bani pe internet

Bani pe net 2019 – 5 mituri despre banii câștigați online

Deși până nu demult părea greu de crezut, mediul online a început să aibă un impact din ce în ce mai puternic în viețile tuturor: te trezești dimineața și afli cele mai noi știri de pe internet, tot pe net asculți muzica preferată și vorbești cu rudele sau prietenii de la sute de kilometri distanță, iar seara te relaxezi accesând un site de filme și seriale. În plus, auzi tot mai des că pe internet se pot câștiga și bani, poate chiar sume importante, care să-ți permită să îți redecorezi casa, să pleci în excursia mult visată sau să îți iei o pauză de la jobul de zi cu zi.

Încă te întrebi dacă este posibil să faci bani pe net în 2019 și care este adevărul legat de câștigurile din mediul virtual? Află care sunt cele mai întâlnite mituri legate de banii câștigați online și care este realitatea din spatele acestora.

Mit: Pe internet câștigi sume infime, din care nu poți trăi lunar

Adevărul este că totul depinde de activitatea pe care o alegi și de timpul pe care îl investești în aceasta. Dacă te ocupi de confecționarea produselor handmade și ești abia la început de drum, este posibil să treacă mai mult timp până să ai un profit consistent. Totuși, dacă perseverezi, produci obiecte de calitate și știi cum și în ce grupuri să le promovezi, poți ajunge ca într-o zi să ai mica ta afacere, din care să faci bani în mod constant. În cazul în care îți dorești câștiguri rapide și substanțiale, ai la dispoziție jocurile de noroc la cazinourile online. Atâta timp cât citești cu atenție regulamentul acestora și ești dispus să te lași pe mâna norocului și a propriei inspirații, ai toate șansele să faci mulți bani, într-un timp destul de scurt.

Mit: Pe internet nu ai control asupra datelor personale și riști astfel să fii păcălit

Realitatea este că banii și datele tale sunt întotdeauna protejate pe site-urile autorizate, astfel încât să poți realiza tranzacții în deplină siguranță. Cazinourile, de exemplu, sunt unele dintre cele mai sigure variante de a face bani pe net în 2019. Acestea sunt prevăzute cu tehnologie de ultimă oră, astfel încât informațiile personale să rămână întotdeauna confidențiale. De asemenea, toate tranzacțiile pe care le efectuezi pe site-urile autorizate de gambling sunt protejate de atacurile hackerilor, astfel încât să te poți juca liniștit și să câștigi bani fără niciun risc legat de securitate.

Mit: Este dificil să faci bani pe net în 2019 și trebuie să faci cursuri speciale pentru asta

Nimic mai neadevărat! Este mult mai dificil să mergi zilnic la birou câte opt sau nouă ore, repetând aceeași rutină timp de cinci zile pe săptămână. Odată ce găsești o activitate online din care să câștigi bani, vei observa cât de plăcut este să fii stăpânul propriului program, să decizi cum și cât muncești și să-ți îmbunătățești în mod vizibil situația financiară. În plus, nu ai nevoie nici de cursuri, nici de școli speciale, ci doar de un calculator, puțină disponibilitate și dorința de a face lucruri noi. Există nenumărate persoane care s-au îmbogățit din investiții bursiere, gambling sau vânzări online, iar mediul virtual îți pune la dispoziție nenumărate posibilități de a face bani pe net în 2019.

Mit: Ai nevoie de mult capital inițial pentru a face bani pe internet

Dacă ar fi așa, cu siguranță foarte puține persoane ar alege internetul ca spațiu în care să-și câștige banii. Atunci când faci investiții pe internet, nu ai nevoie de aceleași sume considerabile care îți trebuie în mediul offline. Cel mai simplu exemplu este cel al unui magazin: magazinele fizice îți cer să dispui inițial de o sumă cât mai mare de bani, din care să achiți chiria, să decorezi spațiul, să plătești personalul și să achiziționezi marfa. Internetul este un spațiu de desfacere mult mai ieftin: te costă foarte puțin să cumperi domeniul pentru un site, promovarea o faci mult mai ieftin, nu mai ai de ce să plătești personal și poți comanda produsele de la furnizor,i în funcție de cum observi că merge vânzarea. Similar, jocurile de noroc online nu îți impun cheltuieli majore – tu decizi câți bani vrei să pariezi – și îți oferă și bonusuri din partea casei, astfel încât să îți sporești șansele de a câștiga și să ai o sumă mai consistentă cu care să te poți juca după pofta inimii.

Mit: Câștigurile online nu sunt câștiguri legale

Poți sta liniștit, pentru că și acesta este un simplu mit. Banii pe care îi câștigi online sunt o sursă 100% legală de venit, important este să ții cont de anumite aspecte. De exemplu, dacă ai o mică afacere pe internet, va trebui pur și simplu să îți declari veniturile la ANAF, ca orice antreprenor. Poți alege să funcționezi ca firmă sau ca PFA, însă poți face bani și ca persoană fizică, totul este să te interesezi cu privire la impozite: acolo unde ești singurul responsabil de veniturile tale, ca în situația în care îți deschizi un magazin online, tot în grija ta va fi și plata regulată a impozitelor. Dacă te orientezi către zona investițiilor financiare, vei putea discuta cu siguranță cu un consultant – siteurile de brokeraj pun la dispoziția clienților specialiști în domeniul financiar, care să îi ajute cu informații și sugestii, cel puțin la început. În cazul în care ești interesat de gambling, lucrurile se rezolvă și mai ușor: câștigurile din domeniul jocurilor de noroc sunt impozitate la sursă, ceea ce înseamnă că scapi de o grijă și nu va trebui să completezi declarații de venit.

Acum că ai înțeles care e adevărul legat de banii câștigați online, este momentul să profiți și tu de ocazia de a-ți crește veniturile chiar din fața propriului calculator. De altfel, tot mai multe voci spun că în viitorul apropiat majoritatea meseriilor se vor muta online, iar angajații vor începe să renunțe la mersul la birou: mediul online este un spațiu mult mai sigur și mai plin de posibilități decât cel fizic, iar banii pot fi câștigați ușor și comod pe internet.

Citește și articolul despre cum poți face bani pe internet în 2019!

Articole relevante