joburi care platesc bine

Top 6 joburi care te plătesc bine

Te-ai întrebat vreodată care este cel mai bun job pe care ai putea să îl ai? Ai mai fost angajat până acum, însă nu ai reuşit să găseşti postul la care ai visat? Cu siguranţă că eşti calificat să faci mai multe decât în prezent, aşa că ne-am gândit să îţi prezentăm în articolul de astăzi cele mai bune joburi care plătesc bine. Poate că îţi vei găsi o nouă pasiune sau pur şi simplu te vei regăsi în listă şi ne vei aproba.

Totuşi, dacă încă nu ţi-ai găsit pasiunea sau îţi doreşti să îţi găseşti scopul, te invit să citeşti cu grijă paragrafele următoare, să îţi iei notiţe şi să afli care sunt cu adevărat aceste joburi care plătesc bine.

Top 6 joburi care te plătesc bine

Arhitect

Având în vedere felul în care au luat amploare proiectele de stat cât şi cele private, arhitecţii sunt foarte bine plătiţi chiar şi în ţara noastră. Începând de la proiecte precum construirea unor noi ansambluri rezidenţiale până la restaurarea clădirilor cu un puternic impact istoric, această meserie poate ajunge cu salariul până la 5000 de euro şi se poate şi depăşi în funcţie de experienţă. Bineînţeles, cei care şi-au luat diploma după urmărea celor 6 ani universitari, vor fi plătiţi până în 1000 de euro sau mai mult. Totul depinde de firma la care te vei angaja cât şi de felul în care colaborezi, analizezi şi cunoşti programe arhitecturale precum: Revit, Arhicad, Autocad, etc. Tipsul nostru este să îţi creezi un portofoliu cât mai bun pentru a putea să te angajezi cât mai rapid. În plus, nu uita, poţi să munceşti chiar şi din timpul facultăţii, înscriindu-te la cât mai multe jocuri din care faci mulţi bani din acest domeniu (inclusiv în domeniul designului interior, al designului de produs, urbanism, etc.)

Medic

Nu este un secret că meseria de medic a devenit din ce în ce mai căutată de tinerii de azi. Având în vedere salariul mare care se poate găsi şi în România, un medic poate să ajungă chiar şi la 20.000 de RON net sau chiar mai mult. În funcţie de ramura pe care doreşti să activezi, poţi să primeşti salarii diferite. Spre exemplu, tot din domeniul sănătăţii, o moaşă primeşte chiar şi 12.000 RON net. Apoi, dacă ne întoarcem la medici, medicii-şefi au un salariu de început de 21.246 RON. Deci, dacă eşti pasionat de medicină şi vrei să te bucuri de joburi din care faci mulţi bani, atunci orientează-te către domeniul medical şi nu vei regreta. Dacă eşti talentat şi eşti gata să depui efort, atunci ţi-ai găsit menirea!

IT

Cei care vor să se angajeze în domeniul IT pot atinge jackpotul! Chiar şi în ţara noastră, acesta face parte din cele mai bune joburi din care faci mulţi bani – chiar şi 4000 de euro pe lună. Din nou, salariul este stabilit de angajator în funcţie de portofoliul tău şi de anii de experienţă. Şi totuşi, chiar dacă eşti la început de drum, poţi face între 1000-2000 de euro. Să luăm câteva exemple pentru a îţi face o idee de salarizare:

Dacă eşti junior şi lucrezi pentru Quality Assurance, primeşti între 856 şi 1300 de euro. Ca software developer ajungi la 1562 euro iar un Network Administrator la început de drum ia nici mai mult nici mai puţin de 1133 de euro. Cei care ajung în postura de “middle”, atunci se bucura de joburi care plătesc bine pentru că salariul lor se dublează. În plus, cei care ajung deja la rangul de senior câştigă chiar şi 5000 de euro/lună. În concluzie, cei care vor o carieră în IT trebuie să ştie că vor fi foarte bine plătiţi.

Vânzări

Nici vânzările nu se lăsă mai prejos şi se înscriu în joburi care plătesc bine. De ce? Pentru că salariile în acest domeniu încep de la 660 până la 1500 de euro. Spre exemplu, un Junior Sales Representative are un salariu garantat de 600 de euro, în timp ce un Senior Sales Represenative ajunge şi la 900 euro/lună. Cei mai bine plătiţi în vânzări sunt chiar cei care se afla în postul de sales manager (1300 de euro) şi sales director (1500 de euro).

Marketing

La fel ca în domeniul vânzărilor, cei care lucrează pe posturi de marketing pot să ajungă şi la 1400 de euro lunar. Această nişă răspândeşte joburi din care faci bani pe zi ce trece, având în vedere numărul crescut de companii care îşi fac simţită prezenţa pe piaţă cu fiecare zi ce trece. Începătorii pot avea un salariu de 650 de euro ca Marketing Assistant, în timp ce un Marketing şi Brand Manager ajung chiar şi la 1314 Euro.

Avocat

Cei care îndrăgesc legea şi vor să îşi facă o carieră cunoscând-o, atunci trebuie să urmezi Facultatea de Drept. Dacă vrei să profesezi ca avocat, atunci ştii deja că face parte din categoria celor mai bune joburi care plătesc bine. Poţi ajunge la câteva mii de euro pe lună dacă lucrezi într-o companie sau pur şi simplu poţi să câştigi şi mai mult dacă ai terminat facultatea şi vrei să îţi deschizi propriul birou de avocatură. Este foarte important să îţi faci o reputaţie de-a lungul anilor pentru a putea avea mai mulţi clienţi pe care să îi reprezinţi în instanţă.

Verdict

Dacă vrei să te angajezi şi să te bucuri de joburi din care faci bani, atunci alege-l pe cel mai bun din lista creată de specialiştii noştri şi bucură-te de o nouă aventură sau schimbă-ţi cariera şi bucură-te de roadele muncii tale! Totul ţine de decizia ta.

Citește și articolele despre:

Articole relevante