definitie blockchain si utilizari

Rate this post
cristinaR - ianuarie 2, 2019

Încă de când a fost proiectat, blockchain-ul este o tehnologie decentralizată. Astăzi vom continua cu câteva noțiuni legate de definiție blockchain și utilizări.

Orice se întâmplă în rețea este o funcție a rețelei ca întreg. Unele efecte importante derivă din acest lucru. Prin crearea unui nou mod de a verifica aspectele legate de tranzacții, comerțul tradițional ar putea deveni inutil. Tranzacțiile de pe piața bursieră devin aproape simultane în blockchain, de exemplu.

Blockchain definiție actualizată

O rețea globală de computere utilizează tehnologia blockchain pentru a gestiona, în comun, baza de date care înregistrează tranzacțiile Bitcoin. Adică, Bitcoin este gestionat de rețeaua sa, și nu de nici o autoritate centrală. Descentralizarea înseamnă că rețeaua operează pe baza unei utilizări de la utilizator la utilizator (peer-to-peer).

Cine va folosi blockchain-ul? Putem să folosim blockchain Romania?

Ca infrastructură web, nu trebuie să știi o definiție blockchain pentru ca acesta să fie util în viața ta.

În prezent, finanțele oferă cele mai puternice cazuri de utilizare a tehnologiei. Remiterile internaționale, de exemplu. Banca Mondială estimează că în anul 2015 au fost trimise peste 430 miliarde USD în transferuri de bani, astfel. Și în prezent există o cerere ridicată pentru dezvoltatorii de blockchain.

=>> Se tăie, practic, prezența intermediarului pentru aceste tipuri de tranzacții. Calculul personal a devenit accesibil publicului, larg prin inventarea Interfeței Grafice de utilizator (GUI), care a luat forma unui „desktop”. În mod similar, cea mai comună interfață grafică concepută pentru blockchain sunt aplicațiile așa-numite „portofel”, pe care oamenii le folosesc pentru a cumpăra lucruri cu Bitcoin și pentru a le stoca împreună cu alte monede virtuale crypto.

Tranzacțiile online sunt strâns legate de procesele de verificare a identității. Este ușor de imaginat că aplicațiile din „portofel” se vor transforma în următorii ani pentru a include și alte tipuri de managementul identității.

definitie blockchain romania

Blockchain & Securitate îmbunătățită

Prin stocarea datelor în rețeaua sa, blockchain-ul elimină riscurile care vin împreună cu datele deținute la nivel central. =>> Rețeaua nu dispune de puncte vulnerabile, pe care hackerii să le poată exploata.

Internetul de astăzi are probleme de securitate, familiare tuturor. Toți ne bazăm pe sistemul „username / password” pentru a ne proteja identitatea și activele online. Metodele de securitate Blockchain folosesc tehnologia de criptare.

Baza pentru aceasta sunt așa-numitele „chei publice și private”. O „cheie publică” (un șir de numere lungi, generat aleatoriu) este o adresă a utilizatorilor în blockchain. Bitcoin-urile transmise prin rețea sunt înregistrate ca aparținând acelei adrese. „Cheia privată” este ca o parolă care îi permite proprietarului accesul la Bitcoin sau alte active digitale. Păstrați datelor dvs. în blockchain și este incoruptibilă. Acest lucru este adevărat, deși protejarea bunurilor dvs. digitale va necesita, de asemenea, salvarea cheii dvs. private imprimând-o, creând ceea ce se numește portofel din hârtie.

Definiție Blockchain – O rețea de al doilea nivel

Cu ajutorul acesteo tehnologii, web-ul câștigă un nou nivel de funcționalitate. Deja, utilizatorii pot tranzacționa direct unul cu altul – tranzacțiile Bitcoin în 2017 au fost în medie de 2 miliarde USD pe zi. Cu siguranța adăugată adusă de blockchain, noile afaceri pe internet se află pe calea de a se separa complet instituțiile tradiționale de finanțare.

