ethereum hack

Ethereum hack - ce s-a întâmplat, de fapt?

5/5 - (1 vote)
FBmirelaF - ianuarie 13, 2019

Astăzi vom continua povestea âncepută și îți vom explica exact ce s-a întâmplat în acea situație de Ethereum hack.
Dacă deja îți este cunoscută situația, hai pe pagina Blog și caută alte idei de a face bani pe net online, simplu și rapid!

Ethereum hack – continuare

După multă dezbatere, comunitatea Ethereum a votat și a decis să recupereze fondurile furate prin executarea a ceea ce este se numește „o furculiță grea” sau o schimbare a codului. Astfel, au fost mutate fondurile furate într-un nou contract inteligent, menit să-i lase pe proprietarii originali să își retragă jetoanele. Dar aici lucrurile s-au complicat. Iar implicațiile acestei decizii sunt controversate și subiectul unei dezbateri intense, chiar și în ziua de azi.

Iată și de ce – ethereum se bazează pe tehnologia blockchain, în care toate tranzacțiile sunt menite a fi ireversibile și neschimbate. Prin executarea unei furci grele și rescrierea regulilor prin care execută blockchain-ul, Ethereum a stabilit un precedent periculos care contravine esenței acestuia. Dacă blockchainul este schimbat de fiecare dată când este implicată o cantitate suficientă de bani / ether sau dacă suficiente persoane sunt afectate negativ, blockchain-ul va pierde principalele sale valori – siguranță, anonimitate, lipsa fraudei și caracterul ireversibil al tranzacțiilor.

În timp ce o altă soluție, mai puțin agresivă, a fost pusă în mișcare, comunitatea Ethereum și fondatorii ei au fost plasați într-o poziție periculoasă. Dacă nu recuperau banii furați ai investitorilor, încrederea Ether putea fi pierdută. Pe de altă parte, recuperarea acțiunilor a dus la un precedent periculos, care a pus tot felul de probleme legate de posibilitatea altui Ethereum hack.

Urmările Ethereum hack

În cele din urmă, majoritatea comunității Ethereum au votat să facă o furculiță și să recupereze banii investitorilor DAO. Dar nu toți au fost de acord cu acest curs de acțiune. Acest lucru a dus la o împărțire, astfel încât acum există două blocuri paralele. Pentru acei membri care nu sunt de acord cu modificările aduse blockchain-ului, chiar și atunci când are loc hacking, există Ethereum clasic. Pentru majoritatea care a acceptat să rescrie o mică parte a blocului și să returneze banii furați proprietarilor lor, există Ethereum.

Ambele blocuri au aceleași caracteristici și sunt identice în toate modurile până la momentul în care a fost implementat noul cod. Aceasta înseamnă că tot ceea ce sa întâmplat pe Ether până când codul a fost rescris este încă valabilă pe blockcain Ethereum Classic. Din blocul în care a fost executată schimbarea codului, cele două blockchain-uri funcționează individual.

Un viitor de posibilități nemaivăzute

În ciuda incidentelor de la DAO Ethereum hack, sistemul crypto avansează și caută un viitor luminos. Oferind o platformă prietenoasă care să permită oamenilor să exploateze puterea tehnologiei, Ethereum accelerează descentralizarea economiei mondiale.

Aplicațiile descentralizate au potențialul de a schimba profund sute de industrii, inclusiv finanțe, imobiliare, mediul academic, asigurări, asistență medicală și sectorul public, printre multe altele.

