de cultivare fiind specifice țării noastre.

#15. Plantațiile de Paulownia

Copacii de Paulownia fac parte din lista cu afaceri de familie la țară ce aduc profituri mari pe termen lung. Câștigul pentru un hectar este de aproximativ 30.000 de euro pe hectar. În aproximativ 3 ani acest arbore crește până la 20 de metri.

Afacerea cu Paulownia este o afacere de familie la țară profitabilă deoarece este un lemn valorificat pe piața de lux. Acest tip de lemn este utilizat în construcția iahturilor, a instrumentelor muzicale și a mobilei de lux.

#16. Plantații de aronia, goji sau de merișoare

O altă idee de afaceri de familie la țară constă în cultivarea plantelor precum aronia, goji sau merișoare. Prețul de vânzare a acestora pe kilogram este de aproximativ 70 RON.

Fructele sunt cunoscute pentru proprietățile și beneficiile sale. Le poți vinde în formă proaspătă, sub formă de suc sau deshidratate.

#17. Brânzeturi de casă

Fabricarea brânzeturilor este una din afaceri de familie la țară ce este eficientă. Dacă deții o fermă de animale sau dacă poți cumpăra lapte de la crescători, poți face diverse tipuri de brânzeturi, dar și lapte bătut sau cașcaval cu diverse fructe uscate sau condimente iuți.

Poți vinde produsele într-un punct fix de vânzare sau îți poți forma proprii clienți cărora să le duci produsele. De cele mai multe ori, acest tip de afaceri mici de familie funcționează cu succes.

#18. Mici afaceri de familie cu produse bio

Produsele alimentare bio sunt o afacere de familie la țară de actualitate. Dacă deja deții un teren, îl poți cultiva cu diverse legume precum roșii, ardei, dovlecei, păstăi, mazăre, fasole, morcov sau alte rădăcinoase. Totodată, poți prepara și anumite produse din aceste legume, precum zacusca.

Îți poți vinde produsele în micile buticuri din localitate sau în orașele din apropiere. Pe de altă parte, te poți promova în mediul online, acesta fiind un bun mod de a-ți găsi clienți fideli.

#19. Apicultură

Apicultura este una din accele idei de afaceri de familie ușor de pus în practică. Produsele ce reies din această ramură de activitate sunt căutate și uneori insuficiente pentru piața de desfacere, mai ales pentru export.

De la albine poți produce miere, propolis și ceară pe care să le vinzi clienților tăi. Investiția poate porni de la 1.000 de euro și va crește odată cu numărul stupilor pe care vrei să îi ai de prima dată.

#20. Culturile de cătină

Cătina este un fruct cu multiple proprietăți ce este cunoscut pentru beneficiile sale. Pentru a începe o astfel de afacere de familie la țară este necesar să deții pământ pe care să cultivi plantele.

La început va fi necesar să investești minim 8.000 de euro pentru a obține profit. Prețul unui kilogram de cătină pornește de la 2 euro, iar prețul unui litru de ulei ajunge și la 250 de euro.

Exemple de mici afaceri de familie online

Ofertă Fără Depunere Casino

120 Rotiri Gratuite Fără Depunere

Joacă gratis cu 50 Rotiri Gratuite la Burning Hot și 70 Rotiri Gratuite la Shining Crown!
Joaca Acum

Mediul online este oportun pentru afaceri de familie profitabile. Acesta oferă multiple posibilități de dezvoltare atât pentru afacerile din oraș, cât și pentru afaceri mici de familie la țară. Activitatea se desfășoară de acasă și programul poate fi ajustat în funcție de nevoile fiecăruia. Iată câteva afaceri mici și profitabile de familie pe care le poți dezvolta online!

#21. Dropshipping

Poți deschide un magazin în sistem dropshipping. Poți aborda orice nișă dorești. Totuși, este recomandat să studiezi piața înainte de a face acest lucru.

Poți deschide un magazin online în nișe populare precum produse de frumusețe, suplimente naturiste sau produse pentru copii, sau poți deschide un magazin online pentru produse pentru care există cerere, iar oferta este mică (adică vei avea puțini competitori).

