ce inseamna blockchain

Rate this post
cristinaR - decembrie 29, 2018

Dacă până acum am discutat despre moneda virtuala și proprietățile ei, astăzi îți propunem, un ghid pas cu pas pentru începători, menit să lamurească ce înseamnă blockchain -ul.

Este tehnologia blockchain noul internet?

Blockchainul este incontestabil o invenție ingenioasă; creația unei persoane sau a unui grup de oameni cunoscuți de pseudonimul Satoshi Nakamoto. De atunci, a evoluat în ceva mai mare, iar întrebarea pe care fiecare persoană și-o pune este: Ce este Blockchain?

Permițând distribuirea informațiilor digitale, fără copiere, tehnologia blockchain a creat coloana vertebrală a unui nou tip de internet. Inițial conceput pentru moneda digitală, Bitcoin, (Buy Bitcoin), comunitatea tehnologică găsește acum alte utilizări potențiale ale tehnologiei.

Bitcoin-ul a fost numit „aurul digital” pentru un motiv bun. Până în prezent, valoarea totală a monedei este aproape de 112 miliarde USD. Și blockchain-urile pot lua și alte tipuri de valoare digitală. La fel ca internetul, nu este nevoie să știți cum funcționează blockchain-ul pentru a-l folosi. Cu toate acestea, cunoașterea elementară a acestei noi tehnologii arată de ce este considerată revoluționară. Deci, sperăm să vă bucurați de acest ghid!

Dacă știți deja ce este blockchain și doriți să deveniți un miner Bitcoin, job la mare cerere, te invităm să citești acest material – Ce înseamnă minare Bitcoin?

ce inseamna blockchain

Imaginați-vă o foaie de calcul (Excel) care este multimplicată de mii de ori într-o rețea de computere. Imaginați-vă apoi că această rețea este proiectată să actualizeze, în mod regulat, această foaie de calcul și, iată, aveți o înțelegere de bază a ce înseamna blockchain.

Informațiile deținute într-un blockchain există ca bază de date partajată și continuu reconciliată. Aceasta este o modalitate de a utiliza rețeaua cu beneficii evidente. Baza de date a blockchain nu este stocată în nicio locație, adică înregistrările pe care le păstrează sunt cu adevărat publice și ușor de verificat. Nu există o versiune centralizată a acestor informații pentru ca un hacker să le corupă. Găzduite de milioane de computere simultan, datele sale sunt accesibile oricui de pe internet.

Ce înseamnă blockchain? Rezistență și robustețe

Tehnologia Blockchain este la fel ca internetul prin faptul că are o robustețe integrată. Prin stocarea blocurilor de informații, care sunt identice în întreaga rețea, blockchainul:

  • nu poate fi controlat de nicio entitate.
  • nu are niciun defect.

Bitcoin a fost inventat în 2008. De atunci, blockchain Bitcoin a funcționat fără întreruperi semnificative. (Până în prezent, oricare dintre problemele asociate cu Bitcoin au fost cauzate de hacking sau de gestionarea defectuoasă. Cu alte cuvinte, aceste probleme provin din intenția proastă și din eroarea umană, nu din defectele conceptelor care stau la baza acesteia).

Ce este blockchain, totuși?

Internetul în sine s-a dovedit a fi durabil de aproape 30 de ani. Este o dovadă istorică bună pentru tehnologia de tip blockchain, mai ales că se dezvoltă continuu.

„Pe cât de revoluționară pare, Blockchain este cu adevărat un mecanism care-i aduce pe toți la cel mai înalt grad de responsabilitate. Nu mai există tranzacții pierdute, erori umane, mașini sau chiar schimburi, care nu au fost făcute cu consimțământul părților implicate. Mai presus de orice altceva, zona cea mai critică în care Blockchain ajută, este că garantează validitatea unei tranzacții, prin înregistrarea acesteia nu doar într-un registru principal, ci și într-un sistem conectat de registre; toate conectate printr-un mecanism de validare securizat.“ – Ian Khan, Speaker TEDx Autor | Tehnologie Futurist

Transparent și incoruptibil

Rețeaua de blockchain trăiește într-o stare de consens, care se verifică automat la fiecare zece minute. Un fel de ecosistem auto-audit al unei valori digitale; rețeaua reconciliază fiecare tranzacție care are loc în intervale de zece minute. Fiecare grup de tranzacții este denumit „bloc”. Rezultă două proprietăți importante:

  • Datele privind transparența sunt încorporate în rețea ca întreg, prin definiție este publică.
  • Nu poate fi coruptă modificarea vreunei unități de informații din blockchain, deoarece ar însemna utilizarea unei cantități imense de energie și putere de calcul, pentru a suprascrie întreaga rețea.

În teorie, acest lucru ar putea fi posibil. În practică, este puțin probabil să se întâmple. Preluarea controlului asupra sistemului, pentru a captura Bitcoini, de exemplu, ar avea efectul de a distruge valoarea lor.

„Blockchain rezolvă problema manipulării. Când vorbesc despre asta în Occident, oamenii spun că au încredere în Google, Facebook sau în băncile lor. Dar restul lumii nu are încredere în organizații și corporații atât de mult – adică Africa, India, Europa de Est sau Rusia. Nu este vorba despre locurile în care oamenii sunt cu adevărat bogați. Abilitățile Blockchain sunt cele mai mari din țările care nu au atins încă acest nivel. ” – Vitalik Buterin, inventator al Ethereum

Ce înseamnă blockchain? O rețea de noduri

O rețea de așa-numite „noduri” de calcul formează blockchainul. Nodul este computerul conectat la rețeaua de blockchain, care se folosește de un client pentru a efectua sarcina validării și retransmiterea tranzacțiilor. De asemenea, nodul primește o copie a blockchain-ului, care este descărcată automat la alăturarea la rețeaua de blockchain. Împreună, ele creează o rețea puternică de nivel secundar, o viziune complet diferită asupra modului în care poate funcționa internetul.

ce este blockchain nod

Fiecare nod este un „administrator” și se alătură în mod voluntar (în acest sens, rețeaua este descentralizată). Cu toate acestea, fiecare are un stimulent pentru participarea la rețea: șansa de a câștiga Bitcoins.

Se spune că nodurile sunt folosite pentru minare Bitcoin, dar termenul este folosit greșit. De fapt, fiecare concurează pentru a câștiga Bitcoins rezolvând puzzle-uri computaționale. Bitcoin a fost rațiunea d’etre a blockchain-ului, așa cum a fost inițial concepută. Acum este recunoscută a fi doar prima dintre multele aplicații potențiale ale tehnologiei.

Există deja 1600 de cryptocurrencies Bitcoin (simboluri cu valoare schimbabilă) disponibile deja. De asemenea, o serie de alte adaptări potențiale ale conceptului original de blocaj sunt active sau în curs de dezvoltare.

Pe FaciBaniOnline.ro ai toate informațiile necesare pentru a înțelege ce înseamnă blockchain. Citește și articolele precedente și începe să faci bani din crypto!

blank

Vlad Cazino bonus de bun venit: 1.500 RON + 200 Free Spins

Vlad Cazino bonusuri îți oferă 100% până la 1500 RON și 200…
FBmirelaF - ianuarie 20, 2022
blank

Bonus de bun venit Fortuna: 2000 RON + 100 Free Spins

Odată ce ți-ai creat un cont de jucător Fortuna, recompensele pe care…
FBmirelaF - ianuarie 20, 2022
blank

Cum faci o depunere sau o retragere Casa Pariurilor

Casa Pariurilor îți pune la dispoziție o gamă variată de metode de…
FBmirelaF - ianuarie 20, 2022