„Dacă credeți că internetul ți-a afectat viața, Ethereum va avea aceeași influență omniprezentă asupra comunicațiilor noastre, asupra întregii infrastructuri de informații. Va afecta toate aspectele existenței noastre. Construirea ecosistemului public Ethereum: Pe măsură ce scalabilitatea și confidențialitatea configurată cresc, în rândul publicului Ethereum, în următorii doi ani, consumatorii vor folosi identitatea lor de blocare și punctul de acces (uPort) pentru a interacționa cu o varietate de oferte interesante, precum platformele de crowdfunding (Weifund), instrumentele de guvernare ale grupului (Boardroom), platformele de înregistrare și utilizare a conținutului de muzică / film / artă, piețele de înțelepciune (Gnosis) și aplicațiile de jocuri (Virtue Poker).” – Joseph Lubin, CEO al Consensys

blank

Cele mai importante companii vor face afaceri pe blockchain-uri private

Blockchain-uri private: În decurs de doi ani, companiile importante vor desfășura mai multe procese de pe propriile blockchain-uri private și autorizate. Angajații, clienții și furnizorii de servicii din fiecare companie vor putea să acceseze în mod sigur blockchain-ul privat al companiei, prin intermediul unor tranzacții autentificate criptografic. Să nu uităm cât sunt de sigure aceste operațiuni. Nu mai spunem despre viteza cu care se vor mișca aceste tranzacții, ori, în epoca vitezei, timpul devine cel mai de preț lucru.

Blockchain de consorții: În doi ani, multe companii vor începe să construiască blockchain-uri de consorții ascendente, cu un număr mic de participanți din ecosistemul lor, care colaborează într-un număr redus de cazuri, pentru a împărți în mod sigur infrastructurile, lanțurile de aprovizionare sau de valoare .

Utilizarea business a blockchain-urilor publice: Unele companii vor angaja publicul Ethereum care utilizează același set de componente, de blockchain-uri pe care le-au cumpărat sau construit pentru implementările lor private pe bază de Ether.

Ce este Ethereum: Concluzie

Ethereum este o platformă descentralizată care execută contracte inteligente, adică aplicații care rulează exact așa cum au fost programate, fără nici o posibilitate de nefuncționare, cenzură, fraudă sau interferențe cu terțe părți. Aceste aplicații rulează pe un blockchain construit personalizat, adică o infrastructură globală extrem de puternică, comună, prin care se pot muta valori și care adaugă titlul de proprietate asupra proprietății.

Acest lucru permite dezvoltatorilor să creeze piețe, să stocheze registrele datoriilor sau promisiunilor, să transfere fonduri în conformitate cu instrucțiunile date în trecut (cum ar fi un contract de voință sau un contract viitor) și multe alte lucruri care nu au fost inventate încă, toate fără un intermediar. Astfel este eliminat practic riscul de contrapartidă.
Proiectul a fost lansat prin intermediul unei pre-vânzări ether, în august 2014, către fanii din întreaga lume. Este dezvoltat de Fundația Ethereum, o organizație non-profit elvețiană, cu contribuții din partea celor mai sclipitoare minți din întreaga lume.

Platforma Ethereum ajută și la schimbarea modului în care folosim Internetul. Aplicațiile descentralizate impulsionează o schimbare fundamentală a manierei în care sunt create și răspândite informațiile, unde le putem vizualiza instantaneu; unde schimbă și comunică prin valori imadiate, fără intermediari. Acestea fiind zise, sperăm că te-am lămurit cât de cât despre Ethereum. Pentru mai multe clarificări, te îndemnăm să citești și articolele precedente!

cum câștigi la Casa Pariurilor bonus fără depunere

Casa Pariurilor bonus fără depunere: 50 RON sau 40 Free Spins

Casa Pariurilor bonus fără depunere de 50 RON Gratis Cei care aleg…
FBmirelaF - ianuarie 27, 2022
2%-TaxBack-Bonus-Winbet

2% Bonus TaxBack Winbet – Promoție specială cu depunere

Dacă nu ești încă jucător la Winbet online, creează un cont și…
FBmirelaF - ianuarie 27, 2022
blank

Bonus fără depunere Fortuna: 40 Free Spins / 50 RON Gratis?

Dacă ești la început de drum și vrei să-ți încerci șansele la…
FBmirelaF - ianuarie 27, 2022