Partea bună a acestei afaceri constă în lipsa efectuării unui stoc, lucrurile desfășurându-se mult mai simplu decât în cazul unui magazin fizic pentru că furnizorul va fi cel care se va ocupa de stoc și de livrarea produselor.

👉 Articol recomandat: Ce este dropshipping 👈

#22. Mici afaceri de familie în marketing

Dacă ești o persoană sociabilă și deții abilități de comunicare, atunci marketingul este una dintre cele mai bune exemple de afaceri de familie profitabile. Poți împărți sarcinile între membrii familie tale. Dacă vei proceda astfel, afacerea va fi mai simplu de gestionat.

De exemplu, o persoană se poate ocupa de relațiile cu clienții, pe când altcineva se poate ocupa de postările zilnice de pe conturile de social media.

Marketingul face parte din categoria de afaceri de familie profitabile ce au succes în ziua de astăzi. Atât marile companii, cât și cele mici au nevoie de servicii de marketing și chiar dacă încă nu deții cunoștințe în domeniu, există numeroase cursuri care te învață cum să faci marketing de calitate.

Dacă vrei să începi o afacere de familie în marketing, îți recomandăm următoarele articole:

#23. Design grafic

Designul grafic poate fi o afacere de succes dacă tu și familia ta dețineți cunoștințele necesare. Dacă nu, puteți să vi le însușiți oricând. La fel ca în cazul marketingului, sarcinile din această afacere de familie idei pot fi împărțite cu succes. Începe cu micile companii de pe piață și include și micii producători din mediul rural.

Designul grafic este o afacere de familie la țară ce poate fi practicată cu succes. Atât timp cât ai o conexiune stabilă la internet și cunoștințele necesare, totul poate merge strună.

👉 Vezi și: Designer grafic salariu 👈

#24. Traduceri și editare video

Dacă ești pasionat de traduceri sau de materialele video, poți excela în aceste două domenii. Și această afacere de familie o poți împărți cu succes între membrii familiei.

Un exemplu concret din acest domeniu este cel al filmelor și serialelor. Poți numi o persoană care să se ocupe de traducerea subtitrărilor, una care să sincronizeze materialele video și alta care să efectueze controlul calității materialelor procesate.

👉 Află cât câștigă un traducător! 👈

#25. Blog de familie

Crearea unui blog de familie poate fi una din mici afaceri de familie cu mare potențial. Blogul poate conține subiecte precum educația adolescenților, moduri de gestionare a problemelor cu copii și cu alți membrii ai familiei, certurile existente în relație, educația de acasă și rolul său, toate acestea fiind de actualitate.

De Reținut!
Cu acest blog poți atrage din ce în ce mai mulți cititori. Cu timpul poți face bani din publicitate odată ce aduni mai mulți urmăritori.

👉 Află și câți bani se câștigă din blog! 👈

#26. Fitness și nutriție

Poți demara afaceri de familie 2024 și în domeniul fitness-ului. Poți crea un program de fitness și nutriție dacă aceste două domenii sunt un punct forte pentru tine și familia ta.

Poți împărți programul în module și chiar să îl personalizezi pentru fiecare client în parte. Pentru a începe ai nevoie de voință, un laptop, o cameră și bineînțeles, cunoștințe în sport, nutriție și stilul de viață sănătos.

👉 Citește și: Idei de afaceri de acasă pentru femei 👈

De ce să îți deschizi o afacere mică de familie?

Există mai multe motive pentru care merită să îți deschizi o mică afacere de familie, așa că dacă deja te-ai gândit la această posibilitate, dar încă nu ești convins, descoperă în continuare avantajele de a avea propria afacere!