Goldman Sachs consideră că tehnologia blockchain deține un potențial deosebit, în special pentru a optimiza compensarea și decontările, și ar putea reprezenta economii globale de până la 6 miliarde de dolari pe an.

Este blockchain-ul noul Web 3.0?

Indeed.com, unul dintre cele mai mari portaluri de locuri de muncă din lume, a publicat câteva statistici interesante cu privire la creșterea numărului de locuri de muncă în domeniul blockchain. Se pare că numărul a crescut, de la 2016 la 2017, cu 207%.

Blockchain-ul oferă utilizatorilor de internet capacitatea de a crea valoare și autentifică informațiile digitale. Ce aplicații noi vor rezulta?

Contracte inteligente

Înregistrările distribuite permit codarea contractelor simple care vor fi executate atunci când sunt îndeplinite condițiile specificate. Ethereum este un proiect open-source blockchain care a fost construit special pentru a realiza această posibilitate. Cu toate acestea, în stadiile incipiente, Ethereum are potențialul de a valorifica utilitatea blockchain pe o scară largă. La nivelul actual de dezvoltare al tehnologiei, contractele inteligente pot fi programate pentru a îndeplini funcții simple.

Economia partajată, o altă definiție blockchain

Cu companii precum Uber și AirBnB, economia partajată este deja un succes dovedit. În prezent, însă, utilizatorii care doresc să plătească un serviciu de partajare trebuie să se bazeze pe un intermediar precum Uber. Permițând plățile de la egal la egal, blockchainul deschide ușa pentru a interacționa direct între părți. Ceea ce rezultă o economie cu adevărat descentralizată.

Crowdfunding-ul

Inițiativele Crowdfunding, cum ar fi Kickstarter și Gofundme, fac munca în avans pentru emergența economiei peer-to-peer. Popularitatea acestor site-uri sugerează că oamenii doresc să aibă un cuvânt direct în dezvoltarea produselor. Blockchain-ul duce acest interes la nivelul următor, creând potențiale fonduri de capital de risc, cu surse multiple.

Guvernare blockchain Romania

Prin prezentarea rezultatelor transparente și accesibile publicului, tehnologia ar putea aduce transparență deplină în alegeri sau în orice alt fel de sondaje. Contractele inteligente bazate pe Ethereum ajută la automatizarea procesului.

Stocarea fișierelor conform definiție blockchain

Descentralizarea stocării fișierelor pe internet aduce beneficii clare. Distribuirea de date în întreaga rețea protejează fișierele de a fi hacked sau pierdute. Un internet format din site-uri complet descentralizate are potențialul de a accelera transferul de fișiere și orele de streaming. O astfel de îmbunătățire nu este doar convenabilă, ci este o actualizare necesară a sistemelor de distribuire a conținutului.

Protecția proprietății intelectuale cu Romania blockchain

După cum se știe, informațiile digitale pot fi reproduse infinit și distribuite pe scară largă grație internetului. Acest lucru a dat utilizatorilor web, la nivel global, o mină de aur de conținut liber. Cu toate acestea, deținătorii drepturilor de autor nu au fost atât de norocoși, pierzând controlul asupra proprietății intelectuale și suferind din punct de vedere financiar, drept consecință. Contractele inteligente pot proteja drepturile de autor și pot automatiza vânzarea online a activelor creative, eliminând astfel riscul copierii și redistribuirii fișierelor.

Microgrids din vecinătate

Tehnologia Blockchain permite cumpărarea și vânzarea energiei regenerabile generate de microgrids din vecinătate. Când panourile solare produc energie excesivă, contractele inteligente bazate pe Ethereum îl redistribuie automat. Tipuri similare de automatizare inteligentă a contractelor vor avea multe alte aplicații, pe măsură ce IO-ul devine realitate.

Gestionarea identității, altă utilizare și definiție blockchain

Există o nevoie clară pentru o mai bună gestionare a identității pe web. Abilitatea de a vă verifica identitatea este legătura dintre tranzacțiile financiare care se întâmplă online. Cu toate acestea, remediile pentru riscurile de securitate, care vin odată cu comerțul web, sunt imperfecte. Blockhainul oferă metode îmbunătățite pentru a dovedi cine sunteți, împreună cu posibilitatea digitalizării documentelor personale. Având o identitate sigură va fi, de asemenea, importantă pentru interacțiunile online. O bună reputație, la urma urmei, este cea mai importantă condiție pentru efectuarea tranzacțiilor online.

Dezvoltarea standardelor de identitate digitală se dovedește a fi un proces extrem de complex. În afară de provocările tehnice, o soluție universală de identitate online necesită o cooperare între entități private și guvern. Adăugați la aceasta necesitatea navigării în sistemele juridice din diferite țări și problema devine dificilă exponențial. Comerțul electronic se bazează, în prezent, pe certificatul SSL (blocarea verde mică) pentru tranzacții sigure pe web.

AML și KYC

Combaterea spălării banilor (AML) și cunoașterea practicilor clienților dvs. (KYC) au un potențial puternic de a fi adaptate la blockchain. În prezent, instituțiile financiare trebuie să realizeze un proces, cu mai multe etape, pentru fiecare client nou. Costurile KYC ar putea fi reduse prin verificarea clientului în cadrul unei instituții și, în același timp, creșterea eficacității monitorizării și analizei.

Management de date – definiție blockchain

Astăzi, în schimbul datelor personale, utilizatorii pot folosi gratuit platforme sociale precum Facebook. În viitor, utilizatorii vor avea capacitatea de a gestiona și de a vinde datele generate de activitatea lor online. Deoarece poate fi ușor distribuită în cantități mici, Bitcoin va fi cel mai probabil moneda care se utilizează pentru acest tip de tranzacție.

Înregistrarea titlului de teren cu blockchain Romania

Ca registre accesibile publicului, blockchainule poate face tot felul de înregistrări mai eficiente. Titlurile de proprietate sunt un caz în acest sens. Acestea tind să fie susceptibile la fraudă, precum și la eforturi costisitoare și administrative.

Un număr de țări desfășoară proiecte de registru funciar bazate pe blocuri. Honduras a fost primul guvern care a anunțat o astfel de inițiativă în 2015, deși statutul actual al acestui proiect este neclar. În acest an, Republica Georgia a încheiat un acord cu Grupul Bitfury pentru a dezvolta un sistem de blockchain pentru titlurile de proprietate. Cel mai recent, Suedia a anunțat că experimentează o aplicație de tip blockchain pentru titlurile de proprietate.

Licitarea la bursă

Potențialul de sporire a eficienței în procesul de decontare a acțiunilor face ca utilizarea proprietății de tranzacționare a Bitcoin să fie puternic utilizată. Atunci când se execută peer-to-peer, confirmările comerciale devin aproape instantanee. Aceasta înseamnă că în viitor, intermediarii – cum ar fi casa de compensare, auditorii și custodii – sunt eliminați din proces.

blockchain romania

Acestea fiind zise, nu mai sta pe gânduri și informează-te repejor despre blockchain Romania și pun în practică tot ce știi pentru a face bani cu această tehnologie!

blank

Vlad Cazino bonus de bun venit: 1.500 RON + 200 Free Spins

Vlad Cazino bonusuri îți oferă 100% până la 1500 RON și 200…
FBmirelaF - ianuarie 20, 2022
blank

Bonus de bun venit Fortuna: 2000 RON + 100 Free Spins

Odată ce ți-ai creat un cont de jucător Fortuna, recompensele pe care…
FBmirelaF - ianuarie 20, 2022
blank

Cum faci o depunere sau o retragere Casa Pariurilor

Casa Pariurilor îți pune la dispoziție o gamă variată de metode de…
FBmirelaF - ianuarie 20, 2022