  • În primul rând, mici afaceri de familie îți pot aduce venituri foarte mari odată ce reușești să te dezvolți și să îți diversifici activitatea. Este important ca în afaceri mici de familie să nu te gândești doar la profitul cât mai mare, ci și la investiții ulterioare pentru a-ți diversifica afacerea și a câștiga mai mult pe termen lung.
  • Prin perseverență poți depăși un anumit nivel financiar prin intermediul acestor afaceri familiale, inclusiv prin afaceri mici de familie la țară. În plus, cu toții știm că libertatea financiară este un element ce duce la o diminuare a stresului zilnic.
  • Un alt avantaj oferit atât de afaceri de familie la țară, cât și de oricare alt tip de afaceri de familie 2024 constă în flexibilitatea timpului. Dezvoltând afaceri în familie devii propriul tău șef și îți poți gestiona timpul de lucru ținând cont de nevoile tale. Stilul de lucru oferit de afaceri de familie 2024 se potrivește familiilor cu copii.
De Reținut!
Cu toate acestea, timpul trebuie gestionat cu grijă pentru a nu se pierde controlul asupra afacerii pe care o dezvolți.
  • Un alt motiv de a pune în practică idei de afaceri mici de familie este oportunitatea de a te dezvolta pe plan personal și profesional. Alegerea unui loc de muncă fix în detrimentul unei idei de afacere de familie te poate limita din anumite puncte de vedere.
De Reținut!
Mai exact, dacă vei dezvolta idei de afaceri de familie, îți vei forța limitele și vei întâlni mereu situații noi pe care să le gestionezi. Procedând astfel, îți vei impune să înveți lucruri noi și să te descoperi pe tine mai mult. Poți afla faptul că ai talent în anumite domenii sau că deții anumite abilități de care nu știai până atunci.

Concluzii

Toate aceste idei de afaceri de familie 2024 pot fi o bună oportunitate de a excela alături de membrii familiei tale. Poți dezvolta afaceri de familie la țară care să aibă succes, mici afaceri de familie la oraș, de acasă sau online, în funcție de preferințele familiei tale.

Indiferent de varianta pe care o vei alege, ține cont de faptul că afaceri mici de familie îți pot oferi câștiguri frumoase, un mai bun control asupra timpului și oportunitatea de a te dezvolta personal foarte mult.

Ofertă Fără Depunere Casino

120 Rotiri Gratuite Fără Depunere

Joacă gratis cu 50 Rotiri Gratuite la Burning Hot și 70 Rotiri Gratuite la Shining Crown!
Joaca Acum

FAQs

❓ Care este cea mai profitabilă afacere de familie?

Un business de familie profitabil poate fi în domeniul agriculturii unde ai numeroase oportunități de afaceri prin cultivarea plantelor, fructelor sau legumelor. O idee bună constă în creșterea arborilor Paulownia sau a plantei cunoscută sub numele de schisandră, acestea fiind culturi mai rar întâlnite, dar cu potențial. În mediul urban, funcționează foarte bine serviciile de curățenie, francizele sau cofetăriile și patiseriile.

❓ Care este cea mai bună afacere de familie cu bani puțini?

Nu există cea mai bună afacere de familie cu bani puțini pentru că este o întrebare foarte subiectivă. Depinde de bugetul disponibil, preferințele și cunoștințele tale. Totuși, din perspectiva investițiilor necesare, putem spune că marketingul (împreună cu toate ramurile acestuia) se distinge din idei de afaceri de familie cu bani puțini.

❓ De ce investiție ai nevoie pentru a deschide o afacere de familie?

Costul necesar pentru idei afacere de familie depinde de o serie de factori precum materialele prime necesare, procesul fabricării și costul final al bunului sau serviciului. Poți deschide o afacere cu o investiție de la 300 euro până la 10.000 euro sau mai mult.

Dacă ți-a plăcut acest articol, s-ar putea să te intereseze și următoarele:

Promoții și Oferte Spin Casino 2024

Fie că ești jucător nou la Spin sau deja un client fidel,…
Mara Ivan - iunie 13, 2024
banner bonus fără depunere

Bonus Fără Depunere Spin

Slăbiciunea noastră cea mai mare atunci când vine vorba de jocurile de…
Laura Paraschiv - iunie 8, 2024
banner bonus aniversar magic jackpot

Magic Jackpot Bonus Aniversar

Magic Jackpot Casino te așteaptă cu o surpriză specială: bonus aniversar Magic…
Laura Paraschiv - iunie 7, 2024

